Dagtrips en Excursies vanuit Amsterdam

Geen reis naar Amsterdam is compleet zonder een bezoek aan de omgeving - het Nederlandse platteland en de tulpen zijn zeker een reis waard!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuten lezen

Dagtrips en Excursies vanuit Amsterdam

Nederlands platteland | ©Viswas Katti

Als je naar Amsterdam reist, kun je in één dag interessante plaatsen bezoeken. Je kunt jezelf verliezen op het platteland met zijn beroemde windmolens, vissersdorpjes en papavertuinen; Rotterdam of Den Haag bezoeken of zelfs naar Brugge en Brussel reizen.

1. Excursies naar Rotterdam en Den Haag

Luchtfoto van Rotterdam
Luchtfoto van Rotterdam

Een dagtocht van Amsterdam naar Rotterdam en Den Haag is een must, en als je het kunt combineren met een bezoek aan een andere historische stad, Den Haag, is het een winnende trip. Tijdens een dagje Rotterdam, Delft en Den Haag vanuit Amsterdam kun je drie must-see steden van Nederland ontdekken.

Over Rotterdam

Rotterdam staat bekend als "Het Manhattan van de Maas" vanwege de moderne stedenbouw, gebouwd sinds de verwoesting van de stad tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog; het is de op één na dichtstbevolkte stad van Nederland en heeft de grootste haven van Europa.

De stad staat ook bekend om haar culturele leven en maritieme erfgoed, met een prachtig uitzicht over de stad vanaf de haven en de oevers van de rivier de Maas. De stad wordt beschouwd als een openluchtmuseum voor gebouwen zoals het stadhuis en de oude Sint-Laurentiuskerk, maar ook voor de hedendaagse architectuur, met het oorspronkelijke Markthalgebouw, de Kubuswoningen en de Van Nellefabriek uit 1930, die op de Werelderfgoedlijst staat.

Over Den Haag

Den Haag doet een belletje rinkelen vanwege het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties. Deze kuststad, bijgenaamd 'de gerechtelijke hoofdstad van de wereld', is niet alleen belangrijk vanwege haar beslissende rol in de geschiedenis. Den Haag heeft interessante bezienswaardigheden zoals het Mauritshuis, met het beroemde 'Meisje met de parel' van Vermeer en andere van Rembrandt; de Tweede Kamer, Paleis Noordeinde, de Lange Voorhoutlaan en het Madurodam-minipark.

Over Delft

Deze prachtige middeleeuwse stad, op slechts een uur van Amsterdam, is de thuisbasis van de scheve toren en de imposante Nieuwe Kerk, die dateert uit 1300. Hoewel minder bekend dan de andere steden, is Delft zonder twijfel een essentiële bestemming op je reis vanuit Amsterdam, waar je uit de eerste hand het belang van de Nederlandse keramiek kunt leren kennen.

Boek een tour naar Rotterdam, Delft en Den Haag

2. Keukenhof Papaver Tuinen Excursies

Keukenhof Tuinen
Keukenhof Tuinen

30 km van Amsterdam, tussen Lisse en Hillegom, ligt een Eden. Het zijn de Keukenhof Tuinen, bekend als de grootste bloementuin ter wereld en ook wel 'De Tuin van Europa' genoemd. Wat ooit een eenvoudige, uitgestrekte boomgaard in het zuiden van Nederland was, is nu zonder twijfel een van de mooiste plekken van Nederland. Hier zie je de beroemde bloem van het land, de klaproos, in al haar pracht en praal op het 32 hectare grote kleurrijke terrein.

Met deze rondleiding naar Keukenhof, die je 's ochtends of 's middags kunt doen, reis je per bus vanuit het centrum van Amsterdam naar dit bloemenparadijs. Daar wandel je over 15 kilometer aan paden te midden van de vergankelijke schoonheid van duizenden tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten omringd door vijvers en fonteinen. Naast een bezoek aan de bloemensculptuur, waarvan de vorm van jaar tot jaar verandert, en de thematuinen, geeft je gids uitleg over de geschiedenis van de plek, de beplanting en de verzorging.

