Tower of London tickets en rondleidingen: beste optie, waar koop je ze, wat is er binnen te zien...

Een bezoek aan de Tower of London Fortress is zeker de moeite waard: hier lees je hoe je kaartjes kunt krijgen of mee kunt doen aan een rondleiding door de binnenkant

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minuten lezen

Tower of London tickets en rondleidingen: beste optie, waar koop je ze, wat is er binnen te zien...

Toren van Londen | ©Joseph Gilbey

Aan de oevers van de Theems is de Tower of London een van de beroemdste monumenten van het Verenigd Koninkrijk. Elk jaar bezoeken bijna 3 miljoen toeristen dit uitzonderlijk goed bewaard gebleven middeleeuwse Normandische fort. Er zijn verschillende manieren om de Tower of London te leren kennen: als je het liever op je gemak bekijkt, kun je een skip-the-line ticket kopen, en als je liever meer wilt weten over de geschiedenis en elke hoek goed wilt leren kennen, zijn er rondleidingen.

De beste optie

Tickets voor de Tower of London inclusief Kroonjuwelen en Beefeater rondleiding

Bezoek de binnenkant van de Tower of London met een deskundige gids

Een perfect plan om de legendarische Tower of London grondig te leren kennen. Haal er het beste uit en vraag de deskundige gids om advies en aanbevelingen om je ervaring zo compleet mogelijk te maken.

Als je echt wilt genieten van de geschiedenis achter de muren van de Tower of London en het is je eerste bezoek, dan is de beste manier om dat te doen met deze Tower of London tour. Bij deze optie word je begeleid door een gids, zodat je al je vragen kunt stellen.

Met een duur van tussen de 2 en 3 uur geeft deze rondleiding je de beste route om de meest essentiële delen van dit immense architecturale complex te zien, inclusief de kroonjuwelen tentoonstelling, en legt stap voor stap alles uit wat er te weten valt over de Tower of London.

Aanrader als... je de best bewaarde geheimen van de mysterieuze Tower of London wilt leren kennen van een deskundige gids.

Koop kaartjes voor de Tower of London aan de kassa

Gevel van de Tower of London
Gevel van de Tower of London

Een andere optie is om naar de ingang te gaan en je tickets te kopen bij de kassa. Daar kun je kiezen voor een ticket met toegang tot de kroonjuwelen. Het geeft je de kans om de glinsterende collectie kroonjuwelen in één dag te zien of om de locatie op je eigen tempo te verkennen, maar je zult wel moeten wachten in de lange rijen bij de ingang.

Je kunt ook een gratis rondleiding binnen krijgen met een authentieke 'Beefeater' bewaker. Als je zin hebt om mee te gaan met deze rondleiding, hij start elk half uur en duurt 60 minuten. Je wordt de Tower binnengeleid aan de hand van de intrigerende verhalen van deze 'Yeomen Warders', gidsen verkleed als de bewakers die ooit waakten over de gevangenen van de Tower en de veiligheid van de koninklijke juwelen bewaakten.

Boek tickets voor de Tower of London

Prijzen voor de Tower of London

Brug van de Tower of Londen|©Vecino de Dunwich
Brug van de Tower of Londen|©Vecino de Dunwich

De prijs van het ticket voor de Tower of London begint bij £40 bij Hellotickets. Als je je ervaring echter zo compleet mogelijk wilt maken, kun je kiezen voor een ticket voor de Tower of London met toegang tot de kroonjuwelen en rondleiding met een Beefeater bewaker, waarvan de prijs vanaf € 44 is.

Daarnaast kun je het ticket voor de Tower of London ook combineren met andere bezienswaardigheden zoals een cruise, dus een aanbieding voor de Tower of London, Changing of the Guard en Thames cruise, die ongeveer € 150 kost of een tour door Londen en tickets voor de Tower of London vanaf € 119.

Boek een rondleiding door Londen en kaartjes voor de Tower of London

Alle opties om de Tower of London te bezoeken

toren van londen met panoramisch uitzicht|©Abariltur
toren van londen met panoramisch uitzicht|©Abariltur

De Tower of London is een must-see en 100% aanbevolen tijdens je reis naar de Britse hoofdstad. Als je besluit te gaan, kun je het zelfstandig bezoeken of aanvullen met een rondleiding door Londen of zelfs een cruise over de Theems. Hier zijn alle beschikbare opties:

Boek een ticket voor de Tower of London en een rondvaart over de Theems

Is de Tower of London inbegrepen in een sightseeingpas?

