Dagtrips en Excursies vanuit Londen

Londen heeft veel te bieden, maar de omgeving is ook minstens een dag van je reis waard om van te genieten.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

13 minuten lezen

Dagtrips en Excursies vanuit Londen

Stonehenge | © Sung Shin

Als je genoeg tijd hebt tijdens je bezoek aan Londen of de Britse hoofdstad al eerder hebt bezocht, ga dan op pad om de wonderen te ontdekken die op je wachten op slechts een paar uur van de stad.

1. Excursies naar Stonehenge

Stonehenge
Stonehenge

Ik zal nooit vergeten dat mijn ouders me meenamen naar Stonehenge tijdens een verblijf in Engeland. Ik was nog vrij klein, maar het zien van dit immense stenen monument van meer dan 5.000 jaar oud is iets dat echt indruk maakt en nooit wordt vergeten vanwege de mysterieuze verhalen rond de bouw ervan.

Voor deze tour naar Stonehenge moet je een volledige dag inplannen, want de totale duur is 6 uren 30 minuten (bijna 2 uur rijden), met 3 uur voor een bezoek aan het monument, het museum en het bezoekerscentrum, waar een replica van een nederzetting uit het stenen tijdperk te zien is. De tour is inclusief een audiogids in 9 talen, waaronder Engels, en een retourrit met de bus vanuit Londen.

Waarom ik deze tour leuk vind

Tot op de dag van vandaag blijft het onbegrijpelijk hoe, in een tijdperk met weinig technische kennis of gereedschappen, deze 30 stenen blokken van meer dan 4 meter en 25 ton konden worden opgetrokken om een cirkel te vormen met een diameter van 30 meter. Er wordt aangenomen dat het een begrafenisfunctie had en verband hield met de beweging van de zon tijdens de zonnewendes. Daarom staat Stonehenge op de Werelderfgoedlijst en is het een plek die je niet mag missen.

Met deze georganiseerde tour kun je op dezelfde dag komen en gaan in alle comfort en zonder de dienstregeling van het openbaar vervoer in de gaten te hoeven houden. Voor mij is het een super ander dagje uit, dat je het verkeer en de chaos van de grote stad doet vergeten en je reis naar Londen veel completer maakt.

Wat houdt de Stonehenge tour in?

 • Toegang tot het Stonehenge Bezoekerscentrum en Stonehenge Circle
 • Gebotteld water
 • Voertuig met airconditioning
 • Toilet aan boord
 • Audiogids
 • Toegankelijk voor kinderwagens
 • Maximaal 50 passagiers op de tour

Stonehenge tour route

 • Vertrekpunt - London Bridge Street en Harrington Gardens, Kensington
 • Vertrektijd - 7:00 uur
 • Stonehenge
 • Terugkeer - Terug naar het oorspronkelijke vertrekpunt.

Vergelijk de beste tours naar Stonehenge

2. Excursies naar Stonehenge en Salisbury

Kathedraal van Salisbury van binnen
Kathedraal van Salisbury van binnen

Als je de tijd hebt en het meeste wilt halen uit een dagtocht vanuit Londen, is een geweldige optie om honderden jaren terug in de tijd te gaan om de indrukwekkende en mysterieuze megalithische site van Stonehenge en de prachtige 700 jaar oude gotische Salisbury Cathedral te bekijken.

Salisbury is van groot belang omdat het ook de thuisbasis is van de best bewaard gebleven kopie van de Magna Carta, die in 1215 door koning John werd ondertekend, van invloed was op de Amerikaanse grondwet en vandaag de dag nog steeds de basis vormt voor het gewoonterecht over de hele wereld.

De totale duur van deze dagtocht naar Stonehenge en Salisbury Cathedral is ongeveer drie uur voor elk van deze monumenten, die op ongeveer twee uur van Londen liggen.

Waarom ik deze tour leuk vind

Met deze tour haal je het meeste uit je dagje Londen. Stonehenge is een must vanwege de indrukwekkende betekenis en het landschap, maar Salisbury is zeker een van de meest charmante plaatsen in het land (en de kathedraal is gewoonweg prachtig). Om beide plaatsen op één dag en in alle comfort te kunnen bezoeken, lijkt me een perfecte combinatie.

Wat is inbegrepen in de Stonehenge en Salisbury Cathedral tour?