Wat is inbegrepen in de Keukenhof Poppy Gardens tour?

  • Toegang tot de Keukenhof Tuinen
  • Professionele gids en rondleiding in de Keukenhof Tuinen. Geldig voor de rondleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning

Vergelijk de beste tours vanuit Amsterdam

3. Excursies naar Volendam, Marken en de molens van de Zaanse Schans

Molens van de Zaanse Schans
Molens van de Zaanse Schans

Excursies naar Volendam, Marken en de molens van de Zaanse Schans zijn meestal erg uitgebreid: ze omvatten alles wat je nodig hebt om de mooiste omgeving van Amsterdam te leren kennen en sommige omvatten zelfs een busticket met gratis stops en een rondvaart van 1 uur over de Amsterdamse grachten.

Over Volendam

Volendam is een charmant vissersdorpje waar het heerlijk slenteren is door het oude centrum en langs de boulevard met kleurrijke 14e-eeuwse huizen. Vanaf hier, op slechts 20 kilometer van Amsterdam, kun je met de veerboot Marken bezoeken, een vredig dorpje dat bijna van de wereld is afgesloten door het omringende water en bezaaid is met bruggetjes, huisjes, boomgaarden en boerderijdieren.

Over de Zaanse Schans

Je bezoekt ook originele windmolens in de omgeving van de Zaanse Schans, waar je kunt deelnemen aan tal van activiteiten om meer te leren over de cultuur en geschiedenis van het land met kaasproeverijen, demonstraties van het iconische klompenmaken of het draaien van windmolens.

Boek een tour naar Zaanse Schans, Marken en Volendam

4. Excursies naar Brussel vanuit Amsterdam

Grote Markt van Brussel
Grote Markt van Brussel

Wist je dat je in minder dan 3 uur met de auto van Amsterdam naar Brussel kunt reizen? De Brussel tour haalt u op in het centrum van Amsterdam en brengt u per bus naar Brussel, de hoofdstad van België en de Europese Unie, met een Engelstalige rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Brussel, de thuisbasis van het Europees Parlement, is zeker een bezoek waard als een van de meest dynamische en moderne steden van Europa met tal van culturele en recreatieve attracties. Tijdens deze tour ziet u het beroemde Atomium beeldhouwwerk, het embleem van de stad ter herinnering aan de Wereldtentoonstelling van 1958, samen met het historische centrum, langs plaatsen zoals de Sint-Michielskathedraal, de Kunstberg, het beroemde Manneken Pis en de parel van Brussel: de Grote Markt.

Het plein, het zenuwcentrum van de stad, diende als de belangrijkste marktplaats in de 12e en 15e eeuw, waarna het de thuisbasis werd van het stadhuis, in een duidelijk asymmetrische Bravantijnse gotische stijl. Na de wandeling heb je wat vrije tijd. Profiteer ervan om door de straten te slenteren en te genieten van de cafés en winkels met de lekkerste chocolaatjes, zoete wafels, gebrouwen bier of de populaire mosselen met friet.

5. Excursies naar Brugge vanuit Amsterdam

Brugge bij nacht
Brugge bij nacht

Je kunt ook van je verblijf in Amsterdam profiteren om een andere grote stad van België te ontdekken, Brugge, een idyllische middeleeuwse stad omringd door vele smalle grachten met charmante bruggetjes. Brugge is de meest bezochte stad van België, vanwege zijn schoonheid en zijn prachtige historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Wil je het niet missen? Bekijk dan dit andere artikel waarin ik je vertel Brugge Dagtrips vanuit Amsterdam.

Boek je reis naar Brugge


Andere interessante activiteiten in Amsterdam

Als je zin hebt om de stad beter te leren kennen, raad ik je aan om een typische rondvaart door de grachten te maken en de mogelijkheid te verkennen om de Amsterdam Tourist Card aan te schaffen, waarmee je veel geld kunt besparen bij het kopen van kaartjes voor de vele attracties. Lees hier meer: I Amsterdam Pass en andere stadspassen.