Wassenbeeldenmuseum Amsterdam: tickets, rondleidingen, tips...

Geniet van een magische middag met beroemdheden en sterren Een bezoek aan het Amsterdams Wassenbeeldenmuseum is een fantastische gelegenheid om met beroemdheden op de foto te gaan. Kinderen en tieners houden van het idee om selfies te nemen met sterren.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Wassenbeeldenmuseum Amsterdam: tickets, rondleidingen, tips...

Madame Tussauds Museum Amsterdam | ©Sam Leech

Het wassenbeeldenmuseum in de Nederlandse hoofdstad heeft veel interessante realistische beelden: de populairste onder de bezoekers zijn die van Zayn Malik, Beyonce, The Hulk, Rico Verhoeven, Barack Obama, Dua Lipa, Justin Bieber, Ariana Grande, Prins Harry en Meghan Markle.

De beste optie

Amsterdam Madame Tussauds tickets

Neem een selfie met beroemdheden met dit kaartje voor het Amsterdams Wassenbeeldenmuseum.

Meer dan 250 figuren gemaakt naar het beeld en de gelijkenis van de populairste sterren wachten op je in Madame Tussauds, waar je ook kunt genieten van een virtual reality ervaring.

Ontvang de beste prijs voor uw ticket om beroemdheden van dichtbij te zien. Stel je voor dat je kunt poseren met de figuren van de grote sterren of ze zelfs kunt aanraken. Met tickets voor Madame Tussauds Amsterdam krijg je direct toegang tot het museum en kun je ook een potje voetbal spelen met de groten uit de sport, dankzij de virtual reality experience, Gran Prix Experience.

Als je met je gezin reist en je wilt ook een nummer opnemen in een replica van een opnamestudio, dan is dit de optie voor jou. U kunt uw techniek verbeteren dankzij de opname die u kunt beluisteren wanneer u maar wilt.

Aanrader als: je een ander soort tijd wilt doorbrengen omringd door sterren en je Instagram wilt updaten met de grappigste foto's.


De premie-optie

Amsterdam combi: Rondvaarten Madame Tussauds tickets

Uw kaartje voor het Amsterdams Wassenbeeldenmuseum met rondvaart inbegrepen

Een uitstekende optie als u de beelden van uw favoriete sterren van dichtbij wilt zien en er zelfs mee op de foto wilt. Het ticket omvat ook een cruise, wat geweldig is om de stad vanuit een andere hoek te zien.

Duur: 2 uren

Met dit ticket kun je het hart van het Madame Tussauds museum betreden en een leuke tijd beleven in een van de meest creatieve en innovatieve musea. Zangers, acteurs, politici, atleten, tekenfilmfiguren...U zult de tentoongestelde figuren nauwelijks herkennen. Het ticket bevat ook een GPS-audiogids voor een vruchtbaarder bezoek.

En alsof dat nog niet genoeg is, heb je ook nog de optie van een uur durende Amsterdamse rondvaart om de meest iconische monumenten van Amsterdam vanuit een uniek perspectief te zien en te leren kennen. Een ticket dat zorgt voor een onvergetelijke dag!

Aanbevolen als: U wilt een leuke en ontspannende dag doorbrengen door een van de populairste activiteiten van Amsterdam, zoals de rondvaart, te combineren met een van de origineelste plannen van de stad: het wassenbeeldenmuseum.

Waarom Madame Tussauds Amsterdam bezoeken?

Toegang tot het Wassenbeeldenmuseum| ©Bootuitjes
Toegang tot het Wassenbeeldenmuseum| ©Bootuitjes

Madame Tussauds is het op één na grootste museum in Amsterdam. De collectie wassenbeelden omvat beroemdheden, iconen en wereldleiders. George Clooney, David Beckham, Ariana Grande, Justin Bieber of Beyoncé, ze zijn er allemaal!

Bovendien kun je in het Amsterdamse wassenbeeldenmuseum eeuwenoude wastechnieken bekijken en schoudertjes wrijven met wereldleiders, koninklijke families, politici, filmsterren, sporters en meer. Het beste van alles is dat het museum zeer goed georganiseerd is met verschillende zones: Royals, A-List, Marvel's Avengers, Muziek, Mode, Sport en Wereldleiders. Elk heeft zijn eigen collectie artistieke wassenbeelden.

