De beste rondleidingen vanuit Parijs

Tijdens je reis naar Parijs kun je kiezen uit een groot aantal onvergetelijke excursies. Welke wil je doen? Wil je weten welke essentieel zijn?

María Cano

María Cano

10 minuten lezen

De beste rondleidingen vanuit Parijs

Parijse brug | ©Léonard Cotte

Naar het paleis van Versailles gaan, Disneyland bezoeken of een uitstapje maken naar de kastelen van de Loire zijn een paar van de verschillende plannen die je kunt maken tijdens je reis naar Parijs. Naast alle monumenten, musea en attracties in de stad is er ook een breed scala aan excursies naar nabijgelegen plaatsen die de hele week door worden georganiseerd en die je niet mag missen. Als je twijfelt over welke de moeite waard zijn om te doen, afhankelijk van het aantal dagen van je verblijf, zijn dit de belangrijkste.

Aan de andere kant raad ik je aan het bericht Wat te zien en te doen in Parijs te lezen om een lijst te maken met de beste plannen voor je reis.

1.- Bewonder het paleis van Versailles

Paleis van Versailles| ©Travis Wise
Paleis van Versailles| ©Travis Wise

Het Paleis van Versailles, dat is uitgeroepen tot Werelderfgoed en op slechts een half uur van Parijs ligt, is een van de populairste excursies tijdens je bezoek aan de Franse hoofdstad. Tijdens deze tour krijg je de kans om een van de symbolen van de Franse Gouden Eeuw te leren kennen, de emblematische Spiegelzaal en de koninklijke appartementen te ontdekken en door de tuinen te wandelen. En als je tussen april en oktober reist, kun je ook genieten van de muzikale shows in de tuinen en fonteinen van het paleis. In het artikel Wat te zien in het Paleis van Versailles lees je meer over de essentiële dingen die je moet zien tijdens dit bezoek.

Er zijn excursies van een halve en een hele dag. De laatste omvat ook toegang tot het Grand en Petit Trianon en het landgoed van Marie-Antoinette. De vertrektijden zijn vroeg in de ochtend, rond 8 uur, of in de middag, rond 13 uur. In dit artikel kun je alle informatie lezen over de openingstijden van het Paleis van Versailles. En omdat de rondleiding lang is, raad ik je aan om de post te lezen waar je kunt eten in Versailles voor het geval je wilt genieten van een heerlijke maaltijd of een pauze wilt inlassen.

Aan de andere kant kun je in de post tickets voor het Paleis van Versailles en hoe je vanuit Parijs in Versailles komt extra informatie over dit voorstel bekijken. En als je met de jongste leden van het gezin reist, biedt het artikel Bezoek Versailles met kinderen een aantal leuke ideeën.

 • Prijs... Vanaf €59 voor een halve dag tour en vanaf €89 voor een hele dag tour.
 • Duur... Vanaf 4 uur, afhankelijk van het type tour.
 • Wat is inbegrepen... Vervoer van en naar Parijs, hostess in de bus, toegang tot de tuinen, skip-the-line toegang tot het paleis en audiogids. Daarnaast is het pakket voor een hele dag inclusief toegang tot het Grand en Petit Trianon, het landgoed van Marie-Antoinette en de muzikale show in de tuinen.
 • Vervoermiddel... Bus.

Boek uw reis naar Versailles vanuit Parijs

2. Beleef plezier als een kind in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs| ©Sean MacEntee
Disneyland Parijs| ©Sean MacEntee

Disneyland Parijs is de populairste excursie vanuit Parijs. En het is een ideaal plan, of je nu met kinderen gaat of niet, het plezier is gegarandeerd. Voor je bezoek moet je weten dat er twee parken zijn: Disneyland, het traditionele park, en Walt Disney Studios, de Disney Studios. Lees voor alle details de artikelen wat te zien en te doen in Disneyland Parijs en de beste attracties in Disneyland.

