Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Tickets voorhet British Museum: prijzen, openingstijden, enz.

Een middag doorbrengen in het British Museum is een must. Hier leest u hoe u kaartjes, prijzen en openingstijden kunt krijgen, zodat u uw bezoek kunt plannen.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minuten lezen

Tickets voorhet British Museum: prijzen, openingstijden, enz.

Brits Museum | ©Paul Hudson

Een bezoek aan het British Museum is een van de beste dingen om te zien en te doen in Londen op elk moment van het jaar. Het is een van de meest bezochte musea ter wereld en heeft een ongelooflijke collectie stukken geschiedenis, etnografie, archeologie en kunst. Bovendien is het goedkoop, want de toegang is helemaal gratis.

Lees verder voor alle details over hoe u uw tickets kunt kopen en de rijen kunt vermijden, en de belangrijkste openingstijden zodat u het meeste uit uw bezoek kunt halen.

De meest complete optie

Het British Museum Londen privé rondleiding

Een bezoek aan het British Museum

Maak een reis door de wereldgeschiedenis met een bezoek aan het indrukwekkende British Museum, in het hart van de stad Londen, Engeland.

Met deze privé- of semi-privérondleiding door het British Museum heeft u exclusieve toegang tot een gedetailleerde uiteenzetting over de historische achtergrond van alle belangrijke stukken in de enorme collectie van een van de belangrijkste musea op het westelijk halfrond.

Met 2,5 uur gepersonaliseerde lezingen en uitleg geniet u van een historische leer- en cultuurervaring zoals nergens anders.

Aanbevolen als... u graag alle details van een museum ontdekt en als u houdt van een persoonlijke en exclusieve behandeling met gidsen die uw taal spreken.

Hoeveel kosten kaartjes voor het British Museum?

Brits Museum, Londen| ©Ed Webster
Brits Museum, Londen| ©Ed Webster

De toegang tot het British Museum is volledig gratis voor alle leeftijden. Het is dus een ideale manier om iedereen in uw groep te vermaken, van de jongste tot de oudste, zonder een cent uit te geven.

Deze besparing is zeer nuttig om te investeren in het betalen van een privégids die de geschiedenis van de belangrijkste tentoonstellingen in detail uitlegt.

Boek uw rondleiding in het British Museum

Is het raadzaam om een rondleiding door het British Museum te nemen?

Zonder twijfel is het antwoord ja, het is een van de beste dingen om te zien en te doen in Londen op elk moment van het jaar. Tijdens een privérondleiding van ongeveer 2 en een half uur met een gespecialiseerde gids leert u alle details van de stukken die zijn ondergebracht in het derde meest bezochte museum ter wereld, na het Metropolitan Museum in New York en het Louvre in Parijs.

Uw privégids gaat dieper in op de geschiedenis van de belangrijkste voorwerpen in het museum, waaronder de Mummie van Katebet, de Lewis Schaakstukken en de Steen van Rosetta, en als u vragen hebt, kunt u die meteen beantwoorden. De beste manier om het meeste uit uw bezoek te halen. Bent u er klaar voor?

Boek uw rondleiding door het British Museum

Hoe kom ik aan tickets voor het British Museum aan de kassa?

Toegang British Museum| ©Ed Webster
Toegang British Museum| ©Ed Webster

Aangezien toegangskaarten voor het British Museum gratis zijn, hoeft u deze niet te kopen. Het is echter raadzaam om uw gratis toegangskaartje vooraf te reserveren op de website van het British Museum. Dit bespaart u het wachten in de onnodig lange rijen die een van de top 10 musea van Londen kenmerken .

Als u betaalt voor een privérondleiding, regelen zij meestal de reservering van uw toegangsbewijs.

Boek uw rondleiding door het British Museum

Zijn kaartjes voor het British Museum inbegrepen in een van de sightseeingpassen van de stad?

