Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Tower of London tickets en rondleidingen: beste optie, waar koop je ze, wat is er binnen te zien...

Een bezoek aan de vesting Tower of London is zeker de moeite waard: hier leest u hoe u aan kaartjes komt of hoe u een rondleiding kunt krijgen

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minuten lezen

Tower of London tickets en rondleidingen: beste optie, waar koop je ze, wat is er binnen te zien...

Toren van Londen | ©Joseph Gilbey

De Tower of London, gelegen aan de oever van de Theems, is een van de beroemdste monumenten van het Verenigd Koninkrijk. Bijna 3 miljoen toeristen bezoeken dit uitzonderlijk bewaarde middeleeuwse Normandische fort elk jaar. Er zijn verschillende manieren om de Tower of London te leren kennen: als u het liever in uw eigen tempo ziet, kunt u een skip-the-line ticket kopen, en als u liever meer te weten komt over de geschiedenis en elke hoek begrijpt, zijn er rondleidingen.

De beste optie

Tower of London privé rondleiding

Tour de binnenkant van de Tower of London met een deskundige gids speciaal voor u

Perfect voor een intieme en totaal exclusieve ervaring als u de legendarische Tower of London bezoekt. Maak van de gelegenheid gebruik om de deskundige gids om tips en aanbevelingen te vragen.

Duur: 2 uur

Als u de geschiedenis achter de muren van de Tower of London echt wilt meemaken en het uw eerste bezoek is, dan kunt u dat het beste doen met deze privétour door de Tower of London. Bij deze optie krijgt u een gids die zich uitsluitend op u en uw groep richt, zodat u zich kunt concentreren op de bezienswaardigheden of informatie die u het meest interesseren, een veel meer gepersonaliseerde rondleiding, enzovoort.

Deze rondleiding, die 2 tot 3 uur duurt, geeft u de beste route om de meest essentiële delen van dit immense architecturale complex te zien, met inbegrip van de tentoonstelling van de kroonjuwelen, en legt u stap voor stap alles uit wat er te weten valt over de 'Tower of London'. Als u wilt, is deze excursie ook inclusief vervoer naar de attractie, waarbij u wordt opgehaald van de accommodatie waar u verblijft.

Deze excursie is inclusief een Engelssprekende privégids die u tijdens een rondleiding door de binnenkant van de attractie meeneemt om meer te weten te komen over de geschiedenis en de legenden.

Waarom ik deze optie leuk vind: Deze optie stelt u in staat om de binnenkant van de Tower of London te bezoeken met een deskundige gids die u en uw groep exclusief zal begeleiden, zonder dat u deel hoeft te nemen aan een georganiseerde tour met andere deelnemers.

Aanrader als... u de best bewaarde geheimen van de mysterieuze Tower of London wilt leren kennen met een deskundige gids.


De spaaroptie

London Pass

De beste attracties van Londen tegen de beste prijs met de London Tourist Card

Als de Tower of London slechts een van de vele attracties is die u tijdens uw reis wilt bezoeken, kunt u overwegen om een Tower of London Sightseeing Pass aan te schaffen.

Een andere manier om de Tower of London te bezoeken (de voordeligste manier als u meerdere attracties van de stad gaat bezoeken), is met een van de verschillende London Sightseeing Passes, waarover u meer te weten kunt komen in dit andere artikel dat ik over de Tower of London heb gepubliceerd. London Pass.

Als een van de belangrijkste attracties in Londen is de Tower of London opgenomen in verschillende van de bestaande London Sightseeing Passes. De London Pass omvat alles wat u in Londen kunt bezoeken op het gebied van culturele en historische bezienswaardigheden. Met deze pas krijgt u toegang tot meer dan 80 attracties, waaronder de Tower of London, en een sightseeing bustour van een dag. Met deze pas bespaart u tijd door de wachtrij bij attracties over te slaan en geld door niet voor elke attractie apart kaartjes te hoeven betalen. Het geeft u ook toegang tot speciale aanbiedingen in restaurants, winkels en theaters.

