30 Beste dingen om te doen in Londen

Londen is een fascinerende stad die voortdurend in ontwikkeling is. Als je er zeker van wilt zijn dat je niets mist tijdens je bezoek, zorg er dan voor dat je deze must-see attracties bekijkt

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

16 minuten lezen

30 Beste dingen om te doen in Londen

Big Ben Toren | ©Thomas Kelley

Je kunt Londen meerdere keren bezoeken en dan nog niet alles weten. Charmante wijken, prachtige musea, straatmarkten, monumenten die op de Werelderfgoedlijst staan, bucolische parken... Londen heeft meer dan honderd toeristische attracties, 9 miljoen inwoners en 35 miljoen toeristen per jaar. Hier volgt een selectie van wat er te zien en te doen is in de stad.

1. Bezoek Westminster Abbey en de Houses of Parliament

Westminster Abbey en de Houses of Parliament| ©judy dean
Westminster Abbey en de Houses of Parliament| ©judy dean

Gelegen in het centrum van de politieke en religieuze macht van Engeland voor meer dan duizend jaar, de wijk Whitehall en Westminster, zijn deze twee attracties een van de must-see attracties in Londen. Westminster Abbey staat bekend als de 'Kerk van de Koninklijke Familie' omdat het dient als het pantheon van de Britse vorsten en de locatie van hun kroningen sinds 1066. Er is veel te zien in Westminster Abbey, dus maak niet de fout het over het hoofd te zien tijdens je bezoek aan Londen.

Het Palace of Westminster, dat op de Werelderfgoedlijst staat, huisvest de Houses of Parliament, waar vandaag de dag nog steeds over de politiek en de toekomst van het land wordt beslist en waar je de toren kunt zien waar het grootste symbool van Londen verborgen zit, de Big Ben, de klok die de grote klok slaat. Bekijk de kaarttypen voor Westminster Abbey en de Houses of Parliament, de openingstijden van Westminster Abbey en de prijzen van de Westminster Abbey tickets.

Boek tickets voor Westminster Abbey

2. Maak een ritje in de London Eye

London Eye| ©Reiseuhu
London Eye| ©Reiseuhu

Bewonder Londen vanuit de lucht aan boord van een van de grootste reuzenraden ter wereld, gelegen in het hart van Londen. De opening in 2000 leverde het de titel 'Millennium Wheel' op en de hoogte van 135 meter maakte het het hoogste in Europa en, tot 2006, in de wereld.

De London Eye is de beste plek om te genieten van een verbazingwekkend 360ºpanoramisch uitzicht over de stad en de beste foto's te maken van de skyline en een aantal van haar wonderen, zoals de Big Ben, Westminster Abbey en St Paul's Cathedral, tijdens de rit van 30 minuten aan boord van een van de 32 glazen capsules (een voor elke wijk van Londen). Als je de stad verlicht wilt zien, mag je de London Eye 's nachts niet missen; de ervaring zal je sprakeloos achterlaten.

Bekijk de soorten tickets voor London Eye, de openingstijden van London Eye en de prijzen voor het beroemdste reuzenrad van Londen. Dit is een van de populairste attracties in de Britse hoofdstad, dus u bent misschien geïnteresseerd in combinatietickets voor de London Eye en een riviercruise over de Theems of combinatietickets voor Madame Tussauds en de London Eye; het is een manier om een paar broodnodige ponden te besparen op deze reis.

Geniet van een adembenemend uitzicht vanaf The Shard

Naast de London Eye, als je niet bang bent voor hoogtevrees en je wordt aangetrokken door sterke emoties, is de beste plek om Londen vanuit bijna de lucht zelf te zien het observatiedek van The Shard, het hoogste gebouw van West-Europa, dat met zijn 310 meter hoogte de skyline van de stad heeft veranderd.

Wil je weten hoe je het panoramische observatorium van deze imposante wolkenkrabber kunt beklimmen? In het bericht The Shard Tickets vind je alle details om aan tickets te komen. En als je meer wilt weten, kun je ook deze post over The Shard restaurant lezen.

