Gecombineerd bezoek Eiffeltoren + riviercruise door de Seine

Met dit type ticket kun je tijd besparen bij twee van de must-see attracties tijdens je reis naar Parijs.

María Cano

María Cano

7 minuten lezen

Gecombineerd bezoek Eiffeltoren + riviercruise door de Seine

Uitzicht op de Seine Cruise met de Eiffeltoren | ©Bastien Nvs

De Eiffeltoren beklimmen en genieten van een cruise op de Seine zijn zonder twijfel twee van de topplannen voor je reis naar Parijs.

Als je zeker weet dat je van beide gaat genieten, raad ik je aan een ticket te kopen dat de twee ervaringen combineert. Op deze manier bespaar je tijd en geld, omdat je misschien korting krijgt, maar het belangrijkste is dat je geen tijd hoeft te verspillen met in de rij staan om je ticket te kopen, maar alleen hoeft te wachten bij de veiligheidscontrole. Heb je er zin in?

De meest complete optie

Tickets voor de Eiffeltoren en optionele cruise op de rivier de Seine

Geniet van de twee beste attracties in Parijs

Wat is een betere manier om Parijs te ontdekken dan de Eiffeltoren te beklimmen en een cruise over de Seine te maken met dit ticket met audiogids en voorrangstoegang. Wacht niet langer!

Dankzij dit ticket met audiogids kun je naar de tweede en derde verdieping van de Eiffeltoren zonder te hoeven wachten in de lange rij die kenmerkend is voor de "Iron Lady". Daarnaast heb je met dit product ook toegang tot een cruise op de rivier de Seine, die ongeveer een uur duurt en waarbij je de meest iconische monumenten van Parijs kunt zien, zoals de Notre Dame kathedraal of het Louvre museum.

Aanbevolen als... je Parijs wilt leren kennen.

Hoe koop ik tickets om de Eiffeltoren te beklimmen en een cruise over de Seine te maken?

Cruise met Bateaux Parisiens| ©Jainbow
Cruise met Bateaux Parisiens| ©Jainbow

Het gecombineerde ticket om de Eiffeltoren te beklimmen en een cruise over de Seine te maken kan gemakkelijk online worden gekocht. Er zijn verschillende bedrijven die dit pakket aanbieden voor reizigers die Parijs bezoeken. Dit is een zeer aan te raden optie, omdat het je garandeert van voorrang bij de toegang tot beide attracties zonder in de rij te hoeven staan, waardoor je tijd bespaart, en de prijs van het gecombineerde ticket (vanaf ongeveer 90 euro) is meestal goedkoper dan de som van de afzonderlijke tickets voor beide attracties.

Boek je ticket voor de Eiffeltoren en een cruise op de rivier de Seine

Wanneer is de beste tijd om van de Eiffeltoren en de Seine te genieten?

Rivier en Eiffeltoren| ©Julia Volk
Rivier en Eiffeltoren| ©Julia Volk

Het gecombineerde ticket voor de Eiffeltoren en de cruise op de Seine is op dezelfde dag verkrijgbaar. De tour duurt ongeveer tweeënhalf uur, een uur voor elke bezienswaardigheid, en kan 's ochtends of 's middags worden geboekt. Het eerste bezoek vindt plaats bij de Eiffeltoren en als je klaar bent, ga je naar de Pont de Bir-Hakeim vanwaar de cruise op de Seine vertrekt.

Hoewel ik aanraad dat als je de kans hebt, je het zo laat mogelijk doet, want de cruise is nog mooier na zonsondergang. De verlichte stad Parijs betovert iedereen die het ziet. Natuurlijk zijn er vroeg in de ochtend minder toeristen en is het bezoek altijd comfortabeler.

Bezoek de post tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren en Seine cruises 's nachts voor meer informatie over het beste moment van de dag om je gecombineerde ticket te gebruiken.

Boek je ticket voor de Eiffeltoren en een nachtcruise

Hoeveel kan ik besparen met een gecombineerd ticket voor de Eiffeltoren en een cruise op de Seine?

