Londen in de zomer

Als je een zomerreis naar Londen plant, bekijk dan deze 10 dingen die je op vakantie kunt doen om een geweldige tijd te hebben!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

Londen in de zomer

Uitzicht op het London Eye | ©Nikita Khandelwal

In een stad als Londen zijn er in de zomer genoeg leuke dingen te doen naast de typische toeristische attracties in de stad.

Excursies, muziek, openlucht bioscoop, dansen, boottochten... en dit is slechts een klein voorproefje van wat je in Londen kunt doen, de rest vertel ik je hieronder!

1. Rondleiding door het centrum van Londen met een gids

London's Big Ben| ©Oleg Magni
London's Big Ben| ©Oleg Magni

Als u profiteert van het mooie weer in Londen in de zomer en als u een van die reizigers bent die graag verdwaalt in de straten van een stad om deze centimeter voor centimeter te verkennen, dan raad ik u aan een rondleiding door het centrum te nemen om alle hoekjes en geheimen te ontdekken die verborgen liggen in het hart van deze prachtige stad.

Tijdens de tour wordt u begeleid door een gids die u veel verhalen en anekdotes over de stad zal vertellen die u misschien niet wist en u kunt kiezen tussen een wandel-, bus- of fietstour (deze optie is altijd leuker!) om het centrum van Londen te verkennen en monumenten te zien zoals:

 • St. Paul's Cathedral
 • The Tower of London
 • Big Ben en het Palace of Westminster
 • Westminster Abbey
 • Buckingham Palace
 • St. James's Park 5 Trafalgar Square. St. James's Park
 • Trafalgar Square
 • Covent Garden
 • Tower Bridge
 • En nog veel meer...

Aan het eind van de rondleiding door het centrum van Londen heeft u veel nieuwe dingen geleerd, veel foto's gemaakt voor uw social media en vooral een leuke tijd gehad.

Boek een geheime rondleiding door het centrum van Londen

2. Vaar over de Theems tijdens een Dinner Cruise

Genieten van een diner op een Thames River Dinner Cruise| ©viator.com
Genieten van een diner op een Thames River Dinner Cruise| ©viator.com

De Londense zomeravonden zijn heerlijk. Voor een romantische en andere avond tijdens uw verblijf, raad ik u aan naar de rivier te gaan om te genieten van een dinerbootcruise op de Theems.

Het zal een van de mooiste herinneringen van uw reis zijn! Een gelegenheid om wat meer gekleed en in een originele omgeving zoals een elegante boot uit eten te gaan om iets bijzonders te vieren.

Bovendien kunt u, terwijl u over de Theems vaart, vanaf het dek de zonsondergang bekijken en de gekleurde lichten van de stad langzaam aan zien komen terwijl u van een glas champagne nipt.

De monumenten langs de rivierbedding schitteren op een bijzondere manier en zien er nog spectaculairder uit dan overdag - het is een magisch moment! Oh, en maak je geen zorgen over hoeveel een Thames cruise kost, want veel ervan zijn betaalbaar.

Boek een riviercruise op de Theems

3. Ontdek de binnenkant van Buckingham Palace

In de eetzaal van Buckingham Palace| ©Neil Thompson
In de eetzaal van Buckingham Palace| ©Neil Thompson

De meeste reizigers die Londen bezoeken hebben meestal een foto met de voorgevel van Buckingham Palace en de Queen's Guard op de achtergrond als souvenir, maar elke zomer, als de poorten van het paleis opengaan voor het publiek, kunnen een paar gelukkigen er doorheen lopen om de binnenkant te zien als koningin Elizabeth II op vakantie is gegaan.

In de zomer kun je Buckingham Palace maar een paar weken per jaar van binnen zien (tussen eind juli en begin september), dus de vraag is extreem hoog en de kaartjes zijn in een oogwenk uitverkocht omdat er zo weinig mogelijkheden zijn.

Als u graag door de gangen van Buckingham Palace wilt lopen en niets wilt missen, is mijn advies om ruim van tevoren uw kaartjes online te reserveren om ze te bemachtigen.

Wat ga je zien?

Tijdens de rondleiding ziet u niet de privévertrekken van de koninklijke familie, maar wel de "State Rooms", de vertrekken waar de koningin haar gasten ontvangt bij officiële evenementen en waar zij haar openbare audiënties houdt, en het is absoluut spectaculair!

