Londen Eye bij nacht

De London Eye is met zijn 135 meter het op twee na hoogste reuzenrad ter wereld. Stel je het adembenemende uitzicht voor dat je vanaf deze hoogte 's nachts over Londen hebt.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

7 minuten lezen

Londen Eye bij nacht

London Eye by Night | © Marco Chilese

De London Eye, die meer dan 3,5 miljoen bezoekers per jaar ontvangt, is een van de meest bezochte attracties in de Britse hoofdstad. Jarenlang was het het hoogste observatiedek in Londen. Het is nu overtroffen door The Shard, een wolkenkrabber van 95 verdiepingen in Southwark. Toch heeft de London Eye niets van zijn charme verloren.

s Nachts is het de beste plek om met die ene speciale persoon van het uitzicht te genieten. Ook als je gewoon je hoofd leeg wilt maken en op een tijdstip wilt gaan waarop je niet de mensenmassa's tegenkomt die er overdag komen. Ontdek alles wat je moet weten over de London Eye bij nacht. Ik laat u alle voordelen zien van een bezoek op dit tijdstip. Gaat u mee?

De meest complete optie

London Eye tickets

Geniet van een onvergetelijke ervaring vanuit een van de capsules van dit iconische reuzenrad.

De Britse hoofdstad van bovenaf bekijken is een onmisbare attractie tijdens uw reis naar de Britse hoofdstad. U kunt ook genieten van de stille 4D-film over het ontstaan van de London Eye om alle details van deze attractie te leren kennen.

Met deze tickets voor de London Eye ziet u de Britse hoofdstad in een bijzonder licht vanaf het hoogste observatiewiel van Europa. U krijgt de kans om talloze bezienswaardigheden van de stad te zien, zoals de Big Ben, Westminster Abbey en zelfs Buckingham Palace, plus u kunt alles te weten komen over de oorsprong met de stille 4D-film die bij uw tickets is inbegrepen.

Waarom ik deze optie leuk vind... u ziet Londen in al zijn pracht en praal. Het is echt spectaculair om de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden van Londen 's nachts onder de verlichting te zien.

Een aanrader als... je met Kerstmis gaat en op zomeravonden als het weer mooier is.

Tickets om de London Eye 's nachts te zien

Binnen in de London Eye bij nacht| ©echoftourthree
Binnen in de London Eye bij nacht| ©echoftourthree

Tickets voor de London Eye: ze zijn even duur, of u nu overdag of 's nachts naar boven gaat. Als u ze ter plekke wilt kopen, gaat u bij aankomst aan de voet van de London Eye naar een van de kassa's en gaat u in de rij staan om uw kaartje te kopen. De prijzen voor de London Eye veranderen, afhankelijk van of u gecombineerde tickets met een andere attractie koopt of dat u een eigen kraampje wilt. Ze accepteren digitale of gedrukte vouchers.

Dit zijn bij benadering de prijzen voor standaardtickets:

 • Algemene toegang: 30 €.
 • Onder 16 jaar: 24 €.
 • Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis.
 • Algemene toegang zonder wachtrij: 42 €.
 • Onder 16 jaar zonder wachtrij: € 36.

En als u 's nachts naar boven wilt:

 • Algemene toegang: 32 €.
 • Onder 16 jaar: 26 €.
 • Kinderen onder de 4 jaar: gratis.
 • Algemene toegang zonder wachtrij: 45 €.
 • Onder 16 jaar zonder wachtrij: 40 €.

Boek uw tickets voor het London Eye

Openingstijden London Eye 's avonds

De cabines van de London Eye 's avonds| ©Martin Hesketh
De cabines van de London Eye 's avonds| ©Martin Hesketh

De tijd dat het donker wordt in Londen hangt af van de tijd van het jaar. In de winter zijn de nachten langer, zodat het al om 16.00 uur donker wordt en in de zomermaanden om 21.00 uur.

