10 dingen om in februari in Amalfi te doen

Februari en zijn winterse sfeer bieden een ander perspectief van Amalfi dat je met plezier zult ontdekken. Durf jij deze stad te verkennen?

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

10 dingen om in februari in Amalfi te doen

Dia soleado en Amalfi |©Soma Biswas

Amalfi is een kuststad die is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en waar je een rijkdom aan landschap, geschiedenis, architectuur en cultuur vindt. Dit alles dankzij de monumenten, de stranden, de gastronomie en de hartelijkheid van de inwoners, die je het gevoel zullen geven dat je deel uitmaakt van deze stad.

Tijdens je verblijf in de stad in februari zul je genieten van een zeer aangename wintersfeer, waardoor je een ander perspectief van deze pittoreske plaats kunt ontdekken. Onder de leukste dingen om te doen in Amalfi in de tweede maand van het jaar kun je bijvoorbeeld het carnaval vieren, een panoramische of fotografische tour door het historische centrum en de stranden maken, naast andere activiteiten waarover ik je dadelijk meer zal vertellen.

1. Doe een gratis of begeleide rondleiding door de straten van Amalfi en ontdek de meest bijzondere plekken

Straat Amalfi|©Nick
Straat Amalfi|©Nick

Als je Amalfi in februari bezoekt en de hoogtepunten wilt ontdekken, moet je een gratis of begeleide rondleiding door de straten nemen. Je krijgt een glimp te zien van de architectuur, geschiedenis en cultuur van deze stad. Dit alles zonder de drukte, want in deze maand is het aantal toeristen vrij laag.

Om deze activiteit te doen kun je je aansluiten bij een van de beste tours in Amalfi en genieten van het gezelschap van een lokale gids die je de geschiedenis van elke plek vertelt. Je hebt ook de optie om de tour op eigen houtje te doen.

Welke optie je ook kiest voor deze tour, je zult genieten van de charmante stad en een belangrijk deel van haar historisch erfgoed.

Je zult bijvoorbeeld het volgende kunnen zien:

 • Piazza Duomo, beschouwd als het zenuwcentrum van Amalfi.
 • De Fontein van Sint-Andreas de Apostel, die opvalt door zijn marmeren constructie en waar je jezelf kunt verfrissen met een slok water als een plaatselijke bewoner.
 • De imposante trap van de kathedraal, met meer dan 100 treden die leiden naar de voorgevel van dit romaans-middeleeuwse complex uit de 9e eeuw.
 • De Via Lorenzo D'Amalfi, de straat die de hele stad Amalfi doorkruist.

Je kunt niet anders dan ondergedompeld worden in de nostalgische sfeer van het seizoen.

Nuttige informatie

 • Prijs: als je de rondleiding neemt, kan de prijs beginnen vanaf € 40 per persoon.
 • Duur: De rondleiding duurt meestal ongeveer 2 uur. Als je de rondleiding echter op je eigen tempo doet, is er geen tijdslimiet.

2. Vier Valentijnsdag in Amalfi

Paar op het strand|©foldenauerbrian
Paar op het strand|©foldenauerbrian

Misschien valt je 2-daagse bezoek aan Amalfi of langer samen met 14 februari, Valentijnsdag. Mis dan de kans niet om te genieten van de feestelijke sfeer in de bars, restaurants en straten van de stad. De mogelijkheden voor plezier zijn gevarieerd.

Speciale avonden

Op deze dag bieden restaurants speciale avonden aan op hun terrassen. Daar kun je bij kaarslicht eten terwijl je uitkijkt over het prachtige panoramische uitzicht over de stad en de zee. Je kunt ook naar een bar gaan om te genieten van een aperitief met een glas wijn of een biertje. Dit alles begeleid door de levendige muziek van een live DJ.

Kookles

Maar als je deze dag op een meer huiselijke manier wilt vieren en je bent ook een fan van de traditionele keuken van de regio, dan is de beste optie om deel te nemen aan een van de beste kooklessen in Amalfi met een lokale culinaire professional.

Je kunt leren om vanaf nul enkele zoete recepten (arancelli, aubergines met chocolade, cannoli, onder andere) en hartige (citroen spaghetti, inktvis alla praianese, mosselen, enz.) te bereiden. Daarna zit je met de hele familie aan tafel om te eten, te drinken en ervaringen uit te wisselen.

 • Prijs: de prijs van de kookactiviteit begint bij €105 per persoon.
 • Duur: de kookles duurt meestal maximaal 4 uur.

