Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Londen in de herfst

De herfst is het perfecte seizoen om de Britse hoofdstad te bezoeken: de parken zijn getint met oker- en oranjetinten, de prijzen zijn relatief laag en het is niet te koud. Ontdek de beste plannen voor uw reis

María Cano

María Cano

9 minuten lezen

Londen in de herfst

Vogels die over de brug vliegen | ©Mitchell Henderson

De herfst is een ideale tijd om naar Londen te reizen. Enerzijds heeft de stad een bijzondere kleur en krijgen de parken en tuinen een okeroranje tint. Anderzijds registreert de thermometer geen te lage temperaturen.

Ook zijn de prijzen niet zo hoog als in andere tijden van het jaar wanneer er een grotere toeristenstroom is en bovendien zijn er bepaalde belangrijke data op de kalender zoals Halloween of Guy Fawkes Night. Hier zijn alle dingen die u niet mag missen tijdens uw reis naar de Britse hoofdstad tussen september en december.

En als u meer opties zoekt, kunt u in de post Wat te zien en te doen in Londen andere zeer interessante plannen vinden.

1. Dompel jezelf onder in het leven van de Theems bij Thames Festival Trust

Activiteiten bij de Thames Festival Trust| ©Christopher Emonds
Activiteiten bij de Thames Festival Trust| ©Christopher Emonds

Sinds 1997 vindt in de stad Londen het Thames Festival Trust plaats, een evenement waarbij de rivier de Theems centraal staat. Het vindt plaats op de Southbank en organiseert een volledig programma van artistieke, educatieve en erfgoedactiviteiten zoals regatta- of zwemwedstrijden, live muziekshows, digitale tentoonstellingen, workshops... gedurende de hele maand september.

Als uw reis samenvalt met deze maand, aarzel dan niet de website te bezoeken en schrijf u in voor enkele van de activiteiten. U kunt ook profiteren van het feit dat u op de South Bank bent om naar de London Eye te gaan en de activiteiten van bovenaf te bekijken. Lees de artikelen London Eye views en London Eye tickets voor alle informatie die u nodig hebt.

 • Wanneer... Gedurende de hele maand september

Boek een cruise over de Theems

2. Geniet van de zevende kunst op het BFI London Film Festival

Binnen in het BFI London Film Festival| ©Bex Walton
Binnen in het BFI London Film Festival| ©Bex Walton

Met een geschiedenis van meer dan 60 jaar is het London Film Festival een filmevenement van wereldklasse dat elk jaar gedurende meer dan tien dagen in oktober plaatsvindt, dus als u een filmliefhebber bent en uw reis valt samen met de weken waarin het plaatsvindt, raad ik u aan mee te gaan omdat u de kans krijgt te genieten van enkele van de beste en meest gerenommeerde films en series ter wereld. Daarnaast zijn er onder meer premièregala's, speciale presentaties en immersieve kunstervaringen.

 • Wanneer... Eerste helft van oktober

3. Proef het beste eten op het London Restaurant Festival

Het eten proeven| ©David Ellis
Het eten proeven| ©David Ellis

En als u een fijnproever bent en uw reis samenvalt met de maand oktober, heeft u geluk, want al meer dan tien jaar wordt het London Restaurant Festival gehouden, een festival waarbij de populairste restaurants van de stad verschillende proefmenu's ontwerpen en aanbieden. Het is de perfecte gelegenheid om gerechten uit de hele wereld te proeven. U kunt ook genieten van wijn- en bierproeverijen, masterclasses onder leiding van beroemde chef-koks, allerlei gastronomische evenementen en culinaire ervaringen- een genot voor alle zintuigen!

Als u op zoek bent naar andere gastronomische aanbevelingen, raad ik u aan de berichten 10 eetgelegenheden in de buurt van London Eye, de beste eetgelegenheden in de buurt van The Shard en eetgelegenheden in de buurt van de Tower of London te lezen.

 • Wanneer... oktober

Reserveer een menu in het Hard Rock Café Londen

4. Doe mee aan Santa Run Londen

Deelnemen aan de Santa Run Londen| ©Hazel Nicholson
Deelnemen aan de Santa Run Londen| ©Hazel Nicholson

Begin december is er de Santa Run London, een liefdadigheidsloop waarbij deelnemers zich verkleden als kerstman. Het is een ideaal plan om met de jongste leden van het gezin te gaan, want alle deelnemers krijgen een kerstman en er is een symbolische race voor kinderen onder de acht jaar. Volwassenen en kinderen van die leeftijd kunnen deelnemen aan twee wedstrijden, één van 5 kilometer en één van 10 kilometer. En na de kilometers kunnen ze bijkomen met een snack terwijl ze luisteren naar kerstliedjes.

