Beste Beatles tours in Londen

The Beatles zijn misschien wel een van de bekendste en invloedrijkste muziekbands die er bestaan en, naar mijn mening, niet voor niets! Hun muziek heeft generaties overstegen en is nog steeds een bron van inspiratie.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Beste Beatles tours in Londen

Abbey Road | ©Benjamí Villoslada Gil

De band begon in hun geboortestad Liverpool, maar dat betekent niet dat je geen sporen van hun leven in Londen kunt vinden. Zodra de band was gevormd, ging de groep naar waar de actie was in de Britse hoofdstad, dus er zijn genoeg plekken waar je als een echte fan rond kunt kijken en fotograferen.

In dit artikel ga ik je vertellen over alle Beatles-gerelateerde tours en excursies die je tijdens je verblijf in Londen kunt doen en die je zeker leuk zult vinden. Je hebt veel om uit te kiezen, van wandeltours tot tours die helemaal naar Liverpool gaan en natuurlijk de klassieke gratis tours en wandelingen op eigen gelegenheid. Ik maak ook van de gelegenheid gebruik om je het bericht Wat te zien en te doen in Londen aan te bevelen, zodat je een lijst kunt maken met de beste plannen voor je reis.

Zullen we in actie komen?

1. Veel plezier met een geweldige 100% privé Beatles tour met een verrassingsgids

Marble Arch, Londen| ©S Pakhrin
Marble Arch, Londen| ©S Pakhrin

Als je op zoek bent naar een geweldig uitje met als thema je muzikale idolen, dan is deze tour perfect voor jou, want hij combineert de meest iconische locaties van de band met drankjes in bars uit de jaren 70 en een heel speciale gids.

Je zult in staat zijn om de Engelse hoofdstad te waarderen alsof je een van de legendarische leden van de Beatles bent, en je zult ook leren over de geschiedenis van de band en vele curiositeiten die je waarschijnlijk niet wist.

De tour begint bij Marble Arch om te ontdekken hoe het huis van John Lennon in de wijk Marylebone eruitzag.

Ik raad je aan om bij Apple Records op zoek te gaan naar souvenirs en onderscheidende cadeaus om zijn muzikale werk voor altijd te herinneren. Je vindt er honderden producten, van T-shirts, pins, sleutelhangers en decoratieve voorwerpen! Tijdens de tour bezoek je ook het oude huis van Paul McCartney om in gedachten te herbeleven hoe de leden leefden, hun eerste stappen en de opkomst naar roem en wereldgeschiedenis.

Je bent waarschijnlijk een fan van het beroemde Abbey Road album en zult de iconische scène op de hoes willen naspelen. Je kunt de straat oversteken als een echte Beatle en als je in de zomer gaat, kun je het zelfs op blote voeten doen, net als Paul.

Ben je er klaar voor?

De tour omvat ook een wandeling door Paddington Street Garden en een drankje in een bar die aan de jaren 60 doet denken, zodat je het gevoel hebt dat je terug in de tijd bent gereisd.

Interessante details

 • Prijs: deze ervaring kan tot 230 euro kosten, maar omdat er veel bedrijven zijn die soortgelijke tours aanbieden, kun je prijzen zien variëren.
 • Duur: de hele tour duurt ongeveer drie (3) uur vanaf het ontmoetingspunt met de gids tot het einde van de tour.
 • Vervoermiddel: de tour is meestal te voet, omdat je van de ene wijk naar de andere kunt gaan zonder een lange afstand te hoeven lopen, maar er wordt altijd gevraagd om een metrokaart mee te nemen omdat sommige routes met het openbaar vervoer worden afgelegd.

Voordelen van deze optie

 • Een rondleiding langs de meest emblematische plekken met een beroemde en deskundige gids die de beste informatie heeft, is altijd een groot voordeel om meer te weten te komen over de geschiedenis van de populairste band ter wereld.
 • Je bespaart tijd omdat alles van tevoren is georganiseerd en je alleen maar volop hoeft te genieten met je beste Beatles playlist.
 • De privétour geeft je meer vrijheid om vragen te stellen en een vriendelijk praatje te maken met de gids.

