Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Wat te doen in Londen in 3 dagen

Londen is een magische plek vol bezienswaardige details. Drie dagen is kort, maar lang genoeg om te kunnen zeggen dat je de stad gezien hebt.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Wat te doen in Londen in 3 dagen

Uitzicht op Londen vanaf The Shard | ©Jaanus Jagomägi

Veel mensen nemen graag een sightseeing bus of een wandeltour om een goed overzicht van een stad te krijgen voordat ze op eigen houtje op verkenning gaan. Als u dit bent, raad ik u aan dit op uw eerste dag in Londen te doen om u goed te oriënteren.

In deze 3 dagen zal ik u echter stap voor stap begeleiden over hoe u Londen op de best mogelijke manier en rekening houdend met het tijdsverlies kunt bezoeken. Laten we beginnen!

Dag 1: Westminster verkennen

Houses of Parliament en Big Bem| ©Berit
Houses of Parliament en Big Bem| ©Berit

Ik raad u aan uw reis naar Londen te beginnen in Westminster, omdat dit het geografische, culturele en politieke centrum van de stad is - de stad Westminster is eigenlijk een eigen stad binnen Londen! Hier vindt u enkele van de meest iconische gebouwen van Londen, zoals Buckingham Palace, het Palace of Westminster en Westminster Abbey.

De route van vandaag is te voet af te leggen, maar u kunt ook met het openbaar vervoer, een taxi of een tourbus reizen.

Parlementsplein

We beginnen onze route op Parliament Square, een bekend plein in Westminster dat gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken is en tevens een halte is van alle grote Londense sightseeingbussen. Rond het plein staan ook standbeelden van verschillende beroemde mensen, zoals Winston Churchill, Abraham Lincoln, Robert Peel en Gandhi.

Dit populaire plein wordt omringd door beroemde gebouwen zoals Westminster Abbey, St Margaret's Church, het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk en het Palace of Westminster.

Westminster Abbey

Westminster Abbey is een van de beroemdste en indrukwekkendste kerken van Engeland. Het dateert uit 1245 en is grotendeels in gotische stijl gebouwd. In de kerk bevinden zich graven en monumenten ter nagedachtenis aan enkele van de meest prominente Britten van de afgelopen 1000 jaar, waaronder koningen, wetenschappers, aristocraten en kunstenaars.

Als u van plan bent de Westminster Abbey te bezoeken, zorg er dan voor dat u extra tijd uittrekt om binnen te geraken en alles te zien, want het is een heel speciale plaats die tijd vergt om te verkennen. Natuurlijk is het ook een goed idee om van tevoreninformatie in te winnen over de prijzen en openingstijden van Westminster Abbey.

 • Openingstijden: maandag t/m zondag van 9.30 tot 15.30 uur
 • Prijs: Volwassenen: £20 (€23,80)
 • Adres: 20 Deans Yd, Londen SW1P 3PA, Verenigd Koninkrijk

Boek tickets voor Westminster Abbey

Churchill War Rooms

De Churchill War Rooms bestaan uit twee met elkaar verbonden musea: de Cabinet War Rooms en het Churchill Museum. In de Cabinet War Rooms kunnen bezoekers de enorme geheime ondergrondse bunker van de Tweede Wereldoorlog verkennen. Ik raad u aan een gids te nemen om u te helpen het labyrint beter te begrijpen, zijn onderdelen en wat er binnen gebeurde.

Het Churchill Museum is een grote zaal gewijd aan het leven van Winston Churchill. Het geeft informatie over zijn leven vanaf zijn vroege jaren tot aan zijn dood in 1965, met de nadruk op zijn lange politieke carrière.

 • Openingstijden: Dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur
 • Prijs: 23,00 pond (27,58 euro)
 • Adres: Clive Steps, King Charles St, Londen SW1A 2AQ, UK

Boek een tour door Londen met Churchill's War Rooms

St. James's Park

Wij raden nu aan om door St. James' Park in de richting van Buckingham Palace te lopen voor wat groen.
Het park is een van de mooiste parken van Londen en staat bekend om zijn beroemde inwonende pelikanen. Er is een café in het park als u even wilt pauzeren voor thee, koffie of een lichte lunch.

