10 dingen om met kinderen te doen in Cádiz

Cádiz is een ideale bestemming om met het gezin te bezoeken en als je van plan bent de stad met kinderen te bezoeken, zul je verrast zijn door het aantal activiteiten voor kinderen.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

10 dingen om met kinderen te doen in Cádiz

Namiddag in Cádiz | ©José Antonio Cartelle

Cádiz is een van de favoriete bestemmingen voor toeristen die door Andalusië reizen en het is ook een ideale plek om met het gezin en kinderen te bezoeken, want het biedt familiestranden, waterparken voor jong en oud, allerlei tentoonstellingen en een grote verscheidenheid aan attracties voor kinderen.

Tot de leukste dingen om te zien en te doen in Cádiz met kinderen behoren ook schaatsen, een dolfijnen- en walvisexcursie maken in de Straat van Gibraltar, een pretpark bezoeken en een jeugdbeurs bezoeken. Er zijn ook tal van kerstactiviteiten voor het hele gezin tijdens de winter in Cádiz en excursies om van te genieten in de zomer.

1. Bezoek het familiestrand van La Caleta

Het strand van La Caleta| ©Emilio
Het strand van La Caleta| ©Emilio

Als je van plan bent Cádiz in de zomer te bezoeken, mag je de stranden van Cádiz, die tot de beste van de Andalusische kust behoren, niet missen. Als je de stad met kinderen bezoekt, kun je kiezen voor La Caleta, gelegen in een gebied dicht bij de oude stad.

Het strand van La Caleta is ideaal om te bezoeken met kinderen omdat het warm water heeft en omgeven is door gastronomische diensten en andere vrijetijdsactiviteiten die je bezoek zullen vergemakkelijken. Het is ook favoriet bij bezoekers en het is een van de langste stranden van Cádiz, dus je zult nooit ruimte tekort komen om je parasol op te zetten, hoewel het er in de zomer erg druk kan worden.

Als je de voorkeur geeft aan minder drukke stranden kun je Sanlúcar de Barrameda bezoeken, een badplaats in de buurt van Jerez de la Frontera die ook het epicentrum is van lokale activiteiten. Als je Cádiz in augustus bezoekt, kun je de Sanlúcar paardenrennen bijwonen, een traditioneel evenement dat al meer dan 100 jaar in de stad wordt gehouden.

In Sanlúcar raad ik je aan om het Playa de la Calzada en het Playa de las Piletas te bezoeken. Rustige zwemgebieden vind je ook in Conil de la Frontera, Zahara de los Atunes en Tarifa, waar je het strand Bolonia vindt, dat meerdere jaren achtereen is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Spanje.

Boek tickets voor een Andalusische paardenshow

2. Geniet van de kinderactiviteiten op de Middeleeuwse Markt in El Puerto de Santa María.

Middeleeuwse Markt in El Puerto de Santa María| ©J.Luis Villar
Middeleeuwse Markt in El Puerto de Santa María| ©J.Luis Villar

Tijdens de zomer biedt El Puerto de Santa María een van de meest eclectische ervaringen van Cadiz met de presentatie van de Middeleeuwse Markt, een markt waar je het verleden van de stad tijdens de Middeleeuwen kunt ontdekken en die dansvoorstellingen, middeleeuwse gastronomie en ambachtelijke kraampjes en kinderactiviteiten bevat.

Als je van plan bent om de Middeleeuwse Markt met kinderen te bezoeken, kun je de circusvoorstellingen en het optreden van narren bijwonen, naast andere typische figuren uit de Middeleeuwen. De Middeleeuwse Markt wordt elk jaar in juni gehouden op het Plaza del Castillo, wat bijdraagt aan de sfeer van die periode.

El Puerto de Santa María ligt erg dicht bij Jerez de la Frontera en de stranden van Levante en Valdelagrana, dus je kunt het meeste uit je bezoek halen door deze nabijgelegen plaatsen ook te bezoeken, vooral als je een kort verblijf in de stad plant en tijd wilt besparen. Als dat het geval is, is hier een lijst met dingen die je kunt zien en doen om Cádiz in 3 dagen te ontdekken.

