Londen Westminster Abbey tickets: beschikbare opties en alles wat je moet weten

Achter de spectaculaire façade laat het interieur van Westminster Abbey geen bezoeker onverschillig. Zo kom je aan kaartjes

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

8 minuten lezen

Londen Westminster Abbey tickets: beschikbare opties en alles wat je moet weten

Westminster Abdij | © Justin Horton

Westminster Abbey is wereldberoemd en staat bekend als "de kerk van de koninklijke familie". Het is het pantheon van de monarchen en de plek waar sinds 1066 hun kroningen plaatsvinden.

Ik raad je aan om je kaartje online en van tevoren te kopen, anders krijg je te maken met vreselijke wachttijden bij de kassa. Er zijn twee manieren om in de Abbey te komen, ik zal ze samenvatten en je de details geven zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past.

De voordeligste optie

Londen Westminster Abbey tickets

Ontdek Westminster Abbey op de snelste en handigste manier

Bezoek dit iconische gebouw in je eigen tempo en leer de geheimen van de Britse kroon kennen. Met je audiogids leer je alles over de geschiedenis van de abdij en de omgeving.

Koop je tickets voor Westminster Abbey van tevoren, dan hoef je je geen zorgen te maken over wachtrijen bij de kassa als je er eenmaal bent. Als een van de belangrijkste gebouwen in Londen en een die duizenden bezoekers ontvangt, is het ongetwijfeld het beste om je tickets voor de Abbey van tevoren te kopen en de geschiedenis van de koninklijke kroningen erachter te ontdekken.

Dankzij de audiogids die bij deze pas is inbegrepen, mis je geen enkel detail van de geschiedenis van de koningen die er begraven liggen en kun je elke hoek van de Abbey in je eigen tempo bezoeken. Je kunt stoppen wanneer je maar wilt om elk van de monumenten in deze mythische kerk, de locatie van grote koninklijke bruiloften, te bekijken.

Een aanrader als... je de tour liever in je eigen tempo doet, zonder tijdschema's of groepen.


De meest complete optie

Londen Westminster Abbey en the House of Parliament rondleiding

Bekijk Westminster Abbey en de Big Ben met een deskundige gids

Als je de ervaring compleet wilt maken met een rondleiding en ook de Houses of Parliament wilt zien - waar de Big Ben staat - dan is dit je optie.

Het beste wat je kunt doen als je Westminster Abbey bezoekt, is van de gelegenheid gebruikmaken om de Houses of Parliament te bezoeken. De beste manier om dit te doen is om vooraf een rondleiding door Westminster Abbey en de Houses of Parliament te boeken en de lange rijen te vermijden die elke dag ontstaan om toegang te krijgen tot twee van de belangrijkste attracties van de hoofdstad.

Deze rondleiding geeft je recht op een 4 uur durende rondleiding door de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk in hoofdletters. Je gaat naar de fascinerende Westminster Abbey om onder andere de kroningsstoel, de 900 jaar oude universiteitstuin en Poets' Corner te zien, en de Houses of Parliament, waar de beroemde Big Ben staat en waar de Britse regering vergadert, met het beroemde House of Commons en House of Lords.

Aanrader als... je iets meer wilt weten over de geschiedenis en de details van twee van de grote symbolen van de Britse hoofdstad.


De besparingsoptie

London Pass

De beste attracties van de stad voor een speciale prijs

Als je niet alleen van plan bent om Westminster Abbey te bezoeken, maar ook een kijkje wilt nemen bij andere attracties in Londen, bespaart de London Pass je tijd en geld tijdens je reis.

Als belangrijke attractie is Westminster Abbey opgenomen in verschillende toeristische passen, zoals de London Pass, die je kunt kopen om Londen te zien terwijl je tijd en geld bespaart. Als je minimaal 3 of 4 dagen naar de Britse hoofdstad reist en verschillende bezienswaardigheden wilt zien, is dit zonder twijfel de optie die ik het meest aanbeveel.