Kunstwerken van het British Museum| ©Konstantin Dankov
Kunstwerken van het British Museum| ©Konstantin Dankov

In de beste sightseeing-passen voor Londen is het British Museum meestal niet inbegrepen bij de activiteiten die deel uitmaken van hun dagelijkse of wekelijkse pakketten. Simpelweg omdat de toegang gratis is en het niet eerlijk zou zijn om het aan te prijzen als een activiteit waarbij u zogenaamd geld bespaart op een toegangsprijs die buiten de toeristenpas nooit in rekening wordt gebracht.

Hoe dan ook, wat ik u kan verzekeren is dat toeristenpassen om verschillende iconische Londense sites te bezoeken onder hetzelfde tarief een van de beste investeringen is die u kunt doen om uw portemonnee in balans te houden. Een vast tarief ligt meestal tussen €50 en €180 en geeft u toegang tot een lange lijst van betaalde attracties, zonder wachtrijen en kortingen die oplopen tot 35-40% minder dan wat u zou betalen voor het kopen van losse kaartjes.

Deze passen kosten verschillende bedragen afhankelijk van de dagen waarvoor u ze koopt en kunnen tot een hele week geldig zijn. Koop ze dus best niet op dezelfde dag als uw bezoek aan het British Museum, want dan verspilt u geld aan de tijd die u nodig hebt om dit gigantische museum te bezoeken.

Boek de London Pass

Zijn er gratis rondleidingen in het British Museum en hoe verschillen die van privérondleidingen?

Brits Museum| ©James Petts
Brits Museum| ©James Petts

Met uw gratis tickets voor het British Museum kunt u op bepaalde tijden een rondleiding boeken bij museummedewerkers. Maar, zoals we al hebben vermeld, kunt u ook een rondleiding in het Spaans boeken voor de meeste permanente tentoonstellingen bij een particulier bureau, wat nog handiger is, omdat dit specialisten zijn die uitsluitend uw vragen beantwoorden, in uw taal en op uw voorwaarden.

Merk op dat gratis rondleidingen meestal een minimum aantal deelnemers vereisen, terwijl betaalde rondleidingen met privé-gidsen onderworpen zijn aan de voorwaarden van het bedrijf dat u kiest in te huren.

Details van belang

  • Prijs: de prijzen voor een rondleiding door het British Museum liggen meestal rond de € 115 per groep, maar dit varieert afhankelijk van de gekozen taal en het type privé- of semi-privérondleiding waarin u geïnteresseerd bent.
  • Duur: de beste privérondleidingen in het British Museum in het Engels duren meestal ongeveer 2,5 uur.
  • Voorwaarden: de zogenaamde semi-private tours zijn tours waarbij andere klanten betrokken zijn, hoewel de groepen meestal niet groter zijn dan 8 personen. De gekozen taal beïnvloedt ook de prijs, aangezien een rondleiding in het Engels altijd goedkoper is dan een rondleiding in het Spaans.

Boek uw rondleiding in het British Museum

Hoe bereikt u het British Museum met het openbaar vervoer?

Holborn Station| ©Chris Sampson
Holborn Station| ©Chris Sampson

Londen is een stad die bekend staat om de kwaliteit van zijn openbaar vervoer en het gemak waarmee zijn burgers relatief snel van de ene plaats naar de andere kunnen komen. Daarom zijn er verschillende manieren om bij het British Museum te komen.

Het museum bevindt zich in Great Russell St, Londen WC1B 3DG en de dichtstbijzijnde Londense metrostations zijn Holborn, Russell Square en Tottenham Court Road. Ze liggen allemaal binnen een paar blokken van dit beruchte en opvallende gebouw. Als u niet bekend bent met de Londense metro, kunt u een handige gids raadplegen over hoe de Londense metro werkt.

Er zijn ook andere manieren om bij de British Museum Street te komen, met de buslijnen 8, 9, 19, 25, 10, 14 en 15 andere verschillende routes in het openbare bussysteem van de stad die u allemaal binnen de directe omgeving van het museum afzetten.

