Seine Cruises bij Nacht

De verlichting van de "Lichtstad" zien vanaf een nachtelijke cruise op de Seine is een unieke ervaring die je niet mag missen. Hier zijn de beste opties

María Cano

María Cano

8 minuten lezen

Seine Cruises bij Nacht

Nacht op de Seine | ©Rudy Chiarello

Een van de plannen die je niet mag missen tijdens je reis naar Parijs is een nachtcruise, een unieke manier om de Lichtstad te zien. Vanaf een boot die over de rivier de Seine vaart, heb je een spectaculair uitzicht op een aantal van de meest karakteristieke monumenten van de stad.

Hier zijn enkele van de belangrijkste opties. Parijs bij nacht is een unieke stad.

1. Het beste plan om de dag af te sluiten is een cruise op de Seine met een gastronomisch diner.

Op de Diamant Bleu cruise bij nacht| ©ukubaby
Op de Diamant Bleu cruise bij nacht| ©ukubaby

Wat is een betere manier om een lange dag sightseeing af te sluiten dan met een cruise op de Seine en een gastronomisch diner terwijl je luistert naar livemuziek. Een magische en romantische avond om nooit te vergeten.

Tijdens de tour kun je genieten van de prachtige verlichting van emblematische monumenten zoals de kathedraal Notre-Dame, de Eiffeltoren, het Louvre, het Musée d'Orsay, het Île de la Cité, de Alexander III-brug, het Palais Bourbon, La Conciergerie, de Nationale Bibliotheek van Frankrijk en andere bezienswaardigheden van deze stad die is uitgeroepen tot werelderfgoed. Je wordt ook getrakteerd op een glas champagne en het drie-, vier- of vijfgangenproefmenu wordt begeleid door Franse wijn en mineraalwater.

 • Prijs... Van €70-120. Dit bedrag wordt verhoogd afhankelijk van het aantal gangen en de lengte van de cruise.
 • Duur... Van 2 uur tot 3:30 uur. Aanvang rond 20:30-21:30 uur.
 • Wat is inbegrepen... Een cruise op de Seine en een gastronomisch driegangendiner met wijn en champagne.
 • Talen... Beschikbaar in het Engels, Frans en Spaans.

Boek een Seine cruise met gastronomisch diner

2. De populairste optie, nachtelijke rondleiding bij de Eiffeltoren en cruise op de rivier de Seine

Een van de populairste opties voor reizigers is een nachtcruise op de Seine en kaartjes voor de Eiffeltoren, die de twee meest gewilde ervaringen in Parijs combineert. Ongetwijfeld twee van de beste manieren om een glimp op te vangen van alle schoonheid van de stad vanaf zonsondergang, wanneer beetje bij beetje een spectaculaire verlichting begint te verschijnen.

Het Louvre Museum, het Musée d'Orsay, de Notre-Dame kathedraal en de Eiffeltoren zijn enkele van de meest karakteristieke monumenten die je kunt zien op deze cruise, waarbij een gids je zal vergezellen en je allerlei details zal geven tijdens de tour. Je hebt ook de mogelijkheid om te genieten van een glas champagne tijdens de cruise. De tour eindigt bij het Eiffel monument waar je comfortabel en zonder wachtrijen toegang toe hebt.

Als je meer informatie wilt over deze gecombineerde tour, lees dan het bericht Eiffeltoren plus Seine cruise.

 • Prijs... Vanaf 85€.
 • Duur... 2:30 uur. De cruise duurt ongeveer een uur en het bezoek aan de Eiffeltoren nog een uur, dus de hele ervaring duurt maximaal twee en een half uur.
 • Wat is inbegrepen... Cruise op de Seine, bezoek aan de Eiffeltoren, glas champagne.

Boek een riviercruise op de Seine en kaartjes voor de Eiffeltoren

3. De zoetste optie, cruise op de Seine en crêpes proeven

Cruise op de Seine bij nacht| ©Bateaux
Cruise op de Seine bij nacht| ©Bateaux

En voor zoetekauwen is er een onverslaanbaar plan: een cruise op de Seine plus een proeverij van een heerlijke crêpe met chocolade, citroen, suiker, slagroom of jam. Een manier om je te verdiepen in de geschiedenis van deze prachtige stad en een aantal van haar meest emblematische monumenten te zien, zoals het Musée d'Orsay, het Louvre Museum en de Notre-Dame kathedraal, terwijl je geniet van een van de meest populaire zoetigheden in de Franse gastronomie.

