Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Theems cruise prijzen

Wil je gaan varen op de Theems maar weet je niet hoeveel budget je nodig hebt? Lees dan verder!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Theems cruise prijzen

Het uitzicht vanaf The Shard, Londen | ©Benjamin Davies

Een van de mooiste bezienswaardigheden die u tijdens uw uitstapje naar Londen zult zien, is de rivier de Theems die door het hart van de stad stroomt. Aan weerszijden van de oevers verrijzen verschillende van de beroemdste monumenten van de Britse hoofdstad, die de skyline hebben omgetoverd tot een toeristische attractie op zich.

Als het idee om als een zeeman over de wateren van de Theems te varen u aanspreekt, is het eerste wat u moet weten om uw activiteit te plannen hoeveel tickets voor een Theems cruise kosten, waar u ze kunt kopen en of er een manier is om wat te besparen op de toegangsprijzen. Dit alles en nog veel meer wordt hieronder uitgelegd!

1. Welk budget heb ik nodig voor een Theems cruise?

Theems Cruise| ©Luca Vavassori
Theems Cruise| ©Luca Vavassori

De goedkoopste optie

Als u zin hebt in een cruise op de Theems maar met een krap budget naar Londen reist of niet te veel geld wilt uitgeven aan de activiteit, kunt u een kaartje voor een boottocht op de rivier krijgen vanaf £ 15.

Het is de goedkoopste optie. U maakt een rondvaart van een uur over de Theems, waarbij u veel van de bezienswaardigheden langs de rivier ziet. Bijvoorbeeld de Big Ben en het Palace of Westminster, de London Eye, de Tower of London of de Tower Bridge.

Een fantastisch plan om verschillende bezienswaardigheden van de stad vanuit een ander perspectief te fotograferen terwijl u ontspant en tot rust komt.

De meest flexibele optie

Als u echter een cruise over de Theems wilt maken, maar op zoek bent naar een beetje meer flexibiliteit in de activiteit, kunt u voor een beetje meer geld**(vanaf €23** op Hellotickets) een riviercruise maken met gratis stops om op elk deel van de route in en uit te stappen, alsof het een van de toeristische bussen van de stad is.

Deze optie is ideaal als u een ontspannen boottochtje wilt maken om wat foto's van de rivieroever te nemen en tegelijkertijd van de overtocht gebruik wilt maken om u tussen verschillende delen van de stad te verplaatsen om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Boek een cruise op de Theems

2. Hoeveel budget heb ik nodig voor de meest premium Thames cruises?

London Eye vanaf het cruiseschip| ©Gail Frederick
London Eye vanaf het cruiseschip| ©Gail Frederick

Of je nu jezelf wilt trakteren tijdens je verblijf in Londen of als je met je partner reist en haar wilt verrassen met een romantisch plan, vanaf 40 € kun je bij Hellotickets een ticket krijgen voor een van de premium cruises op de Theems die meestal de boottocht en een hapje of diner met entertainment aan boord omvatten.

Binnen de premium cruises op de Theems zijn er ook verschillende prijsklassen, afhankelijk van het soort activiteiten dat tijdens de tocht wordt uitgevoerd.

Theecruises in de namiddag zijn bijvoorbeeld goedkoper dan dinercruises met meerdere gangen waarbij ook livemuziekoptredens zijn en smart-casual etiquette vereist is om ze bij te wonen.

Boek een cruise op de Theems

3. Kan ik met een Tourist Card een Theems cruise maken en hoeveel kost dat?

Londen Pas| ©ba7raini
Londen Pas| ©ba7raini

Dat klopt! Vanaf 74€ bijvoorbeeld kunt u bij Hellotickets de London Pass krijgen, waarmee u een cruise op de rivier de Theems kunt maken met een 1-daagse River Roamer pas. Dat wil zeggen, u kunt genieten van een cruise met gratis stops op de rivier de Theems.

Zo kunt u aan boord gaan bij een van de beschikbare pieren langs de rivier om de hele boottocht te doen of om u te verplaatsen tussen de verschillende toeristische attracties in de omgeving, waarbij u op- en afstapt bij de halte die u wilt, zodat u elke plaats op uw eigen manier kunt verkennen.

Veel reizigers die de Britse hoofdstad bezoeken, kopen een London sightseeing pass om het meeste uit hun reis te halen.

In het geval van de London Pass betaalt u per gebruiksdag. Het is een optie die ik u aanraad te overwegen als u van plan bent tijdens uw reis veel verschillende plaatsen te bezoeken, want deze toeristenkaarten helpen u tijd en geld te besparen.

