10 tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren (wanneer te doen, duur van het bezoek, enz.)

De Eiffeltoren beklimmen en Parijs bekijken vanaf een van de beroemdste monumenten ter wereld is een unieke ervaring. Volg deze tips!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

10 tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren (wanneer te doen, duur van het bezoek, enz.)

Ansichtkaart van de Eiffeltoren bij zonsondergang | ©Eugene Dorosh

De Eiffeltoren beklimmen is een droom die uitkomt. Je moet echter wel rekening houden met de prijzen en de drukte die je zult tegenkomen. Daarom moet je mentaal voorbereid zijn om ten volle te genieten van deze unieke ervaring en je aan te sluiten bij de 250 miljoen mensen die de Eiffeltoren tot een van de meest bezochte monumenten ter wereld hebben gemaakt.

Als je weet hoe de liften werken, hoe je er moet komen, wat de ticketprijzen voor de Eiffeltoren zijn en rekening houdt met een aantal van de tips die ik je in dit artikel geef, kun je ten volle genieten van het ongelooflijke uitzicht op de Iron Lady.

1. Boek je tickets van tevoren

Uitzicht op de Pilar de la Torre| ©Ivo Jansch
Uitzicht op de Pilar de la Torre| ©Ivo Jansch

Wie gewoon komt opdagen zonder vooraf gereserveerde kaartjes, verliest waarschijnlijk veel tijd bij de ingang. In de zomer zijn wachttijden van een tot twee uur heel gewoon (in het weekend en op feestdagen kan het erger zijn). Het is jammer, vooral omdat als je van tevoren reserveert het heel gemakkelijk en snel is om online te boeken en je kaartje voor de Eiffeltoren te kopen via de officiële website van Hellotickets.

Daarnaast heb je verschillende soorten kaartjes: enkeltjes, met toegang tot de lift, met toegang tot de top voor degenen die de toren van alle kanten willen bekijken, zonder wachtrijen en met cruise over de Seine voor degenen die op zoek zijn naar een gecombineerde ervaring, nachttickets voor degenen die de Eiffeltoren bij het licht van de kaartjes willen zien of je kunt zelfs kiezen voor een rondleiding met gids. Hier is de lijst, welke kies jij?

Boek uw ticket voor de Eiffeltoren

2. Wanhoop niet als de tickets zijn uitverkocht!

Wachten om naar boven te gaan| ©gckwolfe
Wachten om naar boven te gaan| ©gckwolfe

En als je al te laat bent, kun je met minder voorkennis maar tegen extra kosten een last-minute gok wagen door een tafel te reserveren in een van de elegante restaurants van de Eiffeltoren, zodat je kunt genieten van een geweldig uitzicht en een goede maaltijd. Op deze manier kun je genieten van een meer dan geweldig uitzicht en een goede maaltijd.

Vergeet echter niet dat de restaurants in de Eiffeltoren iets duurder zijn. Dus als deze optie niet in je plannen zit, zijn hier enkele suggesties voor restaurants in de buurt van de Eiffeltoren.

Lunch bij Madame Brasserie bij de Eiffeltoren

Met een lunchreservering bij de Madame Brasserie bij de Eiffeltoren geniet je van een gastronomische ervaring in een van de belangrijkste monumenten ter wereld. Je krijgt voorrang bij de toegang en neemt de lift naar het restaurant, dat klassieke Franse gerechten serveert.

Diner in Madame Brasserie bij de Eiffeltoren

En als je liever bij Madame Brasserie dineert, kan dat ook. Wel tegen een hogere prijs. Maar het is een droomervaring om te genieten van de Franse gastronomie vanaf de Eiffeltoren.

Boek je lunch bij de Eiffeltoren

3. Beste tijd om de toren te beklimmen

Uitzicht vanaf de Eiffeltoren bij nacht| ©Gary Campbell-Hall
Uitzicht vanaf de Eiffeltoren bij nacht| ©Gary Campbell-Hall

Ik raad aan om rond zonsondergang te arriveren om het spectaculaire uitzicht te zien, en dan te blijven als het donker wordt in Parijs om de lichtjes te zien.