Bij deze optie krijg je een audiogids. De tour is voor in totaal 15 passagiers en is ook een van de goedkoopste opties, met een prijs vanaf €20. En als je nog steeds de kriebels hebt om je te verdiepen in de wereld van de crêpes, bekijk dan het bericht De beste crêperies in Parijs. Je zult het geweldig vinden!

 • Prijs... Vanaf €20.
 • Duur... 75 minuten (60 minuten varen op de Seine).
 • Wat is inbegrepen... Boottocht over de Seine en crêpes proeven.

Boek een crêpe rondvaart in Parijs

4. De meest romantische optie, een diner cruise op Valentijnsdag

Wat is een betere manier om Valentijnsdag te vieren dan in de "Stad van de Liefde". 14 februari is de datum die is gekozen voor dit veelgevraagde voorstel dat een cruise op de Seine omvat met een heerlijk vijfgangendiner bereid door de chef-koks van de bateaux parisiens terwijl je luistert naar livemuziek.

Onderweg kunt u de meest emblematische monumenten van de stad zien, zoals de Eiffeltoren, de Alexander III-brug, de kathedraal Notre-Dame, het Louvre-museum, het Musée d'Orsay...

 • Prijs... Vanaf 170€.
 • Duur... 3:30 uur.
 • Wat is inbegrepen... Cruise op de Seine en vijfgangendiner op Valentijnsdag.

Boek een cruise door Parijs

5. Een unieke optie, een oudejaarsavond sightseeing cruise op de rivier de Seine

Wat is een betere manier om oudejaarsavond te beginnen en het nieuwe jaar in te luiden dan met een sightseeing cruise op de Seine. Deze ervaring begint om 22.00 uur en je hebt de mogelijkheid om te genieten van een aangename cruise op een met glas omsloten boot met een uniek uitzicht op Parijs en een feestelijke doos met een halve fles, feestartikelen en vier bitterkoekjes.

Je kunt de Eiffeltoren, Les Invalides, het Musée d'Orsay, het Institut de France, de Notre-Dame kathedraal, het stadhuis, La Conciergerie, het Louvre Museum, de Obelisk, het Grand Palais en de Eiffeltoren zien.

 • Prijs... Vanaf 75€.
 • Duur... 2 uur.
 • Wat is inbegrepen... Boottocht op de Seine en feestdoos.

Boek een cruise in Parijs

6. De optie voor wijnliefhebbers, een cruise over de Seine met een sommelier

Cruise met La Marina de Paris| ©Bateau
Cruise met La Marina de Paris| ©Bateau

En als je een liefhebber van champagne bent, heb je de optie om een cruise van ongeveer een uur te maken met een proeverij van drie soorten champagne met een sommelier die je allerlei details in het Engels zal geven over de drie proeverijen en met je zal praten over de verschillende Franse wijnhuizen, de soorten champagne...

Dit alles terwijl je geniet van een prachtige tour waarin je belangrijke monumenten zult zien zoals de Eiffeltoren, het Louvre Museum, het Grand Palais de Paris of het Musée d'Orsay. Deze tour heeft een capaciteit voor ongeveer 20 passagiers.

 • Prijs... Vanaf €65.
 • Duur... 1 uur.
 • Wat is inbegrepen... Cruise op de Seine met een sommelier en drie champagne proeverijen.

Boek een cruise in Parijs

7. Een droomervaring, een cruise op de Seine en een show in de Moulin Rouge

Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski
Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski

En de sterervaring is een gecombineerd ticket om te genieten van een cruise op de Seine en een show in de Moulin Rouge. Ja, precies zoals je nu leest. Het plan begint met een rondvaart over de Seine van ongeveer een uur, waarbij je een audiogids krijgt en emblematische monumenten kunt zien zoals de kathedraal Notre-Dame, de Nationale Assemblée, het Louvre Museum, de Eiffeltoren en het Musée d'Orsay.

Zodra de cruise voorbij is, is het andere hoogtepunt van de tour de kans om een twee uur durende cabaretvoorstelling bij te wonen onder het genot van een glas champagne. De show heet 'Féerie' en brengt honderd artiesten op het podium, waaronder 60 van de Doriss Girls. Aarzel niet om het bericht over de show in de Moulin Rouge in Parijs te lezen voor alle details.

 • Prijs... Vanaf 170€.
 • Duur... 5 uur.
 • Wat is inbegrepen... Cruise op de rivier de Seine en cabaretvoorstelling in de Mouling Rouge.

