Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

30 Beste dingen om te doen in Londen

Londen is een fascinerende stad die voortdurend in ontwikkeling is. Als u er zeker van wilt zijn dat u niets mist tijdens uw bezoek, bekijk dan zeker deze must-see attracties

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

16 minuten lezen

30 Beste dingen om te doen in Londen

Big Ben Toren | ©Thomas Kelley

Je kunt Londen meerdere keren bezoeken en toch niet alles weten. Charmante buurten, prachtige musea, straatmarkten, werelderfgoederen, bucolische parken? Londen heeft meer dan honderd toeristische attracties, 9 miljoen inwoners en 35 miljoen toeristen per jaar. Hier is een selectie van wat er te zien en te doen is in de stad.

1. Bezoek Westminster Abbey en de Houses of Parliament

Westminster Abbey en de Houses of Parliament| ©judy dean
Westminster Abbey en de Houses of Parliament| ©judy dean

Whitehall en Westminster, gelegen in het centrum van de politieke en religieuze macht in Engeland gedurende meer dan duizend jaar, zijn twee van de attracties die u niet mag missen in Londen. Westminster Abbey staat bekend als de "Kerk van de Koninklijke Familie" omdat het sinds 1066 dienst doet als pantheon van de Britse monarchen en de plaats is waar hun kroningen hebben plaatsgevonden. Er is genoeg te zien in Westminster Abbey, dus maak niet de fout om het over het hoofd te zien tijdens uw bezoek aan Londen.

In het Palace of Westminster, dat op de Werelderfgoedlijst staat, zijn de Houses of Parliament ondergebracht, waar vandaag de dag nog steeds over de politiek en de toekomst van het land wordt beslist en waar u de toren kunt zien met het grootste symbool van Londen, de Big Ben, de klok die de grote klok slaat. Bekijk de soorten tickets voor Westminster Abbey en the Houses of Parliament, de openingstijden van Westminster Abbey en de ticketprijzen voor Westminster Abbey.

Kaartjes kopen voor Westminster Abbey

2. Neem een ritje in het London Eye

London Eye| ©Reiseuhu
London Eye| ©Reiseuhu

Bewonder Londen vanuit de lucht aan boord van een van de grootste reuzenraderen ter wereld, gelegen in het hart van Londen. De ingebruikname in 2000 leverde het de titel "Millennium Wheel" op en de hoogte van 135 meter maakte het tot het hoogste in Europa en, tot 2006, in de wereld.

De London Eye is de beste plaats om te genieten van een verbazingwekkend 360ºpanoramisch uitzicht over de stad en de beste foto's te nemen van de skyline en enkele van haar wonderen, zoals de Big Ben, Westminster Abbey en St Paul's Cathedral, tijdens de 30 minuten durende rit aan boord van een van de 32 glazen capsules (een voor elk van de wijken van Londen). Als u de stad verlicht wilt zien, mag u de London Eye 's nachts niet missen; de ervaring zal u sprakeloos achterlaten.

Bekijk de soorten tickets voor London Eye, de openingstijden van London Eye en de prijzen voor het beroemdste reuzenrad van Londen. Dit is een van de populairste attracties in de Britse hoofdstad, dus wellicht bent u geïnteresseerd in combinatietickets voor het London Eye en een Thames river cruise of combinatietickets voor Madame Tussauds en het London Eye- een manier om wat broodnodige lires te besparen op deze reis.

Kaartjes kopen voor de London Eye

Geniet van een adembenemend uitzicht vanaf The Shard

Naast de London Eye, als u niet bang bent voor hoogtevrees en aangetrokken wordt door sterke emoties, is de beste plek om Londen vanuit bijna de lucht te aanschouwen het observatiedek van The Shard, het hoogste gebouw in West-Europa dat met zijn hoogte van 310 meter de skyline van de stad heeft veranderd.

Wilt u weten hoe u naar het panoramisch observatorium van deze imposante wolkenkrabber kunt gaan? In het bericht The Shard Tickets vindt u alle details om uw tickets te bemachtigen. En als u meer wilt weten, kunt u ook dit bericht lezen over het restaurant van The Shard.

