Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Dagtrips en Excursies vanuit Amsterdam

Geen reis naar Amsterdam is compleet zonder een bezoek aan de omgeving - het Nederlandse platteland en de tulpen zijn een reis meer dan waard!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuten lezen

Dagtrips en Excursies vanuit Amsterdam

Nederlands platteland | ©Viswas Katti

Als u naar Amsterdam reist, kunt u op één dag veel interessante plaatsen bezoeken. U kunt uzelf verliezen in het platteland met zijn beroemde molens, vissersdorpjes en klaprozentuinen; Rotterdam of Den Haag bezoeken of zelfs naar Brugge en Brussel reizen.

1. Excursies naar Rotterdam en Den Haag

Luchtfoto van Rotterdam
Luchtfoto van Rotterdam

Een dagtocht van Amsterdam naar Rotterdam en Den Haag is een must, en als u die kunt combineren met een bezoek aan een andere historische stad, Den Haag, is het een winnende reis.

Over Rotterdam

Rotterdam staat bekend als "Het Manhattan van de Maas" vanwege zijn moderne stadsplanning, gebouwd sinds de verwoesting van de stad tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog; het is de op één na dichtstbevolkte stad van Nederland en heeft de grootste haven van Europa.

Beroemd ook om zijn culturele leven en zijn maritieme erfgoed, met een prachtig uitzicht op de stad vanuit de haven en de oevers van de Maas, wordt de stad beschouwd als een openluchtmuseum voor gebouwen zoals het stadhuis en de oude Sint-Laurentiuskerk, maar ook voor zijn hedendaagse architectuur, met het oorspronkelijke Markthalgebouw, de Kubuswoningen en de Van Nellefabriek uit 1930, die op de Werelderfgoedlijst staat.

Over Den Haag

Den Haag zal een belletje doen rinkelen vanwege het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties. Deze kuststad, die de bijnaam "justitiële hoofdstad van de wereld" heeft gekregen, is niet alleen belangrijk vanwege haar beslissende rol in de geschiedenis. Den Haag heeft interessante bezienswaardigheden zoals het Mauritshuis, met het beroemde 'Meisje met de parel' van Vermeer en andere van Rembrandt; de Tweede Kamer, Paleis Noordeinde, de Lange Voorhoutlaan en het miniatuurpark Madurodam.

Vergelijk de beste rondreizen vanuit Amsterdam

2. Excursies naar de klaprozentuinen van Keukenhof

Papaver tuinen Keukenhof
Papaver tuinen Keukenhof

30 km van Amsterdam, tussen Lisse en Hillegom, ligt een Eden. Het is de Keukenhof Tuinen, bekend als de grootste bloementuin ter wereld en "De Tuin van Europa" genoemd. Wat ooit een eenvoudige, uitgestrekte boomgaard in het zuiden van Nederland was, is vandaag zonder twijfel een van de mooiste plekjes in Nederland. Hier kunt u de beroemde bloem van het land, de klaproos, in al haar pracht zien op het 32 hectare grote, kleurrijke terrein.

Met deze rondleiding naar Keukenhof, die u 's ochtends of 's middags kunt doen, reist u per bus vanuit het centrum van Amsterdam naar dit bloemenparadijs. U wandelt er over 15 kilometer paden te midden van de kortstondige schoonheid van duizenden tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten, omgeven door vijvers en fonteinen. Naast een bezoek aan het bloemenbeeldhouwwerk, waarvan de vorm van jaar tot jaar verandert, en de thematuinen, zal uw gids u uitleg geven over de geschiedenis van het terrein, de beplanting en de verzorging ervan.

Wat houden de excursies naar Keukenhof Papaver Gardens in?

  • Toegang tot de tuinen van Keukenhof
  • Professionele gids en rondleiding in de tuinen van Keukenhof. Geldig voor de rondleiding
  • Vervoer per touringcar met airconditioning

Vergelijk de beste excursies vanuit Amsterdam

3. Excursies naar Volendam, Marken en de molens van de Zaanse Schans

Windmolens van de Zaanse Schans
Windmolens van de Zaanse Schans

Excursies naar Volendam, Marken en de molens van de Zaanse Schans zijn meestal zeer compleet: ze omvatten alles wat u nodig hebt om de mooiste omgeving van Amsterdam te leren kennen en sommige zijn zelfs inclusief een busticket met gratis stops en een rondvaart van 1 uur over de Amsterdamse grachten.