Eiffeltoren | ©jlfaurie
Eiffeltoren | ©jlfaurie

Het gecombineerde ticket om de Eiffeltoren te beklimmen en een cruise over de Seine te maken is geprijsd vanaf €90, terwijl de beklimming van de Eiffeltoren vanaf €30 kost en de Seine cruise, afhankelijk van het tijdstip van de dag en de inbegrepen diensten, sterk varieert. Dus afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je het koopt, kun je een paar euro besparen.

Maar het echte voordeel van dit gecombineerde ticket is de tijdsbesparing, want je krijgt voorrang bij de toegang tot beide attracties zonder in de rij te hoeven staan, dus je verliest geen tijd, behalve bij de veiligheidscontrole van de Eiffeltoren, iets waar je rekening mee moet houden als je het meeste uit je reis naar de Lichtstad wilt halen.

Lees de Eiffeltoren ticketprijzen post voor meer informatie.

Boek je ticket voor de Eiffeltoren en een boottocht op de Seine

Hoe kom ik van de Eiffeltoren naar het vertrekpunt van de cruise op de Seine?

Wachten op de metro| ©Petar Avramoski
Wachten op de metro| ©Petar Avramoski

Het gecombineerde ticket voor de Eiffeltoren en de Seine cruise is ook erg handig, omdat de boot vertrekt vanaf de Pont de Bir-Hakeim, die aan de voet van de Eiffeltoren ligt. Om bij beide bezienswaardigheden te komen kun je kiezen tussen de metro, bus, auto of trein. Naar mijn mening is de metro het handigst.

 • Metro: Er zijn drie metrostations naast de Eiffeltoren: Trocadéro, Bir-Hakeim en École-Militaire, en vanaf alle drie kun je er gemakkelijk naartoe lopen in slechts een paar minuten. Ga naar de metrokaart: en lees het bericht hoe je de Parijse metro moet gebruiken zodat je niet hoeft te twijfelen.
 • Trein: Neem lijn C en stap uit bij station Champ de Mars. Van daar naar de Eiffeltoren is het slechts zeven minuten rijden.
 • Bus: De lijnen die langs de Eiffeltoren rijden zijn 42, 69, 82 en 87. Vanaf de bushalte naar de Eiffeltoren duurt het ongeveer acht tot tien minuten.
 • Auto: Als je met de auto gaat, moet je er rekening mee houden dat de Eiffeltoren geen eigen parkeergarage heeft, maar er zijn drie parkeergarages heel dicht bij het monument: Pullman Tour Eiffel (de handigste optie, want het is minder dan een minuut lopen, op 18 Av. de Suffren); Parking Paris Autocar (gelegen aan 443 Avenue Joseph Bouvard, op ongeveer acht minuten lopen), en Parking Indigo Joffre École Militaire (aan 2 Place Joffre, op ongeveer 10 minuten van de Eiffeltoren).

Als je nog steeds twijfelt, bezoek dan de posts hoe je bij de Eiffeltoren komt en hoe je je door Parijs verplaatst.

Boek je ticket voor de Eiffeltoren en een cruise op de rivier de Seine

Waar kun je eten in de buurt van de Eiffeltoren en de Seinecruise?

Eten bij Francette Restaurant| ©Florian75018
Eten bij Francette Restaurant| ©Florian75018

De Eiffeltoren ligt heel dicht bij de Pont de Bir-Hakeim, waar de cruises op de Seine vertrekken. Als je voor of na beide bezienswaardigheden wilt lunchen, zijn dit de beste plekken om te eten.

 • Francette: Frans restaurant met non-stop service van maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 1.00 uur en op zondag van 12.00 tot 21.30 uur.
 • Brasserie de la Tour Eiffel: Een klassiek Parijs restaurant met een lange traditie die teruggaat tot 1910. Het biedt een doorlopende service van 11.30 tot 23.00 uur. De gerechten zijn heerlijk en gevarieerd.
 • Café Gustave: Een modern en elegant restaurant naast de Eiffeltoren waar traditionele gerechten worden geserveerd. De bediening is attent en professioneel en het is elke dag van de week geopend van 7.00 tot middernacht.
 • Chez Pippo: Naast de Eiffeltoren biedt dit aangename Italiaanse restaurant pasta, risotto's en andere heerlijke gerechten. De bediening is erg attent en het is elke dag van de week geopend van 10.00 tot 22.00 uur.

