Cádiz in 3 dagen: een gids om het meeste uit je bezoek te halen

Cádiz, een havenstad bij uitstek, biedt je genoeg te doen in drie dagen. Het is niet alleen maar strand en zon in deze stad, dus blijf en lees deze route.

Andressa García

Andressa García

14 minuten lezen

Cádiz in 3 dagen: een gids om het meeste uit je bezoek te halen

Cadiz | ©dkatana

Het strand van La Caleta, het historische centrum van Cádiz, het kasteel van Santa Catalina en de toren van Tavira zijn een paar van de plekken die je moet opnemen onder de beste dingen om te zien en te doen in Cádiz, of je nu één, twee of drie dagen reist.

In deze driedaagse reisroute van Cádiz kun je van alles doen, van familie- en kinderplannen tot het populairste nachtleven onder de lokale bevolking van Cádiz. Je zult waarschijnlijk ook tijd hebben om een aantal dorpen in de buitenwijken te ontdekken, want als er iets is dat Cádiz en omgeving hebben, dan zijn het plaatsen om te bezoeken en activiteiten om te doen.

Dag 1: Historische en archeologische tour door Cádiz

Land deuren| ©Emilio
Land deuren| ©Emilio

De eerste dag van je reis begint met een wandeling door de straten van de stad Cádiz. Het is de bedoeling dat deze route 's ochtends vroeg begint, wat betekent dat je de avond ervoor in Cádiz moet zijn aangekomen, om 's ochtends heel vroeg op te staan en op pad te gaan om een aantal van de populairste bezienswaardigheden van de stad te verkennen.

Tijdens deze eerste dag leer je de historische en archeologische kant van de stad kennen, dus je bezoekt onder andere de Puertas de Tierra, het Museum van Cádiz en de Toren van Tavira. Je bezoekt ook de archeologische vindplaats Gadir, het Romeinse theater en twee van de drukste pleinen van de stad, en eindigt met een diner in de wijk La Viña.

Land Deuren

Je dag begint heel vroeg, rond 8:00 uur. Je kunt ontbijten in het hotel waar je verblijft, of je kunt ontbijten in de buurt van Puertas de Tierra, de eerste plaats op je lijst van te bezoeken plaatsen tijdens de eerste dag in Cádiz. Je kunt deze plek bereiken met een eigen auto vanaf je accommodatie.

Deze plek is interessant omdat het de poorten van de ommuurde stad Cádiz zijn. Het is op deze plek geïnstalleerd met als doel de oude stad te scheiden van de eigenlijke stad Cádiz. Dit monument is open tussen 9:30 en 13:30's ochtends, en dat is wanneer je het gaat bezoeken, en ik schat dat het je ongeveer een uur kost om het in zijn geheel te zien.

De rondleiding duurt niet langer dan een uur. De toegang is gratis, dus je hoeft niets te betalen om de plek te zien. Het is een goede plek om veel foto's te maken en ook om de zee en de stad vanuit een andere hoek te bekijken.

Museum van Cádiz

Vijf minuten van Puertas de Tierra is de volgende plek om te bezoeken op je eerste dag in Cádiz. Dit keer is het het Museum van Cádiz, een goede plek om te beginnen met het ontdekken van de geschiedenis en archeologie van de stad.

Het museum is geopend van 9:00 tot 21:00 uur, hoewel deze rondleiding ongeveer twee uur in beslag kan nemen. Wat de prijs van het bezoek betreft, betaal je ongeveer 1,5 euro om het complex binnen te komen. Burgers van de Europese Unie betalen over het algemeen geen toegangsprijs.

Tot de meest interessante dingen die je in het museum kunt zien behoren enkele van de meest waardevolle barokjuwelen en natuurlijk onbetaalbare stukken uit de Romeinse periode. Wat je leuk zult vinden aan dit museum is dat het is onderverdeeld in archeologische stukken en kunstwerken.

In de eerste kun je perfect bewaard gebleven stukken uit de prehistorie en de middeleeuwen bekijken. In het tweede kun je barokke werken zien en ook enkele voorbeelden van kunst uit de Spaanse Gouden Eeuw.

