De beste musea in Amsterdam

Naast de grachten, tulpen en windmolens heeft Amsterdam een aantal van de interessantste musea ter wereld.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

16 minuten lezen

De beste musea in Amsterdam

Uitzicht op verschillende Amsterdamse musea | ©V2F

Zin om een culturele activiteit aan je reis toe te voegen? Ontdek de 10 beste musea in Amsterdam voor een dag vol kunst, geschiedenis en veel plezier.

Van Gogh Museum

Van Gogh Museum| ©Frans Ruiter
Van Gogh Museum| ©Frans Ruiter

Wat zou Van Gogh ervan vinden als hij ontdekte dat er in de hoofdstad van zijn land een museum aan zijn werk is gewijd, ondanks het feit dat hij in zijn hele carrière maar één schilderij heeft verkocht?

Misschien zou hij het niet geloven, want tijdens zijn leven lachte het geluk hem niet toe, maar de waarheid is dat hij vandaag de dag een van de meest geprezen kunstenaars is bij het publiek en het Van Gogh Museum is een van de meest bezochte musea in Amsterdam. Hoewel verschillende van zijn werken over de hele wereld verspreid zijn, heeft het Van Gogh Museum een aantal van de belangrijkste, zoals "Boeren die aardappelen eten", "Zonnebloemen", "De slaapkamer in Arles" of "Het gele huis", onder anderen.

Het museum heeft een collectie van 1.450 werken, waaronder 500 tekeningen, 200 schilderijen en 750 geschreven documenten. Het heeft ook een tentoonstelling van schilderijen uit de 19e eeuw, waar je de relatie tussen kunstenaars uit die tijd met Van Gogh en zijn werk kunt waarderen.

Waarom ik dit een leuk museum vind

Ik vind het Van Gogh Museum een fascinerende plek, omdat we op de eerste verdieping kunnen leren over het verhaal van de schilder, doek voor doek verteld.

Zijn schilderijen zijn chronologisch gerangschikt in vijf perioden volgens de fasen van Van Goghs leven, zodat je zijn artistieke evolutie kunt zien van de landelijke taferelen uit zijn begintijd tot de roerige werken uit zijn laatste dagen. Ik raad je aan om eenprivérondleiding door het Van Gogh Museum in Amsterdam te nemen om het ongelooflijke werk van de Nederlandse kunstenaar in detail te bekijken.

Interessante details

 • Locatie: Paulus Potterstraat 7. Museumplein.
 • Toegangsprijs: 19 € per persoon. Gratis voor kinderen onder de 18 jaar.
 • Hoe lang je het moet zien: minimaal 2 uur.
 • Aanbevolen voor... Alle kunstliefhebbers. De stijl van Van Gogh viel nooit bij iedereen in de smaak, maar door hier een groot deel van zijn werk te bewonderen en het in verband te brengen met de verschillende fasen van zijn leven, verandert de kijk die veel mensen op hem hebben.

Boek tickets en rondleidingen bij het Van Gogh Museum

Rijksmuseum

Rijksmuseum| ©Frans Ruiter
Rijksmuseum| ©Frans Ruiter

Het Rijksmuseum wordt beschouwd als het beste museum van Nederland en is een van de must-see kunstgaleries voor elke reiziger die het land bezoekt, omdat het de thuisbasis is van de meest opmerkelijke collectie Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw ter wereld.

Het Rijksmuseum ligt midden in het centrum van Amsterdam en huisvest niet alleen doeken van belangrijke Nederlandse kunstenaars als Rembrandt, Vermeer, Jan Steen en Frans Hals, maar heeft ook een interessant repertoire van oude voorwerpen uit de Nederlandse cultuur (gravures, tekeningen, foto's, etc.) en uit andere culturen zoals de Egyptische en Aziatische.