Interessante details

 • Prijs... De toegang tot de straatmarkt is gratis.
 • Wanneer... Elk jaar in de maand juni.
 • Waar... Plaza del Castillo, El Puerto de Santa María.

3. Schaatsen op het San Antonio Plein

Schaatsen in Cádiz| ©Xtraice
Schaatsen in Cádiz| ©Xtraice

Als je van plan bent om Cádiz in de winter met kinderen te bezoeken, kun je het Plaza de San Antonio bezoeken, dat tijdens kerstavond het referentiepunt van de oude stad wordt. Je kunt er de kerstmarkt en de 12 meter hoge boom bezoeken, maar ook de schaatsbaan, die open is voor zowel kinderen als volwassenen.

De schaatsbaan op het Plaza de San Antonio is geopend van de eerste dagen van december tot Driekoningen en de toegang is gratis. Je kunt naar de ijsbaan gaan met je eigen schaatsen of een paar huren bij de kraampjes op de kerstmarkt. Om naar de oude stad te gaan kun je het openbaar vervoer nemen of de hop-on-hop-off toeristenbus van Cádiz, die ook een halte heeft op het plein.

De kersttrein, de kerstliederenkraam en de professionele ambachtsmarkt zijn enkele van de andere kinderattracties die je kunt vinden op de Plaza de San Antonio.

Interessante details

 • Prijs... De toegang tot de ijsbaan is gratis.
 • Wanneer... Vanaf de eerste week van december tot Driekoningen.
 • Waar... Plaza de San Antonio, Cádiz.

Boek een trip met de hop on-hop off sightseeing bus van Cádiz

4. Maak een walvisexcursie in de Straat van Gibraltar

Straat van Gibraltar| ©Consuelo Ternero
Straat van Gibraltar| ©Consuelo Ternero

Als je reisroute een bezoek aan Cádiz in oktober omvat, kun je kiezen voor een dolfijnen- en walvisexcursie in de Straat van Gibraltar, een ervaring waar de kinderen dol op zullen zijn en jij ontdekt de schoonheid en geschiedenis van de Straat.

De boten van de walvisexcursies in de Straat van Gibraltar vertrekken vanaf de stranden van Tarifa tijdens het parings- en migratieseizoen van de walvissen en dolfijnen, en tijdens deze excursies kun je ook de ervaring beleven van het varen tussen twee continenten en op heldere dagen kun je vanaf de boot ook de Rots van Gibraltar en de Afrikaanse kust van Marokko zien.

Je kunt ook walvisexcursies maken als je besluit Cadiz in januari te bezoeken , hoewel het dan een koud en regenachtig seizoen is, waardoor zeilen moeilijk wordt, maar tijdens de milde dagen kun je de zeedieren ontdekken die permanent in het gebied van de zeestraat leven.

5. Bezoek een waterpark

Waterpark Cádiz| ©Emilio
Waterpark Cádiz| ©Emilio

Cádiz staat in de zomer bekend om zijn stranden, het warme klimaat en de vele zomerattracties die de stad te bieden heeft. Een daarvan is een bezoek aan een van de waterparken in Cádiz, een geweldig alternatief als je van plan bent de stad met kinderen te bezoeken.

Er zijn veel waterparken in de baai van Cádiz, maar het bekendste is Aqualand, dat in El Puerto de Santa María bezoekers reuzenglijbanen, golfslagbaden, speeltuinen en waterspelletjes biedt. Er is ook een restaurant en een drankgelegenheid.

In het binnenland van Cádiz kun je naar Bahía Park in Algeciras, een waterpark met glijbanen, vijf zwembaden, trampolines en rustruimtes voor alle leeftijden, met restaurants en bars.