De prijs van de London Pass varieert naar gelang van het aantal gebruiksdagen. De maximale duur is 10 dagen, maar u kunt het aanpassen en betalen voor 1, 2, 3, 4, 5 of 6 dagen. Om u een idee te geven van het gemak: met een 6-daagse London Pass voor volwassenen, die ongeveer 171 pond kost, kunt u bijvoorbeeld een aantal attracties bezoeken die, als u ze afzonderlijk zou betalen, meer dan 600 pond zouden kosten.

Als u het must-see Londen in minimaal 4 dagen wilt zien, maar uw reis ook wilt opleuken met andere vrijetijdsactiviteiten, zoals een bezoek aan Madame Tussauds, de London Dungeon of de London Eye, dan is de London Explorer Pass uw beste optie.

Met deze pas kiest u zelf het aantal te bezoeken attracties, vermijdt u lange wachtrijen bij elke toeristische attractie en bespaart u tot 35% op de toegangsprijzen. Bovendien kunt u in één dag met een toeristenbus door de stad toeren en u op uw tocht laten leiden door de handige digitale gids die is inbegrepen.

Waarom ik voor deze optie kies: Als je van plan bent om verschillende attracties te bezoeken, zal de London Pass je waarschijnlijk financieel veel opleveren. Bovendien bespaart u tijd omdat u de wachtrijen aan de kassa's bij elke attractie kunt overslaan.

Aanrader als... u uw reis wilt aanvullen met andere bezoeken zoals Westminster Abbey, St. Paul's Cathedral of de Royal Albert Hall.


Koop kaartjes voor de Tower of London aan de kassa

Voorgevel van de Tower of London
Voorgevel van de Tower of London

Een andere mogelijkheid is om naar de ingang zelf te gaan en aan de kassa kaartjes te kopen. Daar kunt u het ticket kiezen dat toegang tot de kroonjuwelen omvat. U kunt de schitterende collectie kroonjuwelen in één dag bekijken of de site op eigen houtje en in uw eigen tempo verkennen, maar u zult wel in de lange rijen voor de ingang moeten wachten.

U kunt ook binnen rondwandelen met een gratis rond leiding door een authentieke 'Beefeater' bewaker. Als u zin heeft om mee te gaan, deze tour begint elk half uur en duurt 60 minuten. U wordt meegenomen in de Tower aan de hand van de intrigerende verhalen die worden verteld door deze 'Yeomen Warders', gidsen verkleed als de bewakers die ooit waakten over de gevangenen van de Tower en de veiligheid van de koninklijke juwelen bewaakten.

Boek uw rondleiding in de Tower of London

Wat te zien in de Tower of London

De klassieke kraaien rond de Tower of London
De klassieke kraaien rond de Tower of London

Het monumentale complex dat de Tower of London omvat kan overweldigend zijn als u niet veel tijd hebt voor uw bezoek, dus ik zou graag een aantal van de essentiële gebieden willen aanbevelen.

 • De Witte Toren is de hoofdtoren van het complex, die als verblijfplaats van de koning zou hebben gediend en waarin de mooiste collectie koninklijke wapenrustingen is ondergebracht, evenals een andere van de wachttorens, de Beauchampstoren, op de muren waarvan men nog steeds de geschriften kan zien van verschillende gevangenen die erdoor zijn gegaan.

 • De kroonjuwelen: u zult versteld staan van de unieke collectie die het Juweliershuis omvat, waarvan een deel nog steeds wordt gedragen door koningin Elizabeth II.

 • Wakefield Tower: onderaan is een tentoonstelling te zien over hoe gevangenen werden gemarteld met replica's van de voorwerpen die door hun beulen werden gebruikt en waaromheen de beroemdste kraaienkolonie van de planeet woont. Deze vogels stonden in die tijd bekend als de bewakers van de Tower of London.

Boek uw rondleiding door de Tower of London

Openingstijden Tower of London

Toren van Londen| ©Francesco Gasparetti
Toren van Londen| ©Francesco Gasparetti

De Tower of London is elke dag van het jaar open, behalve op 24, 25 en 26 december en 1 januari.