3. Stap binnen in de Tower of London

Toren van Londen| ©Doug Kerr
Toren van Londen| ©Doug Kerr

Dit historische kasteel op de noordelijke oever van de Theems in het centrum van Londen is officieel het koninklijk paleis en fort van Hare Majesteit. Dit imposante middeleeuwse Normandische fort, gebouwd in 1066, heeft meer dan negen eeuwen gediend als een centrum van ononderbroken macht in de Britse en Europese geschiedenis en is uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Een rondleiding door het architectonische ensemble van meer dan zeven gebouwen en bezienswaardigheden van de Tower of London duurt niet minder dan 3 uur en onthult het fascinerende verhaal van hoe de Tower of London door de jaren heen van functie is veranderd. Bekijk de soorten Tower of London kaartjes, Tower of London prijzen en plekken om te eten na je bezoek aan de Tower of London.

Boek tickets voor de Tower of London

4. Maak een avondwandeling

Straatjes waar Jack the Ripper rondzwierf| ©terencechisholm
Straatjes waar Jack the Ripper rondzwierf| ©terencechisholm

Bereid je voor op een angstaanjagende tijd met een avondwandeling door Londen die je de minder 'mooie' kant van de stad Londen laat zien via haar donkerste geschiedenis en plaatsen als de Tower of London en zijn bloederige toren, het eerste psychiatrische ziekenhuis, de pestkuilen, de spookachtige gebieden van East End en de verhalen over hoe en waar een van de beroemdste seriemoordenaars uit de geschiedenis, Jack the Ripper, te werk ging. Hier vind je alle informatie.

Boek een rondleiding door geheim Londen

5. Steek de Tower Bridge over

Brug van Londen| ©Charles Postiaux
Brug van Londen| ©Charles Postiaux

Tower Bridge werd in 1894 gebouwd over de rivier de Theems en is de beroemdste brug in Londen. De brug dankt zijn naam aan de nabijheid van de Tower of London. Je kunt deze stenen ophaalbrug betreden en de werking van de stoommachine die de brug optilt bekijken. Je kunt ook naar de top klimmen en over een glazen loopbrug lopen terwijl je geniet van een geweldig uitzicht over de stad.

Koop een privérondleiding door Londen

6. Verdwaal in Notting Hill

Portobello Markt| ©Robert Bye
Portobello Markt| ©Robert Bye

Deze buurt, beroemd geworden door films als Mary Poppins, die de levendige Portobello Market bezong, en de gelijknamige film met Julia Roberts in de hoofdrol, is een genot voor een zaterdagochtendwandeling, wanneer alle kraampjes op Portobello Street staan opgesteld te midden van de prachtig gekleurde huizen.

Koop een privérondleiding door Londen

7. Bezoek St Paul's Kathedraal

Binnen in St Paul's Kathedraal| ©Mark Tominski
Binnen in St Paul's Kathedraal| ©Mark Tominski

De op een na grootste kathedraal ter wereld maakt indruk met zijn grote koepel en 111 meter hoge koepel, die je kunt beklimmen voor een prachtig uitzicht over het centrum van Londen of kunt afdalen in de crypte, waar de overblijfselen van Nelson of de hertog van Wellington rusten. Zonder twijfel is een bezoek aan St Paul's Cathedral een must voordat je Londen verlaat.

Koop tickets voor St Paul's Cathedral

8. Maak een wandeltocht door het historische centrum van Londen

Covent Garden| ©Nick Page
Covent Garden| ©Nick Page

Als je ervan houdt een stad te leren kennen door door de straten te dwalen, dan is een wandeltocht door het oude gedeelte van Londen een geweldige manier om de geschiedenis van de stad te ontdekken via plekken als Covent Garden, het Monument van de Grote Brand van Londen, St. Paul's Cathedral of Tower Bridge. Hier is een link naar het artikel dat ik heb geschreven over Londen Rondleidingen.

Koop een rondreis door historisch Londen

9. Bezoek Buckingham Palace

Buckingham Paleis| ©Hailey Wagner
Buckingham Paleis| ©Hailey Wagner

De officiële Londense residentie van de Britse koninklijke familie sinds de 19e eeuw en nu de thuishaven van Elizabeth II is rijkelijk versierd met kroonluchters, elegant meubilair en schatten uit de koninklijke collectie in alle kamers, zoals de Troonzaal, waar vaak foto's worden genomen op koninklijke bruiloften.