Waarom ik dit een leuk museum vind

Het Rijksmuseum is het grootste museum van Nederland en een van de belangrijkste toeristische attracties van Amsterdam. Het toont 800 jaar Nederlandse geschiedenis, van het jaar 1200 tot nu. Binnen zijn muren bewaart het een stukje Europese geschiedenis en kunst en onthult de culturele en politieke impact van deNederlandse Gouden Eeuw op het continent door middel van stukken die toebehoorden aan de rijkste families van die tijd.

Maar buiten die periode bewaart het Rijksmuseum ook veel voorwerpen van grote historische waarde, zoals beeldhouwwerken, wapens, sieraden en kostuums uit voorbije tijdperken, dus dit museum is een plek die ik alle liefhebbers van oude kunst aanraad, want je zult er een geweldige tijd beleven.

Interessante details

 • Locatie: Jan Luijkenstraat 1, Amsterdam.
 • Toegangsprijs: € 20 per persoon. Kinderen onder de 18 zijn gratis.
 • Hoeveel tijd heb je nodig om het te zien: ten minste 3 uur, hoewel een volledige dag nodig is om het te bezoeken.
 • Aanrader voor... wie van kunst houdt in zijn picturale en architecturale aspecten, want het majestueuze neogotische gebouw van Pierre Cuypers waarin het museum is gehuisvest, is een wonder dat niemand onverschillig laat.

Boek een rondleiding door het Rijksmuseum

Stedelijk Museum

Stedelijk Museum| ©Frans Ruiter
Stedelijk Museum| ©Frans Ruiter

Als je van moderne kunst houdt, is het Stedelijk Museum een must tijdens je verblijf in Amsterdam.

Deze kunstgalerie, opgericht in 1874, huisvest een van 's werelds meest toonaangevende collecties moderne kunst en richt zich op stromingen als Bauhaus, Pop-Art, De Stijl, Colorfield, Neo-Impressionisme en Minimalisme. Met meer dan 90.000 kunstwerken van de 19e eeuw tot nu is het Stedelijk Museum een must-see.

Met 000 werken uit de 19e tot en met de 21e eeuw is dit het belangrijkste museum voor hedendaagse kunst en design in Amsterdam en een van de meest vooraanstaande op internationaal niveau. Interessant is dat toen hetMuseum voor Moderne Hedendaagse Kunst zijn deuren opende, het niet zonder controverse was, omdat veel mensen ontevreden waren over de keuze van de kunst. Vandaag de dag is het Stedelijk Museum echter uitgegroeid tot een van de meest vermakelijke en geliefde musea in Nederland.

Waarom ik van dit museum houd

Aan de ene kant vind ik het Stedelijk Museum mooi vanwege de architectuur, omdat het een sterk contrast vormt tussen het oude neorenaissance gebouw en het futuristische gebouw met de bijnaam "De Badkuip", dat via de hoofdingang toegang geeft tot het museum. Het contrasteert zelfs met andere musea in de buurt, zoals het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum.

Het is heel opvallend, aan de andere kant vanwege de kunstcollecties die het binnen huisvest.

Er zijn zeer interessante stukken van onder andere Van Gogh, Matisse, Renoir, Newman, Picasso, Warhol, Jackson Pollock en Rauschenberg. Daarnaast heeft het Museum voor Moderne Hedendaagse Kunst een collectie objecten die representatief zijn voor enkele moderne kunststromingen zoals foto's, beeldhouwwerken, tekeningen, gravures of grafisch ontwerp.

Interessante details

 • Locatie: Museumplein 10 1071 DJ Amsterdam
 • Toegangsprijs: Een volwassene betaalt 20 euro, een studententicket kost 10 euro en kinderen onder de 18 mogen gratis naar binnen.
 • Hoe lang je nodig hebt om het te zien: 2 uur.
 • Aanbevolen voor... wie geïnteresseerd is in hedendaagse kunst in zowel architectonische als beeldende facetten.

Boek tickets voor het Stedelijk museum

Madame Tussauds Amsterdam

Madame Tussauds Museum, Amsterdam
Madame Tussauds Museum, Amsterdam

Madame Tussauds staat misschien niet bovenaan je lijstje van te bezoeken Amsterdamse musea, maar het is zeker een van de leukste plekken om te bezoeken tijdens je verblijf.

