Theems cruise prijzen

Wil je gaan varen op de Theems maar weet je niet hoeveel budget je nodig hebt? Lees dan verder!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Theems cruise prijzen

Het uitzicht vanaf The Shard, Londen | ©Benjamin Davies

Een van de mooiste bezienswaardigheden die je tijdens je reis naar Londen zult zien, is de rivier de Theems die door het hart van de stad stroomt. Aan weerszijden van de oevers staan verschillende van de beroemdste monumenten van de Britse hoofdstad, die de skyline hebben omgetoverd tot een toeristische attractie op zich.

Als het idee om als een zeeman over de Theems te varen je aanspreekt, is het eerste wat je moet weten om je Thames cruise te plannen hoeveel Thames cruise tickets kosten, waar je ze kunt kopen en of er een manier is om een beetje te besparen op de entreekosten. Dit en meer wordt hieronder uitgelegd!

Welk budget heb ik nodig voor een Thames cruise?

Theems cruise| ©Luca Vavassori
Theems cruise| ©Luca Vavassori

Als je zin hebt in een Theemscruise maar met een krap budget naar Londen reist of niet te veel geld aan de activiteit wilt uitgeven, kun je al vanaf £ 15 een kaartje voor een boottochtje op de rivier krijgen.

Dit is de goedkoopste optie en je maakt een rondvaart over de Theems van een uur waarbij je veel van de bezienswaardigheden langs de rivier ziet:

Als je echter een cruise over de Theems wilt maken maar op zoek bent naar iets meer flexibiliteit in de activiteit, kun je voor iets meer geld**(vanaf € 23** in Hellotickets) een riviercruise maken met gratis stops om overal langs de route op en af te stappen alsof het een van de toeristenbussen in de stad is.

Prijsvergelijking

 • Rondvaart over de Theems
 • Vanaf € 17
 • 1h
 • Overdag
 • Zonder diner
 • Boek nu
 • Lunchcruise over de Theems
 • Vanaf € 60
 • 1u 30 min
 • Overdag
 • Lunch
 • Boek nu
 • Hop on Hop off rondvaart over de Theems
 • Vanaf € 33
 • Hele dag
 • Overdag
 • Geen diner
 • Boek nu

Hoeveel budget heb ik nodig voor de beste Thames cruises?

London Eye vanaf de cruise| ©Gail Frederick
London Eye vanaf de cruise| ©Gail Frederick

Of u uzelf nu wilt trakteren tijdens uw verblijf in Londen of als u met uw partner reist en haar wilt verrassen met een romantisch plan, vanaf € 40 kunt u bij Hellotickets een ticket krijgen voor een van de premium cruises op de Theems die meestal de boottocht en een hapje of diner met entertainment aan boord omvatten.

Binnen de premium cruises op de Theems zijn er ook verschillende prijsklassen, afhankelijk van het soort activiteiten dat tijdens de tour wordt uitgevoerd.

Middagthee cruises zijn bijvoorbeeld goedkoper dan meergangendiner cruises waarbij er ook live muziekoptredens zijn en smart-casual etiquette vereist is om deel te nemen.

Boek een cruise over de Theems

Kan ik een Theemscruise maken met een Tourist Card en hoeveel kost het?

Londen Pass| ©ba7raini
Londen Pass| ©ba7raini

Dat klopt! Vanaf £74 kun je bijvoorbeeld de London Pass kopen bij Hellotickets, waarmee je een riviercruise over de Theems kunt maken met een River Roamer-pas voor 1 dag. Dat wil zeggen dat je kunt genieten van een cruise met gratis stops op de rivier de Theems.

Je kunt aan boord gaan bij een van de beschikbare pieren langs de rivier om de volledige riviercruise te maken of om je te verplaatsen tussen de verschillende toeristische attracties in de omgeving, waarbij je in- en uitstapt bij de halte van jouw keuze zodat je elke bezienswaardigheid op eigen gelegenheid kunt verkennen.

In het geval van de London Pass betaal je per dag gebruik. Het is een optie die ik je aanraad om te overwegen als je van plan bent om veel verschillende plaatsen te bezoeken tijdens je vakantie, omdat deze toeristenkaarten je helpen om tijd en geld te besparen. Als je geïnteresseerd bent in deze toeristenkaart en je wilt hem kopen, dan vind je in het bericht De beste toeristenkaart in Londen een gedetailleerde analyse zodat je kunt zien wat je er allemaal mee kunt doen.