Tavira Toren

Uitzicht op de toren| ©shaorang
Uitzicht op de toren| ©shaorang

Als je het Museum van Cádiz verlaat, is het ongeveer 12:00 uur, de perfecte tijd om te lunchen voordat je naar de volgende bestemming gaat: de Tavira Toren. Je kunt onderweg naar de toren lunchen. Een van de restaurants waar je kunt stoppen voor de lunch is La Freiduría Europa, dat bijna op de weg naar Tavira ligt.

Als je ongeveer een uur de tijd neemt om te lunchen, ben je tegen 13:00 uur op tijd om naar Tavira te gaan en het spektakel van de stad voor je ogen te zien. Aangezien deze plek open is van 10:00 tot 18:00 uur, is 13:00 uur een perfecte tijd om naar binnen te gaan en te genieten van het uitzicht onder een heldere hemel van Cádiz.

Door middel van een camera obscura systeem, biedt de Tavira toren de lokale bevolking en bezoekers een adembenemend uitzicht over de hele stad en ook over de Atlantische Oceaan, dus het is zeker een van de beste bezoeken die je kunt maken in de stad. Een bezoek duurt 45 minuten en de prijs is ongeveer 6 euro voor algemene toegang en 5 euro voor gereduceerde toegang.

Archeologische vindplaats Gadir

Als je de Tavira Toren verlaat, kun je lopend naar de archeologische site van Gadir omdat ze bijna tegenover elkaar liggen. Hier kun je rond 14:00 uur beginnen, de perfecte tijd om een van de dagpassen voor dit archeologische juweel te kopen. De toegang is gratis.

Net als bij de Tavira Toren duren de bezoeken niet langer dan 45 minuten, de perfecte tijd om te genieten van een rondleiding op deze plek die je meteen meeneemt naar het Fenicische verleden. Bezoeken zijn voor maximaal 25 personen en tijdens de rondleiding zie je een audiovisuele presentatie over het complex en luister je vervolgens naar de uitleg van de gids.

Plaza de Las Flores

Aangezien het bezoek aan de archeologische site kort zal zijn, heb je tijd om de Plaza Las Flores te bezoeken, en dit zal om ongeveer 15:00 uur zijn. Dit is een merkwaardige en toeristische plek dankzij zijn kleurrijkheid. Het is een uitstekende plek om op te nemen in de lijst van plaatsen om te bezoeken in Cádiz in de winter dankzij het klimaat en de sfeer.

Dit wil niet zeggen dat je het plein niet in de zomer kunt bezoeken. Het is een erg leuke en ontspannende plek om rond te lopen met het gezin, wat foto's te nemen en zelfs een hapje te eten op de Centrale Markt van Cádiz, die erg dichtbij ligt en ook een toeristische trekpleister is om te bezoeken en een erg leuke tijd te hebben.

San Juan de Dios Plein

San Juan de Dios Plein| ©Jose A
San Juan de Dios Plein| ©Jose A

Na ongeveer dertig minuten om Plaza las Flores te bezoeken, is het tijd om verder te gaan naar Plaza San Juan de Dios, dat op ongeveer drie minuten rijden ligt. Tegen die tijd zou de klok ongeveer 15:30 uur moeten aangeven.

Ook hier hoef je niet veel tijd te besteden aan het rondwandelen op Plaza San Juan de Dios. Hoewel het een goede plek is om foto's te nemen en de fonteinen te bekijken die het versieren, is het ook zo dat een snel bezoek aan het plein je de kans geeft om op tijd bij de volgende toeristische en archeologische bezienswaardigheid te zijn.

Romeins theater van Cádiz

Het Romeinse theater ligt ook heel dicht bij het Plaza San Juan de Dios, op slechts drie minuten rijden. Je komt net op tijd om de laatste groep bezoekers van het theater binnen te laten, want het is in de winter geopend van 10.00 tot 16.30 uur en in de zomer tot 17.00 uur.

Deze archeologische site is een van de indrukwekkendste in de stad omdat hij gedeeltelijk is uitgegraven. Het meest indrukwekkende deel van de structuur, dat dateert uit de Romeinse periode, ligt nog steeds onder de wijk El Pópulo en is nog niet opgegraven. Wat ik aanraad is om een rondleiding te huren, dan leer je alles wat je wilt weten over het theater.

