Hoe kom ik vanuit Parijs naar Disneyland: alle opties

Ga je naar Parijs en wil je van je verblijf profiteren om Disneyland te bezoeken? Ik zal alle reisopties met je delen, zodat je de optie kunt kiezen die het beste bij je reisschema past.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuten lezen

Hoe kom ik vanuit Parijs naar Disneyland: alle opties

Kasteel Disneyland Parijs | ©Soyoung Han

Om van Parijs naar Disneyland te reizen vind je verschillende vervoersmogelijkheden, de een handiger dan de ander afhankelijk van je specifieke situatie: Disney excursies, privé voertuig, openbaar vervoer, taxi... We verkennen het hier allemaal!

Disneyland Parijs ligt op een afstand van ongeveer 40 kilometer van het stadscentrum. Vanwege de nabijheid van de grote stad is het een van de favoriete excursies vanuit Parijs voor Parijzenaars en voor toeristen die de lichtstad komen bezoeken.

De beste manier om Disneyland te bereiken: een georganiseerde transfer vanuit Parijs

Rondleiding door Disney| ©Lyle Hastie
Rondleiding door Disney| ©Lyle Hastie

De makkelijkste manier om dit avontuur aan te gaan is door een tour met transfer vanuit Parijs te huren. Dit type excursie bespaart je alle rompslomp die komt kijken bij het plannen en de logistiek van een reis.

Vanuit mijn perspectief is het grootste voordeel het gemeenschapsgevoel. De algemene sfeer is heel prettig, dus wees niet verbaasd als je nieuwe vrienden maakt. Ik raad dit alternatief ten zeerste aan, vooral voor wie met kinderen naar Parijs reist.

Boek je dagticket naar Disneyland

Tours met 1 of 2 dagen toegang tot het park

Tourbus| ©Viator
Tourbus| ©Viator

Bij dit type excursie zijn onder andere de volgende faciliteiten inbegrepen: vervoer heen en terug van Parijs naar Disneyland, skip the line entreeticket voor het aantal parken en dagen dat vooraf is geselecteerd.

Over het algemeen zijn de bussen comfortabel, ruim en goed uitgerust. Ze vertrekken dagelijks vanuit de hoofdstad naar Disneyland en het is heel gemakkelijk om verschillende alternatieve bedrijven te vinden.

Ze bieden meestal verschillende ontmoetingspunten verspreid over Parijs, waarvan sommige populaire en gemakkelijk toegankelijke monumenten kunnen zijn.

 • Prijs: Deze tour kun je vinden vanaf €125 inclusief Disneyland entree. Houd er rekening mee dat Disney tickets duurder zijn, afhankelijk van het aantal dagen en parken die je bezoekt.
 • Aanrader als... Je geniet van een leuke vakantie in Parijs en bent op zoek naar een een- of tweedaagse trip naar Disneyland; je wilt niet te veel details organiseren maar gewoon achterover leunen en genieten van het avontuur.

Boek je meerdaagse ticket naar Disneyland

Tours met alleen vervoer heen en terug van Parijs naar Disneyland

Dit type tour is hetzelfde als de vorige, maar heeft geen toegang tot het park. Beide zijn inclusief privé en verzekerd vervoer, een gids die kan communiceren in het Engels, Frans en Spaans, die zowel op de heen- als op de terugreis tot je beschikking staat. Stel hem gerust alle vragen die je hebt, zoals over plaatsen om te eten of attracties om te bezoeken.

 • Prijs: je vindt dit type tour al vanaf 38 € heen en terug inclusief.
 • Aanbevolen als... Je al kaartjes hebt om Disneyland te bezoeken; je de Magic Pass hebt of van plan bent Disney meerdere dagen te bezoeken en een voordelig ticketpakket koopt.

Boek je eendagsticket voor Disneyland

De goedkoopste optie: De RER A vanuit Parijs

Met de RER| ©Nicolas Vigier
Met de RER| ©Nicolas Vigier

Mijn tweede favoriete optie onder de vervoersalternatieven om naar Disneyland Parijs te gaan is om de stedelijke trein RER A te nemen. Het stedelijk vervoer in Parijs is een van de beste ter wereld, dus je kunt zeker zijn van een punctuele en soepele reis.

Voor nauwkeurige informatie over vertrek- en aankomsttijden kun je terecht op de officiële website. Historisch gezien vertrekt de laatste trein van Disneyland terug naar Parijs rond middernacht. Houd er rekening mee dat Disneyland in de zomer tot 01:00 uur geopend is, dus als je wacht tot sluitingstijd kun je je rit missen.

