Beste rondleidingen door Amalfi

Amalfi is de bekendste stad aan de Amalfikust en ook een van de belangrijkste plaatsen van het Italiaanse Campanië, dus er zijn veel bezienswaardigheden om te ontdekken. Hier zijn enkele van de beste tours die je in de stad kunt doen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuten lezen

Beste rondleidingen door Amalfi

Day in Amalfi |©Vernon Harvey

Als je de Golf van Salerno wilt leren kennen en de stranden en landschappen van de Amalfikust wilt ontdekken, moet je Amalfi bezoeken, de belangrijkste stad van het Italiaanse Campanië en een van de mooiste en meest karakteristieke plaatsen van Italië met zijn uitzicht op de Tyrreense Zee en zijn middeleeuwse architectuur.

Enkele van de beste dingen om te zien en te doen in Amalfi om de stad te ontdekken tijdens een tour zijn een boottocht langs de kust om een andere kant van de stad te zien, een Vespa-tour, een wandeltour langs de kathedraal, het Piazza del Duomo en het Klooster van het Paradijs en het verkennen van de nabijgelegen dorpen tijdens een tour met privévervoer.

Boottocht langs de Amalfikust

Amalfi Strand|©riunegro
Amalfi Strand|©riunegro

Amalfi is een van de beroemdste steden aan de Amalfikust en een van de beste manieren om het te leren kennen is vanaf de Tyrreense Zee, tijdens een boottocht om de kliffen en alle kleuren van de pittoreske gebouwen te zien. De meeste excursies vertrekken vanuit de haven van Marina Coppola en brengen je meestal langs de kust naar andere nabijgelegen steden zoals Ravello, Atrani en Positano.

Als je van plan bent om Amalfi in de zomer te bezoeken, heb je tijdens de excursies vrije tijd om te zwemmen en je hebt ook de optie om een nachtwandeling te maken, wat een van de beste dingen is om 's nachts in Amalfi te doen. Als je kiest voor de middagwandeling, raad ik je aan om deze in de laatste bocht te doen, om de zonsondergang vanaf de zee te zien, wat een van de beste ervaringen is die het Italiaanse Campanië te bieden heeft.

Naast de skyline van de stad kun je tijdens de boottochten, die meestal zo'n 3 tot 4 uur duren, ook de grotten, grotten en watervallen zien die de regio beroemd maken en een van de meest bezochte van het land.

Interessante details

 • Prijs: deze excursies kosten in eerste instantie ongeveer 75 euro per persoon.
 • Duur: deze excursies duren ongeveer 3 tot 4 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je leert het beste profiel van de Amalfikust kennen, namelijk de kliffen met uitzicht op de Tyrreense Zee.
 • Nadelen van deze excursies: hoewel je verschillende bezienswaardigheden ziet, is er geen enkele stop, behalve om te zwemmen in de zomer.

Boek een boottocht langs de Amalfikust

Rondleiding door Piazza del Duomo en het Paradijsklooster

Duomo plein in Taormina|©renzo dionigi
Duomo plein in Taormina|©renzo dionigi

Amalfi is een kleine stad en veel delen van het historische centrum zijn verboden terrein voor auto's, dus een van de beste manieren om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien is een begeleide wandeltocht door het centrum, met onder andere een bezoek aan de kathedraal, Piazza del Duomo en het Klooster van het Paradijs, een van de beroemdste plekken in het gebied omdat hier de relikwieën van Sint-Andreas de Apostel, de beschermheilige van de stad, worden bewaard.

Tijdens deze rondleidingen, die ongeveer 2 tot 3 uur duren, leer je niet alleen meer over de geschiedenis van de stad en haar bezienswaardigheden voor een betaalbare prijs, maar heb je ook de permanente hulp van een deskundige lokale gids, wat je ervaring zal verbeteren, in tegenstelling tot wanneer je de tour alleen doet. Bovendien omvatten sommige tours ook de beste stranden van Amalfi.

Houd er rekening mee dat bij deze tours door Amalfi de entreeprijs voor het bezoeken van de bezienswaardigheden niet is inbegrepen en dat de route meestal geen stops bij de tentoonstellingen bevat, maar alleen een overzicht van elke bezienswaardigheid, waarna je op eigen gelegenheid de plekken moet bezoeken die je interesseren.

Deze tours beginnen meestal op Piazza del Duomo en eindigen vaak in Via dei Mercanti, de beroemdste winkelstraat van Amalfi, of in het Papiermuseum, dat de geschiedenis van een van de populairste industrieën van Italië in Campanië vertelt.

Interessante details

 • Prijs: deze excursies kosten in eerste instantie ongeveer 25 euro per persoon, maar zijn exclusief entreegelden voor de bezienswaardigheden die deel uitmaken van de tour.
 • Duur: deze excursies duren ongeveer 2 tot 3 uur.
 • Voordelen van deze excursies: het is het beste alternatief om in korte tijd de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Amalfi te bezoeken.
 • Nadelen van deze excursies: hoewel de belangrijkste bezienswaardigheden worden bezocht, is er geen stop om de tentoonstellingen te bezoeken in de bezienswaardigheden zoals de kathedraal of het papiermuseum, dus je zult op eigen gelegenheid terug moeten keren.

Vespatour langs de Amalfikust

Amalfi per Vespa|©Brian Legg
Amalfi per Vespa|©Brian Legg

Als je een van de meest eclectische ervaringen in Amalfi wilt beleven, maar ook een van de beroemdste, kun je kiezen voor deze Vespa tour langs de Amalfikust om vrij en op je eigen tempo langs de Golf van Sorrento, de wegen van Salerno en ook de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio te reizen.

Tijdens deze excursies kun je een Vespa scooter huren, die ook deel uitmaakt van de cultuur van Amalfi en van het Italiaanse Campanië, en vervolgens je route kiezen volgens de aanwijzingen of suggesties van de toeristische dienstverlener, door een circuit op eigen houtje te volgen of gewoon zelf de route te kiezen.

Deze excursies duren meestal tussen 7 en 8 uur, de tijd waarvoor de motor wordt gehuurd, dus met de juiste planning heb je de kans om de belangrijkste bezienswaardigheden van de Amalfikust te zien. Het is ook een goede optie als je een kort verblijf in de stad plant. Als dat het geval is, is hier een lijst met dingen die je in 2 dagen in Amalfi kunt doen.

Interessante details

 • Prijs: deze tochten kosten in eerste instantie ongeveer 170 euro per motorfiets, die maximaal 2 personen kan vervoeren. De prijs is inclusief de verplichte verzekering.
 • Duur: deze excursies duren ongeveer 7 tot 8 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je zult een cultureel typische ervaring van de regio meemaken.
 • Nadelen van deze tochten: om een motor te huren moet je ouder zijn dan 18 jaar en een geldig rijbewijs hebben, dus het kan voor sommige toeristen een beperkende ervaring zijn.

Amalfi Citroen Tour

Amalfi citroenen|©Luca Moglia
Amalfi citroenen|©Luca Moglia

Citroenen zijn een andere typische productie van de Amalfikust, dus als je een ander profiel van de regio wilt krijgen, kun je een excursie maken om de citroenboomgaarden buiten Amalfi te zien en de historische traditie van dit product in Campanië dat wordt gebruikt voor limoncello, een drankje dat net zo populair is als of zelfs populairder dan Italiaanse wijn.

Tijdens deze excursies leer je de paden kennen die worden omringd door citroenboomgaarden, die je ook de kans geven om een aantal van de beste foto's van je reis te maken, en leer je over het teeltproces en het belang dat de citroen heeft gehad aan de kust van Amalfi, in Sorrento en in de hele Golf van Salerno.

Tijdens deze rondleidingen, die meestal ongeveer 3 uur duren, krijg je ook verschillende soorten limoncello te proeven, dus veel van deze ervaringen behoren ook tot de beste culinaire rondleidingen in Amalfi.