Koop kaartjes voor The Shard

3. Stap binnen in de Tower of London

Toren van Londen| ©Doug Kerr
Toren van Londen| ©Doug Kerr

Dit historische kasteel op de noordoever van de rivier de Theems in het centrum van Londen is officieel het Koninklijk Paleis en Fort van Hare Majesteit. Dit poortse middeleeuwse fort uit Normandië, gebouwd in 1066, heeft meer dan negen eeuwen gediend als ononderbroken machtscentrum in de Britse en Europese geschiedenis en staat op de Werelderfgoedlijst.

Een rondleiding door het architecturale ensemble van de Tower of London, met meer dan zeven gebouwen en bezienswaardigheden, duurt niet minder dan 3 uur en onthult het fascinerende verhaal van hoe de Tower in de loop der jaren van functie is veranderd. Bekijk de Tower of London ticketsoorten, Tower of London prijzen en plaatsen om te eten na uw bezoek aan de Tower of London.

Kaartjes kopen voor de Tower of London

4. Maak een nachtelijke wandeling

steegjes waar Jack the Ripper vroeger rondzwierf| ©terencechisholm
steegjes waar Jack the Ripper vroeger rondzwierf| ©terencechisholm

Bereid u voor op een angstaanjagende tijd met een nachtelijke tour door Londen die u de minder 'mooie' kant van de stad Londen laat zien via zijn donkerste geschiedenis en plaatsen zoals de Tower of London en zijn bloederige toren, het eerste psychiatrische ziekenhuis, de pestkuilen, de spookgebieden van East End en de verhalen over hoe en waar een van de beroemdste seriemoordenaars uit de geschiedenis, Jack the Ripper, te werk ging. Zie alle informatie hier.

Boek een nacht tour door Londen

5. Steek de Tower Bridge over

London Bridge| ©Charles Postiaux
London Bridge| ©Charles Postiaux

De Tower Bridge, die in 1894 over de Theems werd gebouwd, is de beroemdste brug in Londen en dankt zijn naam aan de nabijheid van de Tower of London. U kunt deze stenen ophaalbrug betreden en de werking van de stoommachine die hem ophaalt bekijken, naar de top klimmen en over een glazen loopbrug lopen terwijl u van een prachtig uitzicht over de stad geniet.

6. Verdwalen in Notting Hill

Portobello Markt| ©Robert Bye
Portobello Markt| ©Robert Bye

Deze buurt, beroemd door films als Mary Poppins, waarin de levendige Portobello Market bezongen werd, of door de gelijknamige film met Julia Roberts in de hoofdrol, is een genot voor een wandeling op zaterdagochtend, wanneer alle kraampjes van Portobello Street opgesteld staan tussen de prachtig gekleurde huizen.

7. Bezoek St Paul's Cathedral

Binnen in St Paul's Cathedral| ©Mark Tominski
Binnen in St Paul's Cathedral| ©Mark Tominski

De op één na grootste kathedraal ter wereld maakt indruk met zijn grote koepel en zijn 111 meter hoge koepel, die u kunt beklimmen voor een prachtig uitzicht over het centrum van Londen of kunt afdalen naar de crypte, waar de stoffelijke resten van Nelson of de hertog van Wellington rusten. Zonder twijfel is een bezoek aan St Paul's Cathedral een must voordat u Londen verlaat.

Kaartjes kopen voor St Paul's Cathedral

8. Maak een wandeling door de oude binnenstad van Londen

Covent Garden| ©Nick Page
Covent Garden| ©Nick Page

Als u ervan houdt een stad te leren kennen door door de straten te dwalen, is een wandeling door het oude gedeelte van Londen een geweldige manier om de geschiedenis van de stad te ontdekken via plaatsen als Covent Garden, het Monument voor de Grote Brand van Londen, St. Paul's Cathedral of de Tower Bridge. Hier is een link naar het artikel dat ik schreef over Londen Rondleidingen.