Je kunt Buckingham Palace bezoeken als onderdeel van de attracties die zijn inbegrepen in de London Pass of er meer over te weten komen tijdens een rondleiding door het paleis.

Woon de wisseling van de wacht bij in Londen

Buckingham Palace bezoeken en de wisseling van de wacht bijwonen is een van de meest typische dingen om te doen in Londen. Het is een kleurrijke militaire parade bij de hoofdingang van het paleis waar je regimenten wachters te voet en te paard ziet, vergezeld door een orkest dat de ceremonie vermaakt met muziek.

Degenen die de wisseling van de wacht in Londen uitvoeren zijn een speciale sectie van het Britse leger genaamd de Queen's Guard (degenen in het rode uniform met de enorme bontmuts) wiens missie het is om het staatshoofd, dat wil zeggen koningin Elizabeth II, te beschermen.

Als je alle details wilt weten over dit merkwaardige schouwspel, mis dan niet het artikel Hoe zie ik de wisseling van de wacht en Buckingham Palace in Londen.

10. Tour door de stad met de sightseeingbus

sightseeingbus| ©KK70088
sightseeingbus| ©KK70088

Een andere manier om door Londen te reizen is aan boord van een van de vele sightseeingbussen, die je op elk uur van de dag door het stadscentrum ziet rijden. Met hen kun je de stad vanuit de hoogte bewonderen, comfortabel zitten en in- en uitstappen (de beroemde "Hop on-Hop off") zo vaak als je wilt in elk van de honderden haltes langs alles wat er te zien is en zou moeten zijn in de prachtige metropool Londen.

Er zijn verschillende tourbusbedrijven, waaronder Big Bus Tours, City Sightseeing, The Original Tour, Vintage Tour en Golden Tours, die samenwerken met Big Bus met de London Pass. Ze werken allemaal op dezelfde manier en hebben fysieke gidsen of audiogidsen in verschillende talen, hoewel ze verschillen in hun routes en het aantal routes, in de prijzen, die altijd goedkoper zijn als je ze van tevoren en online koopt, en in bepaalde diensten en aanbiedingen die inbegrepen zijn.

Boek een plaats op de Londense sightseeingbus

11. Wandel door Hyde Park

Hyde Park| ©ben.snider
Hyde Park| ©ben.snider

Een andere must tijdens een reis naar Londen is een park, hoe vreemd het ook lijkt. Het is het grootste en beroemdste park van de stad, waar je kunt wandelen rond een enorm meer, verschillende monumenten, een rozentuin en de tuinen en Kensington Palace, dat je ook van binnen kunt bezoeken.

12. Leer het Londen van Harry Potter kennen

Leadenhall Markt| ©Simon Rae
Leadenhall Markt| ©Simon Rae

Rondleidingen door Londen van Harry Potter. Voor echte fans van de beroemdste tovenaarsaga uit de geschiedenis of voor iedereen die een leuke tijd wil hebben, vooral als je met kinderen reist, zijn Harry Potter rondleidingen een van de leukste dingen om te doen, of je nu de echte plaatsen bezoekt die de inspiratie vormden voor de verhalen van de Harry Potter saga of Harry Potter souvenirs koopt in gespecialiseerde winkels.

Heb je nog steeds trek in meer? Wat dacht je van het boeken van tickets voor Harry Potter Studios Park? Doe het op voorhand zodat je niet het risico loopt om Harry Potter Park tickets te vinden op de doorverkoopmarkt. In deze attractie kun je door het kasteel van Zweinstein of het Verboden Bos lopen alsof je in de films zit. En, als je je afvraagt, Harry Potter Studios bereiken vanuit Londen is snel en gemakkelijk, dus aarzel niet!