Madame Tussauds Amsterdam opende haar deuren in 1972 op de Dam, maar heeft meer dan 20 locaties in Azië, Europa, Amerika en Oceanië, waarvan de musea in Londen en New York de twee bekendste zijn.

Als je met kinderen of tieners naar de Nederlandse hoofdstad reist, is dit een van de beste musea in Amsterdam om met het hele gezin te bezoeken, omdat ze zich prima zullen vermaken met het verkennen van de verschillende verdiepingen en alle verrassingen die ze daar te wachten staan.

Waarom ik dit een leuk museum vind

Veel mensen vragen zich af of Madame Tussauds zo de moeite waard en spectaculair is als ze zeggen dat het is en ik kan je garanderen dat de roem welverdiend is.

Niet alleen omdat de wassen beelden zoveel lijken op de beroemdheden die ze voorstellen, maar ook omdat je met ze kunt communiceren in de verschillende sets en een fantastisch fotoalbum van je bezoek mee naar huis kunt nemen.

De huidige collectie van Madame Tussauds Amsterdam bevat beelden van royalty's en politici (zoals de koning en koningin van Nederland, Angela Merkel en Barack Obama), acteurs en zangers (Marilyn Monroe, Lady Gaga, Adele en Daniel Craig) en fictieve personages zoals Marvel superhelden.

Interessante details

 • Plaats: Dam 20, 1012 NP Amsterdam
 • Ticketprijs: € 21,50.
 • Hoe lang je nodig hebt om het te zien: 1,5 uur
 • Aanbevolen voor... familiereizigers, stelletjes en vrienden. Je zult een leuke tijd hebben in dit museum en hyperrealistische foto's maken met de beroemdste beroemdheden ter wereld!

Boek tickets voor Madame Tussauds

NEMO Wetenschapsmuseum

NEMO Wetenschapsmuseum| ©Gamekeeper - wikipedia
NEMO Wetenschapsmuseum| ©Gamekeeper - wikipedia

Met het motto 'Aanraken niet toegestaan' is het Amsterdamse NEMO Science Museum de perfecte plek om met het hele gezin te bezoeken, omdat het zich richt op bezoekers van jong tot oud die ontdekken hoe de wereld om hen heen werkt door middel van experimenten en interactieve tentoonstellingen. Dit museum van vijf verdiepingen ligt vlakbij het Centraal Station in een groot groenachtig gebouw in de vorm van een schip en bewijst datleren over technologie en wetenschap niet vervelend hoeft te zijn.

Waarom ik dit een leuk museum vind

Bovendien kun je in de zalen genieten van interactieve tentoonstellingen over de menselijke geest, magnetisme, zwaartekracht en andere alledaagse fenomenen waarmee we leven en die ons kunnen verrassen, en van verschillende wetenschappelijke experimenten waaraan je kunt deelnemen.

Het NEMO Science Museum is een ruimte die is ontworpen om te experimenteren met wetenschap en bezoekers zich een tijdje echte onderzoekers te laten voelen. En ik moet zeggen dat het echt lukt. Kinderen zullen een leuk dagje uit hebben, maar ook volwassenen zullen verrast zijn door wat ze daar zien.

En vanaf het terras van het museum heb je een sensationeel uitzicht over het historische centrum van Amsterdam, dus mis een bezoekje niet!

Interessante details

 • Locatie: Oosterdok 2.
 • Toegangsprijs: Volwassenen betalen €17,50, kinderen van 4-17 jaar betalen €17,50 en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.
 • Hoe lang je nodig hebt om het te zien: 2 uur.
 • Aanrader voor... gezinnen die een andere en leuke tijd willen hebben tijdens hun vakantie in Amsterdam terwijl ze spelen en leren over wetenschap en technologie.

