Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Harry Potter Rondleidingen en Ervaringen

Londen is de stad van Harry Potter en overal in de stad vind je verwijzingen en locaties uit de saga en de studio van Warner Bros. Hier zijn de verschillende Harry Potter tours die je in Londen kunt vinden.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

11 minuten lezen

Harry Potter Rondleidingen en Ervaringen

Zweinstein Express Trein | © Martin Pettitt

Voor velen van ons is Londen niet alleen de Big Ben, Nothing Hill of Hyde Park; voor velen is Londen de Diagon Alley, Platform 9 and ¾, Gringotts en de Leaky Cauldron. Welkom op Zweinstein (of bijna...).

Een van de dingen die je moet zien en doen in Londen als je een fan bent van de Harry Potter saga is het bezoeken van de filmsets met de Warner Bros. tour. Wees gewaarschuwd, tickets voor Harry Potter Studios Park zijn erg in trek, dus vooraf boeken (ik raad minstens anderhalve maand aan) is een must.

De beste optie

Harry Potter Studios tickets met transfer vanuit Londen

Toegang tot de studio's en transfer vanuit Londen

De perfecte optie om te ontzorgen en volop te genieten van de Warner Bros. studio's gewijd aan de Harry Potter films. De terugreis vanuit Londen is in de prijs inbegrepen.

Dit is de voorkeursoptie voor iedereen die de Harry Potter Studios bezoekt tijdens zijn bezoek aan Londen. Omdat de transfer vanuit het centrum van Londen is inbegrepen, hoef je je geen zorgen te maken over hoe je vanuit Londen bij de Harry Potter Studios komt; je hoeft je alleen maar te concentreren op het genieten van de ervaring.

Als uonline boekt, kunt u kiezen uit een aantal verschillende tijdstippen; ik raad u aan zo vroeg mogelijk te gaan om drukte bij aankomst in het park te voorkomen en, als u kunt, het weekend te vermijden. U ontvangt een e-mail met alle beschikbare informatie over het ontmoetingspunt waar een bus met airconditioning u naar het park brengt.

Maak je klaar om door Diagon Alley te lopen, Ollivanders winkel en Gringotts bank te bezoeken en natuurlijk te leren over de saga en het maken van de films.

 • Aanbevolen als... je Warner Bros Harry Potter Studios wilt bezoeken tijdens je reis naar Londen
De voordeligste optie

Harry Potter tour in Londen

Tour van Harry Potter locaties in de stad Londen

Terwijl je door de straten van Londen dwaalt, laat een deskundige gids je plaatsen zien die in de Harry Potter-films voorkomen of als inspiratiebron dienden.

De stad Londen zit vol met plaatsen die iets te maken hebben met de Harry Potter films en met deze tour zullen ze niet onopgemerkt blijven. Een gids leidt je rond over Platform 9 en 3/4, Diagon Alley en Gringotts Bank terwijl je als een Dreuzel door Londen dwaalt.

Ook deze tocht is in kleine groepen van (maximaal) 25 personen. Dit betekent dat de gids zich op een meer persoonlijke manier kan richten op de uitleg die u vraagt. De gidsen op deze tour hebben twee dingen gemeen: ze kennen Londen door en door en ze zijn fans van de Harry Potter boeken en films, dus maak van de gelegenheid gebruik en geniet van elk moment van de tour!

 • Aanbevolen als... je wilt genieten van het Harry Potter universum tegen een gereduceerde prijs of als je meer wilt na het zien van Warner Bros. Studios

Dit is de Harry Potter tour van Warner Bros. Studios

Kostuums uit de saga te zien in Warner Bros Studios
Kostuums uit de saga te zien in Warner Bros Studios

Tijdens deze rondleiding ziet u niet alleen het decorontwerp en de kostuums uit de films, maar leert u ook meer over de saga en hoe de films werden gemaakt, inclusief de speciale effecten. Rekening houdend met Dreuzels details, raden wij aan vooraf kaartjes voor de Warner Bros. Studio's te boeken vanwege het grote aantal bezoekers en vervoer te regelen van en naar de Warner Bros. Studio's, aangezien deze ver van het centrum liggen. Een woord van advies: pas op als u wederverkooptickets voor de Harry Potter Studios aangeboden krijgt.

