Openingstijden Westminster Abbey

Wilt u een bezoek aan Westminster Abbey opnemen in uw rondreis door Londen? Mis dan niet dit bericht waar u informatie vindt over de openingstijden van de kerk.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuten lezen

Openingstijden Westminster Abbey

Westminster Abbey Cathedral, Londen, Verenigd Koninkrijk | ©Amy-Leigh Barnard

Westminster Abbey is de langst bestaande tempel in de Britse hoofdstad en een bezoek aan Westminster Abbey is een van de must-do dingen om te doen tijdens een reis naar Londen.

Maar voordat u uw tickets voor Westminster Abbey haalt, is het een goed idee om de openingstijden van de kerk te kennen, zodat u uw bezoek aan deze belangrijke Engelse kerk tot in detail kunt plannen. In het volgende bericht gaan we dus op deze vraag in. Lees verder!

1. Wat zijn de openingstijden van Westminster Abbey?

Buitenkant van Westminster Abbey| ©Alex Dawson
Buitenkant van Westminster Abbey| ©Alex Dawson

Westminster Abbey is elke dag van de week geopend. De openingstijden kunnen echter per dag verschillen.

Zo is de kerk van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur. Op zondag is de abdij alleen open voor religieuze diensten.

Wat zijn de openingstijden voor kerkdiensten in Westminster Abbey?

Als u de mis in Westminster Abbey wilt bijwonen, is het raadzaam de tijd van de dienst op de door u gewenste datum vooraf te controleren. De toegang voor het gebed is normaal gesproken via de Grote Westelijke Deur.

Boek tickets voor Westminster Abbey

2. Wanneer sluit Westminster Abbey?

Wachten om Westminster Abbey binnen te gaan| ©discosour
Wachten om Westminster Abbey binnen te gaan| ©discosour

Westminster Abbey is gewoonlijk elke dag open, maar omdat het een operationele kerk is, kan het soms kortere openingstijden hebben of bepaalde delen sluiten voor het publiek.

Zo sluit de abdij op zondag tijdens de kerkdiensten haar deuren voor bezoekers. Als u tijdens de dienst de kerk wilt binnengaan, mag u aanwezig zijn, maar binnen moet u zich gedragen als toehoorder en respectvol zwijgen.

Boek een rondleiding in Westminster Abbey

3. Wanneer ga je naar Westminster Abbey?

Entreebewijs voor Westminster Abbey| ©Adam Loeffler
Entreebewijs voor Westminster Abbey| ©Adam Loeffler

Westminster Abbey is de oudste christelijke kerk in Londen, waar de kroningen van vorsten en het koninklijke pantheon plaatsvonden. Zo'n belangrijke plaats trekt dagelijks een flink aantal bezoekers, dus als u geen eindeloze rijen bij de ingang wilt aantreffen, kunt u het beste vroeg in de ochtend gaan.

Tourgroepen komen meestal binnen een uur na de openingstijd van de abdij en de abdij loopt snel vol. Vroeg in de ochtend komen geeft u een rustigere en meer spirituele ervaring, wat u zoekt in een kerk.

Ik raad een bezoek aan Westminster Abbey niet aan rond lunchtijd (12.00 tot 14.30 uur) omdat het dan het drukst is. Als uw agenda het toelaat om dit monument 's middags te zien, is het beter om na de lunch vanaf 14.30 uur te gaan.

Boek tickets voor Westminster Abbey

4. Wanneer is de beste tijd om Westminster Abbey te bezoeken?

Binnen in Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Binnen in Westminster Abbey| ©Herry Lawford

Als u de tempel op eigen gelegenheid bezoekt, is de beste tijd vroeg in de ochtend. Op woensdag is de abdij echter meestal open tot 18.00 uur en in die tijd mogen de rondleidingsgroepen die normaal gesproken de abdij bevolken niet naar binnen, zodat het veel minder druk is in de kerk.

Wat betreft de beste tijd van het jaar, als u de gelegenheid hebt, raad ik u aan Westminster Abbey in het voorjaar in Londen te bezoeken (tussen maart en mei), omdat het weer dan milder is en de tuinen groener en bloemrijker zijn. Bijvoorbeeld de Collage Garden van de tempel (het oudste park in Engeland met een bestaan van bijna een millennium). De zomer van Londen is echter ook een fantastische tijd om te bezoeken.

