Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Londen Westminster Abbey tickets: beschikbare opties en alles wat je moet weten

Achter de spectaculaire gevel laat het interieur van Westminster Abbey geen bezoeker onverschillig. Dit is hoe je aan kaartjes kunt komen

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minuten lezen

Londen Westminster Abbey tickets: beschikbare opties en alles wat je moet weten

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey is wereldberoemd en staat bekend als "de kerk van de koninklijke familie". Het is het pantheon van de monarchen en de plaats van hun kroningen sinds 1066.

Ik raad u aan uw kaartje online en van tevoren te kopen, anders krijgt u te maken met vreselijke wachttijden bij de kassa. Er zijn twee belangrijke manieren om in de Abdij te komen, ik zal ze samenvatten en u de details geven, zodat u kunt kiezen wat voor u het beste is.

De voordeligste optie

Londen Westminster Abbey tickets

Ontdek Westminster Abbey op de snelste en handigste manier

Bezoek dit iconische gebouw in uw eigen tempo en leer de geheimen van de Britse kroon kennen. Met uw audiogids leert u alles over de geschiedenis van de abdij en haar omgeving.

Koop uw tickets voor Westminster Abbey van tevoren en u hoeft zich geen zorgen te maken over de wachtrijen bij de kassa als u er eenmaal bent. Als een van de belangrijkste gebouwen in Londen en een die duizenden bezoekers ontvangt, is het zeker het beste om vooraf kaartjes voor de Abbey te kopen en de geschiedenis van de koninklijke kroningen erachter te ontdekken.

Dankzij de audiogids in deze pas mist u geen enkel detail van de geschiedenis van de daar begraven koningen en kunt u in uw eigen tempo alle hoeken van de abdij bezoeken. U kunt stoppen wanneer u wilt en elk van de monumenten in deze mythische kerk, de plaats van grote koninklijke huwelijken, bekijken.


De meest complete optie

Londen Westminster Abbey en the House of Parliament rondleiding

Bekijk Westminster Abbey en de Big Ben met een deskundige gids

Wilt u de ervaring compleet maken met een rondleiding en ook de Houses of Parliament zien - waar de Big Ben staat - dan is dit uw optie.

Het beste wat u kunt doen als u Westminster Abbey bezoekt, is van de gelegenheid gebruikmaken om de Houses of Parliament te bezoeken. Daarvoor kunt u het beste van tevoren een rondleiding door Westminster Abbey en de Houses of Parliament boeken, zodat u geen tijd hoeft te verspillen in de lange rijen die zich dagelijks vormen om bij twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad te komen. Met deze rondleiding heeft u recht op een 4 uur durende rondleiding door de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk in hoofdletters. U gaat naar de fascinerende Westminster Abbey om onder andere de kroningsstoel, de 900 jaar oude Universiteitstuin en Poets' Corner te zien, en de Houses of Parliament, de thuisbasis van de beroemde Big Ben en de ontmoetingsplaats van de Britse regering, met het beroemde House of Commons en House of Lords.

De tour begint om 9.15 uur bij Westminster Abbey, de Westminster Abbey Shop, als begin- en eindpunt van de tour.

Het graf van de Onbekende Soldaat in de Abdij| ©Dean and chapter of Westminster
Het graf van de Onbekende Soldaat in de Abdij| ©Dean and chapter of Westminster

Waarom ik van deze optie houd: de belangrijkste bezienswaardigheden van een stad bezoeken met een deskundige gids brengt de ervaring altijd naar een ander niveau. Met deze rondleiding leert u de context, de details en veel van de Britse cultuur kennen via twee van haar grote religieuze en politieke iconen.

Aanbevolen als... u iets meer wilt weten over de geschiedenis en de details van twee van de grote symbolen van de Britse hoofdstad.


De spaaroptie

London Pass

De beste attracties van de stad, voor een speciale prijs

Als u niet alleen van plan bent Westminster Abbey te bezoeken, maar ook een kijkje wilt nemen bij andere attracties in Londen, bespaart de London Pass u tijd en geld tijdens uw reis.