De openingstijden van de Tower of London verschillen per jaargetijde. Soms is de Tower geopend van 9.00 tot 16.30 uur en soms van 10.00 tot 17.30 uur, dus kijk op de officiële website voor de data van de kalender wanneer u reist.

Boek uw rondleiding door de Tower of London

Hoe kom ik bij de Tower of London?

De muren van de Tower of London
De muren van de Tower of London

De Tower of London staat in St Katharine's & Wapping (Tower Hamlets district), in het historische en financiële centrum van Londen, de beroemde "City", en is dus perfect aangesloten op het openbaar vervoer van de stad. Koop bij uw aankomst een Oyster Card, die u in alle metrostations kunt kopen, om u op een soepelere en zuinigere manier door de hoofdstad te verplaatsen:

Ondergronds

De dichtstbijzijnde metrohalte bij de 'Tower of London' is, op ongeveer 5 minuten lopen, Tower Hill (District Line, Circle Line) U kunt er ook naartoe met de sneltram, Docklands Light Railway (DLR), want pal naast het metrostation Tower Hill ligt het Tower Gateway Station van DLR.

Bus

De meeste sightseeingbussen in Londen, waartoe je toegang hebt als je voor een London Pass of London Explorer Pass kiest, stoppen bij de Tower of London. Met de stadsbus kunt u er komen met de 15, 42, 78, 100 en RV1.

Trein

U kunt ook naar de Tower of London gaan door uit te stappen bij de treinhalte Fenchurch Street, op 5 minuten lopen, of bij de halte London Bridge, op 15 minuten lopen.

Boot

Verschillende riviercruises op de Theems, waaronder de London Pass en de London Explorer Pass, maken een stop om de Tower of London te bezoeken. De dichtstbijzijnde pier is de Tower Pier, die bereikbaar is vanaf Charing Cross, Westminster en Greenwich.

Om van de ene kant van de stad naar de andere te komen, raad ik u in het algemeen aan een cruise over de Theems te nemen. Er zijn verschillende soorten cruises, ik leg ze allemaal uit in dit artikel over Theems Riviercruises.

Boek uw rondleiding door de Tower of London

Andere interessante details over de Tower of London

Toegang tot de Tower of London
Toegang tot de Tower of London

Ik moet een belangrijke opmerking maken bij een bezoek aan de Tower of London, want hoewel het een toegankelijke plaats is die elk type reiziger zal interesseren, moet u er rekening mee houden dat de toegang niet mogelijk is met bepaalde behoeften, zoals een rolstoel.

Er zijn echter wel een aantal vrijwilligers (afhankelijk van beschikbaarheid) om bezoekers met speciale behoeften te helpen. Voor hen is er ook de mogelijkheid van toegang met een hulpdier en informatie in braille, in de meeste attracties, voor blinden of slechtzienden, alsook de mogelijkheid om een gebarentaaltolk in te huren voor doven of slechthorenden.

Er zijn ook audiogidsen om uw bezoek te verrijken (ongeveer £ 4), een lift om toegang te krijgen tot een van de meest mythische plaatsen van de attractie, 'De Witte Toren', en zitplaatsen om uw benen te laten rusten op verschillende punten van het fort, evenals verschillende toiletten, waarvan sommige zijn aangepast (vooral die aan de buitenkant van de toren).

Boek uw rondleiding in de Tower of London

Een beetje geschiedenis over de Tower of London

Uitzicht op de Tower Bridge vanuit de Tower of London
Uitzicht op de Tower Bridge vanuit de Tower of London

Dit fort dat in 1066 werd gebouwd en uitkijkt over het centrum van Londen, is in de loop van zijn meer dan negen eeuwen lange bestaan echt "afgeschreven". Het was ooit een angstaanjagende gevangenis onder onmenselijke omstandigheden, een executieplaats voor beruchte verraders van de Kroon en werd later een koninklijke residentie.