Als je zeker wilt weten of het de moeite waard is om de Warner Bros. studio's te bezoeken voor de Harry Potter tour, geef ik je een klein voorproefje van wat je daar zult aantreffen. Om te beginnen zijn de studio's verdeeld in binnen- en buitenruimtes en de sets op beide plaatsen hebben niet alleen originele artefacten uit de films, maar ook filminformatie over hoe ze zijn gemaakt. Maar stap voor stap.

En de Harry Potter-studio's in Londen zijn niet alleen om naar te kijken: in veel ervan kun je toveren door met een toverstok te zwaaien of een bezemsteel op te tillen.

Wat u zult zien in de binnenstudio's

 • Begin de rondleiding in de Grote Eetzaal, waar je wordt begroet door de figuren van de professoren aan de hoofdtafel zoals ze dat elk jaar doen met Harry, Ron en Hermelien, of tenminste de jaren waarin niemand een vliegende auto tegen een boksende wilg botst (die je trouwens ook op deze rondleiding ziet).
 • Daarna is het op naar de gangen van de school, inclusief de wisseltrappen, waar je een veelheid aan foto's ziet van voormalige hoofden van Zweinstein huizen, waaronder de Dikke Dame.
 • Je volgt de typische startroute door de gemeenschappelijke ruimte en dan naar de Gryffindor slaapzaal.
 • De kantoren van de professoren staan ook voor u klaar tijdens uw bezoek, evenals vitrines waar u alle informatie over de Zwerkbalsport kunt vinden.
 • Je bezoekt het huis van Lucious Malfoy (griezelig), de woonkamer van de Wemels of een zeer uitgebreid Verboden Bos vol wezens, visuele en geluidseffecten.

Wat u zult zien in de openluchtstudio's

Ook de buitenstudio's zitten vol verrassingen. Je ziet het huis van de Dursley's op Privet Drive (inclusief het trappenhuis), de nachtbus, Perron 9 en ¾, de winkel van Ollivander en vele andere hoekjes en gaatjes. Het enige nadeel van deze tour is dat zodra je de studio's verlaat, het moeilijk is om je weer onder de Dreuzels te mengen.

Boek vervoer naar de studio's vanuit Londen

Het is niet aan te raden om vervoer te boeken zonder uw tickets veilig te stellen, want de beschikbaarheid is zeer beperkt en u loopt het risico dat u ter plaatse komt en uitverkocht bent. Bovendien omvatten veel parktickets ook reizen vanuit Londen.

In ieder geval, als je je ticket al hebt gekocht en je wilt een pendeldienst van en naar het park huren, kun je een kijkje nemen in dit bericht over hoe je vanuit Londen bij de Harry Potter Studios komt.

Boek tickets voor Harry Potter Park

Hier zijn de wandelingen van de Harry Potter locaties in Londen

De Harry Potter ruimte op het St. Pancras treinstation
De Harry Potter ruimte op het St. Pancras treinstation

Als u na uw bezoek aan de Warner Studios nog meer wilt, zijn er in Londen verschillende locaties die de inspiratie vormden voor de boeken en films. Jaren geleden moesten fans ze zelf opsporen, maar nu zijn er deskundige gidsen die je rondleiden op een wandeltocht langs Harry Potter locaties terwijl ze je interessante weetjes over de saga vertellen.

Deze twee uur durende wandeling (beschikbaar in het Engels en Spaans) waarbij een gids, die niet alleen gespecialiseerd is in de saga maar ook in de geschiedenis van Londen, ons Harry Potter locaties in Londen liet zien zoals de volgende:

Perron 9 en ¾ op King Cross Station

Op King Cross station is een hoek waar het beroemde perron is nagebouwd met een bagagewagen die door de muur gaat. Je kunt er een foto laten maken en dan even stoppen bij de Harry Potter souvenirwinkel terwijl de gids vertelt hoe deze toeristische plek is opgezet na het succes van de films en hoe J.K. Rowling het station gebruikte als decor voor haar boeken. Het is jammer dat je de Zweinsteinexpress niet kunt halen...

Diagon Alley in Leadenhall Market

Dit is een van de oudste markten van Londen en is geïnspireerd op de beroemde Diagon Alley waar Harry boeken, drankjes en natuurlijk de toverstokken van Ollivander kocht. Dit is een van de langste en meest bijzondere stops van de tour; u zult ontdekken hoe de werkelijkheid fictie inspireert en hoe fictie de werkelijkheid transformeert. Uw gids vertelt u alles over Knockturn Alley of de Leaky Cauldron Inn en laat u vervolgens een paar minuten vrij om de omgeving op uw gemak te verkennen.

