De beste dingen om te doen in Parijs met kinderen

Als je met kinderen naar de Franse hoofdstad reist, is plezier gegarandeerd met slechts een paar eenvoudige tips. Ontdek een van de beste entertainmentaanbiedingen voor gezinnen in Europa.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

11 minuten lezen

De beste dingen om te doen in Parijs met kinderen

Uitzicht op de Arc de Triomphe, Parijs | ©Mika Baumeister

Als je met kinderen naar Parijs reist, denken de meeste mensen aan Disneyland. Er is echter genoeg te zien en te doen in Parijs voor de kleintjes om van hun reis te genieten. Van de spectaculaire tuinen tot de monumenten zelf, er zijn attracties voor de jongste leden van het gezin.

Hier zijn wat tips en suggesties om je reis tot een succes te maken en een blijvende indruk achter te laten op de jongste leden van het gezin.

1. Geniet van Disneyland Parijs, het bezoek dat je niet mag missen als je met kinderen gaat.

Disneyland Parijs| ©Sean MacEntee
Disneyland Parijs| ©Sean MacEntee

De kroon op het werk als je de stad met kinderen bezoekt, is zonder twijfel optimaal genieten van alles wat er te doen en te zien is in Disneyland Parijs.

Dit themapark is perfect voor een paar uur plezier, hoewel het belangrijk is om een pas te kopen om de wachtrijen te vermijden als je niet meer tijd wilt doorbrengen met wachten dan bij de populairste attracties van Disneyland. Hier zijn de twee beschikbare opties:

Met Disney's restaurants en diensten zal het moeilijk zijn om de kinderen uit het park te krijgen als het bezoek voorbij is.

Koop tickets voor Disneyland Parijs

2. Maak een rondleiding door Parijs, de meest comfortabele manier om met je gezin te reizen

Rondleiding met kinderen| ©MTSOfan
Rondleiding met kinderen| ©MTSOfan

Bij een bezoek aan een stad zo groot als Parijs, met zoveel bezienswaardigheden en zoveel afstand ertussen, kan vermoeidheid het kinderen moeilijk maken. Een van de manieren om dit te voorkomen en toch de plekken te bezoeken die je wilt zien, is om te beginnen met een georganiseerde tour of excursie door Parijs. Dit zijn mijn favoriete opties:

Als je met kinderen gaat, is mijn advies om een tour te kiezen die je zelf kunt aanpassen. Jij kent je kinderen immers het beste en daarom weet je welke plekken hun aandacht zullen trekken.

Bovendien kun je op deze manier de stad beter leren kennen en je op eigen houtje verplaatsen, zonder het informatieve werk van de gidsen te vergeten. Veel van hen zijn gewend om kinderen in de groep te hebben, dus ze zullen zeker weten hoe ze hun interesse kunnen wekken voor wat ze zien.

Boek een privérondleiding door Île de la Cité voor kinderen

3. Ontdek Parijs in alle comfort met de sightseeingbus

Parijs sightseeing bus| ©Tilemahos Efthimiadis
Parijs sightseeing bus| ©Tilemahos Efthimiadis

Als u de metro te ingewikkeld vindt om met kinderen te nemen, biedt de stad een heel interessant alternatief: de toeristenbussen van Parijs, waarmee u Parijs comfortabel en in uw eigen tempo kunt ontdekken, zonder de kleintjes op te jagen.

Omdat er meerdere bussen zijn, met verschillende haltes, is het geen probleem om bijna overal te komen waar je wilt, met het voordeel dat je zo vaak als je wilt kunt in- en uitstappen. Bovendien is de bovenkant van de bus onbedekt, iets waar kinderen dol op zijn. Tot slot hebben veel bussen een audiogids in het Spaans, zodat je informatie krijgt over de plaatsen waar je doorheen rijdt. Dit zijn de belangrijkste:

Tot slot, een optie die vergelijkbaar is met de toeristenbus is de batobus. Dit is een boot die over de Seine vaart en stopt bij de belangrijkste monumenten aan de oevers. Kinderen zullen het zeker leuk vinden om op een boot door de stad te varen.

