Wat 's avonds te doen in Londen: een handige gids om aan het eind van de dag van

Van komedie, theater en muziek tot een avondje uit in de beste clubs en bars, er zijn genoeg leuke dingen te doen in Londen 's nachts.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

Wat 's avonds te doen in Londen: een handige gids om aan het eind van de dag van

London Eye | ©David Geib

Londen is ongetwijfeld een van de grootste en drukste steden ter wereld. Energiek is de manier om Londen 's nachts te beschrijven. Activiteiten zijn er in overvloed, dus maak je geen zorgen. Hoe beperkt je opties ook lijken, in werkelijkheid is er altijd genoeg te zien en te doen in Londen.

Dompel jezelf onder in het beste nachtleven van Londen met theaters van wereldklasse, uitzichten vanaf Hampstead Observatory, coole nachten in Shoreditch en nog veel meer. Ga door!

1. Eten en drinken op de Theems

Nachtcruise op de Theems| ©Graham Hobbs
Nachtcruise op de Theems| ©Graham Hobbs

Zin om met een glas champagne in de hand over de Theems te varen? Geniet van een avondcruise op de Theems, met een viergangendiner, jazz en een spectaculair uitzicht.

Bekijk 's werelds meest opvallende gebouwen, waaronder St Paul's Cathedral, de Shard, de Big Ben, de Tower of London en de Tower Bridge - en dat alles met extra glans!

Boek een Thames Dinner Cruise

2. Maak een schilderachtige bus tour

Londen Nacht Bus Tour| ©saxman1597
Londen Nacht Bus Tour| ©saxman1597

De adembenemende bezienswaardigheden van Londen worden nog magischer als ze 's nachts verlicht zijn.

Er is geen betere manier om hun grootsheid te ervaren dan aan boord te gaan van een open dubbeldekkerbus! De bus brengt u langs de verschillende bezienswaardigheden van Londen zonder dat u bang hoeft te zijn om te verdwalen. Luister naar de live gids terwijl hij u vermaakt met fascinerende feiten en leuke verhalen.

De bus rijdt over de Tower Bridge, langs de Tower of London, het Palace of Westminster en de London Eye. Laat u verblinden als u het bruisende Trafalgar Square en de westkant van de stad, Piccadilly Circus, nadert. En als u die Big Ben ziet, weet u dat u echt in Londen bent!

Londense nachttours met de Londense sightseeingbus zijn een van de beste plannen waarvoor u kunt kiezen, vooral als veel lopen u niet aanspreekt.

Boek de Londense nachtbus

3. Spring op de London Eye

London Eye cabines bij nacht| ©Martin Hesketh
London Eye cabines bij nacht| ©Martin Hesketh

Een ritje (nooit een beter woord) maken in de London Eye bij nacht is een iconische Londense ervaring. De London Eye is niets anders dan een gigantisch reuzenrad op de zuidoever van de Theems en bevindt zich 135 meter boven de grond. Ik raad u aan de prijzen en openingstijden van de London Eye te kennen om naar deze toeristische attractie te gaan, want het is de moeite waard om minstens één keer naar boven te gaan.

Eenmaal boven kunt u in de London Eye genieten van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad.

Boek tickets voor de London Eye

4. Ga 's nachts naar een museum

Brits museum bij nacht| ©Jey han
Brits museum bij nacht| ©Jey han

Veel van de beste musea en beroemdste galerieën van Londen zijn op bepaalde dagen laat open, waaronder het British Museum, het Science Museum, Tate Modern, de National Gallery en het London Transport Museum. Overdag is het vaak druk, maar 's avonds zijn deze ruimtes rustiger, zodat u uw tijd kunt nemen en elk detail op uw gemak kunt verkennen.

U kunt niet alleen de tentoonstellingen bekijken, maar ook deelnemen aan workshops of luisteren naar lezingen die door het museum worden georganiseerd.

Boek een rondleiding door het British Museum

5. Woon de sleuteloverdracht bij

Sleuteloverdracht in Londen| ©Vane
Sleuteloverdracht in Londen| ©Vane

De Ceremonie van de Sleutels is een 700 jaar oude ceremonie die een van de dingen is die u moet zien in de Tower of London. Het vindt elke avond plaats van 21.53 tot 22.05 uur en omvat de overhandiging van sleutels door het hoofd van de Tower Guard aan de gouverneur van de Tower.

In het verleden was het beveiligen van de Tower belangrijk omdat het de vorst beschermde die er verbleef. Hoewel dit niet langer het geval is, zijn de kroonjuwelen en andere kostbaarheden er nog steeds, waardoor de ceremonie nog steeds betekenis heeft.

Het evenement is gratis, maar vanwege de beperkte ruimte en populariteit is het raadzaam vroeg te reserveren.

Boek tickets voor de Tower of London

6. Slenter door Harrods

Harrods bij nacht| ©ramonbaile
Harrods bij nacht| ©ramonbaile

Harrods is een van de beroemdste winkels ter wereld en verkoopt voornamelijk luxegoederen. Ik raad aan een nachtelijke rondleiding door Londen te beginnen met een wandeling door Harrods, het is dan volledig verlicht.

De fonkelende lichtjes die het gebouw in de schemering omringen, geven het een ontegenzeggelijk magische sfeer. Winkelen in Harrods kan duur zijn als u zich te buiten gaat aan luxe artikelen; een wandeling over elke verdieping is echter voldoende om de ongelooflijke nachtelijke omgeving te bewonderen.

Twee belangrijke dingen om te weten voor uw bezoek: de toegang tot Harrods is gratis, maar u moet wel voor 21.00 uur gaan, wat elke dag sluitingstijd is, behalve op zondag, wanneer het om 18.00 uur sluit.

