Hoe kom ik bij de Harry Potter Studios in Londen?

Wil je weten hoe je naar Harry Potter Studios Park in Londen komt? Het is niet door op een quidditch bezemsteel te vliegen, maar er zijn ook andere snelle manieren - lees verder!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Hoe kom ik bij de Harry Potter Studios in Londen?

Toverdrankenkamer in Harry Potterstudies | © Karen Roe

Tovenaars hebben het geluk dat ze met behulp van griezelstof in een mum van tijd in het Harry Potter Studios Park zijn, maar Dreuzels moeten het doen met traditionele vervoermiddelen.

Harry Potter Studios Park ligt 20 mijl ten noordwesten van Londen, dus om er te geraken moet je een beetje plannen. Als je wilt weten hoe je er moet geraken om het gemakkelijker te maken om je bezoekdag te organiseren, dan vind je hier de beschikbare opties om snel in het Harry Potter Studios Park te geraken.

De handigste optie

Harry Potter Studios tickets met transfer vanaf Victoria in Londen

Ga probleemloos naar Harry Potter Park met deze tickets inclusief transfer.

Zoek zonder gedoe de weg naar Warner Bros. Studios en verzeker je van tickets en vervoer met deze bustour vanuit het centrum van Londen.

De snelste en handigste manier om Harry Potter Studios Park in Londen te bezoeken is door deel te nemen aan een georganiseerde bustour met vervoer van en naar de attractie.

Gezien de afstand tot de Studios en het feit dat je het meeste uit je dag daar wilt halen, is de beste optie om je tickets en vervoer in hetzelfde pakket te krijgen. Je vergeet de logistiek van het openbaar vervoer naar de buitenwijken van Londen en de planning die nodig is voor een bezoek aan Harry Potter Park, vooral als je naar Londen reist met kinderen.

Aanrader als... Je je tickets voor het Park wilt verzekeren en je geen zorgen hoeft te maken over hoe je het moet uitzoeken.

Waarom kiezen voor een georganiseerde bustour naar de Harry Potter Studios?

Toverdrankenlokaal in het Harry Potter Park| ©Martin Pettitt
Toverdrankenlokaal in het Harry Potter Park| ©Martin Pettitt

De Warner Bros Studio's bevinden zich in Leavesden (Hertfordshire), een heel eind van het centrum van Londen. Om er op eigen houtje te geraken, moet je eerst het juiste openbaar vervoer vinden, dan de nodige aansluitingen vinden en ten slotte de verschillende tickets kopen om er te geraken.

Dit betekent dat je enorm veel tijd moet besteden aan het plannen van de activiteit, wat niet echt nodig is en kan worden vermeden als je de dingen vereenvoudigt en de tickets voor Harry Potter Studios Park en de bustour samen koopt.

En door deze optie te boeken met een bustransfer heen en terug inbegrepen , hoef je de dienstregelingen van de verschillende vervoermiddelen die je moet nemen niet bij te houden, hoef je niet op tijd te zijn op alle stations om te voorkomen dat je de aansluiting mist bij het overstappen en hoef je je geen zorgen te maken over onvoorziene gebeurtenissen op de route zoals een file of pech waardoor je te laat zou kunnen komen.

Boek Harry Potter Park tickets met overstap

Hoe ziet de Harry Potter Studio Tour eruit?

Kennismaking met de Harry Potter Studio's| ©Lee
Kennismaking met de Harry Potter Studio's| ©Lee

Met deze georganiseerde bustour naar Harry Potter Studios Park verloopt het proces sneller en eenvoudiger omdat je alleen maar op tijd hoeft te zijn voor de bus die je rechtstreeks naar de Warner Bros. Studios in Londen brengt.

Dit is vooral interessant als je van plan bent om de Harry Potter Studios Park met kinderen te bezoeken, omdat je ze dan niet hoeft te haasten om geen vervoer te missen. Vanaf het begin van de rondleiding reist het gezin rustig en comfortabel tijdens de hele reis. Geen gedoe op het laatste moment - en dat is fijn!

Deze bussen met airconditioning en comfortabele stoelen vertrekken elk uur vanuit het centrum van Londen naar de Warner Bros. studio's in het noorden van de stad. De reis naar de ingang van de attractie duurt ongeveer een uur. Er zijn twee overstapmogelijkheden:

Hoe kom je met het openbaar vervoer naar de Harry Potter Studios?

Met de Londense metro| ©Hernán Piñera
Met de Londense metro| ©Hernán Piñera

Als je ervoor kiest om Harry Potter Studios Park op eigen houtje te bezoeken moet je er met het openbaar vervoer geraken en daarvoor moet je minstens één metro, één trein en één bus combineren, zowel van als naar de attractie.

Laten we eens kijken naar de route die je moet nemen om uit te vinden hoe je met het openbaar vervoer naar Harry Potter Studios Park geraakt!

