Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen

Stap op de sightseeingbus van Parijs en tour deze enorme stad in één tour. Erg handig om de gebieden te leren kennen die je later op eigen houtje kunt bezoeken.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen

Toeristische bus langs de Opera Garnier | ©veroyama

Er zijn veel manieren om door Parijs te toeren en ze hebben allemaal iets speciaals. De sightseeingbus is een goedkope manier om Parijs in één oogopslag te bekijken en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te vinden.

De beste sightseeing bussen in Parijs

Zonsondergang vanaf de Seine
Zonsondergang vanaf de Seine

Vanwege het grote aantal toeristen en de lange afstanden binnen de stad zijn er verschillende routes en busmaatschappijen die de Franse hoofdstad bestrijken. Ik vertel je er alles over om je keuze zo gemakkelijk mogelijk te maken:

Paris Big Bus sightseeing bus

Grote Bus Parijs| ©Chris Sampson
Grote Bus Parijs| ©Chris Sampson

Ik raad de Big Bus aan omdat de tour vrij compleet is, omdat het uitzicht op de stad panoramisch is en omdat hij veel voorzieningen biedt voor een redelijke prijs.

Klassieke route

Dit is de route die door het centrum van Parijs gaat. Hij bestaat uit 10 haltes en doet 12 bezienswaardigheden aan. De hele route duurt ongeveer twee uur. In de zomer begint hij om 9.30 uur en rijdt hij tot 20.00 uur, en in de winter begint hij om 10.00 uur en rijdt hij tot 19.00 uur. De bussen rijden elke 5 tot 10 minuten in de zomer en elke 15 tot 20 minuten in de winter.

De bezienswaardigheden die u passeert zijn de Eiffeltoren, de Champs de Mars, het Palais Garnier, de Opera van Parijs, het Louvre Museum, de Pont des Arts, de kathedraal Notre Dame, het Musée d'Orsay, de Champs Elysées, het Grand Palais en de Place de Trocadero.

Route door de wijk Montmartre

Montmartre is de meest pittoreske wijk van Parijs, de geboorteplaats van schilders en kunstenaars en vol emblematische en bohemienachtige cafés. De frequentie van de tourbussen op deze route is tussen de 15 en 20 minuten. Het begint om 10 uur met de eerste bus en eindigt met de laatste bus rond 19 uur (de eindtijd kan veranderen afhankelijk van de tijd van het jaar).

Deze route, die vertrekt vanaf Gare du Nord, duurt een uur en komt langs de piramide van het Louvre, Pigalle, de Sacré-Coeur basiliek, Musée Grévin, Boulevard de Montmartre en de Moulin Rouge.

Boek de Paris Big Bus sightseeing bus

Parijs Toot Bus

Uitzicht op de piramide van het Louvre Museum
Uitzicht op de piramide van het Louvre Museum

De toeristische bus Toot is de gele en blauwe bus die u in de stad zult zien. Met hun 3 verschillende routes kunt u heel Parijs rondrijden.

Blauwe route

Dit is de langste van allemaal, want hij omvat in totaal 19 haltes en komt langs 12 bezienswaardigheden. De totale duur van de route is 2 uur en 20 minuten, met een frequentie van tussen de 15 en 20 minuten, en de bussen beginnen te rijden om 9:30 's ochtends en eindigen rond 19:30 's avonds. Als u de toeristenbus gaat gebruiken om door Parijs te toeren en van de panoramische uitzichten te genieten, is dit de meest complete optie.

Bezienswaardigheden zijn het Palais Garnier, Louvre Museum, Pont-Neuf, Notre-Dame kathedraal, Musée d'Orsay, Place de la Concorde, Champs Elysées, Arc de Triomphe, Place de Trocadéro, Eiffeltoren, Champs de Mars en Les Invalides.

Rode route

Van 9.30 tot 17.30 uur rijden de bussen op deze route om de 15-20 minuten langs 9 haltes met 6 bezienswaardigheden verder weg van het centrum van Parijs. De hele tour duurt anderhalf uur.

Tijdens deze tour maakt u kennis met: Les Grands Boulevards, Place de la Republique, Canal Saint-Martin, Palais Garnier, Pigalle en Moulan Rouge en Gare du Nord.

Groene route

Deze route richt zich op de twee kleine eilanden in het centrum van Parijs: Île de la Cité (waar de Notre-Dame ligt) en Île Sant-Louis. Hij duurt een uur en 20 minuten en rijdt elke 25 tot 30 minuten, van 9:30 tot 17:30 uur.

Tijdens deze tour kunt u genieten van de kathedraal Notre-Dame, Rue de Rivoli, het Hotel de Ville, het Pantheon, Place de la Bastille, Ile Saint-Louis, de wijk Saint Germain des Pres en de wijk Montparnasse.