Boek een kookles in Amalfi

3. Maak een wandeling langs de stranden van Amalfi en vier carnaval

Mensen aan boord van een cruiseschip|©Matt Holden
Mensen aan boord van een cruiseschip|©Matt Holden

Een wandeling maken langs de beste stranden van Amalfi tijdens de carnavalsperiode is een goede optie. Vooral omdat je in februari geniet van het milde weer en de rust die hoort bij een lage toeristenstroom. Dit alles verpakt in een feestelijke sfeer.

Je kunt naar Lido delle Sirene gaan, een klein strand met kristalhelder water en dun zand, gelegen op slechts 8 minuten lopen van het centrum van Amalfi. Je hebt ook de mogelijkheid om naar het strand Il Duoglio Spiaggia te gaan , dat op 4 minuten rijden en 25 minuten lopen ligt.

Op beide stranden zul je een onvergetelijke dag beleven: je krijgt een bevoorrecht panoramisch uitzicht op de zee, terwijl je op het zand ligt en de bries op je huid voelt. Je kunt ook een paar minuten duiken, maar niet voordat je de gemiddelde temperatuur van het water en de deining hebt gecontroleerd om te voorkomen dat je het koud krijgt.

In de omgeving vind je ook bars en disco's die na zonsondergang themafeesten aanbieden. Daarom is dit een goede plek om op te nemen in de top 10 van dingen die je 's avonds in Amalfi kunt doen.

Boek een boottocht langs de Amalfikust

4. Maak in je eigen tempo een schilderachtige tocht langs de Amalfikust per auto of elektrische motorfiets

Autotocht Amalfi|©Sandra Pires
Autotocht Amalfi|©Sandra Pires

Tijdens de maand februari kun je profiteren van het weinige verkeer op de weg langs de Amalfikust om een van de beste dagtochten vanuit Amalfi te maken. Dit is een panoramische route, die je verschillende perspectieven van deze regio laat zien.

Dit avontuur begint in het stadscentrum, waar je een auto of een elektrische motorfiets moet huren. Vervolgens ga je op weg langs de bekende Amalfi Drive of SS163, een staatsweg die alle dorpen van de Amalfikust met elkaar verbindt.

De schilderachtige route langs de Amalfikust heeft veel bochten, gegraven tunnels en hele smalle stukken. Je krijgt er echter adembenemende uitzichten over de zee, pittoreske huisjes op kliftoppen, gehuld in een nostalgische sfeer die vaak kenmerkend is voor de winter en nog veel meer.

Je kunt van Amalfi naar Sorrento reizen, dat op ongeveer 42 minuten afstand ligt, door Conca dei Marini, Furore, Praiano en Positano te rijden. Je hebt ook de mogelijkheid om langs de Amalfi-weg richting Vietri sul Mare te rijden, op ongeveer 45 minuten rijden, om Atrani, Ravello, Scala, Maiori en Tramonti te bekijken.

Boek de beste dagtocht vanuit Amalfi

5. Profiteer van je tijd in Amalfi om wat souvenirs te kopen

straatmarkt|©Hengky Kurniawan
straatmarkt|©Hengky Kurniawan

Tijdens je 5-daagse verblijf in Amalfi of langer in februari moet je profiteren van het koele klimaat van de stad om door de straten te dwalen op zoek naar souvenirs. In de smalle, steile straatjes van dit pittoreske kustplaatsje vind je tientallen winkeltjes.

Je kunt je wandeling beginnen langs de Via Lorenzo D'Amalfi, een van de hoofdstraten van de stad. Hierdoor kun je van het strandgedeelte (promenade) naar de top van de klif lopen.

Op deze manier vind je souvenirwinkels en ambachtelijke winkels met een verscheidenheid aan producten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om aardewerk, Amalfipapier, mode, antieke schilderijen, sieraden, kunstwerken van lokale kunstenaars en parfums te kopen.

Bovendien brengt deze route je over het Piazza de Duomo, waar je cafés, bars en restaurants vindt. Je kunt een pauze inlassen op een van de terrassen om de populaire limoncello te proeven en, waarom niet, een fles als souvenir te kopen.