Boek tickets voor NEMO Science Museum

Amsterdam Museum

Amsterdams Historisch Museum| ©Marion Golsteijn - wikipedia
Amsterdams Historisch Museum| ©Marion Golsteijn - wikipedia

Gelegen in het centrum van de Nederlandse hoofdstad, is dit de beste plek om meer te leren over de geschiedenis van Amsterdam en haar belang in Europa. Een bezoek aan hetAmsterdam Museum geeft je inzicht in hoe de stad is ontstaan, haar evolutie tijdens de Middeleeuwen, hoe het de eerste wereldhaven werd in de 16e eeuw en de daaropvolgende transformatie tot de kosmopolitische stad die het vandaag de dag is.

Waarom ik dit een leuk museum vind

Ik vind het een heel interessant museum om meer te leren over de wortels van Amsterdam. Niet alleen vanwege de tentoonstellingen, waar maquettes, plattegronden en tekeningen de geschiedenis van de stad in chronologische volgorde laten zien, maar ook omdat het de sociale aspecten van het dagelijks leven van de Nederlanders, hun folklore en hun religie laat zien.

Daarnaast is het Amsterdam Museum gevestigd in een voormalig weeshuis in classicistische stijl, wat op zich ook al een bezoek waard is omdat het wordt beschouwd als een prachtig historisch monument van de stad. Verrassend genoeg smelten het thema van het museum en de structuur van het gebouw perfect samen om een zeer complete historische perspectiefervaring te creëren, dus ik raad je aan om het te bezoeken.

Interessante details

 • Locatie: Kalverstraat 92 1012 RM Amsterdam
 • Toegangsprijs: 15 €.
 • Hoe lang je nodig hebt om het te zien: 1 uur en 30 minuten.
 • Aanrader voor... mensen die voor het eerst naar Amsterdam reizen en inzicht willen krijgen in de geschiedenis van de stad vanaf het begin om het tijdens hun vakantie door andere ogen te zien.

Modern Hedendaags Museum Amsterdam (Moco)

Het Moco of Modern Hedendaags Museum is een avant-garde kunstcentrum gevestigd in de Villa Alsberg aan het Amsterdamse Musemplein. Het herbergt een collectie iconische kunstwerken van moderne auteurs die van je bezoek een uniek moment zullen maken en je zullen inspireren door het brede aanbod.

Ontdek werken met een grote sociale impact van bekende kunstenaars als Andy Warhol en Keith Haring, maar de meest verrassende collectie is misschien wel de bijdrage van het museum aan het werk van straatkunstenaar Banksy. Kun je je voorstellen de legendarische muurschilderingen "Girls with Balloon" of "Love is in the air" te zien? In de permanente tentoonstelling "Laugh Now" van dit museum, dat de anonieme graffitikunstenaar herdenkt metoverblijfselen van zijn geredde werken, is het mogelijk.

Waarom ik van dit museum houd

Als je van moderne kunst houdt, als je je door kunst wilt laten ontroeren, dan mag je dit museum niet missen. Het tart de regels en geeft zowel straatkunstenaars als meesters van de hedendaagse kunst een stem. Reserveer je tickets van tevoren en sla de wachtrijen over.

Interessante details

 • Locatie: Honthorststraat, 1071 DE.
 • Ticketprijs: €20.
 • Hoe lang je nodig hebt om het te zien: 1 uur.
 • Aanbevolen voor: Wie wil experimenteren met moderne en straatkunst. Geniet van de eerste Banksy-collectie in een museum en herontdek het werk van andere avant-gardistische kunstenaars die je niet onverschillig zullen laten.

Anne Frank Huis

Anne Frank Huis| ©Unsplash
Anne Frank Huis| ©Unsplash

De figuur van Anne Frank is een icoon geworden tegen totalitarisme en de onredelijkheid van barbarij.

Dankzij haar beroemde dagboek is haar verhaal over de hele wereld bekend en elk jaar bezoeken duizenden mensen het huis waar zij tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar familie onderdak vond om aan de vervolging door de nazi's te ontsnappen. De herschepping van de sfeer van wat meer dan twee jaar het huis van de familie Frank was, neemt ons mee terug naar een turbulente tijd. Dit museum in Amsterdam geeft ons inzicht in de situatie van de Joodse gemeenschap in Europa in de jaren veertig door de onschuldige ogen van een jong meisje.

