Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Amsterdam Luchthaventransfers

Hier is alles wat u moet weten om tussen de luchthaven van Amsterdam en de stad te komen: snel en goedkoop!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuten lezen

Amsterdam Luchthaventransfers

KLM vliegtuig landt op Schiphol | ©Paul Jespers

Als u naar Amsterdam reist, zult u waarschijnlijk een vlucht nemen naar Schiphol, de belangrijkste luchthaven van Nederland. Als zodanig is het zeer goed verbonden, dus ik ga je vertellen hoe je tussen de luchthaven en de stad komt.

1. Pendelbussen tussen Amsterdam en de luchthaven Schiphol

Schiphol Luchthaven Bushalte| ©Robert
Schiphol Luchthaven Bushalte| ©Robert

Met de Amsterdam Airport Express reist u in ongeveer 40 minuten tussen het centrum van Amsterdam en Amsterdam Airport. Hun bussen, lijn 397, vertrekken om de 7,5 minuut vanaf de bushaltes B15-19 buiten de luchthaven. Zij exploiteren ook een nachtdienst, de Niteliner N97, die dezelfde route volgt.

Een enkeltje voor de bus tussen Amsterdam Airport en het centrum van de stad kan vooraf online worden gekocht.

Als ik deze optie aanbeveel

Deze bus wordt aanbevolen als u rechtstreeks naar een bepaalde locatie in Amsterdam wilt, omdat hij verschillende strategisch geplaatste haltes aandoet. Als uw accommodatie bijvoorbeeld in het stadscentrum ligt, kunt u het beste uitstappen bij de halte Leidseplein, terwijl andere interessante haltes het Rijksmuseum, het Museumplein en het Olympisch Stadion zijn en eindigen bij het Elandsgracht Busstation.

De Amsterdam Airport Express biedt plaats aan maximaal 20 personen en omvangrijke bagage en is volledig uitgerust met gratis WiFi, kinderzitjes en airconditioning, en is tevens rolstoel-, kinderwagen- en hulpdiervriendelijk.

Wat is inbegrepen in het buskaartje

 • ticket voor een enkele reis of retour (volgens contract).
 • Airconditioning
 • Gratis Wifi
 • Grote bagage

Bus dienstregelingen

Van maandag tot zondag van 00:00 tot 23:30

Andere interessante details

 • U ontvangt onmiddellijk een bevestiging van uw reservering, die niet gerestitueerd kan worden.
 • De bus is rolstoelvriendelijk, toegankelijk voor kinderwagens en huisdieren zijn toegestaan.
 • Kinderzitjes zijn beschikbaar.

Vergelijk de beste Amsterdam Airport Transfers

2. Privé-autotransfers van de luchthaven Schiphol naar het centrum van Amsterdam en vice versa

Eigen vervoer| ©Kārlis Dambrāns
Eigen vervoer| ©Kārlis Dambrāns

Er zijn vele redenen waarom u een privé transferdienst zou willen inhuren om u van Amsterdam luchthaven naar uw bestemming te brengen, zelfs als het meer kost dan een trein of bus. Als u 's avonds laat reist, met een gezin, of als u de Engelse taal niet machtig bent, zal het inhuren van een privé-transferdienst uw reis gemakkelijker en comfortabeler maken.

Deze deur-tot-deurdienst beschikt over privéauto's met professionele chauffeurs en een capaciteit voor maximaal 6 passagiers met elk een koffer, en haalt en brengt u de hele dag door, waarbij de reis in ongeveer 20 minuten wordt afgelegd.

Hoe werkt het bij aankomst op de luchthaven

Om van de luchthaven naar uw accommodatie te gaan, wacht de chauffeur 45 minuten op u nadat uw vliegtuig is geland, zodat u uw bagage zonder haast kunt ophalen en met een identificatieplaatje met uw naam erop, zodat u het kunt terugvinden. Het ophaalpunt op de luchthaven bevindt zich een verdieping hoger dan de bagageophalingszone en bevindt zich bij uitgang 3, gate D.

Hoe het werkt bij uw terugkeer, wanneer u het hotel verlaat

In omgekeerde richting is het systeem zeer vergelijkbaar. U moet uw hotelgegevens en de ophaaltijd doorgeven, waarop de chauffeur tot 20 minuten stipt op u zal wachten. Als ik u een tip mag geven: zorg dat u ruim op tijd terug bent op de luchthaven, zodat het verkeer geen probleem zal zijn.