Als u ervoor kiest om te fietsen, kunt u uw fiets direct voor de ingang aan Great Russell Street parkeren. Als u een fiets huurt bij het openbare systeem van de stad, moet u deze op een van de hoeken afzetten en weer ophalen als u klaar bent met uw rondleiding en terug wilt naar uw hotel.

Boek uw rondleiding door het British Museum

Niet te missen tentoonstellingen in het British Museum

Afrikaanse kunst in het British Museum in Londen| ©Paul Hudson
Afrikaanse kunst in het British Museum in Londen| ©Paul Hudson

De inventaris van historische voorwerpen in het British Museum is indrukwekkend gevarieerd en uitgebreid. Deze zijn verdeeld over de 5 niveaus die ter beschikking staan van de bezoekers, die op hun beurt zijn geordend over een terrein van 13,5 hectare.

Op de onderste verdiepingen van de kelderverdieping vindt u zalen met tentoonstellingen die gewijd zijn aan de Afrikaanse cultuur, het oude Griekenland en de geschiedenis van het Romeinse Rijk, alsmede de ontmanteling en daaropvolgende herstructurering ervan.

Op de begane grond, wat overeenkomt met wat wij kennen als de begane grond, vindt u tentoonstellingen die eveneens gewijd zijn aan de fundamenten van de westerse samenleving. Deze worden aangevuld met verschillende afdelingen die zich richten op het Midden-Oosten en het ontstaan van het islamitische universum, naast andere over het Amerikaanse continent.

Tentoonstellingen die zich richten op de Koreaanse cultuur en de wereld van de Chinese keramiek zijn enkele van de andere permanente installaties die u in het British Museum kunt verwachten. Het echte hoogtepunt van het British Museum is echter de permanente tentoonstelling van oude Egyptische artefacten. Het is zelfs de grootste collectie historische voorwerpen uit deze periode van de Egyptische beschaving die buiten de stad Caïro wordt tentoongesteld.

De som van al deze zalen kan u een groot deel van de dag vermaken, waardoor het een geweldige manier is om aan de hitte te ontsnappen als u op zoek bent naar dingen om in de zomer in Londen te doen.

Boek uw rondleiding door het British Museum

Hoeveel tijd heeft u nodig om het British Museum te bezoeken?

British Museum, Leeszaal| ©miclan42
British Museum, Leeszaal| ©miclan42

Hoeveel tijd u nodig hebt voor een rondleiding door het British Museum hangt af van veel factoren. De eerste is of u alleen komt of een rondleiding door een gids volgt. Met de gedetailleerde uitleg van de werken in combinatie met uw eigen onderzoek en de rondleiding kan het wel 3 of 4 uur duren.

Bij een zelfstandig bezoek verandert het beeld aanzienlijk, omdat u waarschijnlijk zult besluiten tijd te nemen voor de objecten die u interesseren, maar andere die uw aandacht niet trekken over te slaan. In dergelijke scenario's kan de rondleiding tot 2 uur, en zelfs tot 1,5 uur worden ingekort als u geen pauzes inlast en niet in detail stopt.

Maar wetende dat het een gratis activiteit is, kunt u er gebruik van maken om u zoveel mogelijk te vermaken als u een paar weken blijft. Aan de andere kant, als dit een van uw plannen is om te zien en te doen in Londen tijdens een 7-daagse reis, dan is het beter dat u een middag uittrekt om ervoor te zorgen dat uw rondleiding een ontspannende is.

Boek uw rondleiding door het British Museum

Openingstijden British Museum

Brits Museum| ©José María Mateos
Brits Museum| ©José María Mateos

Het British Museum is de meeste dagen van het jaar geopend voor het publiek. Alleen op 24 en 25 december en 1 januari is het museum gesloten.

Als u besluit het museum 's ochtends te bezoeken, moet u ten minste om 10.00 uur aanwezig zijn, want dan gaat het museum elke dag van de week open. De sluitingstijd is elke dag 17.30 uur, tenzij er een speciaal evenement wordt aangekondigd door de officiële media van het museum. Daarom kunt u vanaf 18.00 uur de rest van uw sightseeingdag besteden aan het ontdekken van enkele van de beste geheime plekjes van Londen in iconische hoeken zoals Soho en London Chinatown, beide op minder dan een kilometer afstand.

