Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Heineken Experience

Als je van bier houdt, welkom in het paradijs: de Heineken brouwerij is open voor iedereen!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuten lezen

Heineken Experience

Heineken Fabrieksmuseum | ©Daniel

De biercultuur van Nederland is welbekend en er worden in Nederland veel biermerken gemaakt, maar het Heineken bier is het bier waar we allemaal wel eens van hebben gehoord en dat we meer dan eens hebben geproefd. Als u Amsterdam bezoekt, kunt (en moet) u van de gelegenheid gebruik maken om de Heineken brouwerij te bezoeken in haar beroemde Heineken Experience. Hier is hoe.

De beste optie

Heineken Experience Amsterdam & rondvaart van 1 uur

De twee must-see ervaringen van Amsterdam voor de beste prijs

Boek uw Heineken Experience samen met een rondvaart om de beste prijs te krijgen voor de populairste attracties van de stad.

Duur: 2 uur 30 minuten

Met deze optie kunt u een rondleiding krijgen door de oude Heineken brouwerij, waar uitleg wordt gegeven over het productieproces van bier, een van de kostbaarste handelswaar van Nederland. Hoewel de uitleg in de brouwerij altijd in het Engels is, kun je een APP downloaden waarop je alle instructies kunt volgen en kunt begrijpen wat ze uitleggen.

Naast het bezoek aan de Heineken Experience kunt u zich ontspannen op een van de typische rondvaartboten die door de grachten van de stad varen. De boten vertrekken om het half uur, wat u meer flexibiliteit geeft bij het kiezen van uw tijdschema.

Waarom ik voor deze optie kies: Dit is de meest complete en handige optie als u van beide ervaringen wilt genieten. Als je ze samen koopt, bespaar je tijd aan de kassa en geld, want het is goedkoper dan ze apart te kopen.


Toegang tot de Heineken Experience met de Amsterdam Pass

De grachten op een mooie zomerdag
De grachten op een mooie zomerdag

Een andere manier om de Heineken Experience te zien (de beste als je een paar dagen in de Nederlandse hoofdstad verblijft) is door de Amsterdam Pass te kopen. Het is de enige toeristenpas in de stad die dit bezoek tot een van zijn attracties rekent en ook de mogelijkheid biedt om mee te varen op de verschillende rondvaarten.

Met deze pas krijgt u toegang tot meer dan 30 musea en attracties in de hoofdstad, van culturele tot vrijetijdsattracties. Van het niet te missen Rijksmuseum of het Tassenmuseum Amsterdam, een prachtig 17e-eeuws grachtenpand dat deel uitmaakt van de Amsterdamse grachtengordel, een UNESCO Werelderfgoed, tot de leuke attractie van het Amsterdam Dungeon, het interessante Museum van de Grachten of het beroemde uitkijkpunt A'dam.

Dit alles zonder in de rij te hoeven staan en met een besparing tot 50% op uw individuele tickets. Bovendien kunt u onbeperkt door de stad reizen aan boord van een van de toeristische bussen of een van de aangename rondvaarten die langs de beroemde grachten van de hoofdstad varen. U kunt deze kaart personaliseren en kiezen om hem te gebruiken voor 1, 2, 3 of 5 volle dagen. Ik heb mijn praktische gids voor I Amsterdam Pass en andere stadspassen hier gelinkt zodat je er meer over kunt lezen.

Wat is inbegrepen in de Amsterdam Pass?

 • 1, 2, 3 of 5 dagen gratis pas en kortingen op meer dan 50 attracties, musea, restaurants en rondleidingen
 • Onbeperkt gebruik van hop-on hop-off, hop-on hop-off bussen en boten
 • Korting op alle avondcruises
 • Reisgids met plattegronden en informatie over de stad en het gebruik van uw pas
 • Geldig voor 12 maanden vanaf de datum van aankoop

Wat is de Heineken Experience?

Fermentatie vaten| ©charlotteshj
Fermentatie vaten| ©charlotteshj

Deze ervaring bevindt zich in de oorspronkelijke brouwerij van de familie Heineken, die in 1867 in het centrum van Amsterdam werd gebouwd om alle dranken van het merk te produceren totdat het bedrijf, gezien de grote vraag naar bier in de jaren tachtig, moest verhuizen naar een grotere fabriek aan de rand van de stad. Zo ontstond in 2001 het Heineken Museum om dit gebouw met zoveel geschiedenis optimaal te benutten.

Tijdens de interactieve rondleiding en dankzij een audiogids die beschikbaar is in verschillende talen, waaronder Spaans, leer je meer over de oorsprong en evolutie van dit gerenommeerde merk, de natuurlijke ingrediënten en geheimen en de echte processen voor het maken van Heineken bier, terwijl je tussen de enorme koperen tanks loopt die oorspronkelijk werden gebruikt voor de productie en je kunt zelfs proberen om je eigen bier voor een dag te maken!

Er is ook een APP met een gids voor de Heineken Experience, die je kunt downloaden om het meeste uit je tour te halen, die anderhalf uur duurt. Miljoenen bezoekers beleven elk jaar de Heineken Experience, dus als je niets wilt missen, raad ik je aan om van tevoren een skip-the-line ticket te kopen.

Openingstijden Heineken Experience

Heineken Experience ingang| ©Elroy Serrao
Heineken Experience ingang| ©Elroy Serrao
 • Maandag tot donderdag van 10:30 tot 19:30 uur. Laatste toegang om 17:30
 • Vrijdag tot zondag en alle dagen in juli en augustus van 10.30 tot 21.00 uur (laatste toegang om 19.00 uur).

Hoe kom ik bij de Heineken Experience?

Tram Amsterdam| ©Sandro Gonzalez
Tram Amsterdam| ©Sandro Gonzalez

Het Heineken Museum ligt in het centrum van Amsterdam en is gemakkelijk te bereiken met de tram op de lijnen 7, 10, 16, 24, 25 en 78.

Andere bezienswaardigheden in de buurt van de Heineken Experience

Van Gogh Museum| ©Alan de la Cruz
Van Gogh Museum| ©Alan de la Cruz

Vanwege de bevoorrechte locatie zijn er in de buurt van het Heineken Museum verschillende attracties die ook een bezoek waard zijn tijdens uw reis naar Amsterdam. Twee van de meest bezochte musea van de stad liggen vlakbij, waaronder de belangrijkste kunstgalerie met meer dan 8000 kunstwerken, het Rijksmuseum, op 492 meter afstand, en het op een na meest bezochte museum van de stad, het prachtige Van Gogh Museum, dat meer dan 200 originele werken van de Nederlandse schilder tentoonstelt.

Vlakbij, op ongeveer 600 meter afstand, kunt u het verbazingwekkende huis van de heersende Amsterdamse familie Van Loon bezoeken in hun Valoon Museum aan de Keizersgracht. Ongeveer 960 meter verderop moet u een bezoek brengen aan de Bloemenmarkt, waar de inwoners van de stad gewoonlijk hun zaden, tuinbenodigdheden, planten en bloemen kopen, want het is een ware boomgaard met honderden soorten en tulpen in alle kleuren, als de emblematische bloem die ze in Nederland is.

Ik raad u ook aan van uw dag in de Heineken Experience te profiteren om een pannenkoek te eten, een typisch Nederlandse pannenkoek met zoet en hartig beleg, die echt typisch is voor deze stad. In de buurt vindt u een van de beste plaatsen om ze te proberen, bij De Carrousel Pannenkoeken, aan het H.M. van Randwijkplantsoen 1, een merkwaardig restaurant gebouwd op een oude carrousel.

Andere interessante dingen om te doen in Amsterdam

Als u niet alleen verliefd wilt worden op Amsterdam, maar uw reis ook wilt gebruiken om de omgeving te ontdekken, hebt u geluk, want er zijn vele dagtochten die u naar de beroemde Nederlandse windmolens, de tulpenvelden en de beroemdste steden, zoals Rotterdam en Den Haag, brengen. Om u te helpen uw excursie te kiezen, heb ik deze handige gids samengesteld: Dagtrips en Excursies vanuit Amsterdam. Als u me toestaat, beveel ik mijn favoriet aan, Brugge. Ik zal het je hier vertellen: Brugge Dagtrips vanuit Amsterdam.

Veelgestelde vragen

 • Wat doe je tijdens een Heineken Experience?

  De Heineken Experience is eigenlijk een rondleiding door de Heineken brouwerij op eigen tempo. U krijgt de kans om alles te leren over het erfgoed en de innovaties van Heineken, het brouwproces en, als afsluiting van de tour, geniet u van twee echte Heineken bieren.

 • Hoe lang duurt een Heineken Experience?

  De rondleiding duurt officieel 1,5 uur, maar aangezien het een rondleiding op eigen tempo is, verlengen de meeste bezoekers de ervaring tot 2 of 3 uur, de perfecte tijd om zich onder te dompelen in de geschiedenis van de brouwerij en de productie van het bier.

 • Is de Heineken Experience geschikt voor kinderen?

  De Heineken Experience is geschikt voor kinderen, vooral vanwege de verschillende interactieve ervaringen die worden aangeboden. Let op: kinderen onder de 11 jaar mogen gratis naar binnen, maar hebben wel een ticket nodig. Kinderen tussen 11 en 17 jaar hebben toegang tot de ervaring met een gereduceerd ticket.

 • Is het mogelijk om de Heineken Experience binnen te komen met de Amsterdam Pass?

  Ja, de Heineken Experience is een van de attracties die zijn inbegrepen in de Amsterdam Pass.