Hoe beklimt u de Eiffeltoren

Wil je weten hoe je de Eiffeltoren kunt beklimmen, lees dan verder!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minuten lezen

Hoe beklimt u de Eiffeltoren

Uitzicht op de Eiffeltoren | ©Pixabay

Het beklimmen van de Eiffeltoren is de droom van veel reizigers die naar Parijs gaan. Het is een icoon!

Als jij een van hen bent en je wilt dit monument opnemen in de activiteiten die je gaat doen tijdens je verblijf in de stad, dan zal ik je in deze post in detail vertellen hoe je de Eiffeltoren kunt beklimmen zodat je niets mist. Mis het niet!

Hoe kom ik bij de Eiffeltoren?

Uitzicht op de Eiffeltoren| ©Campus France
Uitzicht op de Eiffeltoren| ©Campus France

De Iron Lady is de meest bezochte toeristische attractie in Parijs. Als je de binnenkant van de Eiffeltoren wilt zien, moet je een ticket voor de Eiffeltoren kopen. Om de lange rijen bij de ingang van het monument te vermijden, kun je je tickets het beste online boeken. Zo kun je ruim voor je reis in de Franse hoofdstad de dag en het tijdstip kiezen die het beste bij je schema passen. Op deze manier kun je alle activiteiten van de dag tot in detail organiseren en het meeste uit je tijd in de stad halen.

Vanaf 30 € kun je een ticket krijgen om de Eiffeltoren te beklimmen in Hellotickets om te genieten van het prachtige uitzicht vanaf de uitkijkpunten terwijl je wordt vergezeld door een professionele gids die je alles uitlegt wat je ziet, evenals een heleboel wetenswaardigheden over het monument. Maar er zijn nog veel meer opties tegen heel verschillende prijzen! Ik raad je aan een kijkje te nemen op de website om alle mogelijkheden te bekijken.

Soorten tickets voor de Eiffeltoren

Voordat je de Eiffeltoren bezoekt, moet je er rekening mee houden dat je verschillende ticketopties hebt. Hier zijn de populairste:

Boek uw tickets voor de Eiffeltoren

Wat zijn de opties om de Eiffeltoren te beklimmen?

Trappen van de Eiffeltoren| ©Guilhem Vellut
Trappen van de Eiffeltoren| ©Guilhem Vellut

Er zijn twee opties om de Eiffeltoren te beklimmen: de trap en de lift. En je kunt beide combineren, afhankelijk van het niveau van de toren dat je wilt bereiken.

De trap is de goedkoopste optie (vanaf 30 € entree). Het is perfect als je de binnenkant van de Eiffeltoren wilt bezoeken en je reist naar Parijs met een budget. Met dit ticket kun je via de trap de eerste en eerste verdieping van het monument betreden en genieten van een geweldig uitzicht van bovenaf. Het is echter de moeite waard om er rekening mee te houden dat het te voet beklimmen van 116 meter een fysieke inspanning vereist die niet iedereen zich kan veroorloven.

De lift is een alternatief dat ik je aanraad te overwegen als je met een flexibeler budget naar Parijs reist, omdat het ticket iets meer geld kost (vanaf €40). Het is ideaal als je de lange trap naar de eerste verdieping van de Eiffeltoren wilt vermijden. Eenmaal in de lift kun je genieten van het prachtige uitzicht over Parijs vanaf een bevoorrechte plek.

En voor iets meer geld kun je de ervaring compleet maken door naar de top van de Eiffeltoren te gaan met de lift op het derde niveau. Je zit dan 276 meter hoger en kunt het kantoor zien van Gustave Eiffel, de ingenieur die de toren bouwde voor de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1889.

Boek je ticket voor de Eiffeltoren

Zijn er rondleidingen in de Eiffeltoren en is het de moeite waard?

Eiffeltoren gids| ©gbfernie5
Eiffeltoren gids| ©gbfernie5

Dat klopt, en het is een optie die ik ten zeerste aanbeveel omdat het erg leuk is. Met een rondleiding door de Eiffeltoren kun je niet alleen genieten van een adembenemend uitzicht over Parijs, maar leer je ook veel over de geschiedenis van dit monument en de bouw ervan, evenals enkele van de meest merkwaardige anekdotes.

