10 Beste nachtrondleidingen van Londen

Ontdek de charme van de verlichte stad met een nachtelijke rondleiding langs de meest emblematische plaatsen. Hier zijn de beste opties

María Cano

María Cano

7 minuten lezen

10 Beste nachtrondleidingen van Londen

London Eye | ©David Geib

Als u zich afvraagt welke rondleidingen u moet nemen tijdens uw bezoek aan Londen, sluit dan een nachtelijke rondleiding niet uit om de charme van deze verlichte stad te leren kennen. De monumenten en bezienswaardigheden in Londen zijn nog mooier als de avond valt. Er is ook een grote verscheidenheid aan themarondleidingen, voor elk wat wils: gastronomisch, horror... Ontdek de verschillende mogelijkheden. Lees verder!

1.- Bekijk Londen vanaf de Theems met een Night Cruise

Theems Rivier Zonsondergang Cruise| ©Graham Hobbs
Theems Rivier Zonsondergang Cruise| ©Graham Hobbs

Een andere manier om de stad Londen te leren kennen wanneer de nacht valt, en die aansluit bij de vorige, is met een rondvaart over de rivier de Theems. Tijdens deze tocht krijgt u de gelegenheid om alle bezienswaardigheden langs de rivieroever te bekijken, hetzij vanuit een afgesloten salon op het onderste niveau, hetzij vanaf een openluchtterras boven. U vaart onder meer onder de London Bridge of de Millennium Bridge door en u kunt verschillende gebouwen en bezienswaardigheden zien zoals Canary Wharf, London Eye, Westminster Abbey, St. Paul's Cathedral, Tower of London, Shard of het Britse Parlement.

Dit type tocht wordt soms aangeboden met een welkomstdrankje, een aperitief of een diner. En er is vaak live muziek. Rock, swing, pop, chill-out of funk om de ervaring nog aangenamer te maken.

De route duurt meestal ongeveer twee uur en de prijs begint bij 34 euro. Wanneer u deze tour boekt, houd er dan rekening mee dat sommige bedrijven geen kinderen onder de 13 jaar toelaten.

 • Duur... ongeveer 2 uur.
 • Prijs... vanaf €34.

Boek een cruise bij zonsondergang op de Theems

2.- Ontdek het meest paranormale Londen met de Ghost Walk Walking Tour

Deelnemen aan de Ghost Walk in Londen| ©Felicity B
Deelnemen aan de Ghost Walk in Londen| ©Felicity B

Een leuke en andere tour waarbij je door het centrum van Londen loopt terwijl een gids je angstaanjagende en huiveringwekkende verhalen vertelt over moorden, misdaden, spoken en duivels. De beste manier om je onder te dompelen in het meest spookachtige Londen door de donkere straten, mysterieuze steegjes, parken en begraafplaatsen.

Tijdens deze tour bezoekt u onder andere St. James's Palace, Westminster Abbey, de Big Ben, Buckingham Palace en de Royal Academy of Arts. Deze paranormale wandeling van ongeveer twee uur kost ongeveer €24.

 • Duur... ongeveer 2 uur.
 • De prijs... vanaf 24 euro.

Boek een spooktocht door Londen

3.- Bekijk de pracht van de stad met een nachtelijke bustour

Trafalgar Square bij nacht| ©Peter Trimming
Trafalgar Square bij nacht| ©Peter Trimming

De populairste manier om de stad Londen in het donker te bekijken is met een nachtelijke rondrit in een typische open bus. Tijdens deze tour ziet u iconische bezienswaardigheden zoals Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Harrods, en geniet u van de verlichting van iconische bezienswaardigheden zoals de London Eye bij nacht, London Bridge, St Paul's Cathedral, Westminster Abbey, de Tower of London, Big Ben en Buckingham Palace.

De rondleiding duurt anderhalf tot twee uur en een gids geeft u onderweg alle details en uitleg.