Kaartjes, niet alleen voor Westminster Abbey, maar voor de meeste bezienswaardigheden in Londen, zijn duur en de lange wachtrijen kunnen je uitputten. Als je deze optie wilt overwegen, heb ik een gedetailleerd artikel geschreven op London Pass met alle informatie die je moet weten.

Aanbevolen als... je het meeste uit je verblijf in Londen wilt halen en zoveel mogelijk attracties wilt bezoeken. Deze optie bespaart je geld en tijd omdat het een breed scala aan opties bevat.


Samengevat vergelijken we de opties


Prijzen voor Westminster Abbey kaartjes

Persoon met tickets in de hand|© Igal Ness
Persoon met tickets in de hand|© Igal Ness

Kaartjes voor de Abbey kosten ongeveer 37 euro voor volwassenen en 17 euro voor kinderen tot 17 jaar. U kunt het beste van tevoren online reserveren om wachtrijen bij de ingang te vermijden.

U kunt ook een gezinspas kopen met toegang voor twee volwassenen en twee kinderen voor ongeveer 73 euro.

Alleen bezoekers met een handicap en hun verzorger en personeel van de Britse strijdkrachten hebben gratis toegang.

Boek tickets voor Westminster Abbey

Tickets kopen voor Westminster Abbey

Man achter de computer|© Austin Distel
Man achter de computer|© Austin Distel

Je kunt online tickets kopen voor Westminster Abbey of je kunt ze ter plekke kopen bij de kassa. Eerlijk gezegd raad ik de tweede optie niet aan, omdat het een van de meest bezochte attracties in Londen is en je te maken kunt krijgen met lange rijen en wachttijden, of zelfs zonder tickets kunt komen te zitten.

De beste optie voor dit soort sightseeing is om je kaartjes van tevoren online te boeken. Zo bent u verzekerd van toegang tot de Abbey en kunt u uw dag en tijd kiezen en uw sightseeingplan voor Londen beter organiseren.

Boek uw tickets voor Westminster Abbey

Openingstijden Westminster Abbey

Toegang tot de abdij|©Christian Córdova
Toegang tot de abdij|©Christian Córdova

Als je van plan bent om van tevoren kaartjes te kopen, houd er dan rekening mee dat Westminster Abbey over het algemeen dagelijks geopend is van 9.30 tot 15.30 uur, en op woensdag bijvoorbeeld tot 18.00 uur.

De openingstijden voor sommige binnenruimtes variëren echter en de openingstijden van de Abbey kunnen veranderen omdat het een kerk in gebruik is.

Boek uw tickets voor Westminster Abbey

Wat je moet weten over Westminster Abbey

Klooster van Westminster Abbey| ©grassrootsgroundswell
Klooster van Westminster Abbey| ©grassrootsgroundswell

Westminster Abbey is een belangrijke plaats voor het Britse koningshuis. Hier vonden bijvoorbeeld de kroning van de huidige koningin van Engeland, Elizabeth II, en de begrafenis van de prinses van Wales plaats. Naast de oorspronkelijke tuinen en vier kloosters, liggen in het hart van deze indrukwekkende tempel, het hoogaltaar, de overblijfselen van middeleeuwse koningen en koninginnen zoals Edward I en Eleanor van Castilië, en vorsten zoals Mary Queen of Scots en Henry VII.

In het 31 meter lange schip vinden we kunstschatten, de belangrijkste collectie monumentale beeldhouwkunst in het Verenigd Koninkrijk en de 'wetenschappershoek', waar illustere namen zoals Issac Newton en Charles Darwin begraven liggen. In de zuidelijke zijbeuk bevindt zich een van de meest gevierde gebieden, de 'dichtershoek', met de graven van onvergetelijke namen als Charles Dickens en Rudyard Kipling.

