Dit is de Moulin Rouge Show in Parijs

Je kent of hebt vast wel eens gehoord van de Moulin Rouge, het beroemdste cabaret ter wereld. Maar weet je ook wat er zich achter de deuren afspeelt? Ontdek het hier

Carlos Bleda

Carlos Bleda

8 minuten lezen

Dit is de Moulin Rouge Show in Parijs

Moulin Rouge, Frankrijk | ©Lola Delabays

Het jaar 1889 was het geboortejaar van twee van de belangrijkste symbolen van Parijs. Het ene was de Eiffeltoren en het andere dat ons vandaag bezighoudt is de Moulin Rouge. Aan de voet van Montmartre verrees deze eigenaardige uitgaansgelegenheid die in de loop der tijd is uitgegroeid tot het beroemdste cabaret ter wereld.

Aan de buitenkant is de beroemde rode windmolen een van de meest gefotografeerde iconen van Parijs, maar wat gebeurt er achter de deuren? Hoe ziet de show eruit? Nou, als je met me meegaat, zullen we erachter komen hoe de show is en alle informatie die je erover moet weten.

Hoe kom ik aan kaartjes voor de Moulin Rouge?

Mensen in de rij om kaartjes te kopen| ©Viator.com
Mensen in de rij om kaartjes te kopen| ©Viator.com

Het eerste wat je moet weten is dat de Moulin Rouge show zo beroemd is dat ze bij elke show die ze doen het bordje "uitverkocht" ophangen. Dus de beste en bijna enige manier om aan kaartjes voor de Moulin Rouge met diner en vervoer te komen is online. En zo ver mogelijk van tevoren als je een plaats wilt op de data die jij wilt.

Mijn aanbeveling is om je kaartjes minstens een maand van tevoren te kopen. En als je op vrijdag of in het weekend gaat, nog verder van tevoren. Als laatste redmiddel kun je proberen om aan de kassa kaartjes te krijgen, maar het is bijna onmogelijk om op dezelfde dag nog plaatsen te vinden.

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer

Hoeveel kosten kaartjes voor de Moulin Rouge show?

Mensen wachten om naar binnen te gaan| ©Joan Oger
Mensen wachten om naar binnen te gaan| ©Joan Oger

Er zijn verschillende opties met verschillende toevoegingen die je kaartjes duurder maken. De meest eenvoudige optie kost tussen de 70-90 euro, afhankelijk van de data en passen, en omvat het ticket plus een halve fles champagne. Op die basis kun je een diner aan je ticket toevoegen, of VIP zitplaatsen kiezen waardoor de kosten oplopen tot ongeveer 150 euro of zelfs meer op sommige data.

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer

Wat kun je verwachten bij de Moulin Rouge show

Moulin Rouge show| ©Larry Koester
Moulin Rouge show| ©Larry Koester

Hoewel de naam Moulin Rouge wereldwijd bekend is, heeft de show die er wordt opgevoerd een andere naam. Féerie is de officiële naam en het is een show van zelden geziene proporties. Het bestaat uit meer dan 80 artiesten waaronder dansers, jongleurs, acrobaten, enz. De zogenaamde "Doriss Girls" of "vrolijke meisjes" hebben de beroemde Parijse Cancan populair gemaakt.

Kostuums spelen ook een grote rol in de show. De artiesten dragen meer dan 1000 in Italië ontworpen jurken met veren, stras en lovertjes, allemaal op het ritme van een soundtrack uitgevoerd door 80 muzikanten en 60 achtergrondzangeressen.

De show duurt bijna twee uur en is verdeeld in 4+1 akten, elk met een eigen thema:

  • Akte 1. De Moulin Rouge gisteren, vandaag en voor altijd.

De show begint met de lichten uit als het gordijn opengaat en we worden voorgesteld aan het hele gezelschap. Het eerste nummer is een verscheidenheid aan muziek en dansen die de essentie van wat de Moulin Rouge was, is en altijd zal zijn, getrouw weergeven.

  • Akte 2. Sandokan en de piraten

Deze tweede akte draait om de figuur van Sandokan, het personage gecreëerd door de Italiaan Emilio Salgari. Door middel van dans en scènes met een piratenthema wordt ons een verhaal verteld over avontuur, gevaar en romantiek.

