Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Theems Riviercruises

Varen over de wateren van de Theems en genieten van de bezienswaardigheden van de stad tijdens een ontspannende boottocht zal het hoogtepunt van uw reis zijn.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

4 minuten lezen

Theems Riviercruises

Riviercruise op de Theems | ©Jose Carlos Bartolome

Vanaf het water zie je een andere kant van Londen en leer je over de geschiedenis. Thames cruises kunnen gesloten tochten zijn of opereren als een sightseeing 'bus' op Engeland's belangrijkste rivier.

Er worden veel tochten georganiseerd op de wateren van de Theems, variërend van budget tot exclusief, met diensten aan boord zoals een diner en live entertainment. Dit is de populairste:

De meest economische

Rondvaart over de Theems

De essentiële tour van Londen vanaf de Theems

Perfect als u even wilt bijkomen van lange wandelingen door de stad terwijl u geniet van de populairste skyline van Londen gezien vanaf de Theems tegen de beste prijs.

Duur: 1 uur

Met vertrek om de 30 of 40 minuten, is de cruise van een uur over de Theems van Westminster naar Greenwich een gesloten boottocht van een uur, met een zeer voordelige prijs (het is de goedkoopste van de drie die ik hier aanbeveel) en zeer praktisch om de skyline van Londen te leren kennen en tot 13 van de belangrijkste attracties aan de oevers van de rivier.

Theems rivier boot| ©Scott Anderson
Theems rivier boot| ©Scott Anderson

Vertrekkend vanaf Westminster Pier, kunt u ontspannen op het dek of in de boot om de bezienswaardigheden van de stad te bewonderen en te fotograferen, zoals de Houses of Parliament, St Paul's Cathedral, Tower Bridge en de Tower of London, onder andere, terwijl een gids (de audio is ook beschikbaar in het Spaans) alles uitlegt wat u ziet.

Eenmaal aangekomen in Greenwich, het eindpunt van de cruise, kunt u van boord gaan en op eigen gelegenheid verschillende bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken, zoals het expositieschip Cutty Sark, Greenwich Park, het National Maritime Museum en het Royal Observatory of Greenwich. U kunt desgewenst ook terugkeren naar uw vertrekpunt, Westminster, aan boord van hetzelfde cruiseschip.

Waarom ik van deze optie houd: Dit is een geweldige manier om van de ervaring te genieten tegen een gereduceerde prijs en zonder al te veel tijd te hoeven besteden. U kunt de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen vanaf de rivier zien terwijl u zich ontspant.

Aanbevolen als... je niet veel tijd hebt of niet veel geld wilt investeren in deze ervaring maar wel wilt genieten van de hoogtepunten van de stad gezien vanaf de rivier.


Hoe bereikt u de inschepingsplaatsen van de Thames-cruises?

Uitzicht op de Tower Bridge vanaf de rivier
Uitzicht op de Tower Bridge vanaf de rivier

De meeste riviercruises op de Theems vertrekken vanaf de dokken in het centrum van Londen en hebben openbaar vervoer in de buurt en in het geval van de flexibele cruise kunt u ook vanaf elke halte naar een van de bovengenoemde attracties.

Kadepier

 • Embankment Underground
 • Charing Cross Rail of Tube

Westminster Pier

 • Westminster Underground
 • Tower Pier
 • Tower Hill Underground
 • Tower Gateway DLR Light Rail
 • Fenchurch Street Railway Station
 • Buslijnen 15, 15H, N15 en RV1.

Greenwich Pier

 • Cutty Sark Light Rail (DLR)
 • Greenwich Rail
 • Buslijnen 188, 199 en N1

London Eye Pier

 • Waterloo en London Waterloo Underground
 • Busroute RV1

Boek een Thames Sunset Cruise

Waarom een Thames Sunset Cruise de moeite waard is

Varen onder Blackfriars Bridge
Varen onder Blackfriars Bridge

Voor mij is een van de grote voordelen van een van de vele cruises op de Theems dat je je vermoeide benen even kunt laten rusten na een stad waar zoveel te zien en te doen is.

Ze besparen u ook de files die u in de bus kunt tegenkomen of de drukte in de metro.

Deze cruises zijn ideaal om een algemeen beeld te krijgen van de fysionomie van de stad of om de monumenten vanuit een ander perspectief te bekijken. Ik raad ze vooral aan als je met kinderen reist, want het is een leuke en comfortabele manier om een algemeen idee te krijgen van hoe Londen is en om enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken.

Het verbindt ook twee van de belangrijkste toeristische attracties van de stad: de wijk Westminster Abbey, waar de beroemde Big Ben en London Eye zich bevinden, met de wijken City, St Paul's Cathedral en de Tower of London.

Boek een riviercruise op de Theems met lunch

Andere interessante attracties in Londen

Zonsondergang op de London Eye| ©Stevieboy55
Zonsondergang op de London Eye| ©Stevieboy55

Als u al besloten hebt om de cruise te maken, is mijn advies om van de gelegenheid gebruik te maken om het hele Westminster Abbey gebied te zien, waar u aan boord kunt gaan om de tour te beginnen. Daar vindt u het London Eye (dit is het artikel dat ik erover geschreven heb). London Eye tickets: alles wat je moet weten...), op een paar meter afstand Westminster Abbey (hier is alle informatie over Londen Westminster Abbey tickets: beschikbare opties en alles wat je moet weten) en de Houses of Parliament en de Big Ben.

Als u geïnteresseerd bent in rondlopen in de stad en ervan wilt genieten door te begrijpen wat u ziet, kunt u mijn artikel over de London Eye bekijken (hier is het artikel dat ik erover schreef). Londen Rondleidingendie u kunnen helpen een goede rondleiding door de stad te kiezen waar u ook de best bewaarde geheimen van de grote stad kunt leren kennen.

Boek een Thames cruise met diner en live muziek

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duren Thames rivier cruises meestal?

  Ze duren meestal ongeveer 2 uur, omdat het meestal retourcruises zijn. Dinnercruises en andere ervaringen kunnen iets langer duren, dus een goede tip is om uw avond dienovereenkomstig te plannen.

 • Zijn er vegetarische en glutenvrije menu's beschikbaar?

  Ja, maar u moet de cruiseorganisator ten minste 24 uur van tevoren laten weten dat u een aangepast menu wilt. Het is niet gegarandeerd dat alle menu's en producten geschikt zijn voor alle soorten allergieën of intoleranties, noch dat ze 100% notenvrij zijn.

 • Welke bezienswaardigheden van de stad zijn er te zien vanaf de Thames cruise?

  U krijgt de gelegenheid te genieten van het uitzicht op de Big Ben, Westminster Abbey, de London Eye, de Tower of London en de Tower Bridge, evenals enkele andere kleine bezienswaardigheden.