De afgelopen jaren is Madam Tussauds in Amsterdam voortdurend gemoderniseerd en zijn er nieuwe technieken en multimediatechnologieën toegevoegd om uw bezoek extra bijzonder te maken.

Boek tickets voor het Wax Museum & Cruise

Hoeveel kosten kaartjes voor Madame Tussauds Amsterdam?

Spice Girls in het Wassenbeeldenmuseum| ©Steve
Spice Girls in het Wassenbeeldenmuseum| ©Steve

Tickets voor Madame Tussauds Amsterdam kosten 21,50 € voor alle bezoekers ouder dan 16 jaar. Kinderen van 3 tot 15 jaar betalen een gereduceerde toegangsprijs van € 17,50. Senioren en studenten krijgen geen korting in het wassenbeeldenmuseum.

Als u besluit uw kaartjes ter plaatse te kopen, betaalt u iets meer: € 24,50 voor volwassenen en € 20,50 voor kinderen. Baby's van 2 jaar en jonger mogen gratis naar binnen.

Boek uw tickets voor het Wassenbeeldenmuseum en de rondvaart

Is het mogelijk om ter plaatse tickets te kopen, is dat aan te raden?

Ticket wachtrij| ©Sergio Calleja
Ticket wachtrij| ©Sergio Calleja

Kaartjes voor Madame Tussauds kunt u kopen bij de ingang van het museum en op de dag van uw bezoek of vooraf online reserveren. Ik raad u ten zeerste aan online kaartjes voor het museum te kopen, omdat u dan de lange rijen kunt vermijden op dagen dat het museum overspoeld wordt met bezoekers.

Als u uw kaartjes vooraf koopt, bespaart u bovendien tussen 3 en 4 € per kaartje en gaat u meteen naar binnen. Onmiddellijk na uw aankoop worden uw tickets u per e-mail toegestuurd, u hoeft dus niets uit te printen. Op de dag van uw bezoek kunt u het ticket tonen dat u op uw smartphone hebt ontvangen en onmiddellijk het museum binnengaan. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van het museum.

Routebeschrijving naar Madame Tussauds Amsterdam Museum

Amsterdamse tram| ©Gary Todd
Amsterdamse tram| ©Gary Todd

Madame Tussauds is gevestigd op de Dam (Dam, 20) in het centrum van Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal Station loopt u hierheen in ongeveer 10-15 minuten. Als u de hoofdingang van het station verlaat, moet u langs het Damrak naar de dam lopen. Je vindt Madame Tussauds op de dam tussen de Kalverstraat en het Rokin, maar je hebt ook de handige optie van het openbaar vervoer.

Veel trams kunnen je naar het wassenbeeldenmuseum brengen. Als u kiest voor de tramlijnen 2, 11, 12, 13, 17, moet u uitstappen bij de halte Magna Plaza / Dam, en als u op de lijnen 4, 14, 24 stapt, moet u hetzelfde doen bij de halte Bijenkorf / Dam. Vanaf beide haltes loopt u in ongeveer drie minuten naar Madame Tussauds.

 • Als u de voorkeur geeft aan de metro, neemt u de zuidelijke richting en stapt u uit bij het Rokin. Als u van plan bent het wassenbeeldenmuseum per trein te bereiken, stap dan uit bij het Centraal Station van Amsterdam. Vergeet ook niet dat alle toeristische bussen in Amsterdam in de buurt van de belangrijkste musea stoppen.
 • Als u met de auto naar het museum komt, kunt u parkeren in de parkeergarage van de Bijenkorf of het Rokin, beide op ongeveer vijf minuten lopen van Madame Tussauds.
 • Adres: Dam 20, 1012 NP, Amsterdam.

Is het aan te raden om met kinderen naar Madame Tussauds Amsterdam te gaan?