Het is een erg leuke optie en ideaal voor wie maar een paar dagen in Londen is en de stad grondig wil leren kennen. De prijs van de tour begint bij €27.

 • De duur... van 1,5 tot 2 uur.
 • Prijs... vanaf €28.

4.- De griezeligste tour, over Jack the Ripper

Bezoek aan het Jack the Ripper Museum on Tour| ©Matt Brown
Bezoek aan het Jack the Ripper Museum on Tour| ©Matt Brown

En als u nog wat meer terreur aan uw leven wilt toevoegen, aarzel dan niet om de Jack the Ripper night tour te doen, een van de populairste seriemoordenaars uit de geschiedenis. Een reis terug in de tijd naar het einde van de 19e eeuw, midden in het Victoriaanse tijdperk, die u meeneemt naar de plaatsen waar de moorden plaatsvonden.

Een rondleiding van ongeveer twee en een half uur, waarin u alle details te weten komt over wie hij werkelijk was, waarom hij nooit is gepakt, wat hem kenmerkte, wat voor slachtoffers hij koos... en waarin de gids u meeneemt door settings als de wijk Whitechapel, de Tower of London of andere emblematische plaatsen als Frying Pan Public House, Artillery Lane, The Ten Bells, Brick Lane of Spitafields Market.

Deze tour is een van de meest populaire tours in Londen en begint vanaf ongeveer €23.

 • Duur... ongeveer 2.30 uur.
 • Prijs... van €23.

5.- De meest complete rondleiding door de geschiedenis: Jack the Ripper, Sherlock Holmes, William Wallace en Charles I

Een bezoek aan de Sherlock Holmes Pub| ©Vazbo
Een bezoek aan de Sherlock Holmes Pub| ©Vazbo

Maar naast de rondleiding langs de belangrijkste Jack the Ripper plaatsen is er ook een ander soort rondleiding die deze angstaanjagende plaatsen aanvult met die van andere verhalen, zoals het spook van Cock Lane of Sweeney Todd.

Tijdens deze tour, die deels te voet en deels per bus verloopt, bezoekt u het monument van Sir Willam Wallace, Smithfield Market waar de openbare executies van die tijd plaatsvonden, Trafalgar Square, Old Bailey, Royal London Hospital, East End... U krijgt ook de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van een biertje in de Sherlock Holmes Pub, een plek die u niet mag missen als u een liefhebber bent van de boeken van Arthur Conan Doyle.

De tour, die ongeveer drie uur duurt, is geprijsd vanaf €40.

 • De duur... ongeveer 3 uur.
 • De prijs... vanaf €40.

6.- Een angstaanjagende bustour, Comedy Horror Show

Op de spookbus door Londen| ©Gary Chatterton
Op de spookbus door Londen| ©Gary Chatterton

Een andere optie om het engste Londen te ontdekken is met een spookbustour. Ja, je leest het goed, een spookbus. Een ervaring die de kleintjes geweldig zullen vinden.

Tijdens deze angstaanjagende tocht vertelt de chauffeur u onderweg de meest mysterieuze en duistere verhalen. Een spookachtige ervaring die u meeneemt naar plaatsen als Westminster Abbey, de Tower of London, London Bridge, Fleet Street die verhalen verbergen die verder gaan dan wat wij gewoonlijk te horen krijgen, en die werkelijk angstaanjagend zijn.

De rondleiding, die ongeveer anderhalf uur duurt, kost ongeveer 30 euro.

 • De duur... ongeveer 1.30 uur.
 • De prijs... vanaf 30 euro.

7.- Geniet van het nachtleven met een kroegentocht door Centraal Londen

Piccadilly Circus in Londen bezoeken| ©Lily.Smith
Piccadilly Circus in Londen bezoeken| ©Lily.Smith

En als je op zoek bent naar een leuk avondje uit, mis dan niet een kroegentocht door enkele van de levendigste bars en pubs in het centrum van Londen, waar je alle ins en outs van het nachtleven leert kennen. Dit type tour omvat VIP toegang tot verschillende gelegenheden in de stad, evenals exclusieve kortingen op drankjes. Je wordt begeleid door een gastheer die je zal begeleiden, evenals een fotograaf die de beste en grappigste momenten van de nacht zal vastleggen.