Koop tickets voor Harry Potter Studios

13. Doe aan cultuur in het British Museum

Binnen in het British Museum| ©Tamara Menzi
Binnen in het British Museum| ©Tamara Menzi

Het British Museum werd geopend in 1759 en herbergt een enorme collectie van belangrijke werken uit de menselijke geschiedenis, van de Steen van Rosetta in de Egyptische kamer tot de marmeren beelden van het Parthenon in Athene of een Moai van Paaseiland.

Boek uw rondleiding door het British Museum

14. Wandel door Trafalgar Square

Trafalgarplein| ©a.canvas.of.light
Trafalgarplein| ©a.canvas.of.light

Een van de populairste pleinen in Londen waar je de 50 meter hoge Nelson's Column kunt bewonderen, gebouwd ter ere van de admiraal en zijn overwinning in de Slag bij Trafalgar.

15. Maak een cruise op de Theems

Cruise op de Theems| ©Luca Vavassori
Cruise op de Theems| ©Luca Vavassori

Ze bevaren de wateren van de Londense rivier en ik beschouw ze als een must bij ten minste één gelegenheid om een ander perspectief van de stad te zien. Deze comfortabele riviercruises op de Theems zijn er in verschillende opties, van de eenvoudige rondvaart van een uur tot meer eersteklas opties zoals een dinercruise op de Theems.

Er zijn cruises op de Theems voor alle prijsklassen. Je kunt ook een flexibel dagticket nemen waarmee je gedurende de dag zo vaak als je wilt op en van de boot kunt stappen, zodat je comfortabel van de ene kant van de stad naar de andere kunt gaan terwijl je even pauzeert van de lange wandelingen.

Boek een cruise over de Theems

16. Maak een rondleiding door St James's Park

St James Park| ©Andrés Motta
St James Park| ©Andrés Motta

St James's Park ligt vlakbij Buckingham Palace en is een van de koninklijke parken in Londen. Het is het meest geliefde park onder de Londenaren vanwege de prachtige tuinen en leuke speeltuinen voor kinderen.

Boek een fietstour door de Londense parken

17. Bezoek het Natural History Museum

Natuurhistorisch Museum| ©Kevin Mueller
Natuurhistorisch Museum| ©Kevin Mueller

Dit indrukwekkende museum toont spectaculaire reconstructies van elke diersoort op aarde, waaronder verbluffende reproducties op schaal van dinosaurussen en een verbazingwekkend skelet van een blauwe vinvis.

Boek tickets voor het Natural History Museum

18. Hypnotiseer jezelf met de lichten van Piccadilly Circus

De lichten van Picadilly Circus bij nacht| ©Alex Holyoake
De lichten van Picadilly Circus bij nacht| ©Alex Holyoake

Dit kleine plein op het kruispunt van verschillende straten is populair om zijn bruisende leven als ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en buitenstaanders en wordt gekenmerkt door grote videoschermen, neonreclameborden en de beroemde fontein met het beeld van Eros. Vanaf Piccadilly Circus kun je een van de beroemdste winkelstraten van de stad bereiken, Oxford Street.

19. Maak een rondreis vanuit Londen

Stonehenge| ©Debbie Grap
Stonehenge| ©Debbie Grap

Als je het geluk hebt een lange reis voor de boeg te hebben of als je Londen al eerder hebt bezocht, kun je het beste van je reis maken om andere wonderen te ontdekken die binnen handbereik van de hoofdstad liggen. Er zijn rondleidingen vanuit Londen voor alle interesses en met verschillende opties om naar slechts één plek te gaan of om het beste uit de dag te halen door er meerdere te bezoeken, zoals in het geval van de tour naar Stonehenge en Bath.

Je kunt het beroemdste en meest mysterieuze megalithische complex van de planeet ontdekken, dat al 5.000 jaar oud is.000 jaar oud, een bezoek aan Stonehenge tijdens een reis vanuit Londen; de beroemde en pittoreske universiteitssteden Oxford en Cambridge; het middeleeuwse Warwick Castle en zijn prachtige tuinen of het huis van de Britse koninklijke familie voor meer dan 900 jaar, Windsor Castle -

. Als u wilt, kunt u het bucolische Engelse platteland van de Cotswolds bezoeken; een van de mooiste steden van het land, Bath; en ontdek de Magna Carta in Salisbury of waar Shakespeare werd geboren, in Stratford-on-Avon.

