Dingen om te doen in Londen in 2 dagen

Londen is een stad vol monumenten, parken, foodie hotspots en geweldige plekken om te zijn. Twee dagen is niet genoeg tijd voor Londen, maar wel genoeg om verliefd te worden op deze beroemde stad.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

Dingen om te doen in Londen in 2 dagen

Ansichtkaart van de gebouwen in Londen | ©João Barbosa

Met 2 dagen in Londen kun je alleen de hoogtepunten van de Britse hoofdstad zien, dus ik heb een route uitgestippeld waarmee je de meeste iconische bezienswaardigheden van Londen kunt bezoeken. Je kunt het natuurlijk als leidraad nemen en naar eigen smaak aanpassen, dus bereid je voor op een drukke paar dagen sightseeing!

Dag 1: Buckingham Palace, Westminster Abbey, London Eye & Centraal Londen

Buitenkant van Buckingham Palace| ©Craige McGonigle
Buitenkant van Buckingham Palace| ©Craige McGonigle

Op de eerste dag proberen we de meest iconische bezienswaardigheden van de stad te zien om een algemeen overzicht te krijgen van hoe de stad eruit ziet.

Buckingham Paleis

Dit gebouw, dat bekend staat als Buckingham House, is de officiële residentie van Zijne Majesteit de Koning en heeft 775 kamers en de grootste privétuin in Londen.

Uiteraard zijn de vertrekken van de vorst niet toegankelijk voor bezoekers, maar als je Buckingham Palace tickets koopt kun je de architectuur van het gebouw van binnen bewonderen en een rondleiding krijgen door een aantal van de kamers:

  • De State Rooms, versierd met kunstwerken en antiek meubilair.
  • De Throne Rooms, meer dan emblematisch.
  • De Royal Picture Gallery, waar u enkele van de belangrijkste meesterwerken uit de koninklijke collectie kunt zien.

Boek tickets voor Buckingham Palace

Wisseling van de wacht

De wisseling van de wacht in Londen is een ceremonie waarbij de koninklijke garde de wacht wisselt. Het is een parade die 's ochtends plaatsvindt en is een van de beroemdste en belangrijkste toeristische attracties in Londen.

De wisseling van de wacht vindt elke dag plaats in juni en juli en de rest van het jaar alleen op maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

Het is er zo druk dat het soms moeilijk te zien is. Dus als je echt geïnteresseerd bent, raad ik je aan om een tour te nemen waarbij de wisseling van de wacht is inbegrepen, anders verspil je misschien kostbare tijd als je Londen twee dagen bezoekt.

Boek een tour met de wisseling van de wacht

Westminster Abdij

Westminster Abbey is een Londens icoon met meer dan 1000 jaar geschiedenis en daarom een must tijdens je bezoek aan Londen.

Het interieur van deze kerk in gotische stijl is misschien nog wel spectaculairder dan de buitenkant, dus ik raad je aan om een rondleiding door Westminster Abbey te boeken om het allemaal in je op te nemen.

Ook als je de London Pass hebt, een van de beste sightseeingkaarten voor Londen, is toegang tot Westminster Abbey inbegrepen.

Boek een rondleiding door Westminster Abbey

Houses of Parliament en Big Ben

Parlementsgebouwen en Big Ben| ©Berit
Parlementsgebouwen en Big Ben| ©Berit

Nadat je Westminster Abbey hebt gezien, ga je verder via Parliament Square naar de Houses of Parliament en de Big Ben, de meest iconische monumenten van Londen.

De Houses of Parliament, ook wel bekend als het Paleis van Westminster, is de belangrijkste ontmoetingsplaats van de Britse regering. Het paleis werd tussen 1840 en 1870 herbouwd en je kunt het op de voorgrond zien zitten aan de oever van de rivier de Theems.

Terwijl rondleidingen bij de Big Ben uitsluitend zijn voorbehouden aan inwoners van het Verenigd Koninkrijk, worden bezoeken aan de Houses of Parliament aangeboden via de officiële website.

Boek een rondleiding door Westminster

London Eye

Uw volgende stop is om het uitzicht vanuit de London Eye te bekijken. Steek vanaf de Houses of Parliament de Westminster Bridge over naar de Southbank. Vanaf daar zie je twee uitstekende uitzichten: een richting de Houses of Parliament en de Big Ben, en de andere richting de London Eye.

Als de London Eye op je lijstje staat van dingen die je in Londen moet doen, dan raad ik je aan om van tevoren kaartjes voor de London Eye te reserveren, want er staat meestal een lange rij.