Over Volendam

Volendam is een charmant vissersdorp waar het heerlijk slenteren is door de oude stad en langs de promenade met kleurrijke 14e-eeuwse huizen. Vanaf hier, op slechts 20 kilometer van Amsterdam, kunt u met de veerboot een bezoek brengen aan Marken, een vredig dorp dat bijna van de wereld is afgesneden door het omringende water en bezaaid is met bruggen, huisjes, boomgaarden en boerderijdieren.

Over Zaanse Schans

U bezoekt ook originele windmolens in het gebied van de Zaanse Schans, waar u kunt deelnemen aan een groot aantal activiteiten om meer te leren over de cultuur en geschiedenis van het land met kaasproeverijen, demonstraties van de iconische klompenmakerij en het werken met windmolens.

Wat houden de excursies naar Volendam, Marken en de Zaanse Schans in?

  • Bezoek aan een authentieke Nederlandse windmolen en demonstratie door een molenaar
  • Boottocht van Volendam naar Marken
  • Bezoek aan het traditionele vissersdorp Marken en demonstratie door een klompenmaker
  • Rondvaart door het kanaal

Vergelijk de beste rondreizen vanuit Amsterdam

4. Excursies naar Brussel vanuit Amsterdam

Grote Markt van Brussel
Grote Markt van Brussel

Wist u dat u in minder dan 3 uur met de auto van Amsterdam naar Brussel kunt rijden? Deze tour naar Brussel pikt u op in het centrum van Amsterdam en brengt u per bus naar Brussel, de hoofdstad van België en de Europese Unie, met een begeleide wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad in het Engels.

Brussel, waar het Europees Parlement zetelt, is een bezoek waard als een van de meest dynamische en moderne Europese steden met tal van culturele en vrijetijdsattracties. Tijdens deze rondleiding ziet u het beroemde beeldhouwwerk Atomium, het embleem van de stad ter herinnering aan de Wereldtentoonstelling van 1958, samen met het historische centrum langs plaatsen als de Sint-Michielskathedraal, de Kunstberg, het beroemde Manneken Pis en het juweel van Brussel: de Grote Markt.

Het plein, het zenuwcentrum van de stad, diende in de 12e en 15e eeuw als belangrijkste marktplaats, waarna het stadhuis er zijn intrek nam, in een uitgesproken asymmetrische Bravantijnse gotische stijl. Na de wandeling heeft u wat vrije tijd. Maak er gebruik van om door de straten te slenteren en geniet van de cafés en winkels met de beste chocolaatjes, zoete wafels, gebrouwen bier of de populaire mosselen met frieten.

Vergelijk de beste rondreizen vanuit Amsterdam

5. Excursies naar Brugge vanuit Amsterdam

Brugge bij nacht
Brugge bij nacht

U kunt van uw verblijf in Amsterdam ook gebruik maken om een andere grote stad van België te ontdekken, Brugge, een idyllische middeleeuwse stad omringd door vele smalle kanalen die door charmante bruggen worden overbrugd. Brugge is de meest bezochte stad van België, omwille van zijn schoonheid en zijn prachtige historische centrum, dat tot werelderfgoed werd uitgeroepen. Wilt u het niet missen? Kijk eens naar dit andere artikel waar ik je alles vertel over Brugge Dagtrips vanuit Amsterdam.

Vergelijk de beste excursies naar Brugge


Andere interessante activiteiten in Amsterdam

Als u zin hebt om de stad grondig te leren kennen, raad ik u aan de mogelijkheid te overwegen om een typische rondvaart te maken en de mogelijkheid te onderzoeken om de Amsterdam Tourist Card aan te schaffen, waarmee u veel geld kunt besparen bij het kopen van kaartjes voor de vele attracties. Lees hier meer: I Amsterdam Pass en andere stadspassen.