Londen per deelgemeente

Er is veel meer in de geografie van Londen dan de monumenten. Ontdek met mij de meest opmerkelijke wijken van deze iconische stad!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

Londen per deelgemeente

De straten van Londen | ©Peter Spencer

Londen zoals wij het kennen zou niets zijn zonder zijn wijken, de klompjes die de stad tot leven brengen. Het is onbeschrijflijk om te zien hoe elk van de wijken van Londen een wereld op zich is, met zijn hoogtepunten en belangrijkste attracties.

In deze gids leert u enkele van de meest emblematische wijken van de stad kennen en wat u in elk ervan kunt doen. Zo leert u het echte Londen kennen!

1. Marylebone

Marylebone| ©Oxyman
Marylebone| ©Oxyman

Marylebone is een van die vreemde wijken die je toch het gevoel geven dat je net op een van de geheime plekjes van Londen bent gestuit.

Het is een meer discrete buurt dan zijn bruisende buurman Oxford Circus. De wijk slingert zich door rustige, elegante straatjes en intrigerende gangen en biedt een zeer knusse sfeer.

Wandelend door Marylebone kunt u Daunt Books bereiken (een van de meest aanzienlijke boekhandels in de stad Londen en het hele Verenigd Koninkrijk) en kunt u vooral genieten van een uitgesproken Australische sfeer, vooral wanneer u Daisy Green bereikt.

Boek een gepersonaliseerde privé tour door Londen

2. Camden

Stad Camden| ©J.Ligero & I.Barrios
Stad Camden| ©J.Ligero & I.Barrios

Er was eens een stadje dat bekend stond als Camden aan de rand van het centrum van Londen. Toen kwamen de treinen, kanalen en pakhuizen, gevolgd door psychedelische kinderen, punkers en een briljante jonge zangeres genaamd Amy Winehouse (de leeuwin van Camden). En, Viola, de wijk werd een van de meest iconische en beroemdste in de stad Londen.

Vandaag de dag is Camden weer volop in ontwikkeling. Nieuwe bedrijven overspoelen dit deel van noordwest Londen, en steeds meer cafés en restaurants openen hun deuren.

Als u tijd hebt en voor 7 dagen of meer naar Londen reist, raad ik u aan even langs deze iconische wijk te gaan, de sfeer is er merkwaardig anders en u kunt zelfs op de foto met het standbeeld van Amy!

Boek een geheime tour door het centrum van Londen

3. Battersea

Battersea Power Station vanuit de lucht| ©EG Focus
Battersea Power Station vanuit de lucht| ©EG Focus

Na een intensieve facelift, waardoor de wijk zijn eigen metrostation kreeg en honderden jonge en minder jonge stellen hun intrek namen in het nieuwe woonproject Battersea Power Station, heeft de parade van restaurants en boetieks aan de rivier de populariteit van de wijk weer doen toenemen.

De buurt beperkt zich echter niet tot het bovenstaande, maar straalt nog meer dankzij de Archlight Cinema die nu in de oude spoorwegbogen is gehuisvest en het Battersea Park dat zich langs de rivier uitstrekt en een prachtig groen microklimaat creëert.

4. Shoreditch

Wandelen door Shoreditch| ©robertharding
Wandelen door Shoreditch| ©robertharding

De jaren lijken geen effect te hebben op Shoreditch, de energie die je in deze straten voelt lijkt geen einde en geen houdbaarheidsdatum te hebben.

Overdag serveren excentrieke restaurants hun klanten gebak en 's nachts komen de bars en nachtclubs, waarvan sommige tot de beste ter wereld behoren, tot in de vroege uurtjes tot leven.

Bovendien is Shoreditch zonder twijfel een van de meest bruisende uitgaanswijken van Londen. Dus als feesten je ding is, aarzel dan niet om het op te nemen in je Londense uitgaansreis.

Boek een nachtelijke tour door Londen

5. Hackney Centraal

Hackney Centraal| ©Daniel Lynch
Hackney Centraal| ©Daniel Lynch

Hoewel Hackney Central niet een van die Londense buurten is die de schijnwerpers krijgen die ze verdienen, veranderen de tijden en wordt het gebied een van de meest bezochte gebieden in Londen, vooral in de zomer.

We hebben het over een ruimte met een ondergronds nachtleven, eetgelegenheden en een levendige weekendmarkt waar pubs en restaurants zich over de straten uitspreiden en een intiem buurtgevoel creëren met een gemeenschapsmentaliteit. Van Moth House tot Mare Street is er genoeg te zien.

Boek een privérit door Londen

6. Camberwell

Wandelen in Camberwell| ©Reading Tom
Wandelen in Camberwell| ©Reading Tom

Voor veel Londenaren is dit een van de meest aantrekkelijke en opvallende wijken van de stad, en de bewoners van Camberwell zijn erg trots op hun zelfstandige dorp binnen een enorme stad.

Camberwell heeft eigenzinnige cafés, allerlei boetiekjes en restaurants die veel te bieden hebben. Bovendien is het een van de beste plekken om te eten, en ik weet zeker dat u het zult vinden op een van de beste food tours van Londen.

Het is ook een buurt met een joviale sfeer, die direct wordt gevoed door de aanwezigheid van Camberwell College of Art. Een van de belangrijkste punten van de buurt is echter het muzikale talent. Als u in de herfst naar Londen gaat, zult u 's avonds jazz zien opbloeien tussen de bars en pubs, en als u besluit in de zomer naar Londente gaan , zult uhet geluid van Caribische muziek horen.