Boek de Toot de Paris sightseeing bus

De Paris Big Bus nachtbus tour

Parijs is de stad van het licht en wordt niet alleen zo genoemd vanwege de rol van de stad als centrum voor kunst en onderwijs aan het eind van de 19e eeuw, maar ook vanwege de grootsheid van haar verlichting. Parijs 's nachts zien is een must, en de ervaring om plaatsen als de Eiffeltoren, de Moulin Rouge en de piramide van het Louvre verlicht te zien is een van de meest authentieke herinneringen die u aan de stad zult hebben.

Met deBig Paris Night Bus kunt u in alle comfort genieten van de verlichting van de stad. Een echte aanrader als u weinig tijd heeft om Parijs te bezoeken en de stadsverlichting niet wilt missen. Laat u verblinden door deze twee uur durende tour in een bus met open dak, met een panoramisch uitzicht en een audiogids die u alles vertelt over de geschiedenis van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Als u niet veel tijd in Parijs doorbrengt, is de route van de nachtbus de beste manier om ervoor te zorgen dat u de belangrijkste punten van de stad verlicht ziet. U zult er geen spijt van krijgen.

Boek de Paris Big Bus nachtbus tour

Sightseeing bus inbegrepen in de Paris Pass

Trocadero| ©Dimitry Anikin
Trocadero| ©Dimitry Anikin

De Paris Pass is een stadspas die u gratis toegang geeft tot een aantal attracties en kortingen bij veel attracties in de stad. De Paris Pass geeft u gratis toegang tot de Big Bus sightseeing bus voor een hele dag en is een must voor degenen die het meeste uit hun reis naar de lichtstad willen halen.

U kunt uw Paris Pass kopen voor 2, 3, 4 of 6 dagen en gedurende die tijd kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad Parijs. Dit is een van de meest complete toeristische passen: preferentiële toegang tot het Louvre museum, de Notre-Dame, het Pompidou museum voor hedendaagse kunst, het Musée d'Orsay, de Arc de Triomphe, het paleis van Versailles? U kunt meer te weten komen over Parijs Pas in dit andere artikel dat ik erover schreef.

Boek de Paris Pass

Waarom de toeristenbus nemen

Arc de Triomphe bij nacht| ©Florian Wehde
Arc de Triomphe bij nacht| ©Florian Wehde

Een stad zo groot als Parijs kan moeilijk zijn; in elke wijk wilt u stoppen en de monumenten, de straten, de bruggen, de gevels, de winkels, de pleinen bewonderen... Zoveel te zien en met afstanden die niet iedereen te voet kan afleggen. Met de toeristenbus is de reis door de stad veel minder vermoeiend en dankzij het uitzicht kunt u van de reis genieten.

Ik raad de Big Bus aan omdat de rondrit vrij compleet is. De prioriteit van deze bus is het verbinden van de plaatsen die bezocht worden door degenen die sightseeing doen in Parijs, in tegenstelling tot het vervoersnetwerk van de stad waarvan de prioriteit is om de stad met elkaar te verbinden en toegankelijk te maken voor iedereen.

Boek de Paris Big Bus sightseeing bus

Wat u moet weten voordat u uw Paris Sightseeing Bus boekt

Uitzicht vanaf de Tour Montparnasse
Uitzicht vanaf de Tour Montparnasse

Hoe uw ticket werkt

Terwijl u op gewone bussen meestal betaalt voor een ticket en dat ticket geeft u recht op een enkele reis waarop u uw halte kiest, betaalt u op de Paris Sightseeing Bus voor gebruiksdagen en dat geeft u het recht om de bus zo vaak te gebruiken als u wilt in de periode van uw keuze.

De sightseeingbuspas kan vooraf en online worden gekocht. Zodra u uw reservering heeft gemaakt, ontvangt u een voucher die u kunt inwisselen voor uw pas bij een van de toeristische bushaltes in de verschillende wijken van het centrum van Parijs. De bevestigingsmail geeft u informatie over hoe u de haltes kunt vinden en bovendien heeft u in het geval van Big Bus een app beschikbaar om de route van de bussen in real time te volgen.

Bij de Big Bus optie kunt u kiezen tussen een 1- of 2-daagse pas, maar de Toot bus optie is vergelijkbaar in prijs en functies en geeft u ook de optie van een 3-daagse pas.

Aangeboden diensten

De tourbussen hebben een in 11 talen vertaalde geluidsopname die commentaar geeft op de stad en haar monumenten terwijl u langs de route rijdt. Sommige opties, zoals de Big Bus bevatten ook een live commentaar in het Engels.

Daarnaast zijn alle sightseeing bussen voorbereid op een bezoek aan Parijs en hebben daarom voorzieningen als WI-FI aan boord, kaarten van de stad en informatiefolders.

