Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Londen Westminster Abbey tickets: beschikbare opties en alles wat je moet weten

Achter de spectaculaire façade laat het interieur van Westminster Abbey geen bezoeker onverschillig. Hier is hoe je tickets kunt krijgen

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minuten lezen

Londen Westminster Abbey tickets: beschikbare opties en alles wat je moet weten

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey is wereldberoemd en staat bekend als "de kerk van de koninklijke familie", aangezien het sinds 1066 het pantheon van de vorsten is en de plaats van hun kroningen.

Ik raad u aan uw ticket online en op voorhand te kopen, anders wordt u geconfronteerd met verschrikkelijke wachttijden aan de kassa. Er zijn drie manieren om de abdij binnen te komen, ik zal ze samenvatten en u de details vertellen, zodat u kunt kiezen welke de beste is voor u.

De meest complete optie

Londen Westminster Abbey en the House of Parliament rondleiding

Bekijk Westminster Abbey en de Big Ben met een deskundige gids

Als u de ervaring wilt vervolledigen met een rondleiding en ook de Houses of Parliament wilt zien - waar de Big Ben staat - is dit uw optie.

Het beste wat u kunt doen wanneer u Westminster Abbey bezoekt, is van de gelegenheid gebruik maken om de Houses of Parliament te bezoeken. Om dit te doen kunt u het beste vooraf een rondleiding door Westminster Abbey en de Houses of Parliament boeken, zodat u geen tijd hoeft te verspillen in de lange rijen die zich elke dag vormen om bij twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad te komen.

Deze rondleiding geeft u recht op een 4 uur durende rond leiding door de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk in hoofdletters. U gaat de fascinerende Westminster Abbey binnen om, naast andere wonderen, de kroningsstoel, de 900 jaar oude universiteitstuin en de dichtershoek te zien, en de Houses of Parliament, de thuisbasis van de beroemde Big Ben en de vergaderplaats van de Britse regering, met het beroemde House of Commons en House of Lords.

De tour begint om 9.15 uur bij Westminster Abbey, de Westminster Abbey Shop, als startpunt en tevens eindpunt van de tour.

Het graf van de onbekende soldaat in de abdij| ©Dean and chapter of Westminster
Het graf van de onbekende soldaat in de abdij| ©Dean and chapter of Westminster

Waarom ik voor deze optie kies: Een rondleiding door de belangrijkste bezienswaardigheden van een stad met een deskundige gids tilt de ervaring altijd naar een hoger niveau. Met deze tour leert u de context, de details en veel van de Britse cultuur kennen via twee van zijn grote religieuze en politieke iconen.

Een aanraderals... u iets meer wilt weten over de geschiedenis en de details van twee van de grote symbolen van de Britse hoofdstad.


De spaaroptie

London Pass

De beste attracties van de stad voor een speciale prijs

Als u niet alleen van plan bent om Westminster Abbey te bezoeken, maar ook een kijkje wilt nemen bij andere bezienswaardigheden in Londen, bespaart de London Pass u tijd en geld tijdens uw reis.

Als belangrijke attractie is Westminster Abbey opgenomen in verschillende toeristenpassen die u kunt kopen om Londen te leren kennen en tegelijk tijd en geld te besparen. Als u minimaal 3 of 4 dagen naar de Britse hoofdstad wilt reizen en verschillende bezienswaardigheden wilt zien, is dit zonder twijfel de optie die ik het meest aanbeveel.

Tickets, niet alleen voor Westminster Abbey, maar voor de overgrote meerderheid van de Londense attracties, zijn duur en de lange rijen kunnen u uitputten. Als u deze optie wilt overwegen, heb ik een gedetailleerd artikel geschreven over London Pass met alle informatie die je moet weten.

De Explorer Pass is de ideale optie om in minimaal 4 dagen de essentie van Londen te ontdekken en aan uw ervaring een bezoek aan enkele van de leukste attracties toe te voegen, vooral als u met kinderen reist, zoals de London Eye, het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds of de intrigerende themarondleidingen van onder andere de London Dungeon. De prijs van deze toeristenpas varieert naar gelang van het aantal attracties dat u wilt bezoeken.


In het kort vergelijken we de opties


Wat u moet weten over Westminster Abbey

Westminster Abbey Cloister| ©grassrootsgroundswell
Westminster Abbey Cloister| ©grassrootsgroundswell

Openingstijden Westminster Abbey

Westminster Abbey is over het algemeen dagelijks geopend van 9.30 tot 15.30 uur, met op woensdag bijvoorbeeld een openstelling tot 18.00 uur.

De openingstijden van sommige binnenruimtes variëren echter en de openingstijden van de abdij kunnen veranderen omdat het een kerk is die in gebruik is.

Een beetje van zijn geschiedenis

Als belangrijke plaats voor het Britse koningshuis vonden hier bijvoorbeeld de kroning van de huidige koningin van Engeland, Elizabeth II, en de begrafenis van de prinses van Wales plaats. Naast de oorspronkelijke tuinen en vier kloostergangen, liggen in het hart van deze indrukwekkende kerk, het hoogaltaar, de overblijfselen van middeleeuwse koningen en koninginnen zoals Edward I en Eleonora van Castilië, en van vorsten zoals Mary Queen of Scots en Henry VII.