Als belangrijke attractie is Westminster Abbey opgenomen in verschillende toeristische passen, zoals de London Pass, die u kunt kopen om Londen te leren kennen terwijl u tijd en geld bespaart. Als u minimaal 3 of 4 dagen naar de Britse hoofdstad gaat en verschillende bezienswaardigheden wilt zien, is dit zonder twijfel de optie die ik het meest aanbeveel.

Kaartjes, niet alleen voor Westminster Abbey, maar voor de meeste attracties in Londen, zijn duur en de lange rijen kunnen je uitputten. Als u deze optie wilt overwegen, heb ik een gedetailleerd artikel geschreven over London Pass met alle informatie die je moet weten.

De Explorer Pass is de ideale optie om in minimaal 4 dagen de essentie van Londen te ontdekken en aan uw ervaring het bezoek aan enkele van de leukste attracties toe te voegen, vooral als u met kinderen reist, zoals de London Eye, het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds of de intrigerende themarondleidingen van de London Dungeon. De prijs van deze toeristenpas hangt af van het aantal attracties dat u wilt bezoeken.


In het kort vergelijken we de opties

De voordeligste optie

Londen Westminster Abbey tickets

Ontdek Westminster Abbey op de snelste en handigste manier

Verken dit iconische gebouw in uw eigen tempo en leer de geheimen van de Britse Kroon kennen. Met uw audiogids leert u alles over de geschiedenis van de abdij en haar omgeving.


Wat je moet weten over Westminster Abbey

Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell
Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell

Openingstijden Westminster Abbey

Westminster Abbey is over het algemeen dagelijks geopend van 9.30 tot 15.30 uur, en op woensdag bijvoorbeeld tot 18.00 uur.

De openingstijden van sommige binnenruimtes variëren echter en de openingstijden van de abdij kunnen veranderen omdat de kerk in gebruik is.

Een beetje geschiedenis

De kroning van de huidige koningin van Engeland, Elizabeth II, en de begrafenis van de prinses van Wales vonden hier plaats. Naast de oorspronkelijke tuinen en vier kloosters, liggen in het hart van deze indrukwekkende kerk, het hoogaltaar, de overblijfselen van middeleeuwse koningen en koninginnen zoals Edward I en Eleonora van Castilië, en vorsten zoals Mary Queen of Scots en Henry VII.

In het 31 meter lange schip vinden we kunstschatten, de belangrijkste collectie monumentale beeldhouwkunst van het Verenigd Koninkrijk en de 'wetenschappershoek', waar illustere namen als Issac Newton en Charles Darwin begraven liggen. In de Zuidbeuk bevindt zich een van de meest gevierde ruimtes, de 'dichtershoek', met de graven van onvergetelijke namen als Charles Dickens en Rudyard Kipling.

De geschiedenis achter de muren van dit religieuze gebouw in gotische stijl is werkelijk fascinerend. In het centrum van de politieke en religieuze macht van Engeland gedurende meer dan duizend jaar, de wijk Whitehall en Westminster, maken de lange rijen nu deel uit van het monumentale ensemble van Westminster Abbey. Tegenwoordig komen er elk jaar meer dan een miljoen toeristen.

Vicky's Traveller Tip

Westminster Abbey is een werkende kerk, dus vergeet niet om u gepast te kleden (of neem een sjaal mee om schouders en halslijnen te bedekken).

Hoe kom ik bij Westminster Abbey?

De buitenkant van de abdij
De buitenkant van de abdij

Westminster Abbey ligt in het hart van het centrum van Londen en er zijn veel manieren om er te komen, waarbij het openbaar vervoer het handigst is.

