Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Keukenhof Tuinen Dagtrips vanuit Amsterdam

Als u het geluk hebt Amsterdam in de lente te bezoeken, kunt u de explosie van kleuren en geuren van deze unieke tuinen niet missen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

Keukenhof Tuinen Dagtrips vanuit Amsterdam

Tuinen Keukenhof | ©Mario Gogh

Op slechts een half uur van Amsterdam, tussen Hillegom en Lisse, ligt een prachtige boomgaard, die in het voorjaar een explosie van kleur is als de bloemen bloeien.

Keukenhof, het grootste bloemenpark ter wereld, is een spectaculair schouwspel. Wilt u het zien?

1. De meest eenvoudige optie: een bezoek aan de tuinen van Keukenhof

Keukenhof in een deken van kleuren| ©Boudewijn Huysmans
Keukenhof in een deken van kleuren| ©Boudewijn Huysmans

Als u tijdens uw reis naar Amsterdam weinig tijd hebt om andere delen van het land te verkennen, kunt u een ochtend of middag van uw vakantie uittrekken voor deze halve dagexcursie naar de Keukenhof-tuinen.

Met deze georganiseerde rondreis naar Keukenhof hoeft u zich geen zorgen te maken over vervoer, want een bus brengt u naar de ingang van dit bloemenparadijs.

Onderweg ziet u de prachtige bloemenweiden die het platteland van Nederland sieren, en uw gids vertelt u verhalen over Nederland en zijn bloemen om u een inzicht te geven in de nauwe band van het land met de natuur - een voorproefje van wat u te zien krijgt in Keukenhof Park!

Het is een geluk om een gids te hebben die uitleg geeft over het park, want in zo'n grote tuin (32 hectare maar liefst!) zou het gemakkelijk zijn om sommige details te missen, maar op deze manier bent u er niet alleen zeker van dat u meer te weten komt over de geschiedenis van de plek, de beplanting en de verzorging ervan, maar ook dat u hun aanbevelingen volgt zodat u werkelijk alles kunt zien.

Wat zie je op deze tour?

Bij aankomst wordt u meegenomen op een rondleiding door Keukenhof Park, langs 15 kilometer paden te midden van miljoenen tulpen, narcissen, hyacinten en krokussen, omringd door prachtige fonteinen en vijvers.

Als curiositeit is er bij de ingang van het park een groot tulpenmozaïek dat, zoals de gids ons vertelde, elk seizoen verandert om de bezoekers te verrassen met een nieuw en ander thema. Het is mooi en verrassend om te zien hoeveel moeite de tuiniers hebben gedaan om dit vergankelijke schouwspel te creëren!

Wat houdt deze rondreis in?

 • Vervoer per touringcar met airconditioning.
 • Professionele gids.
 • Entree en rondleiding in Keukenhof Tuinen.
 • Live commentaar aan boord.

Praktische informatie

 • Duur: 5 uur en 30 minuten.
 • Talen: Spaans.

Vergelijk de beste excursies naar Keukenhof

2. De meest complete optie: Keukenhof Tuinen en Zaanse Schans Molens tour

Windmolens van de Zaanse Schans| ©Moritz Kindler
Windmolens van de Zaanse Schans| ©Moritz Kindler

Als u tijdens uw reis naar Amsterdam genoeg vrije tijd hebt om andere delen van Nederland te verkennen, raad ik u een dagtocht naar de Keukenhof Tuinen en de molens op de Zaanse Schans aan.

Het is een fantastische ervaring! U krijgt niet alleen de kans om het grootste bloemenpark ter wereld te zien, maar ook om de Zaanse Schans te bezoeken, de thuisbasis van de windmolens.

Waarom ik van deze tour hou

Dit is een zeer complete activiteit waarmee u in één dag twee prachtige plaatsen in landelijk Nederland kunt verkennen, aan boord van een comfortabele bus en onder begeleiding van een gids.

Aan de ene kant ontdekt u een van de mooiste tuinen van Europa met meer dan 7 miljoen bloembollen en in totaal 800 soorten tulpen. Verbazingwekkend, nietwaar? Dit schouwspel van kleuren en geuren op Keukenhof is fascinerend.

Anderzijds wandelt u door de straten van de Zaanse Schans, een klein dorp aan de oevers van de rivier de Zaan, beroemd om zijn windmolens, waarvan er meer dan 600 nog steeds in werking zijn! Houd uw fototoestel gereed, want het bucolische landschap lijkt op iets uit een sprookje en u zult niet kunnen stoppen met foto's maken.