Gringotts Bank en Australische Ambassade

De beroemde Tovenaarsbank, die in verschillende van de films voorkomt, is geïnspireerd op de Australische ambassade in Londen. Misschien bent u er langs gelopen en heeft u de opvallende gelijkenis niet opgemerkt, maar om u een duidelijker beeld te geven zal uw gids u foto's uit de films laten zien om te bewijzen dat de Tovenaarsbank inderdaad op dit gebouw is geïnspireerd.

De premières en Trafalgar Square

Niet alles op deze tour draait om de locaties van de films, u leert ook anekdotes over de acteurs en de betekenis van de saga, en Trafalgar Square zal waarschijnlijk de plaats zijn die uw gids kiest om u deze te vertellen. Het is precies vanaf hier dat duizenden fans het einde van de saga en andere momenten in verband met de release van de films meemaakten.

Boek een Harry Potter tour in Londen

Andere opties om van de Harry Potter tour door Londen te genieten: privé tours, interactieve tours of bus tours

Originele Harry Potter kostuums
Originele Harry Potter kostuums

Als de rondleiding van twee uur te kort voor u is, raad ik u aan de mogelijkheid te overwegen van een privé-rondleiding langs de locaties van de sage, waarbij de gids zich uitsluitend wijdt aan u en de groep waarmee u reist. Deze tour duurt drie uur, is volledig aanpasbaar aan uw voorkeuren en is beschikbaar in het Engels, Spaans en Frans.

Het is een aanrader als u met kinderen naar Londen reist, want u kunt de gids vragen om tijdens de rondleiding locaties uit de film af te wisselen met andere Londense bezienswaardigheden. En voor kinderen is er ook een soort rondleiding die hen bij elke stap laat genieten: de interactieve rondleidingen: dit is een soort rondleiding waarbij de gids tijdens de rondleiding quizzen, tests en spelletjes voorstelt om hen nog meer onder te dompelen in de magie van de saga.

Wees er tenslotte van bewust dat de Harry Potter bezienswaardigheden verspreid liggen over Londen, dus de wandeling kan vermoeiend zijn - kijk naar busreizen als de wandeling te vermoeiend voor je is. Ze worden ook begeleid en zijn een nog comfortabelere manier om van de tocht te genieten.

Boek een Harry Potter tour en Oxford excursie

Tips voor uw bezoek aan Warner Bros. Harry Potter Studios

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Als je, zoals ik, een echte Harry Potter fan bent, heb je waarschijnlijk lang uitgekeken naar deze tour. Om er het beste van te maken geef ik je enkele tips:

 • Hoe er te komen: Het vervoer naar de Warner Bros. studio's is een belangrijk detail om rekening mee te houden. Vergeet niet dat het een lange weg is vanaf het centrum van Londen, dus u kunt het beste vooraf boeken voor zowel de heen- als de terugreis. Vanaf het station Watford Junction rijden er rechtstreekse bussen naar de studio's.
 • Duur van het bezoek: Neem de tijd in elk van de Warner Bros. Studio's. Wees niet gehaast om alles te zien; de details zijn zo goed doordacht dat het de moeite waard is om elk hoekje en gaatje te bekijken. Om alles goed te zien, raad ik u aan 3 tot 5 uur uit te trekken voor het bezoek.
 • Dienstregeling: wanneer u uw kaartje koopt (altijd vooraf, want u kunt het alleen in de studio's inwisselen), kunt u de dag en het tijdstip van uw bezoek kiezen. Ik raad u aan de eerste keer te kiezen om drukte te vermijden. Houd er rekening mee dat je wel binnen kunt komen, maar niet weg kunt gaan.
 • Neemde audiogids: die kost ongeveer vijf pond, maar is het waard. Terwijl je je onderdompelt in de magische wereld, vertellen ze je details die je niet wist over de film, de acteurs en de saga.
 • Als u met kinderen gaat, zullen zij gefascineerd zijn door de rondleiding, maar de jongere kinderen zullen misschien schrikken van het realisme van sommige decors of het bezoek aan het Verboden Bos. Houd dit in gedachten voor het geval u deze kamers wilt vermijden.
 • Waar te eten: Vergeet niet te stoppen bij de bar als je het beroemde boterbier wilt proberen of het Kikkercafé als je een chocoladekikker wilt. In de omgeving is niets te eten, dus als uw bezoek samenvalt met lunchtijd, kunt u alleen in het eigen restaurant van de studio eten, waar de prijs niet erg goedkoop zal zijn.
 • Souvernirs: De cadeauwinkel is ook een bezoek waard, al is het maar om je tanden in te zetten. Hier vind je alle merchandising van de saga beschikbaar. U kunt foto's maken, maar laat de camera de ervaring niet bederven; beter om het te beleven dan het vast te leggen.

