Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Dagtrips en Excursies vanuit Londen

Londen heeft veel te bieden, maar ook de omgeving is minstens een dag van uw reis waard om ervan te genieten.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

10 minuten lezen

Dagtrips en Excursies vanuit Londen

Stonehenge | © Sung Shin

Als u genoeg tijd hebt of de Britse hoofdstad al eerder hebt bezocht tijdens uw bezoek aan Londen, ga dan op weg om de wonderen te ontdekken die u op slechts een paar uur van de stad te wachten staan.

1. Excursies naar Stonehenge

Stonehenge
Stonehenge

Ik zal nooit vergeten dat mijn ouders, tijdens een verblijf in Engeland, me meenamen om Stonehenge te zien. Ik was vrij jong, maar het zien van dit immense stenen monument, meer dan 5.000 jaar oud, is iets dat echt indruk maakt en nooit wordt vergeten vanwege de mysterieuze verhalen rond de bouw ervan.

Voor deze tour naar Stonehenge moet u een volledige dag inplannen, want de totale duur is 7 uur (bijna 2 uur rijden), met 3 uur voor een bezoek aan het monument, het museum en het bezoekerscentrum, waar een replica van een nederzetting uit de steentijd te zien is. Het bezoek omvat een audiogids in 9 talen, waaronder Engels, en een retourbus vanuit Londen.

Waarom ik van deze tour hou

Tot op de dag van vandaag blijft het onbegrijpelijk hoe, in een tijdperk met weinig technische kennis of gereedschap, deze 30 stenen blokken van meer dan 4 meter en 25 ton konden worden opgetrokken om een cirkel te vormen met een diameter van 30 meter. Er wordt aangenomen dat het een funerair gebruik had en verband hield met de beweging van de zon tijdens de zonnewendes. Daarom staat Stonehenge op de Werelderfgoedlijst en is het een plek die u niet mag missen.

Tijdens deze georganiseerde rondreis kunt u op dezelfde dag komen en gaan, in alle comfort en zonder de dienstregeling van het openbaar vervoer in de gaten te hoeven houden. Voor mij is het een super ander dagje uit, dat je het verkeer en de chaos van de grote stad doet vergeten en je trip naar Londen veel completer maakt.

Wat houdt de Stonehenge tour in?

 • Toegang tot het Stonehenge Bezoekerscentrum en de Stonehenge Cirkel
 • Gebotteld water
 • Voertuig met airconditioning
 • Toilet beschikbaar aan boord
 • Audio gids
 • Toegankelijk voor kinderwagens
 • Maximaal 50 passagiers op de tour

Stonehenge routebeschrijving

 • Vertrekpunt - London Bridge Street en Harrington Gardens, Kensington
 • Vertrektijd - 7:00 uur
 • Stonehenge
 • Terug - Terug naar het oorspronkelijke beginpunt.

Vergelijk de beste tochten naar Stonehenge

2. Excursies naar Stonehenge en Salisbury

Salisbury Kathedraal Binnen
Salisbury Kathedraal Binnen

Als u tijd hebt en het beste wilt maken van een dagtrip vanuit Londen, is een geweldige optie om honderden jaren terug in de tijd te gaan om de indrukwekkende en mysterieuze megalithische site van Stonehenge en de prachtige 700 jaar oude gotische kathedraal van Salisbury te zien.

Salisbury is een zeer belangrijke plaats omdat zich hier ook de beste kopie bevindt van de Magna Carta, die in 1215 door koning Jan werd ondertekend, van invloed was op de grondwet van de VS en vandaag de dag nog steeds de basis vormt voor het gewoonterecht in de hele wereld.

De totale duur van deze dagtocht naar Stonehenge en Salisbury Cathedralis 12 uur, met ongeveer drie uur voor elk van deze monumenten, die op ongeveer twee uur van Londen liggen.

Waarom ik van deze tour hou

Dit is een excursie waarmee u het meeste uit uw dagje Londen kunt halen. Stonehenge is een must vanwege de indrukwekkende betekenis en het landschap, maar Salisbury is zeker een van de meest charmante plaatsen in het land (en de kathedraal is gewoonweg prachtig). Om beide plaatsen op één dag en in alle comfort te kunnen bezoeken lijkt mij een perfecte combinatie.

Wat houdt de Stonehenge en Salisbury Cathedral tour in?