Waarom ik dit museum leuk vind

Iedereen die "Het dagboek van Anne Frank" heeft gelezen, zal de plaats waar de gebeurtenissen in het verhaal plaatsvonden met eigen ogen willen zien en degenen die dat nog niet hebben gedaan, kunnen kennismaken met het aangrijpende verhaal van deze tiener die miljoenen mensen over de hele wereld heeft geraakt. Het bezoek aanhet Anne Frank Huis, het voormalige kantoor van het bedrijf van haar vader dat als schuilplaats diende, is zeer goed gepland en wordt goed begeleid. Je kunt elke kamer in het huis zien en je verplaatsen in de familie Frank in die moeilijke tijd.

Tijdens het bezoek krijg je onvermijdelijk een brok in je keel. Vooral als je de originele schriften uit het dagboek van het meisje ziet en het enorme gevoel van leegte in het gebouw.

Otto Frank, Annes vader en enige overlevende van het gezin, keerde na zijn vertrek uit het concentratiekamp terug en besloot de schuilplaats niet te herbouwen, maar leeg te laten om de leegte te verbeelden die hij zelf voelde door het verlies van zijn familieleden.

Kortom, ik raad een bezoek aan het huis-museum aan omdat het een manier is om de herinnering aan Anne Frank levend te houden en haar nalatenschap door te geven aan toekomstige generaties, zodat de gruwelen die zij hebben meegemaakt zich nooit zullen herhalen.

Interessante details

 • Locatie: Prinsengracht 267.
 • Toegangsprijs: Volwassenen betalen €14, kinderen van 10-17 betalen €7 en kinderen van 0-9 betalen €1.
 • Hoe lang je het moet zien: 1 uur.
 • Aanbevolen voor: Iedereen die wel eens van het aangrijpende verhaal van Anne Frank heeft gehoord. Of ze nu haar dagboek hebben gelezen of niet. Een levensles.

Rembrandt Museum

Museum Het Rembrandthuis| ©Unsplash
Museum Het Rembrandthuis| ©Unsplash

Je hebt niet altijd de kans om de plek te bezoeken waar een van de grote genieën van de schilderkunst heeft gewoond, maar in het centrum van Amsterdam staat nog steeds het Rembrandthuis-Museum, een must voor kunstliefhebbers. Het is een zeer interessante ervaring om dit volledig gerestaureerde 17e-eeuwse huis binnen te gaan. Het geeft je een inzicht in hoe de huizen er toen uitzagen en hoe de kunstenaar, die het in 1639 kocht toen hij al succes had, er werkte en woonde.

Waarom ik dit een leuk museum vind

Het is een echte aanrader omdat het het verhaal vertelt van Rembrandt als schilder, zakenman, verzamelaar en inwoner van Amsterdam in het midden van de Gouden Eeuw. Als er iets is wat ik leuk vond, is het dat de medewerkers van het museumhet originele huis nauwgezet hebben nagebouwd met meubels, kunstwerken en voorwerpen uit die periode op basis van een inventaris die werd gemaakt toen Rembrandt ten onder ging aan schulden.

Een bezoek aan het Rembrandt Museum is een hele belevenis omdat je door de verschillende kamers kunt lopen waar de kunstenaar woonde, zoals de woonkamer, de keuken of het atelier (naar mijn mening de belangrijkste ruimte in het huis), waar hij een aantal van zijn meesterwerken schilderde. Het is geweldig om hier doorheen te lopen! Maar dat is nog niet alles! Een andere reden waarom ik een bezoek aan dit museum aanbeveel is omdat zedagelijks workshops organiseren over de techniek van het graveren en hoe er in Rembrandts tijd werd geschilderd. Het is heel, heel interessant.