 • Openingstijden: Dagelijks van 05:00 uur tot 00:00 uur

Buckingham Palace

Buiten Buckingham Palace| ©Craige McGonigle
Buiten Buckingham Palace| ©Craige McGonigle

Buckingham Palace is het beroemdste paleis van het Verenigd Koninkrijk en doet dienst als de voornaamste Londense residentie voor de regerende vorst van het Verenigd Koninkrijk.

Het koninklijk paleis dateert uit 1703 en werd oorspronkelijk gebouwd als woning voor de hertog van Buckingham, maar werd later aangekocht door koning George III. Koningin Victoria was de eerste vor stin die officieel in het paleis verbleef.

Als u de ceremonie van het wisselen van de wacht wilt zien, moet u het ochtendbezoek aan Westminster Abbey of de Churchill War Rooms overslaan en vóór 11.00 uur in Buckingham Palace aankomen - de keuze is aan u!

De ceremonie van het wisselen van de wacht door de koningin vindt de meeste dagen rond 11 uur plaats op het voorplein van Buckingham Palace en duurt ongeveer 45 minuten.

 • Openingstijden: 21 juli - 31 augustus: Dagelijks geopend van 9.30 tot 17.15 uur
 • Prijs: Buckingham Palace: Volwassenen: £25 (€29,80)
 • Adres: The Mall, Londen SW1A 1AA

Boek een Buckingham Palace en wisseling van de wacht tour

Piccadilly Circus

Nu raad ik aan om naar Piccadilly Circus te gaan op weg naar Trafalgar Square. Piccadilly Circus heeft geen clowns, maar het is een beroemd rond wegknooppunt dat bekend staat om zijn neon- en reclameborden.

Hier vindt u de legendarische Shaftesbury Memorial Fontein.

Trafalgar Square

Trafalgar Square is een van de populairste openbare pleinen van Londen en is de thuisbasis van Nelson's Column (een monument voor admiraal Horatio Nelson) en de beroemde stenen leeuwenstandbeelden van Londen.

Het plein heeft ook straatartiesten en hedendaagse kunst om van te genieten en een pauze in te lassen.

Whitehall

Nu raad ik u aan Whitehall af te lopen, de straat die vanaf Trafalgar Square zuidwaarts loopt naar Parliament Square.

Whitehall is genoemd naar het Palace of Whitehall, een groot middeleeuws koninklijk paleiscomplex dat hier bleef tot het in 1698 door brand werd verwoest.

**Ooit was het het grootste paleis ter wereld met meer dan 1.500 kamers!
**
Als u uw wandeling voortzet, komt u weer uit bij Parliament Square, waar u uw dag bent begonnen.

Westminster Bridge

Nu raad ik aan om over Parliament Square naar Westminster Bridge te lopen.

Deze brug dateert uit 1862, en vanaf hier hebt u een fantastisch uitzicht op de Houses of Parliament en de rivier de Theems. U kunt dan een wandeling maken langs de Theems, of zelfs een dinercruise maken op de rivier de Theems.

Dag 2: Stad Londen

De Tower of London| ©Ray in Manila
De Tower of London| ©Ray in Manila

Voor de tweede dag raad ik u aan de City van Londen te verkennen. De City of London is nog zo'n "stad in een stad". Hier zijn veel van de financiële en bankdiensten van de stad gevestigd, en het is ook het oudste deel van de stad.
Toren van Londen

Toren van Londen

De Tower of London werd voor het eerst gebouwd door Willem de Veroveraar in 1078 als een koninklijk kasteel en verdedigingstoren. Daarna heeft het in de loop der eeuwen vele functies gehad, waaronder een fort, een gevangenis en een wapenarsenaal.

De Tower of London is zeker een van de populairste attracties en een van de beste monumenten in Londen, dus ik raad u aan er dicht bij openingstijd te zijn.

Als u een London Pass hebt, hoeft u geen kaartjes voor de Tower of Londonte kopen.

 • Openingstijden: dinsdag tot zaterdag: 9.00 tot 17.30 uur. Zondag en maandag: 10 tot 17.30 uur.
 • Prijs: Volwassenen: £24.70 (€29.40)
 • Adres: Londen EC3N 4AB, Verenigd Koninkrijk

Kaartjes kopen voor de Tower of London

Hemeltuin

Als u van mooie uitzichten houdt, raad ik u aan een stop te maken bij Sky Garden, de hoogste openbare tuin van Londen.

