Londen in juli: een handige gids om de stad te ontdekken

Londen bezoeken in juli is onvergetelijk. Je kunt dan evenementen meemaken die alleen in deze maand plaatsvinden: London Pride, Swan Upping, BBC Proms... Ontdek wat er tijdens deze data te doen is.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuten lezen

Londen in juli: een handige gids om de stad te ontdekken

Tower Bridge, Londen | ©David Monaghan

Je bent slim geweest en hebt gekozen voor een maand waarin de temperaturen al warmer zijn. Dankzij dit kleine gebaar heb je meer mogelijkheden om van het buitenleven te genieten, omdat dit soort evenementen beginnen te profiteren van de zomer.

In juli vind je een stad met meer bedrijvigheid dan in koudere seizoenen, maar dit is geen probleem als het gaat om je door de stad te verplaatsen, monumenten te bezoeken of festivals bij te wonen enzovoort. De lijst met plannen is lang, lees verder en bewaar de suggesties die je het meest aanspreken. Ga ervoor!

1. Geniet van een romantische avond op een riviercruise op de Theems

Cruise en Theems| ©Alfonso
Cruise en Theems| ©Alfonso

Juli is een ideale tijd van het jaar om een cruise over de Theems met diner en livemuziek te boeken, want de temperaturen zijn ideaal. Het is niet zo koud als in andere tijden van het jaar en je kunt volop genieten van dit romantische voorstel, op het terras stappen en het uitzicht bewonderen.

En tijdens de avond, die begint aan de waterkant van de Theems in Westminster, kun je genieten van een heerlijk gastronomisch diner van maximaal vijf gangen in combinatie met een voortreffelijke wijn. En natuurlijk is er live muziek en entertainment. Een onvergetelijke avond om van te genieten met je partner, vrienden en familie die je niet mag missen als je in juli naar Londen reist.

Een tip: vergeet je camera niet, want je kunt prachtige foto's maken van iconische monumenten zoals de Big Ben, de London Eye, het Palace of Westminster en de Tower of London.

Boek een cruise over de Theems

2. Mis het beste uitzicht vanaf de London Eye niet

London Eye| ©Martie Swart
London Eye| ©Martie Swart

En als het gaat om uitzichten en het maken van de beste foto's, is een ander ideaal voorstel om te doen in juli om naar de London Eye te gaan, omdat het een van de minst bewolkte maanden van het jaar is en je het beste panoramische uitzicht over de stad hebt.

Het iconische reuzenrad van Londen, gelegen aan de oever van de Theems, stelt je in staat om vanuit een van de 32 capsules en tijdens een ervaring van ongeveer 30 minuten talloze bezienswaardigheden te zien, zoals de Big Ben, Westminster Abbey en Buckingham Palace.

Bovendien kun je met je ticket genieten van de 4D-ervaring, een stille korte film over het ontstaan van de London Eye.

Boek uw ticket voor London Eye

3. Maak een uitstapje naar Stonhege

Stonhege| ©Joseph Olar
Stonhege| ©Joseph Olar

En mijn favoriete suggestie voor juli is een uitstapje naar Stonehenge, waar je de steencirkel ziet, de populairste megalithische ruïne van Europa.

Ik boekte een gratis tour die 6,5 uur duurde en inclusief toegang tot het bezoekerscentrum, vervoer per bus van en naar Stonehenge vanuit Londen en zelfs de mogelijkheid om een typisch menu te boeken om de lokale gastronomie te leren kennen, hoewel dit laatste optioneel is.

Bovendien kreeg ik een audiogids waarmee ik in mijn eigen tempo alle details van deze archeologische vindplaats kon leren kennen. Het eerste monument dateert uit maar liefst 3100 voor Christus.

Boek uw reis naar Stonehenge

4. Bekijk de parken van Londen met een fietstour

Park in Londen| ©dese
Park in Londen| ©dese

En natuurlijk is een ideale suggestie voor de maand juli in de Britse hoofdstad het boeken van een fietstour door de parken van Londen, de leukste manier om te genieten van alle pracht en praal van de belangrijkste groene ruimten van de stad, zoals:

 • Kensington Gardens.
 • Hyde Park.
 • Green Park.
 • St. James Park.

