Hoe kom ik naar Versailles vanuit Parijs?

Ben je van plan om Versailles te bezoeken vanuit Parijs? Ik weet zeker dat je ervan zult genieten, maar je moet er wel eerst zien te komen, dus ik geef je graag een paar alternatieven om je reis tot een succes te maken.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

Hoe kom ik naar Versailles vanuit Parijs?

Paleis van Versailles | ©Jeremy Bezanger

Als je een lijst aan het samenstellen bent van dingen die je moet zien en doen in Parijs, dan is Versailles een excursie die je niet mag missen. De schoonheid van het paleis en de tuinen maakt deel uit van de Franse cultuur en geschiedenis, en zal ook deel uitmaken van uw reis. Omdat Versailles zo'n populaire toeristische trekpleister is, mag je niet vergeten om van tevoren kaartjes voor Versailles te kopen en te regelen hoe je er komt.

Hoewel georganiseerde tours naar Versailles altijd de beste optie zijn, omdat ze het vervoer voor je organiseren en je vervolgens ook begeleiden tijdens het bezoek, zijn er ook andere vervoersmiddelen zoals bussen en treinen, evenals meer gepersonaliseerde alternatieven zoals taxi's. Ik zal je er meer over vertellen, hun voor- en nadelen!

Een georganiseerde tour: de beste optie

Tuinen van het paleis van Versailles| ©Clark Van Der Beken
Tuinen van het paleis van Versailles| ©Clark Van Der Beken

Als je er zeker van wilt zijn dat je bezoek aan Versailles vanuit Parijs vanaf de eerste minuut een succes wordt, raad ik je aan om een georganiseerde excursie naar Versailles vanuit Parijs te boeken. Op deze manier kom je niet alleen comfortabel en snel in Versailles, maar het bezoek zal ook veel completer zijn, omdat de meeste van deze tours een gespecialiseerde gids bevatten.

Een van de grote voordelen is dat je gids je alles vertelt wat je moet weten over Versailles, van de historische gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden en de beroemde Spiegelzaal tot de natuur die de tuinen bewoont.

Versailles bereiken vanuit Parijs kan een beetje stressvol zijn als je alles zelf regelt, want als je tickets voor Versailles koopt moet je een tijdslot kiezen en op tijd komen. Met een georganiseerde tour kun je ervoor zorgen dat je dit doet zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je niet weet bij welke halte je moet uitstappen of dat er een parkeerplaats is.

Georganiseerde treinreis van Parijs naar Versailles

Wachten op de trein| ©Chris Yunker
Wachten op de trein| ©Chris Yunker

Er zijn georganiseerde tours die je met de trein van Parijs naar Versailles brengen. In dat geval komt de hele groep samen op het treinstation om naar Versailles te gaan, zonder kans dat je op de verkeerde trein stapt of de halte mist. Op deze manier kan ik je verzekeren dat je zonder problemen in ongeveer een uur op je bestemming aankomt.

Georganiseerde tour van Parijs naar Versailles met een gedeeld privébusje

Soms is het beter om te investeren in een optie die alle zorgen en stress wegneemt van naar het station gaan of vertraging van de trein en tijdverlies tijdens de tour. Als deze woorden je aanspreken, dan is dit een zeer aan te bevelen alternatief, omdat je reist met een kleine groep toeristen die vervolgens ook Versailles zullen bezoeken met jou en je begeleidende gids.

Het gemak van dit type tour is onbetaalbaar, omdat de bus je ophaalt op een centraal punt in de stad, dat gemakkelijk te bereiken is, en je vervolgens naar Versailles brengt met een andere groep reizigers die net zo enthousiast zijn om dit historische paleis te zien.

Georganiseerde tour van Parijs naar Versailles met een gedeelde bus

Als de vorige optie buiten je budget valt, is dit het alternatief, omdat het voordeliger is, zelfs als je met meer mensen reist.

De kenmerken van deze excursie naar Versailles zijn vergelijkbaar met de privétransfer, alleen het aantal reisgenoten verandert. Bovendien is het vervoer ook voorzien van airconditioning, wat in de zomer in Parijs zeer welkom is.

 • Prijs: vanaf €108 (inclusief vervoer en entreegelden)
 • Duur activiteit: 5 uur in totaal
 • Aanrader als: je het wachten wilt vergeten en comfortabel wilt aankomen in Versailles om van het bezoek te genieten.

