I Amsterdam Pass en andere stadspassen

Amsterdam heeft veel attracties en ongeacht je budget en de duur van je reis, zijn er verschillende toeristenpassen waarmee je van al deze attracties kunt genieten tegen een zeer lage prijs.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

8 minuten lezen

I Amsterdam Pass en andere stadspassen

Typische Amsterdamse aanleunwoningen | ©Bernard Niess

Er zijn verschillende Amsterdam Explorer Passes, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze een soort flat rate zijn waarmee je het meeste uit je reis kunt halen door tijd te besparen bij het wachten bij de ingang van de belangrijkste attracties en minder geld uit te geven.

De meest flexibele optie

Amsterdam Explorer Pas

Ideaal voor lange verblijven

Vanaf het moment dat je deze pas activeert, heb je in totaal 60 dagen de tijd om 7 van de topattracties van Amsterdam te bezoeken en te profiteren van kortingen tot 50% op de rest.

Als je de Amsterdam Explorer Pass boekt, heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 3, 4, 5, 6 of 7 attracties uit de 30 die zijn opgenomen in de lijst en bovendien krijg je bij veel andere attracties kortingen tot 50%. Het beste van alles is dat je maximaal 60 dagen hebt om het te gebruiken, dus het geeft je veel flexibiliteit. Het is aan te raden om vooraf te reserveren via de Go City app.

Aanrader als... Als je langer dan een week in Amsterdam verblijft en de verschillende attracties en musea in je eigen tempo wilt bekijken, omdat je dan kunt besparen op je bezoeken.

De voordeligste optie

All-inclusive pas Amsterdam

Mis de essentiële dingen niet

Je kunt een pas van 1, 2, 3 of 5 dagen kopen die je toegang geeft tot meer dan 30 attracties, fietstochten en cruises.

Als je de Amsterdam All Inclusive Pass boekt, verkrijgbaar voor 1, 2, 3 of 5 dagen, heb je toegang tot meer dan 30 attracties en rondleidingen, plus kortingen tot 50% bij uitgaansgelegenheden en restaurants, je kunt rondfietsen zonder extra kosten en je hebt de mogelijkheid om een rondvaart te maken.

Aanbevolen als... je de belangrijkste attracties van Amsterdam wilt zien voor een betaalbare prijs.

De meest complete optie

I Amsterdam City Card

Haal het meeste uit je verblijf in Amsterdam

Je kunt een pas van 1, 2, 3, 4 of 5 dagen kopen waarmee je gratis toegang hebt tot meer dan 70 musea en attracties, 24 uur per dag kunt fietsen, onbeperkt gebruik kunt maken van het openbaar vervoer of een cruise kunt maken.

Als je de I Amsterdam City Card boekt voor 24, 48, 72, 96 of 120 uur, heb je gratis toegang tot meer dan 70 musea en attracties in Amsterdam. Daarnaast kun je vrij en comfortabel reizen, zonder extra kosten, met de fiets voor 24 uur en onbeperkt openbaar vervoer, en een rondvaart door de grachten is inbegrepen.

Aanrader als... Als je een actief persoon bent, die zoveel mogelijk attracties wil zien in de kortst mogelijke tijd tegen een voordelige prijs.

Amsterdam Explorer Pas

Vervoer in Amsterdam|©TheBigF
Vervoer in Amsterdam|©TheBigF

Als je de Amsterdam All Inclusive Pass boekt, heb je toegang tot 3, 4, 5, 6 of 7 van de 30 meest bezochte attracties in Amsterdam en je hebt ook de mogelijkheid om tot 50% te besparen op andere attracties en locaties in de stad. Een breed scala aan attracties is inbegrepen, van het Rijksmuseum of de Heineken Experience, tot een bustour door Volendam, Edam en de molens, en een rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Geldigheid kaart

De kaart is tot 60 dagen na activering geldig en je moet vooraf reserveren via de Go City app om ervoor te zorgen dat je niet zonder komt te zitten.

Mijn aanbeveling

Zonder twijfel is dit de kaart die ik aanbeveel als je een lang verblijf in Amsterdam doorbrengt, omdat hij maximaal 60 dagen geldig is, zodat je flexibel kunt zien wat je het meeste interesseert en zoveel tijd kunt doorbrengen als je wilt bij de attracties die je het leukste vindt. En dat allemaal terwijl je bespaart op de toegangsprijs.

Hoe werkt het?