 • Gebotteld water
 • Voertuig met airconditioning
 • Toilet beschikbaar aan boord
 • Kinderwagen toegankelijk
 • De tour heeft een maximum van 50 passagiers

Stonehenge routebeschrijving en Salisbury Cathedral

 • Vertrektijd - 7:30 uur
 • Startpunten - London Bridge Street en Harrington Gardens, Kensington.
 • Stonehenge - (3 uur inclusief entree)
 • Salisbury Cathedral en Magna Carta - (2 uur inclusief entree)
 • Terug - Terug naar het oorspronkelijke vertrekpunt

Vergelijk de beste tochten naar Stonehenge

3. Excursies naar Windsor Castle, Stonehenge en Oxford

All Saints College gebouw in Oxford
All Saints College gebouw in Oxford

Als u liever meer sites ziet dan ze stuk voor stuk te bezoeken en een vrije dag hebt om buiten Londen door te brengen, is de Windsor Castle, Stonehenge en Oxford tour een goed idee vanwege het gemak en de verscheidenheid en spectaculaire monumenten die hij omvat.

Windsor

Deze tocht naar Windsor, Stonehenge en Oxford begint in Windsor, een prachtig middeleeuws stadje op 45 minuten van Londen, met zijn beroemde kasteel, al meer dan 900 jaar de thuishaven van de Britse koninklijke familie en een van de best bewaarde ter wereld.

Bij het boeken van deze tour kunt u kiezen voor toegang tot Windsor Castle of u kunt op uw eigen tempo de prachtige straten en omgeving van het gebouw bekijken. Als je er toch bent, raad ik je aan de optie met entree te nemen en te genieten van wonderen als de Royal Apartments, versierd met schilderijen van Van Dyck en Rubens, en St George's Chapel, waar prins Harry en Meghan Markle zijn getrouwd en waar de graftombes van prominente vorsten zijn ondergebracht.

Stonehenge

Daarna kunt u het interessante 5.000 jaar oude megalithische complex van Stonehenge bekijken en van buitenaf fotograferen, met de mogelijkheid van een entree inclusief.

Oxford

U vervolgt uw reis naar Oxford, op bijna twee uur van Londen en beroemd als de thuisbasis van de oudste en meest prestigieuze universiteit van Groot-Brittannië. Daar maakt u een wandeling door de pittoreske geplaveide straatjes met een professionele gids die u meeneemt naar bezienswaardigheden zoals de Bodleian Library, een van de oudste in Europa, en het Sheldonian Theatre.

De kleintjes zullen ook in verrukking raken als ze ontdekken dat de belangrijkste van de 40 colleges, Christ Church College, het decor vormde voor de Harry Potter-films en dat verschillende locaties van de stad worden genoemd in het boek Alice in Wonderland.

Waarom ik van deze tour hou

Deze tocht maakt optimaal gebruik van de tijd van de dag en neemt u mee op een reis door de geschiedenis van Engeland, van het oude Stonehenge tot de hedendaagse universiteit van Oxford en de levende geschiedenis van het koningshuis in Windsor. Deze tocht staat in het teken van contrasten, prachtige landschappen en de diepgewortelde cultuur van de universitaire wereld van Engeland. En plezier voor alle leeftijden is gegarandeerd.

Wat houdt de Windsor Castle, Stonehenge en Oxford tour in?

 • Busvervoer met airconditioning
 • Professionele reisleider
 • Rondleiding door Oxford met koptelefoon
 • Mogelijkheid om Windsor Castle binnen te gaan
 • Mogelijkheid om Stonehenge binnen te gaan
 • Toegankelijk voor kinderwagens
 • De tour is beperkt tot een maximum van 50 reizigers

Windsor Castle, Stonehenge en Oxford Reisroute

 • Vertrekpunt - Victoria Coach Station, bij gates 1 tot 5, 164 Buckingham Palace Road
 • Vertrektijd - 8:00 uur (inschepen om 7.30 uur)
 • Windsor Castle - 1:30 duur met mogelijkheid van toegang inbegrepen
 • Stonehenge - 1 uur inclusief toegangsprijs
 • Oxford University - 1 uur, entree niet inbegrepen
 • Terug - Keer terug naar het oorspronkelijke vertrekpunt

Vergelijk de beste tours vanuit Londen

4. Excursies naar Windsor Castle, Stonehenge en Bath

Windsor Castle
Windsor Castle

Een andere optie om het meeste uit een dagje Londen te halen en verbazingwekkende plaatsen op minder dan 2 uur van de hoofdstad te zien, is de Windsor Castle, Stonehenge en Bath tour, zeer vergelijkbaar met de vorige in werking en duur, maar met een bezoek aan Bath in plaats van Oxford en de mogelijkheid om te kiezen tussen de tour met kaartjes voor twee van deze monumenten of de tour die u de mogelijkheid geeft om ze allemaal te bezoeken.