Organiseer je eigen tour langs Harry Potter locaties in Londen

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Als je besluit een rondleiding door het Harry Potter universum in Londen te nemen, of het nu een groepsrondleiding is of een privé rondleiding, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Aangezien de rondleiding een wandeling is, is het logisch dat je niet alle locaties zult bezoeken, aangezien Londen een enorme stad is en veel locaties nogal ver uit elkaar liggen.
 • Het trefpunt is altijd op een centrale locatie die u gemakkelijk kunt bereiken vanuit uw accommodatie. Als u vragen hebt, kunt u deze stellen aan uw gids zodra u uw plaats hebt geboekt of vragen om tegen een toeslag bij uw hotel te worden opgehaald.
 • De rondleidingen duren twee tot drie uur, dus wees bereid om te lopen. Ze lopen bijna elke dag van de week en de beste tijd om te gaan hangt af van het weer.
 • Je krijgt de kans om Harry Potter souvenirs te kopen op veel van de tour stops als je langs Harry Potter winkels komt in verschillende delen van Londen en de gids zal tijd voor je vrijmaken.
 • Als u een London Pass heeft, is een rondleiding inbegrepen waarbij u locaties ziet uit Harry Potter en vele andere films die in Londen zijn opgenomen of geïnspireerd, zoals Mary Poppins, Sherlock Holmes en James Bond. In dit artikel over de London Pass vindt u meer informatie over de London Pass. London Pass.
 • Bekijk de theateroverzichten wanneer u uw reis naar Londen heeft besloten. Als je geluk hebt, kun je een voorstelling van Harry Potter en de Vervloekte Erfenis meemaken.

Boek een Harry Potter tour door Londen

Als je geïnteresseerd bent in een rondleiding door Harry Potter Londen, ben je misschien ook geïnteresseerd in

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Als je hebt genoten van de Harry Potter wandeling, neem dan zeker de Londense wandeling tijdens je bezoek aan de Britse hoofdstad. U denkt misschien dat de Dreuzelwereld niet zo charmant is als de magische, maar vergeet niet dat Londen ook de stad is van Sherlock Holmes of Peter Pan en dat het u op zichzelf veel verhalen te bieden heeft zonder dat u uw toevlucht hoeft te nemen tot fantasie.

Zoals ik al zei, was dit mijn favoriet, maar de waarheid is dat het aanbod van rondleidingen in Londen oneindig is en ik heb een gids geschreven om u te helpen alle ideeën te sorteren, welke de beste rondleidingen zijn en waarom. U kunt het lezen in dit artikel over Londen Rondleidingen.

Als het niet uw eerste keer in Londen is en u besluit de rest van het land te gaan bekijken, hoeft u geen lange reis te maken. Tegenwoordig zijn er zeer goed georganiseerde rondreizen waarmee u zowel charmante dorpjes als majestueuze steden in Engeland kunt ontdekken, die u niet mag missen als u iets meer wilt weten over het leven buiten een grote stad als Londen. Hier is een artikel over Dagtrips en Excursies vanuit Londen zodat je mijn favoriete opties kunt zien.

Veelgestelde vragen

 • Worden echte filmlocaties bezocht in deze ervaring?

  Ja, je bezoekt de Millennium Bridge, Westminster metrostation, King's Cross station, en levensechte locaties die de inspiratie vormden voor de sets van Diagon Alley, het Ministerie van Toverkunst of de Leaky Cauldron pub.

 • Kan ik een foto laten maken op perron 9 ¾?

  Ja, het personeel van de Harry Potterwinkel kan een professionele foto van je maken met een Hogwarts huissjaal naar keuze, of je kunt zelf een foto maken.

 • Zijn er ook Harry Potter ervaringen met een bezoek aan Zweinstein?

  In de studio van Warner Bros. kun je een schaalmodel van het kasteel van Zweinstein bezoeken, dat werd gebruikt voor veel van de luchtopnamen in de films.