Mijn advies is om te kiezen voor een rondleiding door de Eiffeltoren als het je eerste keer in Parijs is, omdat je veel meer uit de ervaring haalt doordat je een grotere context hebt over het monument dat je bezoekt.

Bovendien zal het gezelschap van de gids het wachten op de lift aangenamer maken, wat soms een beetje lang en saai kan worden gezien het enorme aantal mensen in het monument. Je kunt hem zelfs om tips en aanbevelingen vragen om het meeste uit je vakantie in de Franse hoofdstad te halen.

Boek je ticket voor de Eiffeltoren en een cruise op de rivier de Seine

Wat zijn de openingstijden van de Eiffeltoren?

Verbazingwekkende Eiffeltoren| ©Pedro Szekely
Verbazingwekkende Eiffeltoren| ©Pedro Szekely

In tegenstelling tot veel andere toeristische attracties in Parijs is de Eiffeltoren elke dag van het jaar geopend van 9:30 tot 22:45 uur en sluit zijn deuren om 23:45 uur.

Dit schema geeft je ruim de tijd om de Eiffeltoren op elk moment te bezoeken, maar vooral op een tijdstip dat het beste past bij je reisplannen in de stad.

Boek uw tickets voor de Eiffeltoren

Voor wie is de Eiffeltoren toegankelijk?

Uitzicht vanaf de toren| ©Chris Yunker
Uitzicht vanaf de toren| ©Chris Yunker

Een bezoek aan de Eiffeltoren is een must voor iedereen met een goede lichamelijke conditie tijdens hun verblijf in Parijs.

Vanwege de structuur en kenmerken van het monument is de beklimming te voet niet geschikt voor bezoekers met hartaandoeningen of andere ernstige aandoeningen. Het wordt ook niet aanbevolen voor zwangere vrouwen vanwege de extra inspanning die nodig is om de Eiffeltoren onder bepaalde omstandigheden te beklimmen.

Toegang voor rolstoelen is beschikbaar voor het tweede niveau van de Eiffeltoren, maar niet voor de top, die zich op de derde verdieping bevindt.

Boek uw ticket voor de Eiffeltoren

Is het aan te raden om de Eiffeltoren met kinderen te bezoeken?

Kinderen die de trappen van de Eiffeltoren beklimmen| ©Poom!
Kinderen die de trappen van de Eiffeltoren beklimmen| ©Poom!

Absoluut! Kinderen zullen het geweldig vinden om de stad vanuit vogelperspectief te zien en een monument te beklimmen dat zo uniek is als de Eiffeltoren, die ze vast en zeker in talloze films hebben gezien.

Bovendien heeft de Eiffeltoren genoeg veiligheidsmaatregelen om hem als gezin te leren kennen. Je hoeft je geen zorgen te maken, alle delen van de attractie worden beschermd door een veiligheidshek. Het enige waar je op moet letten is dat ze niet struikelen als je besluit de trap op te lopen. Bovendien kun je op elk niveau een korte pauze inlassen, zodat ze niet uitgeput raken tijdens de rondleiding.

En als je op zoek bent naar andere plannen met de kleintjes in huis, aarzel dan niet om het artikel Parijs met kinderen te raadplegen.

Boek je ticket voor de Eiffeltoren en een cruise op de rivier de Seine

Hoeveel tijd heb je nodig om de Eiffeltoren te bezoeken?

Wachten om naar boven te gaan| ©gckwolfe
Wachten om naar boven te gaan| ©gckwolfe

Normaal gesproken kost een volledig bezoek aan de Eiffeltoren (van de basis tot de top) je ongeveer 2 uur of 2 uur en 30 minuten, terwijl je voor alleen de eerste en tweede verdiepingen van het monument waarschijnlijk aan 1 uur en 30 minuten genoeg hebt.