Hoewel de Sky Garden technisch gezien een openbare tuin is en gratis kan worden bezocht, raad ik aan vooraf een plaats te reserveren, aangezien hij vaak volgeboekt is en het niet altijd mogelijk is het beste uitzicht te krijgen zonder een afspraak.

Dan kunt u ook naar St. Paul's Cathedral lopen**(ongeveer 15 minuten lopen**) of de London Underground nemen vanaf de halte The Monument naar de halte St. Paul's Cathedral.

 • Openingstijden: Maandag tot woensdag ( 10:00 tot 23:30). Donderdag ( 10:00 tot 00:00). Vrijdag (09:00 tot 02:00). Zaterdag (08:30 tot 02:00).Zondag (08:30 tot 23:00).
 • Adres: 1 SKY GARDEN WALK, Londen EC3M 8AF, Verenigd Koninkrijk

St Paul's Kathedraal

St Paul's Kathedraal| ©Loco Steve
St Paul's Kathedraal| ©Loco Steve

St Paul's Cathedral dateert van 1697 nadat de vorige kathedraal in 1666 zwaar was verwoest door de Grote brand van Londen.

De koepel van de kathedraal is een herkenbaar kenmerk van de Londense skyline en de kerk is lang gezien als een symbool van de geestkracht van het Britse volk, vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De kerk kan worden bezocht en de toegang tot St Paul's Cathedral omvat een rondleiding met eigen gids. De hele dag door worden er vaak rondleidingen gegeven door kerkpersoneel.

 • Openingstijden: Maandag tot zaterdag: 8:30 tot 16:30
 • Prijs: £20 (€23.80)
 • Adres: St. Paul's Churchyard, Londen EC4M 8AD, Verenigd Koninkrijk

Kaartjes kopen voor St Paul's Cathedral

Shakespeare Globe

Nu raad ik u aan over de Millennium Bridge te gaan, een stalen hangbrug voor voetgangers, om Shakespeare's Globe te zien.

De reconstructie van The Globe was het droomproject van de Amerikaanse acteur en regisseur Sam Wanamaker. Als u het theater van binnen wilt zien, kunt u de museumtentoonstelling bezoeken en begrijpen hoe het werd gebouwd.

 • Openingstijden: Dagelijks van 9.00 tot 17.00
 • Prijs: Volwassenen: £13.50 (€16.10)
 • Adres: 21 New Globe Walk, Londen SE1 9DT, Verenigd Koninkrijk

Borough Market

Borough Market is de bekendste en een van de oudste markten in het Verenigd Koninkrijk en wordt verondersteld al sinds 1014 in bedrijf te zijn!

Vandaag de dag staat de markt vol met verse producten, vers vlees en vis, bakkerswaren, kazen, bloemen, wijnen, specerijen en andere levensmiddelen. Er zijn ook cafés, demonstratiekeukens en restaurants die deel uitmaken van de markt, evenals vele eetkraampjes die kant-en-klaarmaaltijden verkopen, waaronder broodjes en allerlei soorten straatvoedsel. Dit is een geweldige plek voor een goede maaltijd!

De markt is gewoonlijk geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is de meeste zondagen van het jaar gesloten.

 • Openingstijden: Maandag tot donderdag ( 10:00 tot 17:00). Vrijdag ( 10:00 tot 18:00). Zaterdag ( 08:00 tot 17:00). Zondag ( 10:00 tot 14:00).
 • Adres: 8 Southwark St, Londen SE1 1TL, Verenigd Koninkrijk

De Shard

The Shard is een moderne piramidevormige wolkenkrabber waarin verschillende restaurants, een hotel, kantoren, winkels en een uitkijkgalerij zijn ondergebracht. Het werd voltooid in 2012 en is momenteel het hoogste gebouw in West-Europa met een hoogte van 309 meter en 87 verdiepingen.

Het uitzicht vanaf de Shard is gratis voor degenen met een London Pass, maar niet zo goedkoop voor degenen zonder een London Pass, dus ik raad u aan deticketprijzen voor The Shard te bekijken.

Een andere manier om van het uitzicht te genieten is naar de GŎNG Bar op de 21ste verdieping te gaan, en hoewel het niet zo hoog is als het observatiedek, biedt het nog steeds een panoramisch uitzicht over de stad voor de prijs van een cocktail. Dit is een geweldige plek om te genieten van een drankje voor of na het diner.