Boek een rondleiding door Londen

9. Bezoek Buckingham Palace

Buckingham Palace| ©Hailey Wagner
Buckingham Palace| ©Hailey Wagner

Wat sinds de 19e eeuw de officiële residentie van de Britse koninklijke familie in Londen is en nu bij gelegenheid wordt bewoond door Elizabeth II, is rijkelijk versierd met kroonluchters, elegant meubilair en schatten uit de koninklijke collectie in kamers zoals de Troonzaal, waar vaak foto's worden genomen bij koninklijke huwelijken.

U kunt Buckingham Palace bezoeken als onderdeel van de attracties die zijn inbegrepen in de London Pass of er meer over te weten komen met een paleisrondleiding.

Bekijk de wisseling van de wacht in Londen

Een bezoek aan Buckingham Palace en het bijwonen van de wisseling van de wacht is een van de meest typische dingen om te doen in Londen. Het is een kleurrijke militaire parade bij de hoofdingang van het paleis, waar u regimenten wachters te voet en te paard ziet, begeleid door een orkest dat muziek speelt.

Degenen die de wisseling van de wacht in Londen uitvoeren zijn een speciale afdeling van het Britse leger, de Queen's Guard (degenen in het rode uniform met de enorme bontmuts), die tot taak heeft het staatshoofd, koningin Elizabeth II, te beschermen.

Als u alle details over dit merkwaardige schouwspel wilt weten, mag u het artikel Hoe de wisseling van de wacht en Buckingham Palace in Londen te zien, niet missen.

Boek een rondleiding in Buckingham Palace

10. Tour door de stad per sightseeing bus

Sightseeing bus| ©KK70088
Sightseeing bus| ©KK70088

Een andere manier om Londen te verkennen is aan boord van een van de vele sightseeing bussen, die op elk uur van de dag en de nacht in het stadscentrum rijden. Met hen kunt u de stad vanuit de hoogte bewonderen, comfortabel zittend en hop on en hop off (hun beroemde "Hop on-Hop off") zo vaak als u wilt bij elk van hun honderden haltes langs alles wat er te zien is en te zien zou moeten zijn in de wonderbaarlijke metropool Londen.

Er zijn verschillende tourbusmaatschappijen, waaronder Big Bus Tours, The Original Tour, Vintage Tour en Golden Tours, die samenwerken met Big Bus met de London Pass. Ze werken allemaal op dezelfde manier en omvatten fysieke gidsen of audiogidsen in verschillende talen, hoewel ze verschillen in de routes en het aantal routes, in de prijzen, die altijd goedkoper zijn als ze vooraf en online worden gekocht, en in bepaalde inbegrepen diensten en aanbiedingen.

Boek uw plaats op de London Sightseeing Bus

11. Wandel door Hyde Park

Hyde Park| ©ben.snider
Hyde Park| ©ben.snider

Een andere must op een reis naar Londen is een park, hoe vreemd het ook mag lijken. Het is het grootste en beroemdste park van de stad, waar u kunt wandelen tussen een enorm meer, diverse monumenten, een rozentuin en de tuinen en Kensington Palace, dat u ook van binnen kunt bezoeken.

12. Bekijk Harry Potter's Londen

Leadenhall Markt| ©Simon Rae
Leadenhall Markt| ©Simon Rae

HarryPotter Londen Rondleidingen. Voor echte fans van de beroemdste tovenaars-saga uit de geschiedenis of voor iedereen die zich wil vermaken, vooral als je met kinderen reist, zijn Harry Potter-tours een van de leukste dingen om te doen, of je nu de echte plaatsen bezoekt die de verhalen van de Harry Potter-saga inspireerden of Harry Potter-souvenirs koopt in gespecialiseerde winkels.

Als je hongerig bent naar meer, wat dacht je van het boeken van tickets voor de Harry Potter Studios Park? Doe het gewoon op voorhand zodat je niet het risico loopt Harry Potter Park tickets te vinden op de scalpersmarkt. In deze attractie kun je door het kasteel van Zweinstein of het Verboden Bos lopen alsof je je in de films bevindt. En, als u het zich afvraagt, het is snel en gemakkelijk om vanuit Londen naar de Harry Potter Studios te gaan, dus aarzel niet!