 • Gebotteld water
 • Voertuig met airconditioning
 • Toilet aan boord
 • Kinderwagen toegankelijk
 • Tour heeft maximaal 50 passagiers

Routebeschrijving van de Stonehenge Tour

en kathedraal van Salisbury

 • Vertrektijd - 7:30
 • Startpunten - London Bridge Street en Harrington Gardens, Kensington.
 • Stonehenge - (3 uur inclusief entree)
 • Kathedraal van Salisbury en Magna Carta - (2 uur inclusief entree)
 • Terugkeer -Terug naar het oorspronkelijke vertrekpunt

Vergelijk de beste tours naar Stonehenge

3. Rondreizen Windsor Castle, Stonehenge en Oxford

All Saints College gebouw in Oxford
All Saints College gebouw in Oxford

Als je liever meer bezienswaardigheden ziet dan dat je meer tijd besteedt aan elke bezienswaardigheid en je hebt een vrije dag te besteden buiten Londen, dan is de Windsor Castle, Stonehenge en Oxford tour een goed idee vanwege het gemak en de verscheidenheid en spectaculaire monumenten die het omvat.

Windsor

Deze rondreis door Windsor, Stonehenge en Oxford begint in Windsor, een prachtige middeleeuwse stad op slechts 45 minuten van Londen en met het beroemde Windsor Castle, al meer dan 900 jaar de thuisbasis van de Britse koninklijke familie en een van de best bewaarde ter wereld.

Wanneer je deze tour boekt, kun je ervoor kiezen om toegang te krijgen tot Windsor Castle of om op je eigen tempo te gaan en de prachtige straten en omgeving van het gebouw te bekijken. Als je er toch bent, raad ik je aan om de optie met toegang te nemen en te genieten van wonderen zoals de Royal Apartments, versierd met schilderijen van Van Dyck en Rubens, en St George's Chapel, waar prins Harry en Meghan Markle trouwden en waar de graven van prominente vorsten liggen.

Stonehenge

Daarna kun je het interessante 5000 jaar oude megalithische complex van Stonehenge van buitenaf bekijken en foto's maken of, met de optie van toegang inbegrepen, betreden.

Oxford

U vervolgt uw reis naar Oxford, bijna twee uur van Londen en beroemd om de oudste en meest prestigieuze universiteit van Groot-Brittannië. Daar kunt u een wandeling maken door de pittoreske geplaveide straatjes met een professionele gids die u meeneemt naar plaatsen zoals de Bodleian Library, een van de oudste in Europa, en het Sheldonian Theatre.

Oxford zal ook de kleintjes bekoren als ze ontdekken hoe de belangrijkste van de 40 colleges, Christ Church College, het decor was voor de Harry Potter-films en dat verschillende locaties van de stad worden genoemd in het boek "Alice in Wonderland".

Waarom ik deze tour leuk vind

Deze tour maakt maximaal gebruik van de tijd van de dag en neemt je mee op een reis door de geschiedenis van Engeland, van het oude Stonehenge tot de moderne universiteit van Oxford en de levende geschiedenis van de royalty in Windsor. Deze tour draait om contrasten, prachtige landschappen en de diepgewortelde cultuur van de universitaire wereld van Engeland. Bovendien is plezier voor alle leeftijden gegarandeerd.

Wat houdt de Windsor Castle, Stonehenge en Oxford tour in?

 • Bustransfer met airconditioning
 • Professionele gids
 • Rondleiding door Oxford met koptelefoon
 • Mogelijkheid om Windsor Castle binnen te gaan. Je kunt ook tickets voor het kasteel kopen, los van de rondleiding met gids en de groepstour.
 • Mogelijkheid om Stonehenge te betreden
 • Toegankelijk voor kinderwagens
 • Er kunnen maximaal 50 passagiers mee op de tour

Windsor Castle, Stonehenge en Oxford Reisroute

 • Vertrekpunt - Victoria Coach Station, bij poort 1 tot 5, 164 Buckingham Palace Road
 • Vertrektijd - 8:00 uur (instappen om 7.30 uur)
 • Windsor Castle - 1:30 duur met mogelijkheid van entree inbegrepen
 • Stonehenge - 1 uur inclusief entree
 • Universiteit van Oxford - 1 uur exclusief entree
 • Terugkeer - Terugkeer naar het oorspronkelijke vertrekpunt

Boek de Oxford, Windsor en Stonehenge Tour

4. Windsor Castle, Stonehenge en Bath rondleidingen

Kasteel Windsor
Kasteel Windsor

Een andere optie om het meeste uit een dagje Londen te halen en verbazingwekkende plaatsen op minder dan 2 uur van de hoofdstad te zien, is de Windsor Castle, Stonehenge en Bath tour. Deze tour is vergelijkbaar qua uitvoering en duur, maar met een bezoek aan Bath in plaats van Oxford en de mogelijkheid om te kiezen tussen de tour met tickets voor twee van deze monumenten of de tour die je de mogelijkheid geeft om ze allemaal te bezoeken.

