Londen Madame Tussauds tickets: waar koop je ze en wat is erbij inbegrepen.

In het beroemdste wassenbeeldenmuseum van Europa kun je op de foto met je idolen en de beroemdste mensen uit de geschiedenis en het heden.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

8 minuten lezen

Londen Madame Tussauds tickets: waar koop je ze en wat is erbij inbegrepen.

Madame Tussauds Londen | ©Wolfgang Kopp

Ik herinner me een bezoek aan Madame Tussauds altijd als een van de leukste ervaringen die ik in Londen had.

De beste optie

Londen Madame Tussauds wassenbeeldenmuseum tickets

de beste tickets voor Madame Tussauds in Londen met toegang tot alle zalen

Poseer met de beroemdste personages ter wereld in dit fantastische museum. Geniet van de verschillende afdelingen, zoals die exclusief gewijd aan de Star Wars saga.

Mis deze magische plek niet, vooral als je met familie of vrienden reist, waar je zult lachen, versteld zult staan en meer dan 250 personages zult ontdekken. In het hilarische Madame Tussauds museum in Londen kun je de leukste foto's maken met 's werelds populairste personages. Koopje kaartjes voor het wassenbeeldenmuseum en bekijk de talloze hyperrealistische figuren van dichtbij.

Van Madonna tot Albert Einstein, van Jhonny Deep tot koningin Elizabeth II. Betreed het magische Star Wars-universum en neem een selfie met Yoda of prinses Leia.

U kunt ook in de klassieke Londense zwarte taxi stappen en een tour door de geschiedenis van Londen maken met de Spirit of London Ride, inbegrepen in uw tickets.Aanbevolen als... u met familie en vrienden naar Londen gaat en een paar keer wilt lachen.

Hoe ver van tevoren moet u uw tickets kopen?

Deel van de Star Wars sectie bij Madame Tussauds
Deel van de Star Wars sectie bij Madame Tussauds

Ik raad je aan je kaartjes van tevoren online te kopen, want de rijen zijn elke dag enorm. Je kunt kiezen tussen standaard (algemene) of premium tickets. En als je meerdere dagen in Londen gaat doorbrengen, kun je de London Explorer Pass kopen, waarin dit ticket en vele andere zijn inbegrepen.

Een kaartje kopen bij de kassa van Madame Tussauds is mogelijk, maar het is een museum dat jaarlijks 2,5 miljoen bezoekers trekt en de wachtrijen kunnen tot 3 uur duren. Mijn advies is dat als je overweegt je kaartje daar te kopen, ga dan heel erg vroeg.

Reserveer uw tickets voor Madame Tussauds Museum

Wat is bij een algemeen toegangskaartje inbegrepen?

Een van de nagebouwde scènes uit Star Wars
Een van de nagebouwde scènes uit Star Wars

Met dit ticket voor het wassenbeeldenmuseum krijg je een rondleiding door de hele wassenbeeldenexpositie.

Je kunt ook plaatsnemen in een typische Londense taxi tijdens een virtuele tour door de geschiedenis van de stad met de Spirit on London Ride. Je kunt je ook onderdompelen in hetStar Wars-sterrenstelsel met Yoda, Luke Skywalker en prinses Leia in een prachtige tentoonstelling die is gemaakt in samenwerking met Disney en Lucas Film.

 • Spirit of London Ride taxirit
 • Indringende Star Wars ervaring

Boek uw tickets voor Madame Tussauds Museum

Wat houdt het premium ticket in?

De Britse Koninklijke familie in was
De Britse Koninklijke familie in was

Op zoek naar directe toegang tot Madame Tussauds Museum en alle activiteiten? Koop het Premium Ticket en geniet van een VIP-ervaring. Met dit ticket sla je de wachtrijen over en haal je het maximale uit je bezoek aan het museum.

Het Premium Ticket opent de deuren naar het Madame Tussaud's museum en al zijn meeslepende ervaringen. Je kunt de Sherlock Holmes Experience bijwonen, een filmische reis door de Star Wars-saga beleven en genieten van gratis popcorn terwijl je een 4D-film bekijkt naast de legendarische stripfiguren van Marvel.

 • Directe toegang tot het Madame Tussauds museum.
 • Toegang tot de Sherlock Holmes Experience
 • Snelle toegang tot de Spirit of London Ride
 • Gratis popcorn tijdens het bekijken van de Marvel 4D Experience
 • Snelle toegang tot de Star Wars Experience

Boek uw tickets voor het Madame Tussauds Museum

Is het raadzaam een toeristenpas te kopen om Madame Tussauds te bezoeken?