Kinderen in het Wassenbeeldenmuseum| ©mitzgami
Kinderen in het Wassenbeeldenmuseum| ©mitzgami

Een bezoek aan het Madame Tussauds Museum isnatuurlijk niet hetzelfde als een bezoek aan het Van Gogh Museum of het Rijksmuseum. Het Madame Tussauds Museum richt zich op realistische weergaven van beroemde zangers, acteurs, politieke figuren, historische figuren... In dit museum kan dus geen onderscheid worden gemaakt, er zijn ruimtes voor alle smaken en leeftijden.

Misschien houden uw kinderen niet zo van geschiedenis en kunst, maar ze zullen zeker enkele van de beroemdste sporters, acteurs of zangers herkennen. Bovendien is er in het museum zelf een speciale zone die gericht is op voorstellingen van cartoons, karikaturen en beroemde Marvel-figuren.

Bovendien is er in het wassenbeeldenmuseum veel vrijheid, men kan er zonder problemen foto's nemen, de wassenbeelden aanraken en op een normale toon praten.

Belangrijkste voorstellingen van het Madame Tussauds Amsterdam Museum

Avengers afdeling van het museum| ©bertknot
Avengers afdeling van het museum| ©bertknot

Om deze rubriek adequaat te beantwoorden lijkt het me nuttiger om het te hebben over de beste collecties van elke categorie of gebied van het museum.

 • A-List: In dit gebied zijn de beroemdste Hollywoodsterren vertegenwoordigd. Het meest populair zijn de voorstellingen van Angelina Jolie, George Clooney en Ryann Gosling
 • Music: Hier zie je de grootste popidolen van deze tijd. Hier kun je op de foto met Lady Gaga, Taylor Swift, Adele of Michael Jackson. Karaoke en dansen maken van dit themagedeelte een interactieve ervaring.
 • Marvel © Avengers: In dit superheldengedeelte zie je voorstellingen van de Hulk, Spiderman, Ironman, Thor en nog veel meer. De Avengers superhelden in Amsterdam zijn zeer nauwkeurig afgebeeld. Om u een idee te geven, het duurde 6 weken voor Loki's hoofd alleen al.
 • I am Art: Amsterdam is een stad van kunst en schilderijen, dus u kunt voorstellingen van enkele van de beroemdste schilders niet missen. Rembrandt en Vincent Van Gogh springen eruit. Als u de artistieke kant van Van Gogh wilt leren kennen, raad ik u natuurlijk aan het gelijknamige museum te bezoeken.
 • Fashion: Hier kunt u enkelemode-iconen zien, zoals Kate Moss en Doutzen Kroes.
 • Sports: Dit gebied is gewijd aan de beste atleten ter wereld. Neem een selfie met een van de vele sportsterren zoals David Beckham, Lionel Messi of Rafael Nadal.
 • Wereldleiders: Hier kun je op de foto met de machtigste persoonlijkheden ter wereld: idolen als de Dalai Lama en politici als Barack Obama, Angela Merkel wachten op je. Hoewel het slechts wassenbeelden zijn, komen de maten en details heel dicht bij de werkelijkheid.
 • DJ's: DJ's in Nederland zijn net supersterren. Naast de grote Nederlandse namen als Armin Van Buuren en Hardwell zie je ook andere elektronische sterren als Tiësto of Afrojack.

Hoeveel tijd heb je nodig om Madame Tussauds Amsterdam te bezoeken?

Sportafdeling van het museum| ©bertknot
Sportafdeling van het museum| ©bertknot

Gemiddeld duurt het tussen de 1 en 2 uur om de hele Madame Tussauds wassenbeelden tentoonstelling te zien. Hoe lang je bezoek duurt hangt af van hoe je je kaartjes hebt gekregen (online of bij de kassa), wat je wilt zien, en hoedruk het museum is op de dag van je bezoek.

De beste tijd om Madame Tussauds Amsterdam te bezoeken is zodra het open gaat, om 10 uur 's ochtends als je gaat, of tussen 14 en 15 uur als je 's middags gaat.Aangezien het over het algemeen twee uur duurt om de attractie te verkennen, zult u zelfs als u om 14.00 uur begint, klaar zijn voordat het Wassenbeeldenmuseum sluit.