Boek een rondleiding in Westminster Abbey

5. Hoe zit het met een bezoek aan de Queen's Diamond Jubilee Galleries in de Abbey?

Galerijen van het diamanten jubileum van de koningin| ©ARC
Galerijen van het diamanten jubileum van de koningin| ©ARC

Tijdens uw bezoek aan Westminster Abbey, als u de gelegenheid hebt, raad ik u aan ook een ruimte te bezoeken die meer dan 700 jaar voor het publiek verborgen is gebleven in de kerk als de Queen's Diamond Jubilee Galleries.

De openingstijden van deze plaats zijn als volgt:

  • Maandag t/m vrijdag: open van 10.00 tot 14.45 uur (laatste toegang)
  • Zaterdag: 9.30 tot 12.30 uur (laatste toegang)
  • Zondag: gesloten.

De Queen's Diamond Jubilee Galleries bevinden zich in het middeleeuwse triforium boven het schip van de abdij. Het herbergt enkele zeer interessante kunstcollecties die het verhaal van de geschiedenis van de kerk vertellen. Er is ook een ongelooflijk uitzicht op het Chapter House en het Palace of Westminster.

Boek tickets voor Westminster Abbey

6. Wanneer kunt u uw laatste bezoek aan Westminster Abbey brengen?

Door de gangen van Westminster Abbey| ©pauluk1234
Door de gangen van Westminster Abbey| ©pauluk1234

De laatste toegang tot Westminster Abbey is van maandag tot vrijdag om 15.30 uur en op zaterdag om 13.00 uur.

Houd hiermee rekening bij het plannen van uw route door het gebied. Andere monumenten en toeristische attracties in de buurt van de abdij die u daarna kunt bezoeken zijn de London Eye, Buckingham Palace, de Big Ben en het Palace of Westminster.

7. Hoe lang duurt het om Westminster Abbey te bezoeken?

Binnen in Westminster Abbey| ©Herry Lawford
Binnen in Westminster Abbey| ©Herry Lawford

De rondleiding door Westminster Abbey duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten tot 2 uur.

Het is een plek met veel geschiedenis en veel interessante plekken om te ontdekken binnen Westminster Abbey, zoals de Lady Chapel, de middeleeuwse Cloisters, de Chapter House, St. Edward's Throne of de Poets' Corner (waar beroemde schrijvers zoals William Shakespeare, Charles Dickens, Geoffrey Chaucer, Samuel Johnson of Rudyard Kipling begraven liggen).

De abdij is van binnen een schoonheid, dus ik raad u aan haar zonder haast te bekijken en de tijd te nemen om haar op uw gemak te bekijken.

8. Wat zijn de openingstijden van de cadeauwinkel?

Westminster Abbey Geschenkenwinkel| ©WestminsterAbbey
Westminster Abbey Geschenkenwinkel| ©WestminsterAbbey

Westminster Abbey heeft twee cadeauwinkels die open zijn van 10.30 tot 17.30 uur. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan geschenken met betrekking tot de geschiedenis van de kerk, de koninklijke familie en Londen.

  • Main Shop: Broad Sanctuary, Londen SW1P 3JS
  • Cellarium Shop: Dean's Yard, Londen, SW1P 3PA

9. Openingstijden voor toeristische attracties in de buurt van Westminster Abbey

Paleis van Westminster| ©João Trindade
Paleis van Westminster| ©João Trindade

Misschien wilt u na een bezoek aan de kerk nog andere toeristische attracties in de buurt van Westminster Abbey bekijken. Hieronder ziet u de openingstijden van enkele van deze attracties.

  • Openingstijden London Eye: De openingstijden in de winter zijn van 11.00 tot 18.00 uur en in de zomer van 10.00 tot 20.30 uur.
  • Palace of Westminster: Rondleidingen met gids zijn op zaterdag van 9.15 tot 16.30 uur.

Koop tickets voor Westminster Abbey