Over het bezoek aan Keukenhof

De tulp is de Nederlandse nationale bloem en de lente is de perfecte tijd om te genieten van de tulpenbloesem en andere exemplaren waar Nederland wereldberoemd om is.

Deze tocht begint vroeg in de ochtend, met een bezoek aan het Keukenhof Park, de grootste bloementuin ter wereld, een spektakel van kleuren, geuren en vormen.

Tijdens de rondleiding door het 32 hectare grote park zult u luisteren naar de verhalen van de gids over het ontstaan van dit park dat begon als een kleine moestuin (Keukenhof betekent "de moestuin") en over de verzorging van de beplanting en alle bloemenvariëteiten die er te vinden zijn.

Keukenhof is verdeeld in verschillende paviljoens en tuinen, maar een van de hoogtepunten is het grote tulpenmozaïek bij de ingang, waarvan het thema, de vorm en de samenstelling elk seizoen verandert om de bezoekers te verrassen. Het is een wonder!

Over de Zaanse Schans tour

Aan het eind van uw bezoek aan de tuinen van Keukenhof keert u terug naar de bus om naar de Zaanse Schans te gaan, een stadje dat beroemd is om zijn bucolische landschap vol prachtige molens met super-fotogenieke windmolens. Als u gepassioneerd bent door fotografie, zult u echt genieten van dit deel van de tour.

Tijdens uw bezoek aan de Zaanse Schans stopt u ook bij een klompenmakerij waar de meester-klompenmaker u zal laten zien hoe u klompen moet maken. Samen met de windmolens en de tulpen is het een van de iconen van Nederland, dus het is een zeer interessant gezicht om te zien.

Een ander embleem van Nederland zijn de voortreffelijke kazen. Als u zich altijd al hebt afgevraagd wat het geheim van hun succes is, gaat u tijdens deze rondleiding naar een echte boerderij om uit de eerste hand te zien hoe deze wereldberoemde Nederlandse kazen worden gemaakt. En het beste van alles is dat je er een paar mag proeven! Je zult het niet kunnen weerstaan om maar één stuk te eten.

Wat houdt deze rondreis in?

 • Bus met airconditioning
 • Gids voor experts
 • Live commentaar aan boord
 • Toegang tot Keukenhof Park
 • Ophalen en terugbrengen van aangewezen ontmoetingspunten.
 • Alle belastingen, vergoedingen en behandelingskosten.

Praktische informatie

 • Duur: 9 uur
 • Talen: Spaans

Vergelijk de beste excursies naar Keukenhof


Hoe boek ik de Keukenhof tour?

Tuinen Keukenhof| ©Nicola Pavan
Tuinen Keukenhof| ©Nicola Pavan

Wat ooit een eenvoudige, uitgestrekte boomgaard in het zuiden van Nederland was, is nu een van de mooiste plekjes in het land en trekt duizenden reizigers tussen maart en mei, wanneer het park zijn deuren opent voor bezoekers. Keukenhof is een bijzondere plek, een prachtige zee van kleurrijke bloemen die het waard is om gezien en gefotografeerd te worden.

Mijn advies is dat als u de tuinen van de Keukenhof in uw reis naar Amsterdam wilt opnemen, boek uw ticket dan zo snel mogelijk online, want omdat het park het hele jaar door maar beperkt open is, willen veel mensen het park in en zijn de tickets zeer snel uitverkocht.

Wat zijn de Keukenhof tuinen?

Tulpen op Keukenhof| ©TangChi Lee
Tulpen op Keukenhof| ©TangChi Lee

Met meer dan 800.000 bezoekers per jaar zijn de tuinen van de Keukenhof elk voorjaar een populaire toeristische bestemming geworden.

Keukenhof, gelegen in het zuiden van het land, in Lisse, was oorspronkelijk de moestuin van gravin Jacqueline van Henegouwen, een plaats waar fruit en groenten werden geteeld die later in de keuken van de aristocrate werden gebruikt. Vandaar dat zijn naam "de moestuin" betekent.

Maar denk niet dat dit park er altijd als een Eden uitzag. Sindsdien is er veel veranderd en in 1949 opende de burgemeester van de stad de Keukenhof om de bloemen van plaatselijke telers onder de aandacht te brengen en deze industrie te helpen uitbreiden.

Tegenwoordig worden de gekweekte planten (meer dan 7 miljoen bloembollen!) niet meer in de keuken gebruikt, maar grotendeels geëxporteerd. Nederlandse tulpen zijn wereldberoemd en vormen samen met andere bloemen zoals hyacinten, narcissen, anjers, orchideeën, rozen en lelies een 32 hectare grote tuin die de grootste ter wereld is. Wow!