Tijdens de tour, voor groepen tot 16 personen, word je begeleid door een lokale gids die je verschillende bezienswaardigheden laat zien, zoals de Big Ben, de Churchill War Rooms, de Houses of Parliament, Trafalgar Square en Westminster Abbey.

En vergeet niet dat je onderweg pauzes kunt nemen. Dit was iets waar ik me aanvankelijk zorgen over maakte, omdat er onderweg zoveel plaatsen zijn om te fotograferen.

Boek een fietstocht door de parken

5. Beleef het Pride Festival in Londen

Pride Festival| ©Adam Crowe
Pride Festival| ©Adam Crowe

Een ongeëvenaard evenement in juli is het Pride Festival, een van de meest indrukwekkende en grootschalige LGBT+ festivals ter wereld.

Het Pride Festival in Londen heeft een groot aantal plannen en activiteiten voor alle smaken en doelgroepen, met als hoogtepunt de grote parade, die begint in Regent Street en het hele centrum van Londen doorkruist tot aan Trafalgar Square.

Er zijn ook talloze clubs en bars in Londen die zeer goed ontworpen feesten organiseren die je niet wilt missen. Bekijk de evenementenkalender en mis deze belangrijke feestdag niet.

6. Geniet van een BBC-concert in de Royal Albert Hall

Koninklijke Albert Hall| ©Diliff
Koninklijke Albert Hall| ©Diliff

Het woord Proms komt van vroeger toen mensen langs de promenade liepen en tegelijkertijd naar klassieke muziek luisterden. De BBC houdt deze concerten meestal vanaf juli elk jaar in de Royal Albert Hall en heeft een zeer vol programma.

Elk jaar organiseert de BBC een agenda vol klassieke muziekconcerten met gastdirigenten en -musici; muziekliefhebbers ontmoeten elkaar daar.

Ben jij een van hen? Nou, dan mag je een van de concerten niet missen, al is het er maar een.

Boek een bezoek aan de Royal Albert Hall

7. Word lid van Dunwich Dynamo

Dunwich Dynamo deelnemers| ©Peter Burgess
Dunwich Dynamo deelnemers| ©Peter Burgess

De Dunwich Dynamo is een wielerwedstrijd die meestal eind juli wordt gehouden met een rit van 180 km naar de kust van Suffolk. Het is een avondrace die start in Hackney Park. Je start om 20.00 uur en arriveert bij de finish bij zonsopgang.

Als je van fietsen houdt en denkt dat je het fietsen zult missen, kun je ervoor gaan of je kunt gewoon kijken naar de spectaculaire start van de deelnemers... had ik trouwens al gezegd dat iedereen kan fietsen? Ik heb het een race genoemd, maar de organisatoren delen geen startbewijzen uit en registreren ook geen tijden of iets dergelijks. Het draait allemaal om pure liefde voor fietsen en plezier.

De lengte van het parcours is overweldigend voor iedereen, maar je kunt zo ver fietsen als je wilt. Het is niet echt een sportevenement, het is meer een manier om dichter bij een vorm van vervoer te komen waar de Britten erg dol op zijn, zozeer zelfs dat als je op zoek bent naar een rondleiding door Londen je zult zien dat sommige opties direct per fiets zijn.

Nuttige informatie

 • Start: Pub on the Park, Martello Street, Hackney.
 • Maak je fiets klaar voor de race.
 • Neem een extra laag kleding mee.
 • Drink voldoende water.
 • Neem reservebatterijen, binnenbanden en pleisters mee.

Boek een fietstocht door de parken

8. Bezoek de Hampton Court Palace Flower Show

Formele tuin en paleis van Hampton Court| ©Amanda Slater
Formele tuin en paleis van Hampton Court| ©Amanda Slater

Na een paar dagen heen en weer lopen, zul je dankbaar zijn om de dag door te brengen op een plek als deze. Bij dit evenement draait alles om het genieten van de schoonheid van de bloemen en de geur ervan. Slenteren door de tentoonstelling is een ervaring die je meevoert, de geur van de bloemen omhult je en, tenzij je allergisch bent, geniet je van zoveel natuur om je heen.