Reserveer de toeristenkaart voor Londen

Kan ik aan de kassa kaartjes kopen voor de Thames River Cruise? Hoeveel kosten ze daar?

Rondvaart op de Theems| ©Gina Hall
Rondvaart op de Theems| ©Gina Hall

Ja, het is mogelijk om kaartjes voor een cruise op de Theems te kopen bij de loketten op de pieren. Ik raad je echter aan om je kaartjes online te kopen om de rijen daar te vermijden en ze ruim van tevoren te kopen, want het is een van de populairste activiteiten voor toeristen naar Londen en kaartjes kunnen snel uitverkocht raken.

De prijzen variëren afhankelijk van de cruisemaatschappij, de lengte van de route en of het een enkele reis is of niet, maar er zijn al opties vanaf € 13 voor volwassenen boven de 16 jaar. Kinderen van 5-15 jaar betalen minder en tickets beginnen vanaf €8.

Boek een cruise over de Theems

Kan ik een gratis cruise over de Theems maken en hoe kan ik besparen?

Theems boot| ©Scott Anderson
Theems boot| ©Scott Anderson

Nee, het is niet mogelijk om een gratis Theemscruise te maken. Er zijn echter wel manieren om geld te besparen bij het kopen van uw tickets om van deze ervaring te genieten.

Met een toeristenkaart

Eén manier om geld te besparen is door een London Tourist Card te kopen, namelijk de London Pass**(vanaf £74** bij Hellotickets) waarmee je meer dan 80 attracties in de stad kunt bezoeken en een riviercruise kunt maken.

Met een combinatieticket naar verschillende attracties

Je kunt ook een combinatieticket kopen voor twee attracties aan de rivier. De populairste optie is de Thames River Cruise en London Eye.

Vanaf €15 kun je een ticket voor een volwassene boeken op de website van London Eye, maar als je iets meer betaalt, vanaf €22, kun je een ticket krijgen met voorrang op de voorste rij van de boot voor een onbelemmerd uitzicht op het rivierlandschap.

Als je meer wilt weten over deze optie, raad ik je aan het bericht London Eye en Thames cruise: de perfecte combinatie voor je reis naar Londen te lezen voordat je je kaartjes koopt.

Met de Oyster Card

Als je een Oyster Card hebt (een oplaadbare portemonnee kaart die de prijs van een enkeltje verlaagt) om je door Londen te verplaatsen met het openbaar vervoer, dan heb je geluk want je kunt hem gebruiken om op de River Bus te stappen, de boot die wordt geëxploiteerd door het bedrijf Uber Boat by Thames Clippers waarmee je van de ene kant van de stad naar de andere kant kunt komen over het water in plaats van over de weg met de bus of ondergronds met de metro.

Als je een kleine cruise over de Theems wilt maken zonder veel geld uit te geven, gewoon om jezelf te trakteren op een boottochtje, dan is het gebruik van de Oyster Card een geweldige manier om aan je wens te voldoen terwijl je een beetje geld bespaart, omdat je geen algemeen toegangskaartje hoeft te kopen om aan boord te gaan.

Boek een cruise over de Theems

Hoeveel kost het om bij de Thames cruise pier te komen?

De pier van City Cruises| ©Sajeel Munir
De pier van City Cruises| ©Sajeel Munir

Naar mijn mening is de metro de snelste manier om als toerist tussen de attracties van Londen te komen en je kunt een enkeltje kopen voor maar €6, afhankelijk van in welk deel van de stad je reist.

Voordat je instapt, raad ik je aan het tarief te controleren op de website van Transport for London door je vertrekstation en bestemming in te voeren, zodat je kunt berekenen wat het kaartje ongeveer kost.

Als je op de Theemscruise stapt bij de Westminster Pier of de London Eye Pier kun je uitstappen bij metrostation Westminster, dat het dichtst bij beide stations ligt.

Om wat geld te besparen bij het gebruik van het openbaar vervoer, dat niet bepaald goedkoop is, raad ik je aan een kaartje te kopen voor de London Sightseeing Bus (waarmee je door de stad kunt reizen terwijl je geniet van de bezienswaardigheden van het stadslandschap) of een Travelcard of Oyster Card.

Boek een riviercruise op de Theems