Interessante details

 • Locatie: Jodenbeestraat 4.
 • Toegangsprijs: Volwassenen betalen €15, kinderen 6-17 betalen €6 en kinderen onder de 6 zijn gratis.
 • Hoe lang je nodig hebt om het te zien: 1 uur en 30 minuten.
 • Aanbevolen voor... mensen met een passie voor Rembrandt. Dit is een goede gelegenheid om het leven en werk van een van de meest innovatieve schilders aller tijden vanuit zijn eigen huis te benaderen. Een zeer unieke ervaring die niet teleurstelt.

Verzetsmuseum

Verzetsmuseum| ©Jvhertum - wikipedia
Verzetsmuseum| ©Jvhertum - wikipedia

Niet dat dit een van de topmusea van Amsterdam is, maar geschiedenisliefhebbers zullen het een spannende reis door de geschiedenis van Nederland tijdens de nazi-bezetting vinden, interactief verteld en door de persoonlijke verhalen van veel Nederlanders die werkten en hun leven riskeerden om de vijand te verzwakken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Waarom ik dit een leuk museum vind

Het Verzetsmuseum biedt bezoekers een schat aan informatie over een van de meest recente episodes in de geschiedenis van het land. Het is zeer goed gedocumenteerd en ingericht en ik raad je aan het te bezoeken omdat het op een zeer dynamische manier vertelt wat er is gebeurd aan de hand van foto's, brieven, voorwerpen uit die tijd en kranten die je helpen te begrijpen hoe de invasie en het daaropvolgende verzet plaatsvond.

Als je bovendien Amsterdam bezoekt met je gezin en je wilt met je kinderen naar het Verzetsmuseum, dan heeft deze instelling een speciale tentoonstelling aan hen gewijd die het verhaal vertelt van vier kleine kinderen en hun ervaringen tijdens de oorlog. Het bezoek is zeker niet saai en je kunt er veel leren over een van de meest ingrijpende hoofdstukken in de geschiedenis van Europa.

Interessante details

 • Locatie: Plantage Kerklaan 61, Amsterdam.
 • Toegangsprijs: Volwassenen betalen €12, kinderen 7-17 jaar betalen €6,50. Kinderen onder de 7 jaar gratis. Kinderen onder de 7 jaar gratis.
 • Hoe lang je nodig hebt om het te zien: 1,5 uur.
 • Aanrader voor... geschiedenisfanaten, vooral degenen met een passie voor de Tweede Wereldoorlog. Ik raad aan om dit bezoek te combineren met het Anne Frank Huis voor een completer en gedetailleerder beeld van wat er in die periode met de Nederlanders is gebeurd.

Amstelkring Museum

De liefdadigheid van Sinterklaas, een van de belangrijkste werken van het museum.| ©Cornelis de Vos - wikipedia
De liefdadigheid van Sinterklaas, een van de belangrijkste werken van het museum.| ©Cornelis de Vos - wikipedia

Het Amstelkring Museum is een van de meest verrassende en oudste musea van Amsterdam.

Het is opvallend omdat het er van buiten uitziet als een normaal huisje in de buurt, maar niets doet vermoeden wat je binnen zult aantreffen: een clandestiene kerk! Maar hoe is het mogelijk dat er clandestiene kerken in de stad waren? Het blijkt dat Amsterdam na de reformatie van Luther een protestantse stad werd waar het katholieke geloof niet in het openbaar mocht worden beleden.

Toen ontstonden de eerste geheime katholieke kerken zoals de Amstelkring of de Begijnhofkapel in commerciële gebouwen, die in sommige opzichten deden denken aan de Romeins-christelijke catacomben die de katholieke bevolking geestelijk bijstonden buiten het zicht van het publiek in tijden van wrede vervolging.

Waarom ik van dit museum houd

Het is echt verbazingwekkend om te zien hoe goed deze 350 jaar geleden gebouwde kerk-museum bewaard is gebleven en hoe het interieur van het gebouw werd aangepast met galerijen, openingen en balken voor religieuze erediensten zonder de architectuur van de buitengevel aan te tasten.