Deze beurs wordt meestal begin juli gehouden, midden in de lente en het is de grootste bloemenbeurs ter wereld en je kunt kiezen om verschillende dingen te doen. Ik zal het je nu laten zien:

 • Tuinen voor iedereen: wandel door de prachtige tuinen rond Hampton Court Palace. Je kunt genieten van verschillende stijlen, waaronder de Show Garden, de Global Impact Garden en de Get Started Garden, waar de professionele tuiniers hun ideeën voor het nieuwe seizoen opdoen.
 • Floral marquee: bezoek de marquee waar deskundige kwekerijen te zien zijn, deel je twijfels en vragen met de topexperts en je neemt zeker een prachtige bloem voor thuis mee.
 • Lezingen, demonstraties en workshops door vooraanstaande experts: tijdens deze lezingen kun je je kennis over bloemen verbreden; er zijn ook lezingen over gezondheid, voeding, handwerk, welzijn, tuinieren en creativiteit.
 • Rozenfestival: laat je meeslepen door de kleuren en geuren van de mooiste rozen, ontdek nieuwe soorten en geniet. Als je je moe voelt, kun je een kopje thee drinken in de Rose Afternoon Tea Garden.

Als je op zoek bent naar meer natuur, raad ik je dit artikel over de beste parken in Londen aan.

Nuttige informatie

 • Waar: Hampton Court Palace, East Molesey, Surrey.
 • Honden zijn niet toegestaan, met uitzondering van persoonlijke hulphonden.

9. Duik in de Britse cultuur bij de Royal Swan Upping.

Mensen bij de Royal Swan Upping| ©Diliff
Mensen bij de Royal Swan Upping| ©Diliff

Dit lijkt misschien een heel merkwaardig voorstel, maar ik vind het interessant. Met deze activiteit kun je zien hoe belangrijk de Britse koninklijke familie is in soms meer alledaagse dingen.

Dit evenement wordt al jaren elk jaar in juli gehouden en is de telling van de zwanen en de controle dat alles in orde is door The Queen's Swan Warden, wiens doel het behoud van de knobbelzwaan is.

Het is leuk om de Royal Swan Uppers, in het scharlakenrode uniform van Hare Majesteit de Koningin, te zien varen in traditionele roeiboten. De kinderen spelen ook een belangrijke rol: ze kijken toe, stellen vragen en helpen mee. Het is anders dan anders, maar wel heel bijzonder om te doen, en een die veel opwinding veroorzaakt omdat de koningin op een van deze dagen haar opwachting maakt. Ben jij er klaar voor om de zwanen te zien?

10. Meld je aan voor British Summer Time Hyde Park Festival

Bij British Summer Time| ©Getty Images
Bij British Summer Time| ©Getty Images

Ik ben terug met het idee om naar een festival te gaan... in de zomer geniet je echt van de buitenlucht en je kunt me vertellen waar het beter is midden in juli! Dit is geen festival van slechts één muziekstijl, op British Summer Time kun je genieten van verschillende internationaal bekende artiesten.

Voor volgend jaar hebben ze een zeer gevarieerde en krachtige line-up, je zult zeker iets vinden dat je interesseert.

In de parkomgeving kun je eten en drinken, op het gras zitten terwijl je naar de muziek luistert en een festival op een meer ontspannen manier beleven. Het is aan jou hoe je de ervaring in je brein wilt archiveren.

Nuttige informatie

 • Waar: Hyde Park, Bayswater.
 • Tickets: vanaf £95.
 • Capaciteit: 150.000 mensen.
 • Speciaal podium voor gehandicapten.

11. Woon de tenniskampioenschappen van Wimbledon bij

Op Wimbledon| ©Samuel Carroll
Op Wimbledon| ©Samuel Carroll

Wil je echt iets unieks doen? Vier de jaarlijkse editie van dit internationale tenniskampioenschap. In de toekomst zul je met trots kunnen zeggen "Ik was erbij", en je zult je de wedstrijden herinneren van je favoriete tennissers die het uitvechten om het kampioenschap.

Dit toernooi wordt begin juli gehouden en is een van de vier Grand Slam-toernooien en ook het meest prestigieuze en oudste ter wereld.

Tegelijkertijd met dit toernooi worden er junior- en seniorentoernooien gehouden, dus je kunt ook amateurwedstrijden bekijken.

12. Veel plezier als een kind bij Puppet Theater Barge

Buiten het Marionettentheater| ©SoledadZarate
Buiten het Marionettentheater| ©SoledadZarate

Als je met kinderen naar Londen reist, moet je ze zeker meenemen naar dit poppentheater in een omgebouwde aak. Het heeft vijftig zitplaatsen, dus je zult waarschijnlijk van tevoren kaartjes moeten kopen.