 • Wanneer... oktober

5. Duik in de hedendaagse kunst Frieze Londen

Regent's Park waar het Festival plaatsvindt| ©ed g2s
Regent's Park waar het Festival plaatsvindt| ©ed g2s

In oktober vindt ook Frieze London plaats, een internationale beurs van zorgvuldig geselecteerde hedendaagse kunstgaleries in Regent's Park. Daarnaast worden gedurende de vijf dagen van het evenement lezingen en verschillende activiteiten georganiseerd. Deze internationale beurs wordt ook georganiseerd in New York en Los Angeles.

 • Wanneer... oktober

6. Beleef de herfst in een van de belangrijkste parken van de stad

Chiswick Huis en Tuinen| ©jacquemart
Chiswick Huis en Tuinen| ©jacquemart

Het nummer één plan voor uw reis naar Londen tijdens het herfstseizoen, vooral van eind september tot begin november, is een wandeling door een van de grote parken of landschappen van de stad en de opties zijn talrijk, want Londen heeft evenveel groene ruimte als stedelijke ruimte. Er wordt zelfs gezegd dat als elk van de miljoenen Londenaren die in de stad wonen een boom zou willen knuffelen, er voor elk van hen een boom zou zijn. Bent u er klaar voor om uw boom te vinden? Zodat u niet hoeft te twijfelen over waar u het kunt vinden, volgen hier enkele suggesties voor uw reis:

 • St John's Lodge Gardens: Gelegen in Regent's Park, waar in oktober Frieze London wordt gehouden, is het een van de meest rustige groene ruimtes in de stad en een ideale plek om te ontsnappen aan de drukte.
 • Hyde Park: Midden in het centrum van Londen ligt Hyde Park, een van de favoriete parken voor zowel inwoners als bezoekers van de stad. U kunt in dit park ook genieten van verschillende buitenactiviteiten.
 • Richmond Park: Dit is een van mijn favoriete opties. Het is het grootste natuurreservaat in Londen en herbergt een verscheidenheid aan in het wild levende herten.
 • St. James's Park: Gelegen naast Buckingham Palace, is dit een van de meest historische parken van de stad. In feite gaat zijn oorsprong terug tot de 16e eeuw.
 • Victoria Park: Dit is een van de populairste parken in het Verenigd Koninkrijk en ligt in het oosten van de stad. Het is een perfecte optie als u met kinderen gaat, want het heeft verschillende speelplaatsen en zwembaden. Het is ook een ontmoetingsplaats voor veel jongeren omdat er belangrijke muziekfestivals worden gehouden.
 • Chiswick Gardens: Dit park, dat dateert uit het begin van de 18e eeuw, heeft als inspiratie gediend voor vele andere parken in Europa en staat bekend om zijn klassieke tempels, monumenten en meren. En als u in de regen terechtkomt, wat typisch is voor de herfst in Londen, kunt u schuilen in de serre van het park, die een belangrijke collectie camelia's herbergt.
 • Royal Botanic Kew Gardens: Dit is geen park in de strikte zin van het woord, maar een botanische tuin waar u moet betalen om binnen te komen, maar het is een bezoek dat echt de moeite waard is. Het ligt ongeveer 30 minuten ten zuidwesten van het stadscentrum en heeft meer dan een half duizend hectare bos en 50.000 planten. Het is ideaal als u met de kleintjes gaat, want er is een kinderspeelplaats met klimrekken, glijbanen en educatieve spelletjes.

Wil je meer weten over andere opties, lees dan het artikel 10 beste parken in Londen.

 • Wanneer... Het hele herfstseizoen.

7. Neem een voorsprong op Kerstmis tijdens uw reis naar Londen

Een bezoek aan Winter Wonderland| ©Wayne Varney
Een bezoek aan Winter Wonderland| ©Wayne Varney

Vanaf half november en begin december kunt u Kerstmis in Londen beleven en voelen. Dan gaan de eerste kerstmarkten open, kunt u de lichtjeszien aangaan, genieten van de kerstversieringen en kerstbomen, luisteren naar kerstliederen en, het allerleukste, schaatsen op een van de schaatsbanen, zoals Winter Wonderland in Hyde Park.

 • Wanneer... Van half november tot eind december.

8. Bezoek Harry Potter Studios Park

Harry Potter Studios Park in Londen| ©Karen Roe
Harry Potter Studios Park in Londen| ©Karen Roe

Een leuke optie voor zowel kinderen als volwassenen is een bezoek aan het Harry Potter Studios Park, waar je je kunt onderdompelen in de originele sets uit de blockbusterfilms: onder andere de Grote Eetzaal van Zweinstein, Perron 9¾, het kantoor van de leraar, Diagon Alley en het Verboden Bos.