Boek een nachtelijke rondleiding door Londen

7. Bekijk de nachtelijke hemel vanaf Hampstead Observatory

Bij Hampstead Observatory| ©Guillermo Goldes
Bij Hampstead Observatory| ©Guillermo Goldes

Als het uitzicht vanaf The Shard niet spannend genoeg voor je is, moet je het volgende niveau proberen, het Hampstead Observatory. Dit is een van de weinige observatoria in Londen waar je de sterren en de nachtelijke hemel kunt bekijken.

Hampstead Observatory is een van de meest zichtbare plaatsen om de ruimte te bekijken, inclusief de maan, planeten en andere hemelobjecten. Houd er echter rekening mee dat de openingstijden zeer beperkt zijn.

Hampstead Observatory is alleen geopend van half september tot half april, op vrijdag en zaterdag van zonsondergang tot 22.00 uur. Het is een onvergetelijke ervaring om bijna elk punt in de stad en de hemel te zien.

8. Woon een show bij in The Comedy Store

De Comedy Store bezoeken| ©Mike Dillon
De Comedy Store bezoeken| ©Mike Dillon

Britse humor is een genre komedie dat vooral gebaseerd is op satire en veel aandacht besteedt aan het leven en de gewoonten van mensen. Sarcasme en zelfspot zijn twee belangrijke thema's die door Britse komieken worden gebruikt, dus als u in Londen bent, probeer dan uw geest open te stellen voor dit soort klassieke humor als u een goed niveau Engels hebt om de show te begrijpen.

The Comedy Store, gelegen in de buurt van Piccadilly Circus, is de beroemdste van alle Britse comedyclubs en heeft een sleutelrol gespeeld in de groei van de Britse comedy. Het heeft ongeveer 400 zitplaatsen, genoeg om een menigte toeristen aan te trekken.

Shows in The Comedy Store kosten tussen GBP 8 (EUR 9,52) en GBP 24 (EUR 28,56), afhankelijk van de show. Er zijn ook veel andere locaties in Londen die comedyshows aanbieden (veel zijn zelfs gratis), dus je hebt geen excuus om niet te gaan.

9. Filmavond

Filmavond| ©Tima Miroshnichenko
Filmavond| ©Tima Miroshnichenko

Het is normaal, ik hoor je, na een drukke dag sightseeing wil je soms gewoon achterover leunen, je spieren ontspannen en genieten van een goede film.

Verspreid over Londen liggen de Curzon bioscopen. Deze hebben comfortabele stoelen en bars met vergunning, ideaal voor een ontspannende avond met het gezin of een romantische avond met uw partner. Met hun extravagante maar luxueuze interieurs zijn deze bioscopen perfect voor extra comfort tijdens uw reis.

10. Feestavond en muziek

Feestavond| ©Sebastian Ervi
Feestavond| ©Sebastian Ervi

Als je op zoek bent naar een meer feestelijk plan, zit Londen vol met funky nachtclubs die tot in de vroege uurtjes open zijn en een verscheidenheid aan muziekgenres en ervaringen bieden.

Ga naar Shoreditch als bars en nachtclubs uw ding zijn, of ga naar Camden voor live muziekgelegenheden zoals de Spiritual Bar of Electric Ballroom. Als je een muziekliefhebber bent, wacht dan op de London Moon om je avond af te trappen.

Heeft Londen een goed nachtleven?

Uitgaan in Londen| ©Recal Media
Uitgaan in Londen| ©Recal Media

Londen is een van de uitgaanshoofdsteden van de wereld. Als je een avondje vrij hebt na een lange rondreis door Londen, mag je een nachtje in de stad niet missen.

Ik raad u aan een nachtelijke bustour te maken om de meest opvallende uitgaansgelegenheden te ontdekken, zodat u met meer kennis van zaken en vooral meer naar uw smaak kunt beslissen. Londen heeft alles en alles voor alles!

Uitgaan winkelen in Londen

Luchtfoto van Westfield Londen:| ©Ramidjea
Luchtfoto van Westfield Londen:| ©Ramidjea
  • Westfield London: Hier ontdekt u luxe winkels en een onbeperkt aantal gelegenheden voor alle smaken en stijlen.
  • Westfield Stratford City: Hier vindt u een van de grootste stedelijke winkelcentra van Europa.
  • Oxford Street in Londen: Hier vindt u designerlabels en hoogwaardige merken.
  • Duke of York Square: Hier vindt u beroemde merken en een onbeperkte verscheidenheid aan kledingstukken.

Is Londen 's nachts veilig?

Londen in stijl| ©Pixabay
Londen in stijl| ©Pixabay

Londen is over het algemeen altijd veilig, ook 's nachts. Maar zoals in alle grote steden zijn sommige gebieden of delen van de stad veiliger dan andere.

In Londen lopen mensen graag, ook 's nachts. Dit betekent dat u altijd mensen door de straten en lanen zult zien lopen, ongeacht het tijdstip van de dag.

Beste buurt/wijk voor een avondje uit in Londen?

De Shard bij nacht| ©Som Thapa Magar
De Shard bij nacht| ©Som Thapa Magar

Ik denk dat Shoreditch de hipste en meest hippe buurt in Londen is. Het heeft enkele van de beste straatkunsten (zoals graffiti) die bij een avondje uit in deze buurt horen. Ondanks de waargenomen grote luxe heeft een groot deel van de wijk nog steeds zijn oorspronkelijke joviale en stedelijke vibe behouden.

De bars in Shoreditch hebben een unieke sfeer. Ik zou zeker aanraden om in de buurt te gaan barhoppen om het Londense nachtleven ten volle te ervaren. En als je meer wilt weten over de wijken van Londen raad ik je dit artikel over Londen wijk voor wijk aan, zodat je niets mist tijdens je reis.