In elk geval is er geen tijdslimiet om de Eiffeltoren te bezoeken. In feite kun je een lange tijd rondneuzen in de souvenirwinkels in het atrium, op de eerste of eerste verdieping, of zelfs een drankje drinken in een van de bars rond de attractie.

Boek je tickets voor de Eiffeltoren

Wat u niet mag missen bij de Eiffeltoren

Uitzicht op het Trocadero vanaf de Eiffeltoren| ©Álvaro Bertelsen
Uitzicht op het Trocadero vanaf de Eiffeltoren| ©Álvaro Bertelsen

Binnen in de Eiffeltoren

De meeste bezoekers zijn vaak verrukt over het uitzicht op het stadslandschap vanaf de Eiffeltoren. De bouw van de toren was echter een van de grootste technische revoluties van de 19e eeuw en heeft een enorme impact gehad op het hedendaagse publiek.

Veel toeristen hebben de neiging om het binnenwerk en de ingenieuze structuur niet op te merken. Ook de werking van de liften is erg opvallend. Kijk dus goed en mis de details niet - je zult zeker versteld staan!

Het uitzicht vanaf het monument

Het uitzicht vanaf de Eiffeltoren is sensationeel. Vanaf het observatiedek op de eerste verdieping zit je 116 meter hoog en kun je veel van de bezienswaardigheden van Parijs zien zoals je ze nog nooit hebt gezien. De verrekijker van het monument helpt je daarbij!

Het hoogtepunt komt wanneer je opstijgt naar de top van de Eiffeltoren op het derde niveau op 276 meter boven zeeniveau. De skyline van de stad vanaf de top zien is een duizelingwekkende en spannende sensatie. Enkele van de bezienswaardigheden die je vanaf de top kunt zien zijn de Sacre-Coeur basiliek, het Musée d'Orsay: dit is een voormalig treinstation dat is omgebouwd tot een museum met uitgebreide tentoonstellingen over de kunst van de 19e eeuw. Het is een van de beste musea in Parijs en daarom is een bezoek aan de kathedraal Notre Dame, de rivier de Seine, het Louvre Museum, de Trocadero Tuinen, de Arc de Triomphe, de Champs de Mars, de tuinen aan de voet van de Eiffeltoren waar je op een zonnige dag kunt ontspannen met een picknick met een ongelooflijk uitzicht op het monument of de Champs Elysées een must.

En om het bezoek af te ronden, wat je niet mag missen op het derde niveau van de Eiffeltoren is het kantoor van Gustave Eiffel, de beroemde ingenieur die de toren bouwde voor de wereldtentoonstelling in Parijs in 1889. Het heeft de originele sfeer van die tijd!

Boek je ticket voor de Eiffeltoren en een cruise op de Seine

De Eiffeltoren bij nacht

Parijs bij nacht| ©Luciano Teixeira
Parijs bij nacht| ©Luciano Teixeira

Parijs is een prachtige stad die je op elk moment van de dag de adem kan benemen, maar het is waar dat het 's nachts iets speciaals heeft. Parijs vanuit de hoogte kunnen zien is een fantastische ervaring, vooral 's nachts wanneer de stad er prachtig uitziet en het monument in al zijn pracht schittert.

Het uitzicht vanaf de observatiedekken over het stadslandschap, versierd met duizenden kleine gekleurde lichtjes, is een perfecte afsluiting van een geweldige dag sightseeing in de 'Lichtstad'!

Een nachtelijk uitzicht op de Eiffeltoren is een fantastisch plan dat je niet mag missen. Ontdek alles wat deze ervaring te bieden heeft in de post Eiffeltoren bij nacht.

Boek je ticket voor de Eiffeltoren

Hoe kom ik bij de Eiffeltoren?

Metro in Parijs| ©FranceHouse
Metro in Parijs| ©FranceHouse

Parijs is een enorme stad met lange afstanden. Als je geen tijd hebt om te wandelen, kun je het beste het openbaar vervoer nemen om snel bij de Eiffeltoren te komen.