Koop kaartjes voor de London Eye

Trafalgarplein

Trafalgarplein| ©a.canvas.of.light
Trafalgarplein| ©a.canvas.of.light

Ga vanaf Southbank verder langs Hungerford Bridge in de richting van Trafalgar Square en neem een pauze om te genieten van het uitzicht vanaf de brug in de richting van de London Eye en de Houses of Parliament.

Trafalgar Square is een openbaar plein dat wordt omringd door enkele van de beste attracties van Londen, waaronder musea, galerieën, historische gebouwen, standbeelden en monumenten die zeker de moeite waard zijn.

Boek een rondleiding door Londen

Covent Garden

Een korte wandeling vanaf Trafalgar Square brengt je naar Covent Garden, een gebied vol straatartiesten. In het centrum van Covent Garden vind je een verscheidenheid aan winkels en restaurants - dit kan een geweldige plek zijn om je op een regenachtige dag te verstoppen!

Als je nog niet hebt geluncht, dan is Covent Garden een geweldige plek om te stoppen en een hapje te eten. Wandel door Neal's Yard voor een kleurrijke oase weg van de drukte van de stad, met veel eetgelegenheden, waaronder uitstekende veganistische maaltijden.

Boek een rondleiding door Londen

Nationale Galerij

Als je een kunstliefhebber bent, dan is de National Gallery, met meer dan 2300 kunstwerken, een essentieel onderdeel van je bezoek aan Londen. In dat geval raad ik je aan om een rondleiding door de National Gallery te boeken, want die duurt maar een uur en je krijgt de belangrijkste werken van het museum te zien.

Als je echter niet zo van kunst houdt, raad ik je aan om dit plan over te slaan zodat je geen tijd verspilt aan iets waar je niet vol van raakt.

Boek een rondleiding door de National Gallery

Piccadilly Circus en Leicester Square

Picadilly Circus het hart van West End| ©Jimmy Baikovicius
Picadilly Circus het hart van West End| ©Jimmy Baikovicius

Vanaf Regent Street en een wandeling door Oxford Street (een van de drukste straten) moet je naar Piccadilly Circus. Het maakt niet uit op welk moment van de dag, Piccadilly Circus bruist altijd. Het is het Londense equivalent van Time Square in New York en is een belangrijke toeristische attractie.

Als je Piccadilly Circus blijft volgen, kom je vanzelf op Leicester Square. Hier vinden de filmpremières van Londen plaats en dit deel van Londen is 's avonds misschien nog wel mooier. Het is ook het hart van Theatreland, dus er zijn genoeg theaters in de buurt om een voorstelling mee te pakken.

Hoewel er ook genoeg eetgelegenheden zijn op Leicester Square, is het niet de beste plek om te eten vanwege de hoge prijzen.

Boek een rondleiding door Londen

Soho

Dit gebied is erg populair bij zowel Londenaren als toeristen. Het is absoluut de perfecte plek om de dag af te sluiten met een verscheidenheid aan entertainment, eten en uitgaansgelegenheden.

Je vindt veel uitstekende restaurants in Wardour Street en het omliggende gebied. Je kunt Princi proberen als je van Italiaans eten houdt.

Om de dag af te sluiten kun je genieten van een cocktail in een van de vele bars of clubs in de omgeving.

Boek een rondreis door Londen

Dag 2: Toren van Londen, Tower Bridge, Shard, Millennium Bridge & Sky Garden

Binnen in de Tower of London| ©Doug Kerr
Binnen in de Tower of London| ©Doug Kerr

Om zoveel mogelijk van Londen te zien in 2 dagen, zou ik aanraden om weer vroeg te beginnen. De tweede dag van je route begint bij de Tower of London, die van dinsdag tot en met zaterdag om 9.00 uur opengaat (en van zondag tot en met maandag om 10.00 uur), en eindigt bij de Sky Garden.

Toren van Londen

Deze iconische historische plek dateert uit de jaren 1070 als een imposant rivierfort en heeft in de loop van zijn bestaan vele doelen gediend als fort, gevangenis, koninklijke munt en zelfs een dierentuin en vandaag de dag een toeristische attractie.

Je kunt vooraf kaartjes voor de Tower of London boeken om geen tijd te verliezen of toegang te krijgen met de London Pass

Als je niet geïnteresseerd bent om naar binnen te gaan, loop dan in ieder geval een rondje om de toren, vanwaar je een uitstekend uitzicht hebt en een idee krijgt van de schaal van de toren.

Boek tickets voor de Tower of London

Tower Bridge

Tower Bridge in Londen| ©Chris Schippers
Tower Bridge in Londen| ©Chris Schippers

Nadat je de kroonjuwelen hebt gezien, ga je naar Tower Bridge, een van de bezienswaardigheden van Londen.

