31 Dingen om te doen in Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is een fascinerende stad en als je van plan bent om de stad te bezoeken, vergeet dan niet dat je ook de omgeving kunt (en moet) verkennen. Hier zijn mijn must-sees in dit artikel

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

16 minuten lezen

31 Dingen om te doen in Amsterdam

Typische Nederlandse grachtenpanden | ©Javier M.

Amsterdam heeft een rijk cultureel erfgoed van kerken, monumenten en musea, met werken van grote Nederlandse kunstenaars als Van Gogh, Vermeer en Rembrandt. De unieke geografische ligging maakt het ook een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Er zijn veel originele dingen te doen in Amsterdam, maar hier is een lijst met een aantal dingen die je niet mag missen.

1. Bezoek het Anne Frank Huis

Museum Anne Frank Huis| ©Guilhem Vellut
Museum Anne Frank Huis| ©Guilhem Vellut

Een niet te missen activiteit in Amsterdam is een bezoek aan het huis dat onderdak bood aan de familie Frank en waar de jonge Anne haar beroemde dagboek schreef, een memoires over de tragische dagen van de Joodse gemeenschap tijdens de nazi-bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

Het is een ontroerende en schrijnende ervaring en ik raad een bezoek aan het Anne Frank Huis aan met een professionele gids die uitleg geeft over de geschiedenis van het Anne Frank Huis en de geschiedenis van de grote Joodse gemeenschap die al sinds de 11e eeuw in Amsterdam woont.

Boek een Anne Frank tour in Amsterdam

2. Ontdek de bohemienachtige Jordaan

Jordaan| ©Antonio Fassina
Jordaan| ©Antonio Fassina

Als je naar het Anne Frank Huis gaat, ben je waarschijnlijk al door de smalle, kronkelende straatjes gelopen. Zo niet, dan is het toch de moeite waard om deze buurt in het hart van Amsterdam te ontdekken.

Met zijn charmante grachten, klassieke architectuur en vlooienmarkten is de Jordaan een ideale plek om rond te wandelen en je onder te dompelen in het Amsterdamse stadsleven. Maar deze buurt heeft een geschiedenis, want vroeger was het een van de armste buurten van de stad. In de jaren negentig begonnen er kunstenaars en studenten te wonen, waardoor het een bohemien en ontspannen gevoel kreeg. Als je je aanmeldt voor een van derondleidingen door de stad, leer je meer over deze must-see plek in de Nederlandse hoofdstad.

Boek een rondleiding door Amsterdam

3. Bezoek het Van Gogh Museum

Van Gogh Museum| ©Alan de la Cruz
Van Gogh Museum| ©Alan de la Cruz

s Werelds beste museum over de grote post-impressionistische kunstenaar en het op één na meest bezochte museum in de Nederlandse hoofdstad, met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar. Bewonder van dichtbij meer dan 200 schilderijen, zoals 'De kamer in Arles' en een versie van 'Zonnebloemen', 500 tekeningen en honderden brieven van Van Gogh.

Je kunt het Van Gogh Museum bezoeken door een individueel kaartje te kopen, maar het is ook een van de attracties die zijn opgenomen in de Amsterdam Pas. Nog niet bekend met de voordelen van deze toeristenkaart? Ik heb dit artikel opgesteld I Amsterdam Pass en andere stadspassen waarin je kunt onderzoeken of je wel of niet een Amsterdam Sightseeing Pass moet aanschaffen. Velen raden het aanschaffen van de Amsterdam Pas aan als een van de beste tips voor reizen naar Amsterdam.

Boek tickets voor het Van Gogh Museum

4. Bewonder het Rijksmuseum

Rijksmuseum| ©Ed Webster
Rijksmuseum| ©Ed Webster

Het Rijksmuseum is het Nationaal Museum van Nederland en het beste museum van het land. Het toont de geschiedenis van de Nederlandse kunst uit de Gouden Eeuw met meer dan 8.000 werken, waaronder opmerkelijke schilderijen als Rembrandts 'Rondje om de nacht', Johannes Vermeers 'Het melkmeisje' en Frans Hals' 'De vrolijke drinker'.

Om het Rijksmuseum te bezoeken kun je het beste een Amsterdam Pas kopen, want met 2 miljoen bezoekers per jaar staan er lange rijen voor de ingang, of je kunt een rondleiding nemen die is inbegrepen in de Amsterdam City Sightseeing Bus Tour.