 • De openingstijden van het London Eye zijn in juni, juli en augustus van 10.00 tot 20.30 uur.
 • De rest van het jaar is het van 11.00 tot 18.00 uur. Soms veranderen de openingstijden afhankelijk van de tijd van het jaar of andere factoren. Voor meer informatie kunt u terecht op de officiële website van London Eye.
 • De tijd om op de top te zijn is 30 minuten, hetzelfde als overdag.

Boek een rondleiding door Londen en tickets voor de London Eye

Redenen om 's nachts de London Eye te beklimmen

London Eye bij nacht| ©Matt Buck
London Eye bij nacht| ©Matt Buck

Hoewel het een persoonlijke keuze is om de London Eye 's nachts te bezoeken, zult u niet teleurgesteld worden. U kunt de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten van Londen's nachts onder het licht zien. En als u 's nachts gaat en u weet nog steeds niet welke delen van de stad u door de kijkvensters ziet, maakt u zich geen zorgen. In elk hokje vindt u een tablet met een keuzemenu in verschillende talen (waaronder Spaans), dat u laat zien wat de meest opvallende landschappen zijn die u vanuit de hoogte bekijkt.

 • s Nachts zijn er speciale pakketten beschikbaar: er is een speciaal pakket onder de naam "Champagne Experiences". U kunt ontspannen en genieten van een champagne terwijl u naar de lichten van de hele stad kijkt. Hiervoor moet u vooraf reserveren. De kosten bedragen ongeveer €47,50 per persoon (maximaal 4 personen).
 • Het kan een romantisch plan zijn en je kunt het combineren met de Cupid's Pod: Het is een speciaal ticket dat ik aanbeveel voor de avond omdat het nog meer romantiek toevoegt aan de sfeer. U kunt het uitzicht op Londen bewonderen, vergezeld van een Pommery Rosé Champagne. Ideaal voor Valentijnsdag, aanzoeken of jubilea. Dit arrangement kost ongeveer €550 per pod.
 • Genieten van zomeravonden en kerstuitzichten in de winter: Als u in de zomer naar Londen gaat, wordt het pas om 19.00 - 20.00 uur donker, zodat u door de stad kunt wandelen en op dat tijdstip naar het observatiedek kunt gaan; een ideale manier om de zomeravonden te verlengen. Aan de andere kant is naar de London Eye gaan in de kersttijd ook een geweldige manier om je zomeravonden te verlengen.

Boek uw tickets voor de London Eye

Rond de London Eye

Een bezoek aan de Tower of London| ©Nan Palmero
Een bezoek aan de Tower of London| ©Nan Palmero

Het uitzicht vanuit de London Eye is prachtig en het is de moeite waard om te betalen om naar boven te gaan. Zelfs vanaf het observatiedek kunt u de volgende plaatsen zien die ik ga noemen, en wie weet kunt u ze beter bekijken als u de London Eye verlaat:

 • Woon de sleutelceremonie bij in de Tower of London: Dit is waarschijnlijk de oudste ceremonie ter wereld. Al 700 jaar lang wordt elke avond om 21.53 uur de deur van de Tower of London, waar de Britse kroonjuwelen worden bewaard, gesloten. Om dit bij te wonen, moet je 6 tot 12 maanden van tevoren reserveren op de officiële website van de Tower of London, want kaartjes zijn gratis en raken snel uitverkocht.
 • Woon een Twilight Tour bij in de Tower of London: In de Tower of London kunt u ook een nachtelijke rondleiding met gids volgen, waarbij enkele historische feiten en curiosa over de Tower worden geleerd. Deze vindt slechts enkele zondagen per jaar om 19.00 uur plaats en je kunt je kaartje van tevoren kopen. Bekijk de prijzen voor de Tower of London.
 • Bezoek de Sky Garden: De Sky Garden is een tuin gelegen op de 35e verdieping van een andere wolkenkrabber in Londen die vanwege zijn vorm bekend staat als de Walkie Talkie. Het heeft een uitkijkplatform vanwaar u de schoonheid van de stad ook 's nachts nog kunt bewonderen, het sluit meestal om 21.00 uur en het beste is dat de toegang gratis is.

