Amsterdam Luchthaventransfers

Dit is alles wat je moet weten om tussen de luchthaven van Amsterdam en de stad te komen: snel en goedkoop!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

4 minuten lezen

Amsterdam Luchthaventransfers

KLM vliegtuig landt op Schiphol | ©Paul Jespers

Als u naar Amsterdam reist, neemt u waarschijnlijk een vlucht naar Schiphol, de belangrijkste luchthaven van Nederland. Als zodanig is het zeer goed verbonden, dus ik ga u vertellen hoe u tussen de luchthaven en de stad komt.

Transfers per privé auto van Schiphol naar Amsterdam centrum en vice versa

Privé vervoer| ©Kārlis Dambrāns
Privé vervoer| ©Kārlis Dambrāns

Er zijn veel redenen waarom u misschien een privétransfer wilt huren om tussen Amsterdam Airport en uw bestemming te komen, ook al kost dat meer dan een trein of bus. Als u 's avonds laat reist, met een gezin, of als u niet vloeiend Engels spreekt, zal het huren van een privétransfer uw reis gemakkelijker en comfortabeler maken.

Deze deur-tot-deur service heeft privé auto's met professionele chauffeurs en een capaciteit voor maximaal 6 passagiers met elk een koffer, en haalt u de hele dag op, waarbij de reis ongeveer 20 minuten duurt.

Hoe het werkt bij aankomst op de luchthaven

Om van de luchthaven naar uw accommodatie te gaan, wacht de chauffeur 45 minuten op u nadat uw vliegtuig is geland, zodat u uw bagage zonder haast en met een identificatieplaatje met uw naam erop kunt ophalen, zodat u deze kunt terugvinden. Het ophaalpunt op de luchthaven bevindt zich een verdieping boven de bagageafhandeling en bij uitgang 3, gate D.

Hoe het werkt bij uw terugkeer, wanneer u het hotel verlaat

Omgekeerd lijkt het systeem sterk op elkaar. U moet uw hotelgegevens en de ophaaltijd doorgeven, waar de chauffeur tot 20 minuten stipt op u zal wachten. Als ik u een goede raad mag geven, zorg dan voor voldoende tijd voor uw terugkeer naar de luchthaven, zodat het verkeer geen problemen oplevert.

Wat is inbegrepen in deze privé service

 • Privévervoer voor u en uw begeleider(s) van deur tot deur tussen de luchthaven en uw accommodatie.
 • 24/7 klantenservice.
 • Ruimte voor uw bagage.
 • Wachttijd, de chauffeur wacht op uw aankomst op de luchthaven en in het hotel.
 • Voertuig met airconditioning.
 • U ontvangt direct een bevestiging van uw reservering, annulering is mogelijk met een opzegtermijn van 24 uur.

Boek een transfer van Amsterdam Airport naar Amsterdam Centrum

Pendelbussen tussen Amsterdam en Schiphol

Bushalte luchthaven Schiphol| ©Robert
Bushalte luchthaven Schiphol| ©Robert

Met de Amsterdam Airport Express reist u in ongeveer 40 minuten tussen het centrum van Amsterdam en Amsterdam Airport. Hun bussen, lijn 397, vertrekken elke 7,5 minuut vanaf de haltes B15-19 buiten de luchthaven. Ze hebben ook een nachtdienst, de Niteliner N97, die dezelfde route volgt.

Een enkeltje voor de bus tussen Amsterdam Airport en het centrum kan vooraf online worden gekocht.

Wanneer ik deze optie aanbeveel

Deze bus wordt aanbevolen om rechtstreeks naar een specifieke locatie in Amsterdam te gaan, omdat hij verschillende strategisch geplaatste haltes maakt. Als uw accommodatie zich in het centrum van de stad bevindt, kunt u bijvoorbeeld uitstappen bij de halte Leidseplein, terwijl andere interessante haltes zijn bij het Rijksmuseum, het Museumplein en het Olympisch Stadion en eindigen bij het busstation Elandsgracht.

De Amsterdam Airport Express biedt plaats aan maximaal 20 personen en omvangrijke bagage en is volledig uitgerust met gratis WiFi, kinderzitjes en airconditioning, en is bovendien rolstoel-, kinderwagen- en hulpdiervriendelijk.