Windsor

U begint uw tocht in de middeleeuwse stad Windsor, waar u de majesteit van het kasteel, een van de oudste ter wereld, kunt aanschouwen. Misschien heeft u zelfs geluk en ziet u de koninklijke standaard wapperen aan de mast van de ronde toren van het kasteel, wat betekent dat koningin Elizabeth II zelf binnen is. Een bezoek aan de middeleeuwse gotische St George's Chapel mag u niet missen.

Salisbury

Daarna gaat het verder ten westen van Londen naar Salisbury, de thuisbasis van het populairste megalithische monument ter wereld, Stonehenge. De spectaculaire natuur en het mysterie rond de geschiedenis van de bouw ervan zullen u in vervoering brengen.

Bad

Uw avontuur eindigt met een bezoek aan een van de mooiste steden van Groot-Brittannië. Bath is beroemd om zijn elegante Georgiaanse architectuur, zoals blijkt uit de Royal Crescent, een rij van 30 rijtjeshuizen uit 1774 die in een halvemaanpatroon zijn gerangschikt, en de beroemde Pulteney Bridge, een van de slechts vier ter wereld met winkels aan beide zijden en over de hele lengte, zoals de beroemde Ponte Vecchio in Florence.

Het blinkt ook uit in gotische architectuur met Bath Abbey, een Anglicaanse parochiekerk die oorspronkelijk een Benedictijns klooster was in de 7e eeuw. U krijgt ook de kans om een andere Werelderfgoedsite te verkennen met het best bewaarde Romeinse kuuroord uit de antieke wereld, de Roman Baths of Bath, waar de unieke warmwaterbronnen van de stad zijn ontstaan.

Waarom ik van deze tour hou

Net als de vorige tour maakt u optimaal gebruik van uw tijd en bezoekt u verschillende belangrijke punten in het land, met Bath als groot verschil. Ik raad deze optie aan als je, zoals ik, meer van de klassieke geschiedenis houdt, omdat je een stad bezoekt die twintig eeuwen geleden door de Romeinen werd gesticht en waar veel herinneringen aan hun cultuur zijn.

Wat houdt de Windsor Castle, Stonehenge en Bath tour in?

 • Schilderachtige Georgische Bath Tour
 • Professionele gids / meertalige audiogids
 • Vervoer per luxe touringcar met airconditioning en Wi-Fi
 • Mogelijkheid van toegang tot het interieur van Windsor Castle
 • Mogelijke ingang tot Stonehenge
 • Mogelijkheid van toegang tot de Romeinse baden
 • De tour zal beperkt worden tot een maximum van 50 passagiers

Wat is niet inbegrepen in de tour naar Windsor Castle, Stonehenge en Bath?

 • Aankomst van en naar het hotel
 • Eten en drinken, tenzij anders vermeld

Reisroute van Londen naar Windsor Castle, Stonehenge en Bath

 • Vertrekpunt - Victoria Coach Station, bij gates 1-5, 164 Buckingham Palace Road, Londen
 • Vertrektijd - 8:00 AM (inschepen om 7.30)
 • Windsor Castle (1 uur)
 • Stonehenge (1 uur)
 • Bad (1 uur)
 • Terugkeer - Vauxhall Bridge Road, Londen

Vergelijk de beste tours vanuit Londen

5. Rondleidingen door het Engelse platteland vanuit Londen: Oxford, Cotswolds, Stratford-upon-Avon en Warwick Castle

Kasteel Warwick
Kasteel Warwick

De dagtocht naar Oxford, Cotswolds, Stratford-upon-Avon en Warwick Castle is een van de meest uitgebreide dagtochten die ik aanbeveel als u op zoek bent naar wat rust en natuur na een paar intense dagen in het centrum van Londen, want hij omvat enkele van de mooiste plekjes van het Engelse platteland.

Kasteel Warwick

Tijdens uw dag kunt u genieten van een bezoek aan een middeleeuws kasteel, Warwick Castle, gebouwd op 26 hectare glooiende heuvels en verzorgde tuinen aan de oevers van de rivier de Avon. Hier kunt u de geschiedenis van het kasteel leren kennen via een multisensoriële attractie en live-optredens van middeleeuwse sporten, zoals steekspel en boogschiettoernooien, en de weelderige inrichting van het kasteel verkennen, zoals de 17e-eeuwse Grote Zaal.

