Gatwick transfers naar Centraal Londen

Er zijn verschillende mogelijkheden om tussen Gatwick en Londen te reizen: hier zijn de beste.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minuten lezen

Gatwick transfers naar Centraal Londen

Vliegtuig landing | © Alan Wilson

Londen Gatwick (LGW) is de tweede grootste luchthaven van Londen en ligt ongeveer 46 kilometer ten noorden van de stad. Hoewel er een trein van Gatwick naar Londen gaat, is de handigste en meest directe manier om er te komen een privétransfer of een gedeelde transfer.

Beste transfers tussen Gatwick en centraal Londen

De landingsbaan van de luchthaven Gatwick| ©Kristina D.C. Hoeppner
De landingsbaan van de luchthaven Gatwick| ©Kristina D.C. Hoeppner

Als u tijd wilt besparen en wilt investeren in comfort bij aankomst in Londen, kunt u het beste een transfer boeken (u kunt kiezen tussen privé of gedeeld) om een soepele reis van deur tot deur te garanderen.

Gedeelde transfer tussen Gatwick luchthaven en centraal Londen

London Eye Pier| ©Erin Doering
London Eye Pier| ©Erin Doering

Deze gedeelde autotransferservice tussen Gatwick en het centrum van Londen is de meest comfortabele. De dienst werkt 24 uur per dag, zeven dagen per week, waardoor het vooral handig is voor de eerste en laatste vluchten van de dag. De chauffeurs spreken Engels, Spaans en Portugees, waardoor het gemakkelijk is om met hen te communiceren.

De prijs-kwaliteitverhouding is zeer redelijk, want ondanks het feit dat het een premium service is, maakt het feit dat u het voertuig met meer passagiers kunt delen - tot maximaal 15 passagiers - het betaalbaar. De prijs is ongeveer €55 per reis en persoon.

Omdat het een gedeelde auto is, mag elke passagier slechts één koffer en één handtas meenemen. Als u met meer of omvangrijke bagage reist, geef dit dan aan bij uw reservering, want dit kan extra kosten met zich meebrengen. De voertuigen zijn uitgerust met kinderzitjes voor kleine kinderen en zijn rolstoelvriendelijk, mits de stoelen opklapbaar zijn.

Gedeelde transfer van centraal Londen naar Gatwick

De autodeeldienst tussen Londen en Gatwick is hetzelfde heen en terug, dus het werkt op dezelfde manier. Op het moment van boeken moet u selecteren hoe laat u opgehaald wilt worden en u kunt in ongeveer 30/40 minuten van uw hotel naar Gatwick Airport rijden (afhankelijk van het verkeer kan het tot 60 minuten duren) en onderweg niet meer dan 3 stops maken.

Als u in plaats van bij uw hotel op de chauffeur te wachten liever de laatste paar uur doorbrengt met sightseeing in de stad, zijn er ook verschillende ophaalpunten in de stad:

 • London Eye Pier
 • Thames Clippers
 • Westminster Bridge Rd
 • South Bank
 • Elk hotel in het centrum van Londen

Boek een gedeelde transfer van Gatwick naar Londen

Privé transfer tussen Gatwick Luchthaven en centraal Londen

Privétransfer| ©Luxury Train Club
Privétransfer| ©Luxury Train Club

Voor een nog gemakkelijkere en snellere aankomst in uw hotel kunt u een privétransfer van Gatwick naar uw hotel boeken die u niet hoeft te delen met andere reizigers, maar uitsluitend voor u en uw groep beschikbaar is. Net als bij de gedeelde transfer geeft u uw vluchtnummer en aankomsttijd op en wacht de chauffeur u op bij de uitgang van de luchthaven.

De duur van deze reis zal zo mogelijk korter zijn dan bij de gedeelde transfer, omdat u geen tussenstops hoeft te maken om andere reizigers bij hun hotel af te zetten. Vanaf het moment dat u de luchthaven verlaat, gaat u rechtstreeks naar de deur van uw hotel.

Elke reiziger kan één koffer en één handtas of rugzak meenemen. Als u alleen reist, kunt u inderdaad meer bagage meenemen, omdat het voertuig volledig tot uw beschikking staat. Als u echter in een groep reist en van plan bent om meer bagage mee te nemen dan aanbevolen, is het raadzaam om ons tijdens de boeking via e-mail te contacteren om de maximale capaciteit van het voertuig te controleren.

Privé transfer van Centraal Londen naar Gatwick

U kunt ook voor de terugreis van uw hotel naar Gatwick de privétransfer-service kiezen en deze werkt op precies dezelfde manier. Zodra u uw reservering hebt gemaakt, wordt u gevraagd om het ophaaladres en het tijdstip waarop u wilt worden opgehaald op te geven. Mijn advies is om uw ophaaltijd te berekenen en voldoende tijd uit te trekken om op de luchthaven te komen in geval van verkeer.

Boek een gedeelde transfer van uw hotel naar Gatwick

Trein tussen Londen en Gatwick Luchthaven

Gatwick Express platform, Gatwick Luchthaven| ©Lucy Fisher
Gatwick Express platform, Gatwick Luchthaven| ©Lucy Fisher

Er zijn een aantal verschillende treindiensten beschikbaar tussen Gatwick en het centrum van Londen. Afhankelijk van waar uw bestemming stopt, kunt u de ene of de andere maatschappij overwegen. Hier zijn de belangrijkste opties.

Gatwick Express. De snelste

De Gatwick Express is de snelste trein die Gatwick Airport met London Victoria Station verbindt in een half uur. De treinen rijden van 5:00 tot 23:45 uur en vertrekken elke 15 minuten. Ik raad aan je ticket online te kopen, want het is iets goedkoper dan aan het loket: ongeveer €20 per persoon ( enkele reis ) en ongeveer €35 per persoon (retour). Als je eenmaal op Victoria Station bent, kun je je in Londen verplaatsen met de metro of de stadsbus.

Zuidelijke spoorwegen

De Southern Railway is goedkoper dan de Gatwick Express omdat hij minder snel is en meer haltes aandoet. Hij is vooral interessant als u naar het zuidoosten van de stad gaat, want hij stopt op stations in het centrum van Londen en op verschillende punten in de omgeving: London Victoria, London Bridge, Clapham Junction, Brighton, Southampton, Eastbourne en Portsmouth. De reis kan 30 tot 60 minuten duren.

Boek een gedeelde transfer van Gatwick naar Londen

De bus tussen Gatwick Luchthaven en Londen

Easybus naar Gatwick| ©Aubrey
Easybus naar Gatwick| ©Aubrey

De goedkoopste optie om tussen Gatwick Airport en het centrum van Londen te reizen is met een van de twee beschikbare particuliere buslijnen, National Express en EasyBus, hoewel dit als nadeel heeft dat de transfer langer kan duren omdat er tussenstops zijn.

Easybus

Easybus van Gatwick Airport naar Londen en vice versa is de goedkoopste transferoptie van allemaal en kost tussen de 3 en 14 euro, afhankelijk van de beschikbare aanbiedingen en hoe ver van tevoren u uw ticket koopt. Hun bussen rijden rechtstreeks naar Earl's Court/West Brompton in iets meer dan een uur als er niet te veel verkeer is, met aansluitingen op de metro.

Ze rijden elke 20 minuten, 24 uur per dag, het hele jaar door en de toegestane bagage is beperkt tot één grote koffer per persoon en één handtas.

National Express

Het grote voordeel van National Express is dat het weliswaar iets duurder is dan Easybus, tussen de £10 en £14, maar dat er geen bagagebeperkingen zijn. Met National Express kunt u elke 30 minuten van en naar het centraal station London Victoria. Hun bussen rijden echter niet rechtstreeks zoals Easybus, maar maken een aantal stops, waardoor de reis aanzienlijk langer duurt.

Boek een gedeelde transfer van uw hotel naar Gatwick

Andere opties: Uber of taxi

Typische Londense taxi| ©Humphrey Muleba
Typische Londense taxi| ©Humphrey Muleba

Voor ongeveer £45 per enkele reis kunt u van Gatwick Airport naar Londen en terug reizen in een VTC of Uber. Hoewel het tarief soms tot £75 kan oplopen, afhankelijk van de exacte bestemming of herkomst. Deze optie kan rendabel zijn als u met een kleine groep mensen reist en het Uber-tarief over meerdere mensen verdeelt.

Houd er rekening mee dat hoe groter het voertuig en hoe groter de behoeften van het voertuig, hoe hoger de prijs van de Uber zal zijn. Het zal echter altijd beter zijn dan het nemen van een taxi, die tussen 100 en 150 euro kan kosten, de duurste optie van allemaal.

Alle mogelijkheden om van Gatwick naar Londen en omgekeerd te reizen

Hier is een vergelijkingstabel waar u de tijden en prijzen van elk vervoer kunt vergelijken, waar u kunt zien hoeveel het kost en hoe lang het duurt om er te komen:

 • Privé of gedeelde transfer

 • Vanaf 22 euro ongeveer.

 • Duur: 45 minuten

 • Bestemming: uw hotel

 • Gatwick Express Trein

 • Vanaf 20 euro

 • Duur: 45 minuten

 • Bestemming: Victoria Station

 • Easybus

 • Vanaf 3 euro

 • Duur: 2 uur

 • Bestemming: Londen Victoria

 • Uber

 • Vanaf 70 euro

 • 45 minuten

 • Bestemming: gepersonaliseerd

Boek een gedeelde transfer van Gatwick naar Londen

Transfers tussen andere luchthavens en het centrum van Londen

Als je je vlucht nog niet hebt gekocht en je niet zeker weet op welke luchthaven je moet vliegen, maak je dan geen zorgen want alle Londense luchthavens zijn goed verbonden met het stadscentrum. Hier zijn de praktische gidsen die ik heb geschreven over de andere belangrijke luchthavens, zodat u kunt zien wat de beste manier is om u te verplaatsen:

Boek een gedeelde transfer van uw hotel naar Gatwick