Vanuit het centrum van Parijs heb je de mogelijkheid om op dezelfde dag heen en terug te gaan. De meest comfortabele optie is de trein. Hiervoor moet je een trein nemen naar station Marne-la-Vallee Chessy. Het kaartje kost ongeveer €7-10 enkele reis, afhankelijk van het station van vertrek. In het bericht Hoe kom ik van Parijs naar Disneyland: alle opties vind je meer informatie over deze en andere opties.

Als je maar één dag gaat, is het natuurlijk erg belangrijk om vroeg te vertrekken. Ik raad je aan om het bericht Wat te zien in Disneyland Parijs op één dag te lezen, zodat je alles weet wat je moet weten voor deze sprookjesachtige dag. Daarnaast is het belangrijk dat je de dienstregeling van Disneyland Parijs kent zodat je jezelf zo goed mogelijk kunt organiseren en je kunt overwegen om een fast pass te kopen om wachtrijen te vermijden en het meeste uit de dag te halen.

En als je meerdere dagen gaat, heb je geluk want Disneyland Parijs heeft veel te zien. Om je een idee te geven, lees de berichten Wat te zien in Disneyland Parijs in twee dagen, Wat te zien in Disneyland Parijs in drie dagen en Wat te zien in Disneyland Parijs in vier dagen en je zult je realiseren hoeveel plannen je hebt.

Het is heel belangrijk dat je ook informatie hebt over hoe je je maaltijden kunt organiseren, want je moet er rekening mee houden dat het park niet bepaald goedkoop is. Hier is het bericht over de beste restaurants in Disneyland Parijs voor alle details.

Deze excursie wordt altijd aanbevolen, maar als je reis samenvalt met belangrijke data zoals Kerstmis of Halloween, moet je niet aarzelen. Lees de artikelen Disneyland Parijs met Kerstmis of Disneyland Parijs met Halloween en ken alle details van het themapark tijdens deze dagen. Je kunt ook de post De beste tijd om naar Disneyland Parijs te gaan bezoeken en je hebt meer informatie over je reis op andere tijdstippen van het jaar.

Reizigerstip

Vanuit Parijs zijn er verschillende excursies voor alle smaken en budgetten: het paleis van Versailles, Disneyland Parijs, Giverny, de Loirevallei... Ik raad je aan om de dagen van je reis goed te plannen en ten minste een paar excursies te doen. Je zult er geen spijt van krijgen!

 • Prijs... Vanaf 54€.
 • Duur... Van één tot vier dagen.
 • Wat is inbegrepen... Er zijn verschillende soorten tickets, maar het ideaal is om een dagticket te kopen dat je toegang geeft tot beide parken, Disneyland en Walt Disney Studios.
 • Vervoermiddel... Vervoer bepaal je zelf. De handigste manier is met de trein.

Boek je Disneyland ticket

3. Ontdek de landschappen die Monet inspireerden met een rondleiding door Giverny.

Een bezoek aan Giverny| ©Aaron Perkins
Een bezoek aan Giverny| ©Aaron Perkins

Een andere interessante excursie vanuit de stad Parijs, speciaal voor kunstliefhebbers, is een uitstapje van een halve dag naar het dorp Giverny, waar de impressionistische schilder Claude Monet meer dan 40 jaar woonde. Tijdens deze excursie ontdekt u enkele van de landschappen die hij schilderde: de kleurrijke tuinen met waterlelies en treurwilgen, de graanvelden en de Normandische bossen. Je kunt ook het huis van de schilder bezoeken, dat in de jaren 1960 door de familie aan de Académie des Beaux-Arts werd geschonken. Het museum werd in de jaren 1980 opengesteld voor het publiek.

Giverny ligt op ongeveer 80 kilometer van Parijs en de excursie, die ongeveer vijf uur duurt, gaat per bus. De prijs begint bij €69.

 • Prijs... Vanaf €90.
 • Duur... 5 uur.
 • Wat is inbegrepen... Vervoersdienst, gids of audiogids afhankelijk van je voorkeur, toegang tot het museum.
 • Vervoermiddel... Bus.

