Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen

Stap op de sightseeingbus van Parijs en maak in één tour een rondrit door deze enorme stad. Heel handig om de gebieden te leren kennen die je later op eigen houtje kunt bezoeken.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen

Toeristische bus door de Opera Garnier | ©veroyama

Er zijn veel manieren om door Parijs te toeren en ze hebben allemaal iets speciaals. De sightseeingbus is een goedkope manier om Parijs in één oogopslag te bekijken en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te vinden.

De beste sightseeingbussen in Parijs

Zonsondergang vanaf de Seine
Zonsondergang vanaf de Seine

Vanwege het grote aantal toeristen en de lange afstanden binnen de stad, zijn er verschillende routes en busmaatschappijen die de Franse hoofdstad aandoen. Ik zal je er alles over vertellen om je keuze zo gemakkelijk mogelijk te maken:

Paris Big Bus sightseeing bus

Grote bus Parijs| ©Chris Sampson
Grote bus Parijs| ©Chris Sampson

Ik raad de Big Bus aan omdat de tour vrij compleet is, omdat het uitzicht op de stad panoramisch is en omdat het veel voorzieningen biedt voor een redelijke prijs.

Klassieke route

Dit is de route die door het centrum van Parijs gaat. Er zijn 10 haltes en 12 bezienswaardigheden. De hele route duurt ongeveer twee uur. In de zomer begint de route om 9.30 uur en duurt tot 20.00 uur, en in de winter begint de route om 10.00 uur en duurt tot 19.00 uur. De bussen rijden elke 5 tot 10 minuten in de zomer en elke 15 tot 20 minuten in de winter.

De bezienswaardigheden waar je langs komt zijn de Eiffeltoren, de Champs de Mars, het Palais Garnier, de Parijse Opera, het Louvre Museum, de Pont des Arts, de kathedraal Notre Dame, het Musée d'Orsay, de Champs Elysées, het Grand Palais en de Place de Trocadero.

Route door de wijk Montmartre

Montmartre is de meest pittoreske wijk van Parijs, de geboorteplaats van schilders en kunstenaars en vol emblematische en bohemienachtige cafés. De frequentie van de tourbussen op deze route is tussen 15 en 20 minuten. De route begint om 10.00 uur met de eerste bus en eindigt met de laatste bus rond 19.00 uur (de eindtijd kan veranderen afhankelijk van de tijd van het jaar).

Deze route, die vertrekt vanaf Gare du Nord, duurt een uur en komt langs de piramide van het Louvre, Pigalle, de Sacré-Coeur basiliek, Musée Grévin, Boulevard de Montmartre en de Moulin Rouge.

Boek de Paris Big Bus sightseeing bus

Parijs Toot Bus

Uitzicht op de piramide van het Louvre Museum
Uitzicht op de piramide van het Louvre Museum

De toeristische bus Toot zijn de gele en blauwe bussen die je in de stad ziet en die je met hun 3 verschillende routes door heel Parijs laten toeren.

Blauwe route

Dit is de langste route met in totaal 19 haltes en 12 bezienswaardigheden. De totale duur van de route is 2 uur en 20 minuten, met een frequentie van tussen de 15 en 20 minuten, en de bussen beginnen 's ochtends om 9:30 uur te rijden en eindigen 's avonds rond 19:30 uur. Als je de toeristenbus gaat gebruiken om door Parijs te toeren en te genieten van de panoramische uitzichten, dan is dit de meest complete optie.

Bezienswaardigheden zijn onder andere het Palais Garnier, Louvre Museum, Pont-Neuf, Notre-Dame kathedraal, Musée d'Orsay, Place de la Concorde, Champs Elysées, Arc de Triomphe, Place de Trocadéro, Eiffeltoren, Champs de Mars en Les Invalides.

Rode route

Van 9.30 tot 17.30 uur rijden de bussen op deze route om de 15-20 minuten langs 9 haltes met 6 bezienswaardigheden verder weg van het centrum van Parijs. De hele tour duurt anderhalf uur.

Tijdens deze tour leer je over: Les Grands Boulevards, Place de la Republique, Canal Saint-Martin, Palais Garnier, Pigalle en Moulan Rouge en Gare du Nord.

Groene route

Deze route richt zich op de twee kleine eilanden in het centrum van Parijs: Île de la Cité (waar de Notre-Dame ligt) en Île Sant-Louis. De route duurt een uur en 20 minuten en rijdt elke 25 tot 30 minuten, van 9:30 tot 17:30.

Tijdens deze tour kun je genieten van de kathedraal Notre-Dame, Rue de Rivoli, het Hotel de Ville, het Pantheon, Place de la Bastille, Ile Saint-Louis, de wijk Saint Germain des Pres en de wijk Montparnasse.