Windsor

Je begint je tour in de middeleeuwse stad Windsor, waar je de majesteit van het kasteel, een van de oudste ter wereld, kunt bewonderen. Misschien heb je wel geluk en zie je de koninklijke standaard wapperen vanaf de mast van de ronde toren van het kasteel, wat betekent dat koningin Elizabeth II zelf binnen is. Mis een bezoek aan de middeleeuwse gotische St George's Chapel niet.

Salisbury

Vervolgens ga je verder ten westen van Londen naar Salisbury, de thuisbasis van het populairste megalithische monument ter wereld, Stonehenge. De spectaculaire natuur en het mysterie rond de bouwgeschiedenis zullen je betoveren.

Bath

Uw avontuur eindigt met een bezoek aan een van de mooiste steden van Groot-Brittannië. Bath is beroemd om zijn elegante Georgiaanse architectuur, zoals de Royal Crescent, een rij van 30 rijtjeshuizen uit 1774 die in een halvemaanpatroon zijn gerangschikt, en de beroemde Pulteney Bridge, een van de slechts vier bruggen ter wereld met winkels aan beide zijden en over de hele lengte, zoals de beroemde Ponte Vecchio in Florence.

Het blinkt ook uit in gotische architectuur met Bath Abbey, een Anglicaanse parochiekerk die oorspronkelijk een benedictijnenklooster was in de 7e eeuw. Bovendien krijg je de kans om een ander Werelderfgoed te verkennen met het best bewaarde Romeinse kuuroord in de oude wereld, de Romeinse baden van Bath, waar de unieke warmwaterbronnen van de stad zijn ontstaan.

Waarom ik deze tour leuk vind

Net als de vorige tour benut deze tour je tijd optimaal en brengt je naar verschillende belangrijke punten in het land, met Bath als hoogtepunt. Ik raad deze optie aan als je, net als ik, meer van klassieke geschiedenis houdt, omdat je een stad bezoekt die twintig eeuwen geleden door de Romeinen werd gesticht en veel herinneringen aan hun cultuur heeft.

Wat houdt de tour naar Windsor Castle, Stonehenge en Bath in?

 • Schilderachtige tour door het Georgische Bath
 • Professionele gids / meertalige audiogids
 • Vervoer per luxe touringcar met airconditioning en Wi-Fi
 • Mogelijkheid tot toegang tot het interieur van Windsor Castle
 • Mogelijkheid tot toegang tot Stonehenge
 • Mogelijkheid tot toegang tot de Romeinse baden
 • Tour wordt beperkt tot maximaal 50 passagiers

Wat is niet inbegrepen in de tour naar Windsor Castle, Stonehenge en Bath?

 • Aankomst van en naar het hotel
 • Eten en drinken, tenzij anders vermeld

Reisroute van Londen naar Windsor Castle, Stonehenge en Bath

 • Vertrekpunt - Victoria Coach Station, bij poort 1-5, 164 Buckingham Palace Road, Londen
 • Vertrektijd - 8:00 AM (instappen om 7.30)
 • Windsor Castle (1 uur)
 • Stonehenge (1 uur)
 • Bath (1 uur)
 • Terugreis - Vauxhall Bridge Road, Londen

Boek de rondleiding door Stonehenge, Windsor en Bath

5. Excursies naar het Engelse platteland vanuit Londen: Oxford, Cotswolds, Stratford-upon-Avon en Warwick Castle

Kasteel van Warwick
Kasteel van Warwick

De dagexcursie naar Oxford, Cotswolds, Stratford-upon-Avon en Warwick Castle is een van de meest complete dagexcursies die ik aanbeveel als je op zoek bent naar wat rust en natuur na een paar intensieve dagen in het centrum van Londen, omdat het enkele van de mooiste plekken op het Engelse platteland omvat.

Kasteel van Warwick

Tijdens je dag kun je genieten van een bezoek aan een middeleeuws kasteel, Warwick Castle, gelegen op 26 hectare glooiende heuvels en verzorgde tuinen aan de oevers van de rivier de Avon. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis door middel van een multisensoriële attractie en live optredens van middeleeuwse sporten, zoals steekspelen en boogschiettoernooien, en het weelderige decor van het kasteel verkennen, zoals de 17e-eeuwse Grote Zaal.