Boek een excursie naar Giverny en de tuinen van Monet

4. Ontdek de sprookjesachtige streek van de Loirevallei

Toegang tot het kasteel Cheverny| ©amanderson2
Toegang tot het kasteel Cheverny| ©amanderson2

Een van de populairste excursies vanuit Parijs is een reis naar de Loirevallei. Tijdens uw reis naar dit gebied van het Franse platteland kunt u genieten van sprookjesachtige landschappen en heeft u de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen door de belangrijkste kastelen van de regio, zoals het Château de Chenonceau en het Château de Chambord, dat als inspiratie heeft gediend voor films als 'Beauty and the Beast'.

Bovendien heeft u na de rondleiding door beide kastelen de tijd om ze op eigen houtje te verkennen en de verschillende kamers binnen te gaan, door de tuinen te wandelen en over het terrein te lopen. Tijdens deze excursie heb je ook de mogelijkheid om een wijnproeverij te doen bij het wijnhuis Cave des Domes, waarvan de wijnen worden gemaakt van de wijnstokken van Chenonceau.

 • Prijs... Ongeveer 150€.
 • Duur... 12 uur.
 • Wat is inbegrepen... Bustransfer, toegang tot de kastelen van Chambord en Chenonceau, wijnproeverij in het Château de Chenonceau.
 • Vervoermiddel... Bus.

Boek een excursie naar de kastelen van de Loire

5. Bezoek het kasteel van Chantilly en laat u betoveren door het Château du Condé Museum

Kasteel van Chantilly| ©Angel de los Rios
Kasteel van Chantilly| ©Angel de los Rios

Op ongeveer 50 kilometer van Parijs ligt het Château de Chantilly, een van de populairste kastelen van Frankrijk. Het is verdeeld in twee delen: Château Petit, een klein kasteel uit de 16e eeuw, en Château Grand, het grote kasteel uit de 19e eeuw.

Een van de belangrijkste attracties van dit bezoek is het Graafs Museum dat, na het Louvre, de op één na belangrijkste collectie klassieke schilderkunst van het land herbergt. Daarnaast herbergt de bibliotheek bijna 13.000 volumes, waaronder meer dan 1.500 manuscripten, waarvan tweehonderd middeleeuws. Tijdens je reis kun je ook door de tuinen wandelen en de stallen bezoeken, evenals het Levend Museum van het Paard.

 • Prijs... Er zijn verschillende soorten tickets. Het meest complete ticket kost ongeveer €20.
 • Duur... Een uur vanaf Parijs plus het gratis bezoek.
 • Wat is inbegrepen... Het meest complete ticket omvat het paleis, het Condé Museum, de tuinen, de stallen en het Levend Museum van het Paard. Er is korting als je familietickets koopt.
 • Vervoermiddel... De handigste optie is de trein en de halte Chantilly-Govieux. Neem lijn D om er te komen.

6. Abdij van Mont Saint-Michel

Abdij van de Mont Saint-Michel| ©Romain Cloff
Abdij van de Mont Saint-Michel| ©Romain Cloff

Vanuit Parijs kun je ook een uitstapje maken naar Mont Saint-Michel. Deze abdij ligt in Normandië, in het noordwesten van Frankrijk, en is een werkelijk spectaculair bezoek dat elk jaar door meer dan 3,5 miljoen mensen wordt bezocht. Tijdens je reis vanuit Parijs kun je de benedictijnenabdij bezoeken die dateert uit de 10e eeuw en werd uitgeroepen tot werelderfgoed in 1979, slenteren door de middeleeuwse straatjes, wandelen over de stadsmuren en, het belangrijkste, kijken naar de unieke getijden van de plaats.

 • Prijs... Vanaf 140€.
 • Duur... Ongeveer 14 uur.
 • Wat is inbegrepen... Vervoer van en naar de plaats, toegang tot de Mont Saint Michel en begeleiding door een deskundige gids.
 • Vervoermiddel... Bus.