Als u echt bezorgd bent over de bezetting van het museum, houd er dan rekening mee dat dinsdag, woensdag en donderdag de beste dagen van de week zijn om te bezoeken. Ik adviseer ook een bezoek in de maanden september in Amsterdam, oktober in Amsterdam en november in Amsterdam.

Openingstijden Madame Tussauds Amsterdam

Bordje Wassenbeeldenmuseum| ©Javi Vte Rejas
Bordje Wassenbeeldenmuseum| ©Javi Vte Rejas

In het algemeen is het Madame Tussauds Museum in Amsterdam dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Laatste toegang is om 18.00 uur. Er kunnen uitzonderingen zijn op de algemene openingstijden, bijvoorbeeld op Koningsdag of tijdens schoolvakanties.

Aangezien de openingstijden van het Amsterdams Wassenbeeldenmuseum het hele jaar door variëren, is een bezoek tussen 10.00 en 16.00 uur de veiligste gok. De laatste toegang is 90 minuten voor sluitingstijd.

Het Madame Tussauds Museum in Amsterdam staat ook bekend om zijn lange toegangsrijen, vooral in het hoogseizoen (tussen april en augustus), waar bezoekers soms meer dan 20 minuten moeten wachten.

Hoe krijg je korting op de toegang tot het Amsterdams Wassenbeeldenmuseum?

Marilyn Monroe in het Wassenbeeldenmuseum Amsterdam| ©Makaveli
Marilyn Monroe in het Wassenbeeldenmuseum Amsterdam| ©Makaveli

De gemakkelijkste manier om korting te krijgen op uw Madame Tussaud's ticket is door online te boeken. Als u reserveert via de officiële website voor museumtickets krijgt u 25 procent korting op dat moment. Je hoeft alleen maar de benodigde informatie in te vullen en je bent klaar.

Let echter wel op de datum van je ticket, want dit heeft invloed op je ervaring in het museum, want sommige tentoonstellingen zijn misschien niet meer beschikbaar voor jouw datum, en daarom heeft de korting misschien niet veel zin.

Een andere geweldige manier om geld te besparen op je Madame Tussauds Amsterdam ticket is om de I Amsterdam Card te krijgen, een van de beste toeristische passen voor je reis naar Amsterdam. Je hoeft alleen maar een I Amsterdam City Card te halen en je krijgt automatisch een lieve korting op je kaartje, ook als je naar het museum gaat en het daar koopt. Met de kaart kunt u ook besparen op uw bezoek aan de beste musea van Amsterdam. Met de Amsterdam City Pass kunt u ook besparen op een bezoek aan het Wassenbeeldenmuseum en andere musea zoals het Anne Frank Museum.

Waar te eten in de buurt van Madame Tussauds Amsterdam Museum

Eten bij CAU - Amsterdam| ©Rori K
Eten bij CAU - Amsterdam| ©Rori K

In de buurt van het Madame Tussauds Museum raad ik drie eetgelegenheden aan. Er zijn 3 verschillende restaurants in de buurt van het museum.

 • De eerste optie is CAU - Amsterdam, een casual Argentijns fine dining restaurant, gespecialiseerd in steaks. Het heeft de meest uitgebreide Argentijnse wijnkaart in Amsterdam en een privé-eetkamer en andere faciliteiten. Het is open van 13.00 tot 23.30 uur, dus het is een optie om te overwegen voor zowel lunch als diner. De gemiddelde prijs is 30 euro.
 • De tweede optie is The Duchess, een restaurant met een koninklijke stijl en focus op Franse en Italiaanse gastronomie (Nouveau-Niçoise keuken). Het heeft een zeer aangename sfeer. Dit restaurant is geopend van 12.30 tot 22.00 uur. En de gemiddelde prijs is 45 euro.
 • De derde optie, Mr Porter Amsterdam, is meer gericht op de Nederlandse gastronomie met enkele van zijn meest typische gerechten. Het heeft een spectaculair uitzicht en een rustige en aangename sfeer, ideaal na een bezoek aan het wassenbeeldenmuseum, en een aanrader voor gezinnen. Dit restaurant is open van 11.30 tot 23.30 uur (een zeer aantrekkelijke tijd) en de gemiddelde prijs is 50 euro.

Boek tickets voor het Wax Museum & Cruise