1. Ondergrondse naar Londen Euston

Het eerste wat je moet doen is de metro nemen naar het London Euston treinstation (Euston Road, London NW1 2BF England). De London Underground lijnen die je erheen brengen zijn de Northern en Victoria lijnen, de laatste is de snelste van het London Underground netwerk dus je zult niet lang hoeven wachten.

2. De trein naar Watford Junction

Op het treinstation London Euston moet je een trein nemen naar station Watford Junction (Station Road, Watford, WD17 1EU, Hertfordshire), het dichtstbijzijnde station bij de Warner Bros-studio's in Leavesden (Hertfordshire).

Vraag het aan het stationspersoneel en zorg ervoor dat je op een van de rechtstreekse treinen naar Watford Junction stapt, want die zijn erg snel en de reis duurt maar ongeveer 20 minuten. De frequentie van de treinen is hoog, want ze rijden ongeveer elke 10 minuten, maar wees niet overmoedig en probeer ongeveer 45 minuten voor de boekingstijd op je ticket in Watford Junction aan te komen.

Er zijn ook andere treinen vanuit Londen Euston die niet rechtstreeks rijden, maar er meestal ongeveer 1 uur over doen om er te komen. Met de andere treinen die beschikbaar zijn voor reizigers is het niet de moeite om een van deze treinen te nemen.

Om te reizen tussen de treinstations London Euston en Watford Junction kun je een Oyster Card gebruiken, aangezien die geldig is voor de reis.

3. Met de pendelbus naar de Harry Potter Studios

Als je aankomt in Watford Junction moet je een pendelbus nemen van Mullany's Coaches die je in ongeveer 15 minuten naar de ingang van het Harry Potter Studios Park brengt.

Het is heel gemakkelijk om te zien op welke bus je moet stappen omdat hij versierd is met het thema van het Harry Potter universum. Om gebruik te maken van deze bus moet je je Warner Bros. Studios ticket laten zien.

De frequentie van deze bussen naar Harry Potter Studios Park is 30 minuten, maar de dienstregeling varieert afhankelijk van de dag van de week dat de attractie open is.

  • Maandag tot vrijdag: vanaf 9:20 uur wanneer de eerste rit om 10 uur begint.
  • Weekends: vanaf 8:15 uur wanneer de eerste rit door de attractie om 9 uur begint.

Tickets voor de pendelbus kosten ongeveer £3 per persoon (heen en terug) en worden rechtstreeks in de bus gekocht met contactloos of contant geld, maar je kunt geen Oyster Card gebruiken.

Boek tickets voor Harry Potter Park met pendelbus

Hoe kom je met de auto bij de Harry Potter Studios?

Reizen met de auto| ©Alex Jumper
Reizen met de auto| ©Alex Jumper

Dit is misschien het minst populaire vervoermiddel voor bezoekers van Harry Potter Studios Park, maar als je besluit om de auto te nemen, voer dan de postcode van de attractie (WD25 7LR) in je GPS in. Je kunt ook de onderstaande routebeschrijving volgen.

  • Als je vanuit Londen reist, neem dan afrit 5 van de M1 en vervolgens de A41 (North Watford) voor ongeveer drie mijl.
  • Neem dan de 4e afslag van de Hunton Bridge rotonde terug naar de A41.
  • Blijf op de linkerbaan rijden en neem de 1e afslag.
  • Blijf aan de linkerkant op de splitsing en neem dan de 1ste afslag op de rotonde om Harry Potter Studios Park te bereiken.
  • Als je Harry Potter Studios Park nadert, zie je bruine borden met de tekst "Warner Bros. Studio Tour" die je naar de toegangspoort leiden.

Kan ik gratis parkeren in de parkeergarage van het Harry Potter Studios Park?

Ja, je kunt gratis parkeren in de parkeergarage van de attractie op korte afstand van de ingang van Studio Tour.

Als je naar de parking gaat, vergeet dan niet je tickets of reserveringsbevestiging klaar te houden om aan het personeel te tonen.

Boek Harry Potter Park tickets met overstap

Als je Harry Potter leuk vindt, ben je misschien ook geïnteresseerd in...

King's Cross Station is perron 9 & ¾| ©Brian Griffin
King's Cross Station is perron 9 & ¾| ©Brian Griffin

Als je na een bezoek aan Harry Potter Studios Park nog steeds honger hebt naar meer magie, maak je dan geen zorgen want in Londen kun je in de voetsporen treden van de jonge tovenaar.

Een van de coolste dingen om te doen in de straten van de stad is een rondleiding langs de locaties waar de films werden opgenomen. Je kunt op eigen houtje gaan of deelnemen aan een rondleiding, hoewel ik je in het bericht Harry Potter plekken in Londen meer in detail vertel over deze activiteit. Mis het niet!

En als je altijd al een leuk souvenir van je favoriete saga wilde hebben, raad ik je aan om te gaan winkelen in Londen, want in verschillende delen van de stad zijn er tal van Harry Potter winkels waar je het perfecte cadeau kunt krijgen waar je al zo lang van droomt.

Boek een Harry Potter rondleiding in Londen