De tour vindt plaats in enkele van de populairste hotspots van het Londense nachtleven, zoals Leicester Square, Soho en Piccadilly Circus, en geeft u inzicht in het Londense nachtleven, en u ontmoet een breed scala aan mensen, zowel lokale bewoners als andere reizigers met u.

Deze tour, die ongeveer zeven uur duurt, is niet geschikt voor jongeren onder de 18 jaar.

 • Duur... ongeveer 7 uur.
 • Prijs... van €23.

8.- Proef smakelijke gerechten met een gastronomische tour door Soho Londen

Genieten van een goede cocktail| ©Elzio Pilan Junior Pilan Films
Genieten van een goede cocktail| ©Elzio Pilan Junior Pilan Films

En als u uw Londense ervaring compleet wilt maken met een gastronomische rondleiding door de stad, aarzel dan niet om een tapastour door het Londense Soho te maken. Tijdens deze tour krijgt u de gelegenheid om verschillende gerechten te proberen op verschillende plaatsen in deze wijk die wordt gekenmerkt door een gevarieerd en internationaal culinair aanbod. Bovendien worden deze gerechten vergezeld van cocktails of bier.

Serranoham, Chinese pasteitjes, Mexicaanse taco's vergezeld van Gin & Tonic, een grote verscheidenheid aan cocktails en bieren, zijn enkele van de gerechten en drankjes die u kunt proberen tijdens de nachtelijke rondleiding door deze populaire wijk van de stad.

Deze optie, ideaal voor fijnproevers, is niet geschikt voor 18-plussers en kost ongeveer € 100.

 • Duur... ongeveer 3.30 uur.
 • De prijs... vanaf 100 euro.

Boek een rondleiding door Londen

9.- Leer Londen in alle privacy kennen met een nachttour met privéchauffeur

Bij het London Eye bij nacht| ©Rahul Desai
Bij het London Eye bij nacht| ©Rahul Desai

Een andere trendy optie is om het nachtleven van Londen te leren kennen met een privéchauffeurstour. Dit is een zeer handige optie, omdat het een flexibele route biedt die kan worden aangepast aan uw wensen en ook het ophalen en afzetten van hotels omvat. U moet er echter rekening mee houden dat bij deze tour de chauffeur degene is die u alle details en uitleg geeft, die meestal geen officiële gids is.

Deze tour brengt u naar de meest emblematische plekken van de stad zoals de London Bridge, Tower of London, London Eye, Big Ben, Trafalgar Square, West End, Chinatown, Soho, Piccadilli Circus, Thames Embankment, Chelsea of de Thames Bay.

De prijs van deze tour, die ongeveer drie uur duurt, begint vanaf €150 en kan worden geboekt door een stel of een groep vrienden of familie van maximaal acht personen.

 • De duur... ongeveer 3 uur.
 • De prijs... van €150.

10.- Nachtfotografie tour van Southbank of Westminster

Londen bij nacht| ©Daniel Coyle
Londen bij nacht| ©Daniel Coyle

Een andere van de meest interessante thema-avondtours, vooral als u een liefhebber van fotografie bent, is de Southbank of Westminster fotografietour. Enerzijds leert u alle details van deze populaire gebieden kennen en anderzijds perfectioneert u uw techniek of leert u nieuwe concepten over deze discipline.

Tijdens deze tour, die ongeveer twee uur duurt, ziet u de schoonheid van de stad verlicht terwijl u kiekjes maakt van spectaculaire plekken als de London Eye, de Big Ben, Westminster Abbey, de rivier de Theems en het Southbank-gebied.

Op deze tour wordt u begeleid door een professionele gids. Uitleg is alleen in het Engels.

 • Duur... ongeveer 2 uur.
 • Prijs... vanaf €130.