Kortingen op attracties

Als u een sightseeingbuspas koopt, krijgt u toegang tot een reeks kortingen en voordelen bij verschillende toeristische attracties in de stad. Met de Big Bus optie kunt u extra betalen voor toegang tot de Arc de Triomphe of een cruise over de Seine en met de Toot optie krijgt u begeleide wandelingen inbegrepen.

Beschikbare zitplaatsen

Sightseeing bussen zijn groter dan een normale bus en het systeem is zo opgezet dat niemand zonder zitplaats komt te zitten. Houd er rekening mee dat alle haltes toeristische attracties zijn, dus alle haltes zijn druk en alle mensen stappen in en uit. En als er op een bepaalde dag meer mensen zijn dan normaal, worden de routes versterkt met meer bussen.

Boek de Paris Big Bus toeristische nachtbus

Organiseer uw bezoek aan Parijs met de toeristenbus

Louvre museum| ©Patrick Langwallner
Louvre museum| ©Patrick Langwallner

Het grootste voordeel van de toeristenbus is dat u in korte tijd delen van de stad kunt zien die ver uit elkaar liggen. Dit betekent niet dat u Parijs niet vanuit de toeristenbus hoeft te zien: er zijn veel aangename gebieden om rond te lopen en u kunt het gebruik van de toeristenbus afwisselen met wandeltochten.

De meest centrale haltes

Ongeacht waar u verblijft in Parijs, als u in het centrum bent, zult u waarschijnlijk een halte van de toeristenbus in de buurt hebben, want de meeste bussen bestrijken nogal wat gebieden van de stad. Mijn advies is om de bus te nemen naar een willekeurige centrale locatie en dan bijvoorbeeld door Parijs te wandelen:

  • Toeren langs de Eiffeltoren, de Champs de Mars en Trocadero.
  • Wandel van de Eiffeltoren naar het Louvre langs de oevers van de Seine.
  • De Champs Elysées aflopen vanaf de Arc de Triomphe
  • Bezoek de piramide van het Louvre, loop door de Tuileries Tuinen en omhoog naar de Place de la Concorde.

Laatste tips

Disneyland Parijs| ©Mathis Jrdl
Disneyland Parijs| ©Mathis Jrdl
  • Als u de toeristenbus gaat gebruiken om Parijs te leren kennen en de stad vanaf het panoramische dak te bekijken, gebruik dan de routes die het verst van het centrum af liggen: het is een ideale optie om details te krijgen over minder bekende gebieden en dan kunt u beslissen welke u tijdens uw reis wilt bezoeken.
  • U kunt dit het beste aan het begin van uw reis doen om uzelf de tijd te geven u te organiseren; ruimte laten voor improvisatie is belangrijk, vooral in een stad die zoveel te bieden heeft.
  • Je kunt het ook gebruiken om "afscheid te nemen" van de stad. Als ik in steden aankom, wil ik ze graag beetje bij beetje ontdekken, maar op de laatste dag heb ik altijd het gevoel dat ik alles nog een laatste keer wil zien en dat kan dankzij deze toeristische busdienst.
  • Het is een goede optie als u met kinderen naar Disneyland reist en slechts één dag in Parijs doorbrengt. Het is een manier om alles te zien, kinderen worden niet moe en genieten van het uitzicht vanaf het panoramaterras en veel uitleg is aan hen aangepast.
  • In de optie Big Bus reizen kinderen tot 4 jaar gratis mee. Als u met kinderen reist, overweegt u waarschijnlijk een bezoek aan Disneyland (waarschijnlijk de reden van uw reis). Ik heb een gids geschreven over Goedkope tickets voor Disneyland Parijs: soorten tickets, hoe kun je geld besparen, beschikbare opties, enz. zodat je alle details hebt en je bezoek aan het park optimaal kunt organiseren.
  • Wissel de toeristenbus af met een wandeling door Parijs: neem de bus naar de Eiffeltoren en loop naar het Louvre. Daar kunt u de bus terugnemen om de gebieden verder weg van het centrum te verkennen.

Boek de toeristenbus Toot de Paris

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van de toeristenbus van Parijs, bent u ook geïnteresseerd in

Toeristenbus Parijs| ©COUVRAT Sylvain
Toeristenbus Parijs| ©COUVRAT Sylvain

Als u nadenkt over welk ander vervoermiddel u nodig heeft om u door Parijs te verplaatsen, wil ik u een andere optie aanbevelen die vergelijkbaar is met het concept van de toeristenbus, maar zeker veel romantischer. Met een cruise op de Seine kunt u, naast uitrusten van de lange wandelingen van uw reis, de architectuur en de meest emblematische gebouwen van Parijs bekijken vanaf het water van de Seine. Klinkt goed, nietwaar? In deze gids vertel ik u alle details over Seine Riviercruises.

Boek de Paris Big Bus nacht tour bus