Stratford-upon-Avon en de Cotswolds

Je bezoekt de geboorteplaats van een van 's werelds literaire grootheden in Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare, wiens huis je kunt bezoeken, en dan dwaal je door de geplaveide straten van een andere bakermat van geleerdheid als 's werelds op een na oudste universiteit, Oxford.

Je eindigt je avontuur met een bezoek aan de Cotswolds, een natuurlijk gebied van glooiende heuvels dat je Engeland op zijn bucolischst laat zien.

Waarom ik deze tour leuk vind

Als je letterlijk wilt ontsnappen aan het lawaai en beton van de stad, dan is dit de tour voor jou. Het neemt je mee naar het fotogenieke Engelse platteland en de meest romantische dorpjes van het land, dus maak je klaar voor een echte dag op het platteland en in de vrije natuur.

Wat is inbegrepen in de tour naar Oxford, Cotswolds, Stratford-on-Avon en Warwick Castle vanuit Londen?

 • Professionele gids
 • Toegang tot Warwick Castle
 • Koptelefoon
 • Begeleide wandeltour door Oxford
 • Wi-Fi in de bus
 • Comfortabel voertuig met airconditioning

Reisbeschrijving naar Oxford, Cotswolds, Stratford-on-Avon en Warwick Castle vanuit Londen

 • Vertrekpunt - Victoria Station Busstation
 • Vertrektijd - 8:30
 • Universiteit van Oxford
 • Warwick Castle (1 uur 30 minuten)
 • Stratford-upon-Avon
 • Terugreis - Vauxhall Bridge Road, Londen

Vergelijk de beste tours vanuit Londen

6. Excursies naar Oxford en Cambridge

Cambridge Landschap
Cambridge Landschap

Zwerven door de geplaveide straten, parken en grachten van deze steden is als een reis terug in de tijd. Tijdens deze dagexcursies naar Oxford en Cambridge kun je de prachtige gebouwen waarin twee van 's werelds langstbestaande en meest opmerkelijke universiteiten zijn gehuisvest, van dichtbij bekijken.

Oxford

Oxford staat ook bekend om zijn opvallende architectuur, met opmerkelijke voorbeelden van elke bouwperiode sinds de Saksische tijd. Hier kun je genieten van een bezoek aan een van de oudste bibliotheken van Europa, de Bodleian Library, en het beroemdste college, Christ Church, waar enkele scènes uit de beroemde Harry Potter-saga zijn opgenomen en waar beroemde mensen zoals Lewis Carroll, Bill Clinton en David Cameron hebben gestudeerd.

Cambridge

Newton, Stephen Hawking en Sylvia Plath zijn de namen van andere vooraanstaande studenten van de universiteit van Cambridge, een prachtige stad die je tijdens de rondreis bezoekt, evenals de indrukwekkende bibliotheek, het Cavendish Laboratory en de King's College Chapel.

Wat is inbegrepen in de Oxford en Cambridge rondreis vanuit Londen?

 • Wandeling door Oxford en Cambridge
 • Bezoek aan Christ Church College
 • Lunch
 • Bezoek aan King's College
 • Professionele gids
 • Luxe touringcar met airconditioning

Reisroute naar Oxford en Cambridge vanuit Londen

 • Vertrekpunt - Fountain Square, Colonnade Walk, Buckingham Palace Rd, Victoria, Londen
 • Vertrektijd - 8:30
 • Universiteit van Oxford
 • Christus Kerk
 • King's College Kapel
 • Bodleian bibliotheek
 • Universiteit van Cambridge en de boekhandel
 • Terug -Terug naar het oorspronkelijke beginpunt

7. Excursie naar Glastonbury en Cheddar Gorge

Abdij van Glastonbury| ©Judy Dean
Abdij van Glastonbury| ©Judy Dean

Ten zuidwesten van Londen, op ongeveer 250 km van de hoofdstad, liggen nog twee interessante steden die je tijdens een dagtocht kunt bezoeken. Ik heb het over Glastonbury en Cheddar, twee plaatsen vol unieke landschappen die je kunt bereiken tijdens een dagtocht vanuit Londen, inclusief vervoer.

Glastonbury

Glastonbury, bekend om zijn legendes over onder andere koning Arthur, zal je verrassen met zijn mystiek. Glastonbury is de thuisbasis van de beroemde Glastonbury Abbey, die toegankelijk is met het inbegrepen entreeticket, en waar je de ruïnes en de enorme groene weide eromheen kunt bewonderen. Het is een magische plek waar je gids zal stoppen om je alle verhalen uit de middeleeuwen rond de stad te vertellen.