Boek je tickets voor het Rijksmuseum Amsterdam

5. Boottocht door de Amsterdamse grachten

Rondvaart door de Amsterdamse grachten| ©Greger Ravik
Rondvaart door de Amsterdamse grachten| ©Greger Ravik

De Amsterdamse grachten zijn de essentie van de stad en je kunt genieten van een boottocht over de grachten. Met rondvaarten door Amsterdam zie je de stad vanuit een ander perspectief en vanuit het comfort van een bootstoel, een zeer ontspannende ervaring. Lees er meer over in mijn artikel over rondvaarten door Amsterdam en als je twijfelt, er zijn rondvaarten in alle prijsklassen en ook op alle tijdstippen van de dag, dus sluit een avondrondvaart niet uit om Amsterdam bij nacht vanuiteen ander perspectief te zien.

Boek een rondvaart door Amsterdam

6. Bezoek het merkwaardige Begijnhof

Begijnhof| ©Dennis Jarvis
Begijnhof| ©Dennis Jarvis

Een hoekje van Amsterdam dat veel mensen over het hoofd zien is het charmante Begijnhof. Hoewel het heel dicht bij de Dam ligt, is het een verborgen plek die je niet mag missen. Het is een magische, lichte binnentuin omringd door de huizen van de oude begijnen. Dit waren religieuze vrouwen die in de 12e eeuw hun leven wijdden aan het verzorgen van zieken en minderbedeelden en sommige van hun huizen hebben nog steeds de gotische structuur uit die tijd.

Dit is een merkwaardige en zeer rustige plek om te bezoeken in Amsterdam, en daarom moet je de stilte van deze privéwijk respecteren en de essentie van deze kleine oase in het centrum van de stad bewaren.

Boek een fietstour in Amsterdam

7. Bezoek de kerken van Amsterdam

Oude kerk| ©Christophe PINARD
Oude kerk| ©Christophe PINARD

Nieuwe kerk is de 15e-eeuwse Nieuwe Kerk, met zijn spitsbogen en indrukwekkende glas-in-loodramen, waar sinds 1814 koninklijke huwelijken en de kroning van Nederlandse vorsten plaatsvinden. Oudekerk is de Oude Kerk en de belangrijkste kerk van Amsterdam, omdat het het oudste historische gebouw is. Paradoxaal genoeg staat de kerk in het hart van de meest controversiële en 'losbandige' buurt van de stad, de Wallen. Je kunt de kerk bezoeken als onderdeel van de Wallenwandeling in Amsterdam.

Museum Amstelkring is de locatie van een van de meest verrassende kerken van Amsterdam, gevestigd op de zolder van een voormalig bedrijfspand. Curieus, nietwaar? Na de protestantse reformatie werd de katholieke eredienst verboden en al snel ontstonden er ondergrondse kerken van dit type voor de katholieken in de stad. Aan de buitenkant van het gebouw is niets te zien dat erop wijst dat hier een kerk is gevestigd. Om Onze Lieve Vrouwe van de Zolder te bezoeken moet je een steile, smalle trap op, maar het prachtige laatbarokke altaar is zeker een bezoek waard.

Boek een rondleiding op de Amsterdamse Wallen

8. Bezoek het Vondelpark, het grootste park van Amsterdam

Vondelpark| ©Srdjan Stojiljkovic
Vondelpark| ©Srdjan Stojiljkovic

Een andere geweldige plek om doorheen te fietsen is de groene long van Amsterdam, het Vondelpark. Het is een stadspark van meer dan 47 hectare, waar toeristen en Amsterdammers naartoe gaan om te ontspannen en tot rust te komen van de drukte van de stad. Het park ligt vlakbij het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum, is 24 uur per dag geopend en is een echte aanrader als je met je gezin reist of als je wilt genieten van buitenactiviteiten zoals een toneelstuk bekijken of een kopje koffie drinken.

Boek een fietstour door Amsterdam

9. Geniet van een brouwerij traktatie bij de Heineken Experience

Toegang tot de Heineken Experience| ©Elroy Serrao
Toegang tot de Heineken Experience| ©Elroy Serrao

Een van de leukste dingen om te doen in Amsterdam is een rondleiding door de twee eeuwen oude Heineken brouwerij, waar het beroemdste drankje van het land vandaan komt.

Je kunt de geheimen van de geschiedenis en het brouwen leren kennen tijdens een interactieve rondleiding door de oorspronkelijke faciliteiten, je eigen bier proberen te brouwen en twee glazen Heineken proeven. Als je nog steeds niet overtuigd bent, kun je mijn kroniek van deze ervaring lezen in mijn artikel over de Heineken Experience.

Boek je tickets voor de Heineken Experience

10. Fiets door de stad

Toeristen op een kanaalbrug| ©Abir Anwar
Toeristen op een kanaalbrug| ©Abir Anwar

De fiets is hét vervoermiddel om je door Amsterdam te verplaatsen, dus als je de stad wilt verkennen als een echte Amsterdammer, is een fietstour door Amsterdam een van de meest authentieke ervaringen die je kunt kiezen voor je trip. Bovendien is de stad er zo op ingesteld dat er allerlei fietstours en fietsverhuurders beschikbaar zijn.

Boek een fietstour in Amsterdam

11. Doe een rondleiding op de Wallen

Wallen| ©Pavel Ivanov
Wallen| ©Pavel Ivanov

De Wallen in Amsterdam zijn controversieel en fascinerend, en een must-see, verrassende en volledig veilige plek om te bezoeken vanwege de beroemde coffeeshops, waar een verscheidenheid aan legale drugs kan worden geconsumeerd, en de verbazingwekkende roodverlichte winkelpuien, waar prostitutie volledig legaal is.

Je kunt de Wallen bezoeken tijdens een rondleiding of als onderdeel van een sightseeing bustour door Amsterdam.

Boek een rondleiding op de Amsterdamse Wallen

12. Drink een drankje in de typische bruine cafés

Amsterdamse koffie| ©derÄsthet
Amsterdamse koffie| ©derÄsthet

Dit is de naam die is gegeven aan de mix van cafés en tavernes in Amsterdam waar je terecht kunt voor een aperitiefje of om het heerlijke Nederlandse bier te proberen. Bruine koffie wordt zo genoemd vanwege de schemerige verlichting en de houten inrichting. Ze zijn meestal erg klein en sommige hebben nog steeds hun authentieke 17e-eeuwse uitstraling.

De populairste amsterdaneses zijn:

13. Proef de sfeer van Amsterdam op de pleinen

De Dam| ©Travelinglao
De Dam| ©Travelinglao

Het Leidseplein is een van de meest bezochte gebieden van Amsterdam met een levendige sfeer van straatmuzikanten, terrassen, Art Deco architectuur en een intens nachtleven.

De Dam is het zenuwcentrum en belangrijkste plein van Amsterdam, met monumenten zoals het Nationaal Monument uit 1956, dat de doden van de Tweede Wereldoorlog en latere gewapende conflicten herdenkt, en het classicistische Koninklijk Paleis Amsterdam.


Het Spuiplein staat bekend om zijn ligging op slechts een paar meter van het Begijnhof, een groep majestueuze huizen die in 1346 werden gebouwd om een vrouwenclub te huisvesten. Je kunt deze pleinen bezoeken als onderdeel van wandeltochten door de stad of als onderdeel van de haltes van de Amsterdamse sightseeingbussen en cruises. Ik heb mijnartikel over de beste Amsterdamse sightseeingbussen gelinkt zodat je deze optie verder kunt uitdiepen.

Boek een plaats in de Amsterdamse sightseeingbus

14. Kijk uit naar het beroemde I Amsterdam bord

Het bord I Amsterdam in de winter| ©R Boed
Het bord I Amsterdam in de winter| ©R Boed

Het iconische I Amsterdam bord is verschillende keren van locatie veranderd, dus ik raad je aan om uit te zoeken waar het staat voordat je de Nederlandse hoofdstad bezoekt als je er een selfie op wilt nemen. Hier is een hint: als je op het vliegveld uit het vliegtuig stapt, kun je er een vinden. En er zijn er meerdere. Lees meer over de historische bezienswaardigheid van Amsterdam op .

Boek een fietstour door Amsterdam

15. Ga op jacht naar de beste zonsondergang vanaf de A'dam Lookout en andere uitkijkpunten

Uitzicht vanaf A'dam Lookout| ©Moritz Lüdtke
Uitzicht vanaf A'dam Lookout| ©Moritz Lüdtke

A'dam Look out is het indrukwekkendste uitkijkpunt van Amsterdam en je moet er wel voor betalen, maar met de Amsterdam Pas heb je er toegang toe. Een andere plek om naar een prachtige zonsondergang te kijken is bij de Westelijke Kerk: deze heeft een 85 meter hoge toren. Het kost €7,50 om binnen te komen, maar het uitzicht zal je niet onverschillig laten.