Nadelen van deze optie

 • De tour is volledig in het Engels, dus als je niet tweetalig bent of je beheersing van het Engels is meer een beginner, dan kun je misschien niet ten volle profiteren van deze activiteit.
 • De tour is niet rolstoelvriendelijk.
 • De kosten van de tour zijn een groot nadeel, zeker als je bedenkt dat de meeste bezienswaardigheden gratis zijn en te voet bereikbaar.

2. Ervaar de magie van Londen met een Beatles-wandeling

Abbey Road| ©Alex Liivet
Abbey Road| ©Alex Liivet

Als je alle beroemde bezienswaardigheden van de Beatles in één geweldige rondleiding wilt zien, dan zul je deze tour geweldig vinden.

Je wordt rondgeleid door een expert langs alle belangrijke Londense bezienswaardigheden die deel uitmaakten van de geschiedenis van de beroemde rockband. Je zult zien waar ze opnamen maakten, speelden en de mensen ontmoetten die hun leven en carrière hielpen vormgeven.

De tour brengt je ook naar minder bekende plekken, zoals het huis waar John Lennon woonde met zijn vrouw Yoko Ono en waar de tekst en muziek van 'Yesterday' vandaan kwamen. Je ziet ook Ringo's huis en het Marylebone Record Office.

Je bezoekt de plek van het beroemde dakconcert op de oude locatie van de band en krijgt een schat aan waardevolle informatie om Beatlemania echt te voelen.

Denk je aan Abbey Road? Je komt langs en gaat op de foto met de legendarische straat. Ja!

Interessante details

 • Prijs: de tour kost ongeveer 19 euro.
 • Duur: in totaal zie je in twee uur en dertig minuten (2:30) alle bezienswaardigheden van de Fab Four.
 • Vervoermiddel: je komt te voet van de ene plek naar de andere, maar je hebt misschien wel een metrokaart nodig.

Voordelen van deze optie

 • Je bent met veel andere Beatles-fans zoals jij en kunt verhalen en anekdotes met ze uitwisselen.
 • Het is heel betaalbaar en je hebt genoeg tijd om de beste foto's te nemen en de hoogtepunten uit het leven van de band te ontdekken.

Nadelen van deze optieAls je meer tijd wilt doorbrengen op elke locatie, is deze tour misschien een beetje te kort voor je, aangezien je ongeveer 20 minuten bij elke halte doorbrengt.

3. Veel plezier tijdens een geweldige privé Beatles tour door Soho en Mayfair in Londen

Soho, Londen| ©Rodney
Soho, Londen| ©Rodney

Hoewel, zoals ik je al eerder heb verteld, de Beatles hun oorsprong vonden in hun geboortestad Liverpool, was het in Londen dat ze de massa's begonnen te verblinden en het onbetwiste en meest invloedrijke rockfenomeen in de geschiedenis werd geboren.

Het was in de beroemde The Cavern dat ze hun eerste stappen naar het sterrendom zetten en het was in de Abbey Road studio dat ze hun artistieke carrière begonnen.

Deze tour neemt je mee naar alle bovengenoemde locaties terwijl een deskundige gids je alle details vertelt over de carrière van de Liverpool Four.

Deze tour is je kans om de plaatsen te ontdekken die geassocieerd worden met de vier fantastische muzikanten. De pubs, de clubs, de theaters, de opnamestudio's, de opnamelocaties en de huizen komen allemaal samen in een tour vol Beatles-memorabilia die je gewoon naar gisteren doen verlangen.

Je zult zien:

 • De geboorteplaats van Beatlemania.

We beginnen in het London Palladium waar, na hun optreden in Val Parnell's Sunday Night at the London Palladium op zondag 13 oktober 1963, heel Engeland rechtop ging zitten en opmerkte dat deze nieuwe groep gewoonweg geweldig zou zijn. Het was tijd voor de wereld om zich aan hen over te geven! En zo gebeurde het.