Stadstreinen rijden de hele dag door, met een interval van ongeveer 15 minuten. Vanuit het centrum van Parijs kun je de RER A nemen op vijf verschillende grote stations:

 • Charles de Gaulle Etoile, gelegen bij de Arc de Triomphe.
 • Auber, in de buurt van Galeries Lafayette
 • Chatelet Les Halles, in het 1e arrondissement van Parijs.
 • Gare de Lyon, beschreven als het grootste treinstation van Parijs, gelegen in het 12e arrondissement.
 • Metrostation Nation, gelegen tegenover Place Nation in het 11e arrondissement.

De terugreis naar Parijs is meestal erg leuk. Dit veelgebruikte en goedkope vervoermiddel zit vol met toeristen en plaatselijke bewoners die de Mickey Mouse-oren dragen en een algemene vriendelijke sfeer uitstralen.

 • Prijs: Een enkele reis van het centrum van Parijs naar Disneyland kost minstens €7,60; vermenigvuldig dit met twee en je reisbudget voor vervoer is minder dan €20.
 • Reistijd: De RER A trein rijdt met hoge snelheid, maar de reis inclusief stops duurt meestal tussen de 40-45 minuten in totaal.
 • Aanrader als... Je op zoek bent naar de goedkoopst mogelijke reisoptie. Ook als je meerdere dagen naar Disneyland reist , 4 of 5, en je op zoek bent naar een alternatief waarmee je op je budget kunt besparen.

Boek je meerdaagse ticket naar Disneyland

De handigste optie: huur een auto.

Auto's huren| ©Pixabay
Auto's huren| ©Pixabay

Om met de auto van Parijs naar het resort te komen, moet je de snelweg A4 nemen en dan afrit 14 met de naam Disney Parks en Bailly-Romainvilliers.

Hoewel het meer organisatie van je vergt, is het huren van een auto of het gebruik van je eigen auto om naar Disneyland te gaan een heel goed alternatief dat door honderden mensen vaak wordt gebruikt. Als je in Parijs bent met je eigen auto, ben je al halverwege, maar als je geïnteresseerd bent in het huren van een vorm van vervoer, biedt de Parijse hoofdstad honderden alternatieven, waarvan je de meeste volledig online kunt opgeven en boeken. Hier zijn slechts een paar van de alternatieven:

Het grootste nadeel van deze optie zijn de extra kosten die je in je budget moet opnemen, zoals brandstof en het bezoekersparkeertarief bij Disneyland. Het tarief is ongeveer €25 voor motoren, €30 voor kleine auto's en €45 voor caravans. Als je echter de Magic Pass van Disneyland hebt, is parkeren gratis.

Als je meerdere dagen achter elkaar naar het park gaat, ben je veel geld kwijt aan brandstof en parkeren bij het resort.

 • Prijs: vanaf €10 per dag, maar deze prijs zal stijgen afhankelijk van het type voertuig dat je kiest en het verhuurbedrijf. Houd ook rekening met parkeer- en brandstofkosten.
 • Reistijd: dit is de snelste optie die je kunt vinden. Met de auto ben je in ongeveer 30 minuten bij het resort vanuit het centrum van Parijs.
 • Aanbevolen als... Je totale flexibiliteit wilt om op je eigen tijd aan te komen en te vertrekken vanaf Disneyland, het is ook een alternatief als je 's avonds na sluitingstijd van de parken in Disney Village wilt blijven.

Boek je Disneyland Dagkaart

De minst handige optie: Taxi naar Disneyland vanaf Parijs

Een taxi nemen| ©Markus Winkler
Een taxi nemen| ©Markus Winkler

Als je op een comfortabele en veilige manier naar Disneyland wilt reizen, maar geen zin hebt om zelf te rijden en een route te plannen of vervoer te delen met andere mensen, dan is een taxi de beste optie voor jou. In de Franse hoofdstad is het heel gemakkelijk om taxibedrijven te vinden die eersteklas service bieden, met heel vriendelijk personeel en chauffeurs die efficiënt met je kunnen communiceren in het Engels.

Hieronder vind je een indicatieve lijst van taxibedrijven in Parijs. Vergeet daarnaast niet dat bedrijven als UBER ook prima werken in Parijs:

Het grote voordeel van deze optie is dat je kunt vragen om direct bij je hotel opge haald te worden en een tweede retourtje kunt plannen als je terugkomt in de stad. De bedrijven hebben een virtueel platform waarmee je de service vanaf je computer of mobiele telefoon kunt aanvragen.

Vanuit mijn perspectief is het grootste nadeel echter het vereiste budget; het is echter belangrijk om te onthouden dat dergelijke gepersonaliseerde diensten een investering vereisen.

 • Prijs: hoewel het sterk afhangt van het bedrijf dat je inhuurt, moet je bereid zijn gemiddeld €100 per rit te betalen.
 • Reistijd: aangezien dit een non-stop autorit is, kun je de reis in slechts 30 minuten maken.
 • Aanbevolen als... Je niet kunt of wilt rijden in de stad Parijs en tegelijkertijd geen vervoer wilt delen met andere mensen.

Boek je ticket naar Disneyland