Boek de Toot de Paris sightseeing bus

De Paris Big Bus nachtbus

Parijs bij nacht| ©Davide Mainardi
Parijs bij nacht| ©Davide Mainardi

Parijs is de stad van het licht en wordt niet alleen zo genoemd vanwege de rol van de stad als centrum voor kunst en onderwijs aan het eind van de 19e eeuw, maar ook vanwege de grootsheid van de verlichting. Parijs 's nachts zien is een must, en de ervaring om plekken als de Eiffeltoren, de Moulin Rouge en de piramide van het Louvre verlicht te zien is een van de meest authentieke herinneringen die je aan de stad zult hebben.

DeBig Paris Night Bus is een kans om comfortabel te genieten van de verlichting van de stad. Een echte aanrader als je weinig tijd hebt om Parijs te bezoeken en de lichtjes van de stad niet wilt missen. Laat je verblinden door deze twee uur durende tour in een open bus, met een panoramisch uitzicht en een audiogids die je alles vertelt over de geschiedenis van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Als je niet veel tijd in Parijs doorbrengt, is de nachtbusroute de beste manier om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste punten van de stad verlicht ziet. Je zult er geen spijt van krijgen.

Boek de Paris Big Bus nachtbus tour

Sightseeing bus inbegrepen in de Paris Pass

Trocadero| ©Dimitry Anikin
Trocadero| ©Dimitry Anikin

De Paris Pass is een stadspas die u gratis toegang geeft tot een aantal attracties en kortingen bij veel van de attracties in de stad. De Paris Pass geeft je gratis toegang tot de Big Bus sightseeing bus voor een hele dag en is een must voor degenen die het meeste uit hun reis naar de lichtstad willen halen.

Je kunt je Paris Pass kopen voor 2, 3, 4 of 6 dagen en gedurende die tijd kun je gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad Parijs. Dit is een van de meest complete toeristische passen: preferentiële toegang tot het Louvre Museum, de Notre-Dame, het Pompidou Museum voor hedendaagse kunst, het Musée d'Orsay, de Arc de Triomphe, het Paleis van Versailles? Je kunt meer te weten komen over Parijs Pas in dit andere artikel dat ik erover schreef.

Boek de Paris Pass

Waarom de toeristenbus nemen

Arc de Triomphe bij nacht| ©Florian Wehde
Arc de Triomphe bij nacht| ©Florian Wehde

Het kan moeilijk zijn om een grote stad als Parijs te doorkruisen; in elke wijk wil je stoppen om de monumenten, straten, bruggen, gevels, winkels en pleinen te bewonderen... Er is zoveel te zien en de afstanden zijn niet voor iedereen te voet af te leggen. Met de toeristenbus is het veel minder vermoeiend om je door de stad te verplaatsen en het uitzicht zorgt ervoor dat je van de reis kunt genieten.

Ik raad de Big Bus aanomdat de rondleiding vrij compleet is. De prioriteit van deze bus is het verbinden van de plaatsen die bezocht worden door degenen die sightseeing doen in Parijs, in tegenstelling tot het vervoersnetwerk van de stad waarvan de prioriteit is om de stad met elkaar te verbinden en toegankelijk te maken voor iedereen.

Boek de Paris Big Bus sightseeing bus

Wat u moet weten voordat u uw Paris Sightseeing Bus boekt

Uitzicht vanuit de bus| ©Steven Christenson
Uitzicht vanuit de bus| ©Steven Christenson

Hoe uw ticket werkt

Terwijl je op gewone bussen meestal betaalt voor een ticket en dat ticket geeft je recht op een enkele reis waarbij je zelf je halte kiest, betaal je op de Paris Sightseeing Bus voor gebruiksdagen en dat geeft je het recht om de bus zo vaak te gebruiken als je wilt in de periode van jouw keuze.

De sightseeingbuspas kan vooraf en online worden gekocht. Zodra je hebt gereserveerd, ontvang je een voucher die je kunt inwisselen voor je pas bij een van de toeristische bushaltes in de verschillende wijken van het centrum van Parijs. De bevestigingsmail geeft je informatie over hoe je de haltes kunt vinden en bovendien heb je in het geval van Big Bus een app beschikbaar om de route van de bussen in realtime te volgen.

Bij de optie Big Bus kun je kiezen tussen een 1- of 2-daagse pas, maar de optie Toot bus is vergelijkbaar in prijs en functies en geeft je ook de optie van een 3-daagse pas.

Aangeboden diensten

De tourbussen hebben een audio-opname, vertaald in 11 talen, die commentaar geeft op de stad en haar monumenten terwijl de tour vordert. Sommige opties, zoals de Big Bus, hebben ook live commentaar in het Engels.

Daarnaast zijn alle sightseeingbussen voorbereid op een bezoek aan Parijs en hebben daarom voorzieningen zoals WI-FI aan boord, kaarten van de stad of informatiefolders.