 • Met de metro: lijn 6 (station Bir-Hakeim), lijn 8 (station Ecoile Militaire) en lijn 9 (station Trocadéro).
 • Met debus: lijn 82 en 42, halte Eiffeltoren.

Als je daarentegen besluit om met de auto naar de Eiffeltoren te gaan, moet je weten dat er in de omgeving verschillende parkeergarages zijn waar je je auto kunt parkeren.

 • Parkeergarage Pullman Tour Eiffel (ongeveer 5 minuten lopen)
 • 443 Avenue Joseph Bouvard (ongeveer 6 minuten lopen)
 • Parkeergarage Quai branly-Tour Eiffel (ongeveer 8 minuten lopen)
 • 2 Place Joffre, 75007 Parijs (ongeveer 12 minuten lopen)

Als je op zoek bent naar meer gedetailleerde informatie over dit onderwerp, mis dan niet het bericht Hoe kom ik bij de Eiffeltoren- we nemen een kijkje!

Boek je ticket voor de Eiffeltoren en een cruise op de rivier de Seine

Tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren

Boek online| ©Glenn Carstens-Peters
Boek online| ©Glenn Carstens-Peters

Let op deze tips om het meeste uit je bezoek aan de legendarische Eiffeltoren te halen!

 • Als het meest bezochte monument in Parijs, raad ik je aan om je kaartjes vooraf en online te kopen om de eindeloze rijen bij de kassa's over te slaan.
 • Als je Parijs voor de eerste keer bezoekt, is het misschien een goed idee om een rondleiding door de Eiffeltoren te nemen, omdat je dan meer uit de ervaring haalt en een geweldige tijd hebt met een gids.
 • Als je je bezoek plant, raad ik je aan om het weerbericht te controleren voor de dag dat je wilt gaan, want soms begint Parijs met een laagje mist en kun je minder van het uitzicht genieten.
 • Voor een meer intieme, low-key ervaring bij de Eiffeltoren kun je je bezoek het beste plannen voor de vroege ochtend (als het niet mistig is) of de vroege avond.
 • Als je met een klein budget naar Parijs reist en de Eiffeltoren wilt zien zonder veel geld uit te geven, is mijn advies om de trappentour te kiezen.
 • Aan de andere kant, als je met een budget naar Parijs reist, raad ik je aan te kiezen voor de lifttour met toegang tot de top van de Eiffeltoren op het derde niveau.
 • Parijs is een dure stad. Als je van plan bent om de Eiffeltoren te beklimmen en een cruise over de Seine te maken, is een goede optie om te kiezen voor een spaarpakket, dat beide activiteiten combineert en je wat geld bespaart.
 • Zonsondergang is een goed moment om de Eiffeltoren te beklimmen als je zowel overdag als 's nachts wilt genieten van het uitzicht, maar het bezoek niet twee keer wilt doen. Wees wel voorbereid op de drukte, want het is het populairste moment van de dag!
 • Als je zin hebt in een hapje eten voor of na je bezoek aan de Eiffeltoren, raad ik je een picknick aan in de Trocadero-tuinen of op de Champs de Mars als het een zonnige dag is. Het is een erg ontspannende ervaring en je krijgt een geweldig uitzicht op het monument vanuit een ander perspectief.
 • Binnen in de Eiffeltoren zijn er ook verschillende fantastische restaurants waar je naartoe kunt gaan als je zin hebt in een speciale romantische avond - een echte aanrader!
 • Zorg tijdens je bezoek goed voor je spullen. Zakkenrollers zijn op hun hoede voor elke onvoorzichtigheid.
 • Aan het einde van je bezoek kun je tijd besparen door de trap naar beneden te nemen, omdat de liften lange wachtrijen vormen - het kost je maar een paar minuten en op de weg naar beneden heb je een ongeëvenaard uitzicht op het landschap!

Als deze kleine 'tips' je hebben geholpen om je bezoek aan de Eiffeltoren voor te bereiden, raad ik je aan om ook eens te kijken naar de post Tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren (wanneer te gaan, duur van het bezoek...) waar je nog veel meer zult vinden.

Boek je tickets voor de Eiffeltoren