 • Metro: De dichtstbijzijnde metrostations bij Westminster Abbey zijn Westminster (Jubilee, District en Circle Lines) en James's Park (District en Circle Lines)
 • Bus: Er zijn veel buslijnen naar de Westminster Abbey poort. U kunt ze allemaal vinden op de handige officiële Transport Of London website. Ook stoppen alle tourbussen, die u met een London Pass kunt bezoeken, bij Westminster Abbey.
 • Trein: Londen Victoria en Londen Waterloo zijn de beste opties om Westminster Abbey per trein te bereiken.
 • Fietsen: Er zijn verschillende fietsroutes die u naar het centrum van Londen brengen. Op de website van Transport for London vindt u de meest comfortabele en veilige routes.

Boek uw rondleiding in Westminster Abbey

Enkele van de diensten in Westminster Abbey

Binnen in Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Binnen in Westminster Abbey| ©Herry Lawford
 • De toegang voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders is gratis, want niet de hele abdij is toegankelijk
 • U kunt op verzoek rondleidingen in braille aanvragen voor blinden en slechtzienden
 • De abdij is ook aangepast voor slechthorenden met een Hoorlus voor slechthorenden
 • Het is mogelijk om met een kinderwagen naar binnen te gaan en er is zelfs een speciale rondleiding voor de allerkleinsten
 • U kunt een snelle hap en een kopje koffie nemen in de 'Kiosk' of lunchen of zelfs dineren in het 'Cellarium Café en Terras'.

Vicky's Traveller Tip

Maak van de gelegenheid gebruik om de omgeving van de Abbey te verkennen: de rivier de Theems en de London Eye.

Andere bezienswaardigheden in de omgeving van Westminster Abbey

London's Big Ben| ©Oleg Magni
London's Big Ben| ©Oleg Magni

Het belangrijke gebied waarin de formidabele Westminster Abbey zich bevindt, zit vol met andere must-see plaatsen om te verkennen tijdens uw bezoek aan Londen. Daarnaast, op slechts 160 meter afstand, ligt het Palace of Westminster, waar de Houses of Parliament en de legendarische Big Ben staan.

Van daaruit kunt u aan boord gaan van een van de riviercruises op de Theems, een goed plan om uit te rusten na een bezoek aan de abdij. Dit is het artikel dat ik erover schreef: Theems Riviercruises.

Iets verderop, op ongeveer 450 meter, kunt u uitrusten van uw lange bezoek aan deze twee architectonische wonderen dankzij de prachtige tuinen van het oudste en meest geliefde park van Londen, St James's Park, ideaal om er met kinderen van te genieten.

U kunt de skyline van Londen ook bewonderen vanuit het hoogste reuzenrad van Europa, de London Eye, op minder dan 700 meter van Westminster Abbey, of eeuwen van de mooiste Britse kunst bekijken in het beroemde Tate Britain Museum, op minder dan een kilometer van de Abbey. Hier is de gids waarover ik schreef London Eye tickets: alles wat je moet weten....

Boek uw rondleiding in Westminster Abbey

Veelgestelde vragen

 • Is er een kledingvoorschrift voor toegang tot Westminster Abbey?

  Ja, denk eraan dat dit een religieuze tempel is, dus vermijd korte broeken of rokken en bedek uw schouders.

 • Hoe krijg ik gratis toegang tot Westminster Abbey?

  Westminster Abbey is inbegrepen in de London Pass, die u zonder extra kosten toegang geeft tot Westminster Abbey als u de London Pass heeft.

 • Is het de moeite waard om een rondleiding te nemen of kan ik het op eigen houtje bezoeken?

  U kunt het op eigen gelegenheid bezoeken, maar er is een rondleiding met gids die u ook meeneemt naar de Houses of Parliament en u de geschiedenis en de belangrijkste gebeurtenissen die op beide plaatsen plaatsvonden laat zien. U kunt ook een audiogids nemen.

 • Wat is er te zien in de buurt van Westminster Abbey?

  U kunt gebruik maken van het bezoek om de Houses of Parliament en de Big Ben, de London Eye en zelfs een cruise over de Theems te bekijken.