Alle informatie over waar en hoe je kaartjes voor deze belevenis kunt kopen vind je in de artikelen Harry Potter Studios London Park tickets en ticketprijzen. Lees ook alle details over hoe je bij de Harry Potter Studios komt in het volgende bericht.

 • Wanneer... herfst

Koop tickets voor Harry Potter Park

9. Breng een griezelige dag door in de London Dungeon

Volwassenen in de London Dungeon| ©Derren Hodson
Volwassenen in de London Dungeon| ©Derren Hodson

London Dungeon is een andere geweldige attractie voor uw herfstreis naar Londen. Een tour van 17 interactieve shows met angstaanjagende decors, speciale effecten en commentaar van verschillende tolken die de bezoekers dichter bij enkele van de donkerste gebeurtenissen in de geschiedenis van Londen brengen, zoals de Grote brand van Londen in 1666, het Gunpowder Plot en de pest van de Zwarte Dood. Je leert ook in detail over de geschiedenis van Guy Fawkes, Sweeney Todd en Jack the Ripper.

 • Wanneer... Herfst.

Boek een spooktocht met een boottocht

10. Bekijk de stad vanuit de London Eye

Big Ben naast het Palace of Westminster vanuit de London Eye| ©TheeErin
Big Ben naast het Palace of Westminster vanuit de London Eye| ©TheeErin

Een ander ideaal plan in de herfst is om in de London Eye te gaan. De kans om Londen te zien in deze tijd van het jaar, wanneer de stad gekleurd is met okerkleurige en oranje kleuren alsof het een ansichtkaart is, is onvergelijkbaar, en waar kun je dat beter doen dan vanuit het hoogste reuzenrad van Europa.

Vanaf het London Eye heb je een 360º panoramisch uitzicht en kun je fantastische foto's maken. Lees het bericht Views from the London Eye en je hebt een idee van wat je vanuit deze attractie kunt zien. Ook kunt u in het volgende artikel alle details vinden over de tickets voor de London Eye.

Anderzijds kunt u ook genieten van een gecombineerde ervaring naar de London Eye en een cruise over de Theems of naar de London Eye en het Madame Tussauds Museum. En lees na je bezoek de post de beste plekken om te eten in de buurt van de London Eye.

 • Wanneer... Herfst

Koop kaartjes voor de London Eye

Londense temperaturen in de herfst

Herfst in Waterloo Gardens| ©carlfbagge
Herfst in Waterloo Gardens| ©carlfbagge

Als uw reis naar Londen samenvalt met het herfstseizoen, houd er dan rekening mee dat de temperaturen vanaf eind september geleidelijk en aanzienlijk beginnen te dalen: gemiddeld 16ºC in september, 13ºC in oktober, 9ºC in november en een gemiddeld dieptepunt van 5ºC in december. Het is ook een erg regenachtig seizoen. In feite zijn oktober en november de maanden met de meeste regen.

Toeristische drukte in Londen in de herfst

Nightfall| ©duncanh
Nightfall| ©duncanh

Het aantal toeristen in Londen in de herfst is erg laag in vergelijking met andere tijden van het jaar, zoals de zomer, Kerstmis, Pasen... Daarom raad ik u aan om, als u de gelegenheid hebt om van september tot december te reizen, niet te aarzelen om dat te doen, want dan hebt u een grotere keuze aan vluchten en hotels. Bovendien zullen de attracties niet zo druk zijn als in andere tijden van het jaar. Toch moet je in gedachten houden dat er altijd toerisme is in Londen, alleen zijn er tijden dat het wat minder is.

Londense prijzen in de herfst

Betalen voor het winkelen| ©David Dvořáček
Betalen voor het winkelen| ©David Dvořáček

De prijzen in Londen in de herfstmaanden zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere tijden van het jaar, vooral in oktober en november. Er zijn echter belangrijke data waarop de prijzen hoger liggen, zoals Halloween en december, wanneer Kerstmis in volle gang is.

Wat in te pakken voor Londen in de herfst

Uw bagage inpakken| ©Vlada Karpovich
Uw bagage inpakken| ©Vlada Karpovich

Welke maand je ook gaat in de herfst, het is raadzaam om je warm te kleden met truien en sweatshirts. Het is ook raadzaam om een mackintosh mee te nemen als bescherming tegen de regen, evenals waterdicht schoeisel. Bovendien beginnen de temperaturen vanaf november aanzienlijk te dalen, gemiddeld tussen 5 en 9ºC, dus het is essentieel dat u een jas meeneemt.