Wat is inbegrepen in deze privé service

 • Prive-vervoer van deur tot deur voor u en uw begeleider(s) tussen de luchthaven en uw accommodatie.
 • 24/7 klantenservice.
 • Ruimte voor uw bagage.
 • Wachttijd, de chauffeur wacht op uw aankomst op de luchthaven en bij het hotel.
 • Voertuig met airconditioning.
 • U ontvangt direct een bevestiging van uw reservering, die u met 24 uur van tevoren kunt annuleren.

Vergelijk de beste Amsterdam Airport Transfers

3. Privé transfers tussen luchthaven Amsterdam en cruisehaven

Cruise Haven Amsterdam| ©a200/a77Wells
Cruise Haven Amsterdam| ©a200/a77Wells

Een andere mogelijkheid om naar Amsterdam te reizen is om een van de honderden cruiseschepen te nemen die vanuit de haven vertrekken. Om uw aankomst van de luchthaven naar de haven te vergemakkelijken is er deze privé-transferdienst naar de haven die u er in ongeveer 20 tot 40 minuten naartoe brengt.

Hoe de dienst werkt

Een professionele tweetalige chauffeur, in het Engels en Nederlands, wacht maximaal een uur op u bij de aankomsthal van de luchthaven, met een bordje met uw naam erop. Na deze tijd zal de chauffeur contact met u opnemen om uw locatie en aankomsttijd te verifiëren. Als uw vertraging langer dan een uur is, zal het bedrijf een nieuwe pick-up regelen en kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

Deze particuliere voertuigen zijn volledig aangepast voor het vervoer van rolstoelgebruikers en kinderen die een kinderzitje nodig hebben, met een extra kinderzitjesservice.

Hoe te boeken

Bij het boeken van uw privétransfer dient u de details van uw reis op te geven zodat de dienst klaarstaat om u bij aankomst te ontmoeten.

 • Vluchtnummer
 • Pick-up tijd
 • Aantal passagiers
 • Adres van bestemming
 • U ontvangt direct een bevestiging na het maken van uw reservering, annuleren is kosteloos met een opzegtermijn van 24 uur.
 • Is geschikt voor kleine kinderen met kinderzitjes
 • Is geschikt voor rolstoelgebruikers

Vergelijk de beste Amsterdam Airport Transfers


Andere mogelijkheden om tussen Amsterdam en de luchthaven Schiphol te reizen

Bord luchthaven Schiphol| ©John van Weelden
Bord luchthaven Schiphol| ©John van Weelden

De trein

De trein is een veelgebruikte manier om tussen het centrum van Amsterdam en de luchthaven Schiphol te reizen. Treinen rijden zeer frequent, ongeveer 9 treinen per uur, 24 uur per dag, vanaf het station onder het Schiphol Plaza gebouw en komen in ongeveer 15-20 minuten aan op Amsterdam Centraal Station.

Als u uw tickets online koopt of met een OV-Chipkaartkaart, is het treintarief goedkoper en begint het vanaf €4 per persoon in de tweede klas en vanaf €7 in de eerste klas. U kunt ze ook bij aankomst kopen bij de gele kaartjesautomaten op Schiphol Plaza of bij de NS-kantoren op het Meeting Point van de luchthaven, maar dan moet u een toeslag van €1 betalen voor de Smart Card.

De belangrijkste spoorwegmaatschappij van het land is de Nederlandse Spoorwegen (NS) en de reis van de luchthaven naar het centrum van de hoofdstad kan worden gemaakt met Intercity Direct en Sprinter-treinen (via Lelylaan en Sloterdijk). Rechtstreekse treinen naar Utrecht, Den Haag en Rotterdam zijn ook beschikbaar vanaf Amsterdam Airport.

De Taxi

Als u met meerdere personen reist of veel bagage hebt, kunt u ook een taxi nemen tussen de luchthaven van Amsterdam en uw accommodatie, die u in ongeveer een half uur naar het centrum van de stad brengt.

Veelgestelde vragen

 • Hoe groot is de luchthaven van Amsterdam?

  Amsterdam Airport is een drie verdiepingen tellend gebouw met in totaal 165 gates. Het heeft één terminal met 6 instapzones.

 • Is de luchthaven van Amsterdam 's nachts open?

  Ja, de luchthaven van Amsterdam is 's nachts open en slapen is toegestaan in sommige zones, zolang er geen vluchten zijn.

 • Hoe vroeg moet ik op de luchthaven van Amsterdam zijn voor mijn vlucht?

  De luchthaven van Amsterdam heeft tamelijk standaard inchecktijden, dus 2 uur voor vertrek voor een Europese vlucht en 3 uur voor vertrek voor een intercontinentale vlucht zou meer dan voldoende moeten zijn.