Boek de Amsterdam Explorer Pass

16. Proef de lokale gastronomie op de Amsterdamse markten

Albert Cuypmarkt| ©Michael Coghlan
Albert Cuypmarkt| ©Michael Coghlan

Albert Cuypmarkt is de grootste en meest populaire markt in de stad en Nederland, opgericht in 1904, met meer dan 300 gevarieerde kramen en gelegen in het Amsterdamse Quartier Latin.

Waterloopleinmarkt is een dagelijkse vlooienmarkt die wordt gehouden op het toeristische Waterlooplein, waar opmerkelijke gebouwen staan zoals de Stopera, de zetel van de gemeenteraad, en het operagebouw.

Bloemenmarkt, de bloemenmarkt, is een 140 jaar oude drijvende markt en een favoriete plek voor Amsterdammers om hun planten te kopen. Het is een must om de Nederlandse bloem bij uitstek, de tulp, te zien en wat zaadjes te kopen als souvenir.

Boek een kaasproeverij in Amsterdam

17. Mis de Boeddhistische Tempel in Amsterdam niet

Fo Guang Shan He Hua Tempel| ©Fred Romero
Fo Guang Shan He Hua Tempel| ©Fred Romero

Ja, Amsterdam blijft verrassen en een van de andere bijzondere plekken die je kunt bezoeken is de Fo Guang Shan He Boeddhistische Tempel, de grootste boeddhistische tempel in Europa. Gelegen in de rosse buurt, om precies te zijn op nummer 106 van de Zeedijkstraat, is het een representatie van de Chinese architectuur in het hart van de Nederlandse hoofdstad. De houten trappen en beelden van Boeddha en andere traditionele goden voeren je mee naar de Aziatische cultuur.

Boek een rondleiding door Amsterdam

18. Bewonder het indrukwekkende Koninklijk Paleis van Amsterdam

Koninklijk Paleis| ©Robert Scarth
Koninklijk Paleis| ©Robert Scarth

Hoewel de Nederlandse koninklijke familie hier niet woont en het tegenwoordig wordt gebruikt voor plechtige evenementen en staatsbezoeken, kan dit majestueuze Koninklijk Paleis worden bezocht en het is in feite een van de populairste monumentale gebouwen onder toeristen omdat het op de centrale Dam ligt.

Er worden kunstwerken uit de Gouden Eeuw tentoongesteld en de imposante zalen en het rijkelijk versierde interieur maken het een must-see tijdens je bezoek aan Amsterdam. Boek een skip-the-line ticket voor het Koninklijk Paleis en ontdek de geschiedenis met de audiogids.

Boek tickets voor het Koninklijk Paleis

19. Bekijk de Magere Brug

Magere Brug| ©Dimitry B.
Magere Brug| ©Dimitry B.

Het typische beeld van de Amsterdamse grachtenbruggen heeft een paradepaardje in de vorm van de Magere Brug, waarschijnlijk de meest gefotografeerde brug van de stad. Het is een ophaalbrug over de Amstel die elke 20 minuten open en dicht gaat om boten te laten passeren, dus je kunt er niet te voet of op de fiets overheen.

Maar met een van de rondvaarten door Amsterdam krijg je het best mogelijke uitzicht op deze en andere bruggen in de stad. De Magere Brug in het bijzonder raad ik je aan 's avonds te bekijken, omdat je dan begrijpt waarom hij de "Brug der Geliefden" wordt genoemd.

Boek een nachtcruise in Amsterdam

20. Slenter door de Negen Straatjes

Het Singelkanaal ligt in de Negen Straatjes.| ©Steve Jones
Het Singelkanaal ligt in de Negen Straatjes.| ©Steve Jones

Deze buurt, die in de lokale taal bekend staat als de Negen Straatjes, bestaat uit kunstgaleries, vintage winkeltjes en gezellige cafés. Op een klein stukje lopen van de Dam, tussen de Leidsestraat en Raadhuisstraat, is het de ideale plek om de ochtend door te brengen met slenteren tussen het winkelen en snoepen door.