Koop kaartjes voor Harry Potter Studios

13. Cultuur opsnuiven in het British Museum

In het Brits Museum| ©Tamara Menzi
In het Brits Museum| ©Tamara Menzi

Het werd ingehuldigd in 1759 en herbergt een uitgebreide collectie belangrijke werken uit de geschiedenis van de mensheid, van de Steen van Rosetta in de Egyptische zaal tot de knikkers van het Parthenon in Athene of een Moai van Paaseiland.

14. Wandeling door Trafalgar Square

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Het is een van de populairste pleinen in Londen, waar u de 50 meter hoge Nelson's Column kunt bewonderen, gebouwd ter ere van de admiraal en zijn overwinning in de Slag bij Trafalgar.

15. Maak een cruise op de Theems

Theems Cruise| ©Luca Vavassori
Theems Cruise| ©Luca Vavassori

Ze bevaren de wateren van de Londense rivier en ik beschouw ze als een must bij ten minste één gelegenheid om een ander perspectief van de stad te zien. Deze comfortabele riviercruises over de Theems zijn er in verschillende uitvoeringen, van de eenvoudige rondvaart van een uur tot de meer premium Thames dinner cruise.

Er zijn Theems-cruises in alle prijsklassen. U kunt ook een flexibel dagticket nemen waarmee u gedurende de dag zo vaak op en af kunt stappen als u wilt, zodat u zich comfortabel van de ene kant van de stad naar de andere kunt begeven terwijl u een pauze neemt van de lange wandelingen.

Boek een Theems Cruise

16. St James's Park

St Jame's Park| ©Andrés Motta
St Jame's Park| ©Andrés Motta

Het ligt vlak bij Buckingham Palace, is een van de Royal Parks van Londen en het meest geliefd bij de Londenaren om zijn prachtige tuinen en leuke kinderspeelplaatsen.

17. Bezoek het Natuurhistorisch Museum

Natuurhistorisch Museum| ©Kevin Mueller
Natuurhistorisch Museum| ©Kevin Mueller

In dit indrukwekkende museum worden spectaculaire reconstructies van alle diersoorten op aarde tentoongesteld, waaronder verbluffende reproducties op schaal van dinosaurussen en een verbazingwekkend skelet van een blauwe vinvis.

18. Laat je betoveren door de lichtjes van Picadilly Circus

De lichten van Piccadilly Circus bij nacht| ©Alex Holyoake
De lichten van Piccadilly Circus bij nacht| ©Alex Holyoake

Dit kleine plein op het kruispunt van verschillende straten is populair om zijn bruisende leven als ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking en buitenstaanders en wordt gekenmerkt door grote videoschermen, neonreclameborden en de beroemde fontein met het beeld van Eros. Vanaf Piccadilly Circus kunt u een van de beroemdste winkelstraten van de stad bereiken, Oxford Street.

19. Maak een dagtrip vanuit Londen

Stonehenge| ©Debbie Grap
Stonehenge| ©Debbie Grap

Als u het geluk hebt een lange reis voor de boeg te hebben of Londen al eens eerder hebt bezocht, kunt u uw reis zo goed mogelijk benutten om andere wonderen binnen handbereik van de hoofdstad te ontdekken. Er zijn tochten vanuit Londen voor alle interesses en met verschillende mogelijkheden om slechts naar één plaats te gaan of om het beste uit de dag te halen door er verschillende te bezoeken, zoals het geval is met de tocht naar Stonehenge en Bath.

U kunt het beroemdste en geheimzinnigste megalithische complex van de planeet, 5000 jaar oud, ontdekken door Stonehenge te bezoeken tijdens een reis vanuit Londen; de beroemde en schilderachtige universiteitssteden Oxford en Cambridge; het middeleeuwse Warwick Castle en zijn prachtige tuinen of het kasteel Windsor Castle - al meer dan 900 jaar de thuisbasis van de Britse koninklijke familie.

U kunt ook een tocht maken door het bucolische Engelse platteland van de Cotswolds; een van de mooiste steden van het land, Bath; en de Magna Carta ontdekken in Salisbury of de geboorteplaats van Shakespeare, Stratford-on-Avon.

U kunt deze plaatsen bereiken met alternatief bus- of treinvervoer, maar er zijn ook rondleidingen die informatiever, handiger en zelfs goedkoper zijn dan op eigen houtje te gaan.