Op de top flitsen elke vijf minuten duizenden felle lichten over de toren in uitbarstingen van licht (eigenlijk het beste te zien vanaf een riviercruise op de Seine of vanaf de Champs Elysées).

Hoe indrukwekkend het ook is om de toren overdag te beklimmen, je zult er zeker meer van genieten in de schemering, wanneer de duisternis de stad volledig omhult en de toren gloeit met zijn spectaculaire lichtshow. Bovendien zie je dan alle lichtjes van de stad.

Boek je skip-the-line ticket voor de Eiffeltoren en Seine cruise

4. Berg je spullen veilig op

Kijkglas op het observatiedek van de Eiffeltoren| ©JOHN TOWNER
Kijkglas op het observatiedek van de Eiffeltoren| ©JOHN TOWNER

Straatdieven plunderen verbaasde bezoekers die onder de toren staan te gapen en toeristen in overvolle liften. Voor zakkenrollers zijn dit de beste gelegenheden om te stelen.

Draag een anti-diefstal riem of een andere manier om je geld en creditcards goed verborgen te houden onder je kleding en let vooral op waar je je mobiele telefoon bewaart, want zonder telefoon ben je een naald in een hooiberg.

5. Bezoek elke verdieping van de Eiffeltoren

Uitzicht vanaf verdieping 01 van de Eiffeltoren| ©Guilhem Vellut
Uitzicht vanaf verdieping 01 van de Eiffeltoren| ©Guilhem Vellut

De toren heeft drie verdiepingen met observatiedekken (57, 115 en 276 meter), allemaal verbonden door liften en trappen. Maar er is geen enkele lift rechtstreeks naar de top (le sommet).

Om naar de top te gaan, moet je eerst kiezen tussen de lift gebruiken of 775 treden beklimmen naar het tweede niveau. Eenmaal op het tweede niveau verspil je geen tijd en ga je meteen in de rij staan voor de volgende lift, dezelfde die je naar de top brengt. (Zoek de snelste rij, er zijn verschillende liften en aanvoerrijen).

De mogelijkheid om van elke verdieping afzonderlijk te genieten is wat deze prachtige toren zo betekenisvol maakt, want dankzij het opmerkelijke hoogteverschil tussen de verdiepingen lijkt het uitzicht dramatisch te veranderen.

Boek uw ticket voor de top van de Eiffeltoren

6. Kijk uit voor de geheime flat!

Uitzicht op de uitgang van de geheime flat bij de Eiffeltoren| ©Col2
Uitzicht op de uitgang van de geheime flat bij de Eiffeltoren| ©Col2

Weinig mensen realiseren zich dat Gustave Eiffel een kleine verborgen flat heeft gebouwd op het bovenste niveau van de toren. Het bevindt zich net boven het platform waar het observatorium zich bevindt, en heeft een oppervlakte van 90 vierkante meter.

Eiffel gebruikte de luxe ruimte om diep te mediteren en een paar mensen in het bijzonder uit te nodigen (waaronder de uitvinder Thomas Edison), en hij weerstond alle aanbiedingen om het te verhuren.

Het beste van alles is dat je in de ruimte kunt kijken, die nog steeds gemeubileerd is! Ga voor meer informatie over deze flat naar de volgende link.

Boek uw tickets voor de Eiffeltoren

7. De ultieme ervaring wacht op je halverwege de toren!

Uitzicht vanaf verdieping 02 van de Eiffeltoren| ©Guilhem Vellut
Uitzicht vanaf verdieping 02 van de Eiffeltoren| ©Guilhem Vellut

Hoe graag je ook het hoogste punt wilt bereiken, ik zou je aanraden om eerst en vooral van de eerste en tweede verdieping te genieten; sterker nog, als je schema krap is, zou ik je aanraden om je wens om naar de top te klimmen af te blazen en van deze prachtige twee verdiepingen te genieten.