Diner bij La Viña

Als je het Romeinse theater niet later dan 17:00 uur verlaat, raad ik je aan door te gaan naar de wijk La Viña, een ideale plek om door de straten te slenteren en vooral om er te dineren als je je nachtelijke rondleiding hebt gedaan. Maar voordat je verder gaat naar La Viña, mag je de kans niet missen om Café Pay-Pay te bezoeken.

Dit café ligt vlakbij het Romeinse theater en is een van de beste plekken in de stad Cádiz om een goede flamencoshow te zien. Na het verlaten van deze plaats is het tijd om meteen door te gaan naar La Viña.

In de namiddag en avond wordt La Viña een plek om te genieten van het nachtleven van de stad, van eetgelegenheden tot pubs waar je een paar drankjes kunt drinken om het feest gaande te houden. Ik raad je onder andere aan om in La Viña te gaan eten: Taberna El Tío de la Tiza, Casa Pepe en Bar la Casapuerta.

Neem een privétour door Cádiz

Dag 2: Stranden, kasteelparken en Puerto de Santa María

Strand La Caleta| ©kanbron
Strand La Caleta| ©kanbron

Op deze tweede dag van onze route van de beste dingen om te zien in Cádiz in drie dagen, is het tijd om een aantal van de meest emblematische toeristische plekken te zien die te maken hebben met parken, stranden en het buitenleven. Ik raad je aan om heel vroeg in de ochtend te vertrekken zodat je genoeg tijd hebt om de vele bezienswaardigheden op de route te bekijken.

Om met goede energie te beginnen kun je ontbijten in het hotel waar je verblijft, of je kunt dat vlakbij de eerste plek doen die je 's ochtends gaat bezoeken, en dat is niemand minder dan het grote Monument van de Grondwet. Als je voor de tweede optie kiest, zijn plekken zoals het Restaurante El Artesano ideaal om te ontbijten.

Monument van de Grondwet

Het Monumento de la Constitución, gelegen aan de Plaza de España, is de eerste plek om te bezoeken op deze tweede dag van je rondreis door Cádiz. Het is een openbare plek, dus je kunt het op elk moment van de dag bekijken, waardoor het de perfecte plek is om de dag te beginnen.

Het is een historisch monument ontworpen door de architect Modesto López Otero en gebeeldhouwd door de kunstenaar Aniceto Marina in 1912. Dit voorbeeldige stadsmonument biedt een voorbeeldige kijk op oorlog en vrede, landbouw en industrie.

Een van de dingen die je het meest zal opvallen is het reliëf van het verzet van Cádiz tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog die werd uitgevochten tussen 1808 en 1814.

Alameda Apodaca

Op niet meer dan drie minuten rijden met de auto ligt de Alameda Apodaca, een ideale plek voor een wandeling na een bezoek aan het Monument van de Grondwet. Ervan uitgaande dat je de Plaza de España rond 9:00 uur verlaat, zou dit een uitstekend moment zijn om de Apodaca te bezoeken.

Omdat het een plek is die open is voor het publiek, kun je het bezoeken wanneer je maar wilt en zonder tijdslimiet. Ik raad je aan om het 's ochtends te bezoeken, dankzij het ongelooflijke uitzicht op de oceaan dat je een blik g unt op dit zogenaamde "Balkon van de Atlantische Oceaan". Het is een heel mooi en koel wandelpad vlak naast de zee, ideaal om foto's te maken.

Genoves Park

Genoves Park| ©Pedro García
Genoves Park| ©Pedro García

Als je meer dan drie dagen hebt om de hele stad Cádiz te zien, zou ik aanraden om een hele dag door te brengen in Parque Genovés. Maar ervan uitgaande dat je niet meer dan een half uur doorbrengt op elk van de plekken waar je de tour van de tweede dag bent begonnen, is 9.30 uur een goed moment om jezelf voor ongeveer tweeënhalf uur te verliezen in Parque Genovés.

In de zomer is het park open van 8.00 tot 22.00 uur, dus 's ochtends beginnen is het beste alternatief als je wilt genieten van deze groene long midden in de stad. Hoewel het geen bekend of druk park is, is het een goede plek om een groot aantal planten van over de hele wereld te zien, vooral die van Amerikaanse oorsprong.