Het Oog van Londen| ©Bruno Abatti
Het Oog van Londen| ©Bruno Abatti

Er is nog een derde mogelijkheid om toegang te krijgen tot het Madame Tussauds Museum, die ik u aanraad te overwegen als u meerdere dagen in de stad gaat doorbrengen. Zoals u zult ontdekken in dit andere artikel dat ik heb geschreven over London Passis een toeristenpas echt praktisch, omdat hij toegang omvat tot de belangrijkste attracties in Londen, wat veel tijd in de rij en veel geld aan entreegelden bespaart.

De London Explorer Pass is de must-have pas van Londen, omdat u hiermee kunt kiezen uit 7 van de 31 beschikbare attracties, waaronder Madam Tussauds.

De Magic London Pass daarentegen is de beste pas voor familiereizen, omdat deze toegang biedt tot 4 droomattracties: London Eye, de griezelige attracties die je ontdekt met tickets voor London Dungeon, de leuke avonturen van Shrek's Adventure en het verbazingwekkende aquarium van Londen, Sea Life London. Vicky's Top Traveller Tip Overweeg de aanschaf van een sightseeing pass om te besparen op je reis als je andere attracties wilt bezoeken, zoals de London Eye.

Hoogtepunten van Madame Tussauds

Albert Einstein figuur| ©Luke Rauscher
Albert Einstein figuur| ©Luke Rauscher

Wat de indeling van het Madame Tussauds museum betreft, zal ik u vertellen dat het is verdeeld in verschillende thematische secties, die allemaal even interessant zijn, maar ik laat ze hier staan zodat u uw bezoek kunt organiseren en de nadruk kunt leggen op de personages die u het meest wilt leren kennen.

Ontdek

Dit is de collectie met meeslepende ervaringen in de Marvel- en Star Wars-universums, en waar je zangeres Dua Lipa en de prinsen Harry en Meghan van dichtbij kunt zien.

Onze Sterren

Met beroemdheden uit de wereld van film, sociale media en muziek, en waar je de afmetingen van Kim Kardashians slaapvertrekken kunt bekijken. Je neemt selfies met de onstuimige Beyoncé, de delicate Audrey Hepburn en twee van de priemgetallen van de natuur, George Clooney en Brad Pitt, naast vele anderen.

Cultuur en geschiedenis

Hier reis je door de geschiedenis via de Spirit of London Ride en het uiterlijk van enkele mensen die geschiedenis hebben geschreven, zoals Albert Einstein, Hitler, Van Gogh en Nelson Mandela, en kun je je lengte op een catwalk vergelijken met enkele van 's werelds grootste topmodellen, zoals Cara Delevigne.

Andere ervaringen

Hier kun je oog in oog staan met de gevreesde Alien of King Kong en zijn animatronisch hoofd van meer dan 5 meter hoog, en voor een dag Sherlock Holmes of een echte YouTuber worden.

Boek uw tickets voor het Madame Tussauds Museum

Kom meer te weten over de geschiedenis van Madame Tussauds

Vertegenwoordiging van de koninklijke familie
Vertegenwoordiging van de koninklijke familie

Wie had eeuwen geleden kunnen denken dat Marie Tussauds, geboren in Frankrijk, een van de populairste namen ter wereld zou worden toen ze tijdens haar werk als huishoudster leerde boetseren in was. Vanaf haar eerste tentoonstelling in 1776 in het Palais Royal in Parijs was haar succes zo groot dat ze werd gevraagd om als kunstmeesteres te werken voor de zus van koning Lodewijk XVI en uiteindelijk in het paleis van Versailles zelf kwam te wonen!

Toen haar mentor overleed, erfde Tussauds zijn hele collectie wassenbeelden en haar roem en erkenning leidden tot haar bijnaam Madame Tussauds en tot de opening en installatie, in 1884, van wat nu de grootste collectie beroemdheidsfiguren ter wereld is, het Madame Tussauds Museum.

Boek uw tickets voor Madame Tussauds Museum

Tips om uw bezoek te organiseren

Madame Tussauds Gebouw, Londen| ©Citizen59
Madame Tussauds Gebouw, Londen| ©Citizen59

Hier zijn enkele nuttige tips om u te helpen het meeste uit uw bezoek te halen.

Routebeschrijving naar het Madame Tussauds museum

Het museum wordt goed bediend door het openbaar vervoer van de stad. Gelegen aan Marylebone Rd, kunt u Madame Tussauds bereiken met verschillende combinaties van metro, trein of bus:

 • Ondergronds: Baker Street Station.
 • Trein: Marylebone Station ligt op 10 minuten lopen.
 • Bus: Bussen 13, 18, 27, 30, 74, 82, 113, 139, 189, 205, 274 en 453.

Openbaar vervoer in Londen

De beste manier om in Londen rond te reizen is met uw Oyster Card, een abonnement dat u op elk Londens metrostation kunt kopen en opwaarderen. Tegenwoordig kunt u ook uw contactloze betaal- of kredietkaart gebruiken in het Londense openbaar vervoer (metro of bus) en de kosten van uw reis worden van uw rekening afgetrokken.