Ik stel voor dat u een dag van uw zomervakantie in Londen reserveert om iets typisch "Brits" te doen, zoals Buckingham Palace bezoeken, naar de wisseling van de wacht kijken en afternoon tea drinken. In het bericht Hoe zie ik de wisseling van de wacht en Buckingham Palace vertel ik je alles over deze ervaring.

4. Geniet van de beste openluchtbioscoop

In de Luna Drive-in Winter Cinema| ©The Luna Cinema
In de Luna Drive-in Winter Cinema| ©The Luna Cinema

Als het mooi weer is, profiteren de Londenaren van elk moment om zich te vermaken met buitenactiviteiten. En zomeravonden zijn perfect om een film onder de sterren te kijken en popcorn te eten, vind je niet?

 • The Luna Cinema (juli en augustus): Houdt bioscoopsessies op verschillende locaties in Londen en vertoont films naar ieders smaak: romantische komedies, musicals, blokbusters en meer.
 • Film4 Summer at Somerset House (augustus): Het binnenplein van Somerset House wordt een "openluchtbioscoop" waar films en klassiekers in première gaan - soms zijn er speciale gasten bij de voorstellingen!
 • Meer London Free Festival (september): In het openluchtamfitheater The Scoop naast de Tower Bridge kunt u gratis genieten van de beste klassiekers en kaskrakers uit de filmwereld.

5. Bekijk de zomerzonnewende bij Stonehenge

Genieten van de zonnewende| ©Stonehenge Stone Circle
Genieten van de zonnewende| ©Stonehenge Stone Circle

Haal het meeste uit uw vakantie in Londen door een uitstapje te maken naar de buitenwijken van de stad om verbazingwekkende bezienswaardigheden te bekijken, zoals Stonehenge, het beroemdste prehistorische monument van Europa.

Deze tijd van het jaar is de perfecte tijd voor een bezoek, want tijdens de zomerzonnewende wordt Stonehenge bezocht door groepen Druïden, samen met een uniek publiek, om magische rituelen uit te voeren ter viering van de vereniging van de aarde en de zon. Het is een hoogst merkwaardige gebeurtenis!

Hoewel u deze megaliet op eigen gelegenheid kunt bezoeken, gezien hoe moeilijk het is om er met het openbaar vervoer te komen en hoe ver het van Londen is (130 kilometer), is de optie die ik het meest aanbeveel om een georganiseerde bustour met gids naar Stonehenge te nemen.

Maar zorg ervoor dat u uw tickets online en zo ver mogelijk van tevoren reserveert om uw plaats veilig te stellen, want voor speciale gelegenheden zoals de zomerzonnewende zijn ze zeer snel uitverkocht. In het bericht Excursies naar Stonehenge vanuit Londen vertel ik je meer in detail over dit spannende avontuur.

Boek een reis naar Stonehenge

6. Kijk naar de zonsondergang op een dak in Londen

Bij de Culpeper's Roftop| ©Kate C
Bij de Culpeper's Roftop| ©Kate C

Na een intensieve dag van bezichtigen, wandelen en rondkijken heb je behoefte aan een pauze en in de zomer is dat uiterst belangrijk als de hitte opkomt.

De Londense daken zijn kleine oases hoog boven de stad waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de Londense straten en een adempauze en een verfrissend drankje kunt nemen terwijl je kijkt naar de zonsondergang en de skyline van de Britse hoofdstad aan de horizon. Klinkt als een geweldig plan, nietwaar?

Veel van de daken van de stad zijn alleen open tijdens het zomerseizoen, dus voordat u naar een van hen gaat, raad ik u aan hun websites te controleren om er zeker van te zijn dat ze niet gesloten zijn.

Enkele van de coolste daken in Londen zijn:

 • The Culpeper (Whitechapel): 40 Commercial St, London E1 6LP, UK
 • The Vista Bar (Trafalgar Square): 2 Spring Gardens Trafalgar Square London SW1A 2T
 • Golden Bee (Shoreditch): Singer St, London EC1V 9DD, UK
 • Aviary (Shoreditch): 22-25 Finsbury Square, London, EC2A 1DX.