Kortingen op attracties

Als u een sightseeingbuspas koopt, krijgt u toegang tot een reeks kortingen en voordelen bij verschillende toeristische attracties in de stad. Met de Big Bus optie kun je extra betalen voor toegang tot de Arc de Triomphe of een cruise over de Seine en met de Toot optie krijg je begeleide wandeltochten inbegrepen.

Beschikbare zitplaatsen

Sightseeing bussen zijn groter dan een normale bus en het systeem is zo opgezet dat niemand zonder zitplaats komt te zitten. Houd er rekening mee dat alle haltes toeristische attracties zijn, dus alle haltes zijn druk en alle mensen stappen in en uit. En als er op een bepaalde dag meer mensen zijn dan normaal, worden de routes versterkt met meer bussen.

Boek de toeristische nachtbus Paris Big Bus

Organiseer uw bezoek aan Parijs met de toeristenbus

Louvre museum| ©Patrick Langwallner
Louvre museum| ©Patrick Langwallner

Het grootste voordeel van de toeristenbus is dat je in korte tijd delen van de stad kunt zien die ver uit elkaar liggen. Dit betekent niet dat je Parijs niet vanuit de toeristenbus hoeft te zien: er zijn veel aangename gebieden om rond te lopen en je kunt het gebruik van de toeristenbus afwisselen met wandeltochten.

De meest centrale haltes

Ongeacht waar je verblijft in Parijs, als je in het centrum bent, zul je waarschijnlijk een halte van de toeristenbus in de buurt hebben, omdat de meeste bussen een flink aantal gebieden van de stad aandoen. Mijn advies is om de bus te nemen naar een centrale locatie en dan bijvoorbeeld door Parijs te lopen:

  • Maak een tour langs de Eiffeltoren, de Champs de Mars en Trocadero.
  • Wandel van de Eiffeltoren naar het Louvre langs de oevers van de Seine.
  • Wandel over de Champs Elysées vanaf de Arc de Triomphe
  • Bezoek de piramide van het Louvre, wandel door de Tuilerieën Tuinen en omhoog naar de Place de la Concorde.

Laatste tips

Disneyland Parijs| ©Mathis Jrdl
Disneyland Parijs| ©Mathis Jrdl
  • Als je de toeristenbus gaat gebruiken om Parijs te leren kennen en de stad vanaf het panoramische dak te bekijken, gebruik dan de routes die het verst van het centrum af liggen: het is een ideale optie om meer te weten te komen over minder bekende gebieden en dan kun je beslissen welke je tijdens je reis wilt bezoeken.
  • Het is het beste om dit aan het begin van je reis te doen, zodat je de tijd hebt om je te organiseren; ruimte overlaten voor improvisatie is belangrijk, vooral in een stad die zoveel te bieden heeft.
  • Je kunt het ook gebruiken om "afscheid te nemen" van de stad. Als ik in steden aankom, wil ik ze graag beetje bij beetje ontdekken, maar op de laatste dag heb ik altijd het gevoel dat ik alles nog een laatste keer wil zien en dat is iets wat mogelijk is dankzij deze toeristische busdienst.
  • Het is een goede optie als je met kinderen naar Disneyland reist en maar één dag in Parijs doorbrengt. Het is een manier om alles te zien, kinderen worden niet moe en genieten van het uitzicht vanaf het panoramaterras en veel uitleg is aan hen aangepast.
  • In de optie Big Bus reizen kinderen tot 4 jaar gratis. In dit geval, als je met kinderen reist, overweeg je waarschijnlijk om Disneyland te bezoeken (waarschijnlijk de reden van je reis). Ik heb een gids geschreven over Goedkope tickets voor Disneyland Parijs: soorten tickets, hoe kun je geld besparen, beschikbare opties, enz. zodat je alle details hebt en je bezoek aan het park zo goed mogelijk kunt organiseren.
  • Wissel de toeristenbus af met een wandeling door Parijs: neem de bus naar de Eiffeltoren en loop naar het Louvre. Daar kun je de bus terug nemen om de gebieden verder weg van het centrum te verkennen.

Boek de Toot de Paris toeristenbus

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van de toeristenbus van Parijs, ben je ook geïnteresseerd in

Toeristische bus Parijs| ©COUVRAT Sylvain
Toeristische bus Parijs| ©COUVRAT Sylvain

Als je nadenkt over welke andere vervoersmiddelen je nodig hebt om je door Parijs te verplaatsen, wil ik je een andere optie aanraden die vergelijkbaar is met het concept van de toeristenbus, maar zeker veel romantischer. Als je een cruise op de Seine neemt, kun je niet alleen uitrusten van de lange wandelingen van je reis, maar ook de architectuur en de meest karakteristieke gebouwen van Parijs bekijken vanaf het water van de Seine. Klinkt goed, toch? In deze gids vertel ik je alle details over Seine Riviercruises.

Boek de Paris Big Bus nachtbus