De verscheidenheid aan planten in het park is zo groot dat het wordt beschouwd als een botanische tuin. Het is ook versierd met wandelpaden in het interieur en een meer met een waterval, waar je een groot aantal vogels kunt zien. Het is een ideale plek om op te nemen bij de leukste dingen om te doen in Cádiz met kinderen.

La Caleta Strand

Na een twee en een half uur durende wandeling door het Genovés Park is het tijd om je weg te vervolgen, deze keer naar Playa La Caleta. Tussen de middag is het strand van La Caleta een van de beste plekken om te bezoeken in de zomer, maar als je niet wilt zwemmen of als het winter is, raad ik je aan om een wandeling langs de kust te maken om wat frisse lucht in te ademen.

Het is een ideale plek om in contact te komen met de natuur en de zeebries te voelen. Als je aankomt in Playa La Caleta is het waarschijnlijk rond 12:00 uur, dus het is een goed moment om een korte wandeling te maken en meteen naar het strand te gaan om wat van de lokale gerechten van de kust bij uitstek te proeven.

Aan de kust van het strand vind je goede plekken om te genieten van de gastronomie van Cádiz, zoals Quilla Restaurante Café y Terraza. De lunch duurt niet langer dan een uur, dus als je weer op krachten bent gekomen, is het tijd om naar de volgende bestemming te gaan.

Kasteel van Santa Catalina

Met de auto ben je in ongeveer vier minuten bij het Castillo de Santa Catalina, een voorbeeldige plek om te bezoeken in Cádiz. De parkeerplaats is heel dicht bij het kasteel, dus je kunt er met je eigen auto komen. Er is ook een uitkijkpunt in de buurt om het van een afstandje te bekijken en foto's te maken.

De bezoekuren zijn van 11:00 tot 20:00 uur, dus het zou ideaal zijn als je rond 14:00 uur binnenkomt. De entree is gratis, dus je hoeft niets te betalen om het te zien. Ik raad je aan om er minstens een uur voor uit te trekken.

Kathedraal van Cádiz

Rond 15:00 is het tijd om het historische fort van het Kasteel van Santa Catalina te verlaten en door te gaan naar een andere van de beste toeristische attracties in Cádiz: de kathedraal, waarvan ik je aanraad om er minstens een uur aan te besteden om hem in zijn geheel te bezoeken. Deze plek is opgenomen in de toeristische busroute van Cádiz, dus je kunt er zo komen.

Deze kathedraal, die bekend staat als "La Nueva", valt op door de verschillende bouwstijlen: barok, rococo en neoklassiek, gezien het feit dat de bouw 116 jaar heeft geduurd en er meerdere architecten zijn geweest. De kathedraal is open voor publiek van 10:00 tot 20:00 uur en de toegangsprijs varieert tussen de 3 en 7 euro.

Cádiz Promenade

Cádiz Promenade| ©Emilio
Cádiz Promenade| ©Emilio

Op 10 minuten van de kathedraal ligt de Paseo Marítimo de Cádiz, een ideale plek om te genieten van de andere kant van de kust van Cádiz. Het is een zeer levendige plek die meestal wordt geclassificeerd als onderdeel van de nieuwe wijk van de stad, waar je een groot aantal cafés en pubs vindt, misschien voor een kopje koffie en een snack.

De Paseo Marítimo is een goede plek om te wandelen of te fietsen. Dit is zelfs een van de populairste plekken voor toeristen om te bezoeken tijdens een van de beste fietstours door Cádiz, vooral op de fiets.

Maak een fietstocht in Cádiz

Constitutionele Brug

Op weg uit de stad Cádiz, richting het vasteland, passeer je de brug Puente de la Constitución en je mag de kans niet missen om foto's te maken van het ongelooflijke uitzicht dat je hier kunt zien.

Deze brug overspant de baai van Cádiz en is van het tuintype, waardoor het een geweldige toeristische attractie is. Het is ook de langste verkeersbrug die in Spanje is gebouwd, dus het is een echt architectonisch juweeltje dat je gezien moet hebben.