6. Ontdek de meest fotogenieke plekjes van Amalfi met een professionele fotograaf

<figcaption href="image|size=medium|url=https://res.cloudinary.com/hello-tickets/image/upload/v1683667557/post_images/Amalfi-1/Ver%20y%20hacer%20en%20Amalfi/42413651391_1d3fc30b13_b_Cropped.jpg|caption= Fontein "De Cape 'E Ciucci", Amalfi|©David Kessler">Fontein "De Cape 'E Ciucci", Amalfi</figcaption></figure></figure><span data-type="non-translate-span" translate="no"></span>Als je een <strong>herinnerlijk souvenir wilt van je reis</strong> naar deze badplaats in feb, dan moet je een fototocht maken tussen de <a href="link|text=dingen om te doen in Amalfi in de winter|element=sc-307-4253">dingen om te doen in Amalfi in de winter</a>. Je ontdekt de meest fotogenieke plekjes van deze stad in het gezelschap van een <strong>professionele fotograaf-gids.</strong><span data-type="non-translate-span" translate="no"></span>In dit leuke avontuur door de straten van Amalfi leer je <a href="link|text=hoe je fotografische composities maakt|url=https://www.hofmann.es/blog/fotografia/como-hacer-buenas-fotos-en-in-invierno/">hoe je fotografische composities kunt maken</a> waarbij je profiteert van de nostalgische wintersfeer.<span data-type="non-translate-span" translate="no"></span>Als je eenmaal contact hebt gemaakt met de gids, bezoek je <strong>een aantal bestemmingen die vaak dienen als fotografische achtergrond</strong>. Bijvoorbeeld: <ul> <li><a href="link|text=De Piazza del Duomo|url=http://www.parrocchiaamalfi.com/cattedrale/piazza-duomo/">De Piazza del Duomo</a> wordt beschouwd als het zenuwcentrum van de stad.</li> <li><strong>De Cape e Ciucci fontein,</strong> gelegen aan de uitgang van de stad en gebouwd in de 18e eeuw.</li> <li><strong>De voorgevel van de kathedraal</strong> die u bereikt via een imposante trap (meer dan 60 treden.</li> <li><strong>De Fontein van Sint Andreas,</strong> met de figuur van de apostel gebeeldhouwd in marmer.</li> </ul><span data-type="non-translate-span" translate="no"></span> Je kunt ook de <strong>Via Lungomare dei Cavalieri</strong> bezoeken die leidt naar een golfbreker met een prachtig panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. Vanaf daar heb je toegang tot het <strong>strand van Lido delle Sirene</strong> en het kristalheldere water.<span data-type="non-translate-span" translate="no"></span><h2 data-number="7. ">Verberg jezelf voor de koude temperaturen in Amalfi en bezoek het Museo del Antico Arsenale</h2><span data-type="non-translate-span" translate="no"></span><figure><figcaption href="image|size=medium|url=https://res.cloudinary.com/hello-tickets/image/upload/v1683667797/post_images/Amalfi-1/Ver%20en%20do%20in%20Amalfi/3047584635_a9490ea255_k_Cropped.jpg|caption=L'antico Arsenale|©Claudio Pallard">L'antico Arsenale

Tijdens je 3-daagse verblijf in Amalfi of langer kun je de maritieme geschiedenis van deze stad ontdekken in de Antico Arsenale. Dit houdt je beschut tegen de koude februaritemperaturen terwijl je door de tentoonstellingszalen bladert.

Tijdens de rondleiding zie je een reeks nautische artefacten, manuscripten, perkamenten en andere bewijzen van de belangrijke invloed van Amalfi op de geschiedenis van de Middellandse Zee.

Enkele van de voorwerpen die je in het Antico Arsenale kunt zien, zijn bijvoorbeeld:

 • Oriëntatie-instrumenten zoalskompassen die gebruikt werden in oceaanroutes.
 • De Tabula d'Amalpha, een maritieme code die tot de 16e eeuw werd gebruikt.
 • Eenverzameling historische kledingstukken, jaarlijks gedragen in de Byzantijnse processie.
 • De Yarì-munt, vroeger geslagen als betaalmiddel in Middellandse Zeehavens.

Nuttige informatie

 • Prijs: de toegang is gratis.
 • Openingstijden: elke dag in de zomer (10.00 tot 20.00 uur). Dinsdag tot zondag in de winter (10.00 tot 13.00 uur en 15.00 tot 19.00 uur).

8. Wandel binnen in de kathedraal van Amalfi en aanschouw de schatten van dit monument

Kathedraal van Amalfi|©David Eburne
Kathedraal van Amalfi|©David Eburne

Een bezoek aan de kathedraal van Amalfi is een niet te missen ervaring in februari. In deze laagseizoenmaand heb je geen last van wachtrijen of drukte. Op deze manier kun je de schatten die dit monument herbergt goed bekijken.

Dit katholieke gebouw in romaanse stijl is gewijd aan Sint-Andreas de apostel, de beschermheilige van de stad. Daarom vind je hier beelden, fresco's en andere voorwerpen die naar hem verwijzen.