Openingstijden Madame Tussauds

Madame Tussauds is elke dag van de week geopend, van maandag tot en met zondag, maar kijk voordat je naar binnen gaat op de website voor de openingstijden op basis van de kalenderdatum waarop je reist. Binnen de openingstijden van 8.30 tot 18.00 uur kunnen de openingstijden variëren naargelang de maanden en dagen van het jaar.

Beschikbare diensten bij Madame Tussauds museum

 • Toiletten op elke verdieping van het museum.
 • Het is toegankelijk voor rolstoelen en heeft een lift voor mensen met beperkte mobiliteit. Er zijn rolstoelen te leen, afhankelijk van reservering en beschikbaarheid.
 • Geschenkenwinkel.
 • Cafetaria in de cadeauwinkel met hapjes en drankjes.
 • Bagagedepot, tegen betaling, voor het opbergen van jassen, rugzakken, tassen...
 • WiFi.
 • Babyverzorgingsruimte.

Boek uw tickets voor het Madame Tussauds Museum

Wat is er te zien in de omgeving van Madame Tussauds?

Sherlock Holmes Huis Museum| ©Elliott Brown
Sherlock Holmes Huis Museum| ©Elliott Brown
 • Marylebone: Alsof dat nog niet genoeg is, kun je je bezoek aan Madame Tussauds aangrijpen om andere attracties te zien in de wijk waar het gevestigd is, Marylebone. Deze wijk, ten zuiden van Regent's Park, heeft de grootste concentratie Georgische huizen in Londen. Verschillende rijtjeshuizen van John Nash, de beroemde Engelse architect, sieren het zuidelijke uiteinde van het drukste koninklijke park van de stad.
 • Regent's Park: Om een perfecte dag sightseeing af te ronden en wat te ontspannen na uw lange rondgang door het museum, mag u een bezoek aan Regent's Park, op minder dan 900 meter van Madame Tussauds, niet overslaan. De prachtige Queen Mary's Gardens zijn fantastisch voor een aangename zomermiddag, evenals het meer, met een grote verscheidenheid aan watervogels.
 • Het Sherlock Holmes House Museum: Op slechts 200 meter van het museum, op 221b Baker Street, kunt u ontdekken waar Arthur Conan Doyle's meest scherpzinnige detective ooit woonde. Het Sherlock Holmes Museum gebouw, dat dateert uit 1815, is omgebouwd tot een tentoonstelling en is precies zo ingericht als de flat die in de boeken wordt beschreven.
 • Marble Arch: Iets verderop, maar op slechts een kilometer afstand van Madame Tussauds, kunt u de Marble Arch ontdekken, een grote triomfboog die getuige is van een dagelijkse wervelwind van verkeer en die, eveneens ontworpen door John Nash in 1827, ooit diende als ingang van Buckingham Palace.
 • Oxford Street: Als u moet winkelen, maak dan van de gelegenheid gebruik om langs de 'Fifth Avenue' van Londen te gaan. Op iets meer dan een kilometer van Madame Tussauds, in Oxford Street, vindt u bijna alles, van de meest eenvoudige souvenirs tot de nieuwste designermode. Het is een must-visit met Kerstmis, wanneer de straten versierd zijn met lichtjes en decoraties die een heel speciale sfeer creëren.

Vicky's Top Traveller Tip Haal het meeste uit uw bezoek aan Madame Tussauds door de omgeving te ontdekken: een prachtig park en een typisch Engelse wijk die altijd over het hoofd wordt gezien door toeristen.

Boek uw tickets voor het Madame Tussauds Museum

Als je geïnteresseerd bent in Madame Tussauds, ben je misschien ook geïnteresseerd in

Ik hoop dat ik al uw twijfels over het museum, hoe u uw bezoek organiseert, het beste van de omgeving... heb opgelost. Maar als u overweegt een andere attractie te bezoeken, is mijn aanbeveling de London Eye te waarderen. Hier heb je een artikel waar ik alle informatie over de London Eye heb verzameld. London Eye tickets: alles wat je moet weten....

Het is ook een goed idee om een cruise van een uur over de Theems te maken, omdat u dan wat kunt uitrusten na uw lange wandelingen terwijl u de skyline van Londen vanaf het water blijft bekijken.

Je hebt alle informatie in deze gids over de beste riviercruises op de Theems in Londen Maar als je wat meer van de Engelse cultuur wilt meenemen als souvenir, moedig ik je aan om andere historische plaatsen te bezoeken, zoalsWestminster Abbey of de Tower of London. U vindt alle details over hoe u die kunt bezoeken in deze twee artikelen: Westminster Abbey tickets: hoe te kopen en prijzen en Tower of London tickets: hoe te kopen, prijzen en openingstijden.

Reserveer uw tickets voor het Madame Tussauds Museum