Londen in december: evenementen en activiteiten die u niet mag missen

December is een van de beste maanden om Londen te bezoeken. Kerstmis is allesomvattend, maar er zijn ook andere dingen te doen - laten we eens kijken!

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

Londen in december: evenementen en activiteiten die u niet mag missen

De grote rode bus | ©Jamie Davies

De Britse hoofdstad is op elk moment van het jaar een fantastische plek om te zien, maar Londen in december heeft een speciale charme omdat de kerstsfeer doordringt van november tot begin januari en dit is de maand waarin de stad in al haar glorie schittert.

Wil je weten wat je kunt doen tijdens een reis naar Londen in december? Bekijk deze 10 fantastische dingen om te doen voor een geweldige tijd.

1. Rijd met de sightseeing bus om de verlichting te zien

Straatverlichting Londen| ©Mark Higham
Straatverlichting Londen| ©Mark Higham

Londen is een van de mooiste steden ter wereld wanneer de winter aanbreekt. Vooral in de kersttijd, wanneer de straten zijn versierd met allerlei lichtjes, slingers, lichtgevende figuren en kerstbomen.

In het stadscentrum kunt u de mooiste kerstverlichting zien, hetzij door een lange wandeling te maken, hetzij door een kaartje te nemen met de Londense sightseeingbus, die u ook langs de belangrijkste gebieden voert en u kunt profiteren van de gelegenheid om zowel de winterdecoraties als de populairste monumenten van de Britse hoofdstad te zien.

Enkele van de mooiste gebieden die u niet mag missen voor spectaculaire foto's zijn:

 • Regent Street en Oxford Street (in deze laatste is het deel tussen Marble Arch en Oxford Circus meestal het meest spectaculair).
 • Carnaby Street in SoHo. De kerstversiering heeft elk jaar een ander thema.
 • Covent Garden, een van de mooiste pleinen van de stad, die met Kerstmis nog indrukwekkender is. Er is live muziek en een gigantische kerstboom.
 • Trafalgar Square, met de grootste kerstboom in Londen, helemaal uit Noorwegen.

Boek een plaats op de London Sightseeing Bus

2. Bekijk musicals in West End

De voorstelling van Les Miserables bijwonen| ©Aliandro13
De voorstelling van Les Miserables bijwonen| ©Aliandro13

Een fantastisch iets om te doen op een regenachtige dag in Londen in december is om te gaan genieten van de West End musicals. Londen in de winter is het seizoen voor musicals en dat voel je in de lucht.

Hun shows hebben niets te benijden aan die van het beroemde Broadway. De muzikale nummers zijn geweldig en de enscenering is indrukwekkend. Zelfs als u geen Engels spreekt, hoeft u niet bang te zijn, want veel van de West End musicals zijn verfilmd.

Tijdens het kerstseizoen kiezen veel mensen ervoor om naar het theater te gaan voor een gezellig avondje uit en om aan de kou te ontsnappen.

Als je niet eindeloos in de rij wilt staan bij de kassa en uiteindelijk geen kaartjes meer hebt, raad ik je aan om je kaartjes vóór je reis online te kopen- dan kun je met een gerust hart op reis, omdat je ze in je koffer hebt!

Koop tickets voor Londense musicals

3. Stap op de London Eye en blijf voor het vuurwerk

London Eye vuurwerk| ©Amanda Slater
London Eye vuurwerk| ©Amanda Slater

De skyline van de stad is op elk moment van het jaar prachtig, maar de sfeer in Londen in december is extra bijzonder, met alle versieringen en kerstverlichting die de straten en pleinen versieren.

Wie van een spectaculair panoramisch uitzicht op de Britse hoofdstad wil genieten, moet de London Eye beklimmen, het hoogste reuzenrad van Europa.

Wat het anders maakt dan andere observatoria zoals The Shard is dat het voortdurend in beweging is, waardoor je de stad vanuit verschillende punten en perspectieven kunt bekijken. U kunt ook prachtige foto's maken van de omliggende monumenten, zoals de Big Ben en het Palace of Westminster, St Paul's Cathedral, Tower Bridge, Buckingham Palace, Westminster Abbey en de rivier de Theems.

Als je zin hebt in een ritje in 's werelds beroemdste reuzenrad, zijn de openingstijden van de London Eye op oudejaarsavond anders dan op de rest van de kalender, omdat het veel vroeger sluit, rond 15.00 uur. Houd hier rekening mee als je besluit om op die datum kaartjes voor de London Eye te kopen!