 • ** De plek waar Paul Linda ontmoette**

Maak een nostalgische wandeling door Carnaby Street, het epicentrum van de Londense swing in de jaren 1960, om de club te zien die ooit een trefpunt was van de Beatles na late opnamesessies en waar Paul McCartney Linda Eastman ontmoette op 15 mei 1967.

 • De grote Oxford Street

De wandeling slingert vervolgens door Oxford Street om langs een doorgang met mode- en luxezaken naar de voormalige kantoren van het bedrijf Apple Corps van de Beatles te lopen.

 • Het laatste openbare optreden van de rockband

In de opnamestudio's, die zich toen in de kelder van dit prachtige Georgian huis bevonden, werd een groot deel van de laatste opnamen van hun film Let It Be gefilmd. Het was ook vanaf het dak van het gebouw, in diezelfde film, dat de Beatles op 30 januari 1969 hun laatste openbare optreden gaven en het verkeer tot stilstand brachten.

Interessante details

 • Prijs: Deze tour kan tot ongeveer 37 euro kosten, maar vergeet niet dat je online kunt zoeken tussen de vele bedrijven die verschillende tarieven aanbieden en dit aantal kan variëren.
 • Duur: De gemiddelde duur van de tour is vier (4) uur.
 • Vervoermiddel: Het is aan te raden om je eigen Oyster card of iets vergelijkbaars mee te nemen, omdat je de metro neemt maar het grootste deel van de tour te voet gaat.

4. Ga een dagje naar Liverpool vanuit Londen met de trein

Cavern Club muur| ©Ian Ransley
Cavern Club muur| ©Ian Ransley

Je verlaat Londen vroeg in de ochtend en gaat naar het treinstation dat je hebt toegewezen gekregen voor je tour naar de stad Liverpool, ten noorden van Londen.

Daar krijg je een stukje geschiedenis van de stad waar de Beatles werden geboren en bezoek je The Beatles Story, een ongelooflijke activiteit die exclusief is ontworpen voor rockfans.

Tijdens de tour geniet je van de bezienswaardigheden bovenop de Magical Mystery Tour-bus en ontdek je alle plekken die het verhaal van de band vertellen.

Je zult zien:

 • Penny Lane en de Cavern Club waar je kunt stoppen voor een drankje in de beroemde concertzaal en de energie van de plek kunt opsnuiven.
 • Tate Liverpool en Merseyside Maritiem Museum
 • The Beatles Story, 's werelds grootste permanente tentoonstelling uitsluitend gewijd aan het leven en de tijd van The Beatles. Gelegen in Liverpool, de geboortestad van de Fab Four, aan het prachtige Albert Dock, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Interessante details

 • Prijs: de attractie kost ongeveer 190 euro.
 • Duur: Omdat de tour van en naar een andere stad gaat, is het een excursie van een hele dag en duurt het ongeveer 13:30 uur.
 • Vervoermiddel: om in Liverpool te komen, moet je de trein nemen en vervolgens een toeristenbus naar de stad.

Boek je reis naar Liverpool vanuit Londen

5. Gratis tour om alles te leren over de geschiedenis van The Beatles in Londen.

Abbey Road Studio| ©Kumpei Shiraish
Abbey Road Studio| ©Kumpei Shiraish

Tijdens deze gratis tour kun je genieten van de belangrijkste Beatles-gerelateerde bezienswaardigheden in Londen, zodat je in de voetsporen van de fab four kunt treden.

Je zult zien:

 • Abbey Road, het beroemdste zebrapad ter wereld.

Abbey Road was het elfde studioalbum dat de Beatles in 1969 opnamen in de EMI Studios in Noord-Londen bij Abbey Road. De Londense politie blokkeerde de weg 10 minuten lang, genoeg tijd voor fotograaf Ian Macmillan om op een ladder te klimmen en het iconische beeld vast te leggen. Zoals ik al zei, het is waarschijnlijk een van de beroemdste zebrapaden ter wereld. Het is een geweldige plek om foto's te maken, ook al kan het wat irritatie opwekken bij de lokale automobilisten.