Boek een rondreis vanuit Londen

Stonehenge vanuit Londen, een must-see bezoek

Als je het mij vraagt, als ik één excursie moet kiezen, is het Stonehenge. Vanwege de historische waarde van dit complex is het de moeite waard om Stonehenge vanuit Londen te bezoeken, op eigen gelegenheid of met een georganiseerde rondleiding. Er zijn veel dingen te doen bij Stonehenge die u met een goede smaak in de mond zullen achterlaten, maar het beste is zonder twijfel Stonehenge te bezoeken tijdens de zomerzonnewende. Als u de tijd van het jaar kunt kiezen om Stonehenge te bezoeken, aarzel dan niet want de ervaring zal u sprakeloos achterlaten.

Boek een tour naar Stonehenge vanuit Londen

20. Maak een fietstocht door de stad

Fietsen in Londen| ©Luca Bolatti Guzzo
Fietsen in Londen| ©Luca Bolatti Guzzo

Beweging, plezier en bezienswaardigheden, dat is wat deze fietstocht u biedt. U leert over de geschiedenis van de stad en meer dan 12 van haar belangrijkste attracties, zoals de Big Ben, Westminster Abbey, de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace, de straatartiesten van Covent Garden en Trafalgar Square.

21. Bezoek Madame Tussauds

Madame Tussauds Londen| ©Citizen59
Madame Tussauds Londen| ©Citizen59

Het staat bekend als "de favoriete toeristische attractie van Londen" en is een van de beste om met de kleintjes te bezoeken dankzij de verbluffende wassen reproducties van 250 van de populairste personages uit de geschiedenis van de cinema, de politiek, de muziek, de sport en de showbusiness.

En naast alles wat er te zien is in Madame Tussauds in Londen, zijn er nu ook superleuke meeslepende ervaringen over Sherlock Holmes, Star Wars, Marvel en de geschiedenis van Londen aan boord van de Spirit London Ride. Bekijk de soorten tickets voor Madame Tussauds

Kaartjes kopen voor Madame Tussauds

22. Winkel in Candem-Stad

Candem Stad| ©Javi Vte Rejas
Candem Stad| ©Javi Vte Rejas

Voor een ander soort Londens souvenir kunt u een bezoek brengen aan deze schilderachtige en populaire buurt waar de grootste markt van de stad is met meer dan 1.000 winkels en kraampjes waar u kunt eten terwijl u luistert naar livemuziek. Als je in de buurt rondduikt, vind je vast en zeker een paar van die geheime Londense plekjes die in geen enkele reisgids staan.

23. De beste kunst, in de National Gallery

Nationale Galerij| ©Anas Miah
Nationale Galerij| ©Anas Miah

Deze vermaarde kunstgalerie herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen van genieën als Van Gogh, Michelangelo, Rembrandt, Velázquez en Goya, naast vele anderen.

24. Bezoek Shakespeare's Globe

Het Globe Theater| ©Marcus Meissner
Het Globe Theater| ©Marcus Meissner

Als u de beroemde film 'Shakespeare in love' hebt gezien, krijgt u een idee van wat u te zien krijgt tijdens dit bezoek aan de reconstructie van het oorspronkelijke Elizabethaanse theater waar de beroemdste toneelstukken van Shakespeare werden opgevoerd en waar u meer te weten komt over toneelschrijven in het 16e-eeuwse Londen, inclusief de ervaring van 'afternoon tea'.

25. Ga de Londense kerker binnen

London Dungeon
London Dungeon

Als je een beetje weet over de geschiedenis van de stad Londen, dan weet je al dat het meer dan één duistere episode kent... Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van Jack the Ripper of Sweeney Todd, maar heb je ooit gehoord van het Buskruitplot of de Grote brand van Londen? Als u kaartjes koopt voor het London Dungeon Museum vindt u interactieve shows die u vertellen over al deze gebeurtenissen en andere even huiveringwekkende gebeurtenissen. Maak je klaar om voor ongeveer 30 euro bang gemaakt te worden in de kerkers van de Engelse hoofdstad.