Houd er rekening mee dat de waterparken meestal geopend zijn tijdens het hoogseizoen, tussen juni en augustus, de warmste maanden in de stad. Om je plek veilig te stellen kun je je kaartjes van tevoren online boeken, vooral omdat de stad in het zomerseizoen de grootste toestroom van toeristen ontvangt.

Boek een tour langs de kust van Cádiz

6. Ontdek Cádiz met Kerstmis met kinderen

Kerst in Cádiz| ©Basilievich
Kerst in Cádiz| ©Basilievich

Als je van plan bent om Cádiz in december of tijdens de kerst met kinderen te bezoeken, zijn er veel plannen die je kunt maken om van de feestelijke sfeer van de stad te genieten, zoals een bezoek aan de Playmobil Expoclick beurs, een bezoek aan de kerstmarkt op het Plaza de San Antonio en een bezoek aan Juvelandia.

De Playmobil Expoclick beurs in Chiclana is een tentoonstelling van diorama's en gigantische plastic poppen die een traditie is geworden voor het hele gezin. Dit evenement wordt elk jaar gehouden van de laatste dagen van november tot Driekoningen en heeft in elke editie een ander thema, dat kan bestaan uit de recreatie van beroemde series en films zoals The Walking Dead en Star Wars, waardoor het een van de favoriete activiteiten van de kinderen is.

De kerstmarkt op het Plaza de San Antonio is een van de meest traditionele in Cádiz en is het centrum van een aantal van de belangrijkste activiteiten tijdens Kerstmis. Daar kun je snuffelen tussen de kraampjes, cadeautjes en kerstversieringen kopen, genieten van de winterse gastronomie en de 12 meter hoge kerstboom bekijken die elk jaar de hoofdattractie wordt in de oude wijk van Cádiz.

Een andere kerstoptie is een bezoek aan Juvelandia, in Jerez de la Frontera, een vrijetijdsbeurs voor kinderen en jongeren die elk jaar plaatsvindt in het González Hontoria Park en waar speelotheken, sportwedstrijden, opblaasbare spelen, circusvoorstellingen en muziekshows voor kinderen in het programma zijn opgenomen. Met deze beurs kun je ook Jerez bezoeken, wat een van de beste dingen is om te doen vanuit Cádiz.

7. Bezoek het Museo del Títere (Marionettenmuseum)

Marionettenmuseum| ©Emilio
Marionettenmuseum| ©Emilio

Het Marionettenmuseum in Cádiz is een van de favoriete activiteiten voor kinderen die de stad bezoeken. Het bevindt zich bij de oude Puerta de Tierra-ingang van de stad en bevat displays met informatie en geschiedenis over de wereld van marionetten en poppenspelers, evenals 500 voorwerpen die laten zien wat jarenlang een van de belangrijkste industrieën van de stad was, aangezien Cádiz bekend stond om de productie van marionetten en buikspreekpoppen.

Het museum biedt ook interactieve activiteiten voor kinderen en rondleidingen waarin de belangrijkste historische gebeurtenissen van Spanje en Cádiz de revue passeren in marionettenvoorstellingen die zijn opgezet in kleine theaters waarin de kleintjes ook personages kunnen spelen en hun eigen verhalen kunnen naspelen.

De toegang tot het Museo del Títere de Cádiz is gratis en met het kaartje kun je ook naar de voorstellingen van het Teatro de títeres de la Tía Norica, dat zich onderscheidt door zijn muzikale voorstellingen voor kinderen en door zijn komische monologen.

Interessante details

 • Prijs... De toegang tot het museum is gratis.
 • Openingstijden... Dinsdag tot zondag van 8.00 tot 21.00 uur.
 • Where.... Puertas de Tierra, Bóvedas de Santa Elena, Cádiz.

8. Wandeling door het park van Genoves

Genoves Park| ©Pedro García
Genoves Park| ©Pedro García

Genovés Park is een van de meest emblematische plekken in Cádiz en ook de meest representatieve groene long van het oude gedeelte van de stad. Het ligt aan zee, met uitzicht op de baai en heeft een grote verscheidenheid aan lokale struiken en bomen, monumenten, palmbomen, een grot met een vijver en een kinderspeelplaats.