De shows: ze zijn voor kinderen en volwassenen, dus iedereen vermaakt zich prima en je krijgt een band als gezin. In juli kun je dit schip vinden in Richmond-upon-Thames.

Dit gezelschap voert stukken op die gebaseerd zijn op traditionele kinderverhalen, zoals de fabels van Aesop; stukken van Shakespeare vinden ook hun plaats tussen de poppen, net als die van Federico García Lorca. Als je meer van avant-garde houdt, heb je geluk, want er worden ook hedendaagse werken van gepubliceerde schrijvers gemaakt. Vooruit, ren en vraag je kinderen of ze zin hebben in het plan, ik denk dat ik het antwoord wel weet!

Nuttige informatie

 • Waar: Little Venice, Blomfield Road (tegenover 35).
 • Het is een binnenschip, dus als het regent is dat geen probleem.
 • Hoe kom je er: Warwick Avenue Bakerloo met de metro.

13. Ontspan in het zomerlicht van Neal's Yard.

Neal's Yard bezoeken| ©DavidSandoz
Neal's Yard bezoeken| ©DavidSandoz

Als je hebt besloten in juli naar Londen te reizen en de dag goed wilt beginnen met een echt Engels ontbijt, ga dan naar het vredige Neal's Yard. Met kleurrijke huisjes en weelderig groen zal een julidag een unieke start hebben.

Het werd opgericht door Nicholas Saunders, een schrijver in de jaren 1970, die een voorstander was van een alternatieve levensstijl en gezond eten. Hij begon met het kopen van een pakhuis waar hij producten verkocht en vandaag de dag is het een wereld apart in de stad.

Het is een van de weinige overgebleven hippiebuurten in de stad. Hier vind je winkeltjes die natuurlijke geneesmiddelen en handwerk verkopen.

Nuttige informatie

 • Waar. Covent Garden.
 • Hoe kom je er: Northern Line halte Leicester Square. Piccadilly Line halte Leicester Square of Covent Garden.

Het weer in juli in Londen

Zomer in Londen| ©MJ Tangonan
Zomer in Londen| ©MJ Tangonan

Zoals je ziet is de lijst met dingen die je kunt zien en doen in Londen lang. En je hebt geluk, want zoals ik in het begin al zei, stijgen de temperaturen in juli een beetje en zul je het heel comfortabel hebben; je hebt dan maxima van 21º en minima van 13º. Als je in de zomer naar Londen gaat, zal het niet zo hard regenen als wanneer je in de winter naar Londen gaat, dus het zal gemakkelijker zijn om de dag door te brengen en van de buitenlucht te genieten.

Ik raad je aan om altijd de weersvoorspelling op betrouwbare websites te checken, zodat je je koffer kunt inpakken op basis van de voorspellingen.

Boek een rondreis door Londen

Controleer de documenten die je mee moet nemen

Je bagage voorbereiden| ©Vlada Karpovich
Je bagage voorbereiden| ©Vlada Karpovich

Vergeet niet dat het niet langer voldoende is om je identiteitskaart te hebben om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen, je moet nu je paspoort gebruiken en je mag maximaal zes maanden blijven als je in het land op vakantie gaat.

Raadpleeg voor alle andere documenten die je nodig hebt altijd de officiële websites, waar je de meest betrouwbare informatie vindt.

Boek een privérondleiding door Londen

Geld wisselen

Betalen voor aankopen| ©David Dvořáček
Betalen voor aankopen| ©David Dvořáček

Je kunt het beste geld wisselen in het land van bestemming. Wissel een klein bedrag op het vliegveld, niet veel. Gebruik je kaart om te betalen en als je eenmaal in de stad bent, kun je naar een geldwisselkantoor gaan. Ze zijn geconcentreerd in de stations of toeristische plaatsen.

De beste optie is altijd om je bankkaart te gebruiken voor alles wat je kunt, maar informeer naar de commissies, zodat het middel niet erger is dan de kwaal.

Londen is altijd een goede optie om te genieten van andere culturen, ongelooflijke parken, gastvrije mensen en je familie of vrienden. Fijne reizen!

Boek een Harry Potter tour