Je kunt deze plaatsen bereiken met alternatief bus- of treinvervoer, maar er zijn ook rondleidingen met een gids die informatiever, handiger en zelfs goedkoper zijn dan op eigen houtje.

Stonehenge vanuit Londen, een must-see bezoek

Als je het mij vraagt, als ik één excursie moet kiezen, dan is het Stonehenge. Vanwege de historische waarde van dit complex is het de moeite waard om Stonehenge vanuit Londen te bezoeken, op eigen gelegenheid of met een georganiseerde tour. Er zijn veel dingen te doen in Stonehenge die je met een goede smaak in je mond zullen achterlaten, maar het beste is zonder twijfel om Stonehenge te bezoeken tijdens de zomerzonnewende. Als je de tijd van het jaar kunt kiezen om Stonehenge te bezoeken, aarzel dan niet want de ervaring zal je sprakeloos achterlaten.

Boek een reis naar Stonehenge vanuit Londen

20. Maak een fietstocht door de stad

Fietsen in Londen| ©Luca Bolatti Guzzo
Fietsen in Londen| ©Luca Bolatti Guzzo

Beweging, plezier en geweldige bezienswaardigheden is wat deze fietstour je biedt. Leer meer over de geschiedenis van de stad en meer dan 12 van de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de Big Ben, Westminster Abbey, de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace, de straatartiesten van Covent Garden en Trafalgar Square.

21. Bezoek Madame Tussauds

Madame Tussauds Londen| ©Citizen59
Madame Tussauds Londen| ©Citizen59

Bekend als "de favoriete toeristische attractie van Londen" en een van de beste om te bezoeken met de kleintjes dankzij de verbluffende wassen reproducties van 250 van de populairste personages uit de geschiedenis van de film, politiek, muziek, sport en showbusiness.

En naast alles wat er te zien is bij Madame Tussauds Londen, zijn er nu ook superleuke meeslepende ervaringen over Sherlock Holmes, Star Wars, Marvel en de geschiedenis van Londen aan boord van de Spirit London Ride. Bekijk de soorten tickets voor Madame Tussauds

Koop tickets voor Madame Tussauds

22. Winkelen in Candem Town

Candem Stad| ©Javi Vte Rejas
Candem Stad| ©Javi Vte Rejas

Bezoek voor een ander soort Londens souvenir deze schilderachtige en populaire wijk waar de grootste markt van de stad is met meer dan 1000 winkels en straatkraampjes waar je kunt eten en naar livemuziek kunt luisteren. Als je in de buurt rondduikt, vind je zeker een paar van die geheime Londense plekjes die in geen enkele reisgids staan.

23. De beste kunst, in de National Gallery

Nationale Galerij| ©Anas Miah
Nationale Galerij| ©Anas Miah

Deze beroemde kunstgalerie herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen van genieën als Van Gogh, Michelangelo, Rembrandt, Velázquez, Goya en vele anderen.

Boek een rondleiding door de National Gallery

24. Bezoek Shakespeare's Globe

De Globe| ©Marcus Meissner
De Globe| ©Marcus Meissner

Als je de beroemde film 'Shakespeare in love' hebt gezien, krijg je een idee van wat je te zien krijgt tijdens deze rondleiding door de reconstructie van het originele Elizabethaanse theater waar de beroemdste toneelstukken van Shakespeare werden opgevoerd en waar je leert over toneelschrijven in het 16e-eeuwse Londen, inclusief de ervaring van 'afternoon tea'.

25. Ga de London Dungeon binnen

De kerker van Londen
De kerker van Londen

Als je de geschiedenis van de stad Londen een beetje kent, weet je dat deze meer dan één duistere episode kent... Je hebt waarschijnlijk gehoord van Jack the Ripper of Sweeney Todd, maar heb je ook gehoord van het Gunpowder Plot of de Grote Brand van Londen? Als je kaartjes koopt voor het London Dungeon Museum vind je interactieve shows die je vertellen over al deze en andere even angstaanjagende gebeurtenissen. Bereid je voor op angst voor een prijs van ongeveer 30 euro in de kerkers van de Engelse hoofdstad.

