Amalfi luchthaventransfers

Reis je naar Amalfi en weet je niet hoe je transfer eruit zal zien? Gelukkig kun je kiezen uit verschillende opties die passen bij je voorkeuren en je budget.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuten lezen

Amalfi luchthaventransfers

Carros en las calles de Amalfi |©thomassimon

Amalfi is een kleine stad en heeft geen eigen vliegveld. Om dit tropische paradijs te bezoeken, landen de meeste toeristen op de internationale luchthaven Capodichino, zodat je op tijd aankomt om te genieten van al het moois dat er in Amalfi te doen is. Zo kun je op tijd aankomen om te genieten van al het moois dat er in Amalfi te doen is.

Houd er rekening mee dat de transfertijd tussen het vliegveld en het centrum van Amalfi over de weg ongeveer 15 minuten is. Je kunt kiezen uit verschillende transferopties, afhankelijk van je wensen en budget. Bij sommige kun je zelfs vrij rondreizen in Amalfi tijdens je verblijf.

Een privétransfer met comfort en exclusiviteit

Vervoer in Amalfi|©Raúl Alejandro Rodríguez
Vervoer in Amalfi|©Raúl Alejandro Rodríguez

Voor sommige mensen is een privétransfer van of naar de luchthaven van Amalfi de meest aanbevolen optie. Dit is omdat het een exclusieve en zeer comfortabele optie is, vooral als je reist met kinderen of oudere mensen. De reistijd voor dit soort transfers is ongeveer een uur.

Om van dit soort diensten gebruik te kunnen maken, moet je je transfer van tevoren reserveren. Over het algemeen moet je dit minstens 24 uur voor aankomst doen. Bovendien garanderen bedrijven meestal stiptheid en het oplossen van problemen op het laatste moment. Als je aangewezen chauffeur bijvoorbeeld niet op tijd kan komen, zal het bedrijf een andere chauffeur zoeken die wel beschikbaar is. Zo zit je altijd aan de veilige kant.

Als je langer dan vijf dagen naar Amalfi reist, heb je waarschijnlijk veel bagage bij je. Met een privétransfer reken je ook op je chauffeur om je te helpen je spullen in en uit de auto te krijgen. Transferbedrijven zorgen er over het algemeen voor dat ze personeel hebben dat een goede klantenservice biedt.

Een ander belangrijk aspect om op te merken is dat privétransferbedrijven verschillende modellen auto's hebben. Je kunt de grootte, het merk en de kleur kiezen die je mooi vindt. Op deze manier wordt het voertuig aangepast aan jouw wensen en eisen.

Interessante details

 • Duur van de rit: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: vanaf 50 €.
 • Voordelen van deze methode: je hebt altijd een gezelschap en verantwoordelijke professionals die je op elk moment zullen bijstaan.
 • Nadelen van deze methode: je moet van tevoren reserveren om van een eersteklas service te kunnen genieten.
 • Hoe boek je dit vervoer: om de diensten van een privétransferbedrijf te huren, moet je van tevoren contact met ze opnemen. Je moet ook vooraf betalen.
 • Aanbevolen als... je de stress van het openbaar vervoer wilt vermijden en rechtstreeks naar je bestemming wilt gaan.

Met bus en trein, een minder comfortabele, maar goedkopere reis

Blauwe bus amlfi|©abaesel
Blauwe bus amlfi|©abaesel

Om van Capodichino International Airport naar het centrum van Amalfi te reizen met het openbaar vervoer moet je voorbereid zijn op een lange reis. Je moet twee bussen en de trein nemen. Als je van tevoren plant, kun je je bestemming op tijd bereiken. Ik raad deze optie aan als je licht reist.

Het eerste wat je moet doen voordat je op reis gaat, is een kaartje kopen voor de Alibus-bus. Deze shuttle brengt je in slechts vijf minuten van het vliegveld naar de halte Napels Garibaldi. Houd er rekening mee dat deze bussen ongeveer elke 20 minuten rijden.

Vanaf daar is het twee minuten lopen naar het Trenitalia Napoli Centrale station. Vanaf daar duurt de reis gemiddeld 40 minuten naar het station van Salerno. Als je hier aankomt, is je reis nog niet voorbij.

Op een minuut van het treinstation vind je de bushalte Casa, waar je kunt wachten op bus 5120 van het bedrijf SITA SUD. Vanaf daar duurt het ongeveer een uur tot de bushalte Piazza Municipio (Amalfi) en dan ben je eindelijk in Amalfi aangekomen!