Cheddar Kloof

De volgende stop op deze tour is Cheddar Gorge, nog zo'n natuurspektakel dat je niet wilt missen. Dit zijn prehistorische kalksteengrotten of kloven waar de vroegste overblijfselen van de mens in Groot-Brittannië zijn gevonden. Dankzij uw gids kunt u dit natuurwonder bezichtigen, de historische betekenis ervan begrijpen en genieten van het adembenemende landschap. En ja, de rijke cheddarkaas vindt hier zijn oorsprong....

Boek een rondleiding door Glastonbury en Cheddar

8. 5 daagse tour naar de regio Devon en Cornwall

Kathedraal van Exeter| ©Hugh Llewelyn
Kathedraal van Exeter| ©Hugh Llewelyn

Als je al verschillende keren in Londen bent geweest en de bruisende stad wilt ontvluchten en wilt genieten van meer landelijke landschappen, dan is een 5-daagse reis naar de middeleeuwse dorpen van de regio's Devon en Cornwall misschien wel je beste optie.

Neem de kans om jezelf te verliezen in het platteland van prachtige dorpen zoals Exeter, Tintagel, Glastonbury en Dartmoor. Gedurende vijf dagen kun je een rondleiding volgen langs de ruïnes, kastelen en andere monumenten, terwijl je geniet van de frisse lucht van de landschappen die dit gebied in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft.

Ook Stonehenge zul je niet missen, waar je een van de dagen zult wijden aan het ontdekken van de monolithische formaties.

Vergeet het reizen tussen steden en geniet van het comfort van een chauffeur-gids die je in een voertuig met airconditioning en in kleine groepen naar elke hoek brengt. Je kunt ook ontspannen, want vier hotelovernachtingen met ontbijt zijn inbegrepen in het pakket.

Boek een rondreis naar Devon en Cornwall

9. Hogesnelheidstrein naar Parijs vanuit Londen

Louvre museum| ©Robert Bye
Louvre museum| ©Robert Bye

Wat dacht je ervan om van je reis naar Londen te profiteren om een andere grote Europese stad te bezoeken, zoals Parijs? Reizen naar de Lichtstad vanuit de Britse hoofdstad is mogelijk dankzij de hogesnelheidstrein die de twee grote metropolen met elkaar verbindt.

Maar om hoofdpijn te voorkomen, kun je je zonder twijfel het beste inschrijven voor een excursie die wordt georganiseerd voor kleine groepen en die bestaat uit een retourticket voor de trein, een bustour door Parijs, een boottocht over de Seine, lunch en alles onder begeleiding van een gids.

Na een comfortabele treinreis van 4,5 uur komt u aan in de prachtige stad Parijs, waar u een bustour maakt langs de meest karakteristieke plekken van de stad, zoals de wijk Sacré-Coeur, de Champs Elysées en Place de la Concorde.

Om de Parijse sfeer op te snuiven, is deze excursie inclusief een boottocht over de Seine, vanwaar u monumenten die u zeker moet zien, zoals de Eiffeltoren, kunt bekijken. Tijdens de boottocht kun je ook genieten van een driegangenlunch met champagne. Best compleet, toch?

Boek een reis naar Parijs vanuit Londen

Andere activiteiten in Londen die je misschien interesseren

Oog in Londen| ©Martie Swart
Oog in Londen| ©Martie Swart

Als je nog geen besluit hebt genomen over een specifieke rondreis of gewoon je tijd in de hoofdstad wilt indelen, zijn hier een aantal artikelen en gidsen die ik heb geschreven en die je kunnen helpen beslissen welke attracties, rondleidingen of plaatsen je het liefst wilt bezoeken. Ik hoop dat je ze nuttig vindt! Je kunt beginnen met Londen Rondleidingen en lees ook over London Eye tickets: alles wat je moet weten... o Londen Madame Tussauds tickets: waar koop je ze en wat is erbij inbegrepen..

Als je liever zo veel mogelijk attracties bezoekt, raad ik je aan om je reis efficiënter te maken door een toeristenkaart te kopen (in dit artikel over de beste). London Pass Ik adviseer je welke de beste zijn) of boek een kaartje voor de toeristenbus, een snelle en comfortabele manier om je door de stad te verplaatsen. Lees meer informatie in dit artikel: Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen.