Beste kooklessen in Amalfi

Wil je de beste Italiaanse gerechten leren koken? Mis dan een kookcursus in Amalfi niet, een plan dat je zeker zal bevallen!

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Beste kooklessen in Amalfi

Tourist store, Amalfi |© Gill Cocks

Als je een passie hebt voor gastronomie, moet je zeker een kookcursus in Amalfi boeken. Een van de beste manieren om een nieuwe cultuur te leren kennen is door de gastronomie te proeven, en wat is er beter dan de Italiaanse keuken? Met deze lessen proef je niet alleen een grote verscheidenheid aan gerechten, maar leer je ook hoe je ze moet maken zodat je er thuis van kunt genieten en ze kunt delen met je familie en vrienden.

Je leert hoe je een originele Italiaanse pizza maakt, Napolitaanse zoetigheden en je verdiept je in de wijncultuur. Sommige lessen gaan gepaard met een leuke rondleiding door de Amalfikust, andere met een bezoek aan een boerderij of zijn zelfs gericht op de jongste leden van de familie. Doe je mee?

Hands-on kookles en boerderijbezoek aan de Amalfikust

Italiaanse boerderij in Amalfi|©Anna Azarova
Italiaanse boerderij in Amalfi|©Anna Azarova

Wil je koken met verse ingrediënten die rechtstreeks van een Italiaanse boerderij komen? Boek dan een kookles in Amalfi, maar het moet wel een praktijkgerichte kookles zijn met een bezoek aan de boerderij. Daarvoor ontmoet je je gids en kookleraar op een vooraf afgesproken punt en reis je naar de boerderij waar je je Italiaanse kookles krijgt. Maak je geen zorgen als je een amateur, beginner of ervaren kok bent, deze les is geschikt voor alle groepen.

Als je aankomt op de boerderij, word je met je groep door de tuin geleid. Zonder twijfel is dit een van de beste ervaringen die je in maart in Amalfi kunt hebben, omdat het lente is en het fruit en de groenten vers zijn. Let goed op de instructies van de chef terwijl je de ingrediënten uit de tuin kiest. Daarna ga je naar de keuken waar je vier gerechten zult bereiden.

De bruschetta's worden meestal vergezeld van verschillende bijgerechten zoals ricotta of mozzarella. Als alle gerechten klaar zijn, kun je aan tafel gaan zitten met de rest van de groep en genieten van je creaties. Profiteer van deze tijd om zoveel mogelijk vragen te stellen over de geschiedenis van de Italiaanse gastronomie.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 130 €.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Voordelen van deze optie: met deze kookles leer je niet alleen nieuwe recepten, maar ook hoe je de ingrediënten moet kiezen om een kwaliteitsgerecht aan te bieden.
 • Nadelen: je moet voorbereid zijn met gepaste kleding om een moestuin binnen te gaan en de groenten te kiezen.

Boek een kookles in Amalfi

Kookles in een Italiaans huis

Leren koken in Amalfi|©Patricia Vélez
Leren koken in Amalfi|©Patricia Vélez

Als je op reis graag meer wilt leren over de cultuur van de plaats die je bezoekt, is het boeken van een kookles in Amalfi een uitstekende optie. Er zijn er die je meenemen naar een Italiaans huis waar twee vriendelijke mensen hun deur openen en je recepten leren die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Dit soort lessen wordt aangeboden door jonge stellen met ervaring in de restaurantbranche die hun huis aanbieden als ideale locatie voor de kookles. Over het algemeen zijn dit huizen met een terras dat een prachtig uitzicht op zee biedt. De gerechten omvatten soepen, handgemaakte pasta's, citrusdesserts en nog veel meer.