Boek een foodtour door Londen

7. Covent Garden

Kerstmis in Covent Garden| ©Jorge Franganillo
Kerstmis in Covent Garden| ©Jorge Franganillo

Als we kijken naar populaire wijken, kunnen we Covent Garden niet overslaan, misschien wel een van de interessantste en die u zeker moet opnemen in uw rondreis door Londen. Het is waar dat het zien van de belangrijkste monumenten van Londen een must is, maar laten we het gevoel van het lopen over de kasseien van de beroemdste wijken van de stad niet vergeten, een puur Londens gevoel.

De geplaveide straten van de wijk kronkelen door de centrale markt. Straatartiesten die geboren en getogen zijn in de buurt noemen deze tochten vaak 'walking home', een knus gevoel dat u merkt zodra u Covent Garden binnenkomt.

Enkele van de bekendste plekken zijn Sushi Samba, een trendy Japans restaurant, en de Red Farm, een van de meest geliefde pubs.

Boek een geheime tour door het centrum van Londen

8. Soho

De straten van Soho| ©CK Travels
De straten van Soho| ©CK Travels

Soho is dat deel van Londen dat nooit stopt met veranderen en evolueren, het is als een vlinder in een constant proces van verandering. En zelfs als je maar een dag in Londen bent, zul je waarschijnlijk door Soho komen, tenzij je vastzit in je hotel.

Soho is een van de meest iconische wijken van Londen, begrensd door Oxford Street, Regent Street, Leicester Square en Charing Cross Road.

De energieke straten van Soho in het West End bieden een mix van restaurants, nachtleven en winkelen.

Aan de ene kant zijn Dean Street, Frith Street, Beak Street en Old Compton Street het epicentrum van dag- en nachtactiviteit, met Ronnie Scott's jazzclub als hoogtepunt van entertainment. Aan de andere kant, als u van theater houdt, raad ik Shaftesbury Avenue aan - pure podiumkunst!

En tenslotte, als u iemand bent die niet kan vertrekken zonder een souvenir op te halen, raad ik u aan de straten van: Carnaby Street, Oxford Street en Regent Street, je zult zeker iets kopen!

9. Dalston

Ridley Road Market in Dalston| ©Jim Linwood
Ridley Road Market in Dalston| ©Jim Linwood

Naast de overvloed aan Turkse restaurants zijn er in Dalston veel goede dingen te vinden.

In feite is er veel meer in dit deel van Oost-Londen dan je op het eerste gezicht zou denken. Van duikbars in de kelder tot bakkerijen met het koninklijke keurmerk en een van de beste onafhankelijke bioscopen in de stad,

Dalston is zeker een plek die allerlei activiteiten samenbrengt; je kunt een leven lang in deze buurt wonen en niets missen.

10. South Bank

London Eye vanuit de verte| ©Martie Swart
London Eye vanuit de verte| ©Martie Swart

South Bank is de thuisbasis van een van de beste markten van Londen, maar deze plek aan de zuidoever van de Theems biedt veel meer dan de beroemde eetkraampjes van Borough Market. Het is ook een levendige buurt en het hart van de culturele scene van Londen.

Deze beroemde buurt is de thuisbasis van Shakespeare's originele Globe Theatre, de National Gallery of British Art (Tate) en de prachtige Wobbly Bridge (ook bekend als Millennium Bridge), een must-see als u kiest voor een Harry Potter tour.

Bovendien kunt u dankzij de ongelooflijke locatie een geweldig uitzicht krijgen op de rivier (inclusief Thames river cruises) en enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen.

11. Notting Hill

Portobello Markt| ©Wikimedia
Portobello Markt| ©Wikimedia

Hoewel het stadsdeel in het noorden gebieden met sociale achterstand heeft en soms niet als een fatsoenlijke buurt wordt gezien, is het eigenlijk een van de bekendste wijken van Londen en heeft het verschillende gebieden van belang, zoals Portobello Market, dat een belangrijke toeristische attractie is geworden.

Ook mag u, als u in augustus in Londen bent, het Notting Hill Carnival niet missen, dat door velen wordt beschouwd als het grootste carnaval van Europa. Niet alleen dat, maar de aanwezigheid ervan in de film is ook te prijzen. De veelgeprezen film Nothing Hill werd volledig in de wijk opgenomen.

12. Brixton

Brixton Markt| ©Willy Barton
Brixton Markt| ©Willy Barton

Brixton is een bescheiden, levendige en multiculturele wijk. Het heeft zijn eigen food court, Brixton Market, waar u straatvoedsel en vintage artikelen kunt kopen. U zult merken dat er veel landbouwproducten te koop zijn, wat de Caribische wortels van de buurt weerspiegelt.

Er is ook een gebied dat bekend staat als Brixton Village, vol restaurants en uitgaansgelegenheden.

Het contrast van generaties, etniciteiten en levensstijlen is een van de bekendste kenmerken van deze geliefde buurt.

13. Hampstead

De wijk Hampstead| ©Christine Matthews
De wijk Hampstead| ©Christine Matthews

Hampstead, dat op een dorp lijkt, wordt al lang gezien als een van de meest luxueuze en begerenswaardige wijken van de hoofdstad.

Hampstead staat bekend om zijn lommerrijke open ruimtes, dus ik raad u aan de dag door te brengen met een wandeling over de Heath(een van de beste parken van Londen), een bezoek aan de historische boekwinkels en het bekijken van de plaatselijke aardewerkwinkels.

Boek een persoonlijke privétour door Londen