 • Abbey Road Studio

Dit is de studio waar het album in 1969 werd opgenomen en dit is het laatste album waarop alle 4 de bandleden te horen waren. In feite werden de meeste albums van The Beatles hier opgenomen tijdens hun carrière.

Abbey Roads Studio is nog steeds een werkende studio en is soms open voor het publiek voor rondleidingen en lezingen. Op de deur van de studio vind je graffiti ter ere van de band, vol songteksten en liefdeswoorden achtergelaten door fans.

 • Londen Palladium Theater

Het London Palladium Theatre is waar de Beatles op 13 oktober 1963 speelden. Hun optreden op zondagavond in het London Palladium veroorzaakte nogal wat opschudding en de krant Daily Mail bedacht de term 'Beatlemania' voor de reactie van de fans.

Het laatste openbare optreden was op het dak van hun kantoorgebouw. Op 30 januari 1969 traden ze op op het dak. Geluidsklachten leidden ertoe dat de politie werd gebeld.

De gratis tour neemt je mee naar vele bezienswaardigheden en belooft een gegarandeerde dosis plezier.

Interessante details

 • Prijs: gratis tours hebben meestal een donatie aan het einde van de tour om te doneren aan de tourleider.
 • Duur: De tour duurt ongeveer twee uur en dertig minuten (2:30) wandelen.
 • Vervoermiddel: Te voet

Zoals je kunt zien, zijn er veel tours en excursies gewijd aan het bezoeken van de meest emblematische plaatsen van de beroemde band en het ontdekken van alle geheimen en anekdotes die hun groei en wereldwijde roem omringden.

Hoe boek je een Beatles tour in Londen

Magische Mysteriebus| ©Nigel Hoult
Magische Mysteriebus| ©Nigel Hoult

Alle tours en excursies kunnen online worden geboekt. Denk eraan dat verschillende bedrijven verschillende annuleringsvoorwaarden hebben en zelfs een verschillend weerbeleid, want sommige attracties zijn hetzelfde op regenachtige dagen terwijl andere kunnen worden verplaatst.

Kan ik op eigen houtje andere Beatles-activiteiten doen?

Boston Plaats NW1| ©(Mick Baker)rooster
Boston Plaats NW1| ©(Mick Baker)rooster

Het antwoord is ja! En je kunt het niet alleen doen, maar het wordt ook ten zeerste aanbevolen om een rondleiding te nemen met een bezoek aan een aantal niet zo bekende plaatsen die je meenemen om rond te wandelen in het prachtige Londen en meer te leren over de geschiedenis van de band.

Hier zijn een paar voorbeelden om te ontdekken:

 • A Hard Day's Night was de eerste speelfilm van The Beatles en werd uitgebracht in 1964. Hij werd gefilmd in en rond Londen. Een Britse muzikale komediefilm die begint met John Lennon, George Harrison en Ringo Starr die naar het treinstation rennen, gevolgd door een menigte fans. Deze locatie is Boston Place aan de oostkant van station Marylebone in Londen NW1.

 • De scène waarin de jongens van een brandtrap ontsnappen is te vinden aan de achterkant van de Hammersmith Odeon in W6.

 • De tweede film waar de Beatles in speelden was Help. Een Britse muzikale komische avonturenfilm uit 1965. In het verhaal worstelen de jongens om hun nieuwe album op te nemen terwijl ze Ringo proberen te beschermen tegen een sinistere sekte en een stel gekke wetenschappers die geobsedeerd zijn om een van zijn ringen te bemachtigen.

De locaties van het huis van de jongens in de film zijn te vinden op 5, 7, 9 en 11 Ailsa Avenue in Twickenham, Greater London, TW1 1NF. De juwelierszaken waar Ringo de ring probeert te verwijderen zijn te vinden op 165-169 New Bond Street, W1.