Paris Big Bus nachtbus tourbus

4. Beleef een onvergetelijke ervaring bij de Eiffeltoren.

Wandelen naar de Eiffeltoren| ©Isabella Barreto
Wandelen naar de Eiffeltoren| ©Isabella Barreto

Als je met kinderen naar Parijs reist, betekent dat niet dat je de belangrijkste monumenten van de stad niet kunt bezoeken. Maar om ervoor te zorgen dat ze het naar hun zin hebben en zich niet vervelen, moet je de manier waarop ze tegen de monumenten aankijken veranderen en activiteiten introduceren waar ze zich op kunnen verheugen. Het uitzicht vanaf de Eiffeltoren kan bijvoorbeeld fascinerend zijn voor de kleintjes. Naar boven gaan is altijd een goed idee en bovendien krijgen ze bij de ingang een spel met in de hoofdrol een personage genaamd Gus Gus met wie ze enkele curiositeiten over het monument zullen ontdekken.

Een van de factoren waar je rekening mee moet houden als je de kinderen meeneemt op dit plan is de klim naar de Eiffeltoren. De trappen zijn weliswaar spectaculair, maar misschien te lang voor de kleintjes. Aan de andere kant is de lift veel comfortabeler en dus geschikter voor hen.

En wat ik nooit zou laten schieten is de mogelijkheid om de Eiffeltoren te beklimmen met een gids die alle geheimen en curiositeiten van de toren uitlegt. Hieronder belicht ik alle beschikbare opties, met en zonder gids, met en zonder lift, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past:

Boek uw rondleiding door de Eiffeltoren

5. Ontdek andere ervaringen voor de kleintjes

Een bezoek aan de Ballon de Paris| ©Aero4
Een bezoek aan de Ballon de Paris| ©Aero4

Naast het verplichte bezoek aan de grote Parijse iconen zijn er ook andere, minder bekende activiteiten waar kinderen even van kunnen genieten.

 • Mis de dierentuin van Parijs niet, ook wel bekend als de dierentuin van Vincennes. Het is een enorme ruimte met vijf biozones die de inheemse dieren van elk continent onderscheiden en waar je meer dan 180 diersoorten kunt ontdekken.
 • Bezoek het Aquarium de Paris, een van de oudste ter wereld, waar je de vissen letterlijk kunt aanraken. Verken de diepten van de zee tussen meer dan 13.000 soorten, bekijk de zeemeerminnenshow of het haaienreservoir. Een perfecte plek om met kinderen naartoe te gaan.
 • Bezoek Le Grand Rex Studios, een voormalige bioscoop in art-decostijl. Dit is een geweldige optie voor filmliefhebbers, zowel jong als oud, omdat je een rondleiding door de studio's kunt krijgen, uit de eerste hand kunt zien hoe special effects in films worden ontwikkeld en het archief met foto's van je filmidolen kunt bekijken.
 • Maak een ritje in de Ballon de Paris, een heteluchtballon die 150 meter boven de Franse hoofdstad zweeft. Als je deze ervaring wilt meemaken, ga dan vanaf 9.00 uur 's ochtends naar het Parc André Citroën.
 • Bezoek het Grevin Wassenbeeldenmuseum: bijna alle kinderen houden van wassenbeelden, en die in dit Parijse museum zijn geen uitzondering.
 • Beleef de FlyView Paris virtual reality ervaring: hoewel kinderen jonger dan 6 jaar niet zijn toegestaan, kun je er zeker van zijn dat als je met kinderen ouder dan 6 jaar gaat, ze zullen genieten van de ervaring om Parijs op een totaal andere manier te zien.

Boek tickets voor de dierentuin van Parijs

6. Bezoek de topmusea in Parijs

Buitenaanzicht van het museum| ©Pedro Szekely
Buitenaanzicht van het museum| ©Pedro Szekely

Een van de vragen die je waarschijnlijk hebt als je je reis naar Parijs met kinderen plant, is of ze het tempo van sommige musea wel aankunnen. Het lijkt natuurlijk niet het beste om ze te dwingen een hele dag door te brengen in bijvoorbeeld het Louvre, maar je hoeft ook niet af te zien van deze bezoeken.