De bustijden zijn van maandag tot zondag van 00:00 tot 23:30 uur.

Boek een transfer van Amsterdam luchthaven naar Amsterdam centrum

Privétransfer tussen luchthaven Amsterdam en cruisehaven

Amsterdam Cruise Haven| ©a200/a77Wells
Amsterdam Cruise Haven| ©a200/a77Wells

Een andere mogelijkheid om naar Amsterdam te reizen is een van de honderden cruiseschepen te nemen die vanuit de haven vertrekken. Om uw aankomst van de luchthaven naar de haven te vergemakkelijken, is er een privétransfer die u in ongeveer 20 tot 40 minuten naar de haven brengt.

Hoe de dienst werkt

Een professionele tweetalige chauffeur, in het Engels en Nederlands, wacht tot een uur op u in de aankomsthal van de luchthaven, met een bordje met uw naam erop. Na deze tijd zal de chauffeur contact met u opnemen om uw locatie en aankomsttijd te verifiëren. Als u meer dan een uur vertraging heeft, regelt het bedrijf een nieuwe ophaling en kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

Deze particuliere voertuigen zijn volledig aangepast voor het vervoer van rolstoelgebruikers en kinderen die een kinderzitje nodig hebben.

 • Vluchtnummer
 • Pick-up tijd
 • Aantal passagiers
 • Bestemmingsadres
 • Na het maken van uw boeking ontvangt u direct een bevestiging Annulering is kosteloos met een opzegtermijn van 24 uur
 • Is geschikt voor kleine kinderen met kinderzitjes
 • Is rolstoelvriendelijk

Boek een transfer van Amsterdam Airport naar Amsterdam Centrum


Andere mogelijkheden om tussen Amsterdam en Schiphol te reizen

Bord luchthaven Schiphol| ©John van Weelden
Bord luchthaven Schiphol| ©John van Weelden

De trein

Treinen zijn een gebruikelijke manier om tussen het centrum van Amsterdam en de luchthaven Schiphol te reizen. Treinen rijden zeer frequent, ongeveer 9 treinen per uur, 24 uur per dag, vanaf het station onder het Schiphol Plaza gebouw en komen in ongeveer 15-20 minuten aan op Amsterdam Centraal Station.

Als u uw tickets online of met een OV-Chipkaart koopt, is het treintarief goedkoper en begint het vanaf 4 euro per persoon in de tweede klas en vanaf 7 euro in de eerste klas. U kunt ze ook bij aankomst kopen bij de gele kaartjesautomaten op Schiphol Plaza of bij de NS-kantoren in het Meeting Point van de luchthaven, maar voor de Smart Card betaalt u 1 euro toeslag.

De belangrijkste treinmaatschappij van het land is de Nederlandse Spoorwegen (NS) en de reis van de luchthaven naar het centrum van de hoofdstad kan worden gemaakt met Intercity Direct en Sprintertreinen (via Lelylaan en Sloterdijk). Vanaf Amsterdam Airport rijden er ook rechtstreekse treinen naar Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

De Taxi

Als u met meerdere mensen reist of veel bagage heeft, kunt u ook een taxi nemen tussen Amsterdam Airport en uw accommodatie, die u in ongeveer een half uur naar het centrum van de stad brengt.

Veelgestelde vragen

 • Hoe groot is de luchthaven van Amsterdam?

  Amsterdam Airport is een gebouw van drie verdiepingen met in totaal 165 gates. Het heeft één terminal met 6 opstapplaatsen.

 • Is de luchthaven van Amsterdam 's nachts open?

  Ja, Amsterdam Airport is 's nachts open en slapen is in sommige gebieden toegestaan, zolang er geen vluchten plaatsvinden.

 • Hoe vroeg moet ik aankomen op de luchthaven van Amsterdam voor mijn vlucht?

  De luchthaven van Amsterdam heeft vrij standaard inchecktijden, dus 2 uur voor vertrek voor een Europese vlucht en 3 uur voor vertrek voor een intercontinentale vlucht zou meer dan genoeg moeten zijn.