Harry Potter Londen kaartjes verkoop: alles wat je moet weten om tickets voor de studio's te bemachtigen

Wil je het Harry Potter Studios Park in Londen bezoeken maar ben je bang dat de kaartjes op zijn voordat je ze kunt kopen? Hier lees je hoe je ze kunt bemachtigen voor ze uitverkocht raken en welke alternatieven je hebt.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuten lezen

Harry Potter Londen kaartjes verkoop: alles wat je moet weten om tickets voor de studio's te bemachtigen

Harry Potter Studios Park | ©Karen Roe

Sinds de opening in 2012 heeft het Harry Potter Studios Park elk jaar duizenden Potterheads van over de hele wereld verwelkomd, die speciaal naar Londen reizen om de studio's te zien waar hun favoriete films werden gemaakt. Dit betekent dat tickets voor de Warner Bros. studio's erg gewild zijn.

Soms lijkt het zelfs alsof je ze alleen bij toverslag kunt krijgen, maar niets is minder waar. In dit artikel vertel ik je hoe je kaartjes voor Harry Potter Studios Park kunt kopen voordat ze uitverkocht zijn, zodat je niet doorverkocht hoeft te worden en optimaal kunt genieten van J.K. Rowling's saga.

Hoe kom je aan tickets voor Harry Potter Studios voordat ze uitverkocht zijn?

Park Tickets| ©jfer21
Park Tickets| ©jfer21

De sleutel is hoe vroeg je je tickets koopt. Harry Potter Studios Park is een van de populairste toeristische attracties in Londen en ontvangt elke dag duizenden bezoekers, dus als je weet dat je de Warner Bros. studio's wilt bezoeken waar sommige films zijn opgenomen, kun je het beste je tickets boeken zodra je weet wanneer je naar de Britse hoofdstad komt.

Als je vooraf online tickets koopt voor Harry Potter Studios transfers, kun je een specifieke datum en tijd reserveren om de studio's te bezoeken. Zo ben je zeker van je plaats op een specifieke tijd, want de plaatsen zijn beperkt en als je het tot het laatste moment laat wachten, is de kans groot dat er geen tickets meer zijn.

De eerste plaats waar de meeste Potterheads op zoek gaan naar kaartjes is de website van Warner Bros., wat betekent dat de vraag daar extreem hoog is en kaartjes als bij toverslag snel uitverkocht zijn (geen woordspeling bedoeld!).

Boek tickets voor Harry Potter Park

Wat te doen als Harry Potter tickets zijn uitverkocht

Kasteel van Zweinstein| ©Karen Roe
Kasteel van Zweinstein| ©Karen Roe

Maar laat je niet ontmoedigen, want dit is niet de enige optie om aan tickets voor Harry Potter Studios Park te komen.

Wanhoop niet als er geen tickets beschikbaar zijn op de Harry Potter Studios Park website voor de datum die je wilt - alles is niet verloren!

Soms veranderen bezoekers hun plannen op het laatste moment en besluiten ze om £10 extra te betalen om hun tickets te verplaatsen, afhankelijk van de beschikbaarheid van de studio, dus als je de website regelmatig bezoekt kun je misschien tickets vinden voor een dag die eerder als vol stond aangegeven.

Boek tickets voor Harry Potter Park

Boek tickets met transfers naar Harry Potter Studios Park en voorkom hoofdpijn

Boek online| ©Glenn Carstens-Peters
Boek online| ©Glenn Carstens-Peters

Als je zelfs door de website van Warner Bros Studios goed in de gaten te houden nog steeds geen beschikbare tickets kunt vinden, maak je dan geen zorgen, want er is een andere optie die je zal helpen je droom te vervullen en dat is om ze te boeken via een georganiseerde tour naar Harry Potter Studios Park.

In tegenstelling tot tickets op de website van Warner Bros, waar mensen meestal gewoon tickets kopen, kun je op websites als Hellotickets je tickets boeken met transfers naar Harry Potter Studios Park, waarbij je zowel toegang hebt als met de bus naar de studio's in Leavesden (Hertfordshire) reist, 20 mijl ten noordwesten van Londen.

Naar mijn mening is dit echt de handigste optie voor een bezoek aan Harry Potter Studios Park, vooral als je geen zin hebt in het openbaar vervoer in Londen of als je met je gezin reist, want je gaat rechtstreeks naar de studio's en de reis is niet al te moeilijk voor de kinderen.