En als u zoveel mogelijk tijd wilt hebben voor uw bezoek, sluit het museum op vrijdag om 20.30 uur, maar houd er rekening mee dat de deur slechts tot 19.00 uur bezoekers ontvangt.

Boek uw rondleiding door het British Museum

Tips voor een bezoek aan het British Museum in het hoogseizoen

Brits Museum, Londen| ©Gary Bembridge
Brits Museum, Londen| ©Gary Bembridge

Net als elke andere hotspot in de Londense toeristische scene, heeft het British Museum de neiging vol te zitten met bezoekers tijdens het hoogseizoen. Dat wil zeggen, december voor de kerst- en nieuwjaarsvakantie en de hele zomer. Als u de massa's toeristen wilt vermijden, kunt u het beste kiezen voor een vroeg bezoek, wat betekent dat u om 10 uur bij de poorten van het museum moet zijn, zodat u uw rondleiding rond 14 uur kunt beëindigen, net als de zalen vol beginnen te stromen met bezoekers.

Houd er rekening mee dat er om veiligheidsredenen een dagelijkse limiet is aan het aantal bezoekers. Het is daarom ook raadzaam om uw bezoek te reserveren op de officiële website van het museum voor de tijd die u wenst te gaan op de specifieke datum die u in uw planning hebt opgenomen.

Boek uw rondleiding door het British Museum

Waar kunt u eten in de buurt van het British Museum?

Bloomsbury, Londen| ©Ewan Munro
Bloomsbury, Londen| ©Ewan Munro

Bloomsbury, de wijk waarin het museum is gevestigd, heeft allerlei soorten restaurants , variërend van pubs, zeer traditioneel in het Engelse nachtleven en gastronomische scene, tot een zeer goed culinair aanbod met Aziatische of mediterrane stijl.

Een paar straten verderop vindt u ook Soho, een van de epicentra van het meest eclectische en artistieke nachtleven en culturele scene in Londen sinds de tweede helft van de vorige eeuw. Hier vindt u ook het Londense Chinatown, dat weliswaar niet zo architectonisch allegorisch is als andere westerse steden, maar wel een sterke aanwezigheid van Aziatische restaurants en bars heeft. Als u iets verder naar de rivier de Theems gaat, komt u in de wijk Westminster en zijn er tal van restaurants voor alle smaken.

Een van de beste tourbussen van Londen kan u een rondleiding door deze gebieden geven als u klaar bent met eten. Dit kan een heel goed idee zijn als u bedenkt hoe uitgeput u wellicht bent na urenlang door de gangen van het British Museum te hebben gelopen.

Boek uw rondleiding door het British Museum

Wat is er nog meer te doen in de buurt van het British Museum?

Russell Square fontein| ©Martin Monroe
Russell Square fontein| ©Martin Monroe

De culturele diversiteit van het gebied wordt aangevuld met andere iconische plekken op loopafstand van het British Museum. Russel Square ligt bijvoorbeeld recht tegenover het museum en is een geweldige plek om u te vergapen aan de Georgische architectuur die nog steeds in veel delen van de stad te vinden is.

King's Cross Station en St Pancras Station zijn andere plaatsen in de buurt van het British Museum die u kunt bezoeken. Je zult beide plaatsen waarschijnlijk herkennen, want King's Cross is de plaats waar het perron ligt vanwaar Harry Potter zijn reis naar Zweinstein begint en St Pancras Station is de locatie die gebruikt wordt voor zijn exterieurs. Bekijk de beste Harry Potter tours in Londen en geniet van een magische ervaring.

Deelnemen aan enkele van de nachtelijke rondleidingen in Londen is een andere geweldige manier om je dag af te ronden na het verlaten van het British Museum. Vooral omdat Soho en Westminster na zonsondergang erg druk worden.

London's Big Bus nacht tour bus