Om te beginnen is het beste uitzicht vanaf de Eiffeltoren vanaf de eerste verdieping: hoog genoeg om heel Parijs te zien, maar laag genoeg om herkenningspunten te zien. Vergeet niet dat het op 276 meter al moeilijk is om de details van monumenten en oriëntatiepunten te zien, laat staan als het regent of mistig is.

De eerste verdieping mag je ook niet overslaan, want vanaf hier kun je interessante winkels en tentoonstellingen bekijken, maar je kunt ook dichtbij het glazen gedeelte komen en voelen hoe het is om 18 verdiepingen boven de grond te zijn.

Boek uw rondleiding door de Eiffeltoren

8. Bespaar tijd door de trap naar beneden te nemen

Trappen van de Eiffeltoren| ©Guilhem Vellut
Trappen van de Eiffeltoren| ©Guilhem Vellut

De toren staat bekend om zijn liftrijen, zowel naar boven als naar beneden. Tot op zekere hoogte is het zinvol om de lange wachtrijen voor de lift naar boven te doorstaan, maar naar beneden vind ik het niet de moeite waard.

Het is waar dat je de lift van boven naar het tweede niveau kunt nemen, maar je kunt vanaf daar ook de trap nemen. Het duurt slechts vijf minuten om tussen elke verdieping te lopen, veel sneller dan de lift en een veel gedenkwaardiger manier om weer terug op aarde te komen. Eenmaal terug op de grond zul je de techniek van de toren nog meer waarderen, omdat je stap voor stap naar beneden bent gegaan.

En voor een blik om nooit te vergeten, raad ik je aan om langs de rivier de Seine naar de Place du Trocadéro te wandelen en achterom te kijken voor een geweldig uitzicht op het symbool van Parijs.

Boek je tickets voor de Eiffeltoren

9. Ga twee keer, zodat je hem zowel overdag als 's nachts kunt zien

Uitzicht vanaf de toren| ©Chris Yunker
Uitzicht vanaf de toren| ©Chris Yunker

Het heeft voordelen om zowel overdag als 's nachts van het uitzicht op de Iron Lady te genieten. Overdag kun je de details van de gebouwen, pleinen en monumenten beter waarderen. Bovendien kun je 's ochtends het contrast tussen het groen (de parken), het blauw (de rivier de Seine) en de grote gebouwen het beste waarderen.

Je hoeft de Toren geen twee keer te beklimmen, maar je wilt hem zeker zien om 22.00 uur, als de lichten fel zijn en Parijs lijkt te slaapwandelen. Als je echter niet de kans hebt om twee keer te gaan, is een goed moment om de Toren te beklimmen kort voor de schemering, zodat je de zonsondergang kunt meemaken en ook, kort daarna, de zonsondergang. Een andere optie is ideaal als je in de zomer in Parijs bent.

10. De beste manier om bij de Toren te komen

Metro Parijs| ©Pom'
Metro Parijs| ©Pom'

Het dichtstbijzijnde metrostation in Parijs bij de Eiffeltoren is Champ de Mars / Tour Eiffel op de RER C-lijn. Andere metrostations in de buurt van de Eiffeltoren zijn École Militaire op lijn 8 en Bir-Hakeim op lijn 6.

Als je een aangename rit naar de Eiffeltoren wilt maken, kun je het beste aan de overkant van de rivier de Seine gaan, die bereikbaar is via het Trocadero-station op lijn 9 en metrolijn 6. Hoe dan ook, als je twijfelt, bekijk dan deze post over hoe je bij de Eiffeltoren komt. Daarnaast raad ik je aan om ook het artikel ticketprijzen voor de Eiffeltoren te lezen om je te helpen je reiskosten te organiseren.

Boek je tickets voor de Eiffeltoren