Boek een excursie naar de Mont Saint-Michel

7. Leer alles over de Slag om Normandië tijdens een excursie naar de D-Day stranden...

Sword Beach, het landingsstrand van Normandië| ©Mike McBey
Sword Beach, het landingsstrand van Normandië| ©Mike McBey

Onder de verschillende aanbiedingen vanuit Parijs is ook de volledige dagtour naar de D-Day stranden in Normandië. Deze tour laat bezoekers alle details en scènes zien van deze belangrijke dag die het begin van de Slag om Normandië en het einde van de Tweede Wereldoorlog markeerde. Tijdens de tour kun je de landschappen van het Franse platteland zien, het Memorial Museum van Caen bezoeken dat een gedetailleerd verslag geeft van deze episode van de Tweede Wereldoorlog, naar Pointe du Hoc gaan vanwaar je de honderden meters hoge kliffen tussen Utah- en Omaha-stranden kunt zien, de Amerikaanse begraafplaats van Saint Laurent en Arromanches bezoeken, en de laatste stop is bij Juno Beach en de begraafplaats.

 • Prijs... Vanaf 185€.
 • Duur... 14 uur.
 • Wat is inbegrepen... Vervoer heen en terug, gids, toegang tot het Caen Museum, lunch, bezoek aan de begraafplaats van Saint Laurent en de Pointe du Hoc.
 • Vervoermiddel... Bus

8. Bezoek aan een wijnkelder in Champagne

Campagna wijngaard| ©Vassil
Campagna wijngaard| ©Vassil

Je kunt ook kiezen voor een rondleiding in kleine groepen door de Champagnestreek. Tijdens deze tour leer je deze typische en populaire regio grondig kennen. Je start de dag met een bezoek aan het domein van Moët & Chandon, Veuve Clicquot of Mercier, geniet van de wijngaardlandschappen en een wijndegustatie, luncht in een familiale champagnekelder, wandelt door de Côte des Blancs en de Vallée de la Marne. Je bezoekt ook Hautvillers, het Franse Dom Perignon dorp.

 • Prijs... vanaf 269€.
 • Duur... 11 uur.
 • Wat is inbegrepen... Bezoek aan drie champagnekelders en proeverij in elk ervan, lunch met eten en wijn, vervoer vanuit Parijs met een busje, Engelssprekende gids.
 • Vervoermiddel... Bestelwagen.

Boek een excursie naar de kelders van Moët et Chandon

Hoeveel kost een tour vanuit Parijs?

Geld| ©cottonbro
Geld| ©cottonbro

Excursies vanuit Parijs variëren sterk in prijs, afhankelijk van de bestemming, of je het op eigen houtje doet waarbij je alleen een treinkaartje en toegang tot de locatie hoeft te kopen, of dat je een excursie boekt. Over het algemeen kun je genieten van de belangrijkste excursies vanaf €30 tot €150.

Wat zijn de must-see excursies vanuit Parijs?

Disney bezoeken in Parijs| ©Patricia Ferreira
Disney bezoeken in Parijs| ©Patricia Ferreira

Als je meerdere dagen in Parijs bent, aarzel dan niet om Disneyland Parijs te bezoeken. Dit is de ster-excursie. Sommige mensen maken de reis naar het themapark zonder door de Parijse stad te rijden. Dit geeft je een idee van het belang van deze bestemming.

Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het Paleis van Versailles, een van de belangrijkste paleizen ter wereld en een bezoek dat je een idee geeft van de volheid van de Franse monarchie voor haar verval. Daarnaast, en hoewel het een langere reis is, raad ik je aan om de kastelen van de Loire te bezoeken, een sprookjesachtige streek, of de abdij van Mont Saint-Michel, die dateert uit de 10e eeuw en elk jaar door meer dan drieënhalf miljoen mensen wordt bezocht. Als u op zoek bent naar originaliteit, bekijk dan zeker nog originelere bezoeken zoals de excursie naar Fontainebleau en het kasteel van Vaux Le Vicomte.

En als u een kunstliefhebber bent, mis dan een bezoek aan Giverny niet, waar u zich kunt verdiepen in het werk van Monet, evenals een bezoek aan Chantilly, dat een van de mooiste werken van de klassieke schilderkunst herbergt na het Louvre.

Boek een excursie naar Giverny en de tuinen van Monet