Heineken Experience

Als je van bier houdt, welkom in het paradijs: de Heineken brouwerij is open voor iedereen!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuten lezen

Heineken Experience

Heineken Fabriek Museum | ©Daniel

De biercultuur in Nederland is bekend en er zijn veel biermerken in Nederland, maar Heineken is het bier waar we allemaal van gehoord hebben en dat we meer dan eens geproefd hebben. Als u Amsterdam bezoekt, kunt (en moet) u van de gelegenheid gebruik maken om de Heineken brouwerij te bezoeken in zijn beroemde Heineken Experience. Ik zal je vertellen hoe.

De beste optie

Amsterdam Heineken Experience tickets

Leer meer over het brouwproces van Amsterdams populairste bier en proef het.

Met uw tickets voor de Heineken Experience kunt u de brouwerij bezoeken, haar geschiedenis ontdekken en zelf proeven met de twee drankjes inbegrepen.

Ontdek alles achter Nederlands meest geëxporteerde product met deze rondleiding door de Heineken brouwerij, waar je alle stadia van de bierproductie meemaakt. Van gisting tot botteling leert u alles over de evolutie van deze drank, een van de meest geconsumeerde ter wereld.

Dankzij de audiogids die bij dit ticket is inbegrepen, krijgt u de kans om u te verdiepen in het populaire merk Heineken en de geheimen van het meest internationale bier te leren kennen. En natuurlijk krijgt u de kans om tot twee glazen te proeven, zodat u zelf de smaak van dit exquise mengsel van gerst, hop en water kunt ervaren.

Waarom ik deze optie leuk vind: voor slechts 20 euro heb je toegang tot de Heineken brouwerij in Amsterdam waar je de geschiedenis van het bier kunt ontdekken en ook kunt proeven.


De meest complete optie

Amsterdam combi: Rondvaart en Heineken Experience tickets

Twee must-see ervaringen in Amsterdam voor de beste prijs

Boek uw Heineken Experience samen met een rondvaart om de beste prijs te krijgen voor de populairste attracties van de stad.

Met dit pakket kun je een rondleiding krijgen door de oude Heineken brouwerij, waar ze uitleg geven over het proces van het brouwen van bier, een van de meest gewaardeerde goederen in Nederland. Hoewel de uitleg in de brouwerij altijd in het Engels is, kun je een APP downloaden om alle instructies te volgen en te begrijpen wat ze uitleggen.

Naast het bezoek aan de Heineken Experience kunt u ontspannen op een van de typische cruises die door de grachten van de stad varen. De boten vertrekken elk half uur, wat u meer flexibiliteit geeft bij het kiezen van uw tijdschema.

Waarom ik van deze optie houd: Dit is de meest complete en handige optie als u van beide ervaringen wilt genieten. Als u ze samen koopt, bespaart u tijd aan de kassa en geld, want het is goedkoper dan wanneer u ze afzonderlijk koopt.


Toegang tot de Heineken Experience met de Amsterdam Pass

De grachten op een mooie zomerdag
De grachten op een mooie zomerdag

Een andere manier om de Heineken Experience te beleven (de beste als u een paar dagen in de Nederlandse hoofdstad verblijft) is het kopen van de Amsterdam Pass. Het is de enige toeristische pas in de stad die dit bezoek tot de attracties rekent en ook de mogelijkheid toevoegt om de verschillende rondvaarten te maken.

Deze pas geeft u toegang tot meer dan 30 musea en attracties in de hoofdstad, van culturele tot recreatieve attracties. Van het must-see Rijksmuseum of het Tassenmuseum Amsterdam, een prachtig 17e-eeuws grachtenpand dat deel uitmaakt van de Amsterdamse grachtengordel, een UNESCO werelderfgoed, tot de leuke attractie van de Amsterdam Dungeon, het interessante Museum van de Grachten of de beroemde A'dam Lookout.

Dit alles zonder in de rij te staan en met een besparing tot 50% op uw individuele tickets, evenals de mogelijkheid om onbeperkt door de stad te reizen aan boord van een van de toeristische bussen of een van de aangename cruises die langs de beroemde kanalen van de hoofdstad varen. U kunt deze kaart personaliseren en kiezen voor 1, 2, 3 of 5 volle dagen. Ik laat u hier een link na naar mijn praktische gids over I Amsterdam Pass en andere stadspassen zodat je meer kunt lezen.

Wat is de Heineken Experience?

Gistingsvaten| ©charlotteshj
Gistingsvaten| ©charlotteshj

Deze ervaring bevindt zich in de oorspronkelijke brouwerij van de familie Heineken die in 1867 in het centrum van Amsterdam werd gebouwd om alle dranken van het merk te produceren totdat het bedrijf, gezien de grote vraag naar bier in de jaren tachtig, moest verhuizen naar een grotere fabriek aan de rand van de stad. Zo ontstond in 2001 het Heineken Museum om dit gebouw met zoveel geschiedenis optimaal te benutten.