Interessante details

 • Prijs: deze excursies kosten in eerste instantie ongeveer 45 euro per persoon, inclusief transfers en de hulp van een deskundige lokale gids.
 • Duur: deze excursies duren ongeveer 3 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je krijgt een aantal van de meest opvallende landschappen van de Italiaanse regio Campanië te zien terwijl je door de citroenboomgaarden loopt op de wegen buiten Amalfi.
 • Nadelen van deze excursies: Hoewel je veel bezienswaardigheden langs de kust van Amalfi zult zien, zijn er geen andere stops dan voor proeverijen en fotomomenten.

Amalfi, Positano en Ravello Tour met privévervoer

Ravello|©Jinglin1228
Ravello|©Jinglin1228

Amalfi is de bekendste plaats aan de Amalfikust, maar veel van zijn bekendheid is ook te danken aan de omliggende dorpen die de schoonheid van de Golf van Salerno aanvullen. De meeste excursies in de stad omvatten een bezoek aan andere nabijgelegen plaatsen en tijdens deze tochten, die meestal een hele dag duren, kun je de belangrijkste bezienswaardigheden van de Italiaanse regio Campanië bekijken.

Enkele van de belangrijkste steden die je rond Amalfi kunt ontdekken zijn Ravello, dat bekend staat om zijn Moorse gebouwen en Villa Rufolo, de pittoreske tuin die is gebouwd als een balkon met uitzicht op de Tyrreense Zee en waar jaarlijks het belangrijkste muziekfestival van Italië wordt gehouden, wat je kunt meemaken als je van plan bent Amalfi in september te bezoeken.

Een andere stad die deel uitmaakt van de beste dagexcursies vanuit Amalfi is Positano, dat wordt beschouwd als de parel van de Amalfikust. De meeste van deze excursies, die meestal met privévervoer zijn, omvatten ook een bezoek aan Atrani, Minori, Maiori en Praiano.

Houd er rekening mee dat deze excursies tot 12 uur kunnen duren, dus als je een kort verblijf in de stad plant, moet je overwegen of het in je reisschema past. Als dat het geval is, is hier een lijst met dingen die je kunt doen om Amalfi in 3 dagen te ontdekken.

Interessante details

 • Prijs: de excursies met privévervoer kosten in eerste instantie ongeveer 180 euro per persoon, inclusief de hulp van een gids en de transfer van en naar het hotel in Amalfi.
 • Duur: deze excursies duren ongeveer 12 uur.
 • Voordelen van deze excursies: ze zijn het beste alternatief om Amalfi en de meest opmerkelijke nabijgelegen dorpen in een volledige dagexcursie te leren kennen.
 • Nadelen van deze excursies: ze kunnen een dure ervaring zijn.

Hoe boek je een excursie in Amalfi?

Persoon kijkt naar de elektronische tablet|© Anna Demianenko
Persoon kijkt naar de elektronische tablet|© Anna Demianenko

Je kunt een tour in Amalfi van tevoren online boeken of als je eenmaal in de stad bent, maar houd er rekening mee dat als je van plan bent om de Amalfikust in juni of tijdens de zomermaanden te bezoeken, de tours uitverkocht kunnen zijn en je misschien geen beschikbaarheid hebt op de door jou gekozen dagen.

Als je van tevoren boekt, kun je ook de prijs van de tours bevriezen en prijsstijgingen op het laatste moment vermijden. In sommige gevallen krijg je ook toegang tot kortingen voor online boekingen, die zelfs in de hoogseizoenmaanden kortingen kunnen opleveren.

Boek een boottocht aan de Amalfikust

Duur van tours in Amalfi

Uitzicht vanaf de Amalfi Zee|©mm mm
Uitzicht vanaf de Amalfi Zee|©mm mm

Het antwoord hangt af van de gekozen tour, maar gemiddeld duren tours tussen de 3 en 4 uur, met uitzondering van ervaringen van een halve of hele dag, zoals een bezoek aan de dorpen in de buurt van Amalfi zoals Ravello, Maiori, Minori, Positano en Atrani.