Op die dag raad ik u aan niet te ver van het gebied af te dwalen, want om middernacht is er een indrukwekkend vuurwerk dat u sprakeloos achterlaat. Ga naar de oevers van de Theems of naar een van de bruggen die de Theems oversteken om het evenement van dichtbij mee te maken.

Boek een rondleiding met ticket in de London Eye

4. Ervaar de magie van Harry Potter Studios Park

Harry Potter Studios Kerstversiering| ©The Wizarding World Team
Harry Potter Studios Kerstversiering| ©The Wizarding World Team

Londen is al een magische stad op zich, maar als je in december op bezoek gaat, is het Harry Potter Studios Park een van de plekken die je niet mag missen - stel je voor dat je Zweinstein ziet in de meest magische tijd van het jaar!

Met Kerstmis hebben de Warner Bros. studio's een speciale charme. Alles is versierd met typische kerstmotieven voor deze speciale gelegenheid.

De Grote Eetzaal is bijvoorbeeld versierd met kerstbomen, slingers en kransen, evenals de gemeenschappelijke ruimte van Gryffindor. Andere ruimtes zoals het Verboden Bos, Diagon Alley, Hagrid's hut en het kasteel van Zweinstein zien er ook zeer winters uit, omdat ze bedekt zijn met verschillende lagen filmische sneeuw die passen bij de seizoenssfeer.

Al met al ziet het Harry Potter Studios Park er prachtig uit in Londen, maar als het onder normale omstandigheden al moeilijk is om kaartjes te kopen voor Harry Potter Warner Studios vanwege de grote vraag van Dreuzels, wordt deze taak met Kerstmis nog ingewikkelder.

In het bericht Harry Potter Studios London Park Tickets: waar en hoe tickets voor het park te kopen vindt u informatie over hoe u ze kunt krijgen. En als je ze uiteindelijk zelfs met een spreuk niet kunt krijgen, kun je in de post Harry Potter Londen locaties enkele alternatieven zien om van het Potter universum in Londen te genieten.

Koop tickets voor Harry Potter Studios Londen

5. Bezoek de Winter Wonderland beurs in Hyde Park

Hyde Park Winter Wonderland| ©TimeOut
Hyde Park Winter Wonderland| ©TimeOut

Kerstmis in Londen zou niet hetzelfde zijn zonder Winter Wonderland, de grootste kerstmarkt van de stad. Een klein kerstparadijs in Hyde Park, het populairste park van Londen.

Binnen zijn er tal van plaatsen om te bezoeken en dingen om te doen. Bijvoorbeeld een grote rommelmarkt waar u diverse souvenirs of cadeautjes voor uw geliefden kunt kopen. Er zijn ook leuke attracties zoals een ijsbaan, een circus, een draaimolen, een achtbaan of een reuzenrad van waaruit u een prachtig panoramisch uitzicht heeft over Hyde Park. Er is zelfs een kindergebied genaamd Santa Land voor de jongere kinderen.

Het is geopend van half november tot begin januari en om toegang te krijgen moet je een kaartje halen op de website van Winter Wonderland.

Ik raad aan om rond het middaguur te gaan en tot het donker in het park te blijven, want dan kun je het hele festival van gekleurde lichtjes zien dat de kermis siert.

Boek een fietstocht door de Londense parken

6. Schaatsen op de Londense ijsbanen

Genieten van schaatsen| ©Ungry Young Man
Genieten van schaatsen| ©Ungry Young Man

Een van mijn favoriete bezigheden in Londen in december is schaatsen op een van de ijsbanen die met de komst van het koude weer in de Britse hoofdstad worden aangelegd.

Er zijn er genoeg om uit te kiezen en ze bevinden zich altijd op belangrijke punten in de stad, zodat u tijdens het schaatsen kunt genieten van een prachtig uitzicht op het omringende landschap en bezienswaardigheden. Plus, je krijgt prachtige foto's!

Hier zijn enkele van de Londense ijsbanen om te bezoeken:

 • Somerset House: Veel toeristen weten het niet, maar in de winter is er een gigantische ijsbaan op Somerset House Square. De schaatsomgeving is prachtig, met het neoklassieke gebouw erachter, de markt eromheen en de kerstboom die erboven staat - een wonder!
 • Winter Wonderland: Binnen deze kerstmarkt in Hyde Park vindt u deze geweldige schaatsbaan. U kunt 's middags gaan of in de schemering, wanneer de lichtjes van de kermis beginnen te branden.
 • Natural History Museum: Dit is nog een van de mooiste plekken om te schaatsen in Londen in december, want de baan ligt voor het prachtige Natural History Museum. Er staat ook een prachtige kerstboom in het midden, waar je omheen kunt draaien.