Boek tickets voor London Dungeon

26. Laat je verbazen in het Sea Life Aquarium

Sea Life Aquarium
Sea Life Aquarium

Reis je naar Londen met kinderen of ben je gek op dieren? Hoe dan ook, een bezoek aan het Sea Life Aquarium is een geweldige manier om je reis naar Londen af te ronden. Het is niet alleen het grootste aquarium van Engeland, maar het heeft ook themagebieden, interactieve activiteiten en een verbazingwekkende glazen tunnel van waaruit je de meer dan 500 diersoorten kunt zien die in het Sea Life Aquarium leven. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf £34.

Boek tickets voor Sea Life Aquarium

27. Ga naar een musical in West-End

Het spook van de opera
Het spook van de opera

Wie heeft er nog nooit van Londense musicals gehoord? Er eentje live meemaken is een ervaring die je nooit zult vergeten. Enkele van de beste musicals in het Londense West End zijn beroemde musicals als Les Miserables en Phantom of the Opera. Als je het je kunt veroorloven, aarzel dan niet om het tot een van je Londense uitgaansplannen te maken: de show is het geld waard en voor veel ervan hoef je niet eens Engels te kennen, omdat de muziek en de enscenering meer overbrengen dan woorden.

Koop tickets voor Londense musicals

28. Eet als een koning in Londen zonder veel geld uit te geven

Eten en drinken
Eten en drinken

Het is mogelijk om goed te eten in een dure stad als Londen zonder de bank te breken, zelfs als je in de buurt van de London Eye of bij The Shard wilt eten. Omdat het een van de meest kosmopolitische steden op aarde is, is het gastronomische aanbod zeer gevarieerd en zijn er restaurants die voor elk budget toegankelijk zijn.

Om niet in de typische "toeristenval" te trappen geef ik je in het artikel De beste gastronomische rondleidingen in Londen een lijst van 10 geweldige restaurants waar je heerlijk kunt eten tijdens je reis. Je zult opties voor alle smaken zien!

29. Doe geen concessies aan comfort als je aankomt

Landing in Londen
Landing in Londen

Als we in een nieuwe stad aankomen, kunnen we niet wachten om naar ons hotel te gaan, onze koffers te droppen en dingen te gaan bekijken. Helaas is er voordat we dat doen nog één nogal omslachtig ding waar we doorheen moeten: het vliegveld. Londen heeft vier luchthavens en ze liggen allemaal ver van het centrum. Weet jij hoe je van luchthaven Stansted naar het centrum van Londen komt, van luchthaven Luton naar Londen, van luchthaven Gatwick naar het centrum en van luchthaven Heathrow naar je hotel in Londen?

Aan openbaar vervoer zul je geen gebrek hebben, maar mijn advies is om vooraf een privé- of gedeelde transfer te huren. Het voordeel? Je hoeft niet te wachten tot je aankomt en je kunt je comfortabel verplaatsen.

Boek je luchthaventransfer

30. Kies de beste tijd om Londen te bezoeken

Hyde Park met Kerstmis
Hyde Park met Kerstmis

Wanneer is de beste tijd om naar Londen te gaan? Dat is een moeilijke vraag, want elk seizoen van het jaar heeft zijn charme; of je nu in de zomer, winter, lente of herfst naar Londen gaat, je zult zien dat de stad zijn charme heeft. Londen met kerst is echter een van mijn favoriete opties vanwege de versieringen die de stad dan te bieden heeft en de vele feestelijke activiteiten die je er kunt vinden. Hoe dan ook, als je niet overtuigd bent, is het het handigst om deze posts te bekijken waarin ik vertel wat je in Londen kunt doen in elk van de maanden van het jaar:

Tot slot, als je na het lezen van alles wat Londen te bieden heeft overweldigd bent en twijfelt over hoe je het meeste uit je verblijf kunt halen, raad ik je aan deze posts te bezoeken over wat er te zien en te doen is in Londen, afhankelijk van de dagen die je in de Britse hoofdstad gaat doorbrengen. Veel plezier!