Boek een cruise in Parijs

8. De economische optie, 70 minuten durende cruise op de Seine met mousserende wijnproeverij

Seine cruise via het Ile de France| ©Joe deSousa
Seine cruise via het Ile de France| ©Joe deSousa

Een voordelige optie is een cruise over de Seine van ongeveer 70 minuten met een sprankelende wijnproeverij met een meertalige gids die u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laat zien.

Hoewel korter, brengt deze cruise je langs de belangrijkste bezienswaardigheden aan de oevers van de Seine en kun je genieten van het uitzicht op de Eiffeltoren, het Louvre Museum, het Musée d'Orsay, de Notre-Dame kathedraal en het Île de la Cité. Bovendien is een van de voordelen van deze tour de beschikbaarheid, want hij vertrekt elke 30-45 minuten, dus je zult geen ongemak hebben als je hem boekt. Er is plaats voor 14 personen.

 • Prijs... Vanaf €25.
 • Duur... 70 minuten.
 • Wat is inbegrepen... Seine cruise en mousserende wijn proeven.

Boek een cruise in Parijs

Hoeveel kost een avondcruise in Parijs?

Familie cruise| ©Davequ
Familie cruise| ©Davequ

Een avondcruise op de Seine in Parijs kost tussen de € 20 en € 170, afhankelijk van of het inclusief diner, een glas champagne, wijnproeverij of crêpe is, of het wordt verkocht als combiticket naast de Eiffeltoren of een Moulin Rouge show, of dat het plaatsvindt op een speciale datum zoals Valentijnsdag of oudejaarsavond. Er zijn verschillende opties voor alle smaken en budgetten.

In het geval van de standaard cruise is het prijsverschil tussen de dag- en avondcruise minimaal, want voor zonsondergang kan het al vanaf €18 en daarna voor €20.

Wat zijn de must-see attracties tijdens een avondrondvaart in Parijs?

Cruise met Bateaux Parisiens| ©Jainbow
Cruise met Bateaux Parisiens| ©Jainbow

Wanneer je een avondcruise maakt op de Seine in Parijs, heb je de mogelijkheid om te genieten van de spectaculaire verlichting van emblematische monumenten zoals de Eiffeltoren, het Louvre Museum, het Musée d'Orsay, de Notre-Dame kathedraal, het Île de la Cité, de Alexander III brug, het Palais Bourbon, de Conciergerie en de Nationale Bibliotheek van Frankrijk.

Waarom is het aan te raden om een nachtcruise in Parijs te maken?

Brug Alexander III, Parijs| ©Léonard Cotte
Brug Alexander III, Parijs| ©Léonard Cotte

Een nachtelijke boottocht over de Seine in Parijs is een van de meest aanbevolen ervaringen tijdens je bezoek aan de Lichtstad. De schoonheid van Parijs 's nachts is onvergelijkbaar: de belangrijkste monumenten en de meest bijzondere plekken zijn verlicht en je hebt het gevoel dat je een andere stad ziet dan overdag, vooral als je de kans hebt om het te zien vanaf een van de bateaux parisiens. Een uniek gezicht!

Als je na deze nachtcruise op de Seine zin hebt in een dagcruise, aarzel dan niet om het bericht Seine cruises te lezen waar je de beste opties vindt. Aan de andere kant raad ik je ook de posts Wat te zien en te doen in Parijs en De 10 beste excursies aan, zodat je andere alternatieven voor je reis kunt vinden. En zodat je optimaal en zonder ongelukken van je reis kunt genieten, is het heel belangrijk dat je weet hoe je je in Parijs kunt verplaatsen.

Verschillen tussen een dagcruise en een avondcruise in Parijs

Het belangrijkste verschil tussen een dagcruise en een avondcruise op de Seine is dat het indrukwekkender is om van deze ervaring te genieten vanaf zonsondergang, omdat het beeld van de stad Parijs vanaf de oevers van de Seine als de avond valt en de lichten van de stad zich openen echt uniek is. Aan de andere kant is de nachtcruise meestal inclusief een extra service zoals een glas champagne.

De prijs is echter lager voor de dagcruise, hoewel het verschil minimaal is, want deze kan worden geboekt vanaf €18, terwijl de goedkoopste optie voor de nachtcruise begint bij €20. Wat betreft de route is er geen verschil tussen de dagcruise en de nachtcruise.