TOREN VAN LONDEN 4|©MANUEL ZALDÍVAR
TOREN VAN LONDEN 4|©MANUEL ZALDÍVAR

Als een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Londen is de Tower of London inbegrepen bij verschillende sightseeing passen, waarover je kunt lezen in dit andere artikel over de Tower of London. London Pass. De London Pass omvat alles wat je in Londen kunt bezoeken op het gebied van culturele en historische bezienswaardigheden. Je hebt toegang tot meer dan 80 attracties en je bespaart tijd door de wachtrijen bij attracties over te slaan en geld door niet voor elke attractie een apart kaartje te hoeven betalen.

De prijs van de London Pass varieert afhankelijk van het aantal dagen dat je de pas gebruikt. De maximale duur is 10 dagen, maar je kunt het aanpassen en betalen voor 1, 2, 3, 4, 5 of 6 dagen. Om je een idee te geven van het gemak: met een 6-daagse London Pass voor volwassenen, geprijsd voor ongeveer £ 171, kun je bijvoorbeeld een aantal attracties bezoeken die, als je er apart voor zou betalen, samen meer dan £ 600 zouden kosten.

Aan de andere kant, als je het must-see Londen in minimaal 4 dagen wilt zien, maar je wilt je reis ook opleuken met andere recreatieve activiteiten, zoals een bezoek aan Madame Tussauds, de London Dungeon of de London Eye, dan is de London Explorer Pass je beste optie. Met deze pas kies je het aantal attracties dat je wilt bezoeken, vermijd je lange wachtrijen bij elke attractie en bespaar je tot 35% op de entreeprijzen.

Boek je London Pass

Wat te zien in de Tower of London

De klassieke kraaien rond de Tower of London
De klassieke kraaien rond de Tower of London

Het monumentale ensemble van de Tower of London kan overweldigend zijn als je niet veel tijd hebt voor je bezoek, dus ik wil je graag een paar van de must-see gebieden aanraden.

  • DeWhite Tower is de hoofdtoren van het complex, die naar verluidt werd gebruikt als verblijfplaats van de koning en de beste collectie koninklijke harnassen herbergt, evenals een andere wachttoren, de Beauchamp Tower, op de muren waarvan je nog steeds de geschriften kunt zien van verschillende gevangenen die er doorheen zijn gegaan.

  • De kroonjuwelen: je zult versteld staan van de unieke collectie van het Juwelenhuis, waarvan een deel nog steeds wordt gedragen door koningin Elizabeth II.

  • Wakefield Tower: onderaan kun je een tentoonstelling zien over hoe gevangenen werden gemarteld met replica's van de voorwerpen die door hun beulen werden gebruikt en waaromheen de beroemdste kraaienkolonie ter wereld leeft. Deze vogels stonden destijds bekend als de bewakers van de Tower of London.

Boek tickets voor de Tower of London

Openingstijden Tower of London

Toren van Londen| ©Francesco Gasparetti
Toren van Londen| ©Francesco Gasparetti

De Tower of London is elke dag van het jaar geopend, behalve op 24, 25 en 26 december en 1 januari.

De openingstijden van de Tower of London variëren per jaargetijde, soms van 9.00 tot 16.30 uur en soms van 10.00 tot 17.30 uur, dus kijk op de officiële website, afhankelijk van de data in de kalender wanneer je reist.

Boek tickets voor de Tower of London

Hoe kom ik bij de Tower of London?

De muren van de Tower of London
De muren van de Tower of London

De Tower of London staat in St Katharine's & Wapping (Tower Hamlets), in het historische en financiële centrum van Londen, de beroemde 'City', en is daarom goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Koop bij aankomst een Oyster Card, die je bij elk metrostation kunt kopen, om je op een behendigere en voordeligere manier door de hoofdstad te verplaatsen:

Metro

De dichtstbijzijnde metrohalte bij de Tower of London is Tower Hill (District Line, Circle Line), op 5 minuten lopen. Je kunt er ook komen met de Docklands Light Railway (DLR), want DLR's Tower Gateway Station ligt direct naast Tower Hill metrostation.

Bus

De meeste sightseeingbussen in Londen, waar je toegang toe hebt als je kiest voor een London Pass of London Explorer Pass, stoppen bij de Tower of London. Met de stadsbus kun je er komen met de 15, 42, 78, 100 en RV1.

Trein

Je kunt ook bij de Tower of London komen door uit te stappen bij de treinhalte Fenchurch Street, op 5 minuten lopen, of bij de treinhalte London Bridge, op 15 minuten lopen.

Boot

Er zijn verschillende riviercruises op de rivier de Theems, waaronder de London Pass en de London Explorer Pass, die een stop maken om de Tower of London te bezoeken. De dichtstbijzijnde pier is Tower Pier, die te bereiken is vanaf Charing Cross, Westminster en Greenwich.