Naast het feit dat veel Parijse musea gratis zijn voor kinderen onder een bepaalde leeftijd, is het zeker dat ze ervan kunnen genieten als je je bezoek goed voorbereidt en inkort. Naar het voorbeeld van het Louvre is het eerste wat je moet doen kaartjes reserveren voor het Louvre Museum zonder in de rij te staan en de zalen af te bakenen die je wilt bezoeken.

Een ander belangrijk aspect is om te controleren of het museum activiteiten voor kinderen heeft, zoals in het geval van het Louvre. Het Louvre organiseert bijvoorbeeld op zondag familiepunten met animatoren die tips geven voor een bezoek aan het museum zodat kinderen zich niet vervelen. Je kunt ook een rondleiding door het Louvre boeken en laten weten dat je met kinderen gaat, zodat er rekening mee kan worden gehouden.

Andere musea om te bezoeken met kinderen

Er is een breed scala aan musea in de Franse hoofdstad en sommige zijn leuker voor kinderen dan andere. Hier is een korte lijst van musea die meer geschikt zijn voor kinderen:

 • Cité des sciences et de l'industrie de Paris: In dit grote wetenschapsmuseum kun je leren door te onderzoeken met experimenten, optische illusies en wetenschappelijke tentoonstellingen, en ook het planetarium bezoeken. De beste manier om te leren en tegelijkertijd plezier te hebben!
 • Rodin Museum: De kleinere omvang en het feit dat een deel van de collectie zich in de prachtige tuinen bevindt, kan een voordeel zijn als je met kinderen komt. Bovendien zijn deze tuinen uitgerust met ligstoelen en plaatsen waar je een ijsje kunt kopen.
 • Natural History Museum: Zonder twijfel is dit een van de musea die kinderen het meest aantrekt. In de galerijen vind je een groot aantal voorwerpen die te maken hebben met de natuur. Een bezoek aan de Paleontologiegalerij, met dinosaurusfossielen en sabeltandtijgers, is erg aantrekkelijk.
 • Het Museum van de Magie: Dit veel minder bekende museum in Le Marais is een van de beste plekken om met kinderen naartoe te gaan. Bij de kassa worden ze verrast met een kleine truc en het interieur staat vol met voorwerpen die te maken hebben met de wereld van de magie.

Boek tickets voor de Cité des Sciences

7. Mis de Notre Dame niet

Gevel van de Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Gevel van de Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Hetzelfde geldt als je ze mee kunt nemen om de buitenkant van de Notre Dame kathedraal te bekijken, die vanwege de brand in 2019 gesloten blijft. Maar maak je geen zorgen, er zijn virtuele rondleidingen waarmee je op een meeslepende manier kennis kunt maken met de architectuur van de majestueuze kathedraal voordat hij afbrandde. Profiteer van het bezoek om je kinderen de Disney-versie van het verhaal van de beroemde gebochelde te vertellen.

Boek een virtuele rondleiding door de Notre Dame

8. Vermaak je buiten in de parken en tuinen

Tuilerieën| ©Roland Turner
Tuilerieën| ©Roland Turner

Wie in de lente of zomer naar Parijs reist, kan genieten van de tuinen van de stad. Als je met kinderen reist, zijn deze groene ruimtes perfect om ze te laten ontsnappen aan de drukte van de stad. Veel van deze tuinen hebben ook speeltuinen waar de kleintjes heerlijk kunnen spelen.

 • Jardin des Tuileries: deze tuinen liggen vlakbij het Musée d'Orsay en het Louvre en hebben een reuzenrad, schommels en een draaimolen. Het is een ideale plek voor een pauze tussen de bezoeken aan de musea.
 • Luxemburgse Tuinen: naast de schoonheid van het park zelf, is deze tuin beroemd om zijn beroemde poppentheater, zozeer zelfs dat het meestal vol zit met Parijse families op de dagen dat er een voorstelling is. Er is ook een draaimolen en je kunt er zeilen.
 • De Champ de Mars: deze ligt aan de voet van de Eiffeltoren, dus je kunt er wat tijd doorbrengen nadat je van de toren bent afgekomen. Er zijn verschillende plekken met schommels en eetkraampjes als je zin hebt in een kleine picknick met het hele gezin.