Boek de London Eye tickets, Big Bus en Cruise aanbieding

Tips om 's nachts in de London Eye te komen

In de buurt van de London Eye bij nacht| ©Rahul Desai
In de buurt van de London Eye bij nacht| ©Rahul Desai
 • Ter herinnering: u kunt uw kaartjes het beste van tevoren kopen om de rijen te vermijden en als u een skip the line-ticket koopt, kunt u gewoon aankomen op de tijd die u bij uw aankoop hebt aangegeven en naar binnen gaan.
 • Het weer in Londen is in de winter meestal erg koud en het kan miezerig zijn. Ik raad u aan om u warm aan te kleden (het is geen goed idee om een verkoudheid op te lopen op vakantie).
 • U kunt naar boven gaan met uw mobiele telefoon of digitale camera en foto's maken vanuit de cabine.
 • De beste foto's maak je van buiten de London Eye op de Golden Jubilee Bridge. Dit vliegende reuzenrad is 's nachts in verschillende kleuren verlicht en biedt de perfecte achtergrond om zijn pracht en praal vast te leggen.
 • U kunt op weekdagen van maandag tot donderdag gaan om de drukte te vermijden.
 • Londen in juni, Londen in juli en Londen in augustus wordt erg druk, dus het is raadzaam om uw kaartje van tevoren te kopen als u op deze data gaat. Dit bespaart u tijd en u bent verzekerd van een kaartje voor de dag waarop u wilt gaan.
 • Als u Londen in december bezoekt, maakt het niet uit of het om 16.00 uur donker wordt, want de kerstverlichting bewonderen vanuit de London Eye is een prachtig gezicht.

Boek een rondleiding door Westminster en kaartjes voor de London Eye

Openbaar vervoer 's nachts

Londen is de stad die nooit slaapt en daarom zijn er verschillende bus- en metrolijnen die 's nachts rijden. Als u besluit het London Eye 's nachts te bezoeken, leest u ook hoe u zich kunt verplaatsen. Het nachtvervoer in Londen is het meest frequent op vrijdag en zaterdag, omdat de Londense metro op deze twee dagen van de week niet sluit. Op andere dagen van de week rijdt de metro van 5 of 6 uur 's ochtends tot 11 of 12 uur 's avonds.

Er zijn ook verschillende buslijnen die als brug kunnen dienen tussen twee punten in de stad. Op weekdagen zijn deze diensten beperkter voor reizen 's avonds. Het is daarom waarschijnlijk dat u gebruik moet maken van een taxi of een buslijn die 's nachts rijdt.

Taxi's zijn duurder dan openbaar vervoer, maar hebben het voordeel dat ze u voor de deur van uw accommodatie afzetten. De prijzen kunnen variëren van €56 tot €105, afhankelijk van de afstand.

Boek een rondleiding door Londen en kaartjes voor de London Eye

Plaatsen om te dineren

U kunt plaatsen vinden om te eten in de buurt van de London Eye na een bezoek aan de attractie. Een optie is om naar Gillray's Steakhouse & Bar te gaan, dat op slechts 0,2 km van de London Eye ligt. Het eten dat daar wordt geserveerd houdt het midden tussen Steakhouse en Europese en Britse gerechten. U kunt ook goed naar La Cucina Di Mamma gaan, wat een goede plek is om als gezin naartoe te gaan. Dit restaurant serveert Italiaanse gerechten en ligt ook op ongeveer 0,2 km van de London Eye.

Wilt u genieten van een drankje op weg uit de London Eye? Ga dan wat drinken bij de All Bar One Waterloo. Ze bieden ook eten aan: Britse gerechten, speciale diëten, veganistische en glutenvrije opties.

Ik hoop dat u rekening houdt met mijn aanbevelingen en Londen niet verlaat zonder zelf het prachtige uitzicht op de stad vanuit de London Eye te hebben gezien.

Boek de London Eye tickets, Big Bus en cruise aanbieding