7. Koopjesjacht op tweede kerstdag

Op zoek naar koopjes voor tweede kerstdag| ©Chickenwaddle77
Op zoek naar koopjes voor tweede kerstdag| ©Chickenwaddle77

Als u Kerstmis in Londen doorbrengt, noteer dan Boxing Day in uw agenda, een feestdag waarop de uitverkoop en kortingen in veel winkels in de stad beginnen.

En wat een koopje! Er zijn plaatsen waar je koopjes kunt vinden met 50% korting op tweede kerstdag. Tweede kerstdag is een uitstekende gelegenheid om wat souvenirs te kopen en ook een paar cadeautjes voor uw geliefden.

Hier zijn enkele van de beste plaatsen in Londen om te winkelen:

 • Oxford Street
 • Regent's Street
 • Camden High Street
 • Soho
 • Covent Garden
 • Portobello Road
 • King's Road

Dus pak een kaart van de stad, doe je ogen wijd open en leg je kaart klaar... want die gaat roken!

8. Luister naar kerstliederen op Trafalgar Square

Trafalgar Square Carols| ©Kathleen Tyler Conklin
Trafalgar Square Carols| ©Kathleen Tyler Conklin

Trafalgar Square is een van de beroemdste pleinen van Londen. Hoewel het op elk moment van het jaar een levendige en drukke plaats is, is het in de winter nog drukker.

Londenaren en toeristen komen er samen om foto's te maken met de reusachtige kerstboom voor de National Gallery, te genieten van de kerstverlichting en ook van de kerstliederen die elke avond in december door verschillende koren naast de boom worden gezongen.

De show is gratis! Dus als u de kerstsfeer op de Engelse manier wilt voelen, raad ik u aan om in december een wandeling te maken op Trafalgar Square in Londen.

9. Dwaal door Southbank Winter Market, een sprookjesachtige vlooienmarkt

Op de Southbank Centre Winter Market| ©Pete Woodhead
Op de Southbank Centre Winter Market| ©Pete Woodhead

Een van de mooiste kerstmarkten die u in december in Londen kunt bezoeken is de Southbank Winter Market, die u vindt naast de London Eye op de Southbank, de promenade op de zuidoever van de rivier de Theems.

Wat de Southbank-markt bijzonder maakt, is dat hij geïnspireerd is op de typische Duitse houten markten, versierd met slingers en allerlei lichtjes - het is helemaal sprookjesachtig!

Ik raad je aan om een middagje langs te komen en je te vermaken. Naast het afstruinen van elke kraam op zoek naar souvenirs of geschenken om mee naar huis te nemen, kunt u ook van de gelegenheid gebruikmaken om te smullen bij de gastronomische kraampjes op de markt.

Als je moe bent, neem je een pauze en leun je achterover om van de sfeer te genieten. Op de Southbank Winter Market zijn er meestal ook live muziek en kunstvoorstellingen voor het grote publiek, en er zijn geen kosten aan verbonden.

10. Proef glühwein, de smaak van Kerstmis in Londen

Een beetje Glühwein| ©Anastasia Tyavina
Een beetje Glühwein| ©Anastasia Tyavina

Als u in december in Londen bent, maak dan van de gelegenheid gebruik om u te verzoenen met de Britse keuken. Het is waar dat het niet een erg goede reputatie heeft in de wereld, maar ze hebben kleine dingen die erg lekker zijn en je op andere gedachten zullen brengen.

Dit is het geval met glühwein, een warme drank die vooral populair is met Kerstmis als het ijskoud is. Hij wordt gemaakt met rode wijn, waaraan stukjes fruit, kaneel en andere kruiden worden toegevoegd om die karakteristieke zoete smaak te verkrijgen.

Je zult zien hoe het je helpt je lichaam weer in vorm te krijgen op kille dagen! Je vindt het op veel van de kerstmarkten in de stad. En vergeet niet om het te proberen met een mince pie, een zeer typische vruchtentaart in deze tijd van het jaar - je zult moeite hebben om er maar één te proberen!