Langs het 31 meter lange middenschip vinden we kunstschatten, de belangrijkste collectie monumentale beeldhouwkunst in het Verenigd Koninkrijk en de 'wetenschappershoek', waar illustere namen als Issac Newton en Charles Darwin begraven liggen. In de zuidelijke zijbeuk bevindt zich een van de meest gevierde plaatsen, de 'poets' corner', met de graven van onvergetelijke namen als Charles Dickens en Rudyard Kipling.

De geschiedenis achter de muren van dit religieuze gebouw in gotische stijl is werkelijk fascinerend. De lange rijen in de wijk Whitehall en Westminster, al meer dan duizend jaar het centrum van de politieke en religieuze macht van Engeland, maken nu deel uit van het monumentale ensemble van de Westminster Abbey. Vandaag wordt het door meer dan een miljoen toeristen per jaar bezocht.

Vicky's Reizigerstip

Westminster Abbey is een werkende kerk, dus denk eraan u gepast te kleden (of neem een sjaal mee om schouders en halslijnen te bedekken).

Hoe kom ik bij Westminster Abbey?

De buitenkant van de abdij
De buitenkant van de abdij

Westminster Abbey ligt in het hart van Londen en er zijn vele manieren om er te komen, waarvan het openbaar vervoer de handigste is.

 • Metro: De dichtstbijzijnde metrostations bij Westminster Abbey zijn Westminster (Jubilee, District en Circle Lines) en James's Park (District en Circle Lines).
 • Bus: Er zijn tal van busroutes naar de voordeur van Westminster Abbey. U kunt ze allemaal vinden op de handige officiële website van Transport Of London. Ook stoppen alle tourbussen, waartoe u toegang hebt met een London Pass, bij Westminster Abbey.
 • Trein: Londen Victoria en Londen Waterloo zijn de beste mogelijkheden om per trein naar Westminster Abbey te gaan.
 • Fiets: Er zijn verschillende fietsroutes die u naar het centrum van Londen brengen. Op de website van Transport for London vindt u de meest comfortabele en veiligste routes.

Boek uw rondleiding in Westminster Abbey

Enkele diensten beschikbaar in Westminster Abbey

Binnen in Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Binnen in Westminster Abbey| ©Herry Lawford
 • De toegang voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders is gratis, aangezien niet de hele abdij toegankelijk is.
 • Braille-rondleidingen voor blinden en slechtzienden zijn beschikbaar op aanvraag bij reservering
 • De abdij is ook aangepast met een ringleidingsysteem voor slechthorenden.
 • Het is mogelijk om met een kinderwagen naar binnen te gaan en er is zelfs een speciale rondleiding voor de kleintjes (in het Engels).
 • U kunt een snelle snack en een koffie nuttigen in de 'Kiosk' of lunchen of zelfs dineren in het 'Cellarium Café en Terras'.

Vicky's Reizigerstip

Maak van de gelegenheid gebruik om de omgeving van Abbey te leren kennen: de rivier de Theems en het London Eye.

Andere bezienswaardigheden in de omgeving van Westminster Abbey

Bezoek de Big Ben vanuit een Sightseeing Bus| ©Jack Regan
Bezoek de Big Ben vanuit een Sightseeing Bus| ©Jack Regan

Het belangrijke gebied waarin de formidabele Westminster Abbey is gelegen, is vol met andere bezienswaardigheden die u moet bezoeken tijdens uw bezoek aan Londen. Ernaast, op slechts 160 meter afstand, ligt het Palace of Westminster, waar zich de Houses of Parliament en de legendarische Big Ben bevinden.

Van daaruit kunt u inschepen op een van de riviercruises op de Theems, een goed plan om uit te rusten na een bezoek aan de abdij. Dit is het artikel dat ik er over schreef: Theems Riviercruises.

Iets verderop, op ongeveer 450 meter, kunt u uitrusten van uw lange bezoek aan deze twee architecturale wonderen dankzij de prachtige tuinen van het oudste en meest geliefde park van Londen, St James's Park, ideaal om met kinderen van te genieten.

U kunt ook de skyline van Londen bewonderen vanuit het hoogste reuzenrad van Europa, de London Eye, op minder dan 700 meter van Westminster Abbey, of eeuwen van de mooiste Britse kunst bewonderen in het beroemde Tate Britain Museum, op minder dan een kilometer van de abdij. Hier is de gids waar ik over schreef London Eye tickets: alles wat je moet weten....

Boek uw rondleiding in Westminster Abbey

Veelgestelde vragen

 • Is er een dresscode voor toegang tot Westminster Abbey?

  Ja, houd er rekening mee dat dit een religieuze tempel is, dus vermijd korte broeken of rokken en bedek uw schouders.

 • Hoe krijg ik gratis toegang tot Westminster Abbey?

  Westminster Abbey is inbegrepen in de London Pass, die je zonder extra kosten toegang geeft tot Westminster Abbey als je de London Pass hebt.

 • Is het de moeite waard om een rondleiding te krijgen of kan ik het op eigen gelegenheid bezoeken?

  U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen, maar er is ook een rondleiding die u naar de Houses of Parliament brengt en u de geschiedenis en de belangrijkste gebeurtenissen op beide plaatsen laat zien. Er is ook de mogelijkheid om een audiogids te nemen.

 • Wat is er te zien in de buurt van Westminster Abbey?

  U kunt van het bezoek gebruik maken om de Houses of Parliament en de Big Ben, de London Eye en zelfs een cruise op de Theems te zien.