  • Akte 3. Het circus

Hier betreden acrobaten, clowns, jongleurs en zelfs minipaarden het podium met een circusvoorstelling vol beweging, licht en een geweldige soundtrack. Deze akte eindigt met de grote parade van de Doriss Girls en Doriss Dancers.

  • Act 4. De Moulin Rouge van 1900 tot...

Dit deel is een eerbetoon aan de Parijse vrouwen uit het begin van de 20e eeuw en culmineert met de beroemde Franse Cancan. Het was deze dans die de Moulin Rouge absolute roem bezorgde met zijn acrobatische en sensuele bewegingen die het publiek al meer dan 100 jaar in verrukking brengen.

  • Akte 4+1. Internationale artiesten

Om de avond na het bekijken van de hele show af te ronden, nodigt de Moulin Rouge internationale artiesten uit om het publiek te verrukken met hun optredens. Van acrobaten tot dansers en zangers hebben dit historische podium betreden.

Al met al is de "Féerie" een show van ongelooflijke proporties. Het voldoet zeker aan de verwachtingen die de historische faam van de Moulin Rouge en zijn Cancan hebben gewekt.

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer

Voorstellingsschema Moulin Rouge

Moulin Rouge bij nacht| ©Leandro Kibisz
Moulin Rouge bij nacht| ©Leandro Kibisz

De Moulin Rouge heeft 2 voorstellingen per dag, 7 dagen per week, elke dag van het jaar behalve op zeldzame gelegenheden. De eerste show is om 21:00 uur en de tweede om 23:00 uur.

Als u uw dinerpas inbegrepen wilt hebben, wordt het diner alleen aangeboden bij de show van 21:00 uur, hoewel het diner om 19:00 uur wordt geserveerd voordat de show begint. Als je voor deze optie kiest, moet je tussen 18:45 en 19:30 uur arriveren. Voor alle andere passen is het aan te raden om ten minste een half uur eerder te komen, maar houd er rekening mee dat zitplaatsen, met uitzondering van VIP-plaatsen, zijn op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Boek tickets voor Moulin Rouge met diner en vervoer

Korte geschiedenis van de Moulin Rouge

Moulin Rouge overdag| ©Dennis Jarvis
Moulin Rouge overdag| ©Dennis Jarvis

De Moulin Rouge werd in 1889 geopend door Joseph Oller, een Spaanse ondernemer, en Charles Zidler. Net als de Eiffeltoren werd het geopend om te profiteren van de internationale tentoonstelling die dat jaar in de Franse hoofdstad werd gehouden.

In de begindagen stond de zaak bekend als een nachtclub met de bijnaam "vrouwenpaleis" en hoewel het niet slecht begon, begon de slechte reputatie al snel zijn tol te eisen. Om de zaak opnieuw uit te vinden en nieuw leven in te blazen, renoveerden de eigenaars de zaak door de beroemde rode molen toe te voegen die de gevel bekroont, ter ere van de oude molens die ooit de heuvel van Montmartre bevolkten, en veranderden ze hun bedrijfsstrategie.

Het veranderde zijn naam in de Moulin Rouge, begon de populairste cabaretshows van de stad te organiseren en werd een uitgaansgelegenheid. Het werd al snel de nummer 1 in Parijs. Dit was het tijdperk dat bekend staat als de**"belle epoque**" in Parijs waar lust en spektakel aan de orde van de dag waren.

De kunstenaar Tolouse Lautrec speelde ook een belangrijke rol in de geschiedenis van de Moulin Rouge door de poster te tekenen. Dit was niet de enige legende die verbonden was met de rode molen.

Sindsdien heeft de Moulin Rouge, altijd gesteund door haar roem, verschillende stadia doorlopen door haar shows aan te passen aan de tijd, maar altijd haar status als Parijs icoon te behouden.

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer

Kan ik de Moulin Rouge met kinderen zien en is het geschikt voor kinderen?

Showdanser| ©Viator.com
Showdanser| ©Viator.com

Verrassend genoeg, en in tegenstelling tot wat je zou denken, is de Moulin Rouge show in Parijs geschikt voor kinderen. Kinderen vanaf 6 jaar zijn toegestaan, altijd onder begeleiding van een volwassene. Het nadeel voor de kleintjes zijn de showtijden en de prijs van de kaartjes.