De geschiedenis binnen de muren van dit religieuze gebouw in gotische stijl is werkelijk fascinerend. Het ligt al meer dan duizend jaar in het centrum van de politieke en religieuze macht van Engeland, de wijk Whitehall en Westminster, en de lange rijen maken nu deel uit van het monumentale ensemble van Westminster Abbey. Vandaag de dag wordt het elk jaar door meer dan een miljoen toeristen bezocht. Daarom raad ik je aan om je kaartjes van tevoren te reserveren en ervoor te zorgen dat je dit icoon van de Engelse geschiedenis bezoekt.

Vicky's Traveller Tip

Westminster Abbey is een werkende kerk, dus vergeet niet om je gepast te kleden (of neem een sjaal mee om schouders en decolletés te bedekken).

Hoe kom ik bij Westminster Abbey?

Buiten de abdij
Buiten de abdij

Westminster Abbey ligt in het hart van het centrum van Londen en er zijn veel manieren om er te komen.

  • Metro: De dichtstbijzijnde metrostations bij Westminster Abbey zijn Westminster (Jubilee, District en Circle Lines) en James's Park (District en Circle Lines).
  • Bus: Er zijn talloze busroutes naar Westminster Abbey. Je vindt ze allemaal op de handige officiële website Transport Of London. Ook alle tourbussen, die je met een London Pass kunt nemen, stoppen bij Westminster Abbey.
  • Trein: Londen Victoria en Londen Waterloo zijn de beste opties om Westminster Abbey per trein te bereiken.
  • Fiets: Er zijn verschillende fietsroutes die je naar het centrum van Londen brengen. Op de website van Transport for London vind je de meest comfortabele en veiligste routes.

Koop je ticket voor Westminster Abbey

Enkele beschikbare diensten in Westminster Abbey

Binnen in Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Binnen in Westminster Abbey| ©Herry Lawford
  • Toegang voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders is gratis omdat niet de hele Abbey toegankelijk is.
  • Rondleidingen in braille voor blinden en slechtzienden zijn beschikbaar op aanvraag en na reservering.
  • De abdij is ook aangepast met een ringleidingsysteem voor slechthorenden.
  • Het is mogelijk om met een kinderwagen naar binnen te gaan en er is zelfs een speciale rondleiding voor de kleintjes (in het Engels).
  • Je kunt een snelle hap en een koffie nemen in de 'Kiosk' of lunchen of zelfs dineren in het 'Cellarium Café en Terras'.

Vicky's Traveller Tip

Maak van de gelegenheid gebruik om de omgeving van de Abbey te verkennen: de rivier de Theems en de London Eye.

Andere bezienswaardigheden in de omgeving van Westminster Abbey

De Big Ben van Londen| ©Oleg Magni
De Big Ben van Londen| ©Oleg Magni

Het belangrijke gebied waarin de formidabele Westminster Abbey ligt, zit vol met andere bezienswaardigheden die je moet zien tijdens je bezoek aan Londen. Ernaast, op slechts 160 meter afstand, ligt het Palace of Westminster, de thuisbasis van de Houses of Parliament en de legendarische Big Ben.

Van daaruit kun je aan boord gaan van een van de riviercruises op de Theems, een goed plan om uit te rusten na een bezoek aan de Abbey. Dit is het artikel dat ik erover schreef: Theems Riviercruises.

Iets verderop, op ongeveer 450 meter, kun je uitrusten van je lange bezoek aan deze twee architectonische wonderen dankzij de prachtige tuinen van het oudste en meest geliefde park van Londen, St James's Park, ideaal om van te genieten met kinderen.

U kunt de skyline van Londen ook bewonderen vanuit het hoogste reuzenrad van Europa, de London Eye, op minder dan 700 meter van Westminster Abbey, of eeuwen van de mooiste Britse kunst bekijken in het beroemde Tate Britain Museum, op minder dan een kilometer van de Abbey. Hier is de gids waarover ik schreef London Eye tickets: alles wat je moet weten....

Boek uw tickets voor Westminster Abbey