Als je op zoek bent naar dingen om 's avonds te doen in Amalfi, kan dit een goede optie zijn. Praat gewoon met je gids over het organiseren van deze les halverwege de middag. Op deze manier kun je dineren met je eigen creaties. Houd er rekening mee dat het aangeboden menu altijd verandert afhankelijk van het seizoen. Dit wordt gedaan omdat het de bedoeling is dat je verse ingrediënten eet.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 100 €.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Voordelen van deze optie: je kunt het huis van een Italiaanse familie binnengaan, wat je een unieke kans geeft om de cultuur van dit land te leren kennen.
 • Nadelen: de recepten die je leert bereiden zijn misschien niet de originele, omdat ze een persoonlijk tintje hebben omdat het familierecepten zijn.

Boek een kookles in Amalfi

Leer Italiaanse pizza maken in Amalfi

Della Nonna Italiaanse keuken|©Vladee Lov
Della Nonna Italiaanse keuken|©Vladee Lov

Wil je een authentieke Italiaanse pizza proberen en hem zelf bereiden? Boek een kookles in Amalfi gericht op het maken van pizza's en word een expert in het maken van pizza's. Waar wacht je nog op?

Als je ter plaatse aankomt, is het eerste wat de chef je zal uitleggen het belang van netheid en hygiëne. De eerste stap is dus om je handen grondig te wassen, handschoenen, een muts en een schort te dragen. Daarna ben je klaar om verder te gaan met de volgende instructies. Het eerste deel van de les is theoretisch, zodat je alles te weten komt over de originele Italiaanse pizza.

Het tweede deel van de les is praktisch. Je krijgt de kans om een pizzadeeg te maken, het te vormen en te dresseren volgens de instructies van de chef. Terwijl de pizza wordt gebakken, heb je even tijd om met de docent en andere klasgenoten te kletsen. Als iedereen elkaar heeft ontmoet, stap je in een voertuig op weg naar het restaurant waar je je les krijgt. Tot slot proef je je creatie met een heerlijk glas wijn.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 150 €.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Voordelen van deze optie: omdat dit een kleine groepsles is, heeft de docent de tijd om elke student te helpen.
 • Nadelen: je leert alleen hoe je pizza maakt en je leert niets over andere heerlijke Italiaanse recepten.

Boek een kookles in Amalfi

Kookles plus olijfolie proeven

Man koken|©Patricia Vélez
Man koken|©Patricia Vélez

Wist je dat olijfolie meerdere gezondheidsvoordelen biedt? Bovendien kun je met dit onmisbare ingrediënt uit de Italiaanse keuken allerlei gerechten bereiden.

In Amalfi heb je ook de mogelijkheid om een kookles met olijfolieproeverij te boeken. Deze worden meestal gehouden in een restaurant in het centrum van Amalfi. Je wordt ontvangen met hapjes en speciale drankjes. Na een kort praatje is het tijd om met de kookles te beginnen. Je chef-kok en leraar zal je uitleggen wat je allemaal met olijfolie kunt doen. Hij zal ook de beschikbare recepten voor die dag uitleggen en je zult moeten kiezen welke je het lekkerst vindt.

De chef zal de groep in minstens drie teams verdelen om drie verschillende recepten te bereiden. Voordat je begint, proef je verschillende soorten olijfolie en kies je er een uit om in je gerecht te verwerken. Stel gerust je vragen. Als alles klaar is, kun je je creatie opeten. Geniet ervan met een goede wijn van het restaurant. Afhankelijk van de docent krijg je een klein dessert aan het einde van de les.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 100 €.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Voordelen van deze optie: je zult een heerlijk gerecht kunnen eten met olijfolie, een ingrediënt dat verschillende gezondheidsvoordelen biedt.
 • Nadelen: als je niet van olijfolie houdt, geniet je misschien niet zo van deze ervaring.

Boek een kookles in Amalfi

Wijnproeverij plus kookles

Wijnproeven|©CA Creative
Wijnproeven|©CA Creative

Italië is een van de meest wijndrinkende landen ter wereld, dus je mag deze stad niet verlaten zonder van deze iconische drank te hebben genoten. Als je in Amalfi een kookcursus wijnproeven volgt, kun je leren hoe je verschillende soorten wijn gebruikt en hun smaken herkent.