Niets mocht de indruk wekken dat er een verboden godsdienst werd beleden of het zou ernstige gevolgen kunnen hebben voor de gelovigen. De kerk van Onze Lieve Vrouw van Zolder is bereikbaar via een smalle, steile trap.

Samen met het prachtige laatbarokke altaar is dit het meest indrukwekkende deel van het museum. Wist je dat deze kerk plaats bood aan meer dan 150 mensen? De rest van het bezoek aan hetAmstelkring Museum vindt plaats in de andere ruimtes van het huis.

Op deze manier kun je, naast de kerk die op zolder verborgen ligt, ook andere ruimtes zien zoals de biechtstoel, de keuken en enkele andere ruimtes waar collecties katholiek erfgoed worden tentoongesteld. Dit is een van de meest verrassende en interessante musea in Amsterdam die ik je aanraad om te ontdekken vanwege het unieke karakter van de constructie en het doel. De ongelooflijke geschiedenis en goede conservering is zeker een bezoek waard tijdens je vakantie - je zult het geweldig vinden!

Interessante details

 • Locatie: Oudezijds Voorburgwal 38, 1012 GD Amsterdam
 • Toegangsprijs: Volwassenen betalen 14 euro, kinderen van 5-17 betalen 7 euro en kinderen onder de 5 zijn gratis.
 • Hoe lang je nodig hebt om het te zien: 1 uur en 30 minuten.
 • Aanrader voor... reizigers die een van de weinige clandestiene kerken willen bezoeken die nog in originele staat bewaard zijn gebleven. Het is echt een uniek en bijzonder bezoek.

Meer musea en culturele ervaringen in Amsterdam

Amsterdam is een levendige stad met een breed cultureel aanbod dat deze bestemming nog interessanter maakt. Naast de geweldige musea die je niet mag missen, zijn er nog veel meer aanraders die je kunt doen tijdens een tweede reis naar de Nederlandse hoofdstad, die zeker de moeite waard is. Ik zal ze hieronder samenvatten:


Wat is er nog meer te zien in Amsterdam?

Alshet de eerste keer is dat je naar de Nederlandse hoofdstad reist en je niet weet waar je je bezoek moet beginnen, zijn de musea van Amsterdam een goede optie, maar ik raad je ook aan inspiratie op te doen uit het artikel Wat te zien en te doen in Amsterdam waar je de belangrijkste toeristische attracties ontdekt. Als je liever door de stad toert in het gezelschap van een gids die jealle geheimen van Amsterdam laat zien, mis dan niet het bericht De beste rondleidingen in Amsterdam.

Het is een zeer comfortabele en plezierige manier om de stad te verkennen. Een andere van de bekendste toeristische attracties van de stad isde Amsterdamse Wallen, bekend om zijn liberale levensstijl en controversiële oorsprong.

Als je deze eigenzinnige plek met een gids wilt leren kennen, bekijk dan het bericht Amsterdam Red Light District Tours voor meer informatie. Tot slot, als je dat nog niet hebt gedaan, is het altijd een goed moment om eenrondvaart door de grachten te maken in het 'Venetië van het Noorden' en te ontspannen terwijl je geniet van de prachtige stedelijke bezienswaardigheden. Lees meer over deze ervaring op Amsterdam Canal Cruises.

Veelgestelde vragen

 • Op welke dag zijn de musea in Amsterdam gesloten?

  De meeste Amsterdamse musea en toeristische attracties zijn op maandag gesloten. Daarnaast zijn musea in het weekend later open.

 • Wat is het beste museum in Amsterdam?

  Over het algemeen wordt het Rijksmuseum beschouwd als het interessantste museum in Amsterdam. Als je een fan bent van fotografie, mag je het Foam Museum niet missen. Een bezoek aan het Van Gogh Museum is altijd een goed idee, omdat het een aantal van de meest iconische werken van de Nederlandse schilder huisvest.

 • Is het mogelijk om foto's te maken in het Van Gogh Museum?

  Alleen in aangewezen gebieden, zoals de entreehal en fotocalls voor selfies. Foto's van de kunstwerken en tentoonstellingen zijn niet toegestaan.