Boek een historische fietstour door Amsterdam

21. Verken het Museum Het Rembrandthuis

Museum Het Rembrandthuis| ©Lukas Koster
Museum Het Rembrandthuis| ©Lukas Koster

Rembrandt is waarschijnlijk de belangrijkste kunstenaar in de geschiedenis van Nederland. In zijn originele 17e-eeuwse huis, dat is omgebouwd tot museum en gerestaureerd, kun je je onderdompelen in de persoonlijke en professionele geschiedenis van deze meester van de gravure, schilderkunst en tekenkunst.

Je kunt Museum Het Rembrandthuis snel en goedkoop bezoeken met de Amsterdam Pas en het Museum Het Rembrandthuis bezoeken als onderdeel van de hop-on hop-off sightseeing bus tours.

Boek tickets voor Amsterdamse musea

22. Bekijk de leeuwen in Artis

Dierentuin Artis| ©roar-roar.
Dierentuin Artis| ©roar-roar.

Ja, Amsterdam heeft ook een eigen dierentuin en het is de oudste dierentuin van Nederland, dus het is zeker een bezoekje waard. Het is een historische dierentuin met van alles, van leeuwen, wolven en olifanten tot een botanische tuin met honderden plantensoorten, een planetarium en zelfs twee musea waar je dol op zult zijn. De dierentuin is elke dag geopend en is een ideale plek om met het hele gezin naartoe te gaan.

Boek tickets voor Artis

23. Vervul de Nederlandse droom Keukenhof Tuinen

Keukenhof Tuinen| ©yisris
Keukenhof Tuinen| ©yisris

In de Keukenhof Tuinen worden elk jaar meer dan 7 miljoen bloemen geplant, een spectaculair veld van tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en vele andere bloemen. Een spektakel voor de ogen en de neus dat ik je aanraad niet te missen tijdens een georganiseerde tour naar Keukenhof Tuinen.

Boek een tour naar Keukenhof Tuinen

24. Ontdek de Joodse wijk

Binnen in het Verzetsmuseum| ©Ana Paula Hirama
Binnen in het Verzetsmuseum| ©Ana Paula Hirama

Deze interessante en historische wijk bewaart de gebieden waar de Joodse vluchtelingengemeenschappen zich vanaf de 11e eeuw vestigden vanwege de vrijheid van godsdienst die er heerste in Amsterdam, toen bekend als 'het Europese Jeruzalem'.

Je vindt er talloze monumenten, musea en bezienswaardigheden, zoals het Anne Frank Huis en het Verzetsmuseum, waar je meer te weten komt over de turbulente tijden die deze gemeenschap doormaakte tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Mijn aanbeveling is om de Joodse Buurt te leren kennen met eenrondleiding door de oude Amsterdamse Jodenbuurt.

Boek een rondleiding door de Amsterdamse Jodenbuurt

25. Maak een wandeling door Westerpark

Westerpark| ©Guilhem Vellut
Westerpark| ©Guilhem Vellut

Deze dynamische en alternatieve Amsterdamse buurt zit vol groen, trendy restaurants, iconische architectuur en kunstgalerieën en is te bereiken met een sightseeingbus of rondvaartboot.

Boek een fietstour door Amsterdam

26. Maak een tour door landelijk Nederland

Het Nederlandse platteland| ©Vishwas Katti
Het Nederlandse platteland| ©Vishwas Katti

Naast een bezoek aan de fascinerende stad Amsterdam zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in de omgeving die je kunt ontdekken met handige en praktische georganiseerde tours.

Dompel jezelf onder in het Nederlandse platteland met een rondleiding door de dorpen in de buurt van Amsterdam met hun iconische windmolens zoals Vollendam of Marken, prachtige tulpentuinen en ambachtelijke kaas- en klompenfabrieken. Je kunt deze excursies op eigen houtje doen, maar als ik je een tip mag geven, de ervaring is gemakkelijker en comfortabeler met eengeorganiseerde tour vanuit Amsterdam. Als je op zoek bent naar een contrast met de grote stad, raad ik je aan te kiezen voor de tour met gids naar de Zaanse Schans om de windmolens te bekijken.

Vergelijk de beste tours vanuit Amsterdam

27. Proef gastronomie van over de hele wereld bij Foodhallen

Foodhallen| ©Franklin Heijnen
Foodhallen| ©Franklin Heijnen

Foodhallen is gevestigd in een voormalige tramremise en is een foodmarkt waar je letterlijk alles kunt vinden wat je maar wilt eten. Gourmet donuts, gebarbecued vlees, dim sum, premium taco's... loopt het water je al in de mond? Vergeet niet om een goede Ikea-tas en decoraties voor het huis mee te nemen, ze verkopen altijd hele hippe dingen.