Tijdens de interactieve rondleiding en dankzij een audiogids in verschillende talen, waaronder het Spaans, leert u meer over de oorsprong en de evolutie van dit gerenommeerde merk, de natuurlijke ingrediënten en geheimen en de echte processen voor het maken van Heineken bier, terwijl u tussen de enorme koperen tanks loopt die oorspronkelijk voor de productie werden gebruikt en u kunt zelfs proberen een dag lang uw eigen bier te maken!

Er is ook een APP met een gids voor de Heineken Experience, die je kunt downloaden om het meeste uit je rondleiding, die anderhalf uur duurt, te halen. Elk jaar beleven miljoenen bezoekers de Heineken Experience, dus als je niets wilt missen, raad ik je aan om van tevoren een skip-the-line ticket te kopen.

Boek tickets voor de Heineken Experience

Tijdschema van de Heineken Experience

Heineken Experience ticket| ©Elroy Serrao
Heineken Experience ticket| ©Elroy Serrao
 • Maandag tot donderdag van 10:30 tot 19:30 uur. Laatste toegang om 17:30
 • vrijdag tot zondag en elke dag in juli en augustus van 10:30 tot 21:00 (laatste toegang om 19:00).

Routebeschrijving naar de Heineken Experience

Amsterdamse tram| ©Sandro Gonzalez
Amsterdamse tram| ©Sandro Gonzalez

Het Heineken Museum ligt in het centrum van Amsterdam en is gemakkelijk bereikbaar met de tram op de lijnen 7, 10, 16, 24, 25 en 78.

Boek tickets voor de Heineken Experience

Andere bezienswaardigheden in de buurt van de Heineken Experience

Van Gogh Museum| ©Alan de la Cruz
Van Gogh Museum| ©Alan de la Cruz

Het Heineken Museum is ideaal gelegen in de buurt van verschillende andere attracties die ook een bezoek waard zijn tijdens uw reis naar Amsterdam. Twee van de belangrijkste musea van de stad liggen vlakbij, waaronder de belangrijkste kunstgalerie met meer dan 8000 kunstwerken, het Rijksmuseum, op 492 meter afstand, en het op één na meest bezochte museum van de stad, het prachtige Van Gogh Museum, dat meer dan 200 originele werken van de Nederlandse schilder tentoonstelt.

Vlakbij, op ongeveer 600 meter afstand, kunt u het verbazingwekkende huis van de heersende Amsterdamse familie Van Loon bezoeken in hun Valoon Museum aan de Keizersgracht. Ongeveer 960 meter verderop moet u de Bloemenmarkt bezoeken, waar de inwoners van de stad meestal hun zaden, tuinbenodigdheden, planten en bloemen kopen, want het is een ware boomgaard met honderden soorten en tulpen in alle kleuren, als de emblematische bloem die het in Nederland is.

Ik raad u ook aan uw dag bij de Heineken Experience te benutten om een pannenkoek te eten, een typisch Nederlandse pannenkoek, met zoet en hartig beleg, die echt typisch is voor deze stad. Vlakbij vindt u een van de beste plaatsen om ze te proeven, bij De Carrousel Pannenkoeken, aan het H.M. van Randwijkplantsoen 1, een merkwaardig restaurant dat bovenop een oude carrousel is gebouwd.

Andere interessante dingen om te doen in Amsterdam

Als u niet alleen verliefd wilt worden op Amsterdam, maar uw reis ook wilt benutten om de omgeving te ontdekken, heeft u geluk, want er zijn vele dagtochten die u naar de beroemde Nederlandse windmolens, de tulpenvelden en de beroemdste steden, zoals Rotterdam of Den Haag, brengen. Om u te helpen uw excursie te kiezen, heb ik deze handige gids samengesteld: Dagtrips en Excursies vanuit Amsterdam. Als u mij toestaat, raad ik u mijn favoriet aan, Brugge. Ik zal het je hier vertellen: Brugge Dagtrips vanuit Amsterdam.

Boek tickets voor de Heineken Experience

Veelgestelde vragen

 • Wat doe je tijdens een Heineken Experience?

  De Heineken Experience is eigenlijk een rondleiding in eigen beheer door de Heineken brouwerij. U krijgt de kans om alles te leren over het erfgoed en de innovaties van Heineken, het brouwproces en als afsluiting van de rondleiding geniet u van twee echte Heineken-bieren.

 • Hoe lang duurt een Heineken Experience?

  De rondleiding duurt officieel 1,5 uur, maar omdat het een rondleiding in eigen tempo is, verlengen de meeste bezoekers de ervaring tot 2 of 3 uur, de perfecte tijd om zich onder te dompelen in de geschiedenis van de brouwerij en de productie van het bier.

 • Is de Heineken Experience geschikt voor kinderen?

  De Heineken Experience is geschikt voor kinderen, vooral vanwege de verschillende interactieve ervaringen die worden aangeboden. Kinderen onder de 11 jaar mogen weliswaar gratis naar binnen, maar hebben wel een kaartje nodig. Kinderen tussen 11 en 17 jaar hebben toegang tot de ervaring met een gereduceerd ticket.

 • Is het mogelijk om de Heineken Experience binnen te gaan met de Amsterdam Pass?

  Ja, de Heineken Experience is een van de attracties in de Amsterdam Pass.