Interessante details

 • Reistijd: ongeveer twee uur.
 • Prijs: je betaalt 15 € of minder in totaal voor de drie ritten.
 • Voordelen van deze methode: deze methode is relatief goedkoper dan de andere opties.
 • Nadelen van deze methode: reizen met het openbaar vervoer betekent dat je er langer over doet, wat erg vermoeiend kan zijn als je een lange vlucht hebt gehad. Je hebt ook geen hulp bij het verplaatsen van je bagage.
 • Hoe boek je dit vervoer: je kunt je tickets boeken op de officiële websites van elk openbaar vervoer. Je kunt ze echter ook kopen bij het instappen in de bus of op het treinstation.
 • Aanrader als... je met volwassenen en weinig bagage reist.

Een taxi, een last-minute maar veilige optie

Taxi's Amalfikust|©Natalia Morón
Taxi's Amalfikust|©Natalia Morón

Een taxi nemen is meestal de meest gebruikelijke optie als je geen transfer hebt geboekt. Om je reis veiliger te maken, raad ik je aan een taxiservice aan te vragen bij een taxistandplaats op het vliegveld. Zo weet je zeker dat je met een gerenommeerd bedrijf in zee gaat.

Een ander taxibedrijf dat ik kan aanraden is TaxiLeader, waarbij je 24 uur per dag online kunt boeken. Ik raad je echter aan om van tevoren te reserveren, zodat je de auto kunt krijgen met de kenmerken die je nodig hebt. De kosten van deze service kunnen variëren, maar over het algemeen moet je minimaal €40 betalen.

Als je zeker wilt zijn van de kwaliteit van de service die je krijgt, kun je altijd de online beoordelingen van de taxilijn lezen. Daar kun je controleren of de chauffeurs punctueel zijn en hulp bieden met je bagage. Als je een bedrijf als dit achter de hand hebt, kan het je helpen om terug naar je hotel te komen als je een tour in Amalfi doet waarbij geen retourtransfer is inbegrepen.

Nuttige informatie

 • Duur van de rit: ongeveer 1 uur en 30 minuten.
 • Prijs: ongeveer €40 of meer. De prijs kan afhangen van de capaciteit van de taxi, de tijd van het jaar en het tijdstip van de dag waarop je reist.
 • Voordelen van deze methode: je kunt een taxi krijgen zonder vooraf te reserveren.
 • Nadelen van deze methode: op het laatste moment een taxi krijgen kan moeilijk zijn, vooral in het hoogseizoen.
 • Hoe boek je dit vervoer: hoewel reserveren niet noodzakelijk is, is het wel aan te raden. Je kunt contact opnemen met de taxicentrale en om een taxi vragen.
 • Aanbevolen als... je met privévervoer wilt reizen en niet van tevoren hebt gereserveerd.

Een Uber, een optie die je altijd uit de problemen haalt

Man die een auto bestuurt|© Art Markiv
Man die een auto bestuurt|© Art Markiv

Uber is een van de meest gebruikte vervoersapps ter wereld. Het beste eraan is dat je het 24 uur per dag, zeven dagen per week kunt gebruiken. Je hoeft alleen maar de app op je smartphone te downloaden en klaar is kees! Zelfs in de app kun je de beoordelingen van elke chauffeur zien en veiliger kiezen.

Met de Uber-app kun je ook het type auto kiezen dat je wilt. Je kunt er een aanvragen met genoeg ruimte voor drie of meer personen. Je kunt ook vragen om genoeg ruimte voor je bagage als die volumineus is. Je kunt dit allemaal vanaf je telefoon doen zonder te bellen.

Hoewel Uber een app is die je over het algemeen uit de problemen helpt, kun je er ook mee reserveren. Dit kan erg handig zijn als je wat meer zekerheid wilt als je van of naar het vliegveld gaat. Ik raad het ook aan als je in het hoogseizoen reist, omdat veel toeristen deze app gebruiken en het druk kan worden.

Als je van plan bent om 's nachts door Amalfi te reizen, kan Uber je bondgenoot zijn. Laat in de avond of in de vroege ochtenduren werkt het openbaar vervoer niet op volle capaciteit. Daarom raad ik je aan om Uber te gebruiken als je 's nachts terug naar je hotel moet, zodat je elke keer veilig op je bestemming aankomt!

Interessante details

 • Reistijd: ongeveer 1 uur en 30 minuten.
 • Prijs: ongeveer €40 of meer. Dit hangt af van het specifieke punt dat je bereikt, want hoe langer de afstand die de Uber aflegt, hoe hoger de kosten van de service.
 • Voordelen van deze methode: je kunt de mobiele app op elk moment gebruiken door gewoon verbinding te maken met internet.
 • Nadelen van deze methode: je loopt het risico dat sommige chauffeurs de rit op het laatste moment annuleren. Een ander risico is dat je geen kwaliteitsservice krijgt, omdat elke chauffeur zijn eigen manier van werken heeft.
 • Hoe boek je dit vervoer: je moet de app downloaden op je mobiele telefoon. In dit type applicatie heb je de mogelijkheid om een taxi op een specifiek tijdstip te reserveren.
 • Aanrader als... je bekend bent met dit type app, reist met weinig koffers en weinig mensen.

Een huurauto, ideaal om de stad Amalfi en de omgeving te verkennen

zwarte auto met uitzicht op zee|©Kyle Taylor
zwarte auto met uitzicht op zee|©Kyle Taylor

Een auto huren kan een goede manier zijn om je op elk moment door de verschillende delen van Amalfi te verplaatsen, niet alleen van en naar het vliegveld. Vooral als je van plan bent om rondritten te maken vanuit Amalfi, kan een huurauto je meer vrijheid geven. Je bent niet afhankelijk van de dienstregeling en vertragingen van het openbaar vervoer.

Een van de bedrijven die ik je aanraad is Amalfi Rent Point. Dankzij hen kun je een verscheidenheid aan auto's van alle maten en merken krijgen. Je kunt de auto kiezen die het beste bij je behoeften past. Afhankelijk van de kenmerken die je kiest, zal de prijs hoger of lager zijn. Deze verhuur kan voor uren of dagen zijn.

Naast auto's zijn er ook fietsen te huur. Hiermee kun je korte ritjes door de stad maken. Als je van wandelen houdt en weet hoe je moet rijden, kun je een fiets huren om 's avonds door de stad te rijden. Je kunt zelfs de beste stranden van Amalfi bezoeken terwijl je de zeelucht in je gezicht krijgt.

Interessante details

 • Duur van de tocht: ongeveer 1 uur en 30 minuten.
 • Prijs: vanaf €50 per dag.
 • Voordelen van deze methode: een auto huren geeft je meer onafhankelijkheid in de stad, zodat je zonder problemen kunt vertrekken en terugkeren naar je hotel wanneer je maar wilt.
 • Nadelen van deze methode: het is duurder dan andere manieren van transport.
 • Hoe boek je dit vervoer: om een auto te huren moet je contact opnemen met het bedrijf via de middelen die ze aanbieden. Bij sommige bedrijven kun je het hele proces via hun website doen, dus het proces is veel eenvoudiger.
 • Aanrader als... je van plan bent om meerdere dagen in Amalfi te blijven en de omgeving wilt verkennen.

Met de veerboot reist, een optie om de kust te leren kennen

Veerboot met mensen aan boord|©Nick Amoscato
Veerboot met mensen aan boord|©Nick Amoscato

Reizen met de veerboot kan een van de meest aantrekkelijke opties zijn, omdat je de Amalfikust al leert kennen zodra je in Napels aankomt. Houd er echter rekening mee dat deze methode seizoensgebonden is en alleen beschikbaar is tussen juni en oktober. Bovendien moet je vanaf de luchthaven een ander vervoermiddel nemen naar de haven, zoals aangegeven door het bedrijf dat je inhuurt.

Een van hen is Ferryhopper, die reizen aanbiedt vanaf €20. Je moet er ook rekening mee houden dat deze service wordt aangeboden van ongeveer acht uur 's ochtends tot ongeveer zes uur 's avonds. Deze tijden variëren afhankelijk van waar je vandaan reist.

Als je besluit om op deze manier te reizen, moet je goed op de hoogte zijn van de bagageregels van het bedrijf. Sommige maatschappijen staan een bepaald gewicht of volume niet toe, dus het is beter om al deze details te weten voordat je in Napels aankomt.

Nuttige details

 • Reistijd: ongeveer 1 uur en 30 minuten.
 • Prijs: vanaf 20 €.
 • Voordelen van deze methode: met deze methode kun je al een paar minuten na de landing genieten van het prachtige landschap aan de kust.
 • Nadelen van deze methode: je moet rekening houden met de transfer van het vliegveld naar de haven, wat meer kosten met zich meebrengt.
 • Hoe boek je dit vervoer: je kunt contact opnemen met het bedrijf en een ticket kopen voor de tijd die het dichtst bij je aankomst ligt. Vergeet niet om de reistijd van het vliegveld naar de haven te berekenen.
 • Aanrader als... je de Amalfikust wilt zien en er geen tijd aan wilt verspillen.