Boek een rondleiding door Amsterdam

28. Reis naar een andere wereld bij Electric Ladyland

Electric Ladyland Museum| ©ilovebutter
Electric Ladyland Museum| ©ilovebutter

Deze kleine plek in de Jordaan is een van de enige musea gewijd aan fluorescerend licht en kunst met ultraviolet licht. Het is een ervaring voor de ogen en een curiositeit die je je ongetwijfeld nog lang zult herinneren. Je kunt er alleen in als je je bezoek van tevoren boekt, maar het is zeker de moeite waard.

Boek tickets voor Amsterdamse musea

29. Reis terug in de tijd met een bezoek aan Brugge vanuit Amsterdam

Brugge| ©Olivier Depaep
Brugge| ©Olivier Depaep

Dankzij de geografische ligging van Amsterdam is het mogelijk om in één dag naar Brugge en terug te gaan. Ik deed het met een georganiseerde tour waardoor ik het meeste uit mijn bezoek kon halen en ik raad het 100% aan. Hier is mijn samenvatting van de ervaring voor het geval je een bezoek aan het buurland overweegt: bezoek Brugge vanuit Amsterdam met een georganiseerde tour. Je kunt ook een van de populairste tours in de omgeving doen: Amsterdam, Brugge en Brussel.

Boek een tour naar Brugge vanuit Amsterdam

30. NDSM

NDSM| ©Randy Connolly
NDSM| ©Randy Connolly

Een voormalige werf die is omgetoverd tot creatieve ruimte, met bankjes, foodtrucks, street art en industriële esthetiek. Hier vind je vintage kledingmarkten, af en toe een muziekfestival, filmvoorstellingen in de open lucht en kun je ontspannen in de strandsfeer van deze favoriete plek van Amsterdammers.

Boek een fietstour door verborgen Amsterdam

31. Andere musea in Amsterdam die je zullen verrassen

Toegang tot Madame Tussauds Wassenbeeldenmuseum| ©Bootuitjes
Toegang tot Madame Tussauds Wassenbeeldenmuseum| ©Bootuitjes

Het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis of het Rijksmuseum zijn waarschijnlijk de bekendste musea in Amsterdam, maar er zijn nog veel meer minder bekende musea waar je een leuke tijd kunt doorbrengen om de Nederlandse cultuur op te snuiven.

Als je bijvoorbeeld met het hele gezin naar Amsterdam reist, raad ik een bezoek aan Madame Tussauds of het NEMO Science Museum aan, waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven met alle verrassingen die ze in petto hebben!

Bij Madame Tussauds kunnen ze op de foto met veel van hun favoriete personages zoals Marvel superhelden, terwijl ze bij NEMO meer leren over wetenschap en technologie door de interactieve stukken in het museum aan te raken en ermee te spelen. Maar er zijn nog veel meer musea in Amsterdam waar je een leuk dagje uit kunt hebben! Bekijk detop 10 musea in Amsterdam post om ze op je lijstje te zetten.

Boek tickets voor Madame Tussauds Amsterdam

Wanneer naar Amsterdam

Pride Day in de zomer in Amsterdam| ©Kitty Terwolbeck
Pride Day in de zomer in Amsterdam| ©Kitty Terwolbeck

Elke tijd van het jaar heeft zo zijn voordelen, en als je in de winter naar Amsterdam reist, moet je je voorbereiden op kou, maar Amsterdam met kerst is het misschien wel waard. Als je de hitte wilt ontvluchten, is een reis naar Amsterdam in de zomer of een reis naar Amsterdam in de lente waarschijnlijk een goed plan, omdat Amsterdam nooit de hoge temperaturen bereikt die je in andere Zuid-Europese landen ziet.

Boek je Amsterdam Sightseeing Pass

Hoeveel dagen voor een reis naar Amsterdam?

Fietstochten| ©Franklin Heijnen
Fietstochten| ©Franklin Heijnen

Amsterdam en omgeving hebben de reiziger veel te bieden. Hier volgt een lijst met routes rond Amsterdam, afhankelijk van het aantal dagen dat je er gaat doorbrengen. Als je maar een paar dagen gaat, probeer dan tijd te besparen door je transfer vanaf het vliegveld van Amsterdam (wat het ook is) van tevoren te boeken.

Boeking naar Amsterdam Airport