Het is niet gebruikelijk dat kinderen gaan, dus er zijn geen kortingen voor minderjarigen. De menu's bevatten echter wel een kinderoptie. Je moet er ook rekening mee houden dat de sfeer in de omgeving van de Moulin Rouge tijdens de uren na de show misschien niet gepast is.

Welk niveau Frans moet ik spreken om de Moulin Rouge te zien?

In het theater van de show| ©lin padgham
In het theater van de show| ©lin padgham

Taal is geen barrière om van de show te genieten. De show komt binnen via de ogen en oren zonder dat je moeite hoeft te doen om te begrijpen wat er op het podium gebeurt. De kostuums, het decorontwerp, de dansers en het hele ensemble spreken voor zich.

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer

Wat is de dresscode voor deze show?

Deel van de tweede akte van de show| ©ParisCabaret
Deel van de tweede akte van de show| ©ParisCabaret

De dresscode in de Moulin Rouge is niet erg streng en eenvoudiger dan je zou denken. Houd je aan het woord**"formeel**" en je zult geen problemen hebben. Draag gewoon geen trainingspakken of korte broeken.

Moet ik voor of na de show dineren? Zijn de restaurants rondom open?

Diner bij de voorstelling| ©Viator.com
Diner bij de voorstelling| ©Viator.com

Dit hangt af van of je het diner ticket hebt gekozen of niet. Als je ervoor kiest om in de Moulin Rouge te dineren, krijg je verschillende opties aangeboden met mythische namen die verband houden met de plek, zoals het Toulouse-Lautrec-menu. De keuken is gelijk aan de show en bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht, altijd vergezeld van een fles champagne. Vergeet niet dat de dineroptie alleen beschikbaar is met de 21:00 pas.

Als je liever buiten de deur dineert, zijn er verschillende eetgelegenheden in de omgeving van de Moulin Rouge. Restaurants in de omgeving serveren tussen 19:00 en 22:00 uur, dus welke pas je ook neemt, je moet altijd voor die tijd dineren.

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer

Waarom raden we deze show aan?

Danser van de show| ©Roderick Eime
Danser van de show| ©Roderick Eime

Het is makkelijk om te zeggen dat dit de beroemdste cabaretshow ter wereld is. Maar de werkelijkheid gaat veel verder dan dat. Het is een completere ervaring. Te beginnen met de locatie zelf, waarvan de Belle Epoque esthetiek op zichzelf al de moeite waard is. Wat de show zelf betreft, zijn er maar weinig shows zoals deze, vanwege de inzet van middelen: de kostuums, de belichting, het decor, de soundtrack en natuurlijk alle performers zijn van het hoogste niveau.

Ook de manier van beleven is uniek. Er zijn maar weinig plaatsen waar je van een show als deze kunt genieten zittend aan een tafel, vergezeld van een fles champagne of een heerlijk diner als je dat liever hebt. Om al deze redenen, en nog veel meer die ik je wil aanraden om te ontdekken, is de "Féerie" show in de Moulin Rouge een echte aanrader als je Parijs bezoekt.

Tips over de Moulin Rouge

Een van de acts in de Moulin Rouge| ©ParisCabaret
Een van de acts in de Moulin Rouge| ©ParisCabaret

Om het meeste uit de Moulin Rouge show te halen, zijn hier een paar tips om je te helpen het meeste uit je Moulin Rouge ervaring te halen:

  • Het belangrijkste is om je kaartjes zo ver mogelijk van tevoren te kopen, want de vraag is erg groot, vooral in het weekend.
  • Als je eenmaal je kaartjes hebt en naar de Moulin Rouge gaat om van de show te genieten, houd er dan rekening mee dat zitplaatsen zijn op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Als je het beste uitzicht wilt, ga er dan minstens een half uur van tevoren heen. Dit geldt echter niet voor VIP-tickets, die zijn al gereserveerd.
  • De Moulin Rouge heeft een eigen bagageservice. Het kost 2 euro en je moet je tassen en camera's daar achterlaten.
  • Je kunt je jas in het bagagedepot achterlaten als je wilt, maar ik raad je aan hem mee te nemen als je het koud hebt, want het kan een beetje fris worden in de zaal.
  • Binnen mag je geen foto's of video's maken vanwege de auteursrechten van de show. Maar er is een officiële fotograaf die naar je toe komt als je het moment wilt vastleggen. De kosten van de foto zijn echter hoog, ongeveer 20 euro.

Boek tickets voor de Moulin Rouge met diner en vervoer