Voor deze les moet je naar het restaurant reizen waar je de kookles krijgt en de wijn proeft. Je gidsen zullen je van tevoren het adres van de plek sturen, want je zult je eigen vervoer moeten regelen. Probeer op tijd te zijn zodat je de les op de juiste manier kunt beginnen.

Het eerste wat je zult doen is verschillende soorten wijn proeven. Proef ze met vertrouwen! De chef zal uitleggen welke wijnen het beste passen bij verschillende soorten eten en welke wijnen ideaal zijn om toe te voegen aan je maaltijden. Dan is het tijd om te koken. Tot de gerechten die meestal worden bereid behoren aubergine parmezaan en zelfgemaakte pasta. Aan het eind kun je je gerecht eten met de door de chef aanbevolen wijn.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 150 €.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Voordelen van deze optie: je kunt verschillende soorten wijn proberen bij verschillende gerechten.
 • Nadelen: als je niet van wijn houdt, kun je beter een ander soort kookles kiezen, want wijn is de ster van de hele ervaring.

Boek een kookles in Amalfi

Kookles en huwelijksaanzoek

Huwelijksaanzoek|©Gift Habeshaw
Huwelijksaanzoek|©Gift Habeshaw

De Amalfikust staat bekend als het mooiste balkon van Italië. Daarom besluiten veel geliefden om hun huwelijksaanzoek in dit deel van Italië te doen. Bij deze belevenis worden meestal een paar gastheren je medeplichtigen om van het huwelijksaanzoek een verrassing te maken.

Ze bereiden een plek voor op het terras van hun huis met uitzicht op zee. Daar nemen ze jou en je partner mee voor een privé kookles. Bij aankomst op het terras beginnen jullie zoals gewoonlijk met de kookles. De sfeer zal vanaf het begin romantisch zijn, met bloemen en muziek naar keuze. Jullie moeten van tevoren een precies tijdstip afspreken waarop jullie het aanzoek zullen doen, zodat de gastheer en gastvrouw jullie kunnen helpen alles voor te bereiden. Het beste moment is wanneer het eten klaar is.

Als het moment daar is, doe je je aanzoek aan je partner. Op dat moment maken je gastheren een fotosessie van het moment en brengen ze een drankje naar keuze om op te proosten. Tot slot kun je genieten van je diner of lunch met je toekomstige vrouw of man.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 500 €.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Voordelen van deze optie: inclusief foto's, drankjes, bloemen en een aangename sfeer.
 • Nadelen: het is belangrijk dat je heel zeker bent van het antwoord dat je zult krijgen om geen slechte tijd te hebben.

Boek een kookles in Amalfi

Kookles voor kinderen

Koken voor kinderen|© Annie Spratt
Koken voor kinderen|© Annie Spratt

Als je van plan bent om langer dan vier dagen in Amalfi te blijven en je reist met kinderen, dan raad ik je aan om een plan voor hen te kiezen. Het boeken van een kookles in Amalfi gericht op de kleintjes zal een leuke ervaring zijn en ze zullen iets nieuws leren.

Meestal worden kinderen in deze lessen vergezeld door hun ouders, die hen helpen bij het bereiden van de gerechten. Houd er rekening mee dat je zelf voor de transfer naar de door de organisatoren aangegeven plaats moet zorgen. Als je aankomt, zal de chef-kok jou en je kind alles geven wat je nodig hebt om met de les te beginnen.

Typische gerechten zijn stromboli, focaccia met tomaat, koude gevulde broodjes en rigatoni taart met vlees. Tiramisu wordt ook vaak als dessert bereid. De chef-kok kiest een of twee van deze gerechten zodat de kinderen in korte tijd kunnen leren koken. Aan het eind kan iedereen van de maaltijd genieten en zelfs nog even spelletjes spelen.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 100 €.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Voordelen van deze optie: kinderen kunnen iets anders doen tijdens hun vakantie.
 • Nadelen: vervoer is niet inbegrepen.