Kasteel van San Marcos

Na het passeren van de Constitution Bridge en ongeveer 20 minuten van de Paseo Marítimo, bereik je de volgende bestemming op de route voor dag 2, en dat is niemand minder dan het Castillo de San Marcos. De toegangsprijs is ongeveer 10 euro voor algemene toegang en minstens 5 euro voor kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar.

Afhankelijk van de dag die je kiest voor je uitstapje, kun je een rondleiding krijgen in het kasteel omdat ze meestal rondleidingen hebben om 18:00 uur op sommige dagen in de zomer. Als je niet naar binnen kunt, kun je ook de buitenkant van het kasteel bezoeken en het fort bewonderen.

Diner en overnachting in Puerto de Santa María

In het levendige gebied van Puerto de Santa María kun je een plek vinden om te dineren en een paar drankjes te drinken voordat je naar je accommodatie gaat, die ik aanraad om in hetzelfde gebied te zijn voor deze tweede dag.

Onder de plekken om te dineren en te genieten van het nachtleven voor een uur of twee, raad ik aan: Romerijo Restaurant, Aponiente en María Castaña. Voor accommodatie heb je Hotel Soho, Hotel Dunas Puerto en Crisol Monasterio de San Miguel in de buurt.

Dag 3: Reizen naar de buitenwijken

Medina Sidonia| ©Michael Gaylard
Medina Sidonia| ©Michael Gaylard

Op deze derde en laatste dag van je reis in Cádiz doe je enkele van de beste excursies vanuit Cádiz. Vejer en Jerez de la Frontera en Medina Sidonia zijn de plaatsen die je zult bezoeken, zodat je geen van de populairste plaatsen in en rond de stad overslaat.

Vergeet niet dat je vertrekt vanuit Puerto de Santa María, waar je de nacht van de tweede dag van de route verbleef. Dus voordat je vertrekt kun je een hapje eten in het hotel en dan verder gaan naar Vejer de la Frontera voor ontbijt en sightseeing.

Vejer de la Frontera

Zodra je aankomt in Vejer de la Frontera, na een uurtje rijden, raad ik je aan om te stoppen voor de lunch bij een lokaal restaurant zoals La Tetería del Califa, Canela & Miel Conil of La Desayunería de Floren. Tegen die tijd moet het 9:00 uur zijn.

Na het opladen van je energie is het tijd voor een goede rondleiding door de omgeving om een aantal van de meest interessante toeristische trekpleisters te bekijken. Wat je zeker niet mag missen als activiteit om te doen in deze stad zijn de sevillanas lessen, waar je wat leert over de geschiedenis van deze dans en natuurlijk ook wat danspassen leert.

Medina-Sidonia

Als je ten minste drie uur in Vejer de la Frontera hebt rondgekeken, vervolg je je weg naar Medina Sidonia, een prachtig stadje op een half uur van Vejer, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en door de straten van het stadje kunt wandelen om de middeleeuwse sfeer op te snuiven.

Na de rondleiding door de stad krijg je rond 13:00 uur zin om te lunchen, dus er zijn een paar restaurants die je kunt bezoeken om de traditionele gastronomie van het gebied te proberen, zoals Bar Cádiz of Restaurante La Fábrica.

Jerez de la Frontera

Nadat je nog minstens drie uur in Medina Sidonia hebt doorgebracht, is het tijd om door te gaan naar de laatste plaats op deze route, namelijk Jerez de la Frontera, dat op ongeveer 30 minuten van Medina ligt en een must is op deze lijst van bezienswaardigheden in Cádiz. Je moet rond 17:00 uur in de stad aankomen.

Op dit tijdstip is het ideaal om een rondleiding door de stad te nemen om enkele van de belangrijkste plekken van deze plaats te zien , zoals het Alcázar van Jerez de la Frontera of de kathedraal zelf. Als de avond valt, kun je van de gelegenheid gebruikmaken om te genieten van een van de beste flamencoshows in Cádiz, in niemand minder dan de Puro Arte-zaal.

In Jerez de la Frontera verblijf je de laatste nacht van je rondreis door Cádiz, omdat het de dichtstbijzijnde plaats is van de luchthaven van Cádiz. Vroeg in de ochtend kun je je transfer regelen naar de luchthaven van Jerez, waar je aan boord kunt gaan van je vlucht terug naar huis.

Geniet van de flamencoshow bij Puro Arte