Het vereenvoudigen van de organisatie van de logistiek zal de ervaring veel aangenamer maken. Je hoeft je geen zorgen te maken over het overstappen tussen verschillende vervoermiddelen en je hoeft de dienstregelingen niet in de gaten te houden om op tijd te komen.

Boek tickets voor Harry Potter Park

Ik kan geen tickets vinden, moet ik naar een wederverkoper gaan?

Dursley's huis bezoeken op tournee| ©Bill Bartlett
Dursley's huis bezoeken op tournee| ©Bill Bartlett

Er zijn momenten in het jaar zoals Kerstmis in Londen of de zomer in Londen wanneer de vraag de pan uit rijst en het vinden van beschikbare tickets voor Harry Potter Studios Park een onmogelijke opdracht lijkt.

Dit kan ertoe leiden dat we andere opties overwegen die we normaal niet zouden overwegen, zoals wederverkoop in de buurt van de attractie of op websites die tweedehands goederen verkopen.

Wederverkoop is echter niet de beste plaats om aan tickets te geraken omdat er risico's verbonden zijn aan het kopen van tickets van een vreemde. Deze worden hieronder besproken.

Gevaren van het kopen van Harry Potter Studios Park tickets van wederverkopers

  • Je kunt een vals ticket krijgen waardoor je het park niet in kunt.
  • Het kan zijn dat je een duplicaat ticket krijgt omdat er veel kopieën van het originele ticket zijn gemaakt om door te verkopen, zodat alleen de eerste bezoeker die op het terrein aankomt naar binnen mag en alle anderen die ook een duplicaat ticket hebben worden buitengesloten.
  • Je betaalt een exorbitante prijs voor een ticket, vooral voor populaire attracties zoals Harry Potter waar een enorme vraag naar is.
  • De wederverkoper stuurt je de tickets "in extremis". Als je ze op tweedehands websites koopt, moet je vaak bijna met je hart in je vuist wachten tot ze naar je worden opgestuurd en afhankelijk van de formaliteit van de verkoper kan dit lang duren. Als ze al aankomen.

Boek tickets voor Harry Potter Park

Alternatieven om van Harry Potter te genieten in Londen als je geen kaartjes kunt krijgen

King's Cross Station is perron 9 en ¾.| ©Brian Griffin
King's Cross Station is perron 9 en ¾.| ©Brian Griffin

Als je nog steeds geen kaartjes voor Harry Potter Studios Park kunt krijgen, hetzij op de website van Warner Bros. Studios of door een plaats te boeken op een georganiseerde bustour, laat je dan niet ontmoedigen want er zijn andere manieren om van de magische wereld van Harry Potter in Londen te genieten en een geweldige tijd te hebben.

Neem een Harry Potter locaties tour door Londen

De Britse hoofdstad zit vol met locaties die gebruikt zijn als achtergrond voor de Harry Potter-films. Dus als je dol bent op de saga van de jonge tovenaar, is een geweldige activiteit in Londen een rondleiding langs al deze locaties om een aantal van de meest iconische scènes uit de films opnieuw te beleven.

Als je dit als alternatief voor een bezoek aan Harry Potter Studios Park wilt doen, dan kun je in het bericht Harry Potter filmlocaties in Londen een aantal locaties uit de saga bekijken die je zelf met de metro kunt verkennen.

Echter, om het meeste uit de ervaring te halen raad ik je aan om mee te gaan met een rondleiding langs de locaties, omdat je dan begeleid wordt door een professionele gids die veel interessante weetjes weet over het filmen van de films, over de saga en over de stad zelf. Je zult het verschil zien!

Ik laat je de opties van rondleidingen die Hellotickets heeft zodat je de tour kunt boeken die het beste bij je past:

Ga winkelen bij Harry Potter winkels in Londen

Tijdens je reis naar Londen moet je zeker een van de Harry Potter winkels in de stad bezoeken om dat Harry Potter souvenir te kopen dat je altijd al wilde hebben voor je verzameling.

Er zijn er zo veel en ze verkopen allemaal iets anders! Van kleding, mokken, knuffels en bordspellen tot traditionele snoepjes, papierwaren, gadgets en speciale edities van de romans.

Als je bij een van hen binnen wilt wippen om wat cadeautjes te kopen, bekijk dan het bericht De beste Harry Potter winkels in Londen waarin je verschillende plekken in de stad vindt die je vast leuk zult vinden.

Boek tickets voor Harry Potter Park