De grot is ook vaak een favoriete plek voor kinderen omdat het gebied een waterval bevat die uitmondt in een vijver die bewoond wordt door een groot aantal eenden en omringd wordt door reusachtige dinosaurusbeelden. Er is ook een gebied waar je eten en drinken kunt kopen.

Het Parque Genovés heeft ook attracties voor volwassenen, want je hebt er toegang tot de Mirador de Santa Bárbara, een plek vanwaar je de onmetelijkheid van de baai kunt bewonderen en ook het perspectief van het park en een groot deel van de oude stad. De toegang tot het park is gratis.

Interessante details

 • Prijs... De toegang tot het park is gratis.
 • Openingstijden... Het park is dagelijks geopend van 8.00 tot 21.00 uur.
 • Waar... Av. Dr. Gómez Ulla s/n, Cádiz.

9. Geniet van het attractiepark van Los Barrios

Pretpark| ©Pedro Lozano
Pretpark| ©Pedro Lozano

De patroonsfeesten van de Virgen del Rosario worden in het bijzonder gevierd in Los Barrios, een dorp in het binnenland van de provincie Cádiz. Daar organiseert het gemeentebestuur een pretpark dat is vernoemd naar de Maagd en dat als doel heeft donaties in te zamelen.

Het pretpark in Los Barrios heeft kinderspelletjes, eetkraampjes, een achtbaan en een botsautobaan voor jong en oud, zodat het door het hele gezin bezocht kan worden. Daarnaast heeft het park een initiatief waarbij gedurende twee uur van de dag de attracties zonder muziek of animatiegeluid werken , zodat ook kinderen met autisme erbij kunnen zijn.

Het park is open tijdens de lokale festiviteiten, die elk jaar in de tweede week van oktober worden gehouden, hoewel Los Barrios iets meer dan 100 kilometer van de hoofdstad Cádiz ligt, dus het kan een ongemakkelijke reis zijn als je een kort verblijf in de stad plant. Als dat het geval is, is hier een lijst met de beste dingen om te doen in Cádiz in 2 dagen.

Interessante details

 • Prijs... De toegang tot het park is gratis en elke attractie kost ongeveer 3 euro.
 • Wanneer... In de tweede week van oktober.
 • Waar... In Los Barrios, Cádiz.

10. Bezoek het kinderpark in Jerez de la Frontera

Kind op een tokkelbaan| ©Francisco Ruiz Herrera
Kind op een tokkelbaan| ©Francisco Ruiz Herrera

Het Parque de la Ciudad de los Niños y las Niñas dat halverwege Cádiz en Jerez de la Frontera ligt, is geen pretpark of themapark, maar een fictief, op schaal gebouwd dorp ontworpen voor kinderen, waar het hele gezin zich kan vermaken tussen de speel- en ontspanningsruimtes, shows en een lange lijst met activiteiten.

In dit park kunnen kinderen leren over het leven in de maatschappij en bankjes, openbare pleinen en activiteiten voor volwassenen bezoeken. Ze kunnen ook gebruik maken van tokkelbanen, watergebieden, fiets- en driewielergebieden en skategebieden. Er zijn ook restaurants en bars op het terrein om te lunchen. Als je Cadiz in december bezoekt, kun je ook genieten van de kerstactiviteiten.

In de zomer organiseert het park ook een zomerfilmseizoen en kampen voor kindergroepen, met onder andere knutselworkshops, ballonnen draaien en schilderen.

Interessante details

 • Prijs... De toegang tot het park heeft een toegangsprijs van ongeveer 9 euro per persoon.
 • Openingstijden... Maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 0.00 uur. Op zondag is het park gesloten en alleen beschikbaar voor privé-evenementen.
 • Waar... Arcos de la Frontera s/n, Jerez de la Frontera.