Om van de ene kant van de stad naar de andere te komen, raad ik je over het algemeen aan om een cruise op de Theems te nemen. Er zijn verschillende soorten cruises, ik leg het allemaal uit in dit artikel op Theems Riviercruises.

Boek tickets voor de Tower of London

Andere interessante details over de Tower of London

Toegang tot de Tower of London
Toegang tot de Tower of London

Een belangrijk punt om op te merken bij een bezoek aan de Tower of London is dat het weliswaar toegankelijk is en alle soorten reizigers zal aanspreken, maar dat je je ervan bewust moet zijn dat het niet toegankelijk is met bepaalde behoeften, zoals een rolstoel.

Er zijn echter een aantal vrijwilligers (afhankelijk van beschikbaarheid) om bezoekers met speciale behoeften te helpen. Voor deze laatsten is er ook de mogelijkheid van toegang met een hulpdier en informatie in braille, in het grootste deel van de attractie, voor blinden of slechtzienden, evenals de mogelijkheid van het huren van een gebarentaaltolk voor doven of slechthorenden.

Er zijn ook betaalde audiogidsen om je bezoek te verbeteren (ongeveer £ 4), een lift naar een van de meest iconische delen van de attractie, 'The White Tower', en zitjes om je benen te laten rusten op verschillende punten in het fort, evenals verschillende toiletten, waarvan sommige zijn aangepast (vooral die aan de buitenkant van de Tower).

Boek tickets voor de Tower of London

Een beetje geschiedenis van de Tower of London

Uitzicht op Tower Bridge vanuit de Tower of London
Uitzicht op Tower Bridge vanuit de Tower of London

Dit fort dat uitkijkt over het centrum van Londen werd gebouwd in 1066 en is in de loop van zijn negen eeuwen echt 'afgeschreven'. Ooit was het een angstaanjagende gevangenis met onmenselijke omstandigheden, een executieplaats voor beruchte verraders van de kroon en later werd het een Koninklijke residentie.

In de loop van zijn geschiedenis werd het ook gebruikt als wapenkamer, Koninklijke Munt en schatkamer en zelfs als bewaarder van de kroonjuwelen en als dierentuin voor wilde dieren. Er valt heel wat geschiedenis te ontdekken binnen de muren. Een rondleiding door het hele architecturale ensemble duurt maar liefst 3 uur.

Om al deze redenen werd de Tower of London in 1988 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Boek tickets voor de Tower of London

Wat te bezoeken rond de Tower of London

De beefeater van de Tower of London| ©Paul Hudson
De beefeater van de Tower of London| ©Paul Hudson

Dankzij de uitzonderlijke locatie van de Tower of London kun je je bezoek aangrijpen om andere belangrijke plekken in de stad te ontdekken. Op slechts 293 meter van de Tower of London ontdek je City Hall, het futuristische gebouw waarin het stadhuis van Londen is gehuisvest en iets verderop, op 343 meter, loop je over de beroemdste brug van de stad, Tower Bridge.

Vlakbij, op 569 meter van de Tower of London, kun je het Monument van de Grote Brand bewonderen, een 61 meter hoge Dorische stenen zuil die de grote brand voorstelt die Londen in 1666 verwoestte en de daaropvolgende wederopbouw.

Als je geïnteresseerd bent in marinegeschiedenis, kun je (op 244 meter van de Tower of London) genieten van de HMS Belfast, een drijvend museum dat het vlaggenschip van de Britse marine was. In dit gebied heb je ook de mogelijkheid om de London Bridge over te steken, de brug over de rivier de Theems die de City of London verbindt met het stadsdeel Southwark.

Vicky's Traveller Tip

Als je in de buurt bent, maak dan van de gelegenheid gebruik om naar het ongelooflijke uitkijkpunt van The View from the Shard te gaan, aan de overkant van de rivier.

Als je geïnteresseerd bent in de Tower of London, zul je ook geïnteresseerd zijn in

Bruin gebouw|©Gary Woodland
Bruin gebouw|©Gary Woodland

Als je naast de geschiedenis en architectuur van de beroemde Tower of London ook geïnteresseerd bent in het bezoeken van andere belangrijke plaatsen in de geschiedenis van Engeland, dan nodig ik je uit om dit andere artikel te lezen dat ik schreef over de Tower of London. Londen Westminster Abbey tickets: beschikbare opties en alles wat je moet wetenEen van de meest emblematische plaatsen in de stad.

Een slimme manier om je door de grote stad te verplaatsen is de hop-on, hop-off bus. Laat je niet van de wijs brengen door de mening dat het te toeristisch is, want hiermee kun je je snel verplaatsen tussen de bezienswaardigheden van de stad en toch genieten van de bezienswaardigheden. Ik vertel je er alles over in de Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen.

Boek tickets voor de Tower of London