Je kunt ook gaan eten in een van de restaurants van de Eiffeltoren: 58 Tour Eiffel, Le Jules Verne of Bar à Champagne. En dan laat ik ook nog de post restaurants in de buurt van de Eiffeltoren voor je achter.

Boek je ticket voor de Eiffeltoren en een cruise op de rivier de Seine

Wat zie ik vanaf de Eiffeltoren en vanaf een cruise op de Seine?

Uitzicht vanaf de toren| ©Chris Yunker
Uitzicht vanaf de toren| ©Chris Yunker

De Eiffeltoren en de cruise op de rivier de Seine zijn twee van de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens je reis naar Parijs.

 • Eiffeltoren: Met een hoogte van 324 meter is de Eiffeltoren een van de beste uitkijkposten van waaruit je de schoonheid van de stad Parijs kunt bewonderen. Vanaf de top kun je de kathedraal Notre Dame zien, de rivier de Seine, de Champs Elysées, het Louvre Museum... Bovendien kun je op het hoogste niveau een reconstructie zien van het kantoor van de architect die deze attractie bedacht, Guste Eiffel. Lees voor meer details het bericht Uitzicht vanaf de Eiffeltoren.
 • Cruise: Op de cruise langs de Seine heb je de mogelijkheid om de meest spectaculaire monumenten van Parijs te zien, zoals de Notre Dame kathedraal, Les Invalides, het Louvre Museum, het Orsay Museum of de Eiffeltoren.

Boek uw ticket voor de Eiffeltoren en een cruise over de Seine

Tips voor een gecombineerd bezoek aan de Eiffeltoren en een boottocht op de Seine

Cruise op de Seine met de Eiffeltoren op de achtergrond| ©Heather (Gruber) Williams
Cruise op de Seine met de Eiffeltoren op de achtergrond| ©Heather (Gruber) Williams

Als je besluit om een combinatieticket te kopen voor een bezoek aan de Eiffeltoren en een cruise op de Seine, is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende tips.

 • Koop je ticket van tevoren zodat je niets mist.
 • Het is een echte aanrader, omdat je dan van beide attracties kunt genieten zonder tijd te verspillen met in de rij staan.
 • Het beste moment van de dag om van dit gecombineerde ticket te genieten is laat op de dag, want de mogelijkheid hebben om de Eiffeltoren in het donker te beklimmen en hem verlicht te zien vanaf de Seine is een onvergetelijke ervaring. Ik laat het bericht Eiffeltoren bij nacht achter voor alle details.
 • De beste dagen van de week om van deze entree te genieten zijn dinsdag, woensdag en donderdag, omdat er dan minder bezoekers zijn en je comfortabeler van beide attracties kunt genieten.
 • Houd er rekening mee dat de Eiffeltoren gesloten is op Bastille Day, 14 juli. Er zijn ook bepaalde dagen van het jaar waarop het schema van de cruise op de Seine kan worden gewijzigd, zoals Kerstmis, oudejaarsavond... wanneer er speciale vieringen plaatsvinden met extra toeslagen.
 • Neem indien mogelijk de trap bij de Eiffeltoren, zodat je geen onnodige tijd verspilt in de rij voor de lift en je bij elke stap kunt genieten van de schoonheid van de stad.
 • En om je te helpen bij het organiseren van een perfecte reis naar Parijs, van begin tot eind, kun je het bericht Wat te zien en te doen in Parijs bezoeken, je vindt er een verscheidenheid aan plannen voor alle smaken en leeftijden.

Boek je ticket voor de Eiffeltoren en een cruise op de rivier de Seine