 • Inclusief toegang tot 3, 4, 5, 6 of 7 attracties.
 • Je hebt maximaal 60 dagen om het te gebruiken.
 • Een digitale gids en de Go City app met kaart en routebeschrijving zijn inbegrepen.
 • Er is slechts één bezoek per attractie toegestaan en vooraf reserveren is vereist.
 • De pas is twee jaar geldig vanaf de aankoopdatum en wordt geactiveerd bij het eerste bezoek.

Boek de Amsterdam Explorer Pass

Amsterdam All Inclusive Pas

Rijksmuseum| ©Frans Ruiter
Rijksmuseum| ©Frans Ruiter

De Amsterdam All Inclusive Pass geeft je toegang tot 30 van de musea en attracties van de hoofdstad en bespaart je tot 50% op je individuele tickets. Daarnaast kun je onbeperkt reizen door de stad aan boord van een van de sightseeing bussen van de stad of op een van de aangename cruises langs de beroemde grachten van de stad.

Geldigheid van de kaart

Deze kaart kan worden gepersonaliseerd en je betaalt alleen voor de dagen die je wilt gebruiken (je kunt kiezen uit 1, 2, 3 of 5 volle dagen). De kaart werkt op kalenderdagen, dus om er optimaal gebruik van te maken activeer je hem 's ochtends vroeg door de eerste attractie die je wilt bezoeken te bezoeken. Het is ook digitaal, wat betekent dat je het koopt, ontvangt en direct vanaf je telefoon gebruikt. Het is ook inclusief transfer van en naar de luchthaven met de bus.

Mijn aanbeveling

Ik raad je de Amsterdam All Inclusive Pass aan als je naar Amsterdam en omgeving gaat en als je niet alleen geïnteresseerd bent in de meest culturele attracties van de stad (zoals de belangrijkste kunstgalerie van het Rijksmuseum of het huismuseum van Rembrandt), maar ook in andere vrijetijdsattracties, zoals het Amsterdam Tulip Museum, een comedyshow in het Boom Chicago, een bezoek aan de Johan Cruyff Arena of de Amsterdam Dungeon.

Het omvat ook een bezoek aan de beroemde A'dam Lookout, een observatiedek met een ongeëvenaard panoramisch uitzicht vanaf de top van de A'dam Toren, en de leuke Heineken Experience, waar je kennis kunt maken met de brouwerij-museum van Nederlands meest iconische bier en zelfs je eigen bier kunt brouwen.

Hoe het werkt

 • Het is een pas voor 1, 2, 3 of 5 dagen, geldig voor toegang tot meer dan 30 musea, attracties en rondleidingen.
 • Digitale gids met informatie over de attracties.
 • Passen zijn één keer geldig bij elke attractie en de rondleiding is maar één keer inbegrepen; boot- en tourbusritten zijn echter onbeperkt.
 • Volwassenenpassen zijn voor 12+ en kinderpassen zijn voor kinderen van 3-12 jaar.
 • Directe toegang tot de musea en attracties is niet gegarandeerd. Veel musea en attracties vereisen toegang vooraf.

Boek de Amsterdam All Inclusive Pass

I Amsterdam City Card

I Amsterdam City Card-1|©Ariane Colenbrander
I Amsterdam City Card-1|©Ariane Colenbrander

Als je de I Amsterdam City Card boekt, heb je 1, 2, 3, 3, 4 of 5 dagen toegang tot in totaal 70 musea in Amsterdam en kun je genieten van een rondvaart door de beroemde Amsterdamse grachten. Daarnaast kun je voor een periode van 24 uur een Yellow Bike huren en onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer.

Geldigheid kaart

De kaart is 24, 48, 72, 96 of 120 uur geldig, afhankelijk van je keuze. De kaart heeft echter twee chips die afzonderlijk worden geactiveerd. De ene wordt geactiveerd wanneer je voor het eerst een museum of attractie binnengaat, terwijl de andere wordt geactiveerd wanneer je voor het eerst gebruik maakt van het openbaar vervoer. Houd er rekening mee dat het op kalenderdagbasis werkt, dus activeer het ' s ochtends vroeg zodat je er optimaal van kunt profiteren.

Mijn aanbeveling

Het is een echte aanrader als je een actief persoon bent die zo veel mogelijk attracties wil zien in een zo kort mogelijke tijd en tegen een voordelige prijs, want er is een groot aanbod aan attracties. Het is zelfs de kaart met de meest uitgebreide lijst van bezienswaardigheden.

Hoe werkt de kaart?