Hoe is het park Keukenhof opgebouwd?

De tuinen van de Keukenhof lopen over 15 kilometer paden waarrond u verschillende tuinen met verschillende bloemeninspiratie vindt: de Engelse tuin, de Theetuin, de Japanse landtuin, de Cupido-tuin, de Hipster-tuin, de Rebel-tuin, de Gezondheidstuin, enz.

Keukenhof Park is verdeeld in vier grote gebieden die zijn vernoemd naar de Nederlandse Koninklijke familie: het Oranje-Nassau paviljoen (met elke week nieuwe bloemententoonstellingen), het Willem Alexander paviljoen (de grootste lelietentoonstelling ter wereld), het Koningin Beatrix paviljoen (de grootste orchideeëntentoonstelling ter wereld) en het Koningin Juliana paviljoen (waar de geschiedenis van de tulp te zien is).

Een ander populair gebied van de tuinen van Keukenhof is het grote tulpenmozaïek dat uit duizenden bloemen bestaat en waarvan het thema elk jaar verandert om de bezoekers met een nieuwe compositie te verrassen.

U zult versteld staan van de kleurenpracht die het park van de Keukenhof siert, en van de geuren die de miljoenen bloemen verspreiden. Het is een unieke plek met een bijzondere charme!

Tips voor een bezoek aan de Keukenhof

Bloemen in de tuinen van Keukenhof| ©Carlos Román Ruíz
Bloemen in de tuinen van Keukenhof| ©Carlos Román Ruíz

Wanneer gaat de Keukenhof open?

Het is geopend van eind maart tot half mei. Dit is de tijd van het jaar dat de bloemen in bloei staan en Keukenhof op zijn mooist is.

Wanneer is het open?

Hoewel dit park over geavanceerde teeltmethoden beschikt, hangt de loop van de natuur af van het weer, zodat u, als u te vroeg komt, kunt merken dat sommige van de geplante bollen nog niet hebben gebloeid. Als de lente daarentegen al ver gevorderd is, kan het zijn dat u meer afgesneden stengels aantreft dan u zou willen.

Aangezien de tuinen van de Keukenhof ongeveer acht weken per jaar open zijn voor het publiek, raad ik u aan een datum ertussenuit te zoeken om het park op zijn mooist te zien.

Wat zijn de openingstijden?

De tuinen van Keukenhof zijn open van 8 tot 19.30 uur. Ik raad aan de eerste rondleiding 's morgens te boeken, zodat u tijd hebt om in alle rust in de tuinen te wandelen wanneer het minder druk is.

Wat moet ik aantrekken?

Hoewel u niet door de 32 hectare van Keukenhof Park zult lopen, zult u wel een flink stuk van de ene naar de andere kant lopen, dus mijn advies is om comfortabele schoenen en comfortabele kleren aan te trekken.

Wat moet ik kopen tijdens mijn bezoek?

De Keukenhof heeft een typische souvenirwinkel waar u enkele souvenirs van uw bezoek kunt kopen, maar ik raad u aan eerst een kijkje te nemen bij de handwerkpaviljoens waar u ambachtslieden vindt die hun eigen creaties met bloemen tentoonstellen. Er zijn enkele verbazingwekkende ontwerpen!

Is het geschikt voor kinderen?

Absoluut. Behalve genieten van de kleurrijke tuinen heeft Keukenhof Park ook een kinderspeelplaats, een doolhof, een Nijntjehuis en zelfs een kinderboerderij - je zult je prima vermaken!

Als u deze tour leuk vindt, bent u misschien ook geïnteresseerd in

Deze excursie naar de Keukenhof Tuinen is slechts een van de vele activiteiten die u kunt doen tijdens uw reis naar Amsterdam, maar er zijn er genoeg.

Als u naar de hoofdstad reist, kunt u in één dag een aantal van de interessantste plaatsen op het Nederlandse platteland zien en zelfs steden in België, het buurland. Mis het artikel De beste excursies vanuit Amsterdam niet en ontdek alle ongelooflijke excursies die u tijdens uw vakantie kunt doen!

En als het de eerste keer is dat u de hoofdstad bezoekt en u wilt haar in detail leren kennen met een gespecialiseerde gids zodat u niets mist van deze fantastische stad, dan raad ik u aan een kijkje te nemen bij het bericht De beste rondleidingen door Amsterdam of het bericht Rondvaarten door de grachten van Amsterdam als u haar op een andere, ontspannen en stijlvolle manier wilt verkennen. U zult een geweldige tijd hebben!