Als u geïnteresseerd bent in deze toeristenkaart en hem wilt kopen, vindt u in het bericht De beste toeristenkaart in Londen een gedetailleerde analyse, zodat u kunt zien wat u er allemaal mee kunt doen.

Boek een toeristenkaart voor Londen

4. Kan ik kaartjes voor de Thames River Cruise aan de kassa kopen en hoeveel kosten ze daar?

Wandelen op de Theems| ©Gina Hall
Wandelen op de Theems| ©Gina Hall

Ja, het is mogelijk kaartjes voor een Theems cruise te kopen bij de kassa's op de dokken. Ik raad u echter aan uw kaartjes online te kopen om de rijen daar te vermijden en ze ruim van tevoren te kopen, want het is een van de populairste activiteiten voor toeristen naar Londen en kaartjes kunnen snel uitverkocht raken.

De prijzen variëren naargelang van de cruisemaatschappij, de lengte van de route en of het al dan niet om een enkele reis gaat, maar u vindt opties vanaf €13 voor volwassenen ouder dan 16. Kinderen van 5 tot 15 jaar betalen minder en de kaartjes beginnen bij € 8.

Boek een cruise op de Theems

5. Kan ik een Theems cruise gratis doen? Hoe kan ik besparen?

Boot op de Theems| ©Scott Anderson
Boot op de Theems| ©Scott Anderson

Nee, het is niet mogelijk om gratis een rivier cruise op de Theems te maken. Er zijn echter manieren om te besparen wanneer u uw tickets koopt om van deze ervaring te genieten.

Met een toeristenkaart

Een daarvan is het kopen van een London Tourist Card, namelijk de London Pass**(vanaf €74** bij Hellotickets) waarmee u meer dan 80 attracties in de stad kunt bezoeken en ook een riviercruise kunt maken.

Met een combiticket naar verschillende attracties

De andere mogelijkheid is een combiticket te kopen voor twee attracties aan de rivier. De meest populaire optie is de Thames cruise en de London Eye.

Op de website van de London Eye kun jeal een ticket voor een volwassene boekenvanaf €15, maar als je iets meer betaalt, vanaf €22, kun je een ticket krijgen met voorrang op de eerste rij van de boot voor een onbelemmerd uitzicht op het rivierlandschap.

Als u meer wilt weten over deze optie, raad ik u aan het bericht London Eye en Thames cruise te lezen: de perfecte combinatie voor uw reis naar Londen.

Met een Oyster kaart

Als u een Oyster Card hebt (een oplaadbare portefeuillekaart die de prijs van een enkel kaartje verlaagt) om u met het openbaar vervoer door Londen te verplaatsen, hebt u geluk, want u kunt die gebruiken om op de River Bus te stappen, de boot die door het bedrijf Uber Boat by Thames Clippers wordt geëxploiteerd en waarmee u van de ene kant van de stad naar de andere kant kunt komen over het water in plaats van over de weg met de bus of onder de grond met de metro.

Als u een kleine cruise op de Theems wilt maken zonder veel geld uit te geven, gewoon voor het plezier van het varen, is het gebruik van de Oyster Card een geweldige manier om uw zin te krijgen en toch een beetje geld te besparen, aangezien u geen algemeen toegangskaartje hoeft te kopen om aan boord te gaan.

Boek een cruise op de Theems

6. Hoeveel kost het om naar de Thames cruise pier te gaan?

City Cruises steiger| ©Sajeel Munir
City Cruises steiger| ©Sajeel Munir

Naar mijn mening is de metro de snelste manier om als toerist tussen de bezienswaardigheden van Londen te reizen en je kunt al een enkeltje kopen voor € 6, afhankelijk van het deel van de stad waar je naartoe reist.

Voordat u instapt, raad ik u aan het tarief te controleren op de website van London Transport door uw vertrekstation en bestemming in te voeren, zodat u kunt berekenen wat het kaartje ongeveer kost.

Als u op de Thames Cruise stapt bij Westminster Pier of London Eye Pier, kunt u uitstappen bij het metrostation Westminster, dat het dichtst bij beide locaties ligt.

Om wat geld te besparen bij het gebruik van het openbaar vervoer, dat niet bepaald goedkoop is, raad ik u aan een kaartje te kopen voor de London Sightseeing Bus (waarmee u zich door de stad kunt verplaatsen terwijl u van de bezienswaardigheden van het stadsbeeld geniet) of een van de Travelcards of Oyster Cards te kopen.

Boek een cruise op de Theems