 • De kaart is 1, 2, 3, 3, 4 of 5 dagen geldig.
 • Je hebt gratis toegang tot meer dan 70 musea en attracties.
 • Je kunt 24 uur fietsen huren en onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer.
 • Je hebt de mogelijkheid om een rondvaart door de Amsterdamse grachten te maken.
 • Vooraf boeken wordt aanbevolen.

Boek de I Amsterdam City Card

Holland Pas

Van Gogh Museum| ©Alan de la Cruz
Van Gogh Museum| ©Alan de la Cruz

De Holland Pass lijkt qua voordelen erg op de Amsterdam Pass, met aanzienlijke besparingen op wachtrijen en tot 50% korting op de prijs van kaartjes voor attracties. Maar, zoals de naam al doet vermoeden, bevat deze kaart niet alleen attracties in Amsterdam, maar ook in andere steden in het land, zoals Rotterdam, Den Haag, Giethoorn, Volendam, Haarlem en Utrecht, met in totaal 60 attracties.

Dus als je niet alleen de hoofdstad wilt bezoeken, maar ook Nederland wilt leren kennen via een aantal van de belangrijkste steden, zou ik geen twee keer nadenken en de Holland Pas kopen, die ook nog eens 1 maand geldig is vanaf het eerste gebruik.

Hoe werkt het?

De Holland Pass werkt op basis van credits die kunnen worden ingewisseld voor "gouden" en "zilveren" attracties, afhankelijk van hun belang. De Holland Pass bevat niet alleen een uitgebreide gids over Nederland met kaarten, informatie en routes, maar geeft ook geen toegang tot de A'dam Lookout en de Heineken Experience, maar geeft wel toegang tot het onmisbare Van Gogh Museum (waarvoor ik je adviseer om zo snel mogelijk naar het inwisselpunt te gaan om de beschikbaarheid te controleren) en de Keukenhof Tuinen en Madame Tussauds.

Holland Pass groot. Vanaf €80

 • 3 musea of attracties in de categorie goud.
 • 3 musea of attracties in de categorie zilver.

Holland Pass medium. Vanaf €60

 • 2 musea of attracties in de categorie goud.
 • 2 musea of attracties in de categorie zilver.

Holland Pass klein. Vanaf €45

 • 1 museum of attractie in de gouden categorie.
 • 2 musea of attracties in de categorie zilver.

Een dagkaart voor rondvaarten

Rondvaart door Amsterdam| ©Maria Eklind
Rondvaart door Amsterdam| ©Maria Eklind

Het feit dat Amsterdam in de volksmond het 'Venetië van het Noorden' wordt genoemd, kan je helpen je voor te stellen hoe een boottocht langs de 160 grachten met meer dan 1200 bruggen ook een praktische, leuke en andere manier is om de stad te verkennen. Het is een ervaring die je minstens één dag van je reis moet meemaken, hoewel je kunt kiezen voor een voucher van maximaal 48 uur langs de twee verschillende routes, de Blue Line en de Orange Line.

Waarom ik deze pas leuk vind

Met deze cruisepas kun je je sightseeing in Amsterdam organiseren vanuit je comfortabele stoel aan boord van een boot, terwijl je luistert naar een audiogids over de geschiedenis van de stad en de bezienswaardigheden die je tijdens je cruise zult zien. Je kunt onderweg beslissen waar je op- en afstapt om plaatsen te bezoeken zoals de belangrijkste kunstgalerie van de stad, het Rijksmuseum, de Albert Cuypmarkt, de A'dam Lookout, het Anne Frank Huis en de Heinekenfabriek.

Als je meer wilt weten over wat de Heineken Experience allemaal inhoudt, heb ik mijn artikel gelinkt op Heineken Experience zodat je er meer over kunt lezen.


Als je geïnteresseerd bent in sightseeing kaarten, zul je ook geïnteresseerd zijn in

9 straatjes buurt| ©Gerard Stolk
9 straatjes buurt| ©Gerard Stolk

Nu je gegarandeerd toegang hebt tot de beste attracties in de stad (of het land), hoef je er alleen nog maar van te genieten. Een goede manier om dit te doen is door de straten en buurten te wandelen met een gespecialiseerde gids die alles wat je ziet uitlegt. Ik heb een gids geschreven over Amsterdam Tours.

Als je niet alleen hebt besloten om Amsterdam te bezoeken, maar ook om het beste van het land te ontdekken met de Holland Pass, raad ik je aan dit artikel te lezen op Dagtrips en Excursies vanuit Amsterdam om je bezoek aan de beste bestemmingen in Nederland te plannen.

Boek de Amsterdam All Inclusive Pass