De brug gaat vrij regelmatig open om grote schepen te laten passeren. Het is een indrukwekkend gezicht, dus het is de moeite waard om op de Tower Bridge website te kijken of de brug opengaat tijdens je 2 dagen in Londen.

Koop je Londen Pass

De Shard

Met zijn 95 verdiepingen biedt de hoogste wolkenkrabber van Londen een adembenemend uitzicht over de stad.

Boek tickets voor The Shard en klim 310 meter boven de grond in wat het hoogste bouwwerk van West-Europa is.

Je kunt ook gebruik maken van de voordelen en een bezoek brengen aan het Ting restaurant in The Shard, dat een van de beste afternoon teas serveert, hoewel het op de 35e verdieping is en het uitzicht dus niet zo spectaculair zal zijn.

Koop tickets voor The Shard

Gouden Schuilplaats

Gouden schuilplaats| ©Jose L. Marin
Gouden schuilplaats| ©Jose L. Marin

Je route op deze 2-daagse rondleiding door Londen brengt je langs de Golden Hide. Dit is een reconstructie op ware grootte van het eerste Engelse schip dat de wereld omzeilde, met Sir Francis Drake als kapitein.

Je kunt ook aan boord komen door je London Pass aan te schaffen. Het is een indrukwekkend bouwwerk en zeker een kijkje waard.

Koop je London Pass

Borough Markt

Je zult nu wel honger hebben! Stop bij Borough Market, een van de beste plekken voor street food in Londen. Hier vind je een verleidelijke verscheidenheid aan eten uit de hele wereld.

De heerlijke aroma's dringen meteen tot je door, en als je geen honger hebt? De markt is meestal elke dag geopend, behalve op zondag. Check de Borough Market website voor actuele openingstijden.

Koop je London Explorer Pass

Shakespeare Globe

Shakespeare's Globe Theater| ©Diego Delso
Shakespeare's Globe Theater| ©Diego Delso

Als je je wandeling langs de zuidelijke oever van de rivier voortzet, kom je onvermijdelijk Shakespeare's Globe tegen, een wereldberoemd openluchtcentrum voor podiumkunsten dat een reconstructie is van het Globe Theatre, waarvoor William Shakespeare zijn beste toneelstukken schreef.

Voor fans van Shakespeare of theater is het zeker een bezoek waard. Het is ook inbegrepen in de London Pass.

Als je die niet hebt, kosten kaartjes voor de Shakespeare Globe £17 (20,23 euro) en kunnen online worden geboekt via de website van Shakespeare's Globe.

Koop je London Pass

Tate Modern

Nog 5 minuten lopen en je komt aan bij het Tate Modern. Zoals bij de meeste musea en kunstgalerieën in Londen is de toegang tot de Tate Modern gratis, maar als je echt van kunst houdt en het meeste uit je verblijf wilt halen, kun je het beste een rondleiding door de Tate Modern boeken.

Deze kunstgalerie huisvest de grootste collectie moderne kunst in het Verenigd Koninkrijk. Meer zal ik je niet vertellen.

Boek een rondleiding door Tate Modern

Millennium Brug

Uitzicht op de Millennium Bridge| ©Brian Chow
Uitzicht op de Millennium Bridge| ©Brian Chow

De Millennium Bridge werd in 2000 geopend en was de eerste brug over de Theems in 100 jaar. Deze indrukwekkende stalen hangbrug verbindt het Tate Modern en Shakespeare's Globe op de zuidelijke oever van de Theems met St Pauls in het noorden. Een schouwspel van historische monumenten!

Ook zijn er op de brug zelf kleine stukjes verborgen kunstwerk geschilderd op kauwgom en ontworpen door kunstenaar Ben Wilson.

Harry Potter fans zullen de Millennium Bridge herkennen uit de openingsscène van Harry Potter en de Halfbloed Prins. Als je van Harry Potter houdt, raad ik je aan een Harry Potter rondleiding door Londen te boeken- je zult het geweldig vinden!

Boek een Harry Potter rondleiding door Londen

Hemeltuin

Onze laatste stop voor deze 2-daagse gids over Londen is Sky Garden, een thematuin op drie niveaus waar je een prehistorisch bos van vijgenbomen en boomvarens ontdekt, evenals bloeiende planten uit het Middellandse Zeegebied en Zuid-Afrika.

Sky Garden heeft ook uitkijkplatforms, twee restaurants, een bar en een buitenterras. Een van de beste dingen aan Sky Garden is dat het gratis is!

Boek een plaats op de London Sightseeing Bus