Londen The Shard Observatory tickets en rondleidingen: beste optie, uitzicht vanaf de top, enz.

The Shard is de wolkenkrabber die de skyline van Londen voor altijd heeft veranderd - klim naar The View voor het beste uitzicht over de stad vanaf bijna de top van de hemel!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuten lezen

Londen The Shard Observatory tickets en rondleidingen: beste optie, uitzicht vanaf de top, enz.

De Shard bij zonsondergang | ©Fred Moon

Als je een sensatiezoeker bent en niet bang voor hoogtevrees, mag je op je volgende reis naar Londen niet missen wat de nieuwste toeristische attractie van de stad is geworden: het panoramische uitkijkpunt The View.

De beste optie

Londen The Shard tickets

De handigste manier om van het beste uitzicht op Londen te genieten.

Als u uw reis naar Londen plant en er zeker van wilt zijn dat u tijd hebt om te genieten van het meest spectaculaire uitzichtpunt in Europa, kunt u het beste uw ticket online boeken tegen de beste prijs.

Gelegen in The Shard, het hoogste gebouw in West-Europa, is het, samen met de beroemde London Eye, de beste plek om Londen van bovenaf te zien. Wil je weten hoe je aan tickets komt? Lees dan verder! Aangezien dit een zeer populair uitkijkpunt in Londen is, is de beste optie om toegang te garanderen op de dag dat je wilt, om voorafonline tickets voor The Shard te kopen vanaf 39 euro. Zo heb je direct toegang en weet je zeker dat je je bezoek niet mist.

Een ideale manier om te genieten van het beste panoramische uitzicht over de stad vanaf een hoogte van 244 meter en een afstand van 64 kilometer. U kunt ook genieten van een premium ervaring door een glas champagne toe te voegen.


Waarom ik deze optie leuk vind: ik overdrijf niet als ik zeg dat het observatiedek van The Shard het meest geweldige uitzicht over de Britse hoofdstad biedt, zelfs meer dan de London Eye, want de hoogte is bijna het dubbele van die van het beroemde reuzenrad.Aanrader als... je dit architectonische wonder wilt bezoeken zonder in de rij te hoeven staan voor kaartjes aan de deur.


Tickets kopen

Bij Hellotickets kun je vooraf kaartjes kopen voor The Shard's The View voor de prijs van £39. Hiervoor moet u de exacte tijd van uw bezoek kiezen. De intervallen zijn elke 15 minuten. Zo heeft u de mogelijkheid om gratis te annuleren.

U hebt ook de mogelijkheid om ze te kopen op de website van de wolkenkrabber, maar dat moet u ruim van tevoren doen. Merk op dat The Shard samen met de London Eye een van de beste plaatsen is om een panoramisch uitzicht over Londen te krijgen en veel bezoekers ontvangt.

Boek uw ticket voor The Shard

Prijzen voor The Shard

De toegang tot de wolkenkrabber The Shard is op geen enkele dag van de week goedkoper en er zijn geen concessies voor groepen, behalve voor kinderen onder de 3 jaar die gratis naar binnen mogen. U kunt ze kopen voor een prijs vanaf 39 € in Hellotickets. Als u wilt genieten van een superieure ervaring kunt u ook genieten van een glas Moët & Chandon Imperial Brut champagne voor een prijs vanaf 57 €.

Lees het volgende artikel als u meer details wilt over de prijzen van The Shard. Als u echter een paar pond wilt besparen, kunt u altijd deLondon Explorer Pass kopen vanaf 57 € en profiteert u van een reeks kortingen, zowel in The Shard als in de belangrijkste attracties van de stad. Zie hieronder voor alle informatie over de London Explorer Pass.

Boek uw ticket voor The Shard

Openingstijden voor The Shard

The Shard als hoogtepunt van de Londense skyline| ©Darko M.
The Shard als hoogtepunt van de Londense skyline| ©Darko M.

Het observatiedek van The Shard is geopend van woensdag tot en met zondag, in de zomermaanden doorlopend van 10.00 tot 22.00 uur en in de wintermaanden van 10.00 tot 20.00 uur. De openingstijden kunnen echter variëren vanwege speciale evenementen. Ik raad u daarom aan de officiële website te bezoeken om de openings- en sluitingstijden voor uw bezoek te bevestigen.

Houd er ook rekening mee dat de laatste toegang een uur voor de officiële sluitingstijd is en dat de restaurants ongeveer 30 minuten voor sluitingstijd sluiten.

Hoe lang duurt het om The Shard te zien?

De rondleiding duurt ongeveer 1 uur.

U kunt de eerste 45 minuten gebruiken om te genieten van het uitzicht vanaf het observatiedek en daarna de resterende tijd ontspannen in The View bar met een glas champagne. Isabel's Traveler Tip Op zaterdag en zondag ontvangt The Shard de meeste bezoekers, dus als u in het weekend een bezoek wilt brengen, raad ik u aan vroeg te gaan om uw voorkeurstijd te bevestigen.

Hoe is het uitzicht vanaf The Shard?

Uitzicht op Londen vanaf The Shard| ©Darko M.
Uitzicht op Londen vanaf The Shard| ©Darko M.

Als ik het in een paar woorden zou moeten beschrijven, is dit uitzichtpunt een must-see en een absoluut spannende ervaring. Om daarboven vanaf het hoogste observatorium in West-Europa over Londen en de Theems neer te kijken is gewoonweg verbazingwekkend.

Je krijgt de indruk dat de tijd en de stad voor je ogen stilstaan. Het begint al bij de ingang van The Shard, in de wijk London Bridge. Als je vanaf de grond omhoog kijkt, voel je je net een mier als je ziet hoe aan deze kolos geen einde lijkt te komen.

Het geeft je een idee van het prachtige uitzicht dat je bovenaan te wachten staat en de spanning bouwt zich op. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen, beetje bij beetje.

Boek uw ticket voor The Shard

De ultrasnelle liften bij The Shards

In de lift The View| ©Sean MacEntee
In de lift The View| ©Sean MacEntee

Wanneer je The Shard binnenkomt met je ticket, ga je door een veiligheidscontrole in luchthavenstijl en binnen enkele minuten word je door het personeel van de wolkenkrabber naar de lift geleid die je moet nemen naar The View.

Het complex heeft in totaal 44 liften, maar er zijn er 2 die naar het spectaculaire uitzicht vanaf de top leiden. Net als in andere beroemde observatoria zoalsTop of the Rock of The Edge in New York, zijn de liften in The Shard ook interactief, want op de wanden ervan worden panoramische beelden van Londen geprojecteerd als voorproefje van wat u op het observatiedek zult zien. Met deze ultrasnelle liften beklom ik in minder dan een minuut 68 verdiepingen zonder het te beseffen. Wauw!

Boek uw ticket voor The Shard

Het uitzicht betreden

Bewonder de schoonheid van The View| ©Martin Pettitt
Bewonder de schoonheid van The View| ©Martin Pettitt

Als hoogste observatorium van de stad biedt The View misschien wel het beste luchtzicht over Londen.

Het is verdeeld in drie verdiepingen, waarvan twee gesloten en een open terras. Nummer 69 is een glazen verdieping met een 360 graden panoramisch uitzicht over de Britse hoofdstad. Op zo'n hoogte is alles te zien alsof het een speelgoedmodel is: St Paul's Cathedral, Tower Bridge, de Tower of London, de rivier de Theems, het stadhuis, de Gherkin, de London Eye en vele andere bezienswaardigheden.

De waarheid is dat u hier een zeer onderhoudende tijd doorbrengt met het scannen van het landschap van de stad om de toeristische attracties één voor één te identificeren. Ook vindt u op deze verdieping de digitale telescopen met aanraakschermen "tell:scopes" waarmee u de stad zowel overdag als 's nachts kunt bekijken, in en uit kunt zoomen en in real time informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen kunt ontvangen om het verleden en het heden te begrijpen.

Boek uw ticket voor The Shard

Het hoogtepunt van The View

Het uitzicht op de top van The Shard| ©Dimitry Anikin
Het uitzicht op de top van The Shard| ©Dimitry Anikin

Maar als je het mij vraagt, krijgt de ervaring een extra dimensie wanneer je de top van The View bereikt op de 72e verdieping van de wolkenkrabber.

Na het beklimmen van een korte trap bereik je het onoverdekte observatiedek van The Shard, vanwaar je op een heldere dag een prachtig panoramisch uitzicht hebt tot 40 mijl rondom. Het gevoel dat je hier krijgt is dat van op de rand van een klif staan terwijl je de impact van de lucht op je gezicht voelt. Alles lijkt klein en immens tegelijk! Je adrenaline pompt en je huid gaat onvermijdelijk kriebelen als je enig respect hebt voor hoogtes.

De gelegenheid is de moeite waard, dus maak van het moment alle video's en selfies die u wilt van het bezoek. Als u van sensatie houdt, beloof ik u dat het zien van Londen aan uw voeten vanaf The Shard, honderden meters in de lucht, een spannende sensatie is die u niet zult vergeten.

De perfecte afsluiting van een bezoek aan The View

Omdat je niet elke dag zo'n spectaculaire plek als deze te zien krijgt, wilden we meer tijd doorbrengen in The Shard om van de sfeer te genieten en we maakten van het bezoek gebruik om een drankje te drinken in de bar van het observatiedek (er is een bar op de 69e en 72e verdieping), want bij de toegangsprijs is een glas Moët & Chandon Imperial Brut champagne inbegrepen als je deze optie kiest bij je reservering. Aangezien de prijzen op het menu niet erg goedkoop zijn, raad ik je aan deze optie te kiezen als je niet te veel wilt betalen voor een drankje. Een drankje drinken daarboven met dat prachtige uitzicht is toch een geweldige manier om een bezoek af te ronden?

Boek uw ticket voor The Shard

Wanneer is het beste moment van de dag om The Shard te bezoeken?

Uitzicht op Londen vanaf The View bij schemering| ©Genevieve Perron-Migneron
Uitzicht op Londen vanaf The View bij schemering| ©Genevieve Perron-Migneron

Ik zou bijna zeggen dat de ervaring bij The Shard meer afhangt van het weer in Londen dan van het tijdstip van de dag, want op een zonnige dag zie je meer van de stad dan op een regenachtige dag, maar echt het uitzicht bij The View is geweldig op elk moment van de dag.

Mijn favoriete moment is echter de zonsondergang. De zon zien ondergaan boven Londen en de Theems terwijl de lichten van de stad langzaam oplichten is ongeëvenaard - het is een magisch gevoel!

Een van de mooiste ervaringen die u tijdens uw reis zult hebben en een die ik ten zeerste aanbeveel. Isabel's Traveler Tip Op een heldere dag kunt u 40 mijl ver zien. Kijk goed en je ziet zelfs de Houses of Parliament.

Boek uw ticket voor The Shard

Hoe kom je bij The Shard?

Een ervaring voor alle leeftijden| ©Collins Lesulie
Een ervaring voor alle leeftijden| ©Collins Lesulie

The Shard ligt in de historische wijk London Bridge, dicht bij interessante plekken als de Tower of London, Tower Bridge, het moderne stadhuis, The Borough Market en HMS Belfast. In de buurt vindt u ook veel trendy restaurants en bars waar u kunt stoppen na uw bezoek aan de wolkenkrabber.

Er zijn verschillende manieren om bij The Shard te komen:

  • Metro: Northern en Jubilee lijnen vanaf London Bridge Underground Station.
  • Bus: Bussen 43, 48, 141, 149 en 521.
  • Trein: Southern en South Eastern treinen vanaf London Bridge Station.

Boek uw ticket voor The Shard

The Shard leren kennen: een beetje geschiedenis

De Shard verlicht door de zon bij zonsondergang| ©Ana Paula Grimaldi
De Shard verlicht door de zon bij zonsondergang| ©Ana Paula Grimaldi

In 2012 veranderde de moderne architectuur van de prestigieuze Renzo Piano de Londense skyline voorgoed en in een paar jaar tijd is het een van de iconen van de Britse hoofdstad geworden. De Shard werd geboren met het idee van een verticale stad waar "mensen kunnen werken, wonen en ontspannen".

Deze wolkenkrabber van 87 verdiepingen heeft kantoren (verdiepingen 3-28), restaurants (31-33), het Shangri-La hotel (34-52), verschillende privé-flats (53-65), het observatiedek The View (68-72) en de torenspits (73-87), die bovenaan open is en waardoor het gebouw "ademt" en de binnen gegenereerde warmte afgeeft. De Shard is gebouwd met een ecologische roeping. Niet minder dan 95% van de bij de bouw gebruikte materialen zijn gerecycleerd en het enorme glazen raam dat de hele wolkenkrabber bedekt, is ontworpen met fotovoltaïsche panelen.

Maar Renzo Piano wilde met zijn project niet alleen de hoogste wolkenkrabber van West-Europa neerzetten, maar ook het gebied rond de London Bridge, een van de drukste stations van de stad, nieuw leven inblazen. De ingang werd gerenoveerd en er is nu een winkelgalerij, The Retail Arcade, die door The Shard wordt beheerd.

U kunt van uw bezoek gebruik maken om in het winkelcentrum rond te dwalen en te winkelen. Wist u dat...?

Voordat de Mercury City Tower (339 meter) in Moskou werd gebouwd, had The Shard wolkenkrabber (310 meter) het record voor het hoogste gebouw in Europa in handen.

Boek uw ticket voor The Shard

Andere adembenemende uitzichten in Londen

Bezoek de London Eye| ©Robson Denian Mateus
Bezoek de London Eye| ©Robson Denian Mateus

Als u een van die reizigers bent die graag van Londen van bovenaf wil genieten, is een andere must-see The London Eye, dat aan het begin van de 21e eeuw het hoogste reuzenrad ter wereld was, totdat het later werd ingehaald door de Nachang Star (China) en de Singapore Flyer (Singapore). The London Eye is eenpanoramisch draaiend observatorium (360º) en een icoon van de Britse hoofdstad.

U vindt het midden in het centrum van Londen, in het Riverside Building in County Hall Westminster Bridge Road. Wees voorbereid met uw camera, want vanaf hier krijgt u een aantal spectaculaire foto's vande Big Ben, St Paul's Cathedral, Westminster Abbey en Buckingham Palace die u kunt toevoegen aan uw verzameling van de Londense skyline vanaf The Shard.

Als je wilt weten hoe je in 's werelds beroemdste reuzenrad kunt stappen, raad ik je aan het artikel London Eye tickets te bekijken, waarin je leert hoe je de goedkoopste tickets met voorrang kunt krijgen.

Boek uw ticket voor London Eye