Boek een boottocht langs de Amalfikust

Hieronder vind je een tabel waarin alle opties worden vergeleken

vervoer in Amalfi|©Wolfgang Fritsch
vervoer in Amalfi|©Wolfgang Fritsch
 • Privétransfer
 • Duur van de rit: ongeveer 1 uur.
 • Prijs: vanaf 50 €.
 • Voordelen van deze methode: je hebt altijd een bedrijf en verantwoordelijke professionals die je op elk moment zullen ondersteunen.
 • Nadelen van deze methode: je moet van tevoren reserveren om van een eersteklas service te kunnen genieten.
 • Hoe boek je dit vervoer: om de diensten van een privétransferbedrijf te huren, moet je van tevoren contact met ze opnemen. Je moet ook vooraf betalen.
 • Aanbevolen als... je de stress van het openbaar vervoer wilt vermijden en rechtstreeks naar je bestemming wilt gaan.
 • Bus en trein
 • Reistijd: ongeveer twee uur.
 • Prijs: je betaalt €15 of minder in totaal voor de drie reizen.
 • Voordelen van deze methode: deze methode is relatief goedkoper dan de andere opties.
 • Nadelen van deze methode: reizen met het openbaar vervoer betekent dat je er langer over doet, wat erg vermoeiend kan zijn als je een lange vlucht hebt gehad. Je hebt ook geen hulp bij het verplaatsen van je bagage.
 • Hoe boek je dit vervoer: je kunt je tickets boeken op de officiële websites van elk openbaar vervoer. Je kunt ze echter ook kopen bij het instappen in de bus of op het treinstation.
 • Aanrader als... je met volwassenen en weinig bagage reist.
 • Taxi
 • Reistijd: ongeveer 1 uur en 30 minuten.
 • Prijs: ongeveer €40 of meer. De prijs kan afhangen van de capaciteit van de taxi, de tijd van het jaar en het tijdstip van de dag waarop je reist.
 • Voordelen van deze methode: je kunt een taxi krijgen zonder vooraf te reserveren.
 • Nadelen van deze methode: op het laatste moment een taxi krijgen kan moeilijk zijn, vooral in het hoogseizoen.
 • Hoe boek je dit vervoer: hoewel reserveren niet noodzakelijk is, is het wel aan te raden. Je kunt contact opnemen met de taxicentrale en om een taxi vragen.
 • Aanbevolen als... je met privévervoer wilt reizen en niet van tevoren hebt gereserveerd.
 • Uber
 • Reistijd: ongeveer 1 uur en 30 minuten.
 • Prijs: ongeveer 40 € of meer. Dit hangt af van het specifieke punt waar je naartoe gaat, want hoe verder de uber reist, hoe hoger de kosten van de service.
 • Voordelen van deze methode: je kunt de mobiele app op elk moment gebruiken door gewoon verbinding te maken met internet.
 • Nadelen van deze methode: je loopt het risico dat sommige chauffeurs de rit op het laatste moment annuleren. Een ander risico is dat je geen kwaliteitsservice krijgt, omdat elke chauffeur zijn eigen manier van werken heeft.
 • Hoe boek je dit vervoer: je moet de app downloaden op je mobiele telefoon. In dit type applicatie heb je de mogelijkheid om een taxi op een specifiek tijdstip te reserveren.
 • Aanrader als... je bekend bent met dit type app, reist met weinig koffers en weinig mensen.
 • Huurauto
 • Reistijd: ongeveer 1 uur en 30 minuten.
 • Prijs: vanaf 50 € per dag.
 • Voordelen van deze methode: een auto huren geeft je meer onafhankelijkheid in de stad, zodat je zonder problemen kunt vertrekken en terugkeren naar je hotel wanneer je maar wilt.
 • Nadelen van deze methode: het is duurder dan andere manieren van transport.
 • Hoe boek je dit vervoer: om een auto te huren moet je contact opnemen met het bedrijf via de middelen die ze aanbieden. Bij sommige bedrijven kun je het hele proces via hun website doen, dus het proces is veel eenvoudiger.
 • Aanrader als... je van plan bent om meerdere dagen in Amalfi te blijven en je de omgeving van Amalfi wilt leren kennen.
 • Reizen met de veerboot
 • Reistijd: ongeveer 1 uur en 30 minuten.
 • Prijs: vanaf 20 €.
 • Voordelen van deze methode: Met deze methode kun je al een paar minuten na de landing genieten van het prachtige landschap van de kust.
 • Nadelen van deze methode: je moet rekening houden met de transfer van de luchthaven naar de haven, die duurder is.
 • Hoe boek je dit vervoer: je kunt contact opnemen met het bedrijf en een ticket kopen voor de tijd die het dichtst bij je aankomst ligt. Vergeet niet om de reistijd van het vliegveld naar de haven te berekenen.
 • Aanrader als... je de Amalfikust wilt zien en er geen tijd aan wilt verspillen.