Stratford-upon-Avon en de Cotswolds

U bezoekt de geboorteplaats van een van 's werelds literaire grootheden in Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare, wiens huis u kunt bezichtigen, en vervolgens wandelt u door de geplaveide straten van een andere bakermat van geleerdheid als 's werelds op een na oudste universiteit, Oxford.

U eindigt uw avontuur na het bewonderen van de Cotswolds, een natuurgebied van glooiende heuvels dat u Engeland op zijn bucolischst laat zien.

Waarom ik van deze tour hou

Als u het lawaai en de beton van de stad letterlijk wilt ontvluchten, is dit de tour voor u. Het neemt u mee naar het fotogenieke Engelse platteland en de meest romantische dorpjes van het land, dus maak u klaar voor een echte dag in de natuur en de vrije natuur.

Wat houdt de tour naar Oxford, Cotswolds, Stratford-on-Avon en Warwick Castle vanuit Londen in?

 • Professionele gids
 • Toegang tot Warwick Castle
 • Hoofdtelefoons
 • Begeleide wandeltocht door Oxford
 • Wi-Fi op de bus
 • Comfortabel voertuig met airconditioning

Reisroute naar Oxford, Cotswolds, Stratford-on-Avon en Warwick Castle vanuit Londen

 • Vertrekpunt - Victoria Station Bus Station
 • Vertrektijd - 8:30am
 • Universiteit van Oxford
 • Kasteel Warwick (1 uur 30 minuten)
 • Stratford-upon-Avon
 • Terugkeer - Vauxhall Bridge Road, Londen

Vergelijk de beste tours vanuit Londen

6. Excursies naar Oxford en Cambridge

Cambridge Landschap
Cambridge Landschap

Dwalend door de geplaveide straten, parken en kanalen van deze steden is als een reis terug in de tijd. Tijdens deze dagtrip naar Oxford en Cambridge kunt u de prachtige gebouwen van twee van 's werelds langstlopende en meest opmerkelijke universiteiten persoonlijk bezichtigen.

Oxford

Oxford staat ook bekend om zijn opvallende architectuur, met opmerkelijke voorbeelden van elke architectuurperiode sinds de Saksische tijd. Hier kunt u genieten van een bezoek aan een van de oudste bibliotheken van Europa, de Bodleian Library, en het beroemdste college, Christ Church, waar enkele scènes uit de beroemde Harry Potter-saga werden gefilmd en waar mensen als Lewis Carroll, Bill Clinton en David Cameron studeerden.

Cambridge

Newton, Stephen Hawking of Sylvia Plath zijn de namen van andere beroemde studenten, allen afkomstig van de Universiteit van Cambridge, een prachtige stad die u tijdens de rondrit zult bezoeken, evenals de indrukwekkende bibliotheek, het Cavendish Laboratory en de King's College Chapel.

Wat houdt de reis naar Oxford en Cambridge vanuit Londen in?

 • Wandeltocht door Oxford en Cambridge
 • Bezoek aan Christ Church College
 • Lunch
 • Bezoek aan King's College
 • Professionele gids
 • Luxe touringcar met airconditioning

Reisroute naar Oxford en Cambridge vanuit Londen

 • Startpunt - Fountain Square, Colonnade Walk, Buckingham Palace Rd, Victoria, Londen
 • Vertrektijd - 8:30am
 • Universiteit van Oxford
 • Christus Kerk
 • King's College Chapel
 • Bodleian Bibliotheek
 • Cambridge University en haar boekhandel
 • Terug - Terug naar het oorspronkelijke beginpunt

Vergelijk de beste tours vanuit Londen

Andere activiteiten in Londen die u zouden kunnen interesseren

Als je nog niet hebt besloten welke tour je wilt gaan doen of als je gewoon je tijd in de hoofdstad zelf wilt indelen, zijn hier een aantal artikelen en gidsen die ik heb geschreven om je te helpen beslissen welke attracties, tours of plaatsen je het liefst wilt bezoeken. Ik hoop dat je ze nuttig vindt! U kunt beginnen met Londen Rondleidingen en ook lezen over London Eye tickets: alles wat je moet weten... of Londen Madame Tussauds tickets: waar koop je ze en wat is erbij inbegrepen..

Als u zoveel mogelijk attracties wilt bezoeken, raad ik u aan uw reis efficiënter te maken door een toeristenkaart te kopen (in dit artikel over London Pass adviseer ik u welke de beste zijn) of een kaartje voor de toeristenbus te boeken, een snelle en comfortabele manier om u door de stad te verplaatsen. Lees meer informatie in dit artikel: Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen.