Londen Eye en Madame Tussauds Museum: hoe regel je een bezoek aan twee van de

Als je een manier zoekt om wat te besparen tijdens je reis naar Londen, kan het kopen van gecombineerde tickets voor verschillende attracties helpen - lees verder!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

Londen Eye en Madame Tussauds Museum: hoe regel je een bezoek aan twee van de

London Eye | ©David Henderson

Als u van plan bent om tijdens uw verblijf in de stad verschillende van de populairste toeristische attracties van Londen te bezoeken, is de beste manier om wat geld te besparen om te kiezen voor een combinatieticket voor sommige daarvan, omdat het veel duurder kan zijn om ze afzonderlijk te kopen.

Dat geldt bijvoorbeeld voor de combinatietickets voor de London Eye en het Madame Tussauds Museum in Londen. In dit bericht vertel ik je onder andere hoe je combinatietickets kunt kopen en hoeveel je daarmee kunt besparen. Mis het niet!

Waar koop ik gecombineerde tickets voor het London Eye en Madame Tussauds Museum in Londen?

Buiten Madame Tussauds Museum| ©annahasfreckles
Buiten Madame Tussauds Museum| ©annahasfreckles

Zowel de London Eye als het Madame Tussauds Museum zijn twee van de bekendste toeristische attracties van Londen.

Dit betekent lange rijen bij de kassa's om te proberen kaartjes te kopen, dus als u besluit ze daar te halen bestaat altijd het risico dat ze door de grote vraag snel uitverkocht zijn en als u aan de beurt bent ziet u het bordje 'Uitverkocht'. Bovendien hebt u kostbare tijd van uw reis naar Londen verspild aan het loket, terwijl u ook een van de Londense musea of een sightseeing bustour door de stad had kunnen bezoeken.

De beste optie

Mijn aanbeveling is om dit scenario ten koste van alles te vermijden en te kiezen voor de snelste en handigste optie, namelijk online en vooraf kaartjes kopen voor het London Eye en het Madame Tussauds Museum.

Het zijn allemaal voordelen! U kunt uw tickets vanuit het comfort van uw eigen huis halen, zonder dat u naar de kassa's van de attracties hoeft te gaan of onnodig lang in de rij hoeft te staan, en u kunt ze meenemen in uw koffer voordat u op reis gaat.

Boek tickets voor de London Eye

Hoe koop ik online gecombineerde tickets? Hoe gebruik ik ze?

Een bezoek aan de London Eye| ©Alessio Cesario
Een bezoek aan de London Eye| ©Alessio Cesario

Combinatietickets voor de London Eye en Madame Tussauds kunnen worden gekocht op de website van beide attracties.

Als u bijvoorbeeld de website van London Eye gebruikt om een combinatieticket te kopen, hoeft u bij het bekijken van de website alleen maar het gewenste combinatieticket, de datum en tijd waarop u de eerste activiteit (het bezoek aan de London Eye) wilt doen en het aantal tickets te selecteren. Zo eenvoudig is het!

Voor het boeken van de gecombineerde tickets via het Madame Tussauds Museum is het proces hetzelfde, aangezien dit museum de eerste attractie is die u moet bezoeken en het reuzenrad de tweede attractie.

Momenteel kunt u op de website van Hellotickets afzonderlijk tickets kopen voor deze twee attracties. Aan de ene kant heb je de tickets voor het London Eye en de tickets voor het Madame Tussauds Museum, beide voor een prijs van ongeveer 40 euro.

Boek tickets voor het Madame Tussauds Museum

Andere combinatietickets Londen

Als je van plan bent om verschillende van de topattracties van Londen te zien, maar deze combinatie is niet ideaal voor jou, maak je dan geen zorgen, er zijn andere opties te overwegen die je ook geld zullen besparen. Hier is een selectie van de beste combinatietickets van Hellotickets:

Hoeveel kan ik besparen met een gecombineerd ticket voor het London Eye en Madame Tussauds Museum?

Rondleiding door Madame Tussauds Londen| ©Luke Rauscher
Rondleiding door Madame Tussauds Londen| ©Luke Rauscher

Vanaf £45 kunt u een combinatieticket krijgen voor de London Eye en Madame Tussauds Museum waarmee u ongeveer 33% kunt besparen als u ze samen koopt.

Als je beide attracties op je agenda wilt zetten tijdens je verblijf in Londen, is een combinatieticket een optie die ik ten zeerste aanbeveel om een cent te besparen, omdat ze afzonderlijk kopen meer kost en het twee attracties zijn die momenteel helaas niet zijn inbegrepen in de London Pass of de London Explorer Pass.

Bezoeken aan zowel de London Eye als het Madame Tussauds Museum zijn echter wel inbegrepen in de Magic London Pass, een toeristenkaart die toegang biedt tot verschillende Londense attracties (bijv. Madame Tussauds London, The London Eye, The London Dungeon, SEA LIFE London of Shrek's Adventure London) en die vooral wordt aanbevolen voor gezinnen die met kinderen naar de stad reizen en op een leukere en gezinsvriendelijkere manier van de Britse hoofdstad willen genieten.

Voor meer informatie over Londense sightseeingkaarten raad ik je aan het bericht De beste Londense sightseeingkaart te bekijken waarin elke pas in detail wordt geanalyseerd.

Boek tickets voor de London Eye met auobus en cruise

Wanneer kan ik deze twee attracties gecombineerd bezoeken?

Uitzicht vanaf de voet van de London Eye| ©Andres Urena
Uitzicht vanaf de voet van de London Eye| ©Andres Urena

Als u een combinatieticket voor het London Eye en Madame Tussauds Museum koopt, betekent dat niet dat u beide attracties in één dag haastig moet zien. U kunt beide bezoeken plannen wanneer het u uitkomt.

Als u bijvoorbeeld een combinatieticket koopt op de website van London Eye, selecteert u eerst de datum en het tijdstip waarop u het London Eye wilt bezoeken en zodra u uw reservering hebt gemaakt, ontvangt u een bevestigingsmail met een link om de andere attractie (Madame Tussauds Museum) van tevoren te boeken.

Met dit gecombineerde ticket voor de London Eye en Madame Tussauds Museum hebt u tot 90 dagen na de datum van uw bezoek aan de eerste attractie (London Eye) om de andere resterende attractie (Madame Tussauds) te bezoeken.

Zodra u het gecombineerde ticket hebt gekocht, kunt u de datum en tijd van uw bezoek aan de eerste attractie (London Eye) niet meer wijzigen, maar u hebt wel maximaal 5 keer de tijd om de datum van uw bezoek aan de andere attractie vóór de oorspronkelijk geselecteerde datum te wijzigen.

Boek tickets voor Madame Tussauds Museum

Wat zie ik in de London Eye?

Met een hoogte van meer dan 130 meter hebt u vanuit de kijkcabines van de London Eye een adembenemend panoramisch uitzicht op de Britse hoofdstad die voortdurend in beweging is. Hierdoor kunt u de skyline van Londen vanuit een heel origineel en ander perspectief zien, iets wat andere Londense observatoria niet bieden.

Vanaf het hoogste punt van de London Eye kunt u de rivier de Theems in al zijn onmetelijkheid zien en genieten van een prachtig uitzicht op de Big Ben en het Palace of Westminster, de Westminster Bridge of de grote koepel van de St Paul's Cathedral, om er maar een paar te noemen.

Het uitzicht vanuit de London Eye is op elk moment van de dag spectaculair, maar in de schemering heeft Londen een unieke en speciale charme.

Bekijk voordat u uw tickets boekt de openingstijden van de London Eye en als het in uw schema past, raad ik u aan het bericht The London Eye at night te lezen voor alle voordelen van een bezoek aan de attractie bij zonsondergang.

Boek tickets voor de London Eye

Wat ga ik zien bij Madame Tussauds?

Usain Bolt in Madame Tussauds Londen| ©Karen Roe
Usain Bolt in Madame Tussauds Londen| ©Karen Roe

Als je zin hebt in een verandering van omgeving en buiten de gebaande paden van de beroemdste musea van Londen wilt treden, is een bezoek aan Madame Tussauds Museum een heel leuk plan dat ik je aanraad om te doen tijdens je verblijf in de stad.

Het verrassende aan dit museum is hoe goed de hyperrealistische wassenbeelden zijn, die tot in detail zijn gemaakt en praktisch een koolstofkopie zijn van de beroemdheden die ze voorstellen. Dit is iets wat helaas niet gezegd kan worden van andere wassenbeeldenmusea in de wereld. In tegenstelling tot hen heeft Madame Tussauds in Londen haar roem verdiend.

Madame Tussauds is ook cool omdat je kunt poseren met de beroemdheden die in Madame Tussauds te zien zijn in de verschillende sets en een hilarisch fotoalbum van je bezoek mee naar huis kunt nemen.

En dat niet alleen, in het museum kun je naast wassenbeelden van beroemde mensen ook genieten van verschillende interactieve ervaringen die je bezoek veel spannender maken.

Boek tickets voor Madame Tussauds Museum

Hoe komt u van de ene naar de andere attractie?

Wachten op de metro| ©Ingela Persson-Rue
Wachten op de metro| ©Ingela Persson-Rue

Als u gebruik wilt maken van uw gecombineerde ticket voor het London Eye en Madame Tussauds Museum om deze op dezelfde dag te bezoeken, is de snelste en handigste manier om van de ene naar de andere attractie te komen de Jubilee-lijn van de Londense metro te nemen die de stations Waterloo (het dichtst bij het reuzenrad) en Baker Street (het dichtst bij het museum) met elkaar verbindt.

Kaartjes reserveren voor het London Eye en andere attracties

Waar kunt u eten in de buurt van het London Eye of Madame Tussauds Museum?

Genieten van een hotdog van Oh My Dog!| ©Richard Ziebold
Genieten van een hotdog van Oh My Dog!| ©Richard Ziebold

Bij het London Eye

 • Oh My Dog! Hot Dogs Southbank: Hun hotdogs zijn heerlijk. Perfect als je een snelle lunch nodig hebt omdat je haast hebt.
 • Gillray's Steakhouse & Bar: Geweldig voor een voorproefje van de Britse keuken. Geweldig uitzicht op de Theems, London Eye en de Big Ben.
 • Fishcotheque: Een van de beste fish & chips in Londen. Het restaurant is een van de oudste gespecialiseerd in dit gerecht en heeft een zeer merkwaardige retro-sfeer.

Als u andere restaurants in de buurt van de London Eye wilt weten om te eten, mis dan niet het bericht Plaatsen om te eten in de buurt van de London Eye.

In de buurt van Madame Tussauds Museum

 • Bill's Baker Street: Een fantastische plek ingericht met een retrogevoel voor ontbijt of brunch.
 • Crepes & Shakes: Een klein kraampje vlakbij het museum waar ze fantastische zoete en hartige crêpes maken. Ideaal als u snel een hapje wilt eten voordat u uw tour door Londen voortzet.
 • The Metropolitan Bar: Een pub waar je tegen een betaalbare prijs typische gerechten kunt eten zoals onder andere fish&chips, meat pies of hamburgers.

Boek tickets voor de London Eye en andere attracties

Andere tips voor een gecombineerd bezoek aan London Eye en Madame Tussauds Museum

In een London Eye cabine| ©Viator.com
In een London Eye cabine| ©Viator.com

Tips voor een bezoek aan het London Eye

 • De beste tijd om de London Eye te bezoeken is vroeg, zodra de attractie 's ochtends opengaat: in de zomer om 10 uur en in de winter om 11 uur.
 • Ga lieverop een doordeweekse dag naar de London Eye dan in het weekend of op feestdagen als u de lange wachtrijen wilt vermijden.
 • Vergeet niet uw camera mee te nemen om foto's te maken van het stadsbeeld vanaf de London Eye stand.
 • Als u Londen in december bezoekt, ga dan in de London Eye om de kerstverlichting van de stad in volle glorie te zien.
 • Ga naar de Golden Jubilee Bridge voor de beste foto's van de London Eye vanaf de buitenkant.

Tips voor een bezoek aan het Madame Tussauds Museum in Londen

 • Om de rijen om het museum binnen te komen te vermijden, kun je het beste vroeg in de ochtend een bezoek brengen, zodra de attractie opengaat.
 • Als je tijdens je bezoek aan Madame Tussauds een selfie stick meeneemt, plaats de camera dan op ooghoogte van het wassen beeld. Zo ziet de foto er realistischer uit.
 • Profiteer van je bezoek aan Madame Tussauds om de wijk Marylebone te verkennen, een gebied met de hoogste concentratie Georgische huizen in de hoofdstad.
 • Vergeet niet dat je tijdens een bezoek aan het museum geen eten en drinken mag meenemen.

Boek tickets voor London Eye en andere attracties