Boek een kookles in Amalfi

Wandelen, koken en eten aan de Amalfikust

Amalfi wateren|©Daniel Ribeiro
Amalfi wateren|©Daniel Ribeiro

Van de beste tours in Amalfi springt het boeken van een kookles in Amalfi als onderdeel van een tour om verschillende delen van Amalfi te leren kennen er zeker uit.

Nadat je je groep en je gids hebt ontmoet, begin je aan een wandeling op zoek naar bloemen, aromatische planten en wilde kruiden. Dit zullen enkele van de ingrediënten zijn van het gerecht dat je gaat bereiden. Je komt ook langs verschillende voedingswinkels om ingrediënten te kopen en hapjes te proeven.

Uiteindelijk kom je aan in een restaurant waar je al deze ingrediënten samenvoegt in een recept dat de chef je zal vertellen. Zonder twijfel zal dit gerecht de typische smaken van de Amalfikust hebben.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 200 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Voordelen van deze optie: je kunt een leuke wandeling langs de kust maken.
 • Nadelen: je moet voorbereid zijn op een wandeling van minstens anderhalf uur.

Boek een kookles in Amalfi

Kookles met traditionele gerechten uit het mediterrane dieet

Handgemaakte pasta|© Joanna Rae López
Handgemaakte pasta|© Joanna Rae López

Italië en de verschillende landen en eilanden in de Middellandse Zee hebben een gemeenschappelijk dieet. In Amalfi kun je een kookles volgen die gespecialiseerd is in de mediterrane keuken, waar je alles leert over deze heerlijke gerechten die op zoveel plaatsen voorkomen.

Voor deze kookles moet je afspreken bij het restaurant of de locatie die door de organisatoren wordt aangegeven. Je moet vragen of vervoer inbegrepen is of niet, want dit kan variëren. Zodra je op de locatie aankomt, leer je alles wat je moet weten over koken en een korte geschiedenis van de gerechten die je gaat bereiden.

Onder de gerechten die je leert bereiden zijn pasta, falafel, gazpacho, paella en salmorejo. Elk van deze gerechten heeft een andere oorsprong. Nadat je naar hun geschiedenis hebt geluisterd, kies je het gerecht dat je het lekkerst vindt en bereid je het onder begeleiding van de chef. Tot slot ga je lunchen met de rest van de groep. Eet smakelijk!

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 200 €.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Voordelen van deze optie: in deze kookles leer je gerechten uit verschillende landen bereiden.
 • Nadelen: de Italiaanse keuken staat niet centraal in deze les.

Boek een kookles in Amalfi

Napolitaanse gebakcursus

Napolitaanse patisserie|© Vije Vijendranath
Napolitaanse patisserie|© Vije Vijendranath

Als je meer wilt leren over de Napolitaanse keuken, raad ik je aan om een tour van Amalfi naar het naburige Napels te maken. Het is een van de leukste dingen om te doen in Amalfi, want je kunt een Napolitaanse patisseriecursus volgen met een professionele patissier.

De patissier heet je hartelijk welkom en je begint met de cursus. Hoewel Napels bekend staat als de pizzahoofdstad van de wereld, is de patisserie uniek. De eerste les die je meestal krijgt is hygiënetechniek en ingrediëntkeuze. Als je dit eenmaal begrijpt, kan het plezier beginnen!

Tot de zoetigheden die je kunt bereiden behoren baba, delizia al limone en sfogliata napoletana. Je kunt kiezen welke van deze desserts je wilt bereiden en als je klaar bent, kun je ze proeven.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 100 €.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Voordelen van deze optie: je kunt een andere stad bezoeken dan Amalfi en de details van de gastronomie leren kennen.
 • Nadelen: je moet bijna drie uur heen en weer reizen. Daarom is het alleen een goed plan als je meer dan drie dagen in Amalfi blijft.

Boek een kookles in Amalfi