Kaartjes kopen voor London Dungeon

26. Laat u verrassen in het Sea Life Aquarium

Sea Life Aquarium
Sea Life Aquarium

Reist u naar Londen met kinderen of houdt u van dieren? In elk geval is een bezoek aan het Sea Life Aquarium een geweldige manier om uw reis naar Londen af te ronden. Het is niet alleen het grootste aquarium van Engeland, maar het heeft ook themagebieden, interactieve activiteiten en een verbazingwekkende glazen tunnel van waaruit u de meer dan 500 diersoorten kunt zien die in het Sea Life Aquarium leven. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 34 euro.

Kaartjes kopen voor het Sea Life Aquarium

27. Naar een musical in de West-End

The Phantom of the Opera
The Phantom of the Opera

Wie heeft er niet gehoord van Londense musicals? Om er een live mee te maken is een ervaring die je nooit zult vergeten. Onder de beste musicals in Londen's West-End vindt u enkele van de beroemdste, zoals Les Miserables en Phantom of the Opera. Als u het zich kunt veroorloven, aarzel dan niet om het een van uw Londense uitgaansplannen te maken: de show is het geld waard en voor veel ervan hoeft u niet eens Engels te kennen, want de muziek en de enscenering zullen meer overbrengen dan woorden.

Kaartjes kopen voor Londense musicals

28. Eten als een koning in Londen zonder veel geld uit te geven

Eten en drinken
Eten en drinken

Hoewel het misschien niet zo lijkt, is het mogelijk om goed te eten in een stad zo duur als Londen zonder blut te gaan, zelfs als u wilt eten in de buurt van de London Eye of eten in de buurt van The Shard. Als een van de meest kosmopolitische steden ter wereld is het voedselaanbod gevarieerd en zijn er restaurants voor elk budget.

Opdat u niet in de typische "toeristenval" trapt, geef ik u in het artikel De beste food tours in Londen een lijst van 10 geweldige restaurants waar u tijdens uw reis heerlijk kunt eten. U zult opties zien voor alle smaken!

29. Doe geen concessies aan comfort bij aankomst

Vliegtuig landing in Londen
Vliegtuig landing in Londen

Wanneer we in een nieuwe stad aankomen, kunnen we niet wachten om naar ons hotel te gaan, onze koffers te droppen en dingen te bezoeken. Helaas, voordat we dat doen, moeten we nog één vervelend ding doen: de luchthaven. Londen heeft vier luchthavens en ze liggen allemaal ver van het stadscentrum. Weet u hoe u van de luchthaven Stansted in het centrum van Londen komt, van de luchthaven Luton in Londen, van de luchthaven Gatwick in het centrum van de stad en van de luchthaven Heathrow in uw hotel in Londen?

Aan openbaar vervoer zult u geen gebrek hebben, maar mijn advies is om vooraf een privé- of gedeelde transfer te huren. Het voordeel? U hoeft niet te wachten op uw aankomst en u kunt zich comfortabel verplaatsen.

Boek uw luchthaventransfer

30. Kies de beste tijd om Londen te bezoeken

Hyde Park met Kerstmis
Hyde Park met Kerstmis

Wanneer is de beste tijd om naar Londen te gaan? Dit is een moeilijke vraag, want elk seizoen van het jaar heeft zijn charme; of u nu in de zomer, winter, lente of herfst naar Londen gaat, u zult merken dat de stad zijn eigen charme heeft. Een bezoek aan Londen met Kerstmis is echter een van mijn favoriete opties vanwege de versieringen die de stad in deze tijd te bieden heeft en de vele feestelijke activiteiten die je er kunt vinden. Hoe dan ook, als u niet overtuigd bent, is het het handigst om een kijkje te nemen in deze berichten waarin ik u vertel wat er in Londen te doen is in elk van de maanden van het jaar:

Tot slot, als je na het lezen van alles wat Londen te bieden heeft overweldigd bent en twijfelt over hoe je het meeste uit je verblijf kunt halen, raad ik je aan deze berichten te bezoeken over wat er te zien en te doen is in Londen, afhankelijk van de dagen die je in de Britse hoofdstad gaat doorbrengen. Een goede reis!