Reservering voor de Jardin d'Acclimatation de Paris

9. Bekijk pretparken buiten Disneyland Parijs

Asterix Park| ©Vinicius Pinheiro
Asterix Park| ©Vinicius Pinheiro

Ondanks zijn welverdiende faam is Disneyland Parijs niet het enige pretpark dat je moet bezoeken tijdens een reis naar de Franse hoofdstad. Zo is Asterix Park echt interessant voor de kleintjes. Minder druk dan het vorige en met een meer didactische visie, vinden veel mensen het interessanter en leuker dan Disney.

In Parijs zelf kun je de Jardin d'Acclimatation bezoeken, een park waar activiteiten attracties combineren met cultuur en natuur. Hier vind je een circus en educatieve workshops, maar ook de kans om boerderijdieren te zien, een poppentheater of een boottocht te maken.

Een andere interessante optie om met de kleintjes te verkennen is het boeken van kaartjes voor de dierentuin van Parijs, een park van 14,5 hectare met 180 bijzondere dieren.

Boek kaartjes voor de dierentuin van Parijs

10. Zoek evenementen voor kinderen in Parijs

Cirque Bouglione| ©DXR
Cirque Bouglione| ©DXR

Zoals elke grote hoofdstad biedt Parijs een overvloed aan dingen te zien en te doen en shows gericht op de jongste leden van het gezin. Een ochtend of middag naar een van deze shows kijken zal hun ervaring nog aangenamer maken.

Deze shows variëren van poppenkastvoorstellingen tot goochelaars, zangers en verhalenvertellers. Hier zijn een paar van de populairste voor kinderen:

 • Les Pestacles: elk jaar tussen juni en september is het Parc Floral de Paris gevuld met concerten en muzikale shows voor kinderen.
 • Workshops en spelletjes bij Paris Plages: de beroemde rivierstranden vanParijs hebben een verscheidenheid aan evenementen waar kinderen tijdens hun verblijf van kunnen genieten. Een van de leukste zijn de activiteiten van de BHML (extra-murale bibliotheken).
 • Cirque Bouglione: het oudste circus van Europa: tussen oktober en maart opent de Cirque Bouglione zijn deuren om een nieuw repertoire te brengen. Het bevindt zich in het 11e arrondissement, in de wijk Bastille.
 • Little Villette-programma: in het park La Villette worden het hele jaar door activiteiten voor kinderen en tieners georganiseerd, van circusvoorstellingen tot filmvoorstellingen, goochel- en poppenshows.

Rondreizen in Parijs met kinderen

Metro in Parijs| ©FranceHouse
Metro in Parijs| ©FranceHouse

Zelfs als je een georganiseerde tour hebt geboekt voor een paar bezoeken, is de vraag hoe je je door Parijs kunt verplaatsen nog steeds belangrijk als je met kinderen reist. De voor de hand liggende eerste keuze is de buitengewone metro van Parijs, maar in sommige gevallen zal dat niet handig zijn. Stations (waarvan sommige toeristische attracties) hebben geen liften, dus als je met een kinderwagen reist, zul je veel moeite hebben. Bovendien zijn de toegangsdeuren meestal smal, dus je zult om een speciale deur moeten vragen als je een grote kinderwagen hebt.

Als je kinderen ouder zijn, kan de metro een goede optie zijn. Je moet alleen oppassen dat je ze niet uit het oog verliest in de drukste stations en vlak voordat je aankomt bij de halte die je interesseert.

Als je daarentegen langer dan twee dagen blijft en van plan bent om veel gebruik te maken van dit vervoer, is de goedkoopste optie om de Ticket t+ kaart te kopen, waarmee kinderen 50% korting krijgen. Kinderen onder de 3 jaar kunnen daarentegen gratis gebruikmaken van de metro.

Boek de toeristenbus van Parijs