In de loop van zijn geschiedenis werd het ook gebruikt als wapenarsenaal, Koninklijke Munt en schatkamer en zelfs als bewaarder van de kroonjuwelen en als dierentuin voor wilde dieren. Binnen zijn muren valt heel wat geschiedenis te ontdekken. Een rondleiding door het hele architecturale complex zal u niet minder dan 3 uur kosten.

Om al deze redenen werd de Tower of London in 1988 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Boek uw rondleiding door de Tower of London

Wat te bezoeken rond de Tower of London

Tower of London Beefeater| ©Paul Hudson
Tower of London Beefeater| ©Paul Hudson

Dankzij de uitzonderlijke ligging van de Tower of London kunt u van uw bezoek profiteren om enkele van de andere belangrijke bezienswaardigheden van de stad te ontdekken. Op slechts 293 meter van de Tower of London ontdekt u City Hall, het futuristische gebouw waarin het Londense stadhuis is ondergebracht, en iets verderop, op 343 meter, kunt u wandelen over de beroemdste brug van de stad, de Tower Bridge.

Vlakbij, op 569 meter van de Tower of London, kunt u het Great Fire Monument bewonderen, een Dorische stenen zuil van 61 meter hoog die de grote brand voorstelt die Londen in 1666 verwoestte en de daaropvolgende wederopbouw.

Als u geïnteresseerd bent in marinegeschiedenis, zult u (op 244 m van de Tower of London) genieten van de HMS Belfast, een drijvend museum dat het vlaggenschip van de Britse marine was. In dit gebied kunt u ook de London Bridge oversteken, de brug over de Theems die de City van Londen met het stadsdeel Southwark verbindt.

Vicky's Reizigerstip

Maak van de gelegenheid gebruik als u in de buurt bent om naar het ongelooflijke uitkijkpunt van The View from the Shard te gaan, aan de andere kant van de rivier.

Als u geïnteresseerd bent in de Tower of London zult u ook geïnteresseerd zijn in

Als u naast de geschiedenis en de architectuur van de beroemde Tower of London ook geïnteresseerd bent in andere belangrijke plaatsen in de geschiedenis van Engeland, nodig ik u uit dit andere artikel te lezen dat ik over de Tower of London heb geschreven. Londen Westminster Abbey tickets: beschikbare opties en alles wat je moet weteneen van de meest emblematische plaatsen in de stad.

Een slimme manier om je door de grote stad te verplaatsen is de hop-on, hop-off bus. Laat u niet misleiden door de mening dat het te toeristisch is, want per slot van rekening kunt u zich zo snel tussen de bezienswaardigheden van de stad verplaatsen en toch van de bezienswaardigheden genieten. Ik vertel je er alles over in de Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen.

Boek uw rondleiding in de Tower of London

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt een rondleiding door de Tower of London?

  Reken op een bezoek van 2-3 uur aan de toren. In de rij staan om de kroonjuwelen te bezichtigen kan ongeveer 20 minuten duren en een rondleiding door de hele toren duurt ongeveer 1,5 uur.

 • Wanneer is de beste tijd om de Tower of London te bezoeken?

  Als algemene regel geldt dat u het beste 's ochtends en in het midden van de week kunt komen, om langere wachtrijen als gevolg van schoolbezoeken te vermijden. Om dezelfde reden is het een goed idee om een bezoek aan de toren op feestdagen te vermijden.

 • Wat kan ik doen na een bezoek aan de Tower of London?

  Er zijn tal van dingen te doen in de buurt van de Tower of London, zoals de Tower Bridge oversteken, The Shard bewonderen, de prachtige kathedraal van Southwark bezoeken of slenteren door Borough Market.

 • Is de Tower of London een bezoek waard?

  Ja, en niet alleen om het interieur te leren kennen, maar ook omdat u tijdens een rondleiding gefascineerd zult raken door zijn geschiedenis. Het is ook een goed excuus om de omgeving te verkennen, langs de Theems te wandelen en de beroemde London Bridge over te steken.