Je zult rekening moeten houden met de duur van de excursies om je reisschema samen te stellen, vooral als je van plan bent om de stad een paar dagen te bezoeken. Als dat het geval is, kun je deze lijst met activiteiten raadplegen om Amalfi in 4 dagen te ontdekken.

Houd er rekening mee dat de duur van sommige excursies ook uren zon kan wegnemen om de bezienswaardigheden van de stad te verkennen, vooral als je van plan bent Amalfi in de winter te bezoeken, dus ik raad je aan om geen andere activiteiten te combineren als je een halve of hele dag hebt geboekt.

Wat zie ik tijdens deze tour?

Amalfi plein|©云游2009
Amalfi plein|©云游2009

In alle tours leer je de verschillende profielen van Amalfi kennen en ook de schoonheid van de omgeving, zoals de Amalfikust tijdens een boottocht vanaf de Tyrreense Zee, de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad tijdens een wandeling met gids, de meest pittoreske dorpjes van de Golf van Salerno en zelfs de mooiste landschappen.

Je hebt ook tijd om de beste foto's van je reis te maken, vooral tijdens de rondleiding over de paden van de citroenboomgaarden of vanaf het Piazza del Duomo, dat een van de beste panoramische uitzichten van het Italiaanse Campanië biedt.

Tips voor een tour in Amalfi

hoofdplein in Amalfi|©Aimar
hoofdplein in Amalfi|©Aimar

Amalfi en de Golf van Salerno hebben zoveel bezienswaardigheden dat je je niet kunt veroorloven om tijd te verspillen, dus ik raad je aan om tijdens je bezoek een route uit te stippelen en je daaraan te houden om de beste bezienswaardigheden te bezoeken, vooral die rond Amalfi.

Houd er ook rekening mee dat sommige bezienswaardigheden aan de Amalfikust niet met de auto bereikbaar zijn, dus om vanaf het vliegveld in Amalfi te komen kun je een transfer huren en dan kiezen voor excursies met eigen vervoer of met de motor.

Als je van plan bent om Amalfi in de zomer te bezoeken, wat deel uitmaakt van het hoogseizoen en de prijzen vaak hoog zijn, kun je tours en accommodatie van tevoren online boeken om geld te besparen.

Boek een kajaktour

Waarom raad je een tour door Amalfi aan?

De donkere straten van Amalfi|©Rory Haddon
De donkere straten van Amalfi|©Rory Haddon

Amalfi is een van de historische plaatsen van Italië, met een belangrijke traditie sinds de middeleeuwen en veel van de belangrijkste monumenten, zoals de kathedraal en het Piazza del Duomo, hebben een zeer belangrijke invloed op de Italiaanse cultuur. Al deze bezienswaardigheden kunnen worden bezocht tijdens een rondleiding of excursie, waardoor je niet alleen de mooiste landschappen, maar ook de kennis over de plaatselijke geschiedenis meeneemt.

Als je ook een aantal plaatsen rond Amalfi wilt zien, zoals de dorpjes aan de Golf van Salerno en de citroenboomgaarden, kun je dat het beste doen tijdens een rondleiding om tijd te besparen en een effectievere rondleiding te krijgen.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan Amalfi op eigen gelegenheid?

Mensen op straat in Amalfi|©Nick Amoscato
Mensen op straat in Amalfi|©Nick Amoscato

Je kunt Amalfi op eigen houtje bezoeken, maar je moet er wel rekening mee houden dat de Golf van Salerno een aantal beperkingen heeft wat betreft de toegang per auto tot bepaalde bezienswaardigheden, dus met een rondleiding kun je je op je gemak verplaatsen en tijd en geld besparen.

Bovendien heeft de Amalfikust een rijke geschiedenis en verleden, die je kunt ontdekken tijdens rondleidingen met de hulp van lokale gidsen, zodat je niet alleen mooie herinneringen overhoudt aan het landschap en de ongerepte stranden van Amalfi, maar ook een diepgaand inzicht krijgt in de cultuur en tradities.

Boek een boottocht langs de Amalfikust