Onder de relikwieën die je zult zien zijn de volgende:

 • Een beeldhouwwerk (16e eeuw), met daarop Sint-Andreas de apostel, de Dode Christus en de Dolorosa.
 • De reeks fresco's op het plafond die het leven van de apostel uitbeelden.
 • De verzoeningskapel met de relikwieën van Sint-Andreas.
 • De crypte met het graf van de apostel en fresco's die de aankomst van het lichaam uit Constantinopel uitbeelden.
 • Het hoofdaltaar, met de kruisiging van Sint-Andreas afgebeeld op doek.

Nuttige informatie

 • Prijs: De toegang tot de basiliek is gratis, maar als je de kloostergang en het museum in wilt, moet je een gemiddelde prijs van € 3 per persoon betalen.
 • Openingstijden: elke dag van maart tot juni (9:00 tot 18:45), van juli tot september (9:00 tot 19:45) en van november tot februari (10:00 tot 13:00 en 14:30 tot 16:30).

9. Geniet van een uniek panoramisch uitzicht over Amalfi vanaf de Torre dello Ziro

Toren Ziro|©Danielle
Toren Ziro|©Danielle

Februari in Amalfi biedt een unieke wintersfeer, waar schaduwen en koude tinten de sfeer overheersen. Profiteer van dit natuurverschijnsel om vanaf de Torre dello Ziro een ander uitzicht over de stad en de Middellandse Zee te krijgen .

Je hoeft maar ongeveer 5 minuten te rijden vanaf het centrum van Amalfi of een bus te nemen van ongeveer 15 minuten naar het historische fort, gebouwd in steen in de 15e eeuw op de hoge grond tussen Amalfi en Ravello.

Vanaf de uitkijktoren kun je uitkijken over Amalfi, de Golf van Salerno en zelfs enkele van de naburige dorpen die samen de Amalfikust vormen in de verte zien liggen.

10. Ervaar de aperitivo cultuur in Amalfi

Aperitieven op tafel|© Evelyn Semenyuk
Aperitieven op tafel|© Evelyn Semenyuk

Of je nu maar één dag blijft of besluit om 4 dagen in Amalfi door te brengen, in februari moet je de zogenaamde aperitivocultuur ervaren. Verzacht de winterkilte met heerlijke traditionele alcoholische dranken.

Je kunt de bars en restaurants bezoeken die zich op het Piazza del Duomo bevinden. In elk van hen krijg je een aperitief aangeboden dat bestaat uit een drankje (limoncello, bier, wijn, enz.) vergezeld van een snack (olijven, friet, pizza, enz.). En als je een meer substantiële maaltijd wilt, bestel dan een bord met gemengde vleeswaren.

Wat moet je meenemen voor je bezoek aan Amalfi in februari?

Muts in je koffer|© Boxed Water Is Better
Muts in je koffer|© Boxed Water Is Better

Amalfi is in februari een koude plaats, met regenachtige dagen en bewolkte luchten. Dus als je van plan bent om de stad te bezoeken die haar naam geeft aan de Amalfikust, moet je stevige, warme kleren inpakken om je warm te houden.

Het is belangrijk om ten minste één lange broek, T-shirt met lange mouwen en warme trui in te pakken. Je hebt ook een vest of een andere warme jas nodig om je tegen de kou te beschermen.

Je moet wat accessoires inpakken, zoals mutsen, sjaals en handschoenen. Vergeet ook niet een paar sokken (ademend maar warm), winterschoenen, een mackintosh of een paraplu mee te nemen.

De toeristische drukte van Amalfi in februari

Amalfikust|©Alejandro Espejo LC
Amalfikust|©Alejandro Espejo LC

Op jaarbasis is het aantal toeristen in Amalfi in februari erg laag. Dit komt doordat het de koudste en meest regenachtige maand van de winter is met temperaturen tussen 8°C en 13°C.

Amalfi is in deze maand echter de ideale bestemming voor wie houdt van nostalgische landschappen en niet-bevolkte plaatsen. Je kunt door de straten slenteren en de monumenten bezoeken zonder in de rij te staan.

Natuurlijk zul je zien dat sommige winkels gesloten zijn tijdens dit seizoen, maar dat weerhoudt je er niet van om je te vermaken. Hetzelfde geldt voor boottochten op Amalfi of andere wateractiviteiten, die beschikbaar zijn afhankelijk van de dagelijkse weersomstandigheden.

Boek een boottocht langs de Amalfikust