 • Openingstijden: Donderdag t/m zaterdag: 10.00 tot 22.00 uur (toegang tot 20.30 uur). Zondag t/m woensdag: 10.00 tot 19.00 uur (toegang tot 17.30 uur).
 • Prijs: Volwassenen: £32 (€38,10)
 • Adres: 32 London Bridge St, Londen SE1 9SG, UK

Koop kaartjes voor The Shard

Dag 3: Kensington

Exterieur van Kensington Palace| ©Steve Cadman
Exterieur van Kensington Palace| ©Steve Cadman

Voor uw laatste dag stel ik voor dat u 's morgens een wijk als Kensington verkent en dan 's middags naar Windsor Castle gaat.

Kensington Palace

Kensington Palace is een groots 17e-eeuws huis dat voor het eerst als koninklijke residentie werd gebruikt door koning William II en koningin Mary II.

Ondanks het feit dat het een koninklijk paleis in bedrijf is, kunnen bezoekers het hele jaar door veel van de vertrekken van het paleis bezichtigen. Er is hier veel te zien en u kunt gemakkelijk enkele uren door het doolhof van kamers dwalen.

Ik raad ook aan het paleis op een doordeweekse dag te bezoeken in plaats van in het weekend. Er is hier een café waar maaltijden en verfrissingen worden geserveerd, en ook een tuin die de moeite waard is om te verkennen als u tijd hebt en het mooi weer is.

 • Openingstijden: maart tot oktober: 10.00 tot 18.00 uur. November tot februari: 10 tot 16 uur.
 • Prijs: Volwassenen: £17.50 (€20.80)
 • Adres: Kensington Gardens, Londen W8 4PX, Verenigd Koninkrijk

Kensington Gardens

Na een bezoek aan het paleis, raad ik u aan wat tijd door te brengen met het verkennen van het omliggende gebied van Kensington Gardens. Het is een prachtige groene ruimte die zeer aan te bevelen is voor een wandeling.

Het opvallendste monument in het park is waarschijnlijk het Albert Memorial, een reusachtig gedenkteken voor prins Albert die in 1861 aan tyfus overleed en zijn vrouw, koningin Victoria, zwaar trof.

 • Openingstijden: Dagelijks van 6.00 tot zonsondergang.

Kensington Afternoon Tea

Thee drinken| ©CocinaViajera
Thee drinken| ©CocinaViajera

De traditie van de afternoon tea is ontstaan in de aristocratische huizen van Engeland in de 19e eeuw, en er is geen betere plaats om afternoon tea te drinken dan in Londen.

Er is keuze te over in Londen, want er zijn duizenden plaatsen waar thee wordt geserveerd, van informele koffiehuizen waar u een kopje thee en een scone kunt krijgen tot luxehotels die een ongelooflijke thee-ervaring bieden.

Victoria & Albert Museum

Het Victoria & Albert Museum, vaak het V&A genoemd, is een van de belangrijkste kunst- en designmusea ter wereld. De collectie van het museum is uitgebreid en varieert van Chinees borduurwerk tot schilderijen van John Constable.

De toegang tot de permanente collectie van het V&A is gratis. Sommige tijdelijke tentoonstellingen zijn ook gratis, maar voor de belangrijkste moet meestal worden betaald, tenzij je een London Pass hebt.

 • Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 17:30
 • Adres: Cromwell Rd, Londen SW7 2RL, UK

Gisteravond in West End

Wat is een betere manier om uw avontuur in Londen af te sluiten dan terug te keren naar het hart van de stad, naar de kern van waar het allemaal begon en te genieten van de iconische sfeer van West End.

West End is, samen met Broadway in New York City, een van de beroemdste plaatsen ter wereld voor professioneel theater. Er zijn meer dan 30 theaters in West End, die een grote verscheidenheid aan musicals en toneelstukken bieden.

Maar als theater en musicals niet uw ding zijn, zijn er elke dag een aantal avondvoorstellingen in Londen, van rockconcerten tot opera, film- en comedyshows.

Londen heeft ook een geweldig nachtleven met honderden bars, pubs, disco's en clubs. Wat je smaak ook is, je zult zeker iets interessants vinden!

Kaartjes kopen voor Londense musicals