7. Ervaar de magie van West End musicals

De Tina Tuner Musical op West End| ©Broadway
De Tina Tuner Musical op West End| ©Broadway

Naast de bioscoop zijn de West End-musicals een van de andere shows waarvan u in de zomer in Londen kunt genieten.

Misschien houdt u niet zo van theater, maar ik kan u verzekeren dat de indrukwekkende enscenering en de levendige muzieknummers u een paar uur lang zullen onderdompelen in een wereld van fantasie die u sprakeloos achterlaat.

Het ervaren van de magie van de Londense West End musicals is zeker een van de must-do ervaringen die je moet hebben tijdens je verblijf in Londen. Vooral als u met uw gezin reist, zullen de kinderen zich vermaken met alle muziek, kleuren en lichten op het podium!

Als u van plan bent een musical in uw Londense plannen op te nemen, raad ik u aan uw kaartjes online en zo ver mogelijk van tevoren te kopen, want er zijn voorstellingen met een zeer grote vraag, de West End theaters hebben de neiging zeer snel vol te raken en de kassa's hangen meteen het bordje "Uitverkocht" op.

Koop tickets voor Londense musicals

8. Picknicken in St. James Park

Picknick in St James's Park| ©Wellington Roger
Picknick in St James's Park| ©Wellington Roger

Centraal, gezellig en intiem. Dit zijn de adjectieven die het best James's Park omschrijven, het oudste van de Koninklijke Parken van de stad en gelegen vlakbij Buckingham Palace.

Het is een prachtige plek om op een zonnige dag in Londen te picknicken, want de begroeiing is zeer goed onderhouden en het uitzicht bij het kunstmatige meer is prachtig. Het is ook niet een van de populairste parken van de hoofdstad, dus er is meestal geen grote, drukke menigte die de bucolische, landelijke sfeer van James' Park verstoort.

U kunt op het zachte gras liggen en luisteren naar het gezang van de vogels of een boek lezen terwijl u van de zon geniet. En als u met uw gezin naar Londen reist, zullen de kinderen het heerlijk vinden om wat vrije tijd te hebben om te spelen, te rennen en te springen.

9. Trek je laarzen aan op het Taste Of London food festival

Op het Taste of London food festival| ©Gary Bembridge
Op het Taste of London food festival| ©Gary Bembridge

Tijdens de maand juni vindt in Regent's Park het Taste Of London Festival plaats, waar de meest prestigieuze chefs van de stad bijeenkomen om de fijnproevers te verrassen met hun culinaire aanbod.

Het evenement is niet gratis, maar het betalen van de toegangsprijs is de moeite waard omdat het u de gelegenheid geeft om veel van de gerechten te proeven die worden aangeboden in de daar verzamelde eetkraampjes, die behoren tot zeer bekende restaurants zoals "Burger&Lobster", "Bao", "Lina Stores" of "Sagardi", onder vele anderen. Daarnaast kun je zien hoe ze het eten bereiden, workshops en wijnproeverijen bijwonen en zelfs enkele voedselproducten als souvenir kopen.

Het bijwonen van het Taste Of London Festival tijdens de zomervakantie is voor een foodie als een regelrechte reis naar het paradijs! En als je bij vertrek trek hebt in meer, kun je altijd nog een foodtour door de straten van Londen maken, waar je kleine culinaire pareltjes ontdekt die je reis naar de Britse hoofdstad nog aangenamer maken.

Boek een voedseltour door Londen

10. Dansen op het Notting Hill Carnaval

Genieten van de carnavals van Nothing Hill| ©David Sedlecký
Genieten van de carnavals van Nothing Hill| ©David Sedlecký

Tijdens het laatste weekend van augustus trekken Caribische ritmes door de straten van de wijk Notting Hill voor een groot carnaval, dat in sommige opzichten doet denken aan de beroemde carnavals in Rio de Janeiro of Tenerife. Als je in de feeststemming bent... dit is je tijd!

Dit festival viert de Caribische cultuur in stijl met een indrukwekkende parade van praalwagens en dansers gekleed in veren en pailletten die dansen op de beste Caribische muziek.

Volg de praalwagens op hun weg door Notting Hill terwijl u swingt op de exotische deuntjes van de parade, of blijf ergens hangen voor wat Jamaicaanse jerk chicken en een paar biertjes - u zult een geweldige tijd hebben en prachtige foto's maken vol kleur en good vibes!