Boek uw excursie naar Versailles

Met de trein vanuit Parijs naar Versailles

Parijs RER| ©Rob Dammers
Parijs RER| ©Rob Dammers

Een manier om snel en goedkoop vanuit Parijs naar Versailles te reizen? Die bestaat en het is de trein. Je kunt in ongeveer 30 minuten naar Versailles reizen vanaf een van de meest centrale treinstations van Parijs, en tegen een goede prijs (ongeveer €4 enkele reis).

Afhankelijk van waar je verblijft, kun je beter de ene of de andere trein nemen, hoewel ik je wel waarschuw dat je moet overstappen om er te komen. Ik zal je in elk geval vertellen wat je alternatieven zijn.

RER lijn C

Het station Paris Invalides staat in verbinding met het station Versailles Rive Gauche, dat op 10 minuten lopen van de ingang van Versailles ligt. Om daar te komen neem je de RER lijn C, die er ongeveer 30 minuten over doet om de afstand tussen de twee punten af te leggen. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je de trein neemt in de richting van Versailles Château - Rive Gauche, want er is een splitsing in de lijn.

Mijn advies is om waarde te hechten aan deze optie, want het is vrij goedkoop (ongeveer € 8 heen en terug) en je kunt vanuit elke Parijse wijk gemakkelijk met de metro naar Invalides.

Transilien

Verblijft u in Montparnasse? Het is een spectaculaire wijk en het station (Paris-Montparnasse) is in ongeveer 15 minuten verbonden met het station Versailles-Chantiers op de N-lijn van de Transilien. Vanaf daar hoef je maar ongeveer 20 minuten te lopen naar de ingang van het paleis van Versailles, dus als je Parijs met kinderen bezoekt, is dit misschien niet de beste optie.

Als je hotel in de buurt van de wijk Montmartre ligt, rijdt de Transilien lijn L in ongeveer 30 minuten van het station Paris Saint-Lazare naar het station Versailles Rive Droite, maar dan moet je nog ongeveer 20 minuten lopen om bij de ingang van Versailles te komen.

 • Prijs: ongeveer €4 (enkele reis)
 • Reistijd: ongeveer 50 minuten in totaal.
 • Aanrader als: je het niet erg vindt om te moeten overstappen of lopen van en naar de stations.

Boek je ticket naar Versailles

Met de pendelbus naar Versailles vanaf Parijs

Rechtstreekse bus| ©versaillesexpress
Rechtstreekse bus| ©versaillesexpress

Wil je rechtstreeks van Parijs naar Versailles? Dan heb ik een optie voor je: de Versailles Express. Het is inderdaad een snelle optie, want hij gaat van de Eiffeltoren naar Versailles in ongeveer 30-40 minuten, maar hij is niet erg toegankelijk.

Naast het feit dat hij maar twee vertrekken vanaf de Eiffeltoren per dag heeft, is de prijs een beetje hoog (rond de €25) en de dienst is alleen beschikbaar van dinsdag tot zondag tussen januari en oktober. Dus als je in de winter naar Parijs reist, vergeet deze optie dan.

Hoewel de prijs hoog is, als je in de buurt van de Eiffeltoren verblijft, in de lente naar Parijs reist of in de zomer naar Parijs reist en rechtstreeks naar Versailles wilt, met het comfort van een zittende bus en zonder tussenstops, overweeg dan het alternatief van de Versailles Express.

 • Prijs: ongeveer €25
 • Reistijd: ongeveer 30 minuten in totaal
 • Aanbevolen als: je de haltes wilt overslaan en rechtstreeks naar Versailles wilt vanuit het centrum van Parijs.

Boek uw reis naar Versailles

Met de bus naar Versailles vanuit Parijs

Buslijn 171| ©Bus Box
Buslijn 171| ©Bus Box

Als je met de openbare bus naar Versailles wilt gaan, wat goedkoper is (ongeveer 3 euro), kun je de 171 bus nemen. Het duurt ongeveer 30 minuten om van Pont de Sèvres naar de Place d'Armes de Versailles te komen, vlak naast de ingang.

De bus rijdt vrij regelmatig (ongeveer elke 10 minuten) en is bijna de hele dag beschikbaar (van 6 uur 's ochtends tot middernacht).

Hoewel je een manier moet vinden om bij het station Pont de Sèvres te komen, is de 171 bus vrij snel en kun je het landschap zien tot het paleis van Versailles aan de horizon verschijnt om je te begroeten.

 • Prijs: ongeveer €2 (enkele reis)
 • Reistijd: ongeveer 30 minuten in totaal
 • Aanrader als: je op zoek bent naar een zeer voordelige optie.

Boek je ticket naar Versailles

Met de taxi vanuit Parijs naar Versailles

Taxi in Parijs| ©joiseyshowaa
Taxi in Parijs| ©joiseyshowaa

Hoewel het niet de goedkoopste optie is (het kost ongeveer € 40-60 enkele reis), is het nemen van een taxi van Parijs naar Versailles een goede optie als je in een groep reist en direct naar het paleis wilt in ongeveer een half uur, zonder wachten, tussenstops of vertragingen. Zorg er wel voor dat je een officiële Parijse taxi neemt om te voorkomen dat je wordt opgelicht.

Als je kinderen meeneemt naar Versailles, is een taxi ook een goede optie omdat ze veiliger en rustiger zijn dankzij de veiligheidsstoeltjes. Bovendien hoef je niet te lopen of over te stappen, want de taxi haalt je op en zet je af waar je wilt.

 • Prijs: vanaf €40 (enkele reis)
 • Reistijd: ongeveer 30 minuten
 • Aanbevolen als: je in een groep reist of met kinderen.

Boek uw reis naar Versailles

Hoe je met de auto van Parijs naar Versailles komt

Autotour| ©Alexandr Podvalny
Autotour| ©Alexandr Podvalny

Voor ongeveer €16 per dag kun je een auto huren om door Parijs te rijden en van de gelegenheid gebruik te maken om Versailles te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat je alleen een auto kunt huren als je ten minste 21 jaar oud bent en ten minste één jaar in het bezit bent van een rijbewijs. Houd er rekening mee dat als je rijbewijs niet is afgegeven door een land van de Europese Unie, je een internationaal rijbewijs moet aanvragen.

Zodra je je huurauto in Parijs hebt en klaar bent om naar Versailles te gaan, neem je de snelweg A13 richting Rouen. Rijd ongeveer 30 minuten tot je de afslag Versailles-Château bereikt en dan is het tijd om een parkeerplaats te zoeken.

Er zijn gratis parkeerplaatsen buiten Versailles, maar die zijn altijd vol en je zult naar de ingang van het paleis moeten lopen. Als dat het geval is, hoef je je geen zorgen te maken, want er zijn verschillende parkeergarages op het terrein van Versailles die ongeveer €10 kosten voor vier uur. Ik raad je aan om naar de parkeerplaats bij Place des Armes te gaan, die tegenover de ingang ligt.

 • Prijs: ongeveer 16€/dag
 • Reistijd: ongeveer 30 minuten
 • Aanrader als: je een auto hebt gehuurd tijdens je reis naar Frankrijk en daarmee naar Versailles wilt.

Boek je ticket naar Versailles

Wij vergelijken alle opties om van Parijs naar Versailles te reizen

 • Georganiseerde tour
 • Prijs: vanaf ongeveer 70€ (inclusief vervoer en entreegelden)
 • Duur: ongeveer 50-60 minuten
 • Voordeel: gemak
 • Nadeel: als je graag alleen reist, is dit geen optie voor jou.
 • Trein
 • Prijs: ongeveer €4 (enkele reis)
 • Duur: ongeveer 50 minuten
 • Voordeel: waar voor je geld
 • Nadeel: je moet overstappen of lopen om bij stations te komen
 • Pendelbus
 • Prijs: ongeveer €25
 • Duur: ongeveer 30 minuten
 • Voordeel: directe reis
 • Nadeel: erg duur en niet erg toegankelijk
 • Traditionele bus
 • Prijs: ongeveer €2 (één dag)
 • Duur: ongeveer 30 min
 • Voordeel: vrij goedkope prijs
 • Nadeel: Er is maar één buslijn die de reis maakt.
 • Taxi
 • Prijs: ongeveer 40€-60€ (enkele reis)
 • Duur: ongeveer 30 min
 • Voordeel: je kiest zelf de opstapplaats en bestemming
 • Nadeel: zeer hoge prijs
 • Huurauto
 • Prijs: ongeveer 16€/dag (zonder tol)
 • Duur: ongeveer 30 minuten
 • Voordeel: je kunt vrij rondrijden zonder tijdschema.
 • Nadeel: het is niet rendabel om een auto te huren alleen om naar Versailles te gaan.

Ben je klaar met het organiseren van je bezoek aan Versailles